-
[QUOTE=trader38;318642]patron aslında günler önce verdiğin şekilde gelişiyo kombinasyon. şimdi neden 3 için şüpheye düştün onu anlamadım. oraya ed1 mi düşünüyosun?[/QUOTE]
patron 1 tepesi ihlali olduğundan .. itki sayımı geçersiz oldu .... zaten iç dalgalar bi tuhaftı ..... teepe için ed güzel bi seçenek olabilir bencede ........ :o
-
olasılıklar denizinde 100 m olimpik yüzen EW ci koçyiğitleri teprik ederim... ben hala 1 inci dalgayı bilmenin yeterli olduğunu düşünüyorum ama..ehuehue..dur şimdi sazangral gelmeden tüyelim
-
[QUOTE=Astatin;318703]olasılıklar denizinde 100 m olimpik yüzen EW ci koçyiğitleri teprik ederim... ben hala 1 inci dalgayı bilmenin yeterli olduğunu düşünüyorum ama..ehuehue..dur şimdi sazangral gelmeden tüyelim[/QUOTE]
patron ... sazangral yokken ben yazayım ..... olasılık heryerde var ...... aldaki bi sistemin sat verme olasılığı veya yanlış sinnyal vermesi gibi ....ewdede .... olasılıklar ve yanlış sayımlar var ........ :o:o:o
ewde bi sistemdir kabaca ....... öne çıkan sayım o anki al sat veya tut sinyaldir ...... doğru bi sayımın yanına hiç bi sistem yaklaşamaz ..... amaç o doğru sayımı bulabilmektedir ......ayrıca gara gaplı deftere tekrar kayıt ettim seni..... :D:D:D:D:D
-
[QUOTE=Astatin;318737]patron itirazım yok..amam şöyle bir durum var..sistem sinyalinin de, sayımın da doğru mu yanlış mı olduğunu öğrenmek için beklemek gerekiyor..yanlış olması durumunda sayımın faturası sistem sinyaline göre biraz daha kabarık geliyor sanırsam...ü[url]www..neely[/url] bile nolii la deyip ew ye kızmamış mı patron..üww..dur bunu sileyim[/QUOTE]
aha silmeden alntılayayım .... :D:D:D:D ... sazan abi görsün ... ...
-
[quote=selçuklu;318688]patron 1 tepesi ihlali olduğundan .. itki sayımı geçersiz oldu .... zaten iç dalgalar bi tuhaftı ..... teepe için ed güzel bi seçenek olabilir bencede ........ :o[/quote]
Patron bu durumda mavi abinin [URL="http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=302167&postcount=20751"]sayımına[/URL] bir bak derim. Sanırım mavi C dalgasını 3-3-3-3-3 şeklinde sayıyor.
-
[QUOTE=trader38;318827]Patron bu durumda mavi abinin [URL="http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=302167&postcount=20751"]sayımına[/URL] bir bak derim. Sanırım mavi C dalgasını 3-3-3-3-3 şeklinde sayıyor.[/QUOTE]
mavi abi normal itki saymış patron .. 3-3-3-3-3 değil 5-3-5-3-5 ...
trader patron ...... .... o ilk sayımda 3 ve 4 etiketlerini koyarken zaten ed fikri aklımdaydı ......ama ed fikrinin öne çıkması için gerekli ve yeterli koşul 1 tepesinin ihlal edilmesiydi ...... yani 1 tepesi ihlal edilince .. aynı içsel dalgalara oturan kafamdaki ikinci olasılık olan ediagonal ... ortaya çıkmış oldu .......
o sayımda esas dalga .. kombinasyon ....... büyük dalga derecelerinde . o kombinasyonu destekleyen her sayım şuan mümkün ..... ediagonal bunların içinde şuan en iyi olanı .tahmnim ... ...
-
[quote=selçuklu;318950]mavi abi normal itki saymış patron .. 3-3-3-3-3 değil 5-3-5-3-5 ...
trader patron ...... .... o ilk sayımda 3 ve 4 etiketlerini koyarken zaten ed fikri aklımdaydı ......ama ed fikrinin öne çıkması için gerekli ve yeterli koşul 1 tepesinin ihlal edilmesiydi ...... yani 1 tepesi ihlal edilince .. aynı içsel dalgalara oturan kafamdaki ikinci olasılık olan ediagonal ... ortaya çıkmış oldu .......
o sayımda esas dalga .. kombinasyon ....... büyük dalga derecelerinde . o kombinasyonu destekleyen her sayım şuan mümkün ..... ediagonal bunların içinde şuan en iyi olanı .tahmnim ... ...[/quote]
teşekkürler patron. ancak ben mavi abinin sayımını detaylı inceledğimde
3-3-3-3-3 saydığını anlıyorum. yani büyük C için. Ed değil ama 3-3-3-3-3. bu kuralın adı ne bilmiyorum ama dakikalık sayımında durum öyle görünüyor.
[URL]http://img707.imageshack.us/img707/5933/xu1005.jpg[/URL]
-
trader abi .. şu dalga ilerlesin bkalım ..... gombinasyondan ümitliyim şahsen ...ayın 27 sine kadar .. hafif yukarı meyilli gider gibi ... 27 si .. kırılım olacak bence yukarı ....
-
Sazan Abi neredesiiiiinnn !!!
Abi arada bişeyler yaz ya,olmuyor böyle...
Biliyorum sağlık problemi yaşadınız fakat...
Arada bir iki satır yazıver,eksiklik oluyor abi ya...
Yaz da ne yazarsan yazıver...
Mısır,nil,piramitler,para yönetimi,piramitleme,ed,ew,sclassssssiiiiiccc vs.vs.vs
Selamlar,sevgiler,hörrmetler abi...
-
Yazayım Sevgili Barbarosk,
Dün Geldim. Bu 2 gün piyasaları izleyemeyeceğim, katılmam gereken ve neredeyse tüm günümü alacak toplantılar var. ( Hülem bu yine 2 gün daha yazamayacağım şeklinde oldu.)
Diğer üstadlar piyasayı çok güzel yorumlamışlar ve performansları çok başarılı.
Yokluğum çok bir şey farkettirmemiş olmalı. Başarıların devamını dilerim.
Bol Kazançlar.
-
Bu arada diğer topicleri okuyunca, sistem tartışmaları ve görüşleri hakkında bir şey söyleme gereğini duydum. (Astatin'in 1. dalga yorumu ilede ilgili)
Şimdi hep yakınıyoruz. Trendi gösteren indikatörler hep çok yavaş. Ancak ciddi bir trend oluştuktan sonra trendi gösteriyorlar. Bu noktada da trend sonlarına yaklaşmış oluyor. Yada piyasanın trende gireceğini bilebilirmiyiz.
Indikatörlerle cevap hayır (EW ile bir dereceye kadar evet). O halde sistem geliştiren kişi, öncelikle yatayda çalışan bir sistem yaratmalı. Piyasa trende girmiş ise (trend oluştuktan oldukça sonra gelen trend gücünü gösteren indikatör sinyalleri ile belirleyebileceğimiz), sistemin trend yönünde girişini hızlandıran, trende ters yönde pozisyon alışını yada pozisyondan çıkışını yavaşlatan bir şeyleri sisteme ilave etmeli. Trend indikatörleri artık trend göstermediğinde sistem hızlandırma ve yavaşlatma yapmamalı.
Bu mesajı geçmiş mesajlarımı okursanız defalarca tekrar ettiğimi göreceksiniz. Sır buradadır. Ötesi, yani bir trendin oluşmaya başlamadan önce geleceğinin bulunması yada şu anda 1. yada 2. dalgada olduğunun anlaşılmasının yolu özellikle indikatörlerle pek yoktur. (En azından ben bilmiyorum)
Bu sistem geliştirme sırrını da bir kez daha ifşa etmiş olup, doplantıya kaçalım.
-
[quote=sazan;319460]Bu arada diğer topicleri okuyunca, sistem tartışmaları ve görüşleri hakkında bir şey söyleme gereğini duydum. (Astatin'in 1. dalga yorumu ilede ilgili)
Şimdi hep yakınıyoruz. Trendi gösteren indikatörler hep çok yavaş. Ancak ciddi bir trend oluştuktan sonra trendi gösteriyorlar. Bu noktada da trend sonlarına yaklaşmış oluyor. Yada piyasanın trende gireceğini bilebilirmiyiz.
[COLOR=red]Indikatörlerle cevap hayır (EW ile bir dereceye kadar evet). O halde sistem geliştiren kişi, öncelikle yatayda çalışan bir sistem yaratmalı. Piyasa trende girmiş ise (trend oluştuktan oldukça sonra gelen trend gücünü gösteren indikatör sinyalleri ile belirleyebileceğimiz), sistemin trend yönünde girişini hızlandıran, trende ters yönde pozisyon alışını yada pozisyondan çıkışını yavaşlatan bir şeyleri sisteme ilave etmeli. Trend indikatörleri artık trend göstermediğinde sistem hızlandırma ve yavaşlatma yapmamalı.[/COLOR]
Bu mesajı geçmiş mesajlarımı okursanız defalarca tekrar ettiğimi göreceksiniz. Sır buradadır. Ötesi, yani bir trendin oluşmaya başlamadan önce geleceğinin bulunması yada şu anda 1. yada 2. dalgada olduğunun anlaşılmasının yolu özellikle indikatörlerle pek yoktur. (En azından ben bilmiyorum)
Bu sistem geliştirme sırrını da bir kez daha ifşa etmiş olup, doplantıya kaçalım.[/quote]
Hocam hoşgeldiniz..yukarı durumu anlamam için sizden grafiksel ya da bir örnek ile göstermenizi rica edeceğim..anlamak için acemilik heyecanım var biraz..:p