-
bakın televizyonlarda hikaye çok, gerçekler Jelibonda.
dow için,
1 yıldır değerler verdim kırılırsa korkulmadan short dedim. dowda 3000 puan kazanıldı. 10500 lerde.
sonra bant verdim terse %2-3 alttan yapın, yukarıdada aşağıya aynı şekil.
3 kere en az 1500 puan alındı.
en son düşüşte bunu yukarda yazdığımı önermedim hep bir sonraki hareketi bekleyin dedim sebebi neydi bende güvenmiyordum. 10-15 gün flat dedim.
kötümü yapmışım, yok kesin konuşuyormuşum falan filan.
sahte jelibonlar bile çıktı benim yaptığımı yapmaya beceremediler. beceremezler.
neyse durumu özetleyelim, bir öneride yapayım bu dow işine herkes merak saldı her baba yiğidin harcı değildir. takip edenlerde herkesi takip etmesin, atmakla tutmakla olmuyor bu işler.
başarılı olanlar zaten bellidir, ve çok iyidirler bizim sayfada da çok vardır.
ekim 2007 de başlayan ayı piyasası içinde en düşük kapanışı dün görmüş olduk. daha öncede bir kere kasımda olmuştu.
burada bize bir ikinci teyidleme vermeliydi ayı piyasası ve dün akşam yaptı, 7800 kırılınca doğaldı, bekleniyordu ve yaptı.
transportlar yapmıştı, dow yapmamıştı (dün yaptı)
sp yapacakmı? belki. (yapmayabilir çünkü son bir yükseliş hakkımız var, ama farketmez geceye pozisyon yok nasıl olsa)
peki neden yaptı dow?
düşündüğüm çöküş senaryo bire bir çalışıyor.
kasımda ne demiştik 3-4 ay yükseliş. geldi yükseliş.
şimdi düştü. yeni kapanış düşünüğünü yapmalıydı, yaptı. bakalım sp de yapacakmı.
neden yaptı?
3 dalga ayı piyasa çalışıyor. sonunda yani 3 üncü dalgada oluşacak düşüş büyük depresyondan büyük olacak. bunun teyidini vermeliydi, verdi.
ama durun ümitsizlik yok son bir yukarı hakkı var hala, ve başlamak üzere.
fdji 7200-7400 arası gelecek olan satışlar tarafımdan alım yönünde değerlendirilecektir.
sevgiler.
-
Şimdi 27000 lere gidiyormuyuz acaba?
-
Bu ne ya hepsini bi gündemi düşcek uzun olan varsa dertleşebilirim sabah dedim yükseliş satış için dedim kendim yapamadım yine o bıktırıcı düşüşlerden sürekli düşüyodu borsalar öyle oldu
-
Çin borsası artıda demekki bazı borsalar artı olabiliyomuş belki bizde oluruz az eksi
-
Bu arada dow fut 7400 altınıda ziyaret etti
-
[quote=QUEEN;87913]Bu arada dow fut 7400 altınıda ziyaret etti[/quote]
Hayırlısı olsun..
-
Çok fazla düşmez 30.400 kadar gideriz.
-
[QUOTE=Larossıan;87910]Şimdi 27000 lere gidiyormuyuz acaba?[/QUOTE]
27000 lere düşmeyeceğiz, eski dibede düşmeyeceğiz şimdilik.
neden, oraya düştüğümüzde imf yok deniyordu,
şimdi var.
ha olmazsa sorun olur o ayrı. ama olmayacak hali yok, yemez.
kişisel görüşüm beni bağlar spot 23200 bir süre için bizim dibimizdir.
sevgiler.
-
bazı borsalar hala dibinde değil dow dün aşağı geçti nikke dibi 7000
-
[QUOTE=QUEEN;87917]bazı borsalar hala dibinde değil dow dün aşağı geçti nikke dibi 7000[/QUOTE]
sp de değil daxta değil, işte bunun için bullish bu noktalar, yani dip oluşumu.
ha sp 740-752 ihtimal var onun için gecelere flat.
sevgiler.
-
[quote=teo;87919]Günlüklerde bulunduğumuz yere dikkat edin,[/quote]
Gözükmüyor.
-
vixinde cılkı çıktı.
nerelere çıktı şimdi nerelerde?
neden fırlamadı bu sefer, o da bir balon bir hikaye.
sevgiler.
-
GND
panik yok panik yok kadın ve çocuklar önden :)
don gömlek longum
-
Günaydın, VOB 15 dk'lık grafik.
Sayım dogru ise, 30.5-30.35 aralığına dogru bir gevşeme olmalı (sonrası ise b dalgası altına sarkılıp sarkılmayacağına ve düşüşün dalga yapısına bağlı). 31.5 üstü 15 dk'lık kapanışlar ise yükselişin devamını getirir diye düşünüyorum. (stop loss 31.5 altı kapanış olmak üzere)
Not : Piyasamız bu aralar her hareketi abartıyor. Düşüşte hedef 30.2 idi, longladım, aşağı uzattılar yükselişte 30.5'de kapattık. Yükselişte ideal hedef 31 idi ve shortladık, uzattılar halen short ile devam ediyorum.
Bol Kazançlar.
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img253.imageshack.us/img253/4291/vob15ss2.png[/IMG][/URL]
-
vob hesabından para çekilmedikçe yenilen geplerde, kazanılan geplerde sanallıkdan başka bişey değildir. kafanızda bunu çözdüğünüz an kazanmaya başlarsınız? çünkü psikolojiniz rahatlar. unutmayın: kumarın ilk anayasa maddesi
Kazanmaya şartlanmak kaybettirir.
-
günaydın,
FDOW bizim kapanışa göre -150 puan civarı, FX te dolar biz kapanırken 1,68 imiş şu an 1.7038...
bakalım vadeli nasıl fiyatlayacak bunları.
-
Avrupa borsalar 1.7 düşük açılış bekleniyor faiz indirimiyle bizde 30800 açarız gibi hayranım shangay borsası 1.24 artıda
-
[QUOTE=sazan;87923]Günaydın, VOB 15 dk'lık grafik.
Sayım dogru ise, 30.5-30.35 aralığına dogru bir gevşeme olmalı (sonrası ise b dalgası altına sarkılıp sarkılmayacağına ve düşüşün dalga yapısına bağlı). 31.5 üstü 15 dk'lık kapanışlar ise yükselişin devamını getirir diye düşünüyorum. (stop loss 31.5 altı kapanış olmak üzere)
Not : Piyasamız bu aralar her hareketi abartıyor. Düşüşte hedef 30.2 idi, longladım, aşağı uzattılar yükselişte 30.5'de kapattık. Yükselişte ideal hedef 31 idi ve shortladık, uzattılar halen short ile devam ediyorum.
Bol Kazançlar.
evet katılıyorum ky müthiş panik halde her yönde py de bunun farkında ve bunu kullanıyor.
sevgiler.
-
Şu gece olayı olmasa py hallderizde gece bozuyor.
-
bu faiz indirimine fazla sevinmemek lazım.sonumuz abd ye benzemesin.indirdiler indirdiler şimdi inidirecek faiz kalmadı.
hem iyi bişey değil.enflasyonu hortlatır.
yabancılara ballı börek oluyor resmen.adam tahvilden vuruyor paranın gözüne üstünede dolarını alıp kaçıyor.
-
ben de sabah sabah birsey yazmak istiyorum eskilerden olarak:
1. faiz ne demektir riskin karsiligi riskler artikca ve dovize bagimli bir ulke oldugumuza gore faizi astronomik olarak indirmenin ekonomik olarak ne anlami olur. diger indirimleri dovizi ne hale getidigini gorduk.
2.spikerlerin dedigi gibi tabi onlara bu metinleri hazirlayanlar veya bahane uyduranlar var ve bunlar ekonomist" kotu veriler borsayi dusurdu" hangi kotu veri daha kotusu neden artirdi o zaman. "eee efendim o satin alinmisti" bahane bahane...
3. voba gelin diyorlar riskini azaltin. simdi dusunun ihracatci 1.60 ken ihracat yapti kendini korumak icinde vobda dolar shortladi hesapta kendini korumak icin ne olacak simdi dolar 1.7 yarin 1.8 hani koruyordu kari da gidecek.
simdi gelin bana bu ekonomi bunlarda ekonomi araclari diyin.ve bunlari yonetenlerin ekonomist oldugunumu dusunuyoruz. hersey tersine donmus gelecek gorulemedigi icin hicbir seye inanmamak lazim diyorum."eee efendim su ekonomik veriye gore soyle bu veriye gore boyle simdi tepki zamani suraya gider" gibi yorumlar gazatelerde internette dolasiyor her zaman. bunlar bos seyler
son olarak sn vobtradera katiliyorum hesaptan eger kazanilmis bir para varsa cekilmedikce o kaybedeilmek icin kazanilmis bir para olarak durur dikkat.(yeni baslayanlar icin)
-
30 800 e uzunculara kapatma imkanı verirler diyorum ....ama ağalar bilir tabi
-
2200 derecsinde zararar portpfoyun yarısı gitti buyuk konusmamak gerekiyormus bol kazanclar
-
[quote=SEYYAH;87929]bu faiz indirimine fazla sevinmemek lazım.sonumuz abd ye benzemesin.indirdiler indirdiler şimdi inidirecek faiz kalmadı.
hem iyi bişey değil.enflasyonu hortlatır.
yabancılara ballı börek oluyor resmen.adam tahvilden vuruyor paranın gözüne üstünede dolarını alıp kaçıyor.[/quote]
hadi onlarin doviz bagimligi yok bas parayi dagit anlasmalari bosver karsiligi yok bizim oyle de degil ters yuz oluruz sadece enflasyon degil baska seylerde ortlar hatirlayin hem durgunluk hem enflasyon olabiliyor.
adamlarin ekonomisi bozuldukca paralari deger kazaniyor cunku kendilerini dunyaya gommusler.
-
Sevgili Jelibon,
Bence hareketleri abartmalarının sebebi, KY psikolojisinin bozuk olmasından çok, ky ve orta ölçekli yada teknik analiz ile trade eden yatırımcıların psikolojisini bozmak. Seçime kadar borsayı tutmak isteyeceklerdir. Bunu başarmanın yolu da teknikçilerin bolca yanılmasını ve bir müddet piyasalardan kaçmasını yada daha küçük pozisyonlar ile trade etmelerini sağlamaktır. Bu sayede piyasaları tutmak veya yukarı götürmek için daha az para gerekir. Genelde ana trend dönüşlerinde de görülen hareket tarzıdır. Aşağıdaki DJI analizim de düşüşün sonlarına geldiğimizi düşündürüyor.
DJI Haftalık.
Aşağıdaki beyaz ok EW'ye göre düşüş hedefi (6775), ancak düşüş dün gece de sona ermiş olabilir. (4/a:4 sonraki hareket şu an itibariyle güzel bir tam impulse dalga gibi). DJI'ye göre bir trading stratejisi oluşturmaya kalkarsak, Aşağıdaki beyaz okla gösterilen seviyelere düşersek UV (Uzun Vadeli) Long'la, Mevcut fiyatların üstündeki beyaz okla gösterilen fiyat seviyesi üstüne daha aşağı gitmeden yükselebilirsek UV Long'la, alçalan kırmızı trendline üstünde UV long pozisyonları artır. Hedefte olma olasılığımızdan dolayı yada hedef aşağıdaki beyaz ok ise az bir mesafe olduğundan UV Shortlardan kaçın. Geri kalan her durumda Flat.
Tabiki hepsi kişisel görüşümdür ve yatırım tavsiyesi değildir.
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img253.imageshack.us/img253/2024/djihgu5.png[/IMG][/URL]
-
bu gunun en dusugugunu yakalayıp tekrar long olmak istemiyorum
-
[quote=clark;87830]Bence Dow da adamı var :)[/quote]
hayir hep dusucek idyor dusunce heh tamam bildi diyoruz gormedikmi kayahan sonrasi endeks 50bine 40 bine vurdu geldi bu dalga hareketi.
-
[QUOTE=sazan;87934]Sevgili Jelibon,
Bence hareketleri abartmalarının sebebi, KY psikolojisinin bozuk olmasından çok, ky ve orta ölçekli yada teknik analiz ile trade eden yatırımcıların psikolojisini bozmak. Seçime kadar borsayı tutmak isteyeceklerdir. Bunu başarmanın yolu da teknikçilerin bolca yanılmasını ve bir müddet piyasalardan kaçmasını yada daha küçük pozisyonlar ile trade etmelerini sağlamaktır. Bu sayede piyasaları tutmak veya yukarı götürmek için daha az para gerekir. Genelde ana trend dönüşlerinde de görülen hareket tarzıdır. Aşağıdaki DJI analizim de düşüşün sonlarına geldiğimizi düşündürüyor.
DJI Haftalık.
Aşağıdaki beyaz ok EW'ye göre düşüş hedefi (6775), ancak düşüş dün gece de sona ermiş olabilir. (4/a:4 sonraki hareket şu an itibariyle güzel bir tam impulse dalga gibi). DJI'ye göre bir trading stratejisi oluşturmaya kalkarsak, Aşağıdaki beyaz okla gösterilen seviyelere düşersek UV (Uzun Vadeli) Long'la, Mevcut fiyatların üstündeki beyaz okla gösterilen fiyat seviyesi üstüne daha aşağı gitmeden yükselebilirsek UV Long'la, alçalan kırmızı trendline üstünde UV long pozisyonları artır. Hedefte olma olasılığımızdan dolayı yada hedef aşağıdaki beyaz ok ise az bir mesafe olduğundan UV Shortlardan kaçın. Geri kalan her durumda Flat.
Tabiki hepsi kişisel görüşümdür ve yatırım tavsiyesi değildir.
[/QUOTE]
düşüncem tamamen aynıdır, ve bahsettiklerin netleşene kadar gecelere kalmak kumardır.
sevgiler.
-
Futurelara bakılırsa 30500 açılmamız gerekli.
MB faiz kararından dolayı 30800 açılırız gibime geliyor.
Ama esas soru şurada, yön ne olacak????
Dün olumlu bir piyasa vardı, bugün ne olacak???
PY uzunda mı ???
Sizin fikriniz nedir??
-
bu kullanilan turkceye cevrilmis olan program musait midir bilmem ama katilmak,tesekkur etmek ve KATILMAMAK icin ayri dugmeler olmali.
-
vob trade kısaya geçicekmisin açılışla
-
[QUOTE=QUEEN;87940]vob trade kısaya geçicekmisin açılışla[/QUOTE]
haliyle geçiçez gibi baksana domates oldu heryer :)
-
30650 deki 120 alıcı sakın silme o alışı :)
-
FDAX 4.116...demekki DAX 90/100 puan civarı bir eksi yapacak açılışta.tabii 10:00 da hala bu civarlarda olursa...
-
[quote=Vob Trader;87942]30650 deki 120 alıcı sakın silme o alışı :)[/quote]
ver VOB, bekliyorum silmiycem! .lelele
-
-
iyi gömdüler...ayarı yok bu PY kısmısının...kıro bunlar abi para bizde diyor adamlar...
-
don gömlek şortum 30650 den :)
-
Günaydın ağalar:) bugün mesaiyi erken yapanlardan olduk:)
-
[QUOTE=Vob Trader;87947]don gömlek şortum 30650 den :)[/QUOTE]
nasıl yakaldın ya 400 anca geçtim ben