mart seçimlerine kadar imkb guclu kalırmı acep ? kalırsa marttan sonra nolur acep ?
Printable View
mart seçimlerine kadar imkb guclu kalırmı acep ? kalırsa marttan sonra nolur acep ?
En nihayetinde yeni dip yapan SP500 endexi ucgenin hedefi olan 600 endexe doğrumu gidiyor acaba ? Sizlere 600 hedefinin baska bir teknik uyumunuda söyleyeyim : 0 dan başlayan SP500 endexinin geçen yılki zirvesine kadar oluşan çıkışın Fibonacci düzeltme çizgilerini çizin % 61 düzeltmesi bakın nereden geçiyor ...Ya tutar ya tutmaz serisinden...
Ya bizim endex bu durumda ne yapar acaba? Hatta düşüşü her zaman en önde gören borsamız neden direniyor ?
[QUOTE=lafola;92103]En nihayetinde yeni dip yapan SP500 endexi ucgenin hedefi olan 600 endexe doğrumu gidiyor acaba ? Sizlere 600 hedefinin baska bir teknik uyumunuda söyleyeyim : 0 dan başlayan SP500 endexinin geçen yılki zirvesine kadar oluşan çıkışın Fibonacci düzeltme çizgilerini çizin % 61 düzeltmesi bakın nereden geçiyor ...Ya tutar ya tutmaz serisinden...
Ya bizim endex bu durumda ne yapar acaba? Hatta düşüşü her zaman en önde gören [COLOR="Red"][B]borsamız neden direniyor ?[/B][/COLOR][/QUOTE]
IMF Beklentisi + Varlık Barışı + Yastık Altından çıkan kayıt dışı döviz ve altınların sisteme girmesi.
SPOT30 endekse ilişkin aynı grafiği iki farklı çizimle ekliyorum.
İlk grafikde tek bir düşüş kanalı görünmekte ve mevcut spot endeks değeri , kanalın ortalarında bir yerde. Temel indikatörler de fiyatları takip eder olduğundan, başka bir deyişle belirgin uyumsuzluklar göstermediğinden fiyat grafiğinde görünen formasyonların tekrarı niteliğindeler ve ek bşir ipucu vermiyorlar.
İkinci grafiğe bakıldığında ise; zirveden bu yana geçen düşüşte arada yukarı oluşan tepkilerin tepe noktalarından çizilen trendlerin gittikçe dike yakın hale geldiği görünüyor. Türkçesi düşüşün şiddeti artmış.
Bir diğer nokta; son iki "boğa" tepesinde -mavi tepeler- aşırı alım bile oluşmamış (En altta yeşil impulslar olarak görünen indikatör).. Yani ek bir zayıflık olduğu düşünülebilir.
Sonuç her ne kadar ana trend kanalının üst değeri bugün itibariyle 37000 lerden geçiyorsada, ikinci grafik 33750 üstünün çok zor olduğunu ve hatta 32500 lerin üstüne çıkılmasının da güç olacağını söylüyor. Aşağı tarafa bakıldığında ise 28900-29200 bandının altındaki kapanışlarda, 30 endeksin dibini yenileyeceğine (26000 altına yolculuk) işaret olduğunu düşünürüm.
NOT: Teknik analiz sadece istatistik bilimi ışığındaki varsayımlar serisidir. yani yukarıdakiler sadece varsayımdır ve kişisel görüşlerimdir. Şunu unutmayınız ki; büyük borsa çöküşlerinde önce teknik analistler intihar eder.
[QUOTE=VOBiX;92105]IMF Beklentisi + Varlık Barışı + Yastık Altından çıkan kayıt dışı döviz ve altınların sisteme girmesi.[/QUOTE]
Sadece bunlarla açıklamak mümkünmü acaba ?
Sırayla bir düşünelim.....
Şu IMF hikayesi ...Okumuş çocuklar bunu pek gerçekçi degerlendirmiyorlar diye düşünüyorum.Aslında bunun tek cevabı var : Piyasa koşulları zorladığı anda IMF anlaşması yapılır (yoksa koltuk gider )..İşte bir soruda burdan çıkıyor: Neden piyasa zorlamıyor (her zaman bunu yapardı )...Bunun cevabıda sanırım TR borçlar ve gelirler çizelgesinde yatıyor..AKP Kemal Derviş politikalarını başarıyla götürdü ve BORÇ ÖDEDİ ..TR nin borç/gsmh SI CİDDİ OLARAK DÜŞTÜ..Oyuncular piyasayı zorlayayım derken İvediğin dediği gibi ..(oyuncular TR ye kaymaya çalışırken ,TR oyunculara kayabilir bundan korkuyorlar muhtemelen)
AKP miz maşallah toplumu öyle gerdiki iş adamları hiç gartlarını düşürüpte açılarak yatırımlara girmediler..
Ülkenin yarısı yabancıya satıldı ..Paralar nakit cebe atıldı ..Krize nakitte girdi TR ...Yabancı oyuncuların karşısında hemşehrileri var ..
2001 düşüşü 7000 lerde bitmişti..Bu enterpolasyonla bakıldığında 19 000 ediyor..SP deki düşüşe IMKB sanki ayar çekiyor gibi ...İlk andaki hızlı düşüşüne ayar...
Varlık Barışı , Yastık Altından çıkan kayıt dışı döviz ve altınların sisteme girmesi?
Bu güne kadar Varlık barışıyla ilgili ne girdi bilemiyorum..Bilen varsa söylesin..Yastık altından bir şeyler çıkıyordur ama bu vahşi hayvanlar gibi çalışan piyasa oyuncularını korkutmaz...Didikleyebileceklerini ,Parçalayabileceklerini bilseler hiç beklemezler..
31.12.200 31.12.2003 31.12.2004 31.12.2005 31.12.2006 31.12.2007
145.926.086 159.764.619 177.551.066 199.917.514 206.497.792 189.617.246
475.887.594 483.860.219 478.113.896 443.581.411 416.605.938 333.000.000
3,26 3,03 2,69 2,22 2,02 1,76
Üst sıra REEL TR GELİRLER
BİR ALTI REEL TR BORÇ
EN ALTTA brüt borç/gelirler... 3,26 dan 1,76 ya düşmüş(yani gelirlerinizle 1,76 yılda borçlarınızın tamamını ödeyebiliyorsunuz)...muhteşem bir borçödeme ve gelir arttırma başarısı bu..İşte Kemal Unakıtanı en başarılı maliye bakanı yapan haklı tablo...
Yaman Törünerin bile gelmiş geçmiş en başarılı maliye bakanı diye addetmesi işte bundan..
Not: çalışma bana ait..exel dosyasını buraya yapıştıramadım
Günaydın,
Geçen hafta ayın 25inde yeniay olduğundan ve 2-3 günlük kısa bir yukarı yönlü düzeltme olabileceğinden, daha sonra mart 11 deki dolunaya doğru düşüşün devam etmesini beklediğimden bahsetmiştim. Tepki ayın 24ünde tek günlük yukarı hareket ile sınırlı kaldı. Astrolojik olarak önemli bir dolunaya doğru gidiyoruz, 15 eylül 2008deki dolunay görüntüsüne çok benzer bir konumlanma mevcut. Ayrıca ayın 6sında venüs geri hareketine başlayacak. Venüs zenginliği ve kamu yararını (yada kamu yararına çalışan kurumları) temsil eder. Geri hareketinde zenginliğin ve kamu yararına çalışan kurumların tehdit altında kalması beklenir. Piyasalar için önümüzdeki iki-üç hafta çok sıkıntılı olacak gibi duruyor.
"Economic Confidence Model", yada daha bilinen adı ile "Pi cycle" için 23 Nisan 2009 önemli bir zirve tarihidir. Şimdiden not etmekte fayda var. 1997 yılında hazırlanan grafik aşağıda;
[FONT=Verdana][URL="http://www.contrahour.com/.shared/image.html?/photos/uncategorized/economic_confidence_86_year_cycle.png"][IMG]http://www.contrahour.com/contrahour/images/economic_confidence_86_year_cycle.png[/IMG][/URL][/FONT]
matriks günlük grafikte çizdiğim trend çizgileri
aynı grafigi saatlik periyoda alınca yer değiştiriyor sanki
bu sorunu nasıl çözüyorsunuz
yada uzun vade saatlik grafik için
[IMG][URL=http://img26.imageshack.us/my.php?image=nisandip.png][IMG]http://img26.imageshack.us/img26/1240/nisandip.png[/IMG][/URL][/IMG]
[QUOTE=lafola;92112]Varlık Barışı , Yastık Altından çıkan kayıt dışı döviz ve altınların sisteme girmesi?
Bu güne kadar Varlık barışıyla ilgili ne girdi bilemiyorum..Bilen varsa söylesin..Yastık altından bir şeyler çıkıyordur ama bu vahşi hayvanlar gibi çalışan piyasa oyuncularını korkutmaz...Didikleyebileceklerini ,Parçalayabileceklerini bilseler hiç beklemezler..[/QUOTE]
Net rakam yok ama bildirimde bulunan miktarların bir ay içinde sisteme reel oalrka sokulması bekleniyor ve tatmin edici bir miktar olduğundan bahsediliyor. Yastık altından çıkan miktar da yanlış hatırlamıyorsam 5 milyar doalr civarındaymış.
[QUOTE=truva;92124]matriks günlük grafikte çizdiğim trend çizgileri
aynı grafigi saatlik periyoda alınca yer değiştiriyor sanki
bu sorunu nasıl çözüyorsunuz
yada uzun vade saatlik grafik için[/QUOTE]
Sorunu çözemezsiniz. Ya saatlik bakacaksınız ya da günlük. Saatliklerde saat 16:00da oluşan dibin günlüklerde bakıldığında nerede oluştuğu anlaşılamıyor. Saat 10:00da oluşan dibe çizilen çizgi ile 16:00da oluşan dibe çizilen trend çizgilerinin eğimleri farklı olmaktadır. bu da teknik analizin çıkmazlarından biri. teo boşuna kızmıyor bu işe.
Kayahan bu haberi atlamışsın :
[B]ABD 2 bankaya daha el koydu
ABD’nin TMSF’si FDIC önceki gün 2 bankaya daha el koydu.[/B]
Devletin el koyduğu Nevada’lı Security Savings Bank’in varlıkları toplamı 238 milyon dolara ulaşırken mevduatları toplamı da 175 milyon doları buluyordu. Illinois’deki Heritage Community Bank ise 232.9 milyon dolarlık varlığa ve 218.6 milyon dolarlık mevduata sahipti. İki bankanın çöküşünün FDIC’ye 100.7 milyon dolara mal olması bekleniyor. 2008 yılında devlet tarafından el konulan banka sayısı 25 olurken FDIC’nin zordaki banka listesi de hızla kabarıyor. Şu anda 252 bakanın içinde bulunduğu liste 1994’den bu yana en dolu olduğu günleri yaşıyor.
[URL="http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=820381"]Varlık Barışı'ndan gelen para 5 milyar lirayı buldu[/URL]
SPX;
Günlük grafikte son "dönüş anahtarının" gözlendiği (740-940 tepkisi) iki gündeki en düşük seviyenin altındayız ve temel indikatörler bu kez oldukça olumsuz görünüyor.
Haftalığa bakıldığında ise tıpkı EURUSD de olduğu gibi bir ikili dip çabası var sanki RSI ile de destekleniyor görünen. 2002 yılında da RSI benzer bir manzara ortaya koymuş ve SPX yukarı dönmüş..Peki ya bu sefer? Bu sefer durum çok çok farklı. ABD de tüm finansal sistemin "yaşayan ölü" ye dönmüş olmasından bahsediyoruz. Yani haftalıkda görünen ikili dip çabası sadece basit bir tepki olarak kalabilir.
Sözün özü; 725-745 bandı çok önemli. Bu bandın altı küçük zamanda büyük değişimlere gebedir.
Uzun vadeli bakıldığında aAşağıda 680, 605 destekleri mevcut. Yukarıda ise 765, 801,870...
bugun avrupa bırlığı lıderlerının toplantısında doğu avrupa ulkelerıne yapılması planlanan yardım red edılmış.
kaynak:bloomberg
ne dersınız pıyasalara etkısı olurmu
[quote=okansak;92139]bugun avrupa bırlığı lıderlerının toplantısında doğu avrupa ulkelerıne yapılması planlanan yardım red edılmış.
kaynak:bloomberg
ne dersınız pıyasalara etkısı olurmu[/quote] iyi iyi cok superrrrrrrrrrrrrrr.kom.lelele.dng
imkb ve tl kagittan kaptan!!!
ayilana gazoz !
bayilana limon.!!
[IMG]http://quotes.ino.com/chart/history.gif?s=NYBOT_DX&t=l&w=15&a=50&v=dmax[/IMG]
Dunyada taninmis ve taktir edilen Rogers ABD'nin coktan iflas ettigini;
ABD'nin 13 trilyon $'i bulan borcunun yillik 1 milyar $ katlanarak devam ettigini, bunun surdurulemez oldugunu belirtti.
abd bonolarinin gercek degerinden daha yuksek islem gordugunu, bu sabun kopugunun (balonun) yakinda patlayacagini,
dolarin deger kazanmasinin gecici oldugunu, hedge fonlarin pozisyonlarini degistirmesinin neden oldugunu belirtti.
dolardan($) 1 yil icinde kacisin hizla baslayacaginida ve $'in cokecegini belirtti.
Devlet bonolarindan en guvenilir liman olarakta hollanda bonolarinin oldugunu belirtti.
[quote=kayahan;92142]Dunyada taninmis ve taktir edilen Rogers ABD'nin coktan iflas ettigini;
ABD'nin 13 trilyon $'i bulan borcunun yillik 1 milyar $ katlanarak devam ettigini, bunun surdurulemez oldugunu belirtti.
abd bonolarinin gercek degerinden daha yuksek islem gordugunu, bu sabun kopugunun (balonun) yakinda patlayacagini,
dolarin deger kazanmasinin gecici oldugunu, hedge fonlarin pozisyonlarini degistirmesinin neden oldugunu belirtti.
dolardan($) 1 yil icinde kacisin hizla baslayacaginida ve $'in cokecegini belirtti.
Devlet bonolarindan en guvenilir liman olarakta hollanda bonolarinin oldugunu belirtti.
[/quote]
olur olmaz uydurma mesajları buraya atma.
amrikanın yıllık gdp si bu 10 trilyon dolardır.
ama sen kuyuda kurbağa olduğun için bunu bilmezsin.
1 milyar dolar amerika için nedir.
[quote=kayahan;92142]Dunyada taninmis ve taktir edilen Rogers ABD'nin coktan iflas ettigini;
[/quote]
ha şimdi ekleme yapmışşın mesajına.
evet doğru dolar hikayeden değer kazanmakatdır, ama deminle çelişiyorsun yine
bir önceki mesajında dolar değer kazanıyor diyordun.
haftalık konjektür az sonra.
işe rakı bulaştı biraz zaman alır ama
2 saattir yazı yazıyorum ama 5 saati bulur bu yazı.
ayrıca 2009 un en uzun yazısı olacaktır.
he he.
sevgiler.
[quote=jelibon;92153]ha şimdi ekleme yapmışşın mesajına.
evet doğru dolar hikayeden değer kazanmakatdır, ama deminle çelişiyorsun yine
bir önceki mesajında dolar değer kazanıyor diyordun.
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
kayahan'nin yaniti:
iyi oku!!!! tekrar oku.!! herhalde senin yeni bir gozluge ihtiyacin var. dostum.!![/quote]Angehängte Grafik: guten_morgen__all_-_jetzt_kommen_die_fruehtipper.jpg (verkleinert auf 81%) [URL="http://www.ariva.de/guten_morgen__all_-_jetzt_kommen_die_fruehtipper_a173556"] [IMG]http://www.ariva.de/i/lupe_plus.gif[/IMG] [/URL]
[IMG]http://www.ariva.de/guten_morgen__all_-_jetzt_kommen_die_fruehtipper_a173556[/IMG]
[QUOTE=kayahan;92155]Angehängte Grafik: guten_morgen__all_-_jetzt_kommen_die_fruehtipper.jpg (verkleinert auf 81%) [URL="http://www.ariva.de/guten_morgen__all_-_jetzt_kommen_die_fruehtipper_a173556"] [IMG]http://www.ariva.de/i/lupe_plus.gif[/IMG] [/URL]
[IMG]http://www.ariva.de/guten_morgen__all_-_jetzt_kommen_die_fruehtipper_a173556[/IMG][/QUOTE]
bu ne la ben almanca bilmem.
burdaki kimsede bilmez.
ne ayak bu.
banyo yapan kadın.
senin piyasa konjektörün bu mu?
bana analiz ver kayahan.
dax şu olacak de.
dow bu olacak de.
zaman ver. biraz yiyorsa yapsana.
hadi yapsana analizin varsa.
ya da araya girme ben biraz sonra verecem analizi sen eğer birilerinin maşası değilsen kendi konjektürüne yazsana hedeflerini yazsana.
yoksa sende hep ayıımısın, 9000 de neredeyin, 14000 de neredeydin.
kaç kere %200 iflasını ben biliyorum.
11148 kapanışta neredeydin.
peki şunu söyle
8000-9800 harektte neredeydin 3 kere.
14000 den düşüş 1300 de biter ben bunu biliyorum sen biliyormusun.
yoksa rastlantı hep ayı piyasayız en kötü hep olacaktır, işin kolay yönüdür bu.
hedef ver bana ya, 1300 dowu hedef ver bana hedef versen gam yemeyecem bak ben yapıyorum.
yapsana...
.
[quote=jelibon;92160]bu ne la ben almanca bilmem.
burdaki kimsede bilmez.
hedef ver bana ya, 1300 dowu hedef ver bana hedef versen gam yemeyecem bak ben yapıyorum.
yapsana...
.[/quote]
jelibon,
Ben bir kaç keşime biliyorum..:..: Cem YILMAZ ın hesabıyla..ya ya şön vundebarrr:..::..:
Hocam şaka bir yana ben DJ de en kötü ihtimali 4700 ler olarak görüyorum..Ancak sen de 1300 ü görünce kendimi boğa hissettim:p
Bu hafta VOB için öngörün var mı? Bonibonları kim yer (boynuz, pençe?)
[B]A[/B][B]nlamadığım birşey var.. Henüz fiyatlamadığımız.
Dünyayı etkileyen DOW VE DAX son yılların en kısa dibinde olmasına ragmen biz bir önceki dibimizi görmedik..
Dow [U]7500[/U] de iken biz [U]20912[/U] gördük şimdi
dow 7050 (-450) puanda biz 24 bin (+3000 )deyiz..[/B]
Anormal giden bişeyler var.
Ya bu hükümet önümüzdeki hafta GERÇEKTEN IMF ile anlaşacak. ----
Ya da [U]fiyatlaMAdığımız[/U] bu noktayı tepetaklak aşağı gideceğiz gibi
(Dünya borsaları arasında en fazla yabancı payına sahip borsa biziz. Daha doğrusu satılacak daha çok noktamız var )..
jelibon, dow 1300 mü olacak dedin.. oh my god..:eek:
[QUOTE=Astatin;92162]jelibon,
Ben bir kaç keşime biliyorum..:..: Cem YILMAZ ın hesabıyla..ya ya şön vundebarrr:..::..:
Hocam şaka bir yana ben DJ de en kötü ihtimali 4700 ler olarak görüyorum..Ancak sen de 1300 ü görünce kendimi boğa hissettim:p
Bu hafta VOB için öngörün var mı? Bonibonları kim yer (boynuz, pençe?)[/QUOTE]
yazacam araya girdi, az sonra.
flaş flaşşşşşşşş.:..:
mesajın çoğu hazır biraz kafamı toparlamam lazım.
içeceğim geldi.
biliyosun bodrumda rakı daha tatlıdır.
benim mesajım %70 hazır aslında herşey yazıyor, Allahına kadar objektif, pozisyon bağımsız.
sevgiler.
Ps. bu kayahan araya girmezse bu yazı daha çabuk çıkar, ama farketmez sabahada görürsünüz zaten.
Bugun tesadufen tgrt de osman zıya ya rastladım ve yarım saat kadar ızledım, soyledıgıne gore akp kaynaklı bır haber, secımlerde % 50 ve uzeri oy alacak olurlarsa ımf defterı kapanacak ve 8,5 mılyar dolar tek kalem kapatılacak. Buyuk olasılıkla ımf karsıtı bır kampanya ıle oy avcılıgı, ama eger pıyasa bunu fiyatlamaya kalkarsa ımf.siz bir turkıye, dipler varsaymadıgımız yerlere gıdebılır.
Bir başka şey daha dıkkat cekıcı, DAX cuma toparlanma sınyalı vermedı hıc, avrupa cephesınde haftasonu yenı bır gelısme oldu mu bılmıyorum, ama DAXın hareketı korkutucu geldı bana, bırılerının bıldıgı yenı bır gelısme mı olacak???
Herkeste toparlanma/tepkı beklentısı arttıkça kucağa mal mı yığacaklar yıne.
Piyasadan bıraz tırstım ben:)
ben de dax'dan tırsıyorum reco.. imkb'nin graflarında da tırsıyorum gerçi, hoş değil.. yanlız seçimlerde % 50 oy almaları çok zor.. ben max %35 bekliyorum bu seçimlerde akp oylarını..
ha bir de asti'den tırsıyorum..:..:
[quote=jerfin;92167]ben de dax'dan tırsıyorum reco.. imkb'nin graflarında da tırsıyorum gerçi, hoş değil.. ha bir de asti'den tırsıyorum..:..:[/quote]
aman diyeyım jerfınım,
adam sabıkalı, tırssan da bellı etme, ama mumkun mertebe suyuna git, sabıkalı tıpler tekın değildir.
Malum sahıs için kadım zamanlardan berı dusmanlıgımız vardır, son zamanlarda buna bır de ''onun taraftarı'' damgası yapıstırıldıgı ıcın gıcıklıgım ıkı katına cıkmıstır, tek mesele sahsın sabıkalı olmasıdır, Bay Cırcır'ı yanımıza alırsak rahatlayacağım.:..:
Sayın jelıbom,
dow yorumunuza bır de S&P eklersenız tadından yenmez,
son gunlerde dowdan cok sp yi izlemeye calısıyorum, 640lar olasımıdır, olası ıse vade ne olur,
tesekkurler.
(gerçi dow 1300 deyınce sormak abes ama sorduk bı kere:)
[QUOTE=tuareg;92166]Bugun tesadufen tgrt de osman zıya ya rastladım ve yarım saat kadar ızledım, soyledıgıne gore akp kaynaklı bır haber, secımlerde % 50 ve uzeri oy alacak olurlarsa ımf defterı kapanacak ve 8,5 mılyar dolar tek kalem kapatılacak. Buyuk olasılıkla ımf karsıtı bır kampanya ıle oy avcılıgı, ama eger pıyasa bunu fiyatlamaya kalkarsa ımf.siz bir turkıye, dipler varsaymadıgımız yerlere gıdebılır.
Bir başka şey daha dıkkat cekıcı, DAX cuma toparlanma sınyalı vermedı hıc, avrupa cephesınde haftasonu yenı bır gelısme oldu mu bılmıyorum, ama DAXın hareketı korkutucu geldı bana, bırılerının bıldıgı yenı bır gelısme mı olacak???
Herkeste toparlanma/tepkı beklentısı arttıkça kucağa mal mı yığacaklar yıne.
Piyasadan bıraz tırstım ben:)[/QUOTE]
bazı şeyleri ayırt edelim.
imf anlaşaması imkb dax bağımsızdır ve olacaktır, mecburdur. yiyorsa olmasın hiç ihtimal yokyur.
gelilşmekte olan piyasalar başka moddadır.
yiyorsa olmasın. ama seçimden sonra ama önce.
bizim için bunun önemi yoktur.
biz asıl konjektüre bakacağız, yani uzun vadeli plana.,
sonuçta osman akp yi tutar ama yalan söylemez ama zamanda tutturamaz.
bir daha söylüyorum asla ve never buy hold piyasada değiliz.
ralli de sell piyasadayız. yani gün için yükseklerde amerikayı sattayız.
sevgiler.
[QUOTE=tuareg;92168]aman diyeyım jerfınım,
adam sabıkalı, tırssan da bellı etme, ama mumkun mertebe suyuna git, sabıkalı tıpler tekın değildir.
Malum sahıs için kadım zamanlardan berı dusmanlıgımız vardır, son zamanlarda buna bır de ''onun taraftarı'' damgası yapıstırıldıgı ıcın gıcıklıgım ıkı katına cıkmıstır, tek mesele sahsın sabıkalı olmasıdır, Bay Cırcır'ı yanımıza alırsak rahatlayacağım.:..:[/QUOTE]
sabıkalı olduğunu hatırlattığın iyi oldu..:eek:
cırcır, bıçağa tövbe etti.. bilmiyorum onu ikna edebilir miyiz.. hem şimdi o, forumun 'teşekkür' organizasyonları ile ilgileniyor..:..: duyduğuma göre en son sn.cbaykus'u tşk manyağı yapmış..:..::..:
tesekkurler sayın jelıbom,
ımf konusunda hemfıkırız, benım dıkkat cektıgım şudur, bu söylentı dillendırılmeye başlarsa, ıkıncı onerme ıse pıyasa satmak ıcın bu bahaneyı kullanırsa oncekı dıp hıkaye olur, kısa vade ıcın soyluyorum bunu, ertesı gun donup alırlar mesele değil.
Aslında secım sonrası bızı bekleyen ılgınc gelısmeler de olacak, beklentı bıttı, akp dıyelım kı 42-48 arası oy aldı, erken secım zorlaması ıhtımalı ortadan kalktı, zaten bu beklentılerle ve tabıı kı +ımf; piyasayı bunlarla tutmuyorlar mı?
butun bunlar bıtınce, bır de yurtdısı yenı dıplerde ıse, bızı bekleyen gercekler.
[quote=jerfin;92171]sabıkalı olduğunu hatırlattığın iyi oldu..:eek:
cırcır, bıçağa tövbe etti.. bilmiyorum onu ikna edebilir miyiz.. hem şimdi o, forumun 'teşekkür' organizasyonları ile ilgileniyor..:..: duyduğuma göre en son sn.cbaykus'u tşk manyağı yapmış..:..::..:[/quote]
Cırcır'ın tövbekarlıgı onemlı değil, fıkrayı bılırsın, ''iyi de onlar benım fare olmadıgımı bılıyorlar mı'' hıkayesındekı gıbı, astatın bunu bılıyor mu, onemli olan bu:..::..:
[quote=jelibon;92150]olur olmaz uydurma mesajları buraya atma.
amrikanın yıllık gdp si bu 10 trilyon dolardır.
ama sen kuyuda kurbağa olduğun için bunu bilmezsin.
1 milyar dolar amerika için nedir.[/quote]IYI OKU!!!! CAHIL KALMA DOSTUM!!
HABERIN ORGINAL KAYNAGI BURADA!![url]http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/components/financien/rtlz/2008/weken_2008/44/1101_1900_jim_rogers_amerika_failliet_dollar_koop_commodities.xml[/url]
aatst gewijzigd: 20-01-2009 12:05
Jim Rogers: Amerika is failliet
Amerika is failliet, aldus de legendarische investeerder Jim Rogers. De Amerikaanse staatsobligaties zijn de laatste bubble ter wereld en commodities gaan weer stijgen in prijs.
Interview RTLZ met Jim Rogers: koop commodities
Charismatisch
De vermaarde en charismatische belegger, misschien zelfs wel goeroe, Jim Rogers was te gast bij ABN Amro Nederland. RTL Z was ook te gast op het hoofdkantoor en noteerde een groot aantal opzienbarende uitspraken, beleggingstips en fundamentele verhalen over de wereldeconomie.
Rogers
Jim Rogers (66) heeft in de jaren '70 een succesvol hedgefonds gerund met George Soros. Daarna is hij gaan reizen en heeft hij zich op commodities gestort. Klik hier voor de wikipedia van Rogers. En klik hier voor de uitgebreide Engelstalige versie.
Vrijdag ging Rogers helemaal los voor een zaal met private banking klanten van de bank. Ook wij zelf spraken Rogers een kwartiertje exclusief.
De belangrijkste conlusies:
Amerika is failliet. De Amerikaanse staatobligaties zijn totaal overgewaardeerd. "De laatste bubble ter wereld. Amerika heeft 13.000 miljard dollar (13 biljoen) schuld en leent elk jaar 1.000 miljard dollar bij." Rogers vindt dit onhoudbaar, hij zit daarom short in lange termijn Amerikaanse staatsobligaties. "De bonds hebben gepiekt". Rogers bezit overigens ook Nederlandse staatsobligaties: "Die zijn wel safe."
Dat de dollar momenteel aan een enorme opmars bezig, is tijdelijk volgens Rogers. "Alle hedgefunds zitten short in de dollar en door de stijging is er een short squeeze voor de dollar. De managers moeten hun posities afsluiten en moeten daarvoor dollars kopen". "Het is tijdelijk, je moet binnen een jaar uit de dollar. Fundamenteel is het een drama."
Dan de commodities
Vorig jaar waren we ook al te gast bij Rogers. Hij adviseerde toen blind in te stappen in grondstoffen en agriculture. Dat was een slecht advies, want de commodities-index van Rogers (de RICI) heeft het laatste jaar ongeveer 40% verloren. De African Commodities Certificaat van ABN is in die tijd zelfs gezakt van 11 euro naar 5 euro.
#####################################################
Çeviri: Hollandaca » İngilizceaatst gewijzigd: 20-01-2009 12:05 Jim Rogers: Amerika is failliet Amerika is failliet, aldus de legendarische investeerder Jim Rogers. De Amerikaanse staatsobligaties zijn de laatste bubble ter wereld en commodities gaan weer stijgen in prijs. Interview RTLZ met Jim Rogers: koop commodities Charismatisch De vermaarde en charismatische belegger, misschien zelfs wel goeroe, Jim Rogers was te gast bij ABN Amro Nederland. RTL Z was ook te gast op het hoofdkantoor en noteerde een groot aantal opzienbarende uitspraken, beleggingstips en fundamentele verhalen over de wereldeconomie. Rogers Jim Rogers (66) heeft in de jaren '70 een succesvol hedgefonds gerund met George Soros. Daarna is hij gaan reizen en heeft hij zich op commodities gestort. Klik hier voor de wikipedia van Rogers. En klik hier voor de uitgebreide Engelstalige versie. Vrijdag ging Rogers helemaal los voor een zaal met private banking klanten van de bank. Ook wij zelf spraken Rogers een kwartiertje exclusief. De belangrijkste conlusies: Amerika is failliet. De Amerikaanse staatobligaties zijn totaal overgewaardeerd. "De laatste bubble ter wereld. Amerika heeft 13.000 miljard dollar (13 biljoen) schuld en leent elk jaar 1.000 miljard dollar bij." Rogers vindt dit onhoudbaar, hij zit daarom short in lange termijn Amerikaanse staatsobligaties. "De bonds hebben gepiekt". Rogers bezit overigens ook Nederlandse staatsobligaties: "Die zijn wel safe." Dat de dollar momenteel aan een enorme opmars bezig, is tijdelijk volgens Rogers. "Alle hedgefunds zitten short in de dollar en door de stijging is er een short squeeze voor de dollar. De managers moeten hun posities afsluiten en moeten daarvoor dollars kopen". "Het is tijdelijk, je moet binnen een jaar uit de dollar. Fundamenteel is het een drama." Dan de commodities Vorig jaar waren we ook al te gast bij Rogers. Hij adviseerde toen blind in te stappen in grondstoffen en agriculture. Dat was een slecht advies, want de commodities-index van Rogers (de RICI) heeft het laatste jaar ongeveer 40% verloren. De African Commodities Certificaat van ABN is in die tijd zelfs gezakt van 11 euro naar 5 euro. aatst modified 20-01-2009 12:05
Jim Rogers: America is bankrupt
America is bankrupt, the legendary investor Jim Rogers. The U.S. government, the last bubble in the world and commodities will increase again in price.
RTLZ Interview with Jim Rogers: buy commodities
Tisch charismatic
The famous and charismatic investor, maybe even guru, Jim Rogers was a guest at ABN Amro Netherlands. RTL Z was also a guest at the head office and noted a large number of sensational statements, investment tips and basic stories about the world economy.
Rogers
Jim Rogers (66) in the 70s, a successful hedge fund run by George Soros. Then he will travel and he is paid on commodities. Click here for the wikipedia of Rogers. And click here for an enlarged English version.
Friday was Rogers separately for a room with private banking customers of the bank. We even Rogers minutes exclusive.
The main conlusies:
America is bankrupt. The U.S. state bonds are totally overrated. "The last bubble in the world. America has 13,000 billion dollars (13 trillion) debt and borrow each year to 1,000 billion dollars." Rogers finds this untenable, he is so short in long-term U.S. government bonds. "The bonds have gepiekt. Rogers also owns Dutch government: "These are safe."
The dollar is currently working on a huge rise is temporary, according to Rogers. "All hedge funds are short the dollar and the increase is a short squeeze on the dollar. The managers have quit their positions and have to buy dollars." "It is temporary, you must be within one year from the dollar. It is fundamentally a drama."
Then the commodities
Last year we were even visited Rogers. He advised when blind to steps in commodities and agriculture. That was bad advice, because the commodities index of Rogers (the RICI), the last year about 40% lost. The African Commodities Certificate of ABN in that time even dropped from 11 euros to 5 euros.
[QUOTE=tuareg;92172]tesekkurler sayın jelıbom,
ımf konusunda hemfıkırız, benım dıkkat cektıgım şudur, bu söylentı dillendırılmeye başlarsa, ıkıncı onerme ıse pıyasa satmak ıcın bu bahaneyı kullanırsa oncekı dıp hıkaye olur, kısa vade ıcın soyluyorum bunu, ertesı gun donup alırlar mesele değil.
Aslında secım sonrası bızı bekleyen ılgınc gelısmeler de olacak, beklentı bıttı, akp dıyelım kı 42-48 arası oy aldı, erken secım zorlaması ıhtımalı ortadan kalktı, zaten bu beklentılerle ve tabıı kı +ımf; piyasayı bunlarla tutmuyorlar mı?
butun bunlar bıtınce, bır de yurtdısı yenı dıplerde ıse, bızı bekleyen gercekler.[/QUOTE]
bunlar için henüz erken,
bzim piyasa erken satmıştır.
tr,
tr
konjektürüne göre işlemiyor.
yurtdışı etkendir.
hesap bu vade veya öbür vadede değidir vob içindir.
farkesdiyormusun mecliste geçen hafat ilk defa ekonomik krize karşı önlem paketi açıklanmıştır.
akp nin otu ise %47 yi geçmez.
sevgiler.