Ortalama bir ülkede (gelişmiş demokrasiler falan demiyorum) SKANDAL kabul edilen konular ülkemiz necib halkınca alkışlanır, böyle bünyeye böyle baş, neyin şikayetini yapıyorsunuz ki arkadaslar.
Printable View
Ortalama bir ülkede (gelişmiş demokrasiler falan demiyorum) SKANDAL kabul edilen konular ülkemiz necib halkınca alkışlanır, böyle bünyeye böyle baş, neyin şikayetini yapıyorsunuz ki arkadaslar.
endeks den çıkarılmadan önce de dyhol un agırlıgı cok yuksek degıldı.fakat bu kagıttakı bi çökme rakamsal olarak net etkı gosterıor gozukmese de psıkolojık etkısı yıkıcı olur..yoksa ıster endeks de olsn ıster olmasın cok agrlıgı yoktu..gecen dususte de domıno etkısı yapmstı zaten..en kotu bı garan ı 1 kademe daha fazla cızerler karsılarlar puansal a kalsa.
[quote=excali;96239]EEee. [B]ŞİMŞEK[/B] bu. her an çakabilir.boks.:D[/quote]
Dünkü pozisyon gereği şimşek acıklamalarına destek mi versem ne:) o zaman az oncekı yazım nolcak, :D
30250 den kısa yaptım..sistemler al da(5 ve 15 dak)..ama sistem herşey değildir.iilk titreme hareketleri var.
[quote=tuareg;96242]Dünkü pozisyon gereği şimşek acıklamalarına destek mi versem ne:) o zaman az oncekı yazım nolcak, :D[/quote]
Bence siz yine [B]bilimsel[/B] davranın [B](YAZI TURA[/B]):D
[quote=bull market;96237]AL işte, şikayetçi olmayanlar için başıma geleceklere bakın...
Korku Cumhuriyeti olduk kardeşim, atarlar matarlar içeri, ondan sonra vob çu yüksek hızlı trenin altına atmak istedi kendini, RTE son anda kurtardı savcılık olaya el koydu, vobçu 6-9 yıl hapisle yargılanıyor sürmanşette çıkarım gazetelere:)[/quote]
İyi ya işte, başına devlet kuşu konar, hikayeni gazetelere satarsın, bir de dizi filmi yapılırsa tadından yenmez:D
[quote=excali;96244]Bence siz yine [B]bilimsel[/B] davranın [B](YAZI TURA[/B]):D[/quote]
denedım az once 275 short 175 kapatıldı,
ıkıncı denemede para dik geldi,bazen bilim de yanılır:)
[quote=tuareg;96240]Ortalama bir ülkede (gelişmiş demokrasiler falan demiyorum) SKANDAL kabul edilen konular ülkemiz necib halkınca alkışlanır, böyle bünyeye böyle baş, neyin şikayetini yapıyorsunuz ki arkadaslar.[/quote]
politikayıı böyle ortamlarda konuşmayı sevmem zaten bunu söyleyip susacağım ama evet kesinlikle katılıyorum.
endekste bile şirketlerin ağırlık hesabı yapılırken bin tane kriter konurken, endeksleri, bankaları, kurumları, kısacası ülkeyi yöneten zihniyeti seçerken, hayatını insanlığın gelişmesine adamış birisi ile hayatı boyunca yan gelip yatmış, 10 koyun versen güdemeyip 8 getiren birisinin oy ağırlığı aynı olduğu sürece de sadece ülkemiz değil, bütün dünya böyle yönetilecektir...
[QUOTE=tuareg;96246]denedım az once 275 short 175 kapatıldı,
ıkıncı denemede para dik geldi,bazen bilim de yanılır:)[/QUOTE]
Dik gelince Haziranda kısa Nisanda uzun açacaksın.
Bilim asla yanılmaz. .dng
[sıze=1]erdoğan,"imf'nin yeni teklifi bize henüz ulaşmadı"-cnn türk[/sıze]
[quote=VOBiX;96248]Dik gelince Haziranda kısa Nisanda uzun açacaksın.
Bilim asla yanılmaz. .dng[/quote]
Valla ben de aynı kaygıyı yasadım, bilim dilinde bunun bir manası olmalı dedıydımdı ve fakat yanıtını bulamamıstım, akıl akıldan ustundur:..:
[quote=ÖZGÜR EFE;96249][sıze=1]erdoğan,"imf'nin yeni teklifi bize henüz ulaşmadı"-cnn türk[/sıze][/quote]
erdoğan ateşle oynuyor
[QUOTE=unlimitted;96247]politikayıı böyle ortamlarda konuşmayı sevmem zaten bunu söyleyip susacağım ama evet kesinlikle katılıyorum.
endekste bile şirketlerin ağırlık hesabı yapılırken bin tane kriter konurken, endeksleri, bankaları, kurumları, kısacası ülkeyi yöneten zihniyeti seçerken, hayatını insanlığın gelişmesine adamış birisi ile hayatı boyunca yan gelip yatmış, 10 koyun versen güdemeyip 8 getiren birisinin oy ağırlığı aynı olduğu sürece de sadece ülkemiz değil, bütün dünya böyle yönetilecektir...[/QUOTE]
ne yapalım ? kdv rekortmeni olanın oyu 3 oy..profların oyları 5 oy..askerinki 6 oy...saanatcınınki 2 oy..vatandaşın oyu da 1 oy sayılsın olay çözülürmü ?
herkese merhaba...
[quote=ÖZGÜR EFE;96249][sıze=1]erdoğan,"imf'nin yeni teklifi bize henüz ulaşmadı"-cnn türk[/sıze][/quote]
Almanyadan deniz feneri ne kadar zamanda gelmişti? Bu atlantik ötesınden geldiğine göre zamanımız var, daha o teklif türkçeye cevrilecek falan, acele etmemek lazım.
[quote=tuareg;96254]Almanyadan deniz feneri ne kadar zamanda gelmişti? Bu atlantik ötesınden geldiğine göre zamanımız var, daha o teklif türkçeye cevrilecek falan, acele etmemek lazım.[/quote]
deniz feneri dünyadaki bütün fenerleri dolaşıp da gelmiş ondandır.imf ci nereye dolaşcak belki o da bi ortadoguya ugrar
[quote=trinity;96253]herkese merhaba...[/quote]
hoşgeldiniz
ilk etapta okuma yazması olmayanlara oy hakkı tanınmamalı
10 yıl kadar sonrada ilk öğretim diploması olmayanlara oy hakkı tanınmamalı
uçuk gibi gelen bu fikrimi irdelerseniz ne kadar haklı olduğumu göreceksiniz
ben olsam kesinlikle IMF ile anlaşmazdım.gelecek paranın hiçbir kıymeti yok.25/30 milyar USD ülkemize yetmez.dişimizin kovuğuna yetmez.
yetip yetmemeside değil mesele IMF ve dolayısı ile ABD bir şekilde bizi kafeste tutmaya çalışıyor.kuş kafesten kaçmaya niyetli gibi görününce şimdi tekrar yemlemeye başladılar.cart curt diyerek.neymiş şartları esnetmişler,esneteceklermiş.hayret borç isteyen biz gevşeyen onlar.niye acaba? çok mu seviyorlar TÜRKİYE'yi?
kesinlikle yapmamalı RTE.anlaşmasın, anlaşmamalı.
TÜSİAD'ın sıkıştırması da hikaye.onlarda IMF tarafında tamamen kendi ceplerinin derdindeler.
Bir haber mi var arkadaşlar. haerket başladı
imf teklıf mı gondercekkkı bıze? adamlar bızden davet beklıyo..rte de bize bı teklıflerı ulasmadı dıyo.yıne basladık kısır döngüye
[quote=marakes;96256]hoşgeldiniz[/quote]
hoşbuldum sağolun:)))
[B][U][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=blue][COLOR=blue][FONT=Verdana][B]BUGÜN AÇIKLANACAK VERİLER[/B][/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/U][/B][B][U][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=blue][COLOR=blue][FONT=Verdana][B][/B][/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/U][/B]
[FONT=Symbol][SIZE=1][FONT=Symbol]·[FONT=Times New Roman][SIZE=1] [/SIZE][/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][B][FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana][B]Euro Bölgesi Ocak ayı perakande satışlar tsi: 13.00’de açıklanacak. [/B][/FONT][/SIZE][/FONT][/B][FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana]Beklenti; %0,2 önceki %0,0.[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana] [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=1][FONT=Symbol]·[FONT=Times New Roman][SIZE=1] [/SIZE][/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][B][FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana][B]ABD Ocak ayı dış ticaret dengesi[/B][/FONT][/SIZE][/FONT][/B][FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana] [B][B]tsi: 14.30’da açıklanacak. [/B][/B]Beklenti; -37,3 milyar $ önceki; -39,9 milyar $.[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=1][FONT=Symbol]·[FONT=Times New Roman][SIZE=1] [/SIZE][/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][B][FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana][B]ABD Mart ayı Michigan Üniversitesi tüketici güveni tsi: 15.55’de açıklanacak.[/B][/FONT][/SIZE][/FONT][/B][FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana] Beklenti; 55 önceki; 56,3.[/FONT][/SIZE][/FONT]
[B][U][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=blue][COLOR=blue][FONT=Verdana][B]TÜRKİYE’DE ÖNEMLİ SATIR BAŞLARI [/B][/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/U][/B]
[FONT=Symbol][SIZE=1][FONT=Symbol]·[FONT=Times New Roman][SIZE=1] [/SIZE][/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][B][FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana][B]Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın[/B][/FONT][/SIZE][/FONT][/B][FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana], bugün Eskişehir'de yapacağı mitingte 4. paket olarak adlandırılan yeni düzenlemeleri ve hükümetin aldığı kararları açıklayacağı belirtildi.[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=1][FONT=Symbol]·[FONT=Times New Roman][SIZE=1] [/SIZE][/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][B][FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana][B]IMF sözcüsü Davit Hawley[/B][/FONT][/SIZE][/FONT][/B][FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana], "IMF Türkiye ile görüşmelere yeniden başlamaya hazır. IMF, Türkiye’ye ekonomi politikası ve reform önerilerinden oluşan yeni bir öneriler dizisi iletti. Teknik görüşmeler sürüyor. IMF heyeti Ankara’ya gitmeye hazır. Türkiye’den davet bekliyoruz" dedi. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek dün CNN Türk'te yaptığı açıklamada, IMF'nin bazı konularda esneklik göstermeye başladığını belirterek, "Gelir İdaresi konusunda esneklik göstermeye başladı" dedi.[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=1][FONT=Symbol]·[FONT=Times New Roman][SIZE=1] [/SIZE][/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][B][FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana][B]Turkcell,[/B][/FONT][/SIZE][/FONT][/B][FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana] %100 oranında dolaylı istiraki olan Beltur B.V. aracılığıyla Cosmofon Mobile Telecommunications Services AD Skopje (Cosmofon) ve Germanos Telekom AD Skopje (Germanos) sirketlerinin hisselerinin %100'unun satin alinmasi icin sirketlerin ana hissedarlari olan Yunanistan kokenli operator OTE'ye 29 Haziran 2009 tarihine kadar gercerli olmak uzere baglayici teklif verdiğini açıkladı. [/FONT][/SIZE][/FONT]
[B][U][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=blue][COLOR=blue][FONT=Verdana][B]DÜNYA’DA ÖNEMLİ SATIR BAŞLARI[/B][/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/U][/B]
[FONT=Symbol][SIZE=1][FONT=Symbol]·[FONT=Times New Roman][SIZE=1] [/SIZE][/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana]Citigroup ve JP Morgan’dan sonra Bank of America da ilk iki ayda kar ettiğini açıklarken ek bir yardım olmaksızın resesyonu atlatabileceklerini açıkladı. [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=1][FONT=Symbol]·[FONT=Times New Roman][SIZE=1] [/SIZE][/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana]Citigroup Reuters'a yaptığı açıklamada, ABD yönetiminden daha fazla sermaye desteği almaya ihtiyacı olmadığını ve bağımsız bir şirket olarak varlığını sürdürebileceğini belirtti. [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=1][FONT=Symbol]·[FONT=Times New Roman][SIZE=1] [/SIZE][/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana]Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, General Electric'in AAA olan kredi notunu düşürdü ancak not indiriminin sadece bir kademe yapılması ve durağan olarak belirlenen görünüm ile yakın zamanda yeni not indirimi yapılmayacağının sinyallerinin verilmesi kötünün iyisi olarak, olumlu algılandı. [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=1][FONT=Symbol]·[FONT=Times New Roman][SIZE=1] [/SIZE][/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana]Otomotiv şirketi GM ABD Hazinesinden istedikleri 2 milyar dolarlık yardım gelmediği halde Mart ayını yaptıkları tasarruflar nedeniyle iflas başvurusu yapmadan atlatabileceklerini açıkladı. [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=1][FONT=Symbol]·[FONT=Times New Roman][SIZE=1] [/SIZE][/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana]ABD’de perakende satışlar Şubat ayında sadece %0,1 düşerken otomobil hariç satışlar %0,7 artış gösterdi. [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=1][FONT=Symbol]·[FONT=Times New Roman][SIZE=1] [/SIZE][/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana]ABD’de bankalar için “piyasa fiyatına göre” muhasebeleştirme sisteminde değişiklik ile ilgili görüşmeler dün Temsilciler Meclisi’nde başladı ancak görüşmelerin 3 hafta sürebileceği belirtilmekte. [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=1][FONT=Symbol]·[FONT=Times New Roman][SIZE=1] [/SIZE][/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana]Japonya Başbakanı Taro Aso, ülkenin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana gördüklerinin en kötüsü olabilecek resesyonun hafifletilmesi için üçüncü bir harcama planının hazırlanması için talimat verdi. Maliye Bakanı Kaoru Yosano ise, hükümetin 3 bölgesel bankaya 121 milyar yen enjekte edeceğini ve hisse senedi piyasasına destek yollarını tartıştığını belirtti. [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=1][FONT=Symbol]·[FONT=Times New Roman][SIZE=1] [/SIZE][/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana]Çin 2009 yılı için %8 büyüme hedefini tutturmayı düşündüklerini ve bunun için yeni önlemler alınabileceğini açıkladı. [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=1][FONT=Symbol]·[FONT=Times New Roman][SIZE=1] [/SIZE][/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana]S&P, Hindistan ekonomisinde büyümenin 2009 yılında yüzde 6 seviyesine gerilemesini bekliyor. Hindistan ekonomisi son 5 yılda ortalama yüzde 8 büyüme göstermişti.[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=1][FONT=Symbol]·[FONT=Times New Roman][SIZE=1] [/SIZE][/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1][FONT=Verdana]Tarihteki en büyük dolandırıcılık davasının arkasındaki isim Bernard Madoff, Perşembe günü Manhattan'da görülen davasında çok üzgün ve mahçup olduğunu dile getirdi ve binlerce yatırımcıyı dolandırdığı yönündeki suçlamaları kabul etti. 150 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya olan Madoff 16 Haziran'daki karar duruşmasını Manhattan'daki hapishane hücresinde bekleyecek.[/FONT][/SIZE][/FONT]
[quote=marakes;96261]imf teklıf mı gondercekkkı bıze? adamlar bızden davet beklıyo..rte de bize bı teklıflerı ulasmadı dıyo.yıne basladık kısır döngüye[/quote]
imf olacak mecbur çare yok ama onemli olan seçim sonrasına
Bundan sonrası beni aşar flat sistem öyle diyor.:D
[QUOTE=chn69;96257]ilk etapta okuma yazması olmayanlara oy hakkı tanınmamalı
10 yıl kadar sonrada ilk öğretim diploması olmayanlara oy hakkı tanınmamalı
uçuk gibi gelen bu fikrimi irdelerseniz ne kadar haklı olduğumu göreceksiniz[/QUOTE]
onlardan vergide almıcaksınız ozaman ogulları askerede gitmicek.
dünkü uzunları henüz kapatmadım öğleden sonrayı beklemeyi düşünüyorum. açıkcası vadeliden çok bugün spotu izliyorum güzel hareketler var:) şu an itibariyle 20 milyon giriş var. spotta 24 000 24200 ü takip edeceğim.
[quote=activex31;96263]imf olacak mecbur çare yok ama onemli olan seçim sonrasına[/quote]
aslında olmaması bızım beklentmızı canlı tuttu hep.o yuzden düşüşü engelledı bu bılnıclı mı yapıldı bılmem ama işe yaradı..marttan sonra yaparız o arada da pıyaa toparlanır cok yamulmaz tr bıze de laf gelmez dıye dusunmuslermıdır acep
Longcuların dikkatli olması gereken yerler buraları artık.
usd zar a dikkat yine
para girişi 27 tril miş spota..
Larossian arkadaşa katılıyorm buralar önemli seviyeler. bendeki maliyetler düşük olduğundan dolayı daha rahat bekliyorum yoksa tekrar uzun maliyet yapılması için geç kalınmış olarak görüyorum.
Israrlı bir ayu olmama rağen flat kalmayı düşünüyorum...Biz ayuyuz belki ama tahtalar enteresan duruyor..Acaip hayvanlara benziyirler
Bide şu var, aslında sermaye piyasaları özelliklede borsa diyim, bu ımf olayını anlaşma olursa ii olur diye algılatmaya çalışıyor, ımf anlaşması olduktan sonra aslında kredi derecendirme kuruluşları başta olmak üzere herkes risk primini değiştirecek, notunu izlemeye alacak falan falan, yani borcun ödenmesi oluyomu olmuyomu gibi olaylar netlik kazanana kadar risk dahada yüksek olacağından, global piyasalarda düşüş trendinde iken, risk primi yüksek olan piyasalar daha çok düşüecek, satılacak, e bu olmasın diye anlaşma yapılkmıyo ama gelde anlat, fakat bazı çevreler spekülasyon malzemesi yaptı bikere, yiyen yiyor hala ondan.
Bu anlamda bu garan ın bugünkü hali nice olur bööle yaaa, zor durum valla, kalkıştıkları hareketin kurtulur yanı varda, bakalım nasıl yapacaklar...saygılar...
[QUOTE=furkan;96265]onlardan vergide almıcaksınız ozaman ogulları askerede gitmicek.[/QUOTE]
Bu şartlarda bende oy hakkımdan gönüllü olarak feragat ediyorum. :)))
Spot endeksi yatay bekliyorum bugünde, 30550 seviyelerinde, 30000 seviyelerine ve biraz altına geri çekilebilir, kapanış nasıl olursa olsun artık, haftayı bitirdik gözüyle bakıyorum, vob flat devam...
derken 1/5 şort...225....histem ve fantazi... young and restless kibi oldu
30300 short biraz bende fantazi yaptım.
[quote=bull market;96273]Bide şu var, aslında sermaye piyasaları özelliklede borsa diyim, bu ımf olayını anlaşma olursa ii olur diye algılatmaya çalışıyor, ımf anlaşması olduktan sonra aslında kredi derecendirme kuruluşları başta olmak üzere herkes risk primini değiştirecek, notunu izlemeye alacak falan falan, yani borcun ödenmesi oluyomu olmuyomu gibi olaylar netlik kazanana kadar risk dahada yüksek olacağından, global piyasalarda düşüş trendinde iken, risk primi yüksek olan piyasalar daha çok düşüecek, satılacak, e bu olmasın diye anlaşma yapılkmıyo ama gelde anlat, fakat bazı çevreler spekülasyon malzemesi yaptı bikere, yiyen yiyor hala ondan.
Bu anlamda bu garan ın bugünkü hali nice olur bööle yaaa, zor durum valla, kalkıştıkları hareketin kurtulur yanı varda, bakalım nasıl yapacaklar...saygılar...[/quote]
iyi de imf den para alınca bizim şirketler dısardan kredı alabılcek bi de ımf yı ısteyenler dusuk dolardan borc alıp ınım inim inleyenler.sen ben degıl tabi .patronlar.doların atesı dusucek kredı alcaz borc kapancak durumları yani..yoksa bızı yıne dusunen yok..dolar bollugu olunca dolar duscek halıyle de adamların borcu ıncek.ama ulke rısklerı dersen..imf den para alınca bu da ertelenir.bi kere kredibilite saglar bızım agalar.icerisi mumkun oldgunca sıkıstrılır kol kırılr yen içinde bırakılır..ama yıne söyluyorum..anlasma olmaması demın yazdım gıbı bı dusnceye dayanıyosa cok dogru hareket.
[QUOTE=bull market;96273]Bide şu var, aslında sermaye piyasaları özelliklede borsa diyim, bu ımf olayını anlaşma olursa ii olur diye algılatmaya çalışıyor, ımf anlaşması olduktan sonra aslında kredi derecendirme kuruluşları başta olmak üzere herkes risk primini değiştirecek, notunu izlemeye alacak falan falan, yani borcun ödenmesi oluyomu olmuyomu gibi olaylar netlik kazanana kadar risk dahada yüksek olacağından, global piyasalarda düşüş trendinde iken, risk primi yüksek olan piyasalar daha çok düşüecek, satılacak, e bu olmasın diye anlaşma yapılkmıyo ama gelde anlat, fakat bazı çevreler spekülasyon malzemesi yaptı bikere, yiyen yiyor hala ondan.
Bu anlamda bu garan ın bugünkü hali nice olur bööle yaaa, zor durum valla, kalkıştıkları hareketin kurtulur yanı varda, bakalım nasıl yapacaklar...saygılar...[/QUOTE]
İki başlısını kabul ederseniz TOBOsu var GARANın
[quote=SEYYAH;96258]ben olsam kesinlikle IMF ile anlaşmazdım.gelecek paranın hiçbir kıymeti yok.25/30 milyar USD ülkemize yetmez.dişimizin kovuğuna yetmez.
yetip yetmemeside değil mesele IMF ve dolayısı ile ABD bir şekilde bizi kafeste tutmaya çalışıyor.kuş kafesten kaçmaya niyetli gibi görününce şimdi tekrar yemlemeye başladılar.cart curt diyerek.neymiş şartları esnetmişler,esneteceklermiş.hayret borç isteyen biz gevşeyen onlar.niye acaba? çok mu seviyorlar TÜRKİYE'yi?
kesinlikle yapmamalı RTE.anlaşmasın, anlaşmamalı.
TÜSİAD'ın sıkıştırması da hikaye.onlarda IMF tarafında tamamen kendi ceplerinin derdindeler.[/quote]
zeitgeist i izlersen anlaşmak zorunda olduğunu kolayca anlarsın. anlaşacaktır doğanın pardon paranın kanunu gereği.:..: