-
[quote=jerfin;93706]uzun zamandır söylüyorum ben.. hatta geçen yıl bunun tartışması da yapılmıştı bu forumda, eskiler bilir.. 2001 de nasıl küçük bankalar tuz-buz olduysa, bu krizde de küçük aracı kurumlar dağılacak, bitecek.. çok fazla batan aracı kurum olacak.. sonradan ah vah demektense paranızı güvenli kurumda tutun..
yüksek faize aldanıp da paralarını küçük bankalara yatıranlar perişan oldu 2001'de.. komisyon cazibesine kapılıp da güvenmediğiniz kurumda durmayın derim..[/quote]
şimdi aracı kurumda vob hesabındaki para takasbank'ta durmuyor mu?
bu iş için herkes farklı konuşuyor yaw :(
şimdi diyelim X kurumda benim vob hesabımda param var boşta veya L-S pozisyon olarak veya yarısı poz. yarısı nakit neyse.kurum batınca benim param buhar mı oluyor?
bunu tam olarak bilen birisi var mı?
-
[QUOTE=MMO;93716]Merkez 1.80 nin üstüdeki durumu görmeden müdahaşe edeceğini sanmama hatta 1.90 nı bile bekleyebilir zaten ortalık karışık müdahale sonrası piyasada heyeca dahada arttabilir bence bunuda hesaba katıyor olmalılar Rusya örneği var önümüzde eğer yabancı çıkacaksa ne kadar yüksekten çıkarsa o kadar bizim karımız olur[/QUOTE]
yabancı oranı imkb'de 2-3 haftada %4 düştü, hemde yatay piyasada !!.. bu yüzde olarak büyük bir rakamdır..
ilk düzeltmeyi 1.90 civarlarından yapması gerekiyor zaten teknik olarak.. o seviyeleri MB müdahale etse de görecek, etmese de..
-
Evet bencede müdahale olmasın, yada en azından psikolojik 2,00 tl ye kadar olmasın, yabancının 49 milyar$ ı kaldı diyolardı geçen hafta, sıcak yabancı sermaye yani, MB ninde bu hafta 70 milyar$ rezervi varmış, istese dert olmaz yani, ama istemesin, doları çıkmak isteyen buyursun yukardan alsın, seçime kadar böyle olsun, 2,00 tl yi geçirmesin ama, neden?
e çünkü bizimde reel sektörün pek çok dövizle borcu var, bunuda hesabederek fiyatın fazla uçuşa geçmesinede izin vermesin diyorum, yani tl nin namusunu MB koruyacaksa, buna ayarı vermeyide bilmeli derim, volatiliteyi fazla arttırmamalı, saygılar...
-
[QUOTE=parderi;93717]Seçimlere kadar 1750 lerin çok üstüne müsaade edilmez. Seçim sonrası 2000 işten bile değil ama 2000 de satılmak üzere mevzilenmiş pek çok $ portföyü var.[/QUOTE]
herkes seçimi bekliyor, ama inan seçim sonrasına kalmayacak o seviyelerin görülmesi parderi..:)
-
[quote=parderi;93717]Seçimlere kadar 1750 lerin çok üstüne müsaade edilmez. Seçim sonrası 2000 işten bile değil ama 2000 de satılmak üzere mevzilenmiş pek çok $ portföyü var.[/quote]
ben belkıde psıkolojık 180 ustunu gormez dıye dusunuyorum ınsallah yanılmam.bugun olan hareket bence ge batacagı haberıydı kı onda bıle abd ge az tepkı verdı ama yıne bankalarla coktu s&p ona ınat 10 gundur dow sert kayıplara ragmen bız daha yatayda sıkışmıstık ve tepkıyı herkes yukarı beklerken asagı kırılma oldu.bundan dolayı dolara talep geldı.bırazda rıks algılaması farklı tabı.ben 1650 uzerınde dovız alan yerlı yatırımcı olduguna ınamıyorum zaten satılan dth(dovız tev.hesap) dan da bu bellı
-
[quote=jerfin;93718]bence de artık MB bu saaten sonra müdahale ederek döviz stoklarını eritmemeli.. işe de yaramaz artık dediğin gibi.. yabancı 2-3 haftadır imkb'de hisse satıp döviz alıyor (bunu günlerdir yazıyorum).. eğer MB müdahale ederse, altın tepsiyle ucuz döviz alma imkanı sunacak gidecek yabancıya.. boşuna döviz stoklarını eritmiş olacak..[/quote]
pozisyon icabı mı söylüyorsun??? bilelim de :)
-
[QUOTE=SEYYAH;93719]şimdi aracı kurumda vob hesabındaki para takasbank'ta durmuyor mu?
şimdi diyelim X kurumda benim vob hesabımda param var boşta veya L-S pozisyon olarak veya yarısı poz. yarısı nakit neyse.kurum batınca benim param buhar mı oluyor?
bunu tam olarak bilen birisi var mı?[/QUOTE]
eğer pozisyonda isen takasbank'dadır paran.. ama pozisyonda değilsen kurum onu cari hesaba aktarıp buhar edebilir seyyah..:)
-
[QUOTE=cırcır;93724]pozisyon icabı mı söylüyorsun??? bilelim de :)[/QUOTE]
böyle düşündüğüm için dolar pozisyonundayım aylardır zaten cırcır..:..:
-
[QUOTE=SEYYAH;93719]şimdi aracı kurumda vob hesabındaki para takasbank'ta durmuyor mu?
İzmir vadeli işlemler borsasında hesabınız var, paranız o hesapta oluyor zaten, aracı kurum sadece o hesabınızdaki işlemlerinizin taşeronluğunu yapıyor diyim, aracılık taşeronluğundanda komisyon alıyor, aracı kurum batsa sizin paranız o hesapta durur.. ama aracı kurum batmadan önce sizin kontratları satıp sizin adınıza para çekme belgesi almış gibi gösterip ki bunu sizin imzalamanız gerekiyor, o yüzden boş para aktarım yada virman kağıdı imzalamayın, sakatlık olması muhtemel derim, işte o zaman paralar uçar, başka sakat durum göremiyom ben.
-
[quote=jerfin;93725]eğer pozisyonda isen takasbank'dadır paran.. ama pozisyonda değilsen kurum onu cari hesaba aktarıp buhar edebilir seyyah..:)[/quote]
yok o hısse senet ı ıcın oyle yanı senet satıp nakıtte kaldıysan para carı hesapta esas sorun orada.kucuk kurum battı dıyelım ne kadar oz sermaye o kadar hesaba pay tabı yeterse.ama vob ta olan para poz yoksa o vobta nemalanıyor ustelık carı hesp oranından daha yuksek faızle.sonuc olarak kurum kucukse senın paranıı carıye cekıp faızden kendı de kazanıyor ama paran vob ta kalırsa senden anca kurek alıyorrr.ama aga babası kurumla calışırsan varsınn gece rahat uyusun paran
-
Fiyatta anlaşabildiğiniz sürece kamu bankalarının aracı kurumları her zaman en iyi alternatifdir
-
[QUOTE=jerfin;93725]eğer pozisyonda isen takasbank'dadır paran.. ama pozisyonda değilsen kurum onu cari hesaba aktarıp buhar edebilir seyyah..:)[/QUOTE]
Pozisyondaysada son saniyelerde pozisyonu kapatabilir ne var bunda?
Pozisyonları kapatıp parayı buhar eden aracı kuruma hani nerede ordinon desen ne yazar, para buhar olmuş, yok ordine mordino paramda yok dedimi tamam işte:)
-
Anlaşıldıki tez zamanda herkesin para sağlam kuruma yatacak, yarınki iş bu, saygılar...
-
[QUOTE=bull market;93727]İzmir vadeli işlemler borsasında hesabınız var, paranız o hesapta oluyor zaten, aracı kurum sadece o hesabınızdaki işlemlerinizin taşeronluğunu yapıyor diyim, aracılık taşeronluğundanda komisyon alıyor, aracı kurum batsa sizin paranız o hesapta durur.. ama aracı kurum batmadan önce sizin kontratları satıp sizin adınıza para çekme belgesi almış gibi gösterip ki bunu sizin imzalamanız gerekiyor, o yüzden boş para aktarım yada virman kağıdı imzalamayın, sakatlık olması muhtemel derim, işte o zaman paralar uçar, başka sakat durum göremiyom ben.[/QUOTE]
1- hesap açılışı sırasında zaten siz otomatik virman talimatnamesi imzalıyorsunuz.. tüm kurumlar alır bunu..(başka türlü cari bakiyeniz komisyondan dolayı eksi bakiyeye düştüğünde nasıl para aktarabilir vob hesabınızdan. !!)
2- eğer aracı kurum, para yatırma ve çekmelerde banka değil de kendi kasasını kullanıyorsa öyle bir buhar olur ki paranız anlayamazsınız.. ama aracı olarak bankayı kullanıyorsa daha zor tabi..
3- zaten kurumu batırıp ortadan kaybolmayı düşünen kurum sahibi herşeyi kılıfına uydurur, yada uydurmaya gerek görmek parayı alıp tüyer..:..:
-
[QUOTE=jerfin;93726]böyle düşündüğüm için dolar pozisyonundayım aylardır zaten cırcır..:..:[/QUOTE]
Jerf, senin dolar pozisyonlar sağlam kurumdamı? kapatmazsan şimdi bu dolarları kurum bişey yapamaz mı?..... acaba? yoksa yaparmı?....
Dolar bu yaaa? yoksa dolmazmıydı?:D
-
[QUOTE=jerfin;93725]eğer pozisyonda isen takasbank'dadır paran.. ama pozisyonda değilsen kurum onu cari hesaba aktarıp buhar edebilir seyyah..:)[/QUOTE]
Genelde benim pozisyonda ikende buhar oluyor. Onun için aracı kurumun batıp çıkması benim için pek dert değil.:..:
-
şimdi gerçekten sorun olma ihtimali varsa X kurum battığında.o zaman seyreyleyin cümbüşü büyük banka aracı kurumları burunlarından kıl aldırmaz.öyle ya şimdi kontrat başı 10 TL kom. deseler yok mu diyeceğiz? el mecbur vermeyecek miyiz?
ya paşa paşa vericez böyle bir durum olursa ya da her gece ya sabah param buhar olursa korkusuyla mıyatıcaz?
iyice bi araştırmak lazım bunu.içime sıkıntı düştü şimdi.
VOB A.Ş.'ne sormak lazım en doğrusu bu sanırım.ya birisi sormuştu bunu ama kimdi hatırlamıyorum.maille bi sormak lazım.
-
[QUOTE=jerfin;93732]1- hesap açılışı sırasında zaten siz otomatik virman talimatnamesi imzalıyorsunuz.. tüm kurumlar alır bunu..(başka türlü cari bakiyeniz komisyondan dolayı eksi bakiyeye düştüğünde nasıl para aktarabilir vob hesabınızdan. !!)
2- eğer aracı kurum, para yatırma ve çekmelerde banka değil de kendi kasasını kullanıyorsa öyle bir buhar olur ki paranız anlayamazsınız.. ama aracı olarak bankayı kullanıyorsa daha zor tabi..
3- zaten kurumu batırıp ortadan kaybolmayı düşünen kurum sahibi herşeyi kılıfına uydurur, yada uydurmaya gerek görmek parayı alıp tüyer..:..:[/QUOTE]
1- ben oto virman talimatnamesi imzalamadım, sadece komisyon kesebilmeleri için ayrıca bir talimatname imzaladım..
2- aracı kurum banka kullanıyor, ben virman talimatnamesi imzalayıp vermeden para çekemiyor vob hesabımdan.
3- sıkar biraz, daaatırım:mad:
-
[QUOTE=bull market;93733]Jerf, senin dolar pozisyonlar sağlam kurumdamı? kapatmazsan şimdi bu dolarları kurum bişey yapamaz mı?..... acaba? yoksa yaparmı?....
Dolar bu yaaa? yoksa dolmazmıydı?:D[/QUOTE]
kamu kurumunda..:..::..:
-
[QUOTE=hexa;93708]Jelibon altın düşüşü tamamladı mı yoksa 880 bekliyormusun halen?[/QUOTE]
900 den tepip 1000 e çıft tepe denettirecek gibi duruyorlar.
yani 900 alım 900 stoploss yapılabilir.
daha sağlıklı alım 850-870 arası.
-
[QUOTE=jerfin;93737]kamu kurumunda..:..::..:[/QUOTE]
Hımmm, 6 ay sonra kamu kurumlarıda topu dikicek ama...kapıya kilit...hadi şimdi yırtarsında...sonumuz kötü yaaa.. keynes in dediğine gelecezmi ne?
Uzun vadede hepimiz geberecez....
En iyisini parderi yapıyo valla, oooh....:D sorun yok parderi devam et:D:D
-
[QUOTE=Sunrise;93710]15 eylül 2008 dekine benzer bir astrolojik oluşum var. Lehman'ın battığı gün yani. Beklentim gelecek haftada düşüşün devam etmesi.
sevgiler[/QUOTE]
zaten teknikteki görünüm o tarihtekiyle aynıydı. halada aynı.
-
[QUOTE=bull market;93736]1- ben oto virman talimatnamesi imzalamadım, sadece komisyon kesebilmeleri için ayrıca bir talimatname imzaladım..
2- aracı kurum banka kullanıyor, ben virman talimatnamesi imzalayıp vermeden para çekemiyor vob hesabımdan.
3- sıkar biraz, daaatırım:mad:[/QUOTE]
1- o komisyon kesebilmeleri için verdiğin talimat ''otomatik virman talimatnamesi işte''..:..::..: o komisyon kesintileri vobdan cari hesabına aktarılarak başka nasıl yapılıyor sanıyorsun..
2- şimdi vob hesabından cari hesabına aktarır, ama banka kullanıyorsa kurum senin imzan olmadan bankadan çekmesi zor..
3- adam paraları cebe atıp kaçmış yurtdışına, kimi bulup da dağıtacaksın..:..:
-
Altın 6. aydan sonra şaha kalkar uzaya fırlar, o zamana kadar 800-1000 git gel...
.uyk
-
okadar sabır ediyoruz....... sisteme uyabilmek namına insan üstü çaba gösteriyoruz peki ne için? elin adamı hortumlasın gitsin diyemi :mad:
-
iyi geceler herkese...uyk
-
[QUOTE=fXci;93743]okadar sabır ediyoruz....... sisteme uyabilmek namına insan üstü çaba gösteriyoruz peki ne için? elin adamı hortumlasın gitsin diyemi :mad:[/QUOTE]
ya o kadar kolay değil tabiki hortumlamak.. ama yine de siz eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın..:..:
-
hayda ..nerden çıktı bu aracı kurum muhabbeti..şimdi bende kıllandım..tamamda iyi-kötü nasıl ayıracagız..daha doğrusu benim kurum hangi safa giriyor..:)
-
[QUOTE=hexa;93711]Bu arada bir arkadaşım VOB dünyasına (cehennemine) adım atacağını söyledi ve tavsiye istedi, tabi veremedim istediğini :D Yarın işlem yapacakmış hangi vadeyi tavsiye edersiniz nisan-mayıs...? Girme dedim dinletemedim yazık çocuğa kısaca tavsiyeniz varmı? Pek işlem yapmayacakmış alıp bekleyecekmiş[/QUOTE]
Mayıs vade yok zaten Haziran vade sığ olduğu için mecbur Nisan vadede işlem yapacak.
-
Takas temiantındaki paranızı kim nemalandırıyor? Aracı kurum mu? VOB mu?
VOB nemalandırdığına göre paranız aracı kurumda değil VOBda oluyor. "VOB batmadığı sürece bir şey olmaz. Aracı kurum batarsa VOBu arayıp pozsiyonunuz kapatabiliyorsunuz ve ve hesabınızı başka bir kuruma aktartabiliyorsunuz. " şeklinde biliyorum ben. Küçük kurum büyük kurum diye bakmaktansa kurumun bilançosuna bakmak lazım. Raymond da büyük kurum idi ama battı.
[URL="http://www.tspakb.org.tr/tr/admin/Portal/LinkClick.aspx?tabid=87&table=Baglanti&field=ItemID&id=577&link=AIM_Veriler_ak_karsilastirmali_200809_rev.xls"]Karşılaştırmalı Aracı Kurum Verileri (2008/09; Revize UFRS) [/URL]
-
[IMG]http://img27.imageshack.us/img27/1479/plus500.png[/IMG]
Menkul metler nedir yawf? .dng
-
Uzakdoğu kaçda açılıyor arkadalar bilen varmı
-
[QUOTE=ÖZGÜR EFE;93751]Uzakdoğu kaçda açılıyor arkadalar bilen varmı[/QUOTE]
hangisi?
-
Nikkei 02:00de
SSEC 03:30 gibi
Heng Seng 03:50 gibi
açılıyormuş.
-
VOB açılış tahminleri alayım
-
günaydın..gece yine epey karışmış ortalık..endeks 22200 gap ve 21000 dıbınden bahsedildgini görunce 1 hafta once hadi canım bugun ıse neden olmasın durumlrı mevcut..tabi bu dalga onu da keser mı bellı degıl.oralarda alıcı gelirse daha da asagıları gorurmuyuz ..bu da bi soru.bizim zemberek kuruldu kuruldu birden boşaldı.mb nın kur a mudahale edecegını pek sanmıorum.nedenı de her ne kadar elnıde 70 milyar dolar rezerv bulunsa da sevgili babo yakın zamanda açıklamıştı bunun 25 civarı ona ait.piyasa bukadar guclu talep bu kadar yuksek olabılecekken dolara mudahale etmek bombanın pimini çekmek olur ancak.bu sefer de mudahalelesının faturasını fazlaca öderiz.talep dengelenmesine bakıp ekarte olamıycagını anladıgı yerde müdahale edicektir.eskisi gibi yanlış yapmıycaktır..haftasonu epey önemli.sabah abd senatosunun hükümete 'bu kadar kaynak aktardınız bi işe yaramadı ama bi daha bankalara kaynak aktarmak istedginizde kuvvetlı bı hayır cevabı alıcaksnız ' gbi bi söylemını dınledim.bu da düşmeyi biraz daha körükleyebilir.dow da 65xx lerı de gosterdıler.umarım aksam tarım dısı ıyı gelır de bıraz toparlanır pıyasa..sevgiler bol kazançlar
-
[quote=Astatin;93754]VOB açılış tahminleri alayım[/quote]
Bugün VOB'u açmasak, olmaz mı? .brv
-
[quote=excali;93756]Bugün VOB'u açmasak, olmaz mı? .brv[/quote]
Boşluklrı doldurunuz sayın Genel Yayın Yönetmenim ;
....... etme .. olur ....... ...... .. olur:..::..:
Excali bir de yeni fark ettim, hem puan verip hem de longa gel demişin ya :) Kayıtlara geçmiş:D:D:D
Ya şaak bir yana, VOB da zaten baştan kabul ettiği ve bildiği kurallarla oynayan 3-5 bin adamız hepi topu..Oyuna girenin ...tü ıslanır hesabı.
Ama bu USDYTL nin böyle hızlı çıkışı üzüyor beni :( 75 milyona dokunuyor çünkü o..
-
Fazla vermeselerde uzundaki arkadaşlara zararı olmasa iyi olacak 27800 diyeyim.
-
[B]Günaydın,
[U]6 Mart Cuma Yurtdışı Gündeminden Bazı Başlıklar
Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi [/U][/B]
[U]GBP Üretici Girdi Fiyat Endeksi (Mevsimsellikten Arındırılmamış) (a/a) (Şub) 11:30 %0,2 %1,5 Yüksek
GBP Üretici Girdi Fiyat Endeksi (Mevsimsellikten Arındırılmamış) (y/y) (Şub) 11:30 %1,1 %2,3 Yüksek
GBP Üretici Çıktı Fiyat Endeksi (Mevsimsellikten Arındırılmamış) (a/a) (Şub) 11:30 %0,1 %0,1 Yüksek
GBP Üretici Çıktı Fiyat Endeksi (Mevsimsellikten Arındırılmamış) (y/y) (Şub) 11:30 %3,1 %3,5 Yüksek
GBP Üretici Çıktı Fiyat Endeksi (Mevsimsellikten Arındırılmamış) (Çekirdek) (a/a) (Şub) 11:30 %0,2 %0,4 Yüksek
GBP Üretici Çıktı Fiyat Endeksi (Mevsimsellikten Arındırılmamış) (Çekirdek) (y/y) (Şub) 11:30 %3,7 %4,1 Yüksek [/U]
[U]USD Tarım Dışı İstihdamdaki Değişim (Şub) 15:30 -625K -598K Yüksek
USD İşsizlik Oranı (Şub) 15:30 %7,9 %7,6 Yüksek
USD İmalat İstihdamındaki Değişim (Şub) 15:30 -171K -207K Yüksek [/U]
USD Ortalama Saatlik Gelirler (a/a) (Şub) 15:30 %0,3 %0,3 Düşük
USD Ortalama Saatlik Gelirler (y/y) (Şub) 15:30 %3,9 Düşük
USD Ortalama Haftalık Çalışma Saati (Şub) 15:30 33,3 33,3 Düşük
[U]USD Fed-Dudley'in Finansal Piyasalar Hakkındaki Konuşması 18:15 Yüksek
USD Tüketici Kredileri (Oca) 22:00 -3,9Mlyr -6,6Mlyr Yüksek [/U]
[B][U]Bazı Bilançolar[/U][/B]
Petróleo Brasileiro S.A.-Petrobras(PBR) ---$ (Zaman Belli Değil)
[B]Bol Kazançlar..[/B]