-
Harcama eğiliminiz yüksekse sıraya girin, haftaya listeye yazacaklarmış, he heee, seçim öncesi alışveriş çılgınlığı başlasıııın, vur patlasın çal oynasıııın...
Hatta alışveriş izni çıkarılmalı, bir haftalık alışveriş izni, vatandaş rahat rahat alışverişini yapsın dimi ama, çalışmasın harcaasııııın:..::..:
Ondan sonra da borç çoğaldı IMF e d....alsııııın:D:D:D yav hiç güleceğim yoktu güldüm bea.kom
-
[quote=bikmisbroker;88176]Cevremde mortgage kredisi kullanmis ama [B]Japon yeni uzerinden borclanmis 1 kisi bile yok![/B]
Eski bir bankaci olarak bana sorduklarinda [B]kesinlikle hayir[/B] diyerek fikrimi belirttim her zaman.
Mortgage kredisi kullananlarin da hepsi sabit faiz ve TL olarak borclandilar.
Haa, piyasada Japon yeni krediye atlayan olmadimi??
[B]Olmustur mutlaka.[/B]
[B]Ama 785 bin kisiden %70 orani ile Japon yeni kredi kullandilar diye bir tahmin de bulunmak safliktir.[/B]
Kaldi ki 785.000 kisi ortalama 1.000.000.-$ mortgage kredisi (Luks konut hesabi-Umraniyede gecekondu almak icin kullanilmadi bu krediler degilmi?) kullansa, [B]Toplam krediler icerisindeki yeri 785 milyar DOLAR eder. [/B]
[B]Bunun %70'i ise 500 milyar dolar eder!!
(Hani sence %70 i Japon yeni kredi kullandi ya??):) [/B]
[B][COLOR=Red]Turkiye bu miktar kadar mortgage kredisi kullansaydi/kullandirsaydi, simdiye kadar 10 defa batmistik!!
Rakamlari iyi tahlil et e mi guzelim??;)[/COLOR][/B]
(Ortalama rakami 500 bin $ a cek, tekrar hesap yap, miktar 250 milyar dolara duser, Olmadi ortalama BORC miktarini 250 bin $ a cek bu defa da 125 milyar dolar etmez mi?Sana mantikli geliyorsa bana cevap yaz! Mantikli gelmiyorsa da sus lutfen!)[/quote]
[B][URL="http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalHaberDetay&ArticleID=921125&CategoryID=101"]BDDK: En büyük risk [I]kredi[/I] kartında / Ekonomi / Radikal İnternet[/URL][/B]
2007 sonunda toplam bireysel [I]kredi[/I] müşteri [I]sayısı[/I] 37 milyon 952 [I]bin kişi[/I] iken, [B]...[/B] 71 milyon kişiden, [I]konut kredisi kullanan kişi sayısı[/I] sadece [I]785[/I] bindir. [B]...[/B]
-
-
075 den gaptım be. tersemi gelecez acep.
matrixin dax bölümü bozulmuş bende.
fdax düşüyormuş meğer hayret ya.
hikayeden mal aldık.
-
-
[quote=YAVUZHAN;88179]dohol saat 16:30 da yediği vergi cezasına dair basın toplantısı yapacakmış..[/quote]
desene hükümeti kalaylayacaklar :..:
UZAN'a yaparken pompalıyorlardı gazetelerinden,TV lerinden RTE'yi.eee ne demişler keser döner sap döner gün gelir hesap döner. (bu doğan kısmı)
neden gidip VAKİT'i de denetlemiyor bu denetçiler (bu da RTE kısmı)
benim gözümde doğan'ın RTE'den, RTE'nin doğan'dan zerre kadar farkı yoktur.
-
[QUOTE=kayahan;88192][B][URL="http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalHaberDetay&ArticleID=921125&CategoryID=101"]BDDK: En büyük risk [I]kredi[/I] kartında / Ekonomi / Radikal İnternet[/URL][/B]
2007 sonunda toplam bireysel [I]kredi[/I] müşteri [I]sayısı[/I] 37 milyon 952 [I]bin kişi[/I] iken, [B]...[/B] 71 milyon kişiden, [I]konut kredisi kullanan kişi sayısı[/I] sadece [I]785[/I] bindir. [B]...[/B][/QUOTE]
Sevgili kardesim,
Oradan buradan linkler vererek [COLOR="Red"][B]magazin haberleri ile laf ebeligi yapma!![/B][/COLOR]
Ama 785 bin kisiden [COLOR="red"][B]%70 orani ile Japon yeni kredi kullandilar diye bir tahmin de bulunmak safliktir.[/B][/COLOR]
Kaldi ki 785.000 kisi ortalama 1.000.000.-$ mortgage kredisi (Luks konut hesabi-Umraniyede gecekondu almak icin kullanilmadi bu krediler degilmi?) kullansa, Toplam krediler icerisindeki yeri 785 milyar DOLAR eder.
Bunun %70'i ise 500 milyar dolar eder!!
(Hani sence %70 i Japon yeni kredi kullandi ya??)
[COLOR="red"][B]Turkiye bu miktar kadar mortgage kredisi kullansaydi/kullandirsaydi, simdiye kadar 10 defa batmistik!![/B][/COLOR]
[B]Rakamlari iyi tahlil et e mi guzelim??[/B]
[U](Ortalama rakami 500 bin $ a cek, tekrar hesap yap, miktar 250 milyar dolara duser, Olmadi ortalama BORC miktarini 250 bin $ a cek bu defa da 125 milyar dolar etmez mi?Sana mantikli geliyorsa bana cevap yaz! Mantikli gelmiyorsa da sus lutfen!)[/U]
Rakamlari tahlil etmek, Arka bahcede misket oynamaya benzemez.
-
su anda hatirlayamiyorum 2-3 sayfa once bir arkadas bu ulkede sermaye yok diye yazmisti
bu ulkede sermaye yastik altinda kuzu kuzu yatiyor
butun altin piyasaya ciksa kac tane isbank,halkbank kurulur :):)
-
citiden garantiye ordino geldi
-
Boşuna uğraştılar, uzunlarımı gaptırmam...
-
-
şimdiki moda yurtdışı düşerken az ver veya tut. yurtdışı teperken uzun çubuk :)
-
[quote=jelibon;88187]gülüm bunun tarhi nedir kaç aylıktır bu.
benim bildiğim 6 ay oldu bu.[/quote]bu haberi vermekteki amacim akbank'da paniklemenin 6 ay oncesinden basladigidir.!!!.lelele
Bankalarin batmalari yavas yavas olur!!! ayni kurbaga hikayesi gibi.!!
alinti!!!
KURBAĞA... Eksi 2 derece suda, ölür. 50 derece suda, gene ölür. Çünkü, 5 derece ile 36 derece arasındaki ısılarda yaşayabilir ancak. Mesela, 50 derecelik su bulunan kovaya koyun kurbağayı, anında tepki verir,refleksleri çalışır, zıp diye sıçrar, kendini dışarı atar. Ama... 15 derecelik suya koyun, yavaş yavaş ısıtın, gıkını çıkarmaz. 20 derece, 25derece... Hiç istifini bozmaz. Normaldir ona göre... 30, 35, 36, 37... Buyaz sıcaklar fazla olacak herhalde diye düşünür, yeniden mevsim normallerinedöneceği umuduyla, oturmaya devam eder. Rehavetle... 40, 41, 42... Vaziyetsakat galiba der, sıçramak için hamle yapar. Nafile! Yavaş yavaş ısıtılansu, kaslarını kullanılmaz hale getirmiştir. Yay gibi bacakları, hamur gibigevşemiştir... Bi daha dener. I-ıh... İş işten geçmiştir. Kendisini hedefalan değişimi kavrayamamış, geç kalmıştır. Çok geç. Teslim olur çaresiz. * Kurbağaya işkence yapmak için değil... Öğrenciler, "bilimsel gerçekler" ışığında, kurbağadan ders alsın diye yapılır bu deney. O nedenle, kulakları çınlasın, fen öğretmenim, "Kurbağadan akıllı olmakzorundadır insan" derdi hep... Sonra da eklerdi: "Hayat da laboratuvar çünkü!" Siyaset de. Ekonomi de. Medya da. * Ve, ders zili çalıyor bugün... * Bilime inanan Atatürkçü öğretmenler, yukarıda örneğini verdiğim sayısızdeneyi anlatacak okullarda... Ders aldın, aldın. Almadın... Bugün başına gelen gelir işte! * 20 sene önce "imkánsız" zannettiğin olaylar, bir de bakarsın ki, imkánsız değilmiş. Dikleneyim dersin... Eyvah! Dermanın yoktur. Ağır ağır... Ufak ufak.. Usul usul... Yavaş yavaş alıştırmışlardır seni bu yeni ortama... Hamle yapayım dersin.Yapamazsın. * Reiki yaparak olmuyor bu iş. Uyanık olmak gerekiyor. Silkin... Kalk ayağa!
.lelele
-
[quote=TIFIL;88185]53950 den kapamışsın :..:[/quote]
53390 53395 ten kapandım ben.
-
[QUOTE=kayahan;88203]bu haberi vermekteki amacim akbank'da paniklemenin 6 ay oncesinden basladigidir.!!!.lelele
Bankalarin batmalari yavas yavas olur!!! ayni kurbaga hikayesi gibi.!!
alinti!!!
KURBAĞA... Eksi 2 derece suda, ölür. 50 derece suda, gene ölür. Çünkü, 5 derece ile 36 derece arasındaki ısılarda yaşayabilir ancak. Mesela, 50 derecelik su bulunan kovaya koyun kurbağayı, anında tepki verir,refleksleri çalışır, zıp diye sıçrar, kendini dışarı atar. Ama... 15 derecelik suya koyun, yavaş yavaş ısıtın, gıkını çıkarmaz. 20 derece, 25derece... Hiç istifini bozmaz. Normaldir ona göre... 30, 35, 36, 37... Buyaz sıcaklar fazla olacak herhalde diye düşünür, yeniden mevsim normallerinedöneceği umuduyla, oturmaya devam eder. Rehavetle... 40, 41, 42... Vaziyetsakat galiba der, sıçramak için hamle yapar. Nafile! Yavaş yavaş ısıtılansu, kaslarını kullanılmaz hale getirmiştir. Yay gibi bacakları, hamur gibigevşemiştir... Bi daha dener. I-ıh... İş işten geçmiştir. Kendisini hedefalan değişimi kavrayamamış, geç kalmıştır. Çok geç. Teslim olur çaresiz. * Kurbağaya işkence yapmak için değil... Öğrenciler, "bilimsel gerçekler" ışığında, kurbağadan ders alsın diye yapılır bu deney. O nedenle, kulakları çınlasın, fen öğretmenim, "Kurbağadan akıllı olmakzorundadır insan" derdi hep... Sonra da eklerdi: "Hayat da laboratuvar çünkü!" Siyaset de. Ekonomi de. Medya da. * Ve, ders zili çalıyor bugün... * Bilime inanan Atatürkçü öğretmenler, yukarıda örneğini verdiğim sayısızdeneyi anlatacak okullarda... Ders aldın, aldın. Almadın... Bugün başına gelen gelir işte! * 20 sene önce "imkánsız" zannettiğin olaylar, bir de bakarsın ki, imkánsız değilmiş. Dikleneyim dersin... Eyvah! Dermanın yoktur. Ağır ağır... Ufak ufak.. Usul usul... Yavaş yavaş alıştırmışlardır seni bu yeni ortama... Hamle yapayım dersin.Yapamazsın. * Reiki yaparak olmuyor bu iş. Uyanık olmak gerekiyor. Silkin... Kalk ayağa!
.lelele[/QUOTE]
alemsin vallahi..lelele
kaç mesaj yazması gerekiyordu?
sevgiler.
-
[quote=Vob Trader;88188]destek türevde 24500 malietli 500 kdr altın long var :)[/quote]
Maliyeti 38000 di hamdolsun bana da geçirince bugün maliyeti daha da düştü adet azaldığı için.
-
[QUOTE=bull market;88200]Boşuna uğraştılar, uzunlarımı gaptırmam...[/QUOTE]
senin ayuluk kulübünden atılmanı talep edeceğim..:..::..:
nunucum bak bi ayu arkadaşımızı kaybettik..üüü
-
geceden uzun olmama rağmen yaptığım alsatlarla sankonun gösterdiği ekrana göre 30,9375 maliyetle kısayım. komisyonlar hariç:)
-
aaa forumumuz reklam almaya başlamıış, hayırlı olsun:))
-
o finans ne öyle ya
özel işlemmi geçti.
-
[QUOTE=Vob Trader;88208]geceden uzun olmama rağmen yaptığım alsatlarla sankonun gösterdiği ekrana göre 30,9375 maliyetle kısayım. komisyonlar hariç:)[/QUOTE]
tebrikler.
-
[QUOTE=jelibon;88210]o finans ne öyle ya
özel işlemmi geçti.[/QUOTE]
evet. özel emri geçti 10000 adet. finans aldı garanti verdi
-
0 işlem ...dünden kısa devam ...
-
finansın malları yeni tazecik uzun :)
-
herifler resmen tutmaya calisiyolar ama spot cok zayif gorunuyor
duramaz cakarlar birazdan
-
[quote=Vob Trader;88214]finansın malları yeni tazecik uzun :)[/quote]
[IMG]http://i42.tinypic.com/29csvw1.gif[/IMG]
-
yarım uzun devam........
az kaldı.. karar aşamasındayız......
fdowun yukarı topuklaması lazım artık.......yeter bu kadar numara......
-
dow da b of a devletleştirlme kaygısıyla %9.4 aşagıdaymıs
cti de aynı kaygıdan i%5.2 asagıda
-
[QUOTE=jerfin;88207]senin ayuluk kulübünden atılmanı talep edeceğim..:..::..:
nunucum bak bi ayu arkadaşımızı kaybettik..üüü[/QUOTE]
Ya zaten kaybediyoruz, bide klüpten atmayın, kazara neler oluyor işte gör:..::..::..:, inatlaşmayacan zaten bu doğru, fakat haftaya telafi ederim, bugün ölmez sağ kalırsam haftaya en azulu ayı benim:), saygılar..
-
Bank of amerıca ve cıtıgroup hısselerı kamulastırılma endıselerı ıle dususte
-matrıks-
-
350 leri kısaların yarısını 100 den kapadım bende.
-
evet flat oldum, Allah korusun. hafta sonu. cumartesi satamam.
sevgiler.
-
Başka zaman olsa fdjı kırk kere depmişti 40 kere eksi olup +-0 olduydu, hatta arada artıya bilem geçip bizi yukarda tutardı...
-
[quote=Vob Trader;88214]finansın malları yeni tazecik uzun :)[/quote]
Garantinin malları da tazecik kısa :)
Toparlanmayacak galiba. Longları 1100 puan zararla kapattık çevirdik SHORT abekliyorum... zarar 950 puana indi.. [U]daha da inecek diye bekliyorum..[/U]
Çünkü içimde DOW açılır açılmaz çakılacak diye bir his var...kuvvetli... hadi düşsün de artık şu bugünkü zararı kapatalım ..
-
Vanet gibi kağıdım olsun 1 trilyon borcum olsun :) (geçen gün 100 milyar yazmıştım :)
-
Dax da hain çıktı, 4100 dedik olmadı altına sarktı toplar dedik, oda olmadı şimdi 4000 aşağı kırmasın demeye başladım...en fazla 4005 den döner günü artı kapatır bu dax..aha yazdım işte:)
-
[quote=jerfin;88207]senin ayuluk kulübünden atılmanı talep edeceğim..:..::..:
nunucum bak bi ayu arkadaşımızı kaybettik..üüü[/quote]
bosver, onlar zaten cakma ayu.:..:.
-
Alım kademeleri fena şişmiş dikkat...
-
önemine binaen...
[URL="http://www.voborsa.com/forum/member.php?u=895"][SIZE=5]SEREN I[/SIZE][/URL] [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/statusicon/user_online.gif[/IMG]
Kardeşimiz
Ettiği Teşekkür: 479
481 Gönderisine 1.656 Kere Tesekkür Edildi
Durumu: [IMG]http://www.voborsa.com/forum/vmoods/images/Sarhos.gif[/IMG]
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/reputation/reputation_pos.gif[/IMG]
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon1.gif[/IMG] [B]kayyum:önce çöküş..sonra ralli..[/B]
ABD de [B]iyi banka..kötü banka [/B]planı ortadan kalkarsa..(son haberler bu doğrultuda ) muhtemel senaryolardan biri [B]kayyum[/B]..dur...kabaca 3-4 trilyon dolar olarak tahmin edilen toksik varlıklar ve bunlarla ilişkili kişi ve kuruluşlar..kayyum ihtimali gerçekleşirse olumsuz etkilenir...özellikle iki sorunlu bankanın kayyuma geçmesi.bu bankaların hisselerinde ölümcül düşüşler meydana getirebilir..bu bir mahsuplaşmadır...varlıklardan borçlar düşülür....eğer ortada birşeyler kalırsa...alacaklılar arasında pay edilir...(devlet dahil )..bu durum gerek iki banka gerekse bu bankalarla ilişkide bulunan kurumların hisselerinde ağır olumsuz etkiler yapar....dolayısıyla dow endekside bundan nasibini alacaktır....[B]kayyum [/B]ihtimalinin endekslere ve hisselere etkilerini kısaca özetledik...dikkat ederseniz cumadan p.tesiye senaryo değişti..bahar havası birden karakışa dönüştü...ancak unutulmaması gereken bunların ihtimal olduğu ve ABD hazine bakanı açıklama yapana kadar spekülasyonların süreceği....kayyum seçeneği tercih edilirse borsalar hızla düşebilir...ancak bu düşüş bir alım fırsatınada dönüşebilir..çünkü son durumda dow sorunlu iki bankadan kurtulacaktır..hatta bu iki banka dow endeksinden çıkarılacaktır...bu durumdadow önce çöküş sonra ralli yaşayabilir..dalga boyları çok yüksek olabilir..yüzme bilmeyenler kumda..sörf bilmeyenler kıyıda beklemeyi tercih etsinler...:dü::yü:
[B]geçtiğimiz hafta yazılan bu yorum bir kenarda dursun........[/B]
-
[COLOR="Red"][SIZE="4"]ADSL için sabit hat zorunluluğu kaldırılıyor [/SIZE][/COLOR]
Rekabet Kurulu, ADSL bağlantısı için sabit telefon hattı zorunluluğunun kaldırılmasını istedi.
Rekabet Kurulu'nun 18 Şubat 2009'da aldığı kararlar, kurumun internet sayfasında yayımlandı.
Buna göre kurul, Türk Telekomünikasyon A.Ş tarafından ADSL bağlantısı için sabit telefon hattının zorunlu tutulmasının, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanuna aykırı olduğu iddiası üzerine inceleme yaptı. İnceleme sonucunda, Türk Telekomünikasyon A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verildi.
Ancak, söz konusu şirket tarafından yalın ADSL uygulamasının başlatılması ve şikayet konusu uygulamaya son verilmesini teminen 3 ay içinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna gerekli başvurunun yapılarak, Rekabet Kurumuna tevsik edilmesi kararlaştırıldı. Bu konuda, Türk Telekomünikasyon A.Ş'ye ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna görüş yazısı gönderilmesi için Başkanlığa yetki verilmesi karara bağlandı.