bugün cuma gününün realizesi olacaksa 65500 - 65750 seviyeleri ciddi destek olmalı..
bu seviyelerde destek bulamazsak cuma günü oluşan coşku ve iyimserlik biranda kaybolabilir..
Printable View
bugün cuma gününün realizesi olacaksa 65500 - 65750 seviyeleri ciddi destek olmalı..
bu seviyelerde destek bulamazsak cuma günü oluşan coşku ve iyimserlik biranda kaybolabilir..
tey tey tey.......ehehehehee...
slm üstadlarıma.e/d ile ilgili görüşlerinizi alabilirmiyiz ki?
günlükler 4 şubat dan beri sat da...hala al yok..kısa devam..
[quote=steveee;203826]Arkadaşlar, yakın zaman içinde bende sistem kullanmayı dusunuyorum, fakat gordugum şu ki herkes kendine has formüller türetiyor, bununla ilgli bir kaç sorum olucak
1- vob, endeks100, dow vb. için ayrı ayrı piyasada kalıplaşmıs formüller var mıdır?
2- Eger bu yok ise herkes ms veya mtx programlarında default ayarları kullanarak mı al-sat verıyorlar veya herkes kendisi mi bu formullerı turetıyor??
[B]3- bır soru daha bu formullerın dilini ve nasıl yapıldıgına daır bılgılenebılecegım kaynaklar soyleyebılır mısınız??[/B]
cevaplayan arkadaslara şimdiden teşekkürler+.[/quote]
google dan taratın "metastock formula primer" burada metastock kodlama dilini anlatıyor.ingilizce ama kaynak.
geçen gün bir arkadaş yanılmıyorsam TÜRKÇE bir kitap yazmıştı.MS kodlama dili ile ilgili.
benim dediğim kaynak ücretsiz ama ingilizce diğeri ücretli ama TÜRKÇE :)))
vay a* .. full flat .. sat geldi 5dk ...
selam millet....
şeytanınız bol olsun...
çıkarken kaybolur.. düşerken gelirim.... heheheheeee
kırılıması ve üstünde kalınmamaması gereken iki yer var...
şortlar için....
ilki 66.200......diğeri aynı zamanda benim maliyetim olan 65.900........
[B][SIZE=5][COLOR=black]Borç Saklama ve Gelirlere El Koyma Operasyonları[/COLOR][/SIZE][/B]
Avrupa Birliği'nin bugünlerde başında dolaşan bir bela var. Yunanistan'la başlayıp, İspanya'ya sıçramasından korkulan borç krizi.
AB kriterleri açısından GSMH'nın %3'ü oranında kalması gereken borç stoğu, Yunanistan için iyimser tahminler %12 civarlarında dolaşıyor. Avrupa Birliği kapısına dayanan bu borç krizinin Euro'nun altını oymasından endişeli ve şımarık çocuğu Yunanistan'a kızgın. [B]Bu kızgınlığın arkasındaki sebeplerden biri borç krizi olduğu kadar, diğeri Yunanistan'ın bu borcu "yaratıcı" yöntemlerle saklamış olması.
[/B]
Bu borcun nasıl saklandığının hikayesi ise bizim açımızdan daha önemli.
Yunanistan'ın defterlerinde borcu olduğundan daha az gösterme başarısının arkasında bir firma var : [B]Goldman Sachs.[/B]
Küresel finans şebekesinin başat firmalarından olan Goldman Sachs'ın ; ABD merkezli dünyaya yayılan ekonomik krizde, ABD sigorta devi AIG'nin batışında nasıl bir rol oynadığı ortaya çıkmıştı.
Goldman Sachs'ın o dönemde ; ekonominin batacağı, hisse senetlerinin çökeceği üzerine pozisyon aldığı ve aynı zamanda AIG'yı sigortalattığı mortgage türevlerine karşı daha fazla para ödemeye zorladığı ortaya çıktı.
[B]Yunanistan örneğinde ise Goldman Sachs'ın oynadığı rol farklı.
[/B]
Alman Der Spiegel dergisinin haberine göre ; Goldman Sachs Yunanistan'ın borçlarını saklaması için 2002 yılında özel bir türev anlaşması hazırladı ve Yunanistan'a milyar dolarlık bir "currency swap" anlaşması yaptırdı. Ve bu anlaşmanın konusu olan para Yunanistan'ın defterinde borç olarak gözükmedi.
Basitçe özetlemek gerekirse; bu tür anlaşmalarda, farklı kaynaklardan farklı zamanlarda gelecek olan nakit akışları değiş tokuş ediliyor.
Times'ın 16 Şubat tarihli haberine göre ise; Goldman Sachs Yunanistan'ın borcunu gizlemek için yaptırdığı anlaşmalara Yunan mitolojisinden isimler verdi.
Rüzgarların tanrısı Aeolos'un adı verilen anlaşma uyarınca, [B]Yunanistan , havaalanlarının gelecekteki gelirlerini ipotek ederek nakit para elde etti.[/B] Ariadne adlı başka bir anlaşma uyarınca ise; Goldman Sachs, ülkenin milli piyango gelirlerini ipotekledi.
Bu karmaşık ve gizli anlaşmaların hiç biri Yunanistan'ın kayıtlarında borç olarak gözükmediği için, Yunanistan'ın borcu da olduğundan az gözüktü.
Goldman Sachs'ın Türkiye'nin borçları ile ilgili olarak da benzer anlaşmalar yapma ve [B]bu yolla Türkiye'nin gelirlerini uzun vadeli ipoteklemiş olma ihtimalini gözönüne alarak[/B]; kaldıysa, araştırmacı gazetecilerin şu soruların peşine düşmesi lazım:
[COLOR=red][B]1) Goldman Sach, Türkiye'de benzer faaliyetlerde bulunuyor mu?
2) Türkiye, Yunanistan benzeri , gizli türev anlaşmalara imza atmış durumda mı?
3) Bu özel anlaşmalar nedeni ile, Türkiye'nin gelirlerine uzun vadeli ipotek konulmuş durumda mı?
4) Türkiye'deki özelleştirme takvimini ve içeriğini bu gizli anlaşmalar mı belirliyor?
[/B][/COLOR]
[quote=steveee;203826]Arkadaşlar, yakın zaman içinde bende sistem kullanmayı dusunuyorum, fakat gordugum şu ki herkes kendine has formüller türetiyor, bununla ilgli bir kaç sorum olucak
1- vob, endeks100, dow vb. için ayrı ayrı piyasada kalıplaşmıs formüller var mıdır?
2- Eger bu yok ise herkes ms veya mtx programlarında default ayarları kullanarak mı al-sat verıyorlar veya herkes kendisi mi bu formullerı turetıyor??
3- bır soru daha bu formullerın dilini ve nasıl yapıldıgına daır bılgılenebılecegım kaynaklar soyleyebılır mısınız??
cevaplayan arkadaslara şimdiden teşekkürler+.[/quote]
1. var ama onlarla muhtemelen batarsın
2- platformların kendi üzrlerinde hazır sistemlerde var..ama forumda graflarını gördüklerin genelde arkadaşların kendilerinin yazdıkları
3- Matriks in, Indicator Builder ında, indikatör ve fonksiyonları açıklayan başlangıç seviyesinde bir help menüsü var...ben onla başlamıştım...:)sonra Nadir GÜNAK ileri teknik analiz isimli bir kitabı var o işine yarayabilir..ben de geçen hafta aldım..sistem gelişitirken bir nedenle indikatörlerin açık formüllerine ihtiyaç duyarsan bu kitapda var...ama bunlar sana sadece programlama dilini öğretir..sistem kurgulamak kendi bilgi beceri ve araştırmalarına kalmış...
bu konu ile ilgili topikleri var voborsa nıbn..onlara da bak...
vadeli çok zayıf gözüküyor satış baskısı var gibi .. satış baskısı süsü verilmiş alış baskısıda olabilir .. üvvvv .. çok gıcık br seans ..
10 luk satıştayız, 20 boş çerçeve, 30 sevişme yeresi,