[IMG]http://i48.tinypic.com/2mgv210.png[/IMG]
Printable View
[IMG]http://i48.tinypic.com/2mgv210.png[/IMG]
Gaziantepspor'u tebrik ediyorum...
[quote=enorton;200185][B]-toyota, kuzey amerıka'da 10 bın kadar tacoma model pıkapı gerı cagıracak[/B]
Geri çağırma olayı bence bir noktaya kadar firmanın değerini arttıran bir durum.20-25 müşteriden gelen şikayet nedeniyle kaç milyon arabayı geri çağırdılar.Müşterisinin geri dönüşüne cevap veren,departmanlar arasında iletişimin olduğunu gösteriyor bence.Öyle firmalar var ki, şikayetin o on ilettiğin kişide kalıyor bildirilmesi gerekn departmanların bundan hiç haberi olmayabiliyor.
[quote=TÜRKOĞLU;200124]PALA ya ulaşabileceğimiz bir e-mail adresi falanda koymuşlar mı bari? :..:[/quote]
Dahilisi 333 müş :D mail adreside küskü@palayiz.biz :D
[QUOTE=flexy;200194]
Geri çağırma olayı bence bir noktaya kadar firmanın değerini arttıran bir durum.20-25 müşteriden gelen şikayet nedeniyle kaç milyon arabayı geri çağırdılar.Müşterisinin geri dönüşüne cevap veren,departmanlar arasında iletişimin olduğunu gösteriyor bence.Öyle firmalar var ki, şikayetin o on ilettiğin kişide kalıyor bildirilmesi gerekn departmanların bundan hiç haberi olmayabiliyor.[/QUOTE]
Bence olay öyle değil, yani benim açımdan öyle değil... Ben kalite yönetimi üzerine yüksek lisans yaptım ve her hoca ağız birliği etmişcesine Toyota nın kusursuzluğundan dem vururdu... Toyota işletme kitaplarında önemli yere sahiptir, kaizen felsefesinin en iyi uygulandığı şirket olarak gösterilirdi... Toyota ile ilgili onlarca işletme,kalite ders kitabı vardır :) Bunların hepsi yara aldı benim gözümde... Olay 20-25 kişinin memnuniyetsizliği de değil açıkçası... 2 binden fazla şikayet almışlar ama kulak asmamışlar ;) İşletme kitaplarında örnek olarak gösterilen Toyota sandığınız gibi müşteri şikayetlerini dikkate aldığı için bu geri çağırmalar ortaya çıkmadı, ABD Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA) baskıları sayesinde oldu...
Ayrıca gaz pedalında tespit edilen bir hata... Pedal takılı kalıyor ve araç siz frene bassanızda durmuyor, ölümcül kazalara yol açabilecek bir hata... Sıradan bir hata değil...
[url]http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=978067&CategoryID=80[/url]
Cuma Akşamı Başbakan Show'da canlı yayında idi,
[SIZE=3][COLOR=red][B]IMF meselesi geçtiği için kısaca niye Olamayacığınıda[/B][/COLOR][/SIZE] yazayım,
Düne kadar cari açık IMF desteği şart diyenler, şimdi büyümeye katkısı olur diyorlar. hayatımda böyle ekonomi değişkeni görmedim.
Bunu söyleyenler iktisadı biliyorlarsa iktisat Mars'a gitmiş demektir.
Gelecek para ya büyüme sağlamazsa ne olacak , siz bu riski alırmısınız, şahsen be asla almam , ençok ihracatımız avrupa yapılırken kriz onlara yeni gelmeye başlıyor.
Seçimlere 16 ay kalmış, ben Başbakan olsam krizde IMF ile anlaşmadan atlatan lider konumunda girerdim.
Millet olarak zaten sevmiyoruz IMF'yi meydanlarda hergün bunu hatırlatırdım. Tarihe İktidarda iken geçtiğini gören kaç kişi vardır ?
PIGS olayı ile AB'nin temelleri kökünden sarsılacaktır. Ya Amerika gibi tek bayrak tek millet olacaklar yada hristiyanlar klubu olarak kalıp parçalanacaklar.
İngiltere niye sterlinden vazgeçmedi , İngilizler siyasetçidir,
Almanlar mühendis bilmem aradaki farkı anlatabildim mi.
Amerika İran savaşı olur diyenlere, bundan daha büyük savaş olurmu, tek damla kan akıtmadan AB'nin dağılması ,
Amerika'ya yeni pazar, 2. Dünya savaşından sonra bu kez ekonomik olarak avrupayı kurtaracaklar çünkü.
Euro'nın 1 doların altına indiği günler geri gelirse ne birlik kalır ne de kredibilite.
Dünya'da [COLOR=red]paradan bol ne var ki[/COLOR], bu kredi boluğunda borç vermek isteyenler sırada yarışırken elimizde OVP varken niye IMF ile anlaşılsın biri bana anlatsın.
Son Not. Aylar önce IMF anlaşması bitti diyenler vardı, tarihini miktarını açıklaşın , ellerinden öperim, ama atmasyon yazıyorlarsa lütfen gereksiz bilgi kirliliği yapmasınlar. hayal kurup bunları gerçekmiş gibi anlatmasınlar.
[SIZE=3][COLOR=red][B]IMF anlaşması olmaz, olmaz, olmaz.....[/B][/COLOR][/SIZE]
Akşam akşam oturdum grafiğin başına, yarım aklımla sözde teknik analiz yapacam diye, kalan aklım da uçtu gitti.. Grafiğe nereden bakarsam farklı sonuç çıkıyor. İstavrit'in dediği gibi, günlükler düşüş gösteriyor, alt zaman dilimleri çıkış. Sonuç bence fifti fifti...
Ancak şu grafikte çiziktirdiğim iki seviye önemli. Kaç kez destek direnç görevi yaptıklarını oklarla işaretledim. En son alt seviye destek görevi yaptı, bu nedenle sıra en azından üst seviyenin test edilmesinde. Pazartesi günü açılıştan hemen sonra bu seviyenin test edilmesini bekliyorum.
Dow Jones'un kapalı olacağı Pazartesi günü bu seviyelerin kırılmasını beklemem. Ancak hafta içinde bunlardan hangisi kırılırsa, eğer terste iseniz posizyonunuzda ısrar etmeyin derim.
[IMG]http://i47.tinypic.com/ztdy10.gif[/IMG]
[COLOR=red][B][SIZE=4][FONT=Arial]Hazine zorlu virajı 4 ihaleyle dönecek [/FONT]
[URL]http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Tunelin_ucunda_isk_goruldu&tarih=13.02.2010&Newsid=287156&Categoryid=2[/URL][/SIZE][/B][/COLOR]
[B][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#ff0000]haberden anlaşıldığına göre posbıyık bonaya dönecek para lazım gibi... bakcaz..[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]
Forumdaşlar, şu an Babacan TRT GAP ta açıklamarda bulunuyor ekonomi ile ilgili olarak açık ve net olarak dedi ki [B]bizim şu an IMF'ye mecburiyetimiz yoktur. Çünkü CBS ve Devlet Tahvili Borçlanmamız diğer uluslara göre çok çok düşüktür. Üstelik IMF başkanı bile Davos'ta Türkiye'nin ekonomik göstergelerinin IMF'ye ihtiyacı yoktur [/B]dedi.
Piyasa bunu nasıl algılar göreceğiz bakalım.
başbakanada aynı şeyi söylüyor ihtiyacımız yok IMF ye diyor.ama ardından da şunu diyor IMF akredite bir kuruluştur.bu nedenle anlaşma diğer ülkelerin bize olan güvenini arttırır gibilerinden laflar ediyor.
sonuç?
anlaşılacak mı? anlaşılmayacak mı? valla bilen yok 2 senedir manipülasyon devam ediyor...tam gaz...
Arkadaşlar TRT GAP dedim ama [B]TRT 1 miş[/B] ve hala neden IMF ile anlaşmayacakalarını anlatıyor Babacan.