[QUOTE=traderx;86581]heralde 650 nin önemi anlaşılmaya başlanmıştır:)))
vob trader heralde kapitalizmi beraber geri getirecez:D[/QUOTE]
yetiş ya kapitalizm:)
Printable View
[QUOTE=traderx;86581]heralde 650 nin önemi anlaşılmaya başlanmıştır:)))
vob trader heralde kapitalizmi beraber geri getirecez:D[/QUOTE]
yetiş ya kapitalizm:)
hexen baba korkuyosa bende korkacam bundan sonra
Kapitalizm artık yarın ola hayrola diyor bence:)))
spot piyasa desteğine gelmiştir.. yeni açılacak kısalar riskli hale geldi..
çok panik satış geldi spota..tabi dogan olayı günün flaş gelişmesi.digerleri de bizim başımıza bişey gelir mi diye ateşlenmişlerdir.malum kimse masum değil..dyhol biraz daha düşşse alınr bile belki..hani uzun vade diyoruz ya ben dahil çogumuzn hiç yapamadgı iş..ondan olabilir..geçen po ya da ceza kesilmişti sonra o da taksitlendirldi inidrildi falan.dogan ı uzan gibi kolay silmiycektir.silemez demiyorum silmiycektir diyorum..illa anlaşırlar olan bu piyasada alan satana olur yine..kimseye taraf yada zit bi yazı degil bu..bunca yıl bu muhabbetler böyle gerceklesti bundan sonra da bişey bunu degistiremez bence
fdji 7550 den destek bulmuş gözüküyor
orayı kırmazsa buralarda surunuz gibi
dax 4100 değsin artık
[QUOTE=jerfin;86587]spot piyasa desteğine gelmiştir.. yeni açılacak kısalar riskli hale geldi..[/QUOTE]
Doğanın 2.seans fiatı o desteği dağıtmazmı? Yoksa bankalarla dengelerlermi?
Arkadaşlar,
İrlanda'nın batacağı konuşuluyor. Bu çok ciddi bir durum.. Dış borcu 1.67 trilyon euro (Eylül 2008)
Eğer bu ülke batarsa Lehman'ın batışından çok daha kötü bir durum olur...
İşte o zaman DOW'da 5000'ler rahatlıkla görülebilir... Bu olabilecek en kötü şeydir... Domino etkisi dünyada çok ülke zora girer...
[quote=Vob Trader;86584]yetiş ya kapitalizm:)[/quote]
gelecekte bu yillara bakildigindan bir seylerin olduruldugu yeni bir seyin basladigi yillar olarak ayazacak tarih kitaplari biz ne kadar da farkinda olsak yada hissetsek tam olarak goremedigimiz bir sey.
adam colun ortasinda ugrasiyor didiniyor cikartiyor petrolu birileri iki tusa basip 150 dolardan 30 dusuruyor oradan gene 150 cikartiyor.
bu ekonomi falan degil baska birsey.
JELIBON dan bir DJI yorumu alsak
doganın endeks üstünde puansal etkisi çok yüksek degil.ama psıkolojık etkisi asıl yıkımı yaptgından (ki panik satışlar da biraz bundan oldu muhtemelen)piyasanın ogle arası nası karar vercegi önemli..
[quote=urungu;86592]Arkadaşlar,
İrlanda'nın batacağı konuşuluyor. Bu çok ciddi bir durum.. Dış borcu 1.67 trilyon euro (Eylül 2008)
İşte o zaman DOW'da 5000'ler rahatlıkla görülebilir... Bu olabilecek en kötü şeydir... Domino etkisi dünyada çok ülke zora girer...[/quote]
izlandadan sonrami . orada bircok amerikan firmasi var vergi avantaji su bu nedenlerler.
Spot kapalıykende vob fiyatı aşağıya düşer şimdi...
yanlız vob'da ki düşen kanal desteği 28.500 de... o da geçenki düşüşteki -1000 makastan dolayı.. bu sefer de vob'daki makası son bir ölüm dalışı ile eksiye geçirirler mi bilinmez..
[QUOTE=urungu;86592]Arkadaşlar,
İşte o zaman DOW'da 5000'ler rahatlıkla görülebilir... Bu olabilecek en kötü şeydir... Domino etkisi dünyada çok ülke zora girer...[/QUOTE]
İrlanda batalı nerdeyse sene olacak . Yeni haber değil.
bence spot henüz desteğe gelmedi 30000 üstü 303000 gibi uzunları okutup
spotun asıl desteği olan 29200-300 gibi seviyelere kadar kominizme devam:..:
[quote=Dantes;86593]gelecekte bu yillara bakildigindan bir seylerin olduruldugu yeni bir seyin basladigi yillar olarak ayazacak tarih kitaplari biz ne kadar da farkinda olsak yada hissetsek tam olarak goremedigimiz bir sey.
adam colun ortasinda ugrasiyor didiniyor cikartiyor petrolu birileri iki tusa basip 150 dolardan 30 dusuruyor oradan gene 150 cikartiyor.
bu ekonomi falan degil baska birsey.[/quote]
Bir açıdan yeni ama bir açıdan eski.. Teknolojinin verdiği imkanlarla artık iyice merkezileşen ve çeteleşen küresel sermaye çetesi..Bunun varlığı İngiltere de ki sanayi devrimine kadar gider..Ama her dönem kullandığı araçlar ve yöntemler değişir. Tek kutuplu dünya, yeske de bu yemesek de bu:D
[QUOTE=Dantes;86593]gelecekte bu yillara bakildigindan bir seylerin olduruldugu yeni bir seyin basladigi yillar olarak ayazacak tarih kitaplari biz ne kadar da farkinda olsak yada hissetsek tam olarak goremedigimiz bir sey.
bu ekonomi falan degil baska birsey.[/QUOTE]
para olayı kalksın takas la olsun hersey daha adil olur yada degeri olan bir seyle altın ,gumus olabilir .kagıt karsılıgında olmasın ısler
[QUOTE=parderi;86591]Doğanın 2.seans fiatı o desteği dağıtmazmı? Yoksa bankalarla dengelerlermi?[/QUOTE]
evet 2. seans bir dalış daha gelebilir.. saat 15.30 veri öncesi son bir dalış mümkün.;) eğer öyle bir ölüm dalışı yapacak olurlarsa jerfin'in eli uzuna oynar..:)
Hareket basit, spot ikinci seansa dalışla başlayacak, vob panikle düşecek 29000 altına....
[QUOTE=Dantes;86593]gelecekte bu yillara bakildigindan bir seylerin olduruldugu yeni bir seyin basladigi yillar olarak ayazacak tarih kitaplari biz ne kadar da farkinda olsak yada hissetsek tam olarak goremedigimiz bir sey.
bu ekonomi falan degil baska birsey.[/QUOTE]
fiziki teslimi olmayan hiçbirşeyin kontratı da olmamalı aslında. fiyatlar arz-talep dengesine göre belirlenmeli.
petrolün fiyatını araplara bırakmazlar :D :D :D
ister satsın ister satmasın ondan sonra
her zaman kasabanın bi şerifi var işte..bu kasaba bi apartman da olsa bi şehir de olsa dünya da olsa aynı.
Vobda düşüş kanaatimce tekrardan başladı bile 5 dk lık da 29950 tepesinden aşağıya yuvarlanma başladı diyorum..
[quote=Dantes;86596]izlandadan sonrami . orada bircok amerikan firmasi var vergi avantaji su bu nedenlerler.[/quote]
Eyy gidi eyyy..Bir zamanların örnek gösterilen, hiç "ulusal" olmayan gayet küresel :) ülkeler...nerden nereye...oysa ne güzel para ve maliye sisteminde reformlar!!!!! yaptılar..bankacılık sistemini tamamen yabancılara devrettiler...özelleştirme ışık hızı ile oldu..vergi sistemini de düzelttiler yada dümdüz ettiler... acaip yabancı sermaye çektiler hem de katma değeri yüksek sektörlere (IT gibi sektörlere yani, ağır sanayi ye değil...Kimileri, yabncıların ihtiyaç olduğunda hızla kaçabilmek için bu sektörlere yatırım yaptığını ve diğerlerine yapmadığını söyleyebilir ama onlar ulusalcılar, takmayın:))....eeyy gidi eyyyy.....
[quote=parderi;86599]İrlanda batalı nerdeyse sene olacak . Yeni haber değil.[/quote]
O izlanda idi.
çok makbule geçer ilk dalgayı kaçırdım
[QUOTE=bull market;86608]Vobda düşüş kanaatimce tekrardan başladı bile 5 dk lık da 29950 tepesinden aşağıya yuvarlanma başladı diyorum..[/QUOTE]
uzundakileri dökmek için son bir ölüm dalışı yapıp makası eksiye geçiriler mi acaba.. pusuya yattım bekliyorum..:D yapmazlarsa da kendileri bilirler dolarlarıma sımsıkı sarılırım..:)
dun short girenleri küpü doldular
shortların stoplosu kaç
[quote=bull market;86608]Vobda düşüş kanaatimce tekrardan başladı bile 5 dk lık da 29950 tepesinden aşağıya yuvarlanma başladı diyorum..[/quote]
Düşüşü az çok bildin ama 29650 varya orası bir kere daha görülür belki ama sonra 5 yıl görülmeyecek orası.Yükselecez.
bence tüm bu olanlar kriz falan, olması gereken ekonomik süreçlerdir,
hiç bir siyasi partiyi suçlamamak gerekir, borsa 60000 lere geldiğinde erdoğanı takdir etmediğim gibi 20000 lere gelincede kızmam,
böyle balon söndürmeler olsunki yeni bir devinime kapı aralansın,
hiç bir ekonomi fezaya kadar durmadan gidemez.
[QUOTE=GÖKHANFINDIK;86610]O izlanda idi.[/QUOTE]
Haklısın karıştırdım. Ama farketmez Sırada İngiltere var. O ada dar gelir onlara.
Vobta ve piyasalarda az çok tecrübemiz vardır.Buradan altın shortlayan 2 ayda 1e4 yapacak.Kolay gelsin.
rahmetli özalın gözünü seveyim,
bu memleket ne kazandıysa devrimciler sayesinde kazandı, bakınız mustafa kemal bakınız
iktisat devrimcisi özal.
[QUOTE=GÖKHANFINDIK;86614]Düşüşü az çok bildin ama 29650 varya orası bir kere daha görülür belki ama sonra 5 yıl görülmeyecek orası.Yükselecez.[/QUOTE]
Az çokmu bildim? yav 35000 de short taşıyan bendim düşer bu borsa diye unutmayınız...
[quote=parderi;86616]Haklısın karıştırdım. Ama farketmez Sırada İngiltere var. O ada dar gelir onlara.[/quote]
Aman dar gelmesin yine saldırırlar fakirlere.Savaş çıkar.
[QUOTE=jerfin;86612]uzundakileri dökmek için son bir ölüm dalışı yapıp makası eksiye geçiriler mi acaba.. pusuya yattım bekliyorum..:D yapmazlarsa da kendileri bilirler dolarlarıma sımsıkı sarılırım..:)[/QUOTE]
Yaparlar yaparlar, bak gör spot 29000 üzerinden vadeli 29000 altından dönecek:)
Fakat dolarda durum farklı sanırım jerf..
[quote=GÖKHANFINDIK;86614]Düşüşü az çok bildin ama 29650 varya orası bir kere daha görülür belki ama sonra 5 yıl görülmeyecek orası.Yükselecez.[/quote]
5 yıl sonrasını görebiliyorsun
+.
[QUOTE=GÖKHANFINDIK;86614]Düşüşü az çok bildin ama 29650 varya orası bir kere daha görülür belki ama sonra 5 yıl görülmeyecek orası.Yükselecez.[/QUOTE]
kayda alalım......