Ögle arası, KV (Kısa Vade) portföyde, sazan short poz. açar.
Printable View
Ögle arası, KV (Kısa Vade) portföyde, sazan short poz. açar.
Avrupa'da otomobıl satısları subat ayında yuzde 18,3 gerıledı
kuresel krızle bırlıkte avrupa'da son 10
aydır gerılemeyı surduren otomobıl satıslarında vergı ındırımı tesvıklerıne
ragmen subat ayını da yuzde 18,3 kayıp yasandı.
Avrupa otomobıl uretıcılerı bırlıgının verılerıne gore avrupa'da otomobıl
satısları gecen yıl mayıs ayından bu yana dususunu surduruyor. Satıslardakı
daralma mayısta yuzde 7,8, hazıranda yuzde 7,9, temmuzda yuzde 7,3, agustosta
yuzde 15,7, eylulde yuzde 8,2, ekımde yuzde 14,5, kasımda yuzde 25,8, aralıkta
yuzde 17,8 ve ocak ayında yuzde 27 duzeyınde gerceklestı.
Malta ve kıbrıs rum kesımı dısındakı 25 ab uyesıyle ısvıcre, norvec ve
ızlanda'yı kapsayan verılere gore gecen ay sadece 2 ulkede satıslar arttı. Gecen
ay acıkladıgı tesvık paketıyle 9 yıllık ve uzerı otomobıllerın yenılenmesınde ve
cevrecı modellerde 2 bın 500 avroya kadar vergı ındırımı getıren almanya'da oto
pazarı yuzde 21,5 buyudu. Vergı oranlarının dusuk tutuldugu luksemburg da bınde
3'le de olsa satıslarda artıs kaydettı.
Oto satısları, almanya gıbı 10 yıllık otomobıller ıcın 1000 avroya kadar
vergı ındırımı sunan fransa'da yuzde 13,2 ve yaklasık 700 avro vergı ındırımı
uygulayan ıtalya'da yuzde 24,4 azaldı.
Subat ayında satıslardakı kayıp ızlanda'da yuzde 91,2, letonya'da yuzde
76,2, lıtvanya'da yuzde 73,8, romanya'da yuzde 66,5, ırlanda'da yuzde 62,9,
ıspanya'da yuzde 48,8 ve bulgarıstan'da yuzde 48,6'yı buldu.
Avrupa'da gecen ay audı, seat ve skoda markalarının da sahıbı alman
volkswagen yuzde 21,7 payla lıderlıgını surdururken, peugeot ve cıtroen
markalarını bunyesınde barındıran fransız psa grubu yuzde 13, amerıkan ford yuzde
9,8, ıtalyan fıat yuzde 9,1, amerıkan gm yuzde 8,9, fransız renault yuzde 8,7,
japon toyota yuzde 5,6, alman luks otomobıl uretıcılerı daımler yuzde 4,4 ve bmw
yuzde 4,2 pay aldı.
-aa-
JP MORGAN, SOCIETE GENERALE ICIN FIYAT HEDEFINI 38 EURODAN 30 EUROYA INDIRDI
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
yokmu kimse ????? JP MORGAN'nin fiyatini sifira indiirecek!?.kom.dng
-
[quote=VOBiX;96317]Kıs vade demişsiniz bu hafta diye zaman aralığı vermemişsizniz. Teknik beklentinizi grafikle desteklemişsiniz. Burada 30,000 altında tekrar olumsuz bölgeye geçileceği izlenimi de çıkıyor. Bunu okuyan kişi uzun pozsiyon açıp 30,000e stoploss koyulabilir şeklinde de bir yorum çıkabilir ve bu şekilde değerlendirebilir. Bunda bir sorun yok gayet de iyi bir yorum. Teşekkürler...
Bir de hedef verip pozsiyon açtırmak ve aksi durumda B planı sunmamak var ki ben buna karşıyım. Çünkü belirsizlik var ve ky sudan çıkmış balık gibi oluyor.
Tekrar ediyorum olay bilip bilmemek, kim haklı kim haksız kavgası değil. Haksız da olunacak yanlış da çıkacak ama yanlış zamanda yangın merdivenini ya da söndürücüyü gösteren bir tabela da koyulmalı.[/quote]
grafiğide o niyetle koydum daha ii anlaşılsın diye kötü senarya tabiki olabilir kesin hiçbirşey yoktur katılıyorum sonuna kadar. geçmezse şayet 29 500 stop alınacak. iki yönlü düşündüğümden grafiği koydum. zaten kesin görsem pozisyonumu yarıya indirmezdim.
[QUOTE=Astatin;95133]Nunucum..yokmu bi felaket haberi..bir ara gaz ver yawww[/QUOTE][QUOTE=nunu;95134]haberin alasi tamgaz gelebilir heran.:..:.[/QUOTE][QUOTE=Astatin;95136]acaba nedir nedir[/QUOTE][QUOTE=VOBiX;95138]GM ile Citi batacak JPM parçalanacak. Buffet kalp krizinden gidecek..dng[/QUOTE]
Kayahan ben parçaladım JPM ama sıfıra indirmedim .kom
5 dakiklik rally moddan kurtuldu enna mora long devam ediyor.
ana sistem su yüzeyinde
cimcime kademeleri çiziyo
Shortlarımla devam.
future dow ve spottaki para girişi realizeye dahi izin vermiyor..
30250den kısa kapat long..28425den shortlamıştık kol kestik
[quote=mozkan;95883]25 marta kadar(+-3 gün sapma) abd borsalarındaki iyimser ruh hali bozulmayacaktır [B]from bradley sideograph[/B]
sp500 future hedef 800 [B]from glenn neely[/B]
vob ne eder bilinmez.[/quote]
dax 4200-4250 [B]from mozkan[/B]:..:
Bizim vobun hiç keyfi yok ağalar terste kaldığı için galiba
onlar poz. ayarlamasını yaparlarsa nasıl alacaklarını hepimiz az çok tahmin edebiliyoruz...
[quote=YAVUZHAN;96329]future dow ve spottaki para girişi realizeye dahi izin vermiyor..[/quote]
Realize geleceğini tahmin ediyorum bakalım görecez.:o
30250 kısa 30500 stop 29500 hedef ,fdow daki prof.lar mallandırıyo kötü bir koku geliyor burnuma
yahu komedi...FDOW dipten 800 puan yukarıda bizim vadeli son dipten sadece 2.000 puan kadar çıkabilmiş.
evvelden FDOW 100 puan zıpladığı zaman biz kafadan 1500/2000 puan yapardık.
İmkb de eski hacim yok düşüştede zaten ayak uydramadık. satacak ,alacak adam kalmadı piyasada mıy mıy devam
[quote=SEYYAH;96335]yahu komedi...FDOW dipten 800 puan yukarıda bizim vadeli son dipten sadece 2.000 puan kadar çıkabilmiş.
evvelden FDOW 100 puan zıpladığı zaman biz kafadan 1500/2000 puan yapardık.[/quote]
Dimi ama:D
Nerede o gunler ah ahhh:)
Bugün böyle mıymıy tabi yaaa, baksanıza ip gibi 5 dakikalık fiyat hareketi, çıkıyorum ben artık haftaya, herkese iyi tatiller...
[QUOTE=furkan;96330]30250den kısa kapat long..28425den shortlamıştık kol kestik[/QUOTE]
Aynen bende on dakika ekrandan ayrılmam buna sebep oldu.dün sabahtan beri mıy mıy on dakika ayrıl sonuç bu ben 28800 den kısa yapmıştım biraz önce kol kestim.
[QUOTE=kayahan;96318]"IMF'nin teklifi henüz bize ulaşmadı"
[URL="http://www.dunyagazetesi.com.tr/haber.asp?id=40613&cDate=#"][I]
13.03.2009 - 11:35[/I][/URL]
[B]Erdoğan, Hızlı Tren'in ilk seferinde, tren 252 kilometre hızla giderken gazetecilerin sorularını yanıtladı[/B]
İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim tartışmalarıyla ilgili olarak, "Türkiye'yi böyle erken seçimlere alıştırmayalım" dedi.
Başbakan Erdoğan, IMF'nin teklifinin henüz kendilerine ulaşmadığını da bildirdi.
Erdoğan, Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) Ankara-Eskişehir arasındaki ilk seferinde, tren 252 kilometre hızla giderken gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Başbakan Erdoğan, gazetecilerin "IMF'nin yeni bir teklifi olmuş. Böyle bir açıklama yapıldı" hatırlatması üzerine, "o teklif henüz arkadaşlarımıza gelmiş değil" dedi.
Başbakan Erdoğan, erken seçim tartışmalarıyla ilgili bir soru üzerine de "Türkiye'yi böyle erken seçimlere alıştırmayalım" karşılığını verdi.
Erdoğan, "Bütçede bazı rakamların revize edileceği ifade ediliyor" sorusunu da şöyle yanıtladı:
"Çok ciddi bir düşüş asla planlamıyoruz. Yüzde 6'nın üzerine asla çıkmayacağız. IMF de zaten yatırım yapmamızı istiyor. Bir taraftan da kalıcı gelir kaynaklarını söylüyor. Gelir kaynağı bazen kalıcı olmaz, geçici olur. Bugün sen geçici bir şeyle rahatlatırsın ben bunu seruma benzetiyorum. Serum daimi midir? Serum daimi değildir, geçicidir. Bir an seni serum çadırına alırlar, sen o an atlatırsın. Atlattıktan sonra da sağlığın zaten kalıcı hale gelir. Kalıcı gelir kaynağı dediğin zaman bir defa ekonominin karakterinde bu yok. Ekonomide hiçbir şey kalıcı olmaz, değişebilir" dedi.
Başbakan Erdoğan, "Bu, vergilerin de arttırılabilmesi anlamına gelebilir mi?" sorusu üzerine "Vergide olağanüstü bir hal olmadıktan sonra asla biz böyle bir şeye gitmeyiz. Ben bugüne kadar vergi arttırma yoluna gitmedim"[/QUOTE]
bak Yaşar hocan kanal d de.
bütün Tütkiye imf haberi doğru diyor sen yalan diyorsun.
açıklamayı yapan imf zaten erdoğan değil hala manipilasyon yapıyorsun.
piyasa salakmı doları böyle versin.
verdiğini verdi zaten.
ayrıca piyasa 2000 puan oynamış sen hala imfdesin.
vobu anlayamıyorsun.
[quote=oguzhan;96339]aynen bende on dakika ekrandan ayrılmam buna sebep oldu.dün sabahtan beri mıy mıy on dakika ayrıl sonuç bu ben 28800 den kısa yapmıştım biraz önce kol kestim.[/quote]
beklemedeyim
açılışta görülen seviyelere doğru seans içi gelen ataklar cılız kaldı şimdiye kadar..
dün pozisyon alamadığım için 30425 üzeri seviyeleri bekliyorum taze long için.
29800 altı seviyeler görürsek yeni değerlendirme yapmak gerekir ki şuan için 29500 altına gidebilecek bir hareket beklemiyorum kendi adıma.sıkıştık kaldık iki arada.
halen flat !
İMF ile şu veya bu şekilde anlaşacaklar , sadece zaman farkı ,
İMF ile anlaşınca , imkb de işlem gören şirketlerin bilanço aktiflerimi deyişecek , karlılık oranlarımı olumlu etkinecek , temettü verimlerimi artacak ,
Aksine kemerler daha çok sıkılacak , vergi oranları hafiflemeyecek ,istihdam olumsuz etkilenecek vs. sadece kur üzerinde ve dış finansman ihtiyacında yumuşama görülecek ,
Piyasalarda ise imf çıpasını manüple adip , lehlerine kullanacakların , oyunlarını izleyecegiz dün oldugu gibi.
[quote=furkan;96311]cvp yazmaya gerek gormediniz heralde ? afiyet olsun[/quote]
yanlış anlamayın. gerek görmememin sebebi, bu tartışmanın yerinin burası olmadığını düşündüğümden bu birincisi.
ikincisi; fikrinizi söylediniz, fikrimi söyledim. 2. mesajları da atıp nedenlerini de açıkladık. ben kimseye bir şeyi kabul ettirmek derdinde değilim. kimse de benim kafama yatmayan bişeyi bana kabul ettiremeyeceğine göre, en sağlıklısı bu şekilde bırakmaktır diye düşünüyorum. ötesinde kazanılacak bişey yok.
saygılar,
piyasa da psikoloji yönü de vardır iyi geleen veri kötü gelen iyi algılanılıabilir.
dünkü hareket şanstır.
son süreçte yurtdışıyla değişik karekterde hareketler yapıyorduk.
dün itibarıyla böyle olmayacaktır.
o ne yaparsa bizde onu yapacağız.
sevgiler.
[quote=kayahan;96133]gökten dolar yağıyo propagandası altında
çakacaklar dövize
sonra çaktırmadan ağalar
ufak ufak aşağıdan alacak milletin elinden malı
borsayı da çıkaracaklar
ordan da verecekler milletin eline
in çık
tulumba gibi
her durumda kazan
oyun bu.lelele[/quote]
imf'yi tusiad cok sever!
ikiside yumurta ikizi!!.lelele
imf girdigi tum ulkeleri batiriyor.!!!!.kom.lelele
imf hukumetlere kredi verip karsiliginda hem yuksek faiz, hemde halki soyduruyor.!!
imf halkin umugunu SIKIYOR..dng
arkadaşlar bırakın imf yi
altın fiyatarı yükseliyor
sıkıldık artık py,bir tarafa gitte peşinden gelelim...
[quote=TIFIL;96350]sıkıldık artık py,bir tarafa gitte peşinden gelelim...[/quote]
Aşağı gitmeyi düşünüyor gibi sanki.:confused:
[quote=jelibon;96340]bak Yaşar hocan kanal d de.
bütün Tütkiye imf haberi doğru diyor sen yalan diyorsun.[/quote][url]http://www.youtube.com/watch?v=uq6i49EXoYE[/url]
[QUOTE=kayahan;96348]imf'yi tusiad cok sever!
ikiside yumurta ikizi!!.lelele
imf girdigi tum ulkeleri batiriyor.!!!!.kom.lelele
imf hukumetlere kredi verip karsiliginda hem yuksek faiz, hemde halki soyduruyor.!!
imf halkin umugunu SIKIYOR..dng[/QUOTE]
vobla ne ilgisi var bunun.
Fantazim akşam dowla 30700 lere gider pzt gapli aşağı açılır
[QUOTE=Astatin;96308]şortlara stopu 450 e koydum ve yemeğe kaçtım...[/QUOTE]
astatin 30450 üstünde 5 dakkalık rally moda girer cuzzi longum arttırmıycam ah ah :(
30 000 altıdada asagı rally mod olur
ana sistem su üstünde ama destek cok asagıda. yeni long yapanı asar ve icabında keser
[quote=jelibon;96353]vobla ne ilgisi var bunun.[/quote]turkiye'de tum finans piyasasi ve medya IMf' ile yatip kalkmiyormu??
yoksa sen baska gezegendemi yasiyorsun??
[QUOTE=kayahan;96356]turkiye'de tum finans piyasasi ve medya IMf' ile yatip kalkmiyormu??
yoksa sen baska gezegendemi yasiyorsun??[/QUOTE]
evet dünden itibarende manipiasyon söylenti yalan gerçek ne moksa ama 2000 puan koptu.
sen hangi gezegendesin?
[quote=kayahan;96356]turkiye'de tum finans piyasasi ve medya IMf' ile yatip kalkmiyormu??
yoksa sen baska gezegendemi yasiyorsun??[/quote]
Ya Kayahan kardeş
Dalış veya uçuş pozizyonundayız yeter.. sonra tartışalım imf i
Artı piyasa iyi bir haber istiyordu onu iyi gordu
[quote=fXci;96355]astatin 30450 üstünde 5 dakkalık rally moda girer cuzzi longum arttırmıycam ah ah :(
30 000 altıdada asagı rally mod olur
ana sistem su üstünde ama destek cok asagıda. yeni long yapanı asar ve icabında keser[/quote]
benim sistemde 30050 altında ve 30450 üstünde acaip hayvanlara benziyor:..:
[QUOTE=Astatin;96359]benim sistemde 30050 altında ve 30450 üstünde acaip hayvanlara benziyor:..:[/QUOTE]
şu cümlenin üzerine güzel bir şeyar çok iyi giderdi ema :oilhağım yok