anasayfadaki seçim anketi epey hit almış
[URL="http://www.voborsa.com"][IMG]http://img126.imageshack.us/img126/3771/anket.png[/IMG][/URL]
Printable View
anasayfadaki seçim anketi epey hit almış
[URL="http://www.voborsa.com"][IMG]http://img126.imageshack.us/img126/3771/anket.png[/IMG][/URL]
Enteresan..Diğer bazı forumlarda bu hafta 33000 lerin olası olduğunu söyleyenler var..Enteresan..Demek ki, PY IMF anlaşmasına bel bağlanarak Şubatta alına longlardan kastıra kastıra kurtulduktan sonra, bu kastırmanın bazı analistlerce "piyasanın pozitif yönde" ayrışması olarak algılanması da normal.....:) yuh 725.75 oldu spx
kaptanın seyir defteridir. bugün bodrumda hava güzel.
dünyanın her yerinde rakı içtim ama rakının en iyi içildiği yer istanbuldan önce bodrumdur.
saat 20.30 yazı başlama saatidir.
şu an 21.40.
hatta 22.30 oldu kayahana bir cevap verdim saçma sapan başkalarıdan aldığı heberler ve yazılar yüzünden.
yazının başlarını değiştiriyorum. yani 30 satır yazıp başa döndüm. hafif uzun olabilecek bir mesajdır. kusura bakmayın.
ben cumadan 30000 longum ancak her zamanki gibi objektif bir yazıdır bu.
jelibon farkıyla.
herşeyi tek mesajda yazmaya çalışacağım dağınık olabilir bu yüzden kusura bakmayın.
uzun vadeli bir değerlendirmedir, herşey yarın olacak diye bir şey yoktur.
şu ana kadar olanlar bunun sonucu ve bu krizin neden büyük deprasyondan daha büyük bir kriz olabileceğinin şemasıdır.
temel olarak fed ve hükümet baştan beri yanlış yoldadır, adaletsiz olarak kurtarılan banka ve şirketlerle ve devletin yetkililerinin şirket yönetme isteği ve sevdasıyla bu işler yürümez. kimin kurtarılacağına kim neden karar vermekte ve bu hakkı nasıl bulabilmektedir, sorun budur.
sorunun sebebi ise bu paranın halkın cebinden çıkacak olmasıdır. bu amerikan halkının en nefret ettiği durumdur. her türlü bu tip müdahale krizin süresinin uzamasından ve yeni diplerin zaman zaman yükselmeler olsada görülmesini engellemez.
kurtuluş,
piyasalarda son süreçteki 10 trilyon dolar para erimesinde para dönüp amerikaya geri çekiliyorsa ve normalde değerleşsizleşmesi gereken dolar bunun neticesinde artıyorsa dünyanın hiçbir yerinde para yok anlamı çıkar.
çözüm otoritenin parayı eski teknolojili araba endüstrisine ve sahibi bellli olmayan halk bankalarına (dikkat bizim bankalarımız sahiplidir) yani wall streete vermemesi,
yerine halkın cebine vergi iadesi bazında geçmişe yönelik kesintilerden hane başına 50000 dolar para vermesindedir. ki bu yıllık gayrisafi milli hasılanın %75 ine denk gelir, ve amerika için hiçbirşeydir, krizde şu ana kadarki harcanan para ve erime bundan fazladır.
ancak bu şekilde halkın para harcaması artırılabilir ve bu sayede para dönmesi sağlanılabilir. bu da real ekonomiye katkı eder ve yaşadığımız kriz finansal kriz olarak kalır. aksi takdirde yapılacak her türlü kurtarma planları ve şirket kurtarmalar geçici nefes olur ve diğer şirketlere sıçrama yaratır.
bugüne kadar zaman zaman bunlar tarafımdan yazılmıştı ve hatta yılbaşından önce BOA nın kapitilasyona uğrayacağıda tarafımdan yazılmıştır. (kayahan o zaman nerdeydi?)
hatta yılın ilk haftasında gelen alımların bir pozisyon ayarlama olabileceği ve dikkatli olunması gerektiği bahsedilmiştir.
aşağıdakilerin ve yukarıdakiler hepsi eski mesajlarımda vardır.
boşverin akşam artı kapatır eksi kapatır muhabbetini bu sadece ekran yanıltma ve günlük muhabbetlerdir, dediğim gibi olması beklenilir ama olmazsa bir gün sonra zaten olur.
hiç te olmazsa yeni dip yapılır o an konjektür oysa ve sonuçta o noktanın üzerine çıkılır. sonra yine satış yer falan filan. bunlar günlük hikayeler.
bazende kayahana karşı yazıyorum o öyle deyince neyse onun dediği yine olmamıştır cuma günü çökmemiştir amerika ama çökmeyecek anlamına gelmez. ve kağıttan kaplan hala dipten 900 puan yukarıdadır. hatta bir ara 2000 puan yukarıya çıktı. ve hatta 17 sindeki düşük 30350 altında kapaış olmamıştır.
hele HR bu işi hiç anlamamaktadır ne zaman yazsa hatta saatlik 3 saatlik hedefler verse piyasa inadına tersini yapmakta, ve HR amerikayı koklayamamaktadır.
teknik olarak ana desteğimiz 8400-8500 arasıdır. hatta 2008 de 7865 görülmeyeceğide bahsedilimişti, görülmedi. (kayahan neredeydi o zaman yoktu, 2009 da tekrar türedi çünkü maşa)
bir süre 8400-8500 üzerinde tutulmaya çalışsada gerek yeni yılla birlikte gereksede daha önce bu destek yalama edilmiştir.
yani bu noktanın altında short üstünde long olunmalıydı.
ben şahsen 7800-7900 da destek aradım ve hata yaptım. ama farketmez vob ve imkb aylar önce erken çöktüğü için 7800-7050 çöküşünü dikkate almadı sebebi imf seçim ve diğer dikkate almayan gelişmekte olan borsalardır. hatta diğer gelişmekte olan borsalar da dowu ve daxı yılbaşından beri dikkate almamaktadır. yine en çok biz aldık sebebi her zamanki gibi cari açıktır.
sp nin 27 sinde yaptığı 735 lik kapanış için öngörüler ve yeni gelişen bu dip neden olmuştur?
işin aslı EW nin hedefi dow için 7800 idi. 8000 psikolojik destek (yani hikaye) ve oradan 8400 e artış olsa bile tarafımdan teyid alınamadığı yazılmıştı. hemde iki kere bu tip hareket yaptı ve bizi yordu.
ben her ne kadar 7800-7900 da destek aramış olsamda (ki bu işin içinde olanlar hep 7500 bekliyordu (aracı kurumları arayın sorun) , (ki o zaman neden 7000 e kadar kazık yemişleredir)
bilindiği gibi kırılınca özelliklede sp de 804 kırılınca sp nin görünümü bozuldu işte şimdi hedef 740-752 demiştim. hatta yazdım 780-804-74X tam hatırlamıyorum öyle birşeyler şimdi dönüp eski mesaj aramayım.
yani 18 inde döndük yeni bir değerlendirme yaptık. kötümü ettik iyi ettik.
ne oldu 804 görülmedi, yükseliş bacağı bayağı kısa kaldı ve dikkat aşağı görülecektir dedim.
neyse geldi adi durdu yine kararsız yerde hatta altta 735 te.
(şunuda ekliyim ben 18 inde dip görününce hatta fibodan 23 ünde çatışma olduğunu yazdığımda bu yüzden dikkat dediğimde ve hatta 18 i 18 i gibi çalışmadı dediğimde ki sebebi 23 ündeki fibo olayıdır)
neyse şimdiye kadar yazdıklarım buydu saat 1 .19.
şimdi çıkacam dışarı 4 de gelirim 5.30 a kadar da yazarım devamını. ama pozisyon bağımsız olur hep.
sevgiler, saygılar.
[quote=Astatin;92213]30150 de olur;);)[/quote]
cuma geceye uzun girenlerin stop için takip ettiği seviye 29,875 dir, bu seviyenin altı bir açılışta bir çok kişi yeni short açmaya cesaret edemez, aşırı satım indicatörleri, çok düştük yahu diyenler vs., zaten biliyoruzki destekçiler devreye girecek ardından paçalcılar gözükecek tahtada, bir iki de short cover veya take profit derken 60 min. altı sistemler al konumuda geçer zaten, efg, dsi, yapıkredi veya garanti den biri de zaten tahtadaki imbalance nedeniyle alım yapmak zorunda olunca, açılış sonu 1-2 saatlik yatay piyasa gözükmektedir.
[quote=mozkan;92221]cuma geceye uzun girenlerin stop için takip ettiği seviye 29,875 dir, bu seviyenin altı bir açılışta bir çok kişi yeni short açmaya cesaret edemez, aşırı satım indicatörleri, çok düştük yahu diyenler vs., zaten biliyoruzki destekçiler devreye girecek ardından paçalcılar gözükecek tahtada, bir iki de short cover veya take profit derken 60 min. altı sistemler al konumuda geçer zaten, efg, dsi, yapıkredi veya garanti den biri de zaten tahtadaki imbalance nedeniyle alım yapmak zorunda olunca, açılış sonu 1-2 saatlik yatay piyasa gözükmektedir.[/quote]
Sabah SPX buralarda olursa, bak gör nelere cesaret ediyorum..:D
[quote=Astatin;92222]Sabah SPX buralarda olursa, bak gör nelere cesaret ediyorum..:D[/quote]
nerelerde olursa cesaret azalıyor :D
[QUOTE=jelibon;92220]kaptanın seyir defteridir. bugün bodrumda hava güzel.
dünyanın her yerinde rakı içtim ama rakının en iyi içildiği yer istanbuldan önce bodrumdur.
saat 20.30 yazı başlama saatidir.
şu an 21.40.
hatta 22.30 oldu kayahana bir cevap verdim saçma sapan başkalarıdan aldığı heberler ve yazılar yüzünden.
yazının başlarını değiştiriyorum. yani 30 satır yazıp başa döndüm. hafif uzun olabilecek bir mesajdır. kusura bakmayın.
ben cumadan 30000 longum ancak her zamanki gibi objektif bir yazıdır bu.
jelibon farkıyla.
herşeyi tek mesajda yazmaya çalışacağım dağınık olabilir bu yüzden kusura bakmayın.
uzun vadeli bir değerlendirmedir, herşey yarın olacak diye bir şey yoktur.
şu ana kadar olanlar bunun sonucu ve bu krizin neden büyük deprasyondan daha büyük bir kriz olabileceğinin şemasıdır.
temel olarak fed ve hükümet baştan beri yanlış yoldadır, adaletsiz olarak kurtarılan banka ve şirketlerle ve devletin yetkililerinin şirket yönetme isteği ve sevdasıyla bu işler yürümez. kimin kurtarılacağına kim neden karar vermekte ve bu hakkı nasıl bulabilmektedir, sorun budur.
sorunun sebebi ise bu paranın halkın cebinden çıkacak olmasıdır. bu amerikan halkının en nefret ettiği durumdur. her türlü bu tip müdahale krizin süresinin uzamasından ve yeni diplerin zaman zaman yükselmeler olsada görülmesini engellemez.
kurtuluş,
piyasalarda son süreçteki 10 trilyon dolar para erimesinde para dönüp amerikaya geri çekiliyorsa ve normalde değerleşsizleşmesi gereken dolar bunun neticesinde artıyorsa dünyanın hiçbir yerinde para yok anlamı çıkar.
çözüm otoritenin parayı eski teknolojili araba endüstrisine ve sahibi bellli olmayan halk bankalarına (dikkat bizim bankalarımız sahiplidir) yani wall streete vermemesi,
yerine halkın cebine vergi iadesi bazında geçmişe yönelik kesintilerden hane başına 50000 dolar para vermesindedir. ki bu yıllık gayrisafi milli hasılanın %75 ine denk gelir, ve amerika için hiçbirşeydir, krizde şu ana kadarki harcanan para ve erime bundan fazladır.
ancak bu şekilde halkın para harcaması artırılabilir ve bu sayede para dönmesi sağlanılabilir. bu da real ekonomiye katkı eder ve yaşadığımız kriz finansal kriz olarak kalır. aksi takdirde yapılacak her türlü kurtarma planları ve şirket kurtarmalar geçici nefes olur ve diğer şirketlere sıçrama yaratır.
bugüne kadar zaman zaman bunlar tarafımdan yazılmıştı ve hatta yılbaşından önce BOA nın kapitilasyona uğrayacağıda tarafımdan yazılmıştır. (kayahan o zaman nerdeydi?)
hatta yılın ilk haftasında gelen alımların bir pozisyon ayarlama olabileceği ve dikkatli olunması gerektiği bahsedilmiştir.
aşağıdakilerin ve yukarıdakiler hepsi eski mesajlarımda vardır.
boşverin akşam artı kapatır eksi kapatır muhabbetini bu sadece ekran yanıltma ve günlük muhabbetlerdir, dediğim gibi olması beklenilir ama olmazsa bir gün sonra zaten olur.
hiç te olmazsa yeni dip yapılır o an konjektür oysa ve sonuçta o noktanın üzerine çıkılır. sonra yine satış yer falan filan. bunlar günlük hikayeler.
bazende kayahana karşı yazıyorum o öyle deyince neyse onun dediği yine olmamıştır cuma günü çökmemiştir amerika ama çökmeyecek anlamına gelmez. ve kağıttan kaplan hala dipten 900 puan yukarıdadır. hatta bir ara 2000 puan yukarıya çıktı. ve hatta 17 sindeki düşük 30350 altında kapaış olmamıştır.
hele HR bu işi hiç anlamamaktadır ne zaman yazsa hatta saatlik 3 saatlik hedefler verse piyasa inadına tersini yapmakta, ve HR amerikayı koklayamamaktadır.
teknik olarak ana desteğimiz 8400-8500 arasıdır. hatta 2008 de 7865 görülmeyeceğide bahsedilimişti, görülmedi. (kayahan neredeydi o zaman yoktu, 2009 da tekrar türedi çünkü maşa)
bir süre 8400-8500 üzerinde tutulmaya çalışsada gerek yeni yılla birlikte gereksede daha önce bu destek yalama edilmiştir.
yani bu noktanın altında short üstünde long olunmalıydı.
ben şahsen 7800-7900 da destek aradım ve hata yaptım. ama farketmez vob ve imkb aylar önce erken çöktüğü için 7800-7050 çöküşünü dikkate almadı sebebi imf seçim ve diğer dikkate almayan gelişmekte olan borsalardır. hatta diğer gelişmekte olan borsalar da dowu ve daxı yılbaşından beri dikkate almamaktadır. yine en çok biz aldık sebebi her zamanki gibi cari açıktır.
sp nin 27 sinde yaptığı 735 lik kapanış için öngörüler ve yeni gelişen bu dip neden olmuştur?
işin aslı EW nin hedefi dow için 7800 idi. 8000 psikolojik destek (yani hikaye) ve oradan 8400 e artış olsa bile tarafımdan teyid alınamadığı yazılmıştı. hemde iki kere bu tip hareket yaptı ve bizi yordu.
ben her ne kadar 7800-7900 da destek aramış olsamda (ki bu işin içinde olanlar hep 7500 bekliyordu (aracı kurumları arayın sorun) , (ki o zaman neden 7000 e kadar kazık yemişleredir)
bilindiği gibi kırılınca özelliklede sp de 804 kırılınca sp nin görünümü bozuldu işte şimdi hedef 740-752 demiştim. hatta yazdım 780-804-74X tam hatırlamıyorum öyle birşeyler şimdi dönüp eski mesaj aramayım.
yani 18 inde döndük yeni bir değerlendirme yaptık. kötümü ettik iyi ettik.
ne oldu 804 görülmedi, yükseliş bacağı bayağı kısa kaldı ve dikkat aşağı görülecektir dedim.
neyse geldi adi durdu yine kararsız yerde hatta altta 735 te.
(şunuda ekliyim ben 18 inde dip görününce hatta fibodan 23 ünde çatışma olduğunu yazdığımda bu yüzden dikkat dediğimde ve hatta 18 i 18 i gibi çalışmadı dediğimde ki sebebi 23 ündeki fibo olayıdır)
neyse şimdiye kadar yazdıklarım buydu saat 1 .19.
şimdi çıkacam dışarı 4 de gelirim 5.30 a kadar da yazarım devamını. ama pozisyon bağımsız olur hep.
sevgiler, saygılar.[/QUOTE]
neyse %60 budur, %40 ve anahtarlar devamındadır. yok iki anahtar yoktur.
bi tane belki vardır.
ama ben gelene kadar kayahan bir analiz yazsın ve aydınlatsın bizi.
sevgiler.
[URL=http://img222.imageshack.us/my.php?image=screenhunter5.jpg][IMG]http://img222.imageshack.us/img222/375/screenhunter5.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img222/screenhunter5.jpg/1/][IMG]http://img222.imageshack.us/img222/screenhunter5.jpg/1/w514.png[/IMG][/URL]
imkb ne kadar daha tutunabilirki.......
bu tabloya göre 800-1000 puan arası gap olur..
nıkkeı çöktüğüne göre futureler de buhar olmuştur.
adamlar sistem satıyorlar..kdv ile yaklşık 10 milyar liraya..
-en fazla 15 tane satılacakmış ve her satıştan sonra diğerinin fiyatı 1 milyar artacakmış...
-mesela 50 kişi birleşir,bu şahhhhhane(!) sistemi alır.kopyalar ve 50 kişi kullanabilir..,,veya 15 kişi ayrı alsa bile ,sisteme enter gelince blok hareketler py. tarafından zaten hemen enselenir.birde bunun 50 kişi olduğunu düşünün..(2 kişinin bildiği( sistem) ,sır değildir)
-madem bu sistem ayda ortalama 12.000 puan kazanıyor.git bankadan 10 mil kredi çek..sonrada yüksek kaldıraçla oyna ..inan bir yılda paran 500 milyar olur..
-bu işler ali-cengiz olayı..kimse altın yumurtlayan tavuğu,2 altın fiyatına başkasına vermez..insanlık,paylaşma vs. bunlar traş..zaten bu kelimelerle kakalarlar..
neyse en son mesajlardada dow için 7500 ü geçemeyen (İKİ TEYİDLİ KAPANIŞ)
her türlü hareketim bizim için dipin görülmediği anlamına geleceğine deyinerekten,
hatta 740 altında kapanışlarda tehlike olacağından bahsetmiş olduğumdan (isteyen eski mesajlara bakabilir)
ve hatta ayı piyasası reconfirmasyonu dowda gelmeli derken yani 75xx altında kapanış (yani kasım düşüğü) sp de de hatta nasdaqdada bunun olması kaçınılmazdır. ve hele hele transportlarda bu olduysa her yerde olmalıdır. en sonunda da nasdaqta.
neyse son 10 yılın 9 unda 2006 hariç kısa vadeli dipler mart ayında olmuştur spde ve muhtemelen 13 martta (-1, +1) olacaktır.
çünkü beklenilen 18 şubat ve çatışan fibo 13-23 tepki yapsa bile sınırlı kalmış ve istenilen olmamıştır. hatta uyarı da yapmıştır. ARTAMAYARAKTAN.
şubat 19 da dowda olan düşük kapanışla (ayı piyasaı reconfirmasyonu) ve sonrasında aradığımız 7500 üstü gelmeyen kapanışla (7400 denemesi oldu) reconfirmasyon alınmış olup bundan önceki her türlü tepkinin düşünülen gibi ayı piyasası tepkisi olduğu ve trend değişikliği olmadığı görülmüştür. (Yani eski hareketler)
zaten beklenilende buydu, kimse trend değişikliğ beklemiyordu.
kötü haber. (özellikle 740 altında kapanış)
ki oldu.
%30-40 lık düşüş daha getirecektir nihayetinde. dow 4000-5000 arası.
ama hepsi hemen olmayacaktır. şu an olacak olan düşüşün ardından
7 gün ila 14 gün arasında başlayacak bir ralli süreci göreceğiz.
altın için 2008 de başlayan süreçte yılın yıldızı demiştim. ralli içinde düzeltmesini yapacaktır ve her türlü 850 - 870 arası alım fırsatıdır. tüm yıl yıldız olacaktır.
büyük çöküşteki erime %90 dır yani dowda 1300 e denk gelir. 1300 lafı buradan gelir. aradaki desteklere bakmadım çünkü bunun zamanı şimdi değil.
9088 den gelen düşüşte ilk hedef 6000 dowdur. (sp 665) sonrası rallidir.
şimdilik böyle.
kağıttan kaplan yeni dip yapmayacaktır. dow düzelene kadar ancak yaklaşacaktır dibe.
sonrasında rallileyip yurtdışına ayak uyduracaktır.
sevgiler.
günlük olarak ise dow önce düşüp sonra yükselecektir, ama artı kapamayacaktır.
önemli olan eksisini ne kadar sileceğidir. futurei bimem onu için kayahan olmamak gerekir. zaten bende kayahan değilim.
hala analiz beklemekteyim kendisinden. eğer maşa değilse.
sevgiler.
fdow değişim nasıl.tşkler.
Günaydın, caponlar 3.2% aşağıda, ayulara gün doğdu
[B]Günaydın,[/B]
[B][U]2 Mart Pazartesi Yurtdışı Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
[U][B]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi [/B][/U]
[U]GER PMI İmalat Endeksi (Şub) 10:55 32,2 32,2 Yüksek [/U]
[U]EUR PMI İmalat Endeksi (Şub) 11:00 33,6 33,6 Yüksek [/U]
[U]GBP Net Tüketici Kredileri (Oca) 11:30 0,5Mlyr 0,3Mlyr Yüksek [/U]
[U]EUR TÜFE (Tahmini) (y/y) (Şub) 12:00 %1,0 %1,1 Yüksek[/U]
[U]USD Kişisel Harcamalar (Oca) 15:30 %0,3 -%1,0 Yüksek [/U]
[U]USD Kişisel Gelirler (Oca) 15:30 -%0,2 -%0,2 Yüksek [/U]
[U]USD Kişisel Tüketim Harcamaları (Çekirdek) (a/a) (Oca) 15:30 %0,1 %0,0 Yüksek [/U]
[U]USD Kişisel Tüketim Harcamaları (Çekirdek) (y/y) (Oca) 15:30 %1,6 %1,7 Yüksek [/U]
[U]USD Kişisel Tüketim Harcamaları (Deflatörü) (y/y) (Oca) 15:30 %0,5 %0,6 Yüksek [/U]
[U]USD Fed-Geithner'in Konuşması 15:45 Yüksek [/U]
[U]USD ISM İmalat Endeksi (Şub) 17:00 33,8 35,6 Yüksek [/U]
USD ISM Ödenmiş Fiyat Endeksi (Şub) 17:00 35,5 29 Düşük
[U]USD İnşaat Harcamaları (a/a) (Oca) 17:00 -%1,5 -%1,4 Yüksek [/U]
[U]USD Fed-Rosengren'in Bankacılarla Konuşması 18:30 Yüksek [/U]
[U]USD Fed-Lacker'in Ekonomi Hakkındaki Konuşması 19:45 Yüksek [/U]
[B][U]Bazı Bilançolar[/U][/B]
American International Group (AIG) -0.37$ 13:00 TSI civarı
HSBC FINANCE CORP (HTB) ---$ (Açılış öncesi)
[B][U]Türkiye[/U][/B]
TİM şubat ayı ihracat verilerini açıklayacak
[B]Bol Kazançlar..[/B]
nisan vade 29900 den short yapmak istiyorum, var mı alıcı :)..bu şubat vadenin son haftası mahvetti beni..hareketi belli ağır kitle olduk, kitlendik kaldık, nisan a geçemedik.. şimdi nisan vadede kısa olmak vardı :)... Bu arada "PY nin IMF anlaşması beklentisiyle Şubat vadede aldığı ve son ana kadar mecbur kastırdığı longlardan kaynaklanan IMKB direnişini, pozitif ayrışmaya yoran - üstelik haftasonu- ve bir kısmı da bu hafta 32750 ler bekleyen tüm TV, net, dergi yazarlarını tebrik eder, rezilliklerinin devamını dilerim..:)
SaPıX'ın fıçırı kaçdır şu an arkadaşlar...
Bu arada, muhtelif platformlarda, Citi den devletin hisse alması iyi bişidir ralli yaptırır denirken, bu forumda Freddie ile Fannie olayı da örnek gösterilerek bu işin yıkım olacağı söyleniyordu galiba..Hatta ha Ayşen GRUDA nın kucağında ölmüşün, ha Hadise'nin kucağında ölmüşün ne farkı var.. Burdaki hadise ölüyor olman..... denmişti galiba :) Hadise ye devam
722.25 fspx..fdow 6956..günaydın bol kazançlar..
[quote=Astatin;92236]SaPıX'ın fıçırı kaçdır şu an arkadaşlar...
Bu arada, muhtelif platformlarda, Citi den devletin hisse alması iyi bişidir ralli yaptırır denirken, bu forumda Freddie ile Fannie olayı da örnek gösterilerek bu işin yıkım olacağı söyleniyordu galiba..Hatta ha Ayşen GRUDA nın kucağında ölmüşün, ha Hadise'nin kucağında ölmüşün ne farkı var.. Burdaki hadise ölüyor olman..... denmişti galiba :) Hadise ye devam[/quote]
[URL]http://www.adblue.de/s-p-future.htm[/URL]
günaydın.... destek noktamız 29,750... hadi panik satışlarla 29.500 sarkma payı diyelim.. altı hiç hoş olmaz...
[QUOTE=Astatin;92235]nisan vade 29900 den short yapmak istiyorum, var mı alıcı :)..bu şubat vadenin son haftası mahvetti beni..hareketi belli ağır kitle olduk, kitlendik kaldık, nisan a geçemedik.. şimdi nisan vadede kısa olmak vardı :)... Bu arada "PY nin IMF anlaşması beklentisiyle Şubat vadede aldığı ve son ana kadar mecbur kastırdığı longlardan kaynaklanan IMKB direnişini, pozitif ayrışmaya yoran - üstelik haftasonu- ve bir kısmı da bu hafta 33000 ler bekleyen tüm TV, net, dergi yazarlarını tebrik eder, rezilliklerinin devamını dilerim..:)[/QUOTE]
pozitif ayrışma olup olmadığını bu hafta daha net anlayacağız..:)
650 den, piyasa göçerse elimde mal yoktu dememek maksatlı 1/5 kısa
dolar vadeli 1.75..+.
[quote=jerfin;92241]pozitif ayrışma olup olmadığını bu hafta daha net anlayacağız..:)[/quote]
Jerfin,
Belki çok basit düşünmek lazım.. Adamların en büyük bankası nın piyasa değeri inmiş 1 kaç milyar dolara...Hayalet olmuş... Her hafta şpır şapır küçük bankalar dökülüyır..Yani "ORTADA BANKA MI KALMIŞ Kİ ENDEKSİ OLSUN" :)
günaydın,iyi haftalar......
EW ciler için 30.000 altına iniş 5.3.3 ün başlangıcının teyidi idi.. bakalım haklı çıkacaklar mı...
[quote=Astatin;92244]Jerfin,
Belki çok basit düşünmek lazım.. Adamların en büyük bankası nın piyasa değeri inmiş 1 kaç milyar dolara...Hayalet olmuş... Her hafta şpır şapır küçük bankalar dökülüyır..Yani "ORTADA BANKA MI KALMIŞ Kİ ENDEKSİ OLSUN" :)[/quote]
Cok basit dusunursek , bogalarin boynuzlarini soktuler desenize..:..:
[QUOTE=Astatin;92244]Jerfin,
Belki çok basit düşünmek lazım.. Adamların en büyük bankası nın piyasa değeri inmiş 1 kaç milyar dolara...Hayalet olmuş... Her hafta şpır şapır küçük bankalar dökülüyır..Yani "ORTADA BANKA MI KALMIŞ Kİ ENDEKSİ OLSUN" :)[/QUOTE]
daha önce de çok gördük örneğini.. yurtdışına göre görece güçlü görünüp sonrasında fazlasıyla fiyatladığımız zamanları.. onun için şu aralar kendi grafiklerime bakmak daha mantıklı.. ben bir kısacı olarak tcell'den umutluyum..:D
[quote=assassin;92247]Cok basit dusunursek , bogalarin boynuzlarini soktuler desenize..:..:[/quote]
ABD de öyle de, bizde ki sahtekar PY ne ayı ne boğa...kostüm altı travesti hayvan...neyse konuşmayayım şimdi :)
Bu arada USDYTL 1.720 üstü spot günlük kapanış FincanKulpu teyit eder bence... 2/5 oldu kısalar
21,000 dibinden başlayıp da yükselen dipler oluşturan macd göstergesi geçen hafta trendi aşağı kırdı.. bu önemli bir gösterge.. foreks başka bilg.da olduğu için, ve onda da int. bağlantısı olmadığından grafik atamıyorum malesef..:(
[QUOTE=jerfin;92246]EW ciler için 30.000 altına iniş 5.3.3 ün başlangıcının teyidi idi.. bakalım haklı çıkacaklar mı...[/QUOTE]
düşüş sertleşecek anlamına mı geliyor..
[QUOTE=abka;92252]düşüş sertleşecek anlamına mı geliyor..[/QUOTE]
EWcilere göre evet sn. abka.. ama bakalım bizimkiler aşağı bırakmamakdaki inatlarına devam edecekler mi...heyk
[quote=jerfin;92253]EWcilere göre evet sn. abka.. ama bakalım bizimkiler aşağı bırakmamakdaki inatlarına devam edecekler mi...heyk[/quote]
Şubat vadedeki long kontrat sıkıntıları artık nisan vadede yok..Israr etmek için gerekçe ne olcak ki? IMF ile anlaşma olmayacağı olsa da bi halta yaramayacağı da artık yaygın olarak kabul görüyor
[QUOTE=abka;92229]adamlar sistem satıyorlar..kdv ile yaklşık 10 milyar liraya..
-en fazla 15 tane satılacakmış ve her satıştan sonra diğerinin fiyatı 1 milyar artacakmış...
-mesela 50 kişi birleşir,bu şahhhhhane(!) sistemi alır.kopyalar ve 50 kişi kullanabilir..,,veya 15 kişi ayrı alsa bile ,sisteme enter gelince blok hareketler py. tarafından zaten hemen enselenir.birde bunun 50 kişi olduğunu düşünün..(2 kişinin bildiği( sistem) ,sır değildir)
-madem bu sistem ayda ortalama 12.000 puan kazanıyor.git bankadan 10 mil kredi çek..sonrada yüksek kaldıraçla oyna ..inan bir yılda paran 500 milyar olur..
-bu işler ali-cengiz olayı..kimse altın yumurtlayan tavuğu,2 altın fiyatına başkasına vermez..insanlık,paylaşma vs. bunlar traş..zaten bu kelimelerle kakalarlar..[/QUOTE]
O gene iyi [URL="http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=88672&postcount=20"]buradaki[/URL] gibi o günün en yükseğinden daha yukarıda kısa pozsiyon açan ve 9 aydır bir kere bile zarar etmeyen sistemler (?) var.
[QUOTE=Astatin;92244]Jerfin,
Belki çok basit düşünmek lazım.. Adamların en büyük bankası nın piyasa değeri inmiş 1 kaç milyar dolara...Hayalet olmuş... Her hafta şpır şapır küçük bankalar dökülüyır..Yani "ORTADA BANKA MI KALMIŞ Kİ ENDEKSİ OLSUN" :)[/QUOTE]
[URL="http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=225594&Categoryid=2"]Akbank’ın Piyasa Değeri Dünya Devi Citi’yi Yakaladı[/URL]
Şirketin değeri iştirakinin değeri kadar .boks.
[QUOTE=Astatin;92254]Şubat vadedeki long kontrat sıkıntıları artık nisan vadede yok..Israr etmek için gerekçe ne olcak ki? IMF ile anlaşma olmayacağı olsa da bi halta yaramayacağı da artık yaygın olarak kabul görüyor[/QUOTE]
imf artık seçim sonrasına kaldı.. imf beklentisi ile spotta mal alanlar tutabilirler de piyasayı isterlerse.. seçime kadar piyasayı tutmak da ısrarcı olacaklar mı bilmiyorum.. ama bu ihtimal de yok değil..(ama bana göre bu ihtimal zayıf, teknik göstergeler ve dolar grafiği aşağıyı destekliyor.)
Fdji güncel
[IMG]http://img111.imageshack.us/img111/8646/djff.png[/IMG]
komedi ya teorik fiyat 30.650 vadeli 29.750...arada -900 puan fark var.
bu teorik fiyat saçmalıktan başka bişey değil o zaman.güya vadelinin şu an olması gereken fiyat 30.650...eee nerede o zaman?