oooo iki saatte 300 puan mı alabildiler..:)
Printable View
oooo iki saatte 300 puan mı alabildiler..:)
çok üzülüyorum ..terste kalanlara çokk...asti... jerfom..strategist...üüüü
Eski günlerimde olsam buradan biraz daha short'lardım, ama neyse ki para yönetimi kurallarım var. Zaten kayıptaysam ek para koymam kesinlikle yasak. Zaten içerdeki pozisyonum ufak olduğu için stop'lamıyorum.
Bu işe yeni başlayanlar da okuyor biliyorum. Bu nedenle en büyük tavsiyem kendinize [U]ASLA[/U] kırmayacağınız para yönetimi kuralları koymanız. Bu piyasada bu yeteneksizliğime rağmen hala sağsam bunun tek nedeni disiplinli para yönetimimdir.
Para yönetimi, pozisyon büyüklüğü seçimi, zarar kesme, nereden giriş çıkış yapılacağından, hsitemden, sistemden, teknik analizden daha önemlidir, çünkü yarın hala poz açabilecek paranızın kalmasını sağlar. Asla tamamını kaybetseniz bile gözünüzü bile kırpmayacağınız miktardan fazlasını riske atmayın.
Yeri geldi, haddim olmayarak yeni arkadaşlara tavsiye vereyim dedim...
vay a* satiim, :::
[IMG]http://i47.tinypic.com/33ayzw5.jpg[/IMG]
[quote=hilmi;201867]Siz nasıl çizdiniz bilmiyorum, benim çizgime göre vobda 23,6 değil 38,2 üstündeyiz fakat spot 30 50 nin hemen altında buralardan dönebilirim de diyor fakat spot 100 50 nin üstünde ve 61,8 e kadar giderim diyor....[/quote]
Haklısınız 38,2'nin üzerindeyiz, bir an daldım :::
aman dostlar kısacılar dikkat..65200 üzeri 2.000 puan var...
[quote=QUEEN;201888]çok üzülüyorum ..terste kalanlara çokk...asti... jerfom..strategist...üüüü[/quote]
astatin dayaklık kesinlikle...yazık valla öyle sistemim olacak üstüne birde son teknoloji ile filtre etcem ama sonrada kalkıp tersine iş yapacam...köprüden atlasın daha iyi...
aklı fikri çinekopta,tekirde sistemden bihaber asti...
[QUOTE=TÜRKOĞLU;201893]astatin dayaklık kesinlikle...yazık valla öyle sistemim olacak üstüne birde son teknoloji ile filtre etcem ama sonrada kalkıp tersine iş yapacam...köprüden atlasın daha iyi...
aklı fikri çinekopta,tekirde sistemden bihaber asti...[/QUOTE]
dün anlatmak istedim ama ne gelir eldenüüü..hepimiz yapıyorz..üüüpsikolojik oyun bu...insan olmamak lazım..robot gibi..yapcaksın..ama zor..:(
kısalarla çok rahatım nedense.. benimkisi ölüm rahatlığı mı acaba..:D
[quote=TÜRKOĞLU;201893]astatin dayaklık kesinlikle...yazık valla öyle sistemim olacak üstüne birde son teknoloji ile filtre etcem ama sonrada kalkıp tersine iş yapacam...köprüden atlasın daha iyi...
aklı fikri çinekopta,tekirde sistemden bihaber asti...[/quote]
Astatin'e bir vuruyorsan bana iki vur... Yaw tamam az kontratla içerdeyim ama yükselen piyasa öyle trene bakar gibi seyredilmez ki yaw... Bunca zaman boşa geçmiş birşey öğrenememişim demek ki...
Pala da öyle yavaş yavaş yükseltiyor ki her an düşecek sanıyorum...
Short devam a* :..:
(65.600 mutlak stop noktam, onun üzerinde kayıp önemseyeceğim noktaya gelir, riske atmam.)
[QUOTE=Strategist;201896]Astatin'e bir vuruyorsan bana iki vur... Yaw tamam az kontratla içerdeyim ama yükselen piyasa öyle trene bakar gibi seyredilmez ki yaw... Bunca zaman boşa geçmiş birşey öğrenememişim demek ki...
Pala da öyle yavaş yavaş yükseltiyor ki her an düşecek sanıyorum...
Short devam a* :..:
(65.600 mutlak stop noktam, onun üzerinde kayıp önemseyeceğim noktaya gelir, riske atmam.)[/QUOTE]
ben 66.200 e koydum spotumu.. ne olur ne olmaz deliren bi pala olabilir diye..:::
65550 de feci mal var.