bu GM haberi nasıl etkileyecek bakalım.nasılsa batıktı deyip geçecekler mi yoksa yandım anam deyip basacaklar mı aşağı?
bloomberg de falan haber görünmüyor ama GM ile ilgili.ya da ben göremedim.
Printable View
bu GM haberi nasıl etkileyecek bakalım.nasılsa batıktı deyip geçecekler mi yoksa yandım anam deyip basacaklar mı aşağı?
bloomberg de falan haber görünmüyor ama GM ile ilgili.ya da ben göremedim.
[COLOR=Red][SIZE=5]Dünya Bankası'ndan "insanlık krizi" uyarısı [/SIZE][/COLOR]
Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, Roma'daki G-7 toplantısının resmen başlamasından önce yaptığı değerlendirmede, küresel ekonomik krizin, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda bir insanlık krizine dönüşülebileceği uyarısında bulundu.
Zoellick, "Mali kriz, ekonomik krize dönüşerek işsizliğin artmasına yol açtı. Müdahale edilmezse, bu bir insanlık krizine de dönüşebilir" dedi.
Ekonomik krizle birlikte dünya genelinde yoksulların sayısında bir anda 46 milyonluk artış olduğunu belirten Zoellick, G-7 ülkelerindeki hükümetlere, uygulamaya koydukları vergi indirimi paketlerinin yüzde 0,7'sini yoksullukla mücadele fonuna aktarmaları çağrısında da bulundu.
Roma'da dünyanın en gelişmiş ekonomisine sahip yedi ülkenin (G-7) ekonomi ve maliye bakanlarıyla merkez bankası başkanlarını bir araya getiren toplantının resmi açılışından önce çok sayıda ikili temaslar da yapıldı.
Elde edilen bilgilere göre, yarın öğle saatlerinde sona erecek toplantının nihai bildirisinde serbest ticaret ilkesine vurgu yapılması bekleniyor.
Kimi ülkelerin küresel durgunluğu göğüsleyebilmek için kendi sanayilerini rekabetten koruyabilmeyi amaçlayan önlemler almalarının dünya ekonomisinde yol açtığı yeni sıkıntıların da toplantının en önemli tartışma konuları arasında olacağı belirtiliyor.
[COLOR=Red][SIZE=5]NAKAGAWA: "KORUMACILIĞA SON VERİLMELİ"[/SIZE][/COLOR]
Japonya Maliye Bakanı Shoichi Nakagawa, G-7 toplantısı için tahsis edilen Excelsior otelinde, ABD'li dengi Timothy Geithner ile ikili görüşmeye başlamadan önce, yaptığı açıklamada, kimi ülkelerin korumacı önlemlere başvurmasını eleştirdi.
Nakagawa, "Korumacılık yanlış bir yöntem. Bu yola başvuran ülkeler açısından da uzun vadede yanlış bir politikadır. Dolayısıyla korumacılığa mutlaka son verilmeli" diye konuştu.
Japon Maliye Bakanı Nakagawa, "Umarım bu toplantı, ekonomik koşullarda ve mali sistemde iyileşme sağlamayı sağlar" dedi.
kaynak:finansmynet.com
[URL="http://finans.mynet.com/newsDetail.asp?typec=AnaSayfaHaberler&id=O1234605881046&date=14Subat2009&type=anasayfa"][/URL]
[COLOR=Red][SIZE=5][COLOR=Blue]Türkiye en çok heyecan veren üç ülkeden biri [/COLOR][/SIZE][/COLOR]
İngiltere'de iş dünyasına ve yatırımcılara yönelik olarak yayımlanan RealBusiness adlı dergi, Türkiye'yi "krize dayanıklı, resesyondan etkilenmeyen ve hızlı büyüyen" ülkeler arasında gösterdi ve bu durumdaki en heyecan verici üç pazarın arasına soktu.
İngiliz yatırımcılara Türkiye'yi hedef gösteren dergi, resesyon (durgunluk) yüzünden İngiltere dışında fırsat arayan iş çevrelerine krize dayanıklı diğer iki hedef ülke olarak da Belçika ve Panama'yı tavsiye etti.
İngiliz yatırımcıların ülke dışındaki fırsatlara gözünü diktiğini belirten ve "ancak hangi ülkenin hasat için yeterli olgunluğa geldiği" sorusunun bu noktada önem taşıdığını belirten dergi yazarı, "Hangi ülkelerin yeterli yetenek ve teknolojik imkanlarla donanımlı olduğu önem taşıyor" hatırlatmasında bulundu.
2050'YE KADAR İLK 10'DA TÜRKİYE OLACAK
Bu noktada ilk sıraya Türkiye'yi oturtan yazar, "Türkiye'nin 2050 yılına kadar dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinden biri haline geleceği" tahminine yer verdi.
Türkiye'nin halihazırda iş ve yatırım yapmak için inanılmaz fırsatlarla dolu bir ülke olduğunu vurgulayan yazar, iş gücünün yüzde 50'si 28 yaşın altında, 72 milyon nüfuslu Türkiye'nin, özellikle de İstanbul'un müthiş bir enerjiye sahip olduğunu kaydetti.
İstanbul'da bir merkez oluşturmak isteyen yabancı bir firma için, çok sayıda eğitimli gencin "dalından kopartılmayı beklediğini" ve ucuz iş gücü imkanı sunduğu belirtilen makalede, Türkiye'nin coğrafi ve stratejik olarak da Asya, Avrupa ve Orta doğu'nun ortasında eşsiz bir "bağlantı noktası" oluşturduğuna işaret etti.
Bu durumun Türkiye'de iş yapan yatırımcılara iki değişik pazara açılma şansı tanıdığına da işaret edilen makalede, bunlardan birincisinin AB ülkelerinin sofistike batı ekonomisi ve belki daha az gelişmiş ama büyümekte olan Orta doğu ve eski Sovyetler birliği ekonomileri olduğu vurgulandı.
Türkiye'nin nüfusunun yüzde 99,8'inin Müslüman olduğu, ancak Türkiye'nin bir liberal demokrasiye sahip bulunduğuna da dikkat çekilen makalede, ülkenin kapılarının bütün diğer dinlere ve inançlara açık olduğu ifade edildi.
Derginin yazısında, "Ayrıca bizim aksimize Türkiye'de devletin borçları azaltıldı, enflasyon oranı düşürüldü ve 2001'de yaşanan krizden sonra inanılmaz bir toparlanma kaydedildi" denildi.
Yazıda, Türkiye'de umut veren sektörlerin başında da çevre ve finansal hizmetler ile tarım ve bilgisayar teknolojisinin geldiği belirtildi.
Yazıda, İngiliz yatırımcıya hedef gösterilen ikinci ülke Belçika oldu.
Belçika'nın dünyanın en sıkıcı ülkelerinden biri olarak görüldüğüne işaret edilen makalede, "Ancak iş finansal istikrara gelince, orada çok iyiler" denildi.
Belçika'nın coğrafi olarak önemli bir konumda bulunduğu ve iyi eğitimli, dil bilen bir iş gücüne sahip olduğu da hatırlatıldı.
Son hedef ülke olarak da Panama'nın adını veren dergi, söz konusu ülkenin her ne kadar orta Amerika'da Guatemala, Kosta Rika ve El Salvador'un ardından dördüncü büyük ekonomi olarak kabul edilse de, bölgesinde en hızlı büyüyen ülke durumunda bulunduğunu bildirdi.
kaynak:finans.mynet.com
Bu yazılar ayuları Pazartesi kurtarmaz, Pazartesi % 90 ihtimalle yukarı açacagını düşünüyorum...
Haftaya düşer mi,düşer, Pazartesi düşer mi düşer,
Ama açılışta değil benim için...
Merhabalar arkadaşlar aranıza ben de katıldım artık beraber yazışacağız hadi hayırlısı olsun.Yeni başladım yardımlarınızı bekliyorum.:))):)))üüüüüü:D:D
[QUOTE=teo;85011]Bu yazılar ayuları Pazartesi kurtarmaz, Pazartesi % 90 ihtimalle yukarı açacagını düşünüyorum...
Ama açılışta değil benim için...[/QUOTE]
teo bey....,
Cuma artıda eksiye geçiyorduk zor tutdular.....dow kapanan kadar...
[url=http://www.resimbank.org/share-304C_49972692.html][img]http://www.resimbank.org/image-304C_49972692.jpg[/img][/url]
Dow --% 1 Pazartesi kapalı ama haberler kötü.......
fıcırlar kurtarırmı bilmem
[quote=teo;85011]Bu yazılar ayuları Pazartesi kurtarmaz, Pazartesi % 90 ihtimalle yukarı açacagını düşünüyorum...
Ama açılışta değil benim için...[/quote]
Fığçırlar bizden sonra 100 puan daha düşmüş.
[QUOTE=GÖKHANFINDIK;85012]Merhabalar arkadaşlar aranıza ben de katıldım artık beraber yazışacağız hadi hayırlısı olsun.Yeni başladım yardımlarınızı bekliyorum.:))):)))üüüüüü:D:D[/QUOTE]
Hoş geldiniz...
Katılımlarınızı bekleriz....
[quote=nunu;84998]HICAGO (Reuters) - General Motors Corp, nearing a Tuesday deadline to present a viability plan to the U.S. government, is considering as one option a Chapter 11 bankruptcy filing that would create a new company, the Wall Street Journal said in its Saturday edition.
haberin ayrintisi...gercek bir selaleye neden olur...niagara selalesi gibi...[/quote]
İşte aragaz dediğin böyle olur
Long değil full long.1haftalık kazanç epey iyiydi hamdolsun 1e2..kom.komAma dow sakat oldu epey.Bakalım kriz devammı tamammı.
[QUOTE=teo;85011]Bu yazılar ayuları Pazartesi kurtarmaz, Pazartesi % 90 ihtimalle yukarı açacagını düşünüyorum...
Ama açılışta değil benim için...[/QUOTE]
Ben de bakıyorum da FDOW ile DOW arasında 70 puanlık bir fark var. DOW kapalıyken FDOWu ne kadar aşağı çekebilirler ki?
[URL]http://www.gedik.com/Analiz/FINANSKLUP_120209.pdf[/URL]
gedik yatırımın 2009 beklentisi anlatan rapor
euro dolar için 1,30/1,40 bandını işaret etmişler
euro bölgesi faiz indirdikçe parite aşagı gidiyo
faiz indirimine devam edeceğini de hesab edersek
euro dolar için aşagıda nerelere kadar düşüd bekliyorsunuz
gm battıgı kesinmi
[URL]http://www.kucukresim.com/sunucu12_vobkarzarar9dbd6.jpg[/URL]
Arkadaşlar birileri burada gazetedeki haber yalan falan demişti onlara bu cevap olur sanırım.Bu sadece teradaki 2008 e ait işlemler.Daha önce sankodaki işlemler de var.Ayrıca terada 2009 yılında 100 000 liralık daha ekstre var.Onu da ayrıca atarız.O yüzden kimse çamurlaşmasın.Bu arada 600 000 ytl oldu 700 000 ytl.Laf atmayın sadece tebrik edin de biz de devam edelim birşeyler başarmaya.Askere gidecem bugünlerde.
[quote=nunu;84998]HICAGO (Reuters) - General Motors Corp, nearing a Tuesday deadline to present a viability plan to the U.S. government, is considering as one option a Chapter 11 bankruptcy filing that would create a new company, the Wall Street Journal said in its Saturday edition.
haberin ayrintisi...gercek bir selaleye neden olur...niagara selalesi gibi...[/quote]
svg..nunu bu haber tek başına şelale değil olsa olsa damacana su olur..abd..den verdiğin haberler için sana forum adına teşekkür ederim..Allah senden razı olsun....gm...citi..bao..gibi firmaları dow endeksindeki etkileri düşen piyasa değerleri ile beraber çok düştü...dow üzerine etkisi psikoloik olur...zaten önümüzdeki hafta abd..ve dünya gündemi obamanın konut sorunu ile ilgili açıklayacağı plana bağlı..yani haftanın 1.gündem maddesi belli..
;)
sayın seren bence çok mantıklı bi yorum
87 usd goren gm 2,5 usd kapatmış
endeks üzerindeki etkisi az olur
fiyatına bakılırsa batacagı sır değilmiş
olumlu bi etki beklenirmi
en azından beklenti bitti yada bi kamburdan kurtuldu
butçeden gm para gitmeyecek
Gm batmaz, Gm nin batması demek dünya düzeninin değiceği anlamına gelir,
Dünya Yahudilerin elinde, yahudiler birbirlerini batırmazlar.
Bu işte bir dümen var, yakında çıkar kokusu...
[quote=truva;85020][URL]http://www.gedik.com/Analiz/FINANSKLUP_120209.pdf[/URL]
gedik yatırımın 2009 beklentisi anlatan rapor
euro dolar için 1,30/1,40 bandını işaret etmişler
euro bölgesi faiz indirdikçe parite aşagı gidiyo
faiz indirimine devam edeceğini de hesab edersek
euro dolar için aşagıda nerelere kadar düşüd bekliyorsunuz[/quote]
[B]sn.truva bu raporu yazanlar hayatında hiç döviz işlemi.kontatı veya parite yapmışlarmıdır...hayır...bu ve bunun gibi raporu yazan okumuş çocuklar asgari ücrete yakın maaşla çalışmaktadır..elini taşın altına koymadan yorum yapın...yanılınca hedefleri revize edin..kaç tane kurum yazdığı rapordan sapma olunca özür dilemiştir...derhel revize et..sonra bir daha..bir daha..böyle raporları dikkate almnız parasal kayıplar doğurabilir...dikkat ediniz....[/B]
:dü:
[quote=SEREN I;85029][B]sn.truva bu raporu yazanlar hayatında hiç döviz işlemi.kontatı veya parite yapmışlarmıdır...hayır...bu ve bunun gibi raporu yazan okumuş çocuklar asgari ücrete yakın maaşla çalışmaktadır..elini taşın altına koymadan yorum yapın...yanılınca hedefleri revize edin..kaç tane kurum yazdığı rapordan sapma olunca özür dilemiştir...derhel revize et..sonra bir daha..bir daha..böyle raporları dikkate almnız parasal kayıplar doğurabilir...dikkat ediniz....[/B]
:dü:[/quote]
Seren hep soracağım , unutuyorum, Türkiye'de Anadolubank dışında foreks yapan banka varmı,
Aracı veya yurt dışından bahsetmiyorum..
Bi ara finasbankta yapacak diyorlardı, Spk izni bekliyor denildi.Forex piyasası nasıl Spk ya tabi olabilir bunu da anlayamadım.
Spk burada parayı mı teminat altına alıyor, bu konuyu bir yazarmısın lütfen..
Birde anlamadığım olay forex piyasası şu an için blackmarket. (ECN veya değil)
Ne olduğu, neye bağlı olduğu, kimin kontrol ettiği belli değil.
Anadolubank bunu Spk dan izin almadan mı yapıyor...
[quote=truva;85027]sayın seren bence çok mantıklı bi yorum
87 usd goren gm 2,5 usd kapatmış
endeks üzerindeki etkisi az olur
fiyatına bakılırsa batacagı sır değilmiş
olumlu bi etki beklenirmi
en azından beklenti bitti yada bi kamburdan kurtuldu
butçeden gm para gitmeyecek[/quote]
GM nin batışını sadece DJI üzerine olan matematiksel etkisinin az olması nedeniyle sınırlı olumsuz veya kamu maliyesine yük getirmeyeceği için olumlu bir gelişme olarak algılamak bence hatalıdır.
GM nin batışı, dev gibi şirketlerin bile bu resesyonda bir kağıttan kaplana dönüştüğünü, ne kendilerinin ne de hükümetlerin yapacak hiç bir şeyi olmadığını göstermesi ile çok ama çok tehlikeli bir gösterge olacaktır piyasa için. (LB yi hatırlayın..Batnadan önce fiyatı nerelere gelmişti, battıktan sonra DJI ya etkisi ne oldu)
"Kamu maliyesine yük olmayacak olması nedeniyle GM nin batışını olumlu algılamak ise bence bir başka yanlış..Teorik kısmını bir kenara brakıp yakın geçmişe bakarsak; LB nin kurtarılmamasına olumlu tepki veren hiç bir enstruman hatırlamıyorum (üstelik mefta olan daha çok yabancıların parasıydı abd lilerin değil):D kaldı ki hükümetlerin seri olarak açıkladıkları paketlerin hepsi kamu maliyesine yük getiren paketlerdi ama piyasalar bunları olumlu algılıyor ve 4 gözle yenilerini bekliyor.Para ve maliye politikaları açısından bakıldığında: resesyon tehditi altında iseniz en kolay fedakarlık yapacağınız şey kamu maliyesidir.. Kamu maliyesinden fedakarlık yapılmamasını sadece IMF gelişmekte olan ülkelerden ister, onun nedeni de krize karşı tedbir olacağından değil, yabancı alacaklarının tahsilinin garanti altına alınma arzusudur..
Sonuç: Eğer GM batarsa bunun etkileri kötü olur. Bu, zaten bekleniyordu denip geçiştirilecek bir gelişme değildir.
[QUOTE=nunu;84995][B]GM considering Chapter 11 filing, new company-WSJ[/B]
gm'in sali gunu iflas korumasini ilan etmesi bekleniyor.:eek:.[/QUOTE]
teşekkürler nunucum.. ABD'deki gözümüz, kulağımızsın..
iyiki varsın bu forumda...brv
[QUOTE=Astatin;85031]GM nin batışını sadece DJI üzerine olan matematiksel etkisinin az olması nedeniyle sınırlı olumsuz veya kamu maliyesine yük getirmeyeceği için olumlu bir gelişme olarak algılamak bence hatalıdır.
GM nin batışı, dev gibi şirketlerin bile bu resesyonda bir [COLOR="Blue"][B]kağıttan kaplan[/B][/COLOR]a dönüştüğünü, ne kendilerinin ne de hükümetlerin yapacak hiç bir şeyi olmadığını göstermesi ile çok ama çok tehlikeli bir gösterge olacaktır piyasa için. (LB yi hatırlayın..Batnadan önce fiyatı nerelere gelmişti, battıktan sonra DJI ya etkisi ne oldu)......[/QUOTE]
Bana birini hatırlattı. Sahi o nerede? Yoksa daha dibi vulamadık mı ? ;)
[quote=teo;85030]Seren hep soracağım , unutuyorum, Türkiye'de Anadolubank dışında foreks yapan banka varmı,
Aracı veya yurt dışından bahsetmiyorum..
Bi ara finasbankta yapacak diyorlardı, Spk izni bekliyor denildi.Forex piyasası nasıl Spk ya tabi olabilir bunu da anlayamadım.
Spk burada parayı mı teminat altına alıyor, bu konuyu bir yazarmısın lütfen..
Birde anlamadığım olay forex piyasası şu an için blackmarket. (ECN veya değil)
Ne olduğu, neye bağlı olduğu, kimin kontrol ettiği belli değil.
Anadolubank bunu Spk dan izin almadan mı yapıyor...[/quote]
[B]sevgili teo...[/B]
fx.işlemleri halen spk kontrolünde değil..ancak olması gerekir diye düşünüyorum..spk..nın bu konuda çalışma başlattığını biliyorum..sadece banka değil fx işlemleri yapan kurumlar bir hayli var..bu pasta hergün büyüyor..risk de aynı ölçüde...isviçreli yatırım bankalarını elemanları.. hatta yöneticileri (çoğunluğu türk )..ellerinde çanta istanbulda..anaddoluda dolaşıyorlar...inan müşterilerinin çoğunluğu türk..geçen ay 3 tanesi benden randevu istedi...fx..şirketi seçerken en önemli noktalardan biri market maker olmaması..yoksa senin aldığın pozisyonun tersini derhal alır..fiatlar etkilemezsin...
fx...büyük bir piyasa daha da büyüyecek..ancak şu anda spk kontrolü dışında...finansbank neden başlayamadı bilmem..ama başlamak için bir yazılım...platforma ihtiyaç var..ve en önemlisi saklama yapacak kuruluş...bunlar için anlaşma gerek...
[quote=VOBiX;85033]Bana birini hatırlattı. Sahi o nerede? Yoksa daha dibi vulamadık mı ? ;)[/quote]
Anlamadım valla.. "Kağıttan kaplan" deyimi çinli sosyalist ağa'lardan birine aittir ve kapitalist sistemde iktidarın meşruiyetinin göründüğünün aksine pamuk ipliğine bağlı olduğunu ifade etmek için kullanmıştır..sen ne amaçla şeettin vobix:confused:
dip görünmüştür herkese hayırlı olsun
[QUOTE=Astatin;85036]Anlamadım valla.. "Kağıttan kaplan" deyimi çinli sosyalist ağa'lardan birine aittir ve kapitalist sistemde iktidarın meşruiyetinin göründüğünün aksine pamuk ipliğine bağlı olduğunu ifade etmek için kullanmıştır..sen ne amaçla şeettin vobix:confused:[/QUOTE]
kayahandan bahsetmişti sahi sen kayahanı bılmıyormusun :..:
[quote=mersiyk;85040]kayahandan bahsetmişti sahi sen kayahanı bılmıyormusun :..:[/quote]
Forumlarda kıdemim zayıf..kimdir? daha doğrusu mejımla nasıl bir alakası vardır..daha önemlisi ben mesaj yazdıktan ve onun adı VOBIX tarafından zikredildikten sonra hemen mesaj yazmış olması neasıl bir tesadüfdür? tesadüfmüdür? e hadi biri açıklasın nedir kayahan olayı
[quote=Astatin;85031]GM nin batışını sadece DJI üzerine olan matematiksel etkisinin az olması nedeniyle sınırlı olumsuz veya kamu maliyesine yük getirmeyeceği için olumlu bir gelişme olarak algılamak bence hatalıdır............Sonuç: Eğer GM batarsa bunun etkileri kötü olur. Bu, zaten bekleniyordu denip geçiştirilecek bir gelişme değildir.[/quote]
güzel değerlendirme.bende birşey ekleyeyim buna.GM i sadece GM olarak düşünmek hatadır.GM sayesinde ekmek yiyen yüzbinlerce abd li var.otomotiv yan sanayii (GM için çalışan), bayiler ve bunların aile fertleri.
batmasına izin vermezler diyeceğim ama yahu batmazsa sürekli para emiyor.batarsa yüzbinlerce insan açıkta kalacak.
hükümetten 5 milyar dolar daha talep ediyormuş yoksa iflas için başvuru yapacakmış.talep ettiği 5 milyar dolarda kurtarmıyor bu arada sadece ilk çeyreği mi 2. çeyreği mi ne geçirebilecek bu parayla.sonra yine sıfır ve yine para verin diyecek muhtemelen hükümete.
sakal-bıyık hikayesi gibi batsa dert, batmasa dert...
[B]Thursday, February 12, 2009[/B]
[B] Moody's: The United States is Resilient... Not Resistant to Downturn [/B]
Felix at Portfolio.com asks the worrisome question:[INDENT]Can the yield on US Treasuries be considered the "risk free rate of return" if there are other securities which are lower-risk than US Treasuries?[/INDENT]Apparently Moody's has broken up their AAA rating into three tiers and the United States is not in the top tier (though I am left wondering who trusts / listens to / respects / cares about Moody's these days). Reuters reports:[INDENT]The "Resistant" category included Germany, France, Canada and the four Scandinavian countries, whose ratings have so far been untested. These countries have either entered the financial crisis from a very strong position or have economic models that remain robust, it said.
The "Resilient" group comprises the United States and the UK, whose ratings are being tested due to a shock to their growth model and large contingent liabilities. But it added: "These countries display an adequate reaction capacity to rise to the challenge."
The size of the U.S. and UK economies, financial markets and capital flows and relative debt levels to growth mean policymakers have more scope to loosen fiscal policy without endangering the public finances too much.
Ireland and Spain fell into the third, "Vulnerable" group, which refers to nations which are forced to take risks with their public finances.[/INDENT][I][B]Click for Larger Table[/B]
[/I][IMG]http://4.bp.blogspot.com/_8rpY5fQK-UQ/SZYNBBbPocI/AAAAAAAAF4c/U3M_IeQIXfs/s400/aaa.png[/IMG]
Anyone ready for a conspiracy theory? Drumroll please.... this announcement by Moody's comes on the same day as Dr. Greenspan's panning of rating agencies. The Big Picture quotes Dr. Greenspan as saying:[INDENT]“What we have created in this world is an aura around the credit rating agencies about certification from them is the Good Housekeeping seal of approval, ” Mr. Greenspan said. “I will tell you the record of a lot of the forecasters of ratings have not been distinguished. They never were.”[/INDENT]Was this whole announcement just meant to deflect away Dr. Greenspan's criticism? I doubt it, but I bet more discussion centers around the Moody's rating decision than Dr. Greenspan's quote in the A.M. .dng.dng.kom.lelele:dü:
[QUOTE=Astatin;85041]Forumlarda kıdemim zayıf..kimdir? daha doğrusu mejımla nasıl bir alakası vardır..daha önemlisi ben mesaj yazdıktan ve onun adı VOBIX tarafından zikredildikten sonra hemen mesaj yazmış olması neasıl bir tesadüfdür? tesadüfmüdür? e hadi biri açıklasın nedir kayahan olayı[/QUOTE]
aa evet hakikaten sayın kayahan nasıl bir zamanlama yaptı boyle :confused:
[quote=SEREN I;85026]svg..nunu bu haber tek başına şelale değil olsa olsa damacana su olur..abd..den verdiğin haberler için sana forum adına teşekkür ederim..Allah senden razı olsun....gm...citi..bao..gibi firmaları dow endeksindeki etkileri düşen piyasa değerleri ile beraber çok düştü...dow üzerine etkisi psikoloik olur...zaten önümüzdeki hafta abd..ve dünya gündemi obamanın konut sorunu ile ilgili açıklayacağı plana bağlı..yani haftanın 1.gündem maddesi belli..
;)[/quote]
sevgili seren,
o plana daha coook var. sadece dusunce simdilik.
sorun gm'in endeks uzerindeki agirligi degil, guven sorunu, yapilan yardimin ise yaramamasi sorunu. pazartesiye kadar chapter 11 kesinlik kazanirsa selale kacinilmaz. ayrica cuma gunu son anda gelen satislarin nedeni de wells fargo'nun bilancosu. bir tek o kalmisti iyi olan (bankalar arasinda), o da kotulesmeye basladi. bu iki haber fazlasiyla selale yaratacaktir.
Lehman için de batmasına izin verimez deniliyordu, ve sonuç ortada.. hatta iflasından bir gün önce içi boşaltılarak batırıldı.!!.. GM nin iflası da kaçınılmazdır...
Sayın kayahan yabancı dil kopyala yapıştıra kendi topiginizden devam etseniz ? birazdan taşıycam mesajları
[B]nunu[/B] Nickli Üyeden Alıntı [URL="http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=84998#post84998"][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
[I]HICAGO (Reuters) - General Motors Corp, nearing a Tuesday deadline to present a viability plan to the U.S. government, is considering as one option a Chapter 11 bankruptcy filing that would create a new company, the Wall Street Journal said in its Saturday edition.
haberin ayrintisi...gercek bir selaleye neden olur...niagara selalesi gibi...[/I]
svg..nunu bu haber tek başına şelale değil olsa olsa damacana su olur..abd..den verdiğin haberler için sana forum adına teşekkür ederim..Allah senden razı olsun....gm...citi..bao..gibi firmaları dow endeksindeki etkileri düşen piyasa değerleri ile beraber çok düştü...dow üzerine etkisi psikoloik olur...zaten önümüzdeki hafta abd..ve dünya gündemi obamanın konut sorunu ile ilgili açıklayacağı plana bağlı..yani haftanın 1.gündem maddesi belli..
[B]önümüzdeki haftanın gündemi konut sorunu ile ilgili obama iktidarının açıklayacağı plan olacaktır..bu plan radikal olazsa işe yaramaz..ancak açıklanan kadar piyasaları beklentiye sokacağından dow..da en azından çökemez..gm batması olumsuz haber olur..ancak obama iktidarı bu aşamada buna izin verir mi..sanmıyorum..heleki zaten batık olan iki bankayı yüzdürmeye çalışırken...göreceğiz...yorum ve analiz yaparken pozisyondan arınırım...pozisyona göre yorumlardan kaçınalım...batması kesin dow çöker diye beklenti zararla sonuçlanabilir...sap ile samanı karıştırmayalım..kısa vade ile orta vade analizleri arasında önemli farklar vardır..kimse gm..nin batışının dow..u olumlu etkiyeceğini söyleyemez..ama citi ve bao..nun devletleştirilmesi olumlu etkileyebilir...kısa vade ve uzun vade farklı olmak kaydıyla.....[/B]
Cuma, 13 Şubat 2009 12:03
OBAMA’NIN ÇARESİ HASTALIKTAN DAHA KÖTÜ OLABİLİR
Eric Margolis*
Kremlin ne âlemde? Geçtiğimiz iki hafta Moskova’dan gelen oldukça çelişkili ve tabii ki kafakarıştırıcı mesajlar üretti. Birincisi, ironiden hoşlananlar İsviçrenin küçük ve çirkin kayak merkezi Davosta yapılan ekonomik forumu sevmiş olmalı. Lütfen beni yanlış anlamayın, İsviçre dünyanın en güzel ülkesidir. Kötü görünümlü olan sadece Davos’tur.
Rusyanın halihazırdaki başkanı, eski sovyet KGB şefi ve yüce komünist Vladimir Putin, toplantıya katılan Batılı kapitalist liderleri mevcut, küresel, ekonomik, felaketten ve kapitalizmi yüzlerine gözlerine bulaştırmaktan sorumlu tutarak eleştirdi. Putin özellikle de Amerika’yı hedef alan sözlerinde Amerikayı; Wall Street’in dolandırıcılarının, sonunda çöken iskambilden bir finans evi inşa etmelerine izin vererek, 1930’lardan bu yana meydana gelen en büyük ekonomik krize sebep olmakla suçladı.
Fakat geçen haftasonu Rusya devlet başkanı ve Putin’in eski KGB den yakın meslektaşı olan Sergei Ivanov gönül alıcı jestler yaparak ve Amerika ile Rusya arasında yeni bir dönemden bahsederek gayet yerinde davrandı. İyi polis ve kötü polis meselesi!
Bu sırada Avrupa tarafında artan işsizlik dolayısıyla sosyal karışıklık devam ediyordu ve hükumet yardımları keskin bir düşüş yaşadı. Başkenti her çeşit finansal korsanlığın cenneti haline gelen Britanya şimdi çok kötü bir durumda. Londra’nın yeni finansal merkezi olan Canary Wharf’a yaptığım son ziyaretim bana, finans işçilerinin topluca işten çıkarılmalarının ve tüm ışıkları kapalı olan banlakarın can sıkıcı tablosunu gösterdi.
Avrupalı ve Asyalı hükumetler şimdi artan bir şekilde başkan Barack Obama’nın multi- trilyon dolarlık ekonomik kurtarma planının tedavi etmeyi hedeflediği hastalıktan daha kötü bir sonuca sebep olabileceğinden endişe ediyorlar.
Seçmenler borç tabanlı ekonomilerinin yüksek viteste yürümesi için birşeyler yapmalarını talep ettikçe politikacılar tedirgin oluyorlar. Ama bu imkansız. Borç balonu patladı bile. Fakat politikacılar seçmenlerine bu acı gerçeği söylemekten korkuyorlar, parti bitti. Tasarruf yap, borçlanmaya son ver, harcamaları kıs, biriktirmeye başla ve daha küçük ölçekli yaşa.
Toplam dünya ekonomisinin yüzde 25’ini oluşturan ABD ekonomisi borç dopingine ölümcül bir şekilde bağımlı olmuştu. Bunu bir düşünün! Amerika’nın toplam ulusal borcu bürüt iç üretiminin 3.5 katına ulaşmıştı. Amerikan Hazine Bakanlığı Çin ve Japonyadan faizli kredi almaya devam etti. Şimdi Obama ve onun Demokratik Kenyesci ekonomistleri 2.2 trilyon dolarlık yeni basılmış para tedarik ederek Amerikayı bu derin durgunluktan çıkarmayı umuyorlar.
1930’ların ünlü ekonomisti Lord Keynes hükumetlerin durgunlukları, ekonomi tekrar büyüme dönemine girdiği zaman geri ödenmek üzere, devasa bütçe açığı harcamaları yaparak düzeltebileceklerini iddia etmişti. Keynesin teorileri Demokrat Parti nin sol kanadındaki liberaller için bir devlet dini haline gelmişti.
Fakat devasa bütçe açığına dayalı harcamalar zehirlenen bir hastaya daha büyük dozda zehir vererek tedavi etmek gibidir. Bu tür ekonomik voodoo (Özellikle Haiti’de yaygın olan bir tür mistik büyü) bana ortaçağ tıbbını hatırlatıyor. Hastayı öldürünceye yada her nasıl olacaksa kurtarıncaya dek her tür tehlikeli yöntemi deneyen doktorlar.
Halihazırdaki kriz Bush yönetiminin, bireylerin, yüksek riskli yatırım fonlarının, New York ve Londra’da kontrolü yapılamayan gölge finansal endüstrinin, ipin ucunu kaçırarak yaptıkları borçlanmadan kaynaklanmıştır.
Avrupalılar Obamanın planladığı orgy nin sonunda küresel enflasyonu sarsacağını ABD dolarının değerini düşüreceğini ve ABD nin faiz oranlarını artıracağından ciddi olarak endişelenmektedirler. ABD borç para ile beslendiği için kendi para biriminde meydana gelecek herhangi bir düşüş yabancı yatırımcılara toplam risklerini karşılasın diye ödenmek üzere yüksek faiz oranlarına sebep olacak. Avrupalılar’da oldukça haklı bir enflasyon korkusu var. Kara Ölüm (14. yüzyılda Avrupa ve Asyada meydana gelen ve büyük can kaybına sebep olan bir hastalık ) ile eşdeğer olan 1930’lardaki enflasyon fırtınası Faşizme sebebiyet verdi. Avrupa ABD nin devasa dışborçlarını (Sadece Çin ve Japonya’ya olan borcu 1.2 trilyon dolar civarında) değerden düşmüş dolar ile odemek amacıyla kasıtlı olarak enflasyonu dengesizleştirdiğinden endişe ediyor. Daha önce bu türden hilekarlıkların felakete sebep olduğunu gördük.
Yaklaşık 50 yıldır ticaret ve yatırım konusuyla içli dışlı olan biri olarak benim genç başkana tavsiyem; Amerikalılara uzun süreli bir zorluk ve bunalım dünemini sabırla kabullenmelerini, kemerleri sıklamarını ve sahip olduklarıyla yaşamaya başlamalarını açıklamasıdır. Sekiz yıllık Bush yönetiminin yalanlarından sonra acı bile olsa birçok Amerikalı gerçekleri duymaya hazırdır.
Finans sistemini desteklerken hükumetin bütün bankacıları, emlak ajanslarını, para yöneticilerini ve amerikanın borçtan oluşan balon ekonomisinini yaratan finans spekülatörlerini soruşturması gerekir. Fraudster Bernie Madoff (Bernard L. Madoff Investment Securities LLC Şirketinin sahibi, 11 Aralık 2008 tarihinde şirketi zarara uğratmaktan tutuklandı) yalnız değildi. Zaman kıdem tazminatı ödeme günü değil, elleri kelepçeleme zamanıdır.
Sıkıntıdaki ekonomiyi iyileştirmenin en iyi yolu vergi kesintisidir. Bırakın insanlar paralarını nasıl harcayacaklarına kendileri karar versinler. Washington’un yeni köprüler ve bakım evleri yapma planları belki oy kazandırabilir ama ekonomiyi canlandırmaz. Japonya bunu denedi ama başarılı olamadı. ABD’nin üretici endüstriyel yatırımlara ihtiyacı var.
Obama hükümet harcamalarını kısmalı ve Pentagonun şişkin bütçesini (Savaşacak düşman ordu birlikleri kalmamasına rağmen dünya askeri bütçesinin % 50’si) yarıya düşürmelidir.
Başkan Roosevelt 1930’larda tıpkı Obama’nın şimdi sunduğuna benzer geniş tabanlı bir sosyal refah planı hazırlamıştı. Roosevelt’in New Deal (ABD başkanı Franklin D. Roosevelt’in 1930’lardaki küresel bunalım sırasında açıkladığı ekonomik çözüm paketi) taslağı belki popüler devrimi engelledi ama ekonomiyi canlandırmadı. New Deal büyük bunalıma son vermeyi amaçlayan Japonya’yı savaşa sürükledi.
Umuyoruz ki başkan Obama bu örneği Afganistan’da takip etmek niyetinde değildir.
*Toronto Sun gazetesi yazarı.
[quote=teo;85028]Gm batmaz, Gm nin batması demek dünya düzeninin değiceği anlamına gelir,
Dünya Yahudilerin elinde, yahudiler birbirlerini batırmazlar.
Bu işte bir dümen var, yakında çıkar kokusu...[/quote]
ben de ayni seyi lehman icin dusunmustum, lakin bana pahaliya patlamisti.:o.
imkb ve turk lirasi kagittan kaplan ruzgara yagmura hic dayanamaz.
yabancilarin insafina kalmis.
yabancilar bulmuslar madeni!! durmadan sogusluyorlar milleti
gemicikler, tosuncuklar, el sabahlar, misircilar kose baslarini tutmus.
millete din imam pazarliyorlar. kendilerinede han hamamlari paylasiyorlar.
.kom.lelele.dng
Bir diğer konu;
Yine zihinler hep dışarıyı izlemeye manipüle edildi görüldüğü kadarıyla..Biraz da evimize bakalım..
- Geçen hafta TUIK in açıkladığı veriler çok fazla tartışılmadı ama kapıda bazı Türk GM vakaları bekliyor o verilerin söylediği kadarıyla..Sektör bazında büyüme rakamlarını dikkatle inceleyiniz.
- Hafta içi yazdım, çok önemli bulduğum için yine yazıyorum. BDDK başkanının ptesi yaptığı açıklmalar çok önemlidir..Fİnans sektöründe de sarı alarm görüntüsü var. O açıklamaların satır aralarından ben çok şey çıkarıyorum ama bunları yazmak Bankacılık Kanunu da göre sç mudur değil midir emin değilim o yüzden yazmıyorum.. Bir de hatırlatma, batıdaki krizin daah sinyalleri ortada yokken BDDK başkanı, uyarı üstüne uyarı patlatıp, bankalara kar dağıtmamalarını, sermayelerini güçlendirmelerini v.b. v.b., türev ürünlerin dünyanın alayının türevini alacağını v.b. v.b. söylüyordu.. Bu bürokrat ın mesajları önemlidir.
- Seçimimiz var!!!
- En büyük iki ticari partnerimiz Almanya ve Rusya krizin göbeğinde..malınızı alacak mecalleri kalmamış, gönderecekler turist sayısındaki düşüşü tahmin edebilen yok..
falan falan...iyi geceler
[quote=Astatin;85052]Bir diğer konu;
Yine zihinler hep dışarıyı izlemeye manipüle edildi görüldüğü kadarıyla..Biraz da evimize bakalım..
- Geçen hafta TUIK in açıkladığı veriler çok fazla tartışılmadı ama kapıda bazı Türk GM vakaları bekliyor o verilerin söylediği kadarıyla..Sektör bazında büyüme rakamlarını dikkatle inceleyiniz.
- Hafta içi yazdım, çok önemli bulduğum için yine yazıyorum. BDDK başkanının ptesi yaptığı açıklmalar çok önemlidir..Fİnans sektöründe de sarı alarm görüntüsü var. O açıklamaların satır aralarından ben çok şey çıkarıyorum ama bunları yazmak Bankacılık Kanunu da göre sç mudur değil midir emin değilim o yüzden yazmıyorum.. Bir de hatırlatma, batıdaki krizin daah sinyalleri ortada yokken BDDK başkanı, uyarı üstüne uyarı patlatıp, bankalara kar dağıtmamalarını, sermayelerini güçlendirmelerini v.b. v.b., türev ürünlerin dünyanın alayının türevini alacağını v.b. v.b. söylüyordu.. Bu bürokrat ın mesajları önemlidir.
- Seçimimiz var!!!
- En büyük iki ticari partnerimiz Almanya ve Rusya krizin göbeğinde..malınızı alacak mecalleri kalmamış, gönderecekler turist sayısındaki düşüşü tahmin edebilen yok..
falan falan...iyi geceler[/quote]
allah uzun omur versin be dede!!!! iyi geceler dede!!
[quote=nunu;85045]sevgili seren,
o plana daha coook var. sadece dusunce simdilik.
sorun gm'in endeks uzerindeki agirligi degil, guven sorunu, yapilan yardimin ise yaramamasi sorunu. pazartesiye kadar chapter 11 kesinlik kazanirsa selale kacinilmaz. ayrica cuma gunu son anda gelen satislarin nedeni de wells fargo'nun bilancosu. bir tek o kalmisti iyi olan (bankalar arasinda), o da kotulesmeye basladi. bu iki haber fazlasiyla selale yaratacaktir.[/quote]
üç kağıt ekonomisinde yazdım...plana daha vakit olduğunu biliyorum..ancak beklenti yaratır..radikal bir plan çıkarsa endeksleri yükseltir...wells fargo bilançosu kötü etkisi bir seans sürmez..iyi bilanço ve dahi iyi data beklentisi mi kaldı...gm iflası(olursa ) ise orta vade etkisi çok daha yüksek olur...kısa vadede endeks üzerinde etkisi firma olarak sınırlı..ancak psikolojiyi bozar dedim...bu beyin fırtınası çok olumludur...bize fırsatlar sunar..dow..un önce çökmesi sonra yükselmesi benim gibi flat olanlar için nimettir..ancak lehman batırıldı..gm de batmaya bırakılır mutlak demek doğru olmaz..zarar yazabilir..bilelim ve izleyelim...
analiz yaparken pozisyonu doğrultusunda tavır alan arkadaşları görünce üzülüyorum...hele karşı pozisyonda olanlanların dayanaklarını çürütmek için uzman yorumları.......ekonomi pozitif bir ilimdir...........