-
[QUOTE=yusuf_alp;197724]arkadaşlar foruma yeni uye oldum. dunden 62500 den shotlamıstım baya zarar var .yarın için ne dersiniz .voba yeni başlamıştım zaten. bugun de elimden cıkaramadım bir ümitle bekledim valla.[/QUOTE]
insan hiç araştırmadan etmeden parasını voba yatırırmı nası bir zihniyet bu.oku çalış öğren sonra o sokakta bulduğun parayı yatırırsın voba.
ha bu arada hergün sor bakalım foruma yarın ne yapsam diye.madem bu kadar güveniyosun insanlara.onların dediği poza girersin.ya biri short biri long derse kime güveniceksin?:))) ayrıca burası okul diil kimse seninle ilgilenemezde uraşamazda.bilgilen öyle gel...
allah akıl fikir versin ne dim...
-
tum paramla short oldum .doğru soyluyorsunuz . bu kadar dusunce daha duser gibi geldi pazartesi günü 65500 den shortladım. 5 sozleşme. bugun için zarar 700 civarı . haftalardır endeksler metastock indikatorler forex piyasası çalıştım..yarın kapatıyımmı longlayıp kapatayımmı?
-
[QUOTE=yusuf_alp;197729]tum paramla short oldum .doğru soyluyorsunuz . bu kadar dusunce daha duser gibi geldi pazartesi günü 65500 den shortladım. 5 sozleşme. bugun için zarar 700 civarı . haftalardır endeksler metastock indikatorler forex piyasası çalıştım..yarın kapatıyımmı longlayıp kapatayımmı?[/QUOTE]
Öncelikle foruma hoşgeldin
Arkadaşım aynı yollardan bizde geçtik sana naçizane tavsiyem kesinlikle stoplos koy yani 62500 kısa kontrat açtın eğer piyasa terse dönerse örneğin 63000 olursa veya senin zararına kabulleneceğin rakam ne ise onu belirleyip ya şartlı emir gir yada sürekli ekran basında isen bu rakamı belirle kısaları orada kapa .
Yoksa voba para yetistiremessin hisse senedi piyasası gibi değildir.Hisse senedinde senet taban görsede elbet birgun yukselir paranı kurtarabilirsin vobda ise paran iki günde sıfırlanır üstüne borçlu kalırsın dikkat.Lütfen piyasayla inatlaşma.
Yarın açılışı görmek lazım su anda longlar daha sanlı çünkü göstergeler 15 dklıklar alda 60 dklıklar yeni ala döndü en azından sabah longcular için kötü bir açılış olmaz.
Tabi extrem bir durum olmassa.
Ben olsam 62500 kısalarımı en kötü durumda 62900 zararına kapardım
-
[quote=yusuf_alp;197724]arkadaşlar foruma yeni uye oldum. dunden 62500 den shotlamıstım baya zarar var .yarın için ne dersiniz .voba yeni başlamıştım zaten. bugun de elimden cıkaramadım bir ümitle bekledim valla.[/quote]
Geçmiş olsun kardeş... Hepimiz yaşadık bunları... Ben bu işi öğrendiğim dönemde bir kez 4000 küsur puan zarar yemiştim bir seferde.
Büyük zarar yazmamanın sırrı zarar daha ufakken kapatmak. Aleyhine giden pozisyonu film seyreder gibi seyretme sakın. Hemen kapat. Sonra tekrar düşüş belirtileri verirse hemen tekrar kısa açabilirsin, hem de daha avantajlı yerden.
Warren Buffet ne demiş? Bu işin iki kuralı vardır:
1. Para kaybetme
2. Birinci kuralı dikkatle uygula
-
Herkese merhaba,
1 seneden fazladır siteyi takip ediyorum,
her ne kadar bilgi olarak genel seviyenin epey altında olsamda
sırf Sn. Sazan, Sn. Saraylı, Sn. Larossianın tekrar siteye dönmesini rica edebilmek için yazmaya karar verdim.
Sn Selçuklunun dün akşam yazmaya başlamasına da sevindim.
bu arada Sn fxci nin hafta sonundaki siteye daha fazla yazma konusundaki tavrını tebrik ederim.
herkese bol kazançlar...
-
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Günaydın, [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U]10 Şubat Çarşamba [COLOR="blue"]"Yurtdışı"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U]GBP Sanayi Üretimi (a/a) (Ara) 11:30 %0,2 %0,4 Yüksek [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] GBP İmalat Sanayi Üretimi (a/a) (Ara) 11:30 %0,3 %0,0 Orta [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] GBP Merkez Bankası Enflasyon Raporu (q/q) 12:30 Yüksek [/U][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] [B]USD MBA Konut Kredileri Başvuruları (5 Şub) 14:00 %21,0 Düşük [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]USD Dış Ticaret Dengesi (Ara) 15:30 -$35,5Mlyr -$36,4Mlyr Yüksek [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Fed-Tarullo'nun Senatoda Yapacağı Konuşma 16:30 Yüksek [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR="red"]USD Fed-Bernanke'nin Yapacağı Konuşma 17:00 Yüksek[/COLOR] [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD DOE ABD Ham Petrol Stokları (5 Şub) 17:30 2317K Düşük [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Fed-Plosser'in Finansal Kriz Hakkındaki Konuşması 19:45 Yüksek [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Aylık Bütçe Gerçekleşmeleri (Oca) 21:00 -$70,0Mlyr -$63,5Mlyr Yüksek [/B][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B][U]Bazı Bilançolar[/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]ArcelorMittal (MT) 0.27 $ (Açılış öncesi)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sprint Nextel Corporation (S) -0.19$ (Açılış öncesi- 14:00 TSI)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B][U][COLOR="Blue"]"Türkiye"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]CNBC-e ocak ayı tüketim endeksi (9:00)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]T.C Hazine toplam 6.364 milyon TL iç borç ödemesi gerçekleştirecek.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Bol Kazançlar..[/B][/SIZE][/FONT]
-
[quote=yusuf_alp;197724]arkadaşlar foruma yeni uye oldum. dunden 62500 den shotlamıstım baya zarar var .yarın için ne dersiniz .voba yeni başlamıştım zaten. bugun de elimden cıkaramadım bir ümitle bekledim valla.[/quote]
sadece bu forum için değil, nereye üye olursan ol, yapacağın ilk şey bir süre insanları izleyip, kişilerin trade tarzlarını öğrendikten sonra o tarza göre kimlerin yönü daha doğru bildiği konusunda bir eleme yapmak olsun.
altın kural: kar al ve zarar kes noktalarını, pozisyonu açarken belirlemiş ol ve tereddüt etmeden uygula.
ama ne yaparsan yap, benim imzamı oku ve anla...
iyi şanslar.
-
[QUOTE=selçuklu;197618]longsundur abi sen .. cümleten iyi akşamlar .. :o:o:o[/QUOTE]
aha patron gelmiş.....lelele
-
17,30 da kapanmasına gıcık oluyorum...
17.00 de çıkmak zorundayız...
dün biz çıkınca mallları çekmişler....vay anasını.....
-
-
cümleten günaydın bol kazançlar ..
-