[quote=furkan;85205]pariteler aşagıdamı açıldı ?[/quote]
1.2810 -%0.4
Printable View
[quote=furkan;85205]pariteler aşagıdamı açıldı ?[/quote]
1.2810 -%0.4
[QUOTE=tuareg;85199]Sayın vobix, sizin yazdıklarınız normal dunya duzenınde gecerlı olan, biz sistemın sınırlarına gelındıgınde olacakları tartısıyoruz, dolar rezerv para olma ozellığını (eger sayın seren'ın dediği gıbı ormanlar dolara donusturulurse) kaybederse olacaklardan soz etmekteyız, abd tum dunyayı ışgal edecek güçte mi? Araplar abd ayakta kalsın da bız pul olmus parayla petrol satmaya devam edelım mı dıyecekler. Bunlar extrem ornekler, durgunluk kontrolden cıkarsa abd uslerını bıle fınanse etmekte güçlük çeker. Bu sadece bır şehır efsanesıdır, abd tum dunyayı kontrol edemez, kontrol ettıgı arap dunyasında sadece satılmış yonetıcılerdır, arap halkları değil, krız kontrolden cıkarsa ortada işbirlikçi yonetım falan kalmaz, kendımızı kandırmayalım, sosyalızm sadece bır utapyaydı 19.yy da, 1960 yılında dunyanın 1/3 sosyalıst ekonomılerle yonetılıyordu, abd madem o kadar gucluydu neden k.çı dıbınde parmak büyüklüğünde kuba yı dize getiremedi, neden vıetnam da terlıklerıyle kactı... Neyse, tartısmanın sınırı yok, bekleyıp olacakları hep bırlıkte gorelım. Sadece aklınızda bulunsun, bircok yerde bırcok akıl, krızın yonetım kaosları doğuracağından soz edıyor, bunun ne demek oldugunu bır düşünün.:)[/QUOTE]
Yawf bu işin ormanı mı var? Her şey elektronik ortamda. FED diyor ki al sana 10 milyar dolar. Biri de kalkıp ben bi bakayım bunu nereden gönderdin mi diyor? demiyor. Bu IMFden gelen paralar vs neyle geliyor? Uçakla gemiyle gelse hırsızların ilk hedefi olur. Elektronik ortamda hooop senin hesabında hoopo benim hesabıomda. Bu arada ABD doları ultraviyole ışığı emen pamuk-keten esaslı kağıda basılmıştır. Tekstil sektörünü biraz canlandırır.
çok sagolun sabaha yedik yine gapi long olarak.
[quote=VOBiX;85209]Yawf bu işin ormanı mı var? Her şey elektronik ortamda. FED diyor ki al sana 10 milyar dolar. Biri de kalkıp ben bi bakayım bunu nereden gönderdin mi diyor? demiyor. Bu IMFden gelen paralar vs neyle geliyor? Uçakla gemiyle gelse hırsızların ilk hedefi olur. Elektronik ortamda hooop senin hesabında hoopo benim hesabıomda. Bu arada ABD doları ultraviyole ışığı emen pamuk-keten esaslı kağıda basılmıştır. Tekstil sektörünü biraz canlandırır.[/quote]
Orman hikayesi sadece benzetmedir sevgılı vobıx, sanırım sız de esprıyı devam ettırıyorsunuz, mesele para arzındaki, lıkıdıte bollugundakı aşırılıgın yolacacağı felaketlerdir, uzun yazıda sadece orman mı gözünüze çarptı, ağac katlıamına duyarlılıgınızı kutlarım :)neyse, herkese iyi aksamlar.
[quote=tuareg;85199]sıdır, abd tum dunyayı kontrol edemez, abd madem o kadar gucluydu neden k.çı dıbınde parmak büyüklüğünde kuba yı dize getiremedi, neden vıetnam da terlıklerıyle kactı[/quote]
kaçan yok, savaşların nedeni bir yerleri işgal etmek değil,ekonomiyi canlandırma nedenidir.
Savaş demek , yıkım demek, yıkım, borçlanma, borçlanmada faiz ve kapitalizm demek..
Sizin acilen zeitgeist filmini seyretmeniz gerekiyor..
Kapitalizm de insan önemli değildir, ölmesinin önemi yoktur, önemli olan tek şey faiz getirebilecek borçlanmayı sağlayabilecek her hangi bir arguman yeterlidir.
Bu savaş olur, ölüm olur, bomba olabilir,silah olabilir.Veya banka batması olur.
Para kazanmayı garantileyecek faiz düzeni olsun da isterse kapitalistler için dünyanın yarısı telef olsun...
[quote=furkan;85210]çok sagolun sabaha yedik yine gapi long olarak.[/quote]
gap yiyeceginizi de kim soyledi? 10 saat oncesinden, ustelik dunya endeksleri acilmamisken nasil bilebildiniz bunu?
Efenim şu "çöken ABD", "yükselen ÇİN", "defter kağıdı dolar" klişeleri için herhangibir polemiğe girmeden 3-5 kelamım olacak kısaca.
- Efenim, halkın yiğit evlatları yüksek tonda derler ki hep "vay be koçum çin, trilyon dolarlarla rezerv ve bir o kadar da ABD hazine bonosu var ellerinde.Bunlar ABD ye rakiptirler ve onları çökertecekler.." :)..Polemiğe sebep olmamak açısından sadece bir anekdot aktarayım. Bir kaç yıl öncesi bir uluslararası forum..O zamanki Çin MB başkanı, tıpkı bizdeki halkın yiğit evlatları gibi, inceden ABD ye dokunduruyor, çok kafamızı bozarlarsa bu dolarları satarız bu abd bonolarını satarıza getiriyor lafı...Greenspan söz alıyor ve tek bir cümle ediyor
"SAYIN BAŞKAN, O DOLARLARI ve BONOLARI KİME SATMAYI DÜŞÜNÜYORSUNUZ"..
Bu söz nice iktisat külliyatından hele hele ki, kuru ABD düşmanlığı ile bezenmiş klişe analizlerden çok daha fazla şey söyler..Adam -greenspan- şunu diyor özetle : Bu para ve bu bonolar benim temsil ettiğim sistem yaşadığı ve arkasında ben olduğum sürece bir değerin karşılığıdır. Yani arkasında ben yoksam onlar herhangibir kağıttır, yani senin bana posta koyman mümlün değilden öte, böyle bir olasılık kurgulanabilir bir şey bile değildir. Yani, sen kendi vatandaşlarını farelerin yaşadığı koşullarda çalıştırıp bana ucuza mal satıp benim obez vatandaşlarımı beslemeye devam edeceksin..Aldığın parayla da yine dönüp benim paramı ve bonolarımı alacaksın, açıklarımı fonlayacaksın..Redoks :) denkleştirmesi yaparsak; senin vatandaşların çalışacak benimkiler yiyecek..
Bir diğer konu, ah ABD vah ABD doları klişesi;
Dönüp son 1 yıldır ABD borçlanma tahvillerini faizine bakın..Krizin göbeği ve hatta merkezi ABD nin borçlanma faizleri düşüyor!!!!! EE hani ABD sizlere ömürdü :)..Yukarıdaki gerçeğe dönüyoruz ..Bu paralar bu bonolar bu enstrumanlar bu değerleme sitemleri ABD nin temsil ettiği sistem yaşadığı ve arkasında ABD olduğu sürece bir anlam ifade eder..:)..Bu yüzdendirki dünyanın geri kalanında bir nedenle tırsan sermaye her zaman ABD ye döner..Esas oğlan odur..Sistemin çökeceği varsa da en son orası çökecektir.
ABD yi sevelim yada sevmeyelim, hikaye bu..hem kapitalist paradigmanın içinde kalıp hem de ABD düşmanlığı yapamazsınız (yaptığınızı sanabilirsiniz:))...
Bu arada: Klişelerde öyle anıldığı için ABD dedim..Aslında klişelerde vurgulanan şey, ya uluslararası sermayedir, ya bunun ait olduğu büyük ülke-lerdir ya da zaten sistemin kendisidir..:) iyi geceler
[QUOTE=furkan;85210]çok sagolun sabaha yedik yine gapi long olarak.[/QUOTE]
Gün doğmadan neler doğar demiş atalarımız. Bir de olmuşla ölmüşe yapacak bir şey yok demişler.
[QUOTE=nunu;85213]gap yiyeceginizi de kim soyledi? 10 saat oncesinden, ustelik dunya endeksleri acilmamisken nasil bilebildiniz bunu?[/QUOTE]
cuma günü dow ve avrupa iyi kapatmadı bizde 60dk bollinger sınırında kapattık benim öncü göstergelerim paritelerdir buyuzden dedim gap yeriz diye 31900 olabilir belkide...zaten yaptıgımız hep tahmin değilmi ?? siz s&p öngörünüzü revize ederken bir sorun yoktu 350 yi heralde 1haftada görmeyecegiz dimi :)
[quote=furkan;85217]cuma günü dow ve avrupa iyi kapatmadı bizde 60dk bollinger sınırında kapattık benim öncü göstergelerim paritelerdir buyuzden dedim gap yeriz diye 31900 olabilir belkide...zaten yaptıgımız hep tahmin değilmi ?? siz s&p öngörünüzü revize ederken bir sorun yoktu 350 yi heralde 1haftada görmeyecegiz dimi :)[/quote]
yok, 8-10 ay icinde gorecegiz...
benim demek istedigim, tamam suanda haberler kotu ama bu heran baska bir haber gelmeyecegi anlamina gelmez.
[QUOTE=nunu;85218]yok, 8-10 ay icinde gorecegiz...
benim demek istedigim, tamam suanda haberler kotu ama bu heran baska bir haber gelmeyecegi anlamina gelmez.[/QUOTE]
pek sanmıyorum sabaha kadar gorucez sadece bir öngörüydü küçük bir öngörü 10saat sonrası için :)
[quote=VOBiX;85163]Asti şu grafikleri biraz besle büyüt. Çok küçük çıkıyor.[/quote]
Aydınlat beni.benim yöntem ekran görüntüsünü koplayıp, paint e yapıştırmaktan ibaret :):..: grafik sanatlarda zayıfım biraz:)
[QUOTE=Astatin;85220]Aydınlat beni.benim yöntem ekran görüntüsünü koplayıp, paint e yapıştırmaktan ibaret :):..: grafik sanatlarda zayıfım biraz:)[/QUOTE]
Siteye yüklemek yerine imageshack vb siteleri kullanabilirsin. Senin snat doğru da site içindeki resim ajaxta sorun çıkartabiliyor bazen.
Yuhh bana..Üst üste 4 tane ciddi meaj yazmışım..baahhhh...İçim daraldı...Mersi nerdesin hangi topiktesin, jerfin ya sen :) :)
Polemik yaratmaya niyetım yok sevgılı astatın, yazdıklarını okuyunca aklıma Irak işgalının ilk günleri geldi, bazı emekli generaller tvlere cıkıp super,ultra super abd askeri gücünü, ultra super silahlarını, neredeyse hiç kayıp vermeden işi nasıl ıkı haftada bitireceğini, Iraka nasıl demokrasinin geleceğini ballandıra ballandıra anlatıyordu. Hatta uzaylıları kıskandıracak kadar gelişmiş teknolojılerı vardı ve yandaki odaya zarar vermeden direnişçileri nasıl yok edeceğini anlatıyordu. Yazınızı okuyunca aklıma geldi. Ne kadar da etkilenmişiz super güçlerden. Gözümüzde o kadar devleştirmişiz ki, bugun bile ABD nin kendisi öldük/battık derken bizler nedense onlardan çok sistemlerinin sağlamlığından dem vuruyoruz. Orta sınıf duyarlılıgına hiç şaşırmıyorum, içine düştükleri krize onlardan çok biz kahroluyoruz. Öyledir kardeşim, haklısınız, dünya çöker abd ayakta kalır, hatta gezegene göktaşı çarpar ama coca cola marsta uretıme devam eder, yıl 2350, ama IBM, PEPSİ filmlerde hep rengarenk ışıkları ile yoklar mı? Napalm, beynimize kazılmış bir kere, inanmazsak zınhar cehennemlik oluruz.
[quote=tuareg;85226]Polemik yaratmaya niyetım yok sevgılı astatın, yazdıklarını okuyunca aklıma Irak işgalının ilk günleri geldi, bazı emekli generaller tvlere cıkıp super,ultra super abd askeri gücünü, ultra super silahlarını, neredeyse hiç kayıp vermeden işi nasıl ıkı haftada bitireceğini, Iraka nasıl demokrasinin geleceğini ballandıra ballandıra anlatıyordu. Hatta uzaylıları kıskandıracak kadar gelişmiş teknolojılerı vardı ve yandaki odaya zarar vermeden direnişçileri nasıl yok edeceğini anlatıyordu. Yazınızı okuyunca aklıma geldi. Ne kadar da etkilenmişiz super güçlerden. Gözümüzde o kadar devleştirmişiz ki, bugun bile ABD nin kendisi öldük/battık derken bizler nedense onlardan çok sistemlerinin sağlamlığından dem vuruyoruz. Orta sınıf duyarlılıgına hiç şaşırmıyorum, içine düştükleri krize onlardan çok biz kahroluyoruz. Öyledir kardeşim, haklısınız, dünya çöker abd ayakta kalır, hatta gezegene göktaşı çarpar ama coca cola marsta uretıme devam eder, yıl 2350, ama IBM, PEPSİ filmlerde hep rengarenk ışıkları ile yoklar mı? Napalm, beynimize kazılmış bir kere, inanmazsak zınhar cehennemlik oluruz.[/quote]
Recocuğum,
Ya sen yanlış anladın ya ben yanlış anlattım..Yukarıdaki mesajım ABd hayranlığı değil, "saf"lık düşmanlığı kokuyor...Yani diyor ki "ya kapitalim e kökten karşı olursunuz ya da ebediyen susarsınız1...kapitalizme (Serbest piyasaya veya daha açık sözlü ama daha vahşi haliyle neo-liberalizme) karşı olmadan, ABD ye veya bir başkasına karşı olamazsınız diyorum..:..: Buna kanıt olarak da Çin in ikiyüzlülüğünü gösteriyorum.. Yakın tarihi okuyanlar bilir..1960 larda sosyalist blokta SSCB ile ÇİN arasındaki ayrışmayı.. Çin in geldiği nokta budur...
Erittin beni reco.. Bana ABD hayranı diyenin gözü körolmasın reco, ABD hayranıysam da benim gözüm kör olsun emi :) :)
parite 1.2786 -%0.59...
[QUOTE=teo;85212]
Sizin acilen zeitgeist filmini seyretmeniz gerekiyor..
[/QUOTE]
ilk zeistgeist den cok etkilenmistim az sonra 2.film olan Zeitgeist 2: Addendum seyredicem
şiddetle tavsiye ederim
Sevgılı astatın kardesim, bılırsın kı uluslararası ılıskılerde guc dengesı, konjokturel davranıslar on plandadır, moskova beledıye baskanı rusya da devlet baskanı olunca, bır de ustune ustuk kapıtalızme meyledınce herkes rusyanın ruhuna fatıha okudu, yıl 1995.ler. bugun 2009, abd nın turkı cumhurıyetlerdekı uslerı bır bır kapanıyor, rusya eskı hınderlandında kontrolu elıne alıyor, borsası coken, rublesı yerlerde surunen rusya, ıkı kutuplu dunya sınyallerı vermekten gerı durmuyor, Çin den bir abd somurgesı gıbı soz etmenıze hayret ettım sadece, 20 yıldır % 10 uzeri buyuyen çın ıcın ırcok analıst 20-30yıl sonra super guc dıye soz ederken mı?
Neyse, bu hamur cok su götürür, jerfın gelsın bakarız:)
[URL]http://rapidshare.com/files/165813849/Zeitgeist.By.SaGa.part1.rar[/URL]
[URL]http://rapidshare.com/files/165813971/Zeitgeist.By.SaGa.part2.rar[/URL]
[URL]http://rapidshare.com/files/165814145/Zeitgeist.By.SaGa.part3.rar[/URL]
[URL]http://rapidshare.com/files/165814294/Zeitgeist.By.SaGa.part4.rar[/URL]
[URL]http://rapidshare.com/files/165814440/Zeitgeist.By.SaGa.part5.rar[/URL]
[URL]http://rapidshare.com/files/165814571/Zeitgeist.By.SaGa.part6.rar[/URL]
[URL]http://rapidshare.com/files/165814694/Zeitgeist.By.SaGa.part7.rar[/URL]
[URL]http://rapidshare.com/files/165813689/Zeitgeist.By.SaGa.part8.rar[/URL]
Gecenın bu saatınde 45 kayıtlı, 12 mısafır??? Hayırdır, bilmedıgımız bır gelısme mı var? Birşeyler mi kacırdık? ustelık çift mod da nobetcı. Allah moderatorlerımıze uzun omur versın, başımızdan eksık etmesın. :)
[quote=tuareg;85229]Sevgılı astatın kardesim, bılırsın kı uluslararası ılıskılerde guc dengesı, konjokturel davranıslar on plandadır, moskova beledıye baskanı rusya da devlet baskanı olunca, bır de ustune ustuk kapıtalızme meyledınce herkes rusyanın ruhuna fatıha okudu, yıl 1995.ler. bugun 2009, abd nın turkı cumhurıyetlerdekı uslerı bır bır kapanıyor, rusya eskı hınderlandında kontrolu elıne alıyor, borsası coken, rublesı yerlerde surunen rusya, ıkı kutuplu dunya sınyallerı vermekten gerı durmuyor, Çin den bir abd somurgesı gıbı soz etmenıze hayret ettım sadece, 20 yıldır % 10 uzeri buyuyen çın ıcın ırcok analıst 20-30yıl sonra super guc dıye soz ederken mı?
Neyse, bu hamur cok su götürür, jerfın gelsın bakarız:)[/quote]
Bay reco,
Yazımın son cümlesini okumadınız herhalde...Mevzu ABD değil, uluslararası sermayedir diyorum..zaten.. :)
Çin hakkında söylenecek çok şey var..Ancak teorik tartışma modundan çıktım az önce mersi den teşekkür alınca:D Dostum ben işim gereği Avrupa'nın da Asya'nın da pek çok ülkesinde uzun sayılabilecek süreler kaldım..İnan bana Çin de veya Rusyada herhnagi bir vatandaş olarak yaşamak istemezsin... Benim gördüğüm ve yaşadıklarımdan çıkardığım sonuç : Rejim deneyimleri içerisinde tüm ortak kabul gören kriterlerle birlikte değerlendirildiğinde, sadece AB projesi bir medeniyet projesi olarak değerlendirilebilir o da Merkel ve Sarkozy den önceki haliyle..Neyse bu çok uzun bir konu..
[QUOTE=tuareg;85231]Gecenın bu saatınde 45 kayıtlı, 12 mısafır??? Hayırdır, bilmedıgımız bır gelısme mı var? Birşeyler mi kacırdık? ustelık çift mod da nobetcı. Allah moderatorlerımıze uzun omur versın, başımızdan eksık etmesın. :)[/QUOTE]
yarın pazartesi ya ondandırüüü
Yarın yine bizim vob agır yatay motorluk yapar bu parite durumuna göre...
[QUOTE=Astatin;85079]+. bu veya gelişmelere göre belki biraz azı..ama asla fazlası değil..çok temel bir gerçeği hatırlamak gerekiyor : Resesyon'un bilinen veya kestirilebilen bir ilacı (heleki sadece para veya maliye politikası ile oynanarak) bulunabilmiş değildir. Bu kriz kapitalizmin beklenen, bilinen, kaçınılmaz periyodik krizlerinden biridir ve resesyonlar her zaman "türbülans" şeklinde cereyan eder. yani ne zaman biteceğini ne kadar şiddetleneceğini önceden bilemezsiniz :) (bkz: epistemolojik kopuntu:D:D)uçak şimdiye kadar ki krizlerde/türbülanslarda hiç düşmedi..bakalım bu kez ne olacak.. [B]Ama bu paketleri heyecanla karşılamak çok doğru bir şey değil galiba ne dersiniz [/B]:) hem de bu kadar işe yaramayan örnek varken..:)[/QUOTE]
Katılıyorum astatinim, paketler yüzünden 10 tirlyon $ı geçen bir borç sarmalına girildi bile, bu şimdiden sınır aştı diyenler bağırmayı bıraktı halka tek tek anlatıyor, bundan sonraki esas sorunlu varlıklara paket çıkartmak yürek ister durumdayken, ABD nin gelir giderinde bu durum büyük bir dengesizliğe neden olmuşur, hatta ilerki tarihlerde ABD de OBAMA dönemini bana kalırsa Osmanlının gerileme dönemi gibi tarih kitaplarında okutacaklardır, olaya daha objektif bakmaya çalışıyorum:), saygılar...
Sevgılı astatınım,ınan bana kendı ulkem dısında hıcbır yerde yasama nıyetım yoktur, hıcbır ulkenın veya ulke grubunun kuyrugu, somurgesı, etki alanı olarak yasamak da ıstemem, her ulkeyı kendı değerlerı ıcınde değerlendırme taraftarıyım, bıze cok vahşı gıbı gorunenlerı kendı gecmıslerıyle kendı kulturlerıle degerlendırmek gerekır. Yamyam afrıkalıların katlettıgı ınsan sayısı, medenı avrupanın yedıgı ınsan cesetlerınden cok daha azdır. Medenı avrpanın somuru sonucu elde ettıgı zengınlık ve onun getırdıgı ''demokrası'' kulturu, işler yolunda oldugunda gecerlıdır, daha simdiden ırkcılık hortlamıstır yenıden, ıngılız lıman ıscılerı yabancıların tez elden kovulmasını ısrarla talep etmekte, grevlere gıtmekteler,
Doğunun merhamet duygusu batının ''medenı/demokratık'' kulturune beş basar!!
Kriz derınleşsın bakalım medenı batı ne hale gelecek!!!
ve de konuyu kapatıyorum, bu gecelık kafa utuledımse kusura bakmasın forumdaşlar.
Batı ikiyüzlülüğünden oldum olası Hazzetmem. Napayım.
[QUOTE=gacırt;85233]yarın pazartesi ya ondandırüüü[/QUOTE]
konu misafirlere kapatılmıştı, acep neden tekrar açıldı? gibi vbir soru hissettim ben o cümlede.
yen gapi doldurdu şimdi yukarımı aşagımı karar vermesi gerek bollingerda yine.
[QUOTE=Astatin;85232]Bay reco,
Yazımın son cümlesini okumadınız herhalde...Mevzu ABD değil, uluslararası sermayedir diyorum..zaten.. :)
Çin hakkında söylenecek çok şey var..Ancak teorik tartışma modundan çıktım az önce mersi den teşekkür alınca:D Dostum ben işim gereği Avrupa'nın da Asya'nın da pek çok ülkesinde uzun sayılabilecek süreler kaldım.[COLOR="Blue"][B].İnan bana Çin de veya Rusyada herhnagi bir vatandaş olarak yaşamak istemezsin[/B][/COLOR]... Benim gördüğüm ve yaşadıklarımdan çıkardığım sonuç : Rejim deneyimleri içerisinde tüm ortak kabul gören kriterlerle birlikte değerlendirildiğinde, sadece AB projesi bir medeniyet projesi olarak değerlendirilebilir o da Merkel ve Sarkozy den önceki haliyle..Neyse bu çok uzun bir konu..[/QUOTE]
Benim bir arkadaş gitmişti her yerde böcek yiyorlar ve lokantalar çok pis kokuyor demişti ve bir hafta aç kalmış orada. Ahmet Dursun da o taraflara transfer olup kaçıp gelmişti.
Astatınım, sen bılırsın, jerfın ıkı gundur yok pıyasada, sevgılıler gununde tektaş yüzük kaptı da, bozdurup voba yatırmak ıcın kuyumcu mu arıyor?
[quote=tuareg;85237]Sevgılı astatınım,ınan bana kendı ulkem dısında hıcbır yerde yasama nıyetım yoktur, hıcbır ulkenın veya ulke grubunun kuyrugu, somurgesı, etki alanı olarak yasamak da ıstemem, her ulkeyı kendı değerlerı ıcınde değerlendırme taraftarıyım, bıze cok vahşı gıbı gorunenlerı kendı gecmıslerıyle kendı kulturlerıle degerlendırmek gerekır. Yamyam afrıkalıların katlettıgı ınsan sayısı, medenı avrupanın yedıgı ınsan cesetlerınden cok daha azdır. Medenı avrpanın somuru sonucu elde ettıgı zengınlık ve onun getırdıgı ''demokrası'' kulturu, işler yolunda oldugunda gecerlıdır, daha simdiden ırkcılık hortlamıstır yenıden, ıngılız lıman ıscılerı yabancıların tez elden kovulmasını ısrarla talep etmekte, grevlere gıtmekteler,
Doğunun merhamet duygusu batının ''medenı/demokratık'' kulturune beş basar!!
Kriz derınleşsın bakalım medenı batı ne hale gelecek!!!
Batı ikiyüzlülüğünden oldum olası Hazzetmem. Napayım.[/quote]
Sakarya nehri civarlarında gördüm sizi bay reco:..: Dedim ya teori saatimi geçtim ama yine bir şeyler diyeyim.. kan dökme işi sadece belli ulusların değil insanlık tarihinin bir parçası :) bana göre İngiltere AB projesinin bir parçası değil :) Işık doğudan yükselebilir :) Ama doğunun merhamet duygusu dediğiniz şey artık maalesef! tarih kitaplarındadır..:..::..:..
İnsanlık tarihine ya merkezden (batılı gözüyle, avrupa abd japonya v.b.), ya çevreden (3 üncü dünya, asya v.b.) ya da dışarıdan bakarsınız :) ilk ikisi hep geçmişteki düşmanlıklların yada hataların subjektifliğini taşır..ben kendi adıma dışarıdan bakalnlardan olmaya çalışoyorum:..:
[quote=VOBiX;85240]Benim bir arkadaş gitmişti her yerde böcek yiyorlar ve lokantalar çok pis kokuyor demişti ve bir hafta aç kalmış orada. Ahmet Dursun da o taraflara transfer olup kaçıp gelmişti.[/quote]
ben bunları kast etmemiştim:D:D:D
[quote=VOBiX;85240]Benim bir arkadaş gitmişti her yerde böcek yiyorlar ve lokantalar çok pis kokuyor demişti ve bir hafta aç kalmış orada. Ahmet Dursun da o taraflara transfer olup kaçıp gelmişti.[/quote]
pis koku herkese göre değişik olabiliyor. bana pis kokan bişey size müthiş gelebilir.
[QUOTE=VOBiX;85240]Benim bir arkadaş gitmişti her yerde böcek yiyorlar ve lokantalar çok pis kokuyor demişti ve bir hafta aç kalmış orada. Ahmet Dursun da o taraflara transfer olup kaçıp gelmişti.[/QUOTE]
Fransa Nice e gitmiştim 2yıl onceydi sanırım 1ay kaldım bütün güneyide gördüm
sokakları bile kokuyor hiç abartmıyorum Londra falanda insanları pis, pasaklı vs
ama tek görüdügüm iyi yanları cidden bunlar okuyor metroda,otobüste
heryerde her saniye okuyorlar sadece bunu takdir etmiştim bunun dışında ise
hepsi bir avuç dangalak...kıvrak zeka yok..çözüm oluşturabilme yok..bir program
girilmiş o doğrultuda gidiyorlar onları tek kurtaran şey sistemleri metroları bile
50yıl öncekiyle aynı durakları,rotası vs..bizde olsa haftada bir değişir..bu
adamlardan nasıl geri kaldık diye çok sordum kendime tek bulabildiğim cevap ise
okuyorlar ve kurulu bir sistemleri var..bizde evet bunlar eksik ama zeka olarak
hepsinden çok daha ilerideyiz diye düşünüyorum gittigimde oradaki hocalarda
hep diyorlardı "Türk öğrencisi diger ülkelerin ögrencilerinden çok daha zeki ve
farklı" diye...
pariteye ınanma parıtesız kalma!
Cuma usd/euro kaç kapadı, hatırlayan arkadas var mı?
[quote=tuareg;85246]pariteye ınanma parıtesız kalma!
Cuma usd/euro kaç kapadı, hatırlayan arkadas var mı?[/quote]
var ama eur/usd yi
Tartısma madem boyut kazandı, daha teorık bakalım oyleyse, bız ınsanlar cok medenılestık ya, o halde herkesın yapacağı basıt bır deney var, elınıze (pişmiş) bir kemıklı et alın (mısal tavuk budu) aynanın karsısında yemeye baslayın, ısırdıgınızda dişlerınızın nasıl ileri fırladıgını, gozlerınızı nasıl kıstıgınız goreceksınız. demek kı basıt bır et ısırırken bıle gecmısten gelen vahşı halımız nasıl da ortaya cıkıyor, basıt bır ısırıkta. Hangi medenıyet?
[quote=Astatin;85247]var ama eur/usd yi[/quote]
.dng
yok olazım değil, ille de usd/euro, eğer hazırda yoksa jpy/usd de olur
[quote=tuareg;85248]Tartısma madem boyut kazandı, daha teorık bakalım oyleyse, bız ınsanlar cok medenılestık ya, o halde herkesın yapacağı basıt bır deney var, elınıze (pişmiş) bir kemıklı et alın (mısal tavuk budu) aynanın karsısında yemeye baslayın, ısırdıgınızda dişlerınızın nasıl ileri fırladıgını, gozlerınızı nasıl kıstıgınız goreceksınız. demek kı basıt bır et ısırırken bıle gecmısten gelen vahşı halımız nasıl da ortaya cıkıyor, basıt bır ısırıkta. Hangi medenıyet?[/quote]
aç kalıp medeni olmak istemezdim ya da temiz kokup geri kalmak istemediğim gibi :)
[quote=cırcır;85250]aç kalıp medeni olmak istemezdim ya da temiz kokup geri kalmak istemediğim gibi :)[/quote]
medeni avrupalının ayakları da kokar:..::..:
[quote=tuareg;85248]Tartısma madem boyut kazandı, daha teorık bakalım oyleyse, bız ınsanlar cok medenılestık ya, o halde herkesın yapacağı basıt bır deney var, elınıze (pişmiş) bir kemıklı et alın (mısal tavuk budu) aynanın karsısında yemeye baslayın, ısırdıgınızda dişlerınızın nasıl ileri fırladıgını, gozlerınızı nasıl kıstıgınız goreceksınız. demek kı basıt bır et ısırırken bıle gecmısten gelen vahşı halımız nasıl da ortaya cıkıyor, basıt bır ısırıkta. Hangi medenıyet?[/quote]
tahıl ekmeği yerken olmuyor ama o:..:..buu arada cuma 1.2862 kapamıştı eurusd..usdeur u merak ediyorsan 1 bölü bu yap :)