-
XTADERX kaptanın bu geceki tespitleri bulunsun önümüzde
[QUOTE=XTRADERX;4037025]bu dowu şortlayanlar
haftaya kan gölünde boğulurlar diyorum
başkada birsey demıyorum........
bunu sılerım yazayım ugurlu gelıyor :D[/QUOTE]
[QUOTE=XTRADERX;4037031]yaw sız hala ımf yımı dusunuyorsunuz?
o iş bittiiii...........
hükümet tamamen prof bır sekılde pıyasa yapıyor
bunuda sılerım:mod:[/QUOTE]
[QUOTE=XTRADERX;4037044]dowda haftaya
[COLOR="Red"]guneyden[/COLOR][COLOR="Green"] kuzeye[/COLOR] göç var
benden söylemesi..........
bunuda sılerım ugurlu ya :D[/QUOTE]
-
[quote=SaNCaKTaR;200155]Başbakan show tv de IMF ile görüşlerimiz devam ediyor.. yedek akce gibi duruyor.ihtiyacımız olursa para alabilir. En düşük borçlanma İMF de iç piyasada daha pahalı borçlanacagıma IMF den alırım diye anladım...[/quote]
Benim anladığım;
7.5 Milyar dolar borcumuz var...
Başka borçlanmasak diyenler var..
Arkadaşlar görüşmelerin çok iyi noktada olduğunu söylüyorlar..
Görüşmeler 2 yıldır sürüyor,görüşmeler çok ciddi şekilde devam ettiğinden
biz onların istedikleri yere gelmiyoruz,kabul ederlerse anlaşırız..
[B]Bende diyorumki; Türkiye normal oda sıcaklığında 760 mm civa basıncında IMF ile anlaşma yapmayacaaak....[/B]
[B]Şahsi fikrimdir,beni bağlar...[/B]
-
[quote=istavrit;200120]Bence yatay değilde düzeltme demek doğru olur, bizde ve dünyada mal dağıtma çabaları had safya ulaşmış durumda,
10 bin üzerinde kalmaya çalışan bir durum var, 10 bin altı her türlü kapanışa razıyım:)[/quote]
10099'dan kapatmış, yalandan futureler şişmiş,peki 1 haftada 4 kere direk yukarı açılmış piyasada yıkılmamış üstüne güniçi ilave kısalarla para kazanmış ayuular var.
Çıkış yok, tepki var, aralık başındaki şartlarla şimdiki şartlar aynı değil :)
Tüm dünya yükselen trendini kırmış bizde ucu ucuna kırmış görünüyoruz.
Dow'a göre Long açanlar çoook yanar,.kom
Pazartesi bu günkü kırmızı barın aynı şartlarda olanını görürsek hiç şaşırmayın, .boks..boks.
Paritede 1,34XX yandığında bu iş birmiş demektir.
Yunanistan riskini AB'nin göz önüne alacağını hiç sanmıyorum,
sırada Portekiz,İrlanda İspanya var. :::
Yunanistan'ın eti budu neki 53 milyar EURO versinler kurtarsın, adamlar çalmaya alışmış, kimse para vermez bu sütü bozuklara.dng
iyi tatiller
-
[quote=SaNCaKTaR;200157]XTADERX kaptanın bu geceki tespitleri bulunsun önümüzde[/quote]
10113 gibi bir rakamı vardı arkadaşın, 2 hafta altında kapanış yaptığı takdirde ne olacağınıda haber verdimi,
Benim fikrim değil kendi fikirleridir.:confused:
Benden selam iletin, beni iyi tanır.:..:
Göç konusununda 57 binden acele etmesin..
-
[QUOTE=FASEN;200152]05.08.2009- [COLOR=red]12.02.2010 [/COLOR]tarihleri arasındaki ayık kar durumu aşağıdadır.
[/QUOTE]
Hocam senin bu sistem sinyallerini her akşam yayınlama sebebin nedir? Anlık olarak yayınlasan anlayacağım da her akşam yayınlamanın mantığını anlamadım... Sistem performansı karşılaştırması için yapıyorsan, ay sonlarında aşağıdaki topiğe koyman yeterli...
[url]http://www.voborsa.com/forum/vobda-sistem-performans-karsilastirmalari-t5171.html?t=5171[/url]
-
[quote=SaNCaKTaR;200157]XTADERX kaptanın bu geceki tespitleri bulunsun önümüzde[/quote]
alıntılarını okudum ama ne dediğini anlayamadım, lütfen ne dediğini açık şekilde yazabilir misin? şimdiden sağol
-
[QUOTE=Astatin;200093]Manzara aşağıdaki gibi...
-Günlük en düşüğe çok yakın yerde al verdi
-Açık mavi ile gösterilen "band içindeki sinyale uyma" bandının bir hayli altında al verdi
Böylece pembe daire ile gösterdiğim sat tan sonraki ilk sinyalini üretti...
Ben de mecburen uydum..İstemiye istemiye..1/3..
Bu kadar zamazingoy yinede PALA bizi yerse pazartesi helalolsun dmekten başka ne gelir elden
Bu arada dünkü yatay piyasadaki hatalı sinyallerden çarpılmamı engellleyen band olayı fikrisni aklıma düşüren Saraylı ve Sazan ı bir kez daha teprik ederim...(geri dönün bekliyoruz hala..üww)..
iyi haftasonları
[IMG]http://i45.tinypic.com/a0ufia.jpg[/IMG][/QUOTE]
[QUOTE=enorton;200100]Peki Asti bişey soracağım, şimdi dünkü son Al sinyali bandın içinde olduğu için short devam ettin değil mi? Sabah gaplı yukarı açtık sen hala shortsun vediyelim yukarı 5000 puanlık hareket başlasaydı, sistemin de hiç sat vermedi nolcak? Nerden pozisyona gireceksin?[/QUOTE]
[QUOTE=Astatin;200103]fiyat üst mavi bandın üzerine çıktığı an stoplanacaktı:rolleyes: (hala da moralim vars alonglanacaktı..sistem gereği lonklanacaktı yani)[/QUOTE]
Peki en altta ortadaki yeşil ok da aynı durumda, orada niye alış yaptın da mavi bandın üzerine çıkmasını beklemedin? Her ikisi de günün ilk barları ve mavi alanın dışındalar, aralarında hiçbir fark yok. Bence son gün ilk barda alış olmalıydı...
-
[QUOTE=ordi;200162]alıntılarını okudum ama ne dediğini anlayamadım, lütfen ne dediğini açık şekilde yazabilir misin? şimdiden sağol[/QUOTE]
Haftaya dow uçacak diyor galiba :)
-
[quote=enorton;200164]Haftaya dow uçacak diyor galiba :)[/quote]
her okuyan farklı yorumluyor galiba:..: o zaman güzel yorummuş:..:
-
A. Tiedje'nin de kafası karışmış... :)
Bu hafta da belirleyici olmadı, haftaya çıkabilir de, düşebilir de... diyor.
Son hedef 5083 ama önce 10730 ve 11245'e kadar yükseliş ihtimali olduğunu unutmayalım demiş.
[url]http://www.godmode-trader.de/nachricht/EW-Analyse-DOW-Jones-War-das-wirklich-schon-wieder-alles-Dow,a2080397.html[/url]
-
[quote=mur@t;200163]Peki en altta ortadaki yeşil ok da aynı durumda, orada niye alış yaptın da mavi bandın üzerine çıkmasını beklemedin? Her ikisi de günün ilk barları ve mavi alanın dışındalar, aralarında hiçbir fark yok. Bence son gün ilk barda alış olmalıydı...[/quote]
Günaydın,
Verdiğim uygulama tarifi ile sınırlı olarak bakarsak, zaten en altta-ortadaki yeşil okta değil bir sonraki okta al yapıyor sistem..
Diğer yandan, "belirli bir banttaki sinyalleri uygulamama" yaklaşımı ile ilgilenebilecekler için araştırılması gereken sorular şunlar. (Farklı bir uygulama tarifi olabilir mi acaba?)
1) Yatay piyasayı genelde sistemler için zarar üreten piyasa deriz. Ancak banda girilmesi öncesinde alınmış pozisyon söz konusu ise, ve band içinde diğer yönde sinyal geldiyse ve pozisyon kardaysa, bunu uygulamak gerekmez mi? (Pozu aldığımızda yatay da değildik ve poz. karlı:rolleyes:)
2) a) Seans başında yani bandın oluşmasındaki bölge belirsiz bölge, malum bantlar ortada yok. Bu bölgede bir sinyal gelirse ve poz kardaysa belirli koşullar altında flatlemek daha doğru olabilir mi? (Yeni poz için bandın oluşması ve band dışındaki ilk sinyalin oluşması mı beklenmeli acaba?
b) Seans başında yani bandın oluşmasındaki bölge belirsiz bölge, malum bantlar ortada yok. Bu bölgede bir sinyal gelirse ve poz zarardaysa bandın oluşmasını bekleyip ona göre mi hareket etmeli (zaten zarardayım, açılış türbülansı ile gelen zararın az bir şey büyümesi risk primini ödeyerek olası karı mı beklemeliyim) yoksa yine flatlemeli yada sinyale uymalı mı v.s.(Breakout da geceye poz taşınmadığı için seans başı gri bölge sorunu yoktu)
3) Sonuç olarak,
Bandın oluşmadığı seansın başı (Palanın o günkü niyetine göre ortamı yaptığını varsaydığımız bökle), bandın oluşmasından seansın kapanmasından belirli bir süre öncesine kadar olan bölge, seansın son XX dakikası (Palanın ertesi güne hazırlık yaptığı bölge ki bu tuzak-asıl niyetin tersi yönde de olabilir) diye 3 ayrı bölge var elimizde. Band içi bölgeye yatay bölge diyoruz ama bunun içinde peşpeşe oluşan sinyallere ayrı bakıyoruz, bu banda pozisyonda girdiysek bantta gelen ilk sinyale farklı bakıyoruz çünkü bir sonraki sinyalin band içinde mi dışında mı olacağını o an bilmiyoruz :), her durumda pozisyon kapatan sinyal karlı sinyalse uygulanması gerekir mi diye düşünüyoruz...
v.b v.b. kolay gelsin
-
[quote=Astatin;200167]
Diğer yandan, "belirli bir banttaki sinyalleri uygulamama" yaklaşımı ile ilgilenebilecekler için araştırılması gereken sorular şunlar. (Farklı bir uygulama tarifi olabilir mi acaba?)[/quote]
Bence çok mantıklı bir yaklaşım, düşük zaman dilimlerinde yatay piyasa belasına karşı müthiş bir silah.
Yalnız şu soru geliyor aklıma: 15dk'dan daha yüksek zaman dilimlerinde sistem çalıştıranlar bu mantığı nasıl kullanabilir? Yani o bant günün ilk bir saatini işaretliyorsa, bu 60dk'lık sistem kullanan biri için çok anlamsızdır.
Ben bu nedenle bu mantığın tüm zaman dilimlerine uygulanabilecek bir versiyonu üzerine çalışmaya karar verdim.
Deneyeceğim fikirler:
- Bollinger bantları genişliği belli bir değerin altında ise tekrar genişleyene dek gelen sinyalleri uygulama
- Fiyat son xx barda yeni tepe veya dip yapmadıysa gelen sinyalleri bu bölgeden çıkılana dek uygulama
- Kısa peryotlu ve uzun peryotlu hareketli ortalamalar birbirine yaklaştıysa ve fiyat da yakınlardaysa yatay piyasa olabilir. Bunlar tekrar birbirinden uzaklaşmaya başlayana dek gelen sinyalleri dikkate alma.
Bunların bir kombinasyonu da olabilir. Dediğim gibi amaç her zaman diliminde ve her piyasa koşulunda çalışacak bir filtre bandı geliştirmek olacak. Bununla uğraşmaya ne zaman vakit bulurum bilmiyorum...
Sazan abi burda olsa yol gösterirdi bize... üwwwwwww....