-
kısa bir yorum geçeyim.
dünkü satışlar tırıvırı değildi. çok ağır satışlar geldi. özellikle parite tarafında. paranın hasının döndüğü yer orasıdır. gerisi tırıvırıdır. günde 10 trilyon dolar dönen yerdeki majör paritelerde en iyimser düşüş %-1,5 ise, durup bi "silkeleme miydi yoksa trend dönüşü müydü" sorusunu sormak gerekir...
pariteler belli bir noktayı geçene kadar buna trend dönüşü derim ve orta vade için yükseldikçe short/flat, short/flat stratejisini uygularım.
uzun yapmak riskli olabilir. bu kadar satış yapan ağa değilse kim?
ve bu kadar satış yapan ağa yukarı çıkmasına izin veriyorsa bile güzel yerden bi balya daha vermek için izin veriyor demektir.
dünkü o trilyon dolarları shorta gömerken biz güzel yerden mallanalım diye gömdüğünü düşünmüyorum.
şahsi fikrimdir. al-sat-tut-basket potasına patates süsü ver-çekiçle pencere del tavsiyesi değildir. işkembeden sallamadır. :)))
-
[quote=unlimitted;278671]kısa bir yorum geçeyim.
dünkü satışlar tırıvırı değildi. çok ağır satışlar geldi. özellikle parite tarafında. paranın hasının döndüğü yer orasıdır. gerisi tırıvırıdır. günde 10 trilyon dolar dönen yerdeki majör paritelerde en iyimser düşüş %-1,5 ise, durup bi "silkeleme miydi yoksa trend dönüşü müydü" sorusunu sormak gerekir...
pariteler belli bir noktayı geçene kadar buna trend dönüşü derim ve orta vade için yükseldikçe short/flat, short/flat stratejisini uygularım.
ve bu kadar satış yapan ağa yukarı çıkmasına izin veriyorsa bile güzel yerden bi balya daha vermek için izin veriyor demektir.
dünkü o trilyon dolarları shorta gömerken biz güzel yerden mallanalım diye gömdüğünü düşünmüyorum.
şahsi fikrimdir. al-sat-tut-basket potasına patates süsü ver-çekiçle pencere del tavsiyesi değildir. işkembeden sallamadır. :)))[/quote]
unli,
böle işkembeye can kurban....kom
işler nası ,iyi mi?:confused:
-
vay saraylı abim gelmiş. gel abi otur şöyle baş köşeye.:)))
ya da "abi ne işin var git denize gir yaa" mı demeliydim. :::
-
[quote=saraylı;278678]unli,
böle işkembeye can kurban....kom
işler nası ,iyi mi?:confused:[/quote]
eyvallah abi, yokluğundan faydalanalım bi yorum geçelim dedik yakalandık kabak kibi :D
dün €/JPY'de pis dövdüler beni abi. bugün tırsak mode: on 'ları oynuyorum o yüzden. [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon10.gif[/IMG]
sen nassın abi tatilin güzel geçiyo inşallah.
-
[quote=unlimitted;278681]vay saraylı abim gelmiş. gel abi otur şöyle baş köşeye.:)))
ya da "abi ne işin var git denize gir yaa" mı demeliydim. :::[/quote]
hava sıcak olsa da,:o:::
ilk cümle daha güzellll......brv:p:::
denize gireriz abi,dostlara bi meraba diyim dedim...:rolleyes:
-
pivot 775. üstüne atabilirse ne ala..
-
[quote=saraylı;278686]hava sıcak olsa da,:o:::
ilk cümle daha güzellll......brv:p:::
denize gireriz abi,dostlara bi meraba diyim dedim...:rolleyes:[/quote]
gel abi otur baş köşeye. şşt aste, ordan saraylı abime buz kibi bi yayık ayranı çek. :D
-
[quote=unlimitted;278684]eyvallah abi, yokluğundan faydalanalım bi yorum geçelim dedik yakalandık kabak kibi :D
dün €/JPY'de pis dövdüler beni abi. bugün tırsak mode: on 'ları oynuyorum o yüzden. [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon10.gif[/IMG]
sen nassın abi tatilin güzel geçiyo inşallah.[/quote]
unli geçmiş olsun ya,
abi şu forex e dikkat edin,.boks.
hiç sevmem o piyasayı...:o:(
tatil güzel ama ben piyasamı özledim....lelele.brv.kom
az kaldı pzt ordayım inş...
-
[quote=saraylı;278691]unli geçmiş olsun ya,
abi şu forex e dikkat edin,.boks.
hiç sevmem o piyasayı...:o:(
tatil güzel ama ben piyasamı özledim....lelele.brv.kom
az kaldı pzt ordayım inş...[/quote]
geçmiş oldu abi :D:D
yok merak etme abi. geçenlerde pelayı acayip pis dövdüm de arkadaşlarını almış gelmiş totoş. (€/JPY grafiğine bakarsan anlarsın)
gel abi yerin hazır. [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon7.gif[/IMG]
-
Neler oluyor bu veriden sonra ? Anlayamadım..
-
[quote=unlimitted;278671]kısa bir yorum geçeyim.
şahsi fikrimdir. al-sat-tut-basket potasına patates süsü ver-çekiçle pencere del tavsiyesi değildir. işkembeden sallamadır. :)))[/quote]
teşekkürler unli abi senin pıyasa yorumların çok önemli en azından benim için .brv
-
adam almış sopayı eline gelene geçene vuruyorlar bizim yöneticiler uyuyor yakında vobun kurallarıda değişirse şaşırmam zuhaha