[quote=nunu;202142]yaf herkesin sistemi al vermis de bir benimki mi sata devam demis?:::[/quote]
Senin sistem,[U] kırk yılda 1 al[/U] veriyor. Ondandır. Periyot :40yıl:D
Printable View
[quote=nunu;202142]yaf herkesin sistemi al vermis de bir benimki mi sata devam demis?:::[/quote]
Senin sistem,[U] kırk yılda 1 al[/U] veriyor. Ondandır. Periyot :40yıl:D
[QUOTE=Larossıan;202170]Cerphin benim amiral gemisi demesini istemiyom inşallah aşağı gider ama pek bi namıssız duruyor.üüü[/QUOTE]
haftalık grafiklerdeki uyumsuzluklara güvenerek bugün 1000 puan zararın üzerinde oturdum gün boyunca.. uzun zamandır hiç yapmadığım birşeydi bu..:(
işin garibi pozisyondan o kadar emindim ki hiç huzursuz olmadım..:D ama tecrübelerle sabittir ki pozisyondan en emin olduğumuz anlarda hep en büyük kayıpları yaşıyoruz..:)))
umarım stop olmayız sevgili larossian.. ama stop şartım oluşursa da hiç acımam ve keserim zararı..
[quote=Cerphin;202174]haftalık grafiklerdeki uyumsuzluklara güvenerek bugün 1000 puan zararın üzerinde oturdum gün boyunca.. uzun zamandır hiç yapmadığım birşeydi bu..:(
işin garibi pozisyondan o kadar emindim ki hiç huzursuz olmadım..:D ama tecrübelerle sabittir ki pozisyondan en emin olduğumuz anlarda hep en büyük kayıpları yaşıyoruz..:)))
umarım stop olmayız sevgili larossian.. ama stop şartım oluşursa da hiç acımam ve keserim zararı..[/quote]
Sabah falına bakarız cerphin.üüü
şincik...
71.350 A dır bu iniş B ve 62.350 de B.a dır o zaman şindik B.b çıkıyoruk...kapanış itibariyle %38,2 deyiz ve ideal yeresi %50 veya 61,8 yani 66.850 veyahut 67.900...
bu da bir ihtimal...
yanlız şunu diyeyim piyasa süper karmaşık durumda bence.sayımlar havada uçuşuyor bu bile bir göstergedir.ortak fikir yok.çoğunluğun birleştiği bir ilerleyiş yok...
çok fazla olasılık var ve ciddi mesafeler söz konusu her iki yönede...9 şubatta bir sayım koymuştum ve UÇUK demiştim.ama imkansız değil...diğer olasılıklarda benzer şekilde.aşağı ve yukarı çok ciddi yolu olan ihtimaller...
napcaz peki?
valla eğer gül gibi bir sisteminiz varsa ona sarılın ancak onunla yırtarsınız.HİSTEM yakar benden söylemesi...1 zıplarsınız,2 zıplarsınız 3.de cıscıbıl bırakır...
güvendiğiniz bir sistem yoksa?
acımayın STOP layın abi...her iki yön içinde söylüyorum...
[quote=unlimitted;202165]abi aslında problem basit. zaten hangi noktada olursan ol, ihtimal 2 tane.
aşağı ya da yukarı.
sebeplerini düşünür, kritik noktanda poz alır, stopunu da trade tarzına göre belirlediğin noktana yazarsın, iş biter.
benim sıkıntı ettiğim, tıpkı sistemli olan arkadaşların kazandıran sistemlerine uymamaları gibi.
sistem kullanmıyorum diye sık sık dile getiriyorum. ama bu harala gürele trade ettiğim anlamına gelmez. baktığım parametreler, indikatörlerim ve en önemlisi bir trade tarzım var.
dün o trade tarzından bir değil birkaç ödün vermem, bana çok pahalıya maloldu.
sanırım kendime yediremediğim bu. cevabı bilip, başka şıkkı işaretlemek.:)))
neyse, ders almak önemli olan. ve dersimi aldığımı düşünüyorum.;)
umarım zarar eden herkes almıştır...[/quote]
Bazen sabah ters pozisyon gap'leri VOB'da hareket etmeyi çok zorlaştırıyo. Bu yüzden [U]gece taşınan kontrat sayısı'nı iyi ayarlamak gerekiyor. [/U]Açık piyasada kolay stoplarsın, ama sabah ters gap'inde zor.
Foreks alternatifini kullandığın için şanslısın aslında. Çünkü piyasa 24 saat açık. Gap derdi daha az.
Ben gece poz taşımıyorum gün içi yöne göre stoplu.
[QUOTE=Larossıan;202178]Ben gece poz taşımıyorum gün içi yöne göre stoplu.[/QUOTE]
en güzeli güniçi karı alıp çıkmak..
1 haftadır ilk defa bu gece poz taşıdım ben de.. hem de full.. deli cesareti benimkisi de..:D
ayu klubüne alınmayışıma ve yemeğe çağrılmayışıma teessüf ederim, ayıyımı beğenmediniz yav,
[quote=indregandi;202184]ayu klubüne alınmayışıma ve yemeğe çağrılmayışıma teessüf ederim, ayıyımı beğenmediniz yav,[/quote]
benim ayu ufka bakıyor bir kerem, nununun ki gibi buruşek ayulardan deyil, harbi delikanlı boz ayulardan,
[quote=excali;202177]Bazen sabah ters pozisyon gap'leri VOB'da hareket etmeyi çok zorlaştırıyo. Bu yüzden [U]gece taşınan kontrat sayısı'nı iyi ayarlamak gerekiyor. [/U]Açık piyasada kolay stoplarsın, ama sabah ters gap'inde zor.
Foreks alternatifini kullandığın için şanslısın aslında. Çünkü piyasa 24 saat açık. Gap derdi daha az.[/quote]
ihlal ettiğim prensiplerin ilki, gece pozu taşımamak idi sevgili ekskali. :)))
foreks alternatifi için dediğin doğru. yalnız son 2 gün, tüm emtialar ve pariteler için ekstrem iki gündü. altın, petrol, birkaç önemli paritenin grafiğini açıp bakan görebilir...
teste kalan herkes hele hele foreksteki kaldıraçları kullananlar yanmıştır...
şu ara piyasaları okumak zor diye düşünüyorum. çok dikkatli trade etmek, hatta bir süre kenarda durmak akıllıca olacak gibi geliyor.
dow ortada kapatıyor.. işimiz sabah futursuzlara kaldı..
[quote=unlimitted;202187]ihlal ettiğim prensiplerin ilki, gece pozu taşımamak idi sevgili ekskali. :)))
foreks alternatifi için dediğin doğru. yalnız son 2 gün, tüm emtialar ve pariteler için ekstrem iki gündü. altın, petrol, birkaç önemli paritenin grafiğini açıp bakan görebilir...
teste kalan herkes hele hele foreksteki kaldıraçları kullananlar yanmıştır...
şu ara piyasaları okumak zor diye düşünüyorum. çok dikkatli trade etmek, hatta bir süre kenarda durmak akıllıca olacak gibi geliyor.[/quote]
limitim boşver yav bak dalgana kaç gündür pyye kafa tuttun olur o gadarin,.......