[quote=Astatin;92298]Bay CIRCIR,
Fıçırlar bu kadar sıçırken, IMKB neye güvenerek ayakta duruyor.. Değişik yorumlarınızdan biriyle bakışınızı alsak olaya[/quote]
bu fıçırlara bu kadar gap işte daha ne olsun
Printable View
[quote=Astatin;92298]Bay CIRCIR,
Fıçırlar bu kadar sıçırken, IMKB neye güvenerek ayakta duruyor.. Değişik yorumlarınızdan biriyle bakışınızı alsak olaya[/quote]
bu fıçırlara bu kadar gap işte daha ne olsun
[quote=cırcır;92300]bu fıçırlara bu kadar gap işte daha ne olsun[/quote]
dallandırıp budaklandırmaya gerek yok.bir yorum bu kadar kısa ve öz olur :..:
asti beğenmez ama şimdi bu yorumu.illa janjanlı kelimelerle süslemelisin yorumunu yoksa ciddiye almıyor ;)
[quote=SEYYAH;92301]dallandırıp budaklandırmaya gerek yok.bir yorum bu kadar kısa ve öz olur :..:
asti beğenmez ama şimdi bu yorumu.illa janjanlı kelimelerle süslemelisin yorumunu yoksa ciddiye almıyor ;)[/quote]
ayık kafayla bu kadar artık razı olsun:)))
[QUOTE=cırcır;92302]ayık kafayla bu kadar artık razı olsun:)))[/QUOTE]
ayık kafa haa..:D..sen bu yaşta bide içiyo musun... ba ba ba ba ba.:D
[quote=SEYYAH;92301]dallandırıp budaklandırmaya gerek yok.bir yorum bu kadar kısa ve öz olur :..:
asti beğenmez ama şimdi bu yorumu.illa janjanlı kelimelerle süslemelisin yorumunu yoksa ciddiye almıyor ;)[/quote]
ben yorumun sade, gerekçeli ve gelgelsiz olanını severim :) yanına 5 adet dalga konursa da görsel zenginlik olur o ayrı:D
[QUOTE=jerfin;92295]cırcır, sende mi görünmez üye oldun..:) birkaç gündür seni online göremeyince merak etmiştim..[/QUOTE]
Benimde dikkatimi çekti. Galiba cırcır, Kuzeyyıldızına vekalet verdi. Kuzeyyıldızının kotası dolunca devreye cırcır girdi.
Cırcır haberin olsun bak IP'lerinizi kontrol ediyorum ha..dng
[quote=jerfin;92303]ayık kafa haa..:D..sen bu yaşta bide içiyo musun... ba ba ba ba ba.:D[/quote]
arkadaş çevrem alıştırdı :..:
[quote=parderi;92305]Benimde dikkatimi çekti. Galiba cırcır, Kuzeyyıldızına vekalet verdi. Kuzeyyıldızının kotası dolunca devreye cırcır girdi.
Cırcır haberin olsun bak IP'lerinizi kontrol ediyorum ha..dng[/quote]
kota yok şuanda sn. hellim sizi kandırdı galiba. .kom
teşekkür [I][U]sanırım[/U][/I] sınırsız şuan. 1 günde 500 üzeri hiç denemedim ama belki sınır 500 'dür. :eek::eek::eek:
kuzeyyıldızını tanımıyorum
[quote=SEYYAH;92291]TCELL i hemen yerin dibine sokmak pek mantıklı değil.grafiğe bakarsanız 200 MA yukarı kırıldığında da YÜKSELİŞ olmamış doğru dürüst.
normalde 200 MA kırılırsa güçlü bir trend olduğunu düşünürüz kırılan yönde.ama bu kesin kural değil.
grafik zaten söylüyor herşeyi TCELL'de 200 MA yalama olmuş artık.fiyatlar bi altında bi üstünde, bi altında bi üstünde...bugün veya yarın veya önümüzdeki günlerde 200 MA tekrar aşağı kırılınca TCELL nalları dikti demek [B]grafiğe bakarsak[/B] pek inandırıcı olmaz.
EW kısmısı işin ayrı bi boyutu...[/quote]
Sevgili Seyyah,
Bari sen bu 200 ma kırılışı (yalama olması) hikayesini söyleme. Zaten önemli bir noktada olmasak bu grafiği vermezdim. Yada daha önceki her kırışında işte kırıldı diye verirdim.
EW işin sonuna gelindiğini gösterirken kırılış diğerlerinden şüphesiz ki daha önemlidir. Bu sefer dalga sayımlı hikayeyi veriyorum. Ending diagonal'in 5. dalgasının (c) ayagı hala gelişebilir olmakla birlikte artık sonlara geldiğimiz açık. 1 tuzak olabilir ama 2.'si çok zor. (Özellikle 4 ile gösterilen dibin altına sarkılırsa)
TCELL Günlük.(Tepki yükselişinin dalga sayımlı hali)[URL="http://img50.imageshack.us/my.php?image=tcell.png"][IMG]http://img50.imageshack.us/img50/9794/tcell.png[/IMG][/URL]
[QUOTE=cırcır;92308]kota yok şuanda sn. hellim sizi kandırdı galiba. .kom
teşekkür [I][U]sanırım[/U][/I] sınırsız şuan. 1 günde 500 üzeri hiç denemedim ama belki sınır 500 'dür. :eek::eek::eek:
kuzeyyıldızını tanımıyorum[/QUOTE]
geçen gün beni cbaykus ile aldatmışsın cırcır..:D
A YATIRIM/SALAR'KUR TARIHI SEVIYELERI TEKRAR TEST EDIYOR'
A YATIRIM GENEL MUDUR YARDIMCISI MURAT
SALAR, KURUN TARIHI SEVIYELERI TEST ETTIGINI KAYDETTI.
A YATIRIM GENEL MUDUR YARDIMCISI MURAT SALAR, PIYASALARDA BEKLENEN
GELISMELERE ILISKIN AA MUHABIRINE YAPTIGI ACIKLAMADA, YURT DISINDAKI SIKINTILI
SURECIN VE ABD'DE BANKACILIK SEKTORUYLE ILGILI ENDISELERIN DEVAM ETTIGINI IFADE
ETTI.
FINANS SISTEMININ TAM ISLEMEDIGI SURECE PIYASALARIN POZITIFE DONMESININ
COK ZOR GOZUKTUGUNU BELIRTEN SALAR, DUNYA FINANS SISTEMININ TAM OLARAK
CALISMADIGINI BUNUN ABD'DEKI BANKALARDA NE BOYUTTA ZARARLARIN OLDUGUNUN
BILINMEMESINDEN KAYNAKLANDIGINI VURGULADI.
MURAT SALAR, AB ULKELERININ MACARISTAN'IN YARDIM ISTEGINE CEVAP
VERMEMESININ GUNDEM MADDESI OLACAGINA DIKKATI CEKEREK, BU DURUMUN TURKIYE'YI DE
ETKILEYECEGININ ALTINI CIZDI.
SALAR, BU HAFTA VE ONUMUZDEKI DONEME ILISKIN GORUSLERINI SOYLE AKTARDI:
''BU HAFTA VE ONUMUZDEKI DONEMDE YER ISGAL EDECEK EN ONEMLI KONU DA
ABD'DE BANKALARA UYGULANAN STRES TESTI. BU TEST SONUCUNDA BANKALARLA ILGILI
GELEBILECEK SONUCLAR GERILIMI ARTIRACAKTIR. KALICI BIR TOPARLANMA ICIN ILK SART
DUNYA FINANS SISTEMININ TEKRAR CALISIR DURUMA GELMESIDIR. FINANS SISTEMINDEKI
TIKANIKLIKLAR ARTIK REEL SEKTORU CIDDI MANADA ETKILEMEYE BASLADI. BUYUME VERILERI
OLSUN SANAYI URETIMLERI OLSUN ISSIZLIK VERILERI OLSUN SON DERECE RAHATSIZLIK
VEREN BOYUTTA GELIYOR.''
TURKIYE'DEKI DURGUNLUGUN IYICE HISSEDILMEYE BASLANDIGINI SOYLEYEN SALAR,
TURKIYE'NIN EKONOMIK BIR KUCULME ILE KARSI KARSIYA OLDUGUNU, BU SURECTE MERKEZ
BANKASI'NIN TEPKI OLARAK FAIZLERI DUSURDUGUNU, ANCAK PIYASADAKI FAIZ ORANLARININ
AYNI ORANDA TEPKI VERMEDIGINI KAYDETTI.
SALAR, PIYASADAKI FAIZ ORANLARININ YETERINCE DUSMEDIGINI VE BUNUN BUYUK
TEHLIKELER YARATTIGINI VURGULAYARAK, ''PIYASA FAIZ ORANLARININ ALT TARAFINDA
KATILIK OLUSMAYA BASLADI. COK FAZLA ASAGIYA GELEMIYOR'' DIYE KONUSTU.
KRIZIN UZUN SURMESI HALINDE, ILERLEYEN DONEMLERDE, EKONOMIK DARALMAYLA
BIRLIKTE KAMUNUN GELIRLERININ AZALACAGINI BILDIREN SALAR, KURUMLAR VERGISININ
SIRKETLERIN KARLARI DUSTUGU ICIN AZALACAGINI, KATMA DEGER VERGILERININ VE GELIR
VERGILERININ KISILERIN GELIRLERI DUSTUGU VE ISSIZLIK ARTTIGI ICIN GERILEYECEGINI
BELIRTTI.
-''TURKIYE'NIN BORCUNUN MILLI HASILAYA ORANI YUKSELECEKTIR''-
SALAR, BORCLANMAYA ILISKIN SUNLARI KAYDETTI:
''BORCLANMA TARAFINDA FAIZ ORANLARI YETERINCE ASAGI DUSMEZSE ORTA VADEDE,
TURKIYE'NIN BORCUNUN MILLI HASILAYA ORANI YUKSELECEKTIR. BU DA TEKRAR UNUTTUGUMUZ
BAZI TARTISMALARI GUNDEME GETIREBILIR. TURKIYE'NIN BORCLARININ VADE YAPISININ
YUKSELMESI GIBI... ITHALATTA NORMAL VERGILER COK YUKSEK, BUNLARLA ILGILI DARALMA
OLDUGUNDA TIM VERILERI COK DUSUYOR. EGER KRIZ COK UZUN SURERSE BORCUN MILLI
HASILAYA ORANI COK TARTISILIR. KRIZIN EN HASSAS OLDUGU NOKTA ORTA VE DOGU AVRUPA
ULKELERINE SICRAMASI, GELISMEKTE OLAN ULKELERIN BU KRIZE DAYANIKLILIGI CIDDI BIR
SEKILDE SORGULANMAYI BASLANIRSA VE TURKIYE'NIN BORCUNUN MILLI HASILA'YA ORANI
YUKSELIRSE ILERDE DAHA BUYUK SIKINTILAR SOZ KONUSU OLABILIR.''
SALAR, YURT ICINDE BEKLENEN GELISMELERLE ILGILI OLARAK ISE BU HAFTA
ENFLASYON VERISININ ACIKLANACAGINI, VERILERIN COK SURPRIZ GELMEYECEGINI
SOYLEDI.
ENFLASYON'UN DUSEN BIR TRENDIN ICERISINDE OLDUGUNU BELIRTEN SALAR, BU
DURUMUN TALEP EKSIKLIGINDEN DOLAYI ORTAYA CIKTIGINI VE DISA BAGIMLI SURECIN DEVAM
EDECEGINI IFADE ETTI.
ILERI KI ZAMANLARDA, BORSADA BILANCOLARIN TARTISILMAYA BASLANACAGININ
ALTINI CIZEN SALAR, KURLARA VE BORSADAKI YABANCI HISSE SATISLARINA ILISKIN SOYLE
KONUSTU:
''KURDA ONEMLI YUKSELIS VAR. KUR TARIHI SEVIYELERI TEKRAR TEST EDIYOR.
1,72 SEVIYELERINI TEST EDIYOR. BU SEVIYELERI GECERSE DAHA ONCE GORMEDIGIMIZ
SEVIYELER GUNDEME GELECEK. KISA VADEDE DOLAR 1,85'E KADAR YUKSELEBILIR. ILERI KI
DONEMLERDE DE 2,00 TL GUNDEME GELEBILIR.
BORSADA YABANCI SATISI SUBAT AYINDA DA DEVAM ETTI. YATIRIMCILARIN
TURKIYE'DEN CIKISI GUNDEME GELDI. YAKLASIK OLARAK YABANCI YATIRIMCILARIN 300-350
MILYON DOLARLIK SATISLARI GOZUKUYOR. OCAKTA DA 150 MILYON DOLARLIK SATISLAR
VARDI. YABANCI CIKISI DEVAM EDIYOR.''
-AA-.dng.dng.dng
Son olarak VOB'da benim hesaplarıma göre kuvvetli hareket zamanı geldi. (2 adet 15'lik bar daha alabilir). Yön tahmini yapmıyorum, sadece konsolidasyonun sonlarına geldiğimizi düşündüğümü söylüyorum.
Bol kazançlar, Sazan kaçar.
Bana kalırsa bu haftanın en önemli gelişmesi Perşembe günü ECB nin faiz kararı olacaktır, bu sebeple perşembeye kadar dünya borsaları düşerek bu karara karşı gardını almış olacak bile...
[COLOR="Red"][SIZE="4"]Piyasalarda haftalık gelişmeler, beklentiler... [/SIZE][/COLOR]
Gündem aynı ve sıkıntılar aynı. ABD bankalarının zararları ve sermaye ihtiyaçları devam ediyor.
Finansal kurtarma planlarının başarılı olacağına dair umutlar eriyor ve ABD borsaları 6. ayı da düşüşle tamamlıyor.
Bu haftanın gündemi yine aynı. Yani “Ne olacak bu ABD bankalarının hali?”
İkinci ana gündem ise son bir aydır Doğu Avrupa’da yeşeren sorunlar ki, maalesef bu yeşeren sorunlar ekranları kızartmakta. Doğu Avrupa’da kaynak ihtiyacı giderilemiyor. AB ve Rusya arasında siyasi olarak kıymet biçilemeyen Doğu Avrupa, global kriz nedeniyle kıymet etmiyor. Bu yüzden Doğu Avrupa, batısına dönse ret ile doğusuna dönse ret ile karşılaşıyor.
IMF’den yardım alan ülkeler, sıkı politikalar nedeniyle iç politikalarında ciddi zorluklar yaşamaya başladı. En son Macaristan Başbakanı AB’den, bölge için 350 milyar dolar kaynak istedi ama AB’nin umurunda olmadı.
2009’un ana gündemi görüldüğü gibi kaynak sorunları ve verilen kaynakların sorunu çözmemesi. Kaynaklar verilip ve sonuç alınmadığında ise bu sefer vergi ödeyen vatandaşların karşısında siyasi endişeler gelişiyor. Yani kökten çözüm yerine ülkeler küçük operasyonlar yaparak kriz ile savaşmaya çalışıyorlar. Bir de en ucuz plan olan faiz oranlarını düşürme silahını kullanıyorlar.
[FONT="Times New Roman"][SIZE="5"]Bu hafta içerisinde olağan gündem içerisinde Perşembe günü BOE ve ECB faiz kararlarını açıklayacak. BOE’nin bu yıl içerisinde faiz oranlarını sıfırlayabileceği beklenirken, ECB’nin yüzde 1 seviyesine çekebileceği bekleniyor. [/SIZE][/FONT]
Avrupa’da bu hafta içerisinde Çarşamba Euro Bölgesi ve Cuma Almanya Perakende Satış rakamları önemli olacak.
ABD’de bu hafta içerisinde açıklanacak önemli veri oldukça fazla.
Pazartesi ISM, Çarşamba günü ADP istihdam verileri ve FED ekonomik görünüm raporu, Perşembe haftalık işsizlik rakamları önemli olacak. Bu hafta işsizlik rakamlarının ön plana çıkarken Cuma günü Tarım Dışı İstihdam verileri açıklanacak.
ABD’de işsizlik oranları yüzde 7.6 seviyesinde, bu ay içerisinde beklenen yüzde 7.9 iken yıl sonunda yüzde 8.1’de sınırlı kalması isteniyor. [FONT="Impact"]Piyasaların bu ekonomik verileri, ana gündemler dışında ikincil sırada takip edeceğini unutmamalıyız.[/FONT]
[URL="http://finans.mynet.com/newsDetail.asp?typec=AnaSayfaHaberler&id=O1235986945750&date=02Mart2009&type=anasayfa"]http://finans.mynet.com/newsDetail.asp?typec=AnaSayfaHaberler&id=O1235986945750&date=02Mart2009&type=anasayfa[/URL]
[quote=jerfin;92310]geçen gün beni cbaykus ile aldatmışsın cırcır..:D[/quote]
iftira...:cool:
Nisan vade ;
29000 bin aşagı kalıcı kırılırsa , hareket ivme kazanır.
29000 bin alçalan kanalın alt bandı. bu nedenle dikkatle izlenmeli.
yatırım tavsiyesi deyildir.
bol şanslar.
[quote=sazan;92309]Sevgili Seyyah,
Bari sen bu 200 ma kırılışı (yalama olması) hikayesini söyleme. Zaten önemli bir noktada olmasak bu grafiği vermezdim. Yada daha önceki her kırışında işte kırıldı diye verirdim.
EW işin sonuna gelindiğini gösterirken kırılış diğerlerinden şüphesiz ki daha önemlidir. Bu sefer dalga sayımlı hikayeyi veriyorum. Ending diagonal'in 5. dalgasının c ayagı hala gelişebilir olmakla birlikte artık sonlara geldiğimiz açık. 1 tuzak olabilir ama 2.'si çok zor.
TCELL Günlük.(Tepki yükselişinin dalga sayımlı hali)[URL="http://img50.imageshack.us/my.php?image=tcell.png"][IMG]http://img50.imageshack.us/img50/9794/tcell.png[/IMG][/URL][/quote]
abi sakın yanlış anlama amacım senin analizine yanlış bu falan demek değil.TCELL i hiç takip etmiyorum grafiğinide şimdi sen ekleyince gördüm.ve ilk dikkatimi çeken fiyatların 200 MA altına inip inip çıkması oldu.yani bu tahta 200 MA nın ciddiyetini pek sallamıyor gibi geldi bana.
EW olayına gelince.bu benim için hayati derecede önemli.şimdi bunu irdeleyelim bu kısım önemli.zirveden düşüşü ister A-B-C/ A sayalım ister 1-2-3-4-5/ A yukarı bir düzeltme bekliyoruz değil mi B için?
peki şu an grafikteki a-b-c B nin alt dereceli (a) dalgası olamaz mı?
bunu şunun için soruyorum aşağı yukarı fiyatlar 1 yılda 13.50 lerden 6.50 lere düşmüş.bu hızla giderse ve düzeltmesi bittiyse aşağı C beklememiz gerekecek TCELL.beklenen düşüş dalgası A*0,618 olsa bile TCELL 4,00/4,50 civarlarına gidiyor demektir.yani cari fiyatlardan %50 aşağı.A=C yaparsa 2,50 civarlarına...
endeks üzerinde %16 ağırlığı olan kağıt %50 düşerse endeks ne olur?
[COLOR=red][B]durum karışık[/B].[/COLOR]ya TCELL ayrışacak nalları dikecek.piyasa sallamayacak.ya biten dalga sadece bir a dalgası ve aşağı b yapıyoruz yukarı tekrar c gelecek.ya da piyasa TCELL ile birlikte nalları dikecek.
UZUN vadede endekste çok daha derinlere düşeceğimizi düşünüyorum.ama kısa vadede bu kadar düşüşü göreceğimizi sanmıyorum.
sence [B]spot30 un dalga yapısı[/B] TCELL de aşağı olası büyük çaplı bir inişi destekliyor mu abi?
[B] İhracatta büyük [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=2]ç[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=2]ök[/SIZE][/FONT]üş!!!![/B]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=2]
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine
göre, Türkiye'nin 2009 yılı şubat ayı ihracatı, geçen yılın aynı dönemine oranla
yüzde 35'lik düşüşle 6 milyar 866 milyon dolar oldu.
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, şubat ayı ihracat rakamlarını, Bursa'da
düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.
Büyükekşi'nin verdiği bilgiye göre, Türkiye'nin şubat ayındaki ihracatı,
geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 35'lik'lik düşüşle 6 milyar 866 milyon
dolar oldu.
İlk iki aydaki ihracat 13 milyar 908 milyon dolar, şubat ayı itibarıyla
geriye dönük bir yıllık ihracat ise yüzde 8,01'lik artışla 121 milyar 68 milyon
doları geride bıraktı.[/SIZE][/FONT]
[quote=SEYYAH;92317]ilk dikkatimi çeken fiyatların 200 MA altına inip inip çıkması oldu.yani bu tahta 200 MA nın ciddiyetini pek sallamıyor gibi geldi bana.[/quote]
şimdi sn. teo olsa söylerdi. tcell ne anlar 200 MA dan diye :))) acaba farkında mı .kom
[QUOTE=cırcır;92319]şimdi sn. teo olsa söylerdi. tcell ne anlar 200 MA dan diye :))) acaba farkında mı .kom[/QUOTE]
sn.teo'nun yorumlarını gerçekten çok özleyeceğiz.. o, bu forum için çok büyük bir kayıp.. keşke hiç kırgınlıklar yaşanmasaydı ve hiç kimseyi kaybetmeseydik..:(
[quote=cırcır;92319]şimdi sn. teo olsa söylerdi. tcell ne anlar 200 MA dan diye :))) acaba farkında mı .kom[/quote]
Fizik hocmız şöyle derdi...Çatıdan kendinizi aşağıya bıraktığınızda düşeceğinizi bilmeniz için yerçekimi ivmesinin g=9,81 m/sn2 olduğunu bilmenize gerek yok :) bu ada alternatif bakış :D:D
Nisan Vade VOB Kontratı için, en belirgin ve krtik seviye 28800-29000 bandıdır. Bu seviyenin altında orta vadeli bakış açısıyla, 26000 in altında bir dip arayışı olacağını düşünüyorum. Bu bandın üzerinde kısa vadede yukarı tepkilerde mümkündür. SPX de de 725 benzer bir öneme sahiptir. Diğer yandan, ABD den veya başka bir yerden gelecek paket, kurtarma v.b. haberlerinin daha öncekiler gibi aşırı yukarı tepkilere neden olma olasılığı ise zayıftır. Bunlar piyasa beklentilerinin ve fiyatlamasının içerisindedir, paketlerin herhangigibr işe yaşamadığı sadece ölümü daha yavaş ve katlanılır hale getirdiği görüşü hakimdir. Gözler Alman, İtalyan bankalarını ve D. Avrupayı da izelemelidir. Bu arada seçim öncesi DTP ile ilgili kapatma kararı çıkması gibi (şu aşamada beklemesem de filler oyunundan bir hamle çıkabilir)bir sürpriz içerideki negatif fiyatlama isteğini de körükleyecektir.
[QUOTE=kayahan;92318][B] İhracatta büyük [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=2]ç[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=2]ök[/SIZE][/FONT]üş!!!![/B]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=2]
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine
göre, Türkiye'nin 2009 yılı şubat ayı ihracatı, geçen yılın aynı dönemine oranla
yüzde 35'lik düşüşle 6 milyar 866 milyon dolar oldu.
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, şubat ayı ihracat rakamlarını, Bursa'da
düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.
Büyükekşi'nin verdiği bilgiye göre, Türkiye'nin şubat ayındaki ihracatı,
geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 35'lik'lik düşüşle 6 milyar 866 milyon
dolar oldu.
İlk iki aydaki ihracat 13 milyar 908 milyon dolar, şubat ayı itibarıyla
geriye dönük bir yıllık ihracat ise yüzde 8,01'lik artışla 121 milyar 68 milyon
doları geride bıraktı.[/SIZE][/FONT][/QUOTE]
Hah işte budur...
Çatıdan kendini aşağıya bırakmış bu ihracat rakamları...
Yerçekimine istesede meydan okuyamaz artık..
AIG'NIN 4. CEYREK ZARARI 61.66 MILYAR DOLAR
AIG'IN 4. CEYREK OLAGANUSTU KALEMLER HARIC HISSE BASINA ZARARI 14.14 DOLAR (ONCEKI:-1.25 DOLAR)
-MATRIKS-
.dng.dng.kom
[b] 02.03.2009 13:15:23 *aıg'nin 4.çeyrekte hisse başına zararı 22.95 dolar
02.03.2009 13:15:35 *aıg'nin 4.çeyrekte net zararı 61.66 milyar dolar [/b]
uuuuuuu..şehre korku hakim...SPX SAPIX bir düşüş yapıyor..716..uuuuuuuuu..çöküş çıktı falımda
[QUOTE=cırcır;92308]kota yok şuanda sn. hellim sizi kandırdı galiba. .kom
kuzeyyıldızını tanımıyorum[/QUOTE]
Ben bir yerden tanır gibiyim.
AIG'de [B]nasıl bilirdiniz ?[/B] sualini soracak hale gelmiş.
yahu meğer finansal piyasalar ne balonmuş nasıl şişirilmiş?
Döviz kuru nereye koşuyor?
Uğur CİVELEK
[I]02.03.2009 - 08:57[/I]
Son iki haftadır Türk Lirası'nın değerinde yaşanan gelişmeler hem beklentileri iyice bozarak güven bunalımını derinleştiriyor, hem de siyasi irade ile iş dünyası arasındaki gerginliği tırmandırıyor. Dolar kuru son iki haftada ısrarla 170 seviyesini denedikçe döviz kuruna ilişkin beklentilerle birlikte tercihlerde farklılaşıyor, gelişmeleri kontrol altına alıp yönlendirmek imkansızlaşmaya başlıyor. Mevcut koşullarda Merkez Bankası'nın piyasaları rahatlatmak adına daha fazla faiz düşürmesinin zorlaştığı ve ekonomik daralmanın tahammül sınırlarını aşabileceği endişeleri güçleniyor. Döviz borcu olanlar itibar kaybeder ve rahat uyuyamaz hale gelirken, bu seviyelerden Türk Lirasına geçenlerin kafası karışıyor: Potansiyel alıcılar alış seviyesini yükselttikçe daha aşağı seviyeleri bekleyenler de gelişmelerin etkisi altında kalarak tercihlerini değiştirmeye zorlanıyor; döviz piyasasındaki gerginlik tüm ekonomiyi etkiliyor.
Bundan sonra döviz piyasamızda yaşanacak gelişmeleri öngörebilmek için ekonomide yaşanacak gelişmeleri olabildiğince isabetli bir şekilde öngörebilmek gerekiyor. Kısa vadeli bakış açısı ile sağlıklı değerlendirme yapmak pek mümkün görünmüyor; korkuları nedeniyle kısa vadeye hapsolanlara fazla itibar etmemek gerekiyor. Küresel düzeyde yaşanan krizle döviz piyasamızda yaşanan eğilim arasında oldukça güçlü ve belirleyici bir bağımlılık var: Kriz devam ettiği sürece uluslararası ticaret hacmi ve sermaye hareketleri daralmaya devam edecek, bu durum döviz piyasalarımızda talep lehine dengesizlik yaratarak Türk Lirası'ndaki değer kaybı eğiliminin sürmesine sebep olacak. Başka bir deyişle küresel krizin etkileri gündemde kaldığı sürece döviz kurunda yaşanan yükseliş eğilimi devam edecek. Bu yükselişi durdurmak amaçlı girişimler kısa vadede etkili olsa bile orta vadede işe yaramayacak; kürsel kriz devam ettiği sürece akıntıya karşı çaresiz bir şekilde yüzmeye çalışmak benzeri bir davranış özelliği taşıyacak.
Bu durumda öncelikle yaşadığımız krizin iyi analiz edilmesi gerekiyor. Moody's ve Standart & Poor's gibi itibarlı kredi derecelendirme kurumlarının "krizin henüz başlangıç aşamasındayız" şeklindeki değerlendirmelerini, özellikle gelişmiş ekonomilerde iyice belirginleşen kamulaştırma ve korumacı eğilimleri dikkate alır isek, bu krizin enaz birkaç yıl daha etkili olabileceğini, tüm ekonomileri sarsabileceğini hesaba katmamız gerekiyor. Koşullar döviz piyasamızda yaşanan eğilimin de henüz başında olduğumuzu düşündürüyor. Menkul-gayrimenkul değerlerinin, dış ticaret hacmimizin ve ekonomide yaratılan topolam katma değerin azalmaya devam edeceği, orta vadede bile kriz öncesi düzeylere ulaşılamayacağı ve sonuçta dış kredi imkanlarının daralmaya devam etmesi olasılığı oldukça yüksek. Ekonomi artık net yabancı sermaye girişi ile finanse edilmeyecek, mecburen tüketim daralır iken tasarruflar artmak zorunda kalacak, geçiş sürecindeki sarsıntıyı hafifletmek adına Merkez Bankası son çeyrek asırda hiç yapmadığı şekilde aktif rol alacak. Kısa vadede piyasalarda gerek Türk Lirası gerekse döviz cinsi likidite sıkıntısı yaşanmasın diye devreye sokulan uygulamalar kurların daha fazla yükselmeyeceği anlamına gelmeyecek.
Zira hükümet IMF ile anlaşsa, ciddi miktarda oy kaybını göze alarak çok katı bir mali disiplin uygulamaya çalışsada bütçe açığı büyüyecek; paranın devir hızındaki çöküşü, borç-alacak zincirindeki ve ekonomideki daralmayı azaltmak için Merkez Bankası ve bankaların seferber olması ise durumu düzeltmekten çok döviz kurlarını yükseltecek nitelikte olacak. Daha önce yapılmış büyük hatalar ve yanlış politikalar bu sonuçta belirleyici olacak; korkunun ecele faydası olamayacak.
Tekrarlayalım, bu kriz İkinci Dünya Savaşı sonrasında yaşanan hiç bir krize benzemiyor ve kuralcı yaklaşımlardan vazgeçmeden kontrol edilemiyor, etkilerini genişleterek derinleşmesi önlenemiyor. Tüm ekonomilerde tüm sektörler daralıyor vs. bir birini olumsuz yönde etkiliyor; dip nerede ne zaman ve nasıl bulunacağı kestirilemiyor, güven bunalımının derinleşmesi önlenemiyor. Küreselleşmenin iflas ettiği gerçeğini göremeyen veya pozisyonları gereği kabul edemeyenler yaşanacak olumsuzlukları kontrol altına alıp yönlendiremez, istikrarsızlığın dramatik boyutlara ulaşmasını engelleyemezler. Tersini iddia edenlere sormak gerekiyor: ABD ekonomisinde aktarılan önce kaynak ve garantiye rağmen işler neden düzelmiyor? Otomotiv firmaları aldıkları kamusal desteğe rağmen neden toplarlanamıyor?..
Türkiye örneğinden hareket eder isek bu kriz 1994 ve 2001'de yaşadıklarımızdan çok farklı: Tüm sektörlerin yarattığı katma değer büyük bir hızla eriyor, söz konusu toplam gelirin ortağı olan kamunun payı da küçülüyor ve finansman sorunları ağırlaşıyor. Önceki krizler üreten kesimleri kur artışı sayesinde rahatlatıp, ihracata yönelerek istihdam ve katma değeri korumalarını sağlıyordu, bu sayede hizmet sektöründe yoğunlaşan çözülme de sınırlı kalabiliyor krizler uzun süreli olmuyordu; bu kez öyle olmayacak gibi görünüyor... Bir düşünün Türkiye ekonomisi önümüzdeki üç yıl boyunca ortalama yüzde 5 daralır, toplam 21.3 milyon kişi olan istihdamın yüzde 15-20'si işsizler ordusuna katılır, bütçe açığının milli gelire oranı yüzde 20'lere ulaşır ve sorunlu kredi hacmi bir kaç kat artar ise döviz kuru ne olur? Bu ve benzeri sorunları duymak ve görmek istemeyenler, yaşanacak felaketi önleyemezler...
altın sistem
[IMG]http://img99.imageshack.us/img99/3579/altin2.png[/IMG]
ihracat çöktü HASBC ve AIG battı biz neden düşmüyoruz? .dng
[quote=VOBiX;92331]ihracat çöktü HASBC ve AIG battı biz neden düşmüyoruz? .dng[/quote]
HASBC kim yaww? HSBC mi? Ne zaan batmış nerde batmış....dngSorun bana aşağıdaki en sevdiğim etiketlerden birini hatırlattı.. "hani düşecektik ayu":D...
Sence ?
[quote=SEYYAH;92328]AIG'de [B]nasıl bilirdiniz ?[/B] sualini soracak hale gelmiş.
yahu meğer finansal piyasalar ne balonmuş nasıl şişirilmiş?[/quote]
Ben konuyu daha bütünsel ele alıyorum.. SPX i nasıl bilirdiniz?
[QUOTE=Astatin;92332]HASBC kim yaww? HSBC mi? Ne zaan batmış nerde batmış....dngSorun bana aşağıdaki en sevdiğim etiketlerden birini hatırlattı.. "hani düşecektik ayu":D...
Sence ?[/QUOTE]
Bizim bir hocanın telafuzu öyleydi o yüzden yazdım. Doğrusu HSBC! AIG ne kadar battıysa o da o kadar battı işte. Zarar fazla gelmiş. AIG endeks dışında olsa da iş yaptığı kurumalr endeks içinde.
[QUOTE=Astatin;92333]Ben konuyu daha bütünsel ele alıyorum.. SPX i nasıl bilirdiniz?[/QUOTE]
Abi batıda bir kıta varmış. Biz keşfe gidiyoruz. Eskiden Amerikalılar diye bir kabile yaşarmış .dng
Düşmeye karar verildi nihayet...
[quote=VOBiX;92334]Bizim bir hocanın telafuzu öyleydi o yüzden yazdım. Doğrusu HSBC! AIG ne kadar battıysa o da o kadar battı işte. Zarar fazla gelmiş. AIG endeks dışında olsa da iş yaptığı kurumalr endeks içinde.[/quote]
Aha işte bunun için sordum...Çünkü heyçeyçbisi (buda benim hocanın telaffuzu) türev enstruman ve mor-kıç olayına görece çok az bulaşmış idi..Birleşik kaplar teorisi çalışıyor..Ben kötüyüm sen kötüsün o kötü biz kötüyüz siz kötüsünüz onlar kötü...Mesaj: Kötü ekonomide iyi şirket, kötü dünyada iyi ülke olmaz :)........ Hani, Türkiye'ye ayrış da gel diye tezahürat yapan yorumculr geldi aklıma.dng.dng
Bizi tutan nedir sorunua verilen cevpaalrdan biri VARLık barışı idi bugün haberi de çıkmış.
[URL="http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?YZR_KOD=78&HBR_KOD=117963"]Ya Stand-by, ya Varlık Vergisi[/URL]
VOBIX sana nostaljik bir parça yazayım...
Bir gün bi gün bir VOBcu,
Evede gelmiş kimse yok,
Açmış bakmış borsayı,
Şeker de sanmış longları,
Yemiş yemiş bitirmiş,
Akşama sancı başlamış (DJ düşüşü kinayesi)
Yaptığından uuutanmış :)
AIG'nin zararı 99 milyar dolar, destek çıktı
02.03.2009 13:35:35 Son Güncelleme:02.03.2009 13:43:38 finanstrend.com
ABD hükümeti, AIG'i desteklemek için yeni adımlar atarak vergi ödeyenleri korumak için şirketi istikarara kavuşturmayı amaçladığını duyurdu.
Önlemler arasında en çarpıcı olanı yeni oluşturulan özsermaye serbestliği, burada amaç AIG'in birikimsiz tercihli hisseleri karşılığında Hazine'den ihtiyacı olan 30 milyar doları almasını sağlamak.
Hükümet, AIG'in yılın geçtiğimiz iki ayında finans piyasalarında hızlı bozulma ve genel olarak piyasalarda devam eden dalgalı ortama bağlı olarak hala önemli zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirtti.
Şirket 4. çeyrekte 61,7 milyar dolar zarar açıkladı. 2008 yılı zararı 99,3 milyar dolar oldu.
[QUOTE=Astatin;92339]VOBIX sana nostaljik bir parça yazayım...
Bir gün bi gün bir VOBcu,
Evede gelmiş kimse yok,
Açmış bakmış borsayı,
Şeker de sanmış longları,
Yemiş yemiş bitirmiş,
Akşama sancı başlamış (DJ düşüşü kinayesi)
Yaptığından uuutanmış :)[/QUOTE]
No pozsiyon, no sancı .dng
Forever flat. Forevera son versem iyi olacak.
Sistmeelrin dördü de Cumadan satta ;)