-
Vob0300209subat kontrat
31.000-31.100 aralıgı destek olarak calısıyor.
Gunluk bant arlıgı gıttıkce daralmakta ve bu gelısmede
bıze bugun ıcın 31.000-31.100 aralıgından gun ıcı tepkıye yonelık
alıs fırsatı noktasında oldugumuzu gostermekte.
Gunun ıkıncı yarısında 31.500-31.600 aralıgına kadar yaklasık 500 puanlık
bır mar verebılecegı yonunde
gunluk bantların alcalan trendı daralmayı teyıd etmeye devamedıyor.
Halıl recber
anadolu yatırım
-
[QUOTE=abka;85936]al-sat ,oldukca strestli...gap riskini almayan genelde iyi kazanamaz..sisteme tabi olup gerekirse her geceye pozisyon ile girmek lazım..sisteme uyanlar için 1 şubat dan beri en azından 4000-5.000 kar olmalı..40 kontrata deli para...[/QUOTE]
30 kontrat tek kaldıraç +5000 sistem geregi +1000 de bugun
-
Dededen babadan kalma ındıkatorlere geri donuyorum, herkes kotumserse al, herkes ıyımserse sat, sermayeyı bıtırırsek jerfınden tektas yuzugunu odunc ısterım:)
-
[QUOTE=GÖKHANFINDIK;85949]Vallahi alsat alsat 1 günde 1e 3 yaptığımı ve devamında üç günde 1e 10 yaptığımı bana hiçbir trend veremeyeceğine göre alsat kendi fikrim bu ve ilginç olan endeksin değişimi o 3 günde başladığım zamandan beri 1500 puan artıştı.1500 puan yüzde 30 eder.1e10 neresi yüzde 30 neresi.Neyse geçen gün vobix birşey anlatmıştı açık pozisyon değişimi ile ilgili.Piyasa ile ilgili bazı konularda yardımcı olurmuş açık pozisyon değişimi.Ben şunu soracam ona.Ben de 10 milyon ytl var ve boşta tutuyorum bunu.İki kuruma 5 milyon 5 milyon aktardım.Birinde 10 000 short diğerinde 10 000 long açtım.Açık pozisyon 20 000 lot artmış olmalı bu duruma göre.Ertesi günlerde açık pozisyon sayısı gün içinde bakmışsınız 6700 gibi bir rakam artı gözüksün.Ben şimdi bu long ve shortları kapatırsam bu açık pozisyon değeri eksi 13300 olmazmı.Demekki açık pozisyon olayı neymiş.Tamamen masalmış.İstediğim rakam yaparım açık pozisyonu.Bu yazdığım kesinlikle doğrudur.Açık pozisyonda mantık aramayın.Ki pozisyon açanlar da yanılabilir.Sayın vobix sanırım güzelce anlatır bu anlattığımı da ben de yanılıyormuyum iyi anlarım.Açık pozisyonla oynamak çocuk oyuncağıdır.[/QUOTE]
Evet piyasadaki toplam işlem gören kontrat sayısının %10undan fazlasını anca özel emirlerden geçirebilirsin. O da kabak gibi sırıtır. Onu da göz ardı edersin. O zaman da net APSD hesabına girersin. Bu yüzden takaslara bakarsın. Herkes PY gırtlağa kadar long düşmez dediğinde 35,000 üzerinde bu piyasa yarın düşer diyebilirsin ve düşer de hatta trend bile döner. İş, Garanti, EFG ile Deutsche de neden bunu akıl edemedi bugüne kadar merak ettim doğrusu. Hani onlarda da para var gırla. Ama 2000 kontrat 2000 kontrat geçireceğim diye neden uğraşıyorlar. Ya da tahtada eritmek için 10 takla atıyorlar? APSD yardımcı olarak kulalnılabilir dedim. Ana gösterge olamaz. Takastan da trendden de yardım alırsan elinde farklı bir güç olur. Dün fiyatlar düşerken APSD artıyordu aynı bugünkü gibi. APSD hikaye olduğu için olumsuz dedi ve bugün hikayeden düştük ve %3,29 eksi seyrediyoruz. Hikaye olduğundan senaryo diyorlar zaten. Yoksa kural derlerdi. .dng APSD olayı senaryo 1-7 haricinde tam net değildir. Yoksa herkes o sitedeki listeyi önüne koyar akşam APSD ve ve fiyatlara bakarak pozsiyon açar köşeyi dönerdi. Is it so easy? Değil tabii ki bu yüzden herkes tek göstergeye değil bir kaç göstergenin bileşimine bakıyor. Sistem değerleri dışında göz ucuyla bakılan ne var sorusuna verilmiş bir cevaptır.
[QUOTE=bikmisbroker;84735]
VOB da Sizin sistemde olusturdugunuz [COLOR="Red"][B]sinyal degerlerinin disinda goz ucu ile baktiginiz[/B][/COLOR] kararinizi etkileyecek baska parametreler varmi??
Merakimdan ve ogrenmek icin soruyorum.[/QUOTE]
[QUOTE=VOBiX;84740]APSD ve çamaşır ipleri.[/QUOTE]
-
[b]dolar niye yükselmiyor bilen var mı ?
Hala sabahki seviyelerde.......???????[/b]
-
wall mart beklendiği gibi geldi sayılır 96-98
-
[QUOTE=BORSACIOZGUR;85966][b]dolar niye yükselmiyor bilen var mı ?
Hala sabahki seviyelerde.......???????[/b][/QUOTE]
1,675 e düşecek sanırım, o yüzden olabilir...
-
[QUOTE=tuareg;85964]Dededen babadan kalma ındıkatorlere geri donuyorum, herkes kotumserse al, herkes ıyımserse sat, sermayeyı bıtırırsek jerfınden tektas yuzugunu odunc ısterım:)[/QUOTE]
verdiğin yüzüğü geri mi istiyorsun birde utanmadan..:..:
-
[QUOTE=Vob Trader;85957]vobix şu apds seneryolarının hepsini bi kopyalasana buraya sana zahmet[/QUOTE]
[url]http://www.persembe.com/Futures/Raporlar/Makale21.htm[/url] burada tablo olduğundan kopyalayınca karışık çıkıyor.
-
24,000 kırılırsa kocaman bir kedimiz olacak..:))
vob da bu rakam 30,600..!!!
-
selam arkadaşlar....
ma.ık bizde gece trende ters uzun girmiştik......
sabah 31300 den kısaya döndük ama hala zarar.........
-
[quote=jerfin;85969]verdiğin yüzüğü geri mi istiyorsun birde utanmadan..:..:[/quote]
Sahii yaa, ben sana zamanın bırınde tektaş vermıstım, daha ıyısıyle değişmek ıcın,
vallaaa!!!
-
[QUOTE=tuareg;85974]Sahii yaa, ben sana zamanın bırınde tektaş vermıstım, daha ıyısıyle değişmek ıcın,
vallaaa!!![/QUOTE]
hah şimdi oldu.:). yanlız bu seferki elmas olsun... imkb'de de tam elmas formasyonu oluşmuşken anlamlı olacak..:)
-
Dolar karşısında
Macar Fronti 1.86
Ruble 2.48
Polanya Zloty 2.02
G. Afrika Randı 1.72
değer kaybederken
TL sadece 1.1 ekside
İşin içinde Merkez mi var acaba?
Dün de benzer oranlar vardı TL lehine...
-
F DOW Şu anda 7641 .
Veee bence gerçek Dow bu kadar düşük açılmayacak..
7740 larda açılacak.
Bu da diger piyasalarda yukarı tepki anlamına geliyor ..
Züğürt tesellisi :)
-
bugün sisteme al gelmesi imkansız..
-
30725 günün en düşüğü görüldü galiba, apsd arttı ve +17000 oldu:eek:
-
Vallahi o da iyi millet düştükçe 31800 önemli destek .31000 asla kırılmaması lazım.Son kale 30600.30000 altı uçurum.25000 önemli destek.24800 kırılırsa borsa artmaz.En son 24000 kaldı.Ooooo millet böyle yazdıkça sıfırı bulur bu borsa.Ne kalesi ya kalemi kalmış.35000 den 30 000 e güzelce geçirdi adamlar.Geçmiş olsun.
-
[QUOTE=bull market;85980]30725 günün en düşüğü görüldü galiba, apsd arttı ve +17000 oldu:eek:[/QUOTE]
İş ve Citi kısalrını arttırıyor. Karşısında tek başına karşılayan eFG, DSİ ya da garanti gibi gibi büyük bir kurum yok. Sadece takasa bakanlara verilen izlenim "Babalar kısa açıyor. Küçüklere mal yediriyorlar. Şelale de şelale olacak."
Peki bu PY illa büyük kurumalrı mı kullanmak zorunda? Değil!
-
[quote=bull market;85980]30725 günün en düşüğü görüldü galiba, apsd arttı ve +17000 oldu:eek:[/quote]
Ve Garantiyle İSC kalkacak şimdi inşallah birazdan )
-
VANET gibi kağıdım olsun 100 milyar borcum olsun :))))
-
[QUOTE=BORSACIOZGUR;85984]VANET gibi kağıdım olsun 100 milyar borcum olsun :))))[/QUOTE]
Metro Turizmi almış. Ünvanı filan değişiyor.
-
[QUOTE=VOBiX;85982]İş ve Citi kısalrını arttırıyor. Karşısında tek başına karşılayan eFG, DSİ ya da garanti gibi gibi büyük bir kurum yok. Sadece takasa bakanlara verilen izlenim "Babalar kısa açıyor. Küçüklere mal yediriyorlar. Şelale de şelale olacak."
Peki bu PY illa büyük kurumalrı mı kullanmak zorunda? Değil![/QUOTE] belli diplerden sonra oluşan abartılı apsd ve takasa ters olarak bakmak lazım..ilk 5 de satıcılar
9.000 fazla...buralar dip olursa şaşırmam..
ters mantıkla bakmak lazım derim.
-
[quote=VOBiX;85945]Vobun sitesinden günsonu verilere ulaşabilirsiniz. Excellede çizdirriseniz olur. Veri termianllerinde grafiği yok bu APSnin.[/quote]
tesekkurler orada cizdirdim herkes gorsun diye ekliyorum[IMG]http://img26.imageshack.us/img26/7507/chartpic000141xo0.png[/IMG]
-
[quote=BORSACIOZGUR;85983]Ve Garantiyle İSC kalkacak şimdi inşallah birazdan )[/quote]
Daha cay kahve ıcmeden kalkmaz:)
-
.dng.dngBir usdjpy miz vardı çok gördü namıssızlar..dng.dng51650 den shortum.Hangi vade diyeniniz olacak şimdi.Hem de 1e 13 kaldıraçla şubat vade.Altın shortum anasını satıyım.İlk altın işlemim borsadaki.Çöküş bekliyorum altında.İşleme ara verdim vob30da.Ben İsmail YK yar gitme dinliyorum.
-
Garan bu hafta 1,80-1,90 aralığına gelir... işctr 3,10-3,20 aralığına, akbnk 3,50 civarına...
-
bugün için 24.000 ve vob'da 30.700-800 savunulacak görünüyor..
-
IYM tek başına satıyor...karşılayan piyasa...
DİĞER ALIŞ 9.800
DİĞER SATIŞ 823
-
Uzun zamandır azılı bir kısacı olarak sorunum şu, bu düşüş nerde bitecekde ben nereden uzuna geçecem? Düşünmekle olmuyor gerçi... saygılar...
-
[quote=VOBiX;85985]Metro Turizmi almış. Ünvanı filan değişiyor.[/quote]
Zaten VANET Metro Turizmin sahibinindi..
HEMDE piyasadan ala ala çoğunluğunu ele geçirdi.
Vanet in Yönetim kuruluna girdi. değiştirdi..,
aTLAS yat. ort lığı da onun. Metro yat. da onun..
Son yıllarda böyle ele geçirilen tek şirket.... başka bir örneği yok...
Otobüsçülükten borsacılığa telafi eden enden adamlardan biri..
-
[quote=SEYYAH;85992]IYM tek başına satıyor...karşılayan piyasa...
DİĞER ALIŞ 9.800
DİĞER SATIŞ 823[/quote]
Bir de IYM nın short covar yapmaya baslayacağını hayal edın:)
-
İş yatırım geçende de 16000 vermişti.Ben de gece long kalmıştım en dibin 100 puan üstü idi.Ertesi gün.1200 puan artı açılmıştık.Saol varol işyatırım bana bir tane ev hediye ettin.Allah razı olsun bol bol satın.
-
Bugün imalat sanayii endeksi varmış 15:30 verisi.. dow açılışıda bizi etkileyebilir.. bakalım hangi yöne?
-
suanbenim gordugume gore 31600 e kadar her cıkıs tepki tabi cıkarsa :)
-
Veri kötü gelirde dow açılışıda fazla eksi olursa 30400 e kadar sarkma garanti gibi duruyor, saygılar...
-
[quote=SEYYAH;85992]IYM tek başına satıyor...karşılayan piyasa...
DİĞER ALIŞ 9.800
DİĞER SATIŞ 823[/quote]
benim asıl merak ettiğim, bu 15.000 pozisyonu açan iş'in beklentisi nedir...
malum şu anda beklentiyi satıyor.
6 gün neredeyse üst üste her gün olmak üzere %13 düşmüş olan borsanın düşme beklentisi nedir...
soru bu..
cevap: PY daima büyükler ile satmak zorunda mı...
longda olan birinin taraflı yorumu... ;)
-
Sn Seren I gecen gun soylemisti "fiyatı yukarı cekerek mal yediriyorlar"suanda fiyatı asagı cekerek mal topluyor olabilirlermi Sn Seren I yorumlarınız bize ışık tutuyordu lutfen yine yazın
-
[QUOTE=tuareg;85995]Bir de IYM nın short covar yapmaya baslayacağını hayal edın:)[/QUOTE]
Peki yapmadığı ne malum? IYMden açıp başka yerden kapatmadığı belli mi? Değil. Yarattıkalrı algılama bu. Bugün yükslerek bir kapanış. Yaruın boşluklu yukarı açılış ardından gelen satışalr ve ikinci dibini yapılarak piyasanın yukarı dönmesindeki şeklinde bir [COLOR="Red"][B]fantazim[/B][/COLOR] var sebebi bugün hareketin 21,01.2009a denk gelecek şekilde son bir kaç günün Ocak ayına benzemesi. Fantazidir öneri veya yorum içermemektedir. Dikakte alınmamalı bakılıp geçilmelidir.
-
[QUOTE=unlimitted;86000]benim asıl merak ettiğim, bu 15.000 pozisyonu açan iş'in beklentisi nedir...
malum şu anda beklentiyi satıyor.
6 gün neredeyse üst üste her gün olmak üzere %13 düşmüş olan borsanın düşme beklentisi nedir...
soru bu..
cevap: PY daima büyükler ile satmak zorunda mı...
longda olan birinin taraflı yorumu... ;)[/QUOTE]
İş yatırımın Türkiyenin en büyük yerli fon yöneticisi olduğu ve gerektiğinde hedge (korunma) amaçlı işlemler yapabileceği göz ardı edilmemelidir.