[quote=fXci;206333]sibop matriks getiri eğrili son hali
[/quote]
Hep getiriyo lem bu:D+.
Printable View
[quote=fXci;206333]sibop matriks getiri eğrili son hali
[/quote]
Hep getiriyo lem bu:D+.
Neden birçok trader para kaybeder?
Çünkü hatalı olduklarını kabul etmektense para kaybetmeyi tercih ederler. Trader'ın kaybettiği bir pozisyon esnasında temel mantığı nedir? "Tapi olunca çıkarım." Neden tapi olunca çıkmak bu kadar önemli? Çünkü bu egoyu koruyor. "Egomun canı cehenneme, para kazanmak daha önemli," dediğim zaman para kazanan bir trader oldum.
Daha iyi bir trader olmak isteyen ortalama birine ne öneride bulunursunuz?
Zarardan çıkmayı öğrenin. Para kazanırken en önemli şeylerden biri, zararı kontrol edebilmektir. Ayrıca, sermayeniz iki veya üç katına çıkmadan pozisyonunuzu büyütmeyin. Çoğu trader, para kazanır kazanmaz büyük oynamaya başlayarak hata yapar. Bu batmaya giden kestirme yoldur.
(…)
Kayıba uğradığınız bir dönemin üstesinden nasıl geliyorsunuz?
(…) Eğer sorun girdiğiniz kötü bir pozisyondan kaynaklanıyorsa, hemen bu pozisyondan çıkmanız gerekir.
Siz böyle mi yapıyorsunuz?
Evet. Ya pozisyonumu likide ediyorum ya da nötrleştiriyorum. Bindiğiniz teknenin içersinde su birikmişse, bu suyu dışarı atmak için başka bir delik daha açamazsınız.
Başarılı işlem yapılmasını sağlayan unsurlar nelerdir?
Net düşünce, konsantrasyonu koruma ve aşırı disiplin. Disiplin bir numaradır. Kendiniz için bir teori geliştirin ve buna bağlı kalın.
(…)
Hisse senedi seçerken çok katı bir yöntem kullanıyorsunuz. Sonuçta kazanma/kaybetme oranınız yüksek oluyor mu?
Hayır, sadece 50/50, çünkü zararlılardan çabuk çıkıyorum. Azami zarar sınırım %7'dir ve genelde bu seviyeden daha çabuk çıkarım. Parayı o yıl içinde ikiye üçe katlayan kağıtlardan kazanırım. Bu işlemlerden elde ettiğim kârlar küçük kayıpları telafi eder.
Bir hisse senedini genelde ne kadar elinizde tutuyorsunuz?
En çok kazandıran hisse senetlerini elimde yaklaşık altı ilâ oniki ay, o kadar güçlü olmayan hisse senetlerini yaklaşık üç ay ve zarar etmeme neden olan hisse senedini iki haftadan az bir süre elimde bulunduruyorum.
[quote=bull market;206329]Son olarak sarı diktörtgenden, yani destekte tutunmuş görünüyor, ama aşağıda indikler al vermemiş, öyleyse sırada destek kırılmalı yani aynı zamandada alayını ölçer kırılmalı diye yorumluyorum:)
Yorum kendimi bağlar, ustası deyelem+.[/quote]
şimdi o alayını ölçer espiri tabiki, o aşırı satış bölgesi line çizgisi, yani oraya kadar dayanmış durumdayız, buradan dönebilirde, devam edebilirde, ama yukarı dönerse aşağıya dönmesi uzun sürmez,......
şimdi haritada 65814 çizgisi ile tepe olarak duruyor, ama orası bana göre zor, neden şu anki şartlarda, ortam sokaktaki itler gibi kıçkıça, 3.ordusu var, tekeli var, dxy yükselişi var, var da var,....ama bütün bunlardan arındırıp analiz edersek, tepede 65814 aşağıda 54507(haritada gözükmüyor) var, bu ikisinin neredeyse ortasındayız,..................
şimdi o çizgiyi analiz edersek aşırı satış dedik ve buraya değmişsek destek çalışr tepkide görebiliriz anında, veya %3 civarı geçebilirizde, tecrübem burası geçilirse veya buraya değilirse alış yapmak yönünde, çünkü dönüşü sert olyor ağanın, yalnız şu tartışılır bütün şarjörlerimi yoksa bir kısmınımı, bence buradan max %3 aşağısına kadar pramit, yani buradan pramit dinamit olmaz, örneğin dün ve bugün pramitleyip tepkiya oynayanlar yamulmuştur, vade aralarınıda açarak nefes aldırmadı, çünkü ağa kıyımı zaten bu bölgede yapıyor, vade sonu olması büyük avantajdı ağa için en başından, bu gün şiddetini gördük ağanın, çok zalimdi hiç kimseye acımadı, oysa buradan başlasaydık zaten nisan için 59200 yerelerinden alıyorduk ve 59900 kapattı, yarın muhtemel tepkiyide koyarsak üstüne yuvarlak 1500 puvan cepte olur, çünkü ağa ertesi gün ne yapacağını biliyor, bilmeyen ky ve buradan hem cört açtırıyor, hemde soğuk ter gereği lönkleride doğruyor,.........önlem almak şart, çerçevede bunları göremeyiz, ve zaten çerçeve kazandıktan sonra ağa çerçeve tahsilatıma başlıyor, 2 veya üç gün süren yatay, burada bir kısmını geriye alıyor verdiğinin,....her neyse,..
[b]son dakika... şarkıcı Tarkan'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi narkotik polisi tarafından gözaltına alındı[/b]
herkese günaydın
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=206341&postcount=200[/url]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Günaydın, [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U]26 Şubat Cuma [COLOR="blue"]"Yurtdışı"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U] GBP GSYH (y/y) (Q4) 11:30 -%3,1 -%3,2 Yüksek [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] GBP Özel Tüketim (Q4) 11:30 %0,3 %0,1 Yüksek [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] GBP Hükümet Harcamaları (Q4) 11:30 %0,2 %0,3 Yüksek [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] GBP Sabit Sermaye Harcamaları (Q4) 11:30 %0,2 %2,2 Yüksek [/U][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] GBP İhracat (Q4) 11:30 %3,4 %0,8 Düşük [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] GBP İthalat (Q4) 11:30 %4,6 %1,5 Düşük [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] GBP Hizmet Endeksi (3a/3a) (Ara) 11:30 %0,1 Düşük [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U]EUR TÜFE (y/y) (Oca) 12:00 %1,0 %0,9 Yüksek [/U][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]USD GSYH (y/y) (Q4) 15:30 %5,6 %5,7 Yüksek [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Kişisel Tüketim (Q4) 15:30 %2,0 Yüksek [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]USD Chicago PMI Endeksi (Şub) 16:45 59 61,5 Yüksek [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Michigan Güven Endeksi (Şub) 16:55 73,9 73,7 Yüksek [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Mevcut Konut Satışları (Oca) 17:00 5,50Mlyn 5,45Mlyn Yüksek [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD NAPM-Milwaukee Endeksi (Şub) 17:00 56 Düşük [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Fed-Dudley'in Konuşması 17:45 Düşük [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Fed-Tarullo'nun Konuşması 20:30 Yüksek [/B][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B][U][COLOR="Blue"]"Türkiye"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ocak 2010 dönemi Dış Ticaret dengesi (10:00)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]TCMB resmi rezerv değerleri (10:00)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Bol Kazançlar..[/B][/SIZE][/FONT]
59450 çok yakın 59625 gördü 60100 aylık desteğinin üzerinde kapattı.
Drençler-60600-60975-61100-61275-61525-61725
Destekler-60100-59800-59625-59450
Bol kazançlar.
günaydın yiğitler...oy memişler memişler şortları nasıl yemişler..üwwww (açılışta)...
yalnız iki husus var ki herkesin dikkatini çekerim....
1) Günlük EMA(112) kırıldığı içün bence her yükseliş tepki olarak kalacaktır..Ayrıca her telefona sen çık.
2) Tahvil faizinin grafına bir bakın yaw...Tartışmasız 4/4 lük ve dehşet bir Fincan/Kulp olayı var...Fincan faize aitse, yükseliş çıkar kafke falında, borsa ise üwwwwwwww
.......
şekerlimisin vay vay kaymaklı mısın vay vay...nım nım nım
[U][COLOR=#22229c][URL]http://www.youtube.com/watch?v=gYi7R0AGUMw&feature=related[/URL][/COLOR][/U]
[U][COLOR=#22229c][/COLOR][/U]
[U][COLOR=#22229c][/COLOR][/U]
[U][COLOR=#22229c]Jandan da üşşşşşşş yani[/COLOR][/U]
[quote=QUEEN;206326]Piyasada işlem yapmak senin için nedir? Yaklaşımın nasıldır?
-Piyasada işlem yapmak, ticaret yapmakla eşdeğerdir. Ucuza al, üstüne kar marjını koy, KDV’sini ekle ve sat. Yaklaşımım tüccar gibi düşünen bir yatırımcı olamaya yakındır. Evet ben bir tüccarım, yatırımcıyım ama oyuncu asla değilim. Oyuncuları finansal piyasalarda bulamazsınız, bulsanızda onlar bugün vardır, yarınki varlıkları ise şüphelidir. Yatırımcı ve oyuncu arasındaki farkı aynı soruya verdikleri farklı cevaplar ile belirlemeye çalışayım.
Soru : Piyasa nereye kadar yükselir?(piyasalar yükseliştedir)
Yatırımcı Cevabı : Piyasa gidebileceği yere kadar yükselir
Oyuncu Cevabı : Piyasa en fazla şu dirence kadar yükselir ve ordan satışlar gelir, zaten bu kadar yükselmesinin de bir anlamı yoktu, bu yükselişin altı boş.
Sizde yatırımcının verdiği cevaba gülüyorsanız, bu cevapla alay eden içsel konuşmalarınız var ise muhtemelen işlemlerinizde zarar eden bir OYUNCUSUNUZ.
Trading aldatıcı şekilde insana kolay ve eğlenceli gelir. “Hergün 50 pipten 20 gün 1000 pip eder. Bunu kendime iş haline getirebilirim. Ne varki hergün 50 piplik bir yükselişi yakalamakta.” İşte çoğu oyuncu buna benzer hesaplarla girer piyasaya. Ama atalarımızın söylediği bir söz onlara o an için çok uzaktır; Davulun sesinin uzaktan kulağa hoş geldiği gibi.
İşlem yapmaya ilk başlayan kişi başlangıçta kazanır ise kendinin çok zeki ve bu konuda kabiliyetli olduğunu düşünecektir. Böyle durumlarda kişi kendi yeteneği konusunda aşırı iyimser olacak ve bu durum verdiği alım ya da satım kararlarına aşırı güven duymasını beraberinde getirecektir. Bir an olsun, piyasa kavramının önüne geçebileceğini ve bu piyasayı yenebileceği konusunda oldukça iyimser görüşleri olacaktır. Artık ağzına bir parça bal çalınmıştır ve gözünü arı kovanındaki bala dikmiştir.
Trading çekici, akla ve zekaya dayanan bir hobi, meşgale gibidir; aynı satranç, poker gibi. Bir belgeselde görmüştüm diyordu ki; eğer poker bir kumar ve sadece şansa bağlı bir oyun ise, önemli poker turnavalarında neden final masalarında genelde aynı oyuncuları görüyoruz? Yoksa onlar doğuştan şanslı mı!… Bunun şansla alakası yok bunun işle alakası var. Bu insanlar yaptıkları şeyi kumar olarak değil bir iş olarak görüyorlar ve kendi işinin patronu olma sorumluluğu içinde işini şansa bırakmayacak şekilde çalışıyorlar. İşte trader mantığı da bu da benzer olmalıdır. Para kazanmak şansa bağlı değildir, heleki finansal piyasalarda. Bu şans eseri para kazanamayacağınız anlamına gelmemektedir. Eğer öyle bir durumla karşılaşır iseniz bu seferde atalarımızın “Haydan gelen huya gider” sözünü hayatınızın bir döneminde söyleyecek olma ihtimalinizi unutmayın.
Trading risk almayı seven insanları çekerken, riskten kaçınanları kendinden uzaklaştırmaktadır. Birçok trader şu anın belirliliğinin yaratmış olduğu monotonluktan kendini soyutlamış, bilinmezliğin yaratmış olduğu değişen bir devinim içine balıklama kendini atmıştır.
Başarılı bir trader realisttir. Limitlerinin ve yeteneklerinin farkındadır. Piyasayı bilmeden önce kendini bilir. Piyasada neler olup bittiğini görür ve sonra nasıl davranacağını bilir. İşleme girdikten sonra piyasa düşer mi düşmez mi gibi gülüç sorular sormaz kendine. Gemisinin kaptanıdır, yelkenine dolan rüzgarı kendi koordiatları doğrultusunda nasıl kullanacağını bilir. Beklenmedik durumlarda, sükünetle olayı ele alarak, bir çözüm üretebilir. Çıktığı yolculukta haşin dalgalarla karşılaşacağını bildiği için bu zorluklar onu yıldırmaz tam tersi her geride bıraktığı dalga sonrasında yeni tecrubeler ve savunma stratejileri öğrenmiştir.[/quote]
Yatırımcı Cevabı : Piyasa gidebileceği yere kadar yükselir. BENİM CEVABIM BU.
ANCAK BEN BİR YATIRIMCI DEĞİLİM.
BEN BİR OYUNCUYUM.
PİYASANIN NEREYE GİDEBİLECEĞİ HAKKINDA HİÇ BİR FİKRİM YOK OLMASINI DA İSTEMEM. SADECE POZİSYONUMUN DOĞRU OLMASINI SAĞLAYACAK OYUN OYNAMALIYIM HEPSİ BU
BU ÇOK BASİT YA DA ÇOK ZORDUR. BİREYDEN BİREYE DEĞİŞİR. zORLUĞU 'İNSAN PSİKOLOJİSİNE AYKIRILIK İÇERİYOR OLMASI'
kOLAYLIĞI İSE OYUNUN KURALLARINA UYMAK.
[quote=fXci;206312]hey gidi eski günner heyy
[IMG]http://i49.tinypic.com/655xqr.png[/IMG][/quote]
[quote=Cerphin;206321]sen o günlerde cup cup dalar çıkardın hep.. :::harbi de hey gidi eski günler.. güzel günlerdi beah..
sen bilmezsin o günleri kennym.. bu başvampir astatin :..:,arkadaki figuran vampirleri hep yedi..:..::..: bi vobix ile ben zor bela kurtardık canımızı..[/quote]
-Vobix ve Cerfin i yimiyeyim onnar lazım:D
-Mersi yi severdük, gitmesinde benim hiç bir etkim yoktur. AVatar ı bilem benim hediyemdir...üwwwwüüü
-Cırcır, ortadan bir anda kayboldu..AYdemir AKBAŞ ve ya ŞAHİNK nın yanında staj yaptığından kuşkulanıyorum :);)
- Diğer iki arkadaş da tamamen kendi tercihleri ile yollarını çizmişlerdir.
Acıktım az bi kahvaltı loooo:::
[quote=excali;206336]Lem [B]unli mamul:..:[/B] ,
[B]Düşük kaldıraç oyna- haberlere hazırlıklı şekilde[/B], mahrum kalma lem..Adrenalin burda ..[/quote]
ojgeldin bre eks.
abey mesele kaldıraç diil ki. sen biliyorsun işte, foreks'te 1'e 800 kaldıraçla oynadığım gün oldu benim. 1'e 800 kaldıraçlı işlemde stop koymuyor muyum. ona da bir haber gelebilir ve stopu patlatabilir tabii ki.
toyoda bi açıklama yapar, yen'i etkileyecek bir açıklamadır, senin [COLOR=black]€/[/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Verdana][COLOR=black]¥ pozisyonunu badem eder. [/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][COLOR=black]ama bilirsin ki, bu senin pozisyonunu badem etmek için yapılmış bir açıklama değildir. millet o açıklamanın sonuçları olduğunu, bu sonuçların gereği olarak paritede o işlemlerin yapıldığını ve stopunun bu yüzden patladığını bilir.[/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][COLOR=black]S&P haberinin geldiği gün sabah satışla açıldık biliyorsun. 63.350'den alım yaptığımı söylemiştim. o günün grafiğini aç bak, en düşük kaç görmüş. herkes neredeyse fiyatsız satış yaparken EFG 10bin kontratı 1birbuçuk saat içerisinde aldı. yani kızdığım şey EFG ile terste olmak türü şeyler değil. [B]kanıma dokunan yapılan açıklamaların mevcut pozların kapanması için yapılması.[/B] (S&P haberi geldiği anda 65.8xx'i geçildiğinde APSD'yi takip eden arkadaşlar varsa, ne dediğimi çok iyi anlayacaklardır.)[/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/COLOR]
[COLOR=black]sevgili Queen apla'nın yazılarını okudun mu bilmem. [/COLOR]
çoğunu sağlayabildiğimi düşünüyorum. sanırım sağlayamadığım tek kısım ilk yazının son cümlesi.
"Çıktığı yolculukta haşin dalgalarla karşılaşacağını bildiği için bu zorluklar onu yıldırmaz tam tersi her geride bıraktığı dalga sonrasında yeni tecrubeler ve savunma stratejileri öğrenmiştir."
bu konuda bana yardımcı olabilecek birisi varsa, en ufak bir ego olmadan, tam bir ilkokul 1. sınıf öğrencisi tavrı ile seve seve yardımını kabul ederim. :)))
[quote=Astatin;206348]-...
[B]Acıktım az bi kahvaltı loooo[/B]:::[/quote]
Ekmek arası long mu var??.kom