[quote=seagate;273270]astatinnnnnnnnnnnn
buy signal varmı varmı ?[/quote]
yok patron..still got the blues..still şort...ve fekat tetikteyim...
Printable View
[quote=seagate;273270]astatinnnnnnnnnnnn
buy signal varmı varmı ?[/quote]
yok patron..still got the blues..still şort...ve fekat tetikteyim...
[quote=padişah;273236]haydi pala, aşağıya gel de yerine koyalım[/quote]
sağol pala amca, bi tanesin.lelele
[quote=Astatin;273268](bu bence tabiki..şimdi stropatro daha farklı şeyler söyleyecektir...:))))... .[/quote]
Aynen katılıyorum... (Bunu beklemiyordun di mi? Nasıl ters köşeye yatırdım ama... :..: :p :))) )
DAX'a bakmanın temel amacı 2 adet:
1) Yurtdışı kaynaklı hareketler önce DAX'da başlar, 3-5 saniye sonra VOB'da etkisi görünür. Eli hızlı olan sadece bu şekilde bile para kazanabilir, ama DAX'daki hareketi bizim ciddiye alacağımızın garantisi yok, kayıp da kaçınılmaz. Yine de DAX'ın ruhunu tanıyanlar için bir erken uyarı sistemi olarak kullanılabilir.
2) VOB'da başlamış olan hareketin yurtdışı kaynaklı mı olduğunu, yoksa ayrışma mı olduğunu anlamak. Eğer yurtdışı kaynaklı ise VOB'daki destek-dirençlerin yanında DAX, FDOW vs.'deki destek dirençler de eşit derecede önem kazanır.
3) Dediğin gibi bunlar sistemci adamın zerre kadar umrunda olmamalıdır. :)
bende onceki dibe kadar gelme ihtimali pek gormuyorum ancak.
teknik tarafı nedir bilmek istedim. onemli gordugum yerler 1,4850 ve 1,46 dir.
bu soruyla.. dolar tarafımda sayımı da dusunme zamanı geldigini dusunuyorum..
saygılar
[quote=saraylı;273272]olmaz,1.432 dibi altında sayım iptal olur..
ayrıca 2.dalga hedefi şurası demek çok zor....[/quote]
uyuttular kahve molası verdi herkes galiba
Haywan DAX yawwww
[quote=Astatin;273268]işin doğrusu VOB açık olduğu sürece bence DAX veya FDJ e bakmanın anlamı yok..beraber hareket ediyorlarsa da, etmiyorlarsa da sadece aradaki ilişkisi gözleyerek para kazanak olanaklı değil... Nasılki fiyatla birlikte hareket eden "güç indikatörünün" bir anlamı yoksa, birlikte hareket eden iki değişkeni izlemenin de bir anlamı yoktur....(bu bence tabiki..şimdi stropatro daha farklı şeyler söyleyecektir...:))))... FDJ de geceye pozda kalan adam için önemli...
Her durumda sistemci adam için bunların bir önemi yok...Alıp sattığın şeyin sistem sinyallerine bakacaksın diğerleri teferruat....
Klasik TA ile oynayan için de geçerli, neyi alıyorsan satıyorsan onun grafına bak...(ayrışma faktörü var malum)......
Şimdi kimileri diyebilir ki, efenim DJ inTA sını yapıyorum çıkış gösteriyor, o yüzden VOB da longluyorum...O zaman benim aklıma şu soru geliyor..madem TA bu kadar başarılı neden DOW unkine bakıyorsun doğrudan VOBunkine bak:rolleyes: DJ ile VOB un birebir paralel hareket edeceğinin garantisi nerde (VOB da kimse orta vadeli yatırım yapmıyor..bunu unutmayalım!!)...kaldı ki PALA, DOW daki gece hareketlerini ertesi gün poz ayarlamak için kullandığı için sınırlı ters hareketler yaptığı da çokçadır..felan feşmekan....lelele[/quote]
burada yazdığınız karışık durumu ben son 2 senedir yaşıyorum..ve de başarılı olduğum söylenemez..FDOW veya DAX ya da her neyse hep VOB un yükselmesi ya da düşmesi için dayanak aradığımdan belki de boş arayışlarda oldum..
pozda geceye kalmak FDOW u mecbur ediyor takip açısından..
yalınlaşmak için bişiler yapmak lazım..ben bilmiyorum bunu..
misal şimdi GARAN ın teknik analizine bakıyorum..Kraş kaçınılmaz görüyorum...AMa bu yüzden şortlarmıydım VOB da? Hayır :)
yyld .. hastetronun sistemi al vermeden müsterih olamayacam .. ühühüh .
bu arada yurtdışından verilerin takibi için güzel bir site, sizlerle paylaşmak istedim:
[url]http://www.earnings.com/[/url]
hem şirket, hem ekonomi verileri var, formatı bence çok güzel. ayrıca tüm ülkelerin verileri var. geçen hafta new york times'ta en iyi veri sitesi olarak tavsiye edilmişti.
[quote=tr_hope05;273283]burada yazdığınız karışık durumu ben son 2 senedir yaşıyorum..ve de başarılı olduğum söylenemez..FDOW veya DAX ya da her neyse hep VOB un yükselmesi ya da düşmesi için dayanak aradığımdan belki de boş arayışlarda oldum..
pozda geceye kalmak FDOW u mecbur ediyor takip açısından..
yalınlaşmak için bişiler yapmak lazım..ben bilmiyorum bunu..[/quote]
Bence olaı çözümler gayet yalın...Örneğin: Gündüz FDAX FDJ bakılmayacak ve daytrade edilecek yani geceye poz brakılmayacak...Gece de FDJ ne halt ederse etsin denilecek..:::misal yani:::
etr str falan alayı alda .. bi astetron patrons system satta .. vayyyyyy