şimdi faiz artırımları başladı dimii..hıımm güçük yatırımcı ne düşünür..faiz artınca borsa düşer..dolar artar..evet...doğru..bak gör ne olacak..nası tırmanacak..en azından bizim stoplar 1000 1500 en fazla okadar.. rahatcana götürür..
Printable View
şimdi faiz artırımları başladı dimii..hıımm güçük yatırımcı ne düşünür..faiz artınca borsa düşer..dolar artar..evet...doğru..bak gör ne olacak..nası tırmanacak..en azından bizim stoplar 1000 1500 en fazla okadar.. rahatcana götürür..
[quote=QUEEN;203177]piyasalar hayal mahsulüdür..psikolojiktir..abartır..daraltır..ekonomi başka bişey..yok o olmuşda düşmüş yok bunu demiş çıkmışş..geçiniz..bi şablon var..ellerinde çiziyolar.resmi..bizde tahmin ediyoruz..onlar biliyor..biz bilmiyoruz..kaybetmemizden daha doğal ne olabilirki...[/quote]
bunu macro layacaz ne olursa ne olur,örneğin, imkb yi bankalar taşıyor, M.B. 6.75 de sabit piyasa 8.96 müteharrik,......... şimdi önlerinde 2010 blançosu var, kar yazacaklarki borsayı ileri taşısınlar, faizin yukarı hareketinde bono bağladıklarında, faiz aşağı düştüğünde kar yazarlar, en basit, bu ara geçiş, şimdi coni dahil yapılan bu, emtiyalar şimdiden düşmeye başladı, bu ne için büyümeyi sağamak için, yalnız bu ara dönemde, bir nebze de olsa borsadan para çıkışı olması gerekiyor, düşüş dediğimiz bu, yeri öperiz demiyoruz, çünkü o yerede deyiliz yükseklik olarak,........o arada biz fon bağlarsak(imf) bu da ileri gaz turbo olur, ancak bunun içinde, cari ve ödemeler dengesini halletmeleri lazım, buda doların değerlenmesi demek, dolar tırmanıp düşmeliki aynen bonoda olduğu gibi, hükümet zora düşmesin, eğer iktidara devam niyeti taşıyorsa, yok diyorsa ben buradan uzayım, e dolare dahada artar, düştüğünde algı yapar ky de, ky de para sokar py lere, yani kumarhane sabit, ky müteharrik,.... bu böle, birde kazancın sigortalanması var bu imf işinde, yani sen büyüme derken, arttı derken amcada ganimeti o arada sağlama alacak, bunun içinde borç para sokacak daha var,.....
[quote=QUEEN;203177]piyasalar hayal mahsulüdür..psikolojiktir..abartır..daraltır..ekonomi başka bişey..yok o olmuşda düşmüş yok bunu demiş çıkmışş..geçiniz..bi şablon var..ellerinde çiziyolar.resmi..bizde tahmin ediyoruz..onlar biliyor..biz bilmiyoruz..kaybetmemizden daha doğal ne olabilirki...[/quote]
Bence para kazanmak daha mantıklı...
Para kazanma mantığı ise integral ve diferansiyel bilmeye bağlıdır.
Nasılmı...
para kazanmak sankim daha doğal
[QUOTE=indregandi;203190]bunu macro layacaz ne olursa ne olur,örneğin, imkb yi bankalar taşıyor, M.B. 6.75 de sabit piyasa 8.96 müteharrik,......... şimdi önlerinde 2010 blançosu var, kar yazacaklarki borsayı ileri taşısınlar, faizin yukarı hareketinde bono bağladıklarında, faiz aşağı düştüğünde kar yazarlar, en basit, bu ara geçiş, şimdi coni dahil yapılan bu, emtiyalar şimdiden düşmeye başladı, bu ne için büyümeyi sağamak için, yalnız bu ara dönemde, bir nebze de olsa borsadan para çıkışı olması gerekiyor, düşüş dediğimiz bu, yeri öperiz demiyoruz, çünkü o yerede deyiliz yükseklik olarak,........o arada biz fon bağlarsak(imf) bu da ileri gaz turbo olur, ancak bunun içinde, cari ve ödemeler dengesini halletmeleri lazım, buda doların değerlenmesi demek, dolar tırmanıp düşmeliki aynen bonoda olduğu gibi, hükümet zora düşmesin, eğer iktidara devam niyeti taşıyorsa, yok diyorsa ben buradan uzayım, e dolare dahada artar, düştüğünde algı yapar ky de, ky de para sokar py lere, yani kumarhane sabit, ky müteharrik,.... bu böle, birde kazancın sigortalanması var bu imf işinde, yani sen büyüme derken, arttı derken amcada ganimeti o arada sağlama alacak, bunun içinde borç para sokacak daha var,.....[/QUOTE]
gı sen bunları düşünüpmü trade ediyon.dng..yazıyosun ya 675 475..onlar var burda..bu dediklerinin vobda yeri yok...lelele
[QUOTE=ERK;203192]para kazanmak sankim daha doğal[/QUOTE]
hele bi göster nasıl kazanıyosun..sen pelasın..:..: heee:p
[quote=indregandi;203190]..[/quote]
Abi makro şöle makro böle diye atıp tutuyoz ama alınmıyosun di mi? Sen seversin bu makro işlerini, hepimizden de daha iyi bilirsin...
Dow'un yönünü tutturmama rağmen sabah gap'i yemek gerdi biraz beni, bu saat oldu üzerimden atamadım ondan atıp tutuyorum.
Yanlış birşey söylüyorsam kusuruma bakma no'olur...
[quote=QUEEN;203189]şimdi faiz artırımları başladı dimii..hıımm güçük yatırımcı ne düşünür..faiz artınca borsa düşer..dolar artar..evet...doğru..bak gör ne olacak..nası tırmanacak..en azından bizim stoplar 1000 1500 en fazla okadar.. rahatcana götürür..[/quote]
bu doğru ama coni iiçin ve 6.75 e kadar, bizde sancılı olacak bu da dalgalanma demek, biraz düşüş demek hepsi bu, hadi çıkış olsun, aynı sen bu defa şişti dersin, 70 de olduğu gibi, onun için algılatmaları lazım,.....
iki şık var, bu düşüşe düşüş deyip yukarı gaz ve algılatmak,
veya daha indirip yukarı gaz, ben ikincisi derim, çünkü obanın soğutması var bide, soğuma ne demek, hacimde küçülme demek, para girişinin azalması demek, çünkü para kendinde olacak,
[quote=Strategist;203195]Abi makro şöle makro böle diye atıp tutuyoz ama alınmıyosun di mi? Sen seversin bu makro işlerini, hepimizden de daha iyi bilirsin...
Dow'un yönünü tutturmama rağmen sabah gap'i yemek gerdi biraz beni, bu saat oldu üzerimden atamadım ondan atıp tutuyorum.
Yanlış birşey söylüyorsam kusuruma bakma no'olur...[/quote]
ya bak benim hiç bir şekilde iddiam yok ama biraz başarım olduysa bu sayede oldu, coni sayesinde oldu, buraya hiçbakmıyorum, burada bir orta yere oluyor, oradan uzak duruyorum bu beni koruyor, tekniğide çok geliştirdim stro fena geliştirdim, faydası oluyor çok,.......
[QUOTE=indregandi;203196]bu doğru ama coni iiçin ve 6.75 e kadar, bizde sancılı olacak bu da dalgalanma demek, biraz düşüş demek hepsi bu, hadi çıkış olsun, aynı sen bu defa şişti dersin, 70 de olduğu gibi, onun için algılatmaları lazım,.....
iki şık var, bu düşüşe düşüş deyip yukarı gaz ve algılatmak,
veya daha indirip yukarı gaz, ben ikincisi derim, çünkü obanın soğutması var bide, soğuma ne demek, hacimde küçülme demek, para girişinin azalması demek, çünkü para kendinde olacak,[/QUOTE]
para zaten hergün kendine geliyo..bu oynatmalardan..pariteyi altını oynattı nasıl..bi sürü kazandı..kendi yapıyo..kasa hergün gece gündüz doluyo..dünyayı soyuyo..
ahanda al geldi..vışş
950 lim tekrar geldi, ne oldu bir sürü soygun olduki, flatta girdim güne bu yeterli örneğin,........ destek ne direnç kafama göre, ara bölgeyi pas geç, sonra........ver ağaya küsküyü kendine gelsin,........
[quote=QUEEN;203198]para zaten hergün kendine geliyo..bu oynatmalardan..pariteyi altını oynattı nasıl..bi sürü kazandı..kendi yapıyo..kasa hergün gece gündüz doluyo..dünyayı soyuyo..
ahanda al geldi..vışş[/quote]
e işte sen bir birimlik mala iki birim ödersen o da realize yaptığında bu onun karı oluyor, tam olarak bu, sermaye py si bu, bir birim neresi para py si, iki birim neresi ser. py si, şimdi ne yapıyor faiz artırıyor, bu ne demek, bir birimi işaret etmek demek,.......