Kayahan Arkadaş
Bir şey sormak istiyorum
Bu hükümet sence 2 tl veya 1.90 üstü bir kur ve darmadağan bir şekilde seçime gidermi IMF kozunu oynamak istemezmi sence?
Printable View
Kayahan Arkadaş
Bir şey sormak istiyorum
Bu hükümet sence 2 tl veya 1.90 üstü bir kur ve darmadağan bir şekilde seçime gidermi IMF kozunu oynamak istemezmi sence?
[url]http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,613378,00.html[/url]
[B] G-20- TOPLANTISI FIYASKOYLA SONUCLANMIS.!!![/B]
[B]
[/B]
[quote=kayahan;96621][URL]http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,613378,00.html[/URL]
[B]G-20- TOPLANTISI FIYASKOYLA SONUCLANMIS.!!![/B]
[/quote]
Bu Habere sevinmek mi lazım üzülmek mi?
13/3 13:32 New Europe Weekly, Week 12
The Turkish economy has deteriorated dramatically over the last six months.
13/3 14:13 Emerging Markets Briefer: Ray of light in the darkest hour
There is no doubt that the global economy is in the midst of the worst downturn since the end of the Second World War. However, there are some signs of improvement in certain parts of the global economy.
[url]http://www-2.danskebank.com/danskeresearch[/url]
quote=kayahan;96621][URL]http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,613378,00.html[/URL]
kayahan kardeş,
Kelin ilacı olsa şeyine sürecek,keline orası bellide ancak Alamanca bilmeyenler için özet olarak neler söyleyebilirsiniz ?
[quote=ERGEN;96624]quote=kayahan;96621][URL]http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,613378,00.html[/URL]
kayahan kardeş,
Kelin ilacı olsa şeyine sürecek,keline orası bellide ancak Alamanca bilmeyenler için özet olarak neler söyleyebilirsiniz ?[/quote][url]http://74.125.39.132/translate_c?hl=tr&sl=de&tl=tr&u=http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,613378,00.html&prev=hp&usg=ALkJrhjgk7zBBAl7R_kPJApT5ZeTa-3t5A[/url]
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
[B][B][FONT=Arial][SIZE=5][COLOR=#838383]VOB’da Rekorlar Devam Ediyor![/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/B]
[FONT=Arial][SIZE=2]Borsamızda gerçekleşen günlük toplam sözleşme adedi 12 Mart 2009 tarihinde 488.925 olarak gerçekleşmiştir. 12 Mart 2009 tarihinde gerçekleşen toplam günlük sözleşme adedi, VOB’un kuruluşundan bu yana en yüksek seviyedir. Bundan önce, Borsamızda sözleşme adedi cinsinden en yüksek günlük işlem hacmi, 10 Ekim 2008 tarihinde 472.349 adet olarak gerçekleşmişti.
VOB’da son bir kaç aydır özellikle altın sözleşmesinde de belirgin işlem hacmi artışı gözlemlenmektedir. Bunun sonucu olarak, yine 12 Mart 2009 tarihi, altın vadeli işlem sözleşmelerinde de rekora imza atılan bir gün olmuştur. Bu tarihte altın sözleşmelerinin tüm vadelerinde toplam 14.694.391 TL’lik işlem gerçekleşmiştir. [/SIZE][/FONT]
merabalar..
öncelıkle bızm pıyasadakı gercek yabancılar 1 gun 3 ay 1 sene lık gırıs yapmayanlar.yanı hepsı tam keımık olmasa da keımge yakın cogu.hızlı hareket edenler de 2 ye ayrılıyo bırı bızım byıklılar dıgerı de hedge fonlar..zaten panık hareketı yapanlar da bunlar.onun haricinde yabancının tepeden dolar alması ancak panıklıyenlere oluyo kı onlar da genelde yabancı olarak gozuken 2.gruptakıler dıye dusnuyorum..eger yabancı burdan dolar alıosa dolar daha da kopucak demektır.gercek yabancılardan bahsedıyorum.tabı bunu net bılemıyoruz.ama ben de yabancının dolar malıyetı en fazla 1.4 lerdr dıye dusunuyorum..cunku adamlar bılerek iş yapıyo.hadı suraya yatırm yapalım nası olsa yukselır yada ınsalah masalah yukselır dıye bı durmları yok.onu yapan cogunlukla yerel halk..o yuzden ekonomı prensıplerıne gore gercek yabancılar zaten sıfır malıyet durumuna gırmslerdır..
dger konu altın ıse..bı yazıda okumustm imf dunyadakı 3.en buyuk atın rezervlerının sahibi..alıtn rezervlerını tutan ulkeler arasında daha oncekı yıllarda ımzalanan anlasmaya göre her sene altın almak ve bunu satmamak gibi bi madde varmıs.bu maddenın son gecerlılık tarihi 2009..bu yuzden de altın talebının mumkun oldgnca canlı tutulcagı ve bu seneden sonra orata bı altn fazlası en azından satımda gozukcek sekılde duşünülüyor.bu baglamda en azından bu sene ortasına kadar gücünü kaybedecegını düşünmüyorum.hatta artması bıle muhtemel.fakat son zamanlrda bı de sole bı durm var.altın marketlerın dısnda hareket etmeye basladı.sankı borsalar ve parıteler bırbırının tersı fakat altn ayrı bı hesaplama ile gitmekte.cuma günü en yuksek degerine ulastgı zamanlarda marketler en yuksek artılardaydı nerdeyse.o nedenle artık dow dustu altın yukselır bana cok ınandırıcı gelmıo..yada dow basta olmak uzere borsalar dusmeden bunu şu anda kesin olarak netlestrmek cok kolay deıgl.altın bı bant hareketı yapıo.asagıda 895-910 yukarda da 945-960 bandı gözüküyo.bu arada da gıdıp gelıyo..bant dısına cıkmadan da yön netlesmıycektır..bizde ıse dolar çökmmeden altının 50 51 seviyelerinin altını gormesi pek olası gözkmüyo..
[QUOTE=activex31;96626][B][B][FONT=Arial][SIZE=5][COLOR=#838383]VOB’da Rekorlar Devam Ediyor![/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/B]
[FONT=Arial][SIZE=2]Borsamızda gerçekleşen günlük toplam sözleşme adedi 12 Mart 2009 tarihinde 488.925 olarak gerçekleşmiştir. 12 Mart 2009 tarihinde gerçekleşen toplam günlük sözleşme adedi, VOB’un kuruluşundan bu yana en yüksek seviyedir. Bundan önce, Borsamızda sözleşme adedi cinsinden en yüksek günlük işlem hacmi, 10 Ekim 2008 tarihinde 472.349 adet olarak gerçekleşmişti.
VOB’da son bir kaç aydır özellikle altın sözleşmesinde de belirgin işlem hacmi artışı gözlemlenmektedir. Bunun sonucu olarak, yine 12 Mart 2009 tarihi, altın vadeli işlem sözleşmelerinde de rekora imza atılan bir gün olmuştur. Bu tarihte altın sözleşmelerinin tüm vadelerinde toplam 14.694.391 TL’lik işlem gerçekleşmiştir. [/SIZE][/FONT][/QUOTE]
12 mart günü imf haberiyle birçok kişiye short kapattırdılar.. Xu030 da 32.000 çok zorlu bir bölge.. 32.000 geçilemedikten sonra her yukarı atak satış fırsatıdır bana göre..
10 ekimde de yine yüksek hacimli yukarı atakla birçok insana short kapattırmışlar ve bir aylık yataylıktan sonra aşağı kopuş başlamıştı... tarih tekerrür edecek mi bakalım..
[QUOTE=activex31;96618]Bakan sımsek, ımf heyetı ıle gorustu
-bakan sımsek, ımf heyetı ıle gorustu
(fotograflı)
londra/ankara (a.a) - 14.03.2009 - devlet bakanı mehmet sımsek,
uluslararası para fonu (ımf) baskanı domınıque strauss-kahn ve bırıncı baskan
yardımcısı john lıpsky'nın de yer aldıgı ımf heyetı ıle bır araya geldı.
G20 ulkelerı malıye ve ekonomı bakanları toplantısının duzenlendıgı
ıngıltere'nın brıghton kentı yakınlarındakı horsham kasabasında gerceklestırılen
gorusme, 40 dakıka surdu.
Turkıye'ye yarın donecek olan bakan sımsek, g-20 toplantısı ve toplantı
cercevesınde gerceklestırdıgı temaslarını ataturk havalımanında saat 18.30'da
yapacagı basın toplantısında degerlendırecek.
(gok-tln)
18:17 14/03/09
--aa--[/QUOTE]
keşke bu hafta sonuçlansa da bitse artık bu imf işkencesi..:mad:
EKİM 2007 de 75.000 lerden başlayan düşüşten bu yana en sıkışık günleri hatta ayları geçiriyoruz.grafiğe bakınca göreceksiniz KASIM 2008 den bugüne ana hareket aralığı 5.000 puanlık bir bant 30.000/35.000.yaklaşık 5 aydır bu bölgeye sıkışmışız.arada bir kez bandı kırıp 38.000 denemesi yapmışız orada da sadece 3 gün kalabilmişiz.ve yeniden dikdörtgen içine giriş.
fenalık geldi artık be...
[quote=activex31;96626][B][B][FONT=Arial][SIZE=5][COLOR=#838383]VOB’da Rekorlar Devam Ediyor![/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/B]
[FONT=Arial][SIZE=2]Borsamızda gerçekleşen günlük toplam sözleşme adedi 12 Mart 2009 tarihinde 488.925 olarak gerçekleşmiştir. 12 Mart 2009 tarihinde gerçekleşen toplam günlük sözleşme adedi, VOB’un kuruluşundan bu yana en yüksek seviyedir. Bundan önce, Borsamızda sözleşme adedi cinsinden en yüksek günlük işlem hacmi, 10 Ekim 2008 tarihinde 472.349 adet olarak gerçekleşmişti.[/SIZE][/FONT]
[SIZE=2][FONT=Arial]VOB’da son bir kaç aydır özellikle altın sözleşmesinde de belirgin işlem hacmi artışı gözlemlenmektedir. Bunun sonucu olarak, yine 12 Mart 2009 tarihi, altın vadeli işlem sözleşmelerinde de rekora imza atılan bir gün olmuştur. Bu tarihte altın sözleşmelerinin tüm vadelerinde toplam 14.694.391 TL’lik işlem gerçekleşmiştir. [/FONT][/SIZE][/quote]
Rekorlar iyiyemi işaret kötüyemi!!?
Hisselerde ,emtialarda,krizde kaybedenler burda kaldıraç var burdan kapayalım açığı deyip dalmıyorlarsa iyi :..:
[QUOTE=ÖZGÜR EFE;96631]Rekorlar iyiyemi işaret kötüyemi!!?
Hisselerde ,emtialarda,krizde kaybedenler burda kaldıraç var burdan kapayalım açığı deyip dalmıyorlarsa iyi :..:[/QUOTE]
bir gün herkes vobcu olacak..:..:
[quote=activex31;96613]iyi akşamlar arkadaşlar.
Altın konusu bence çok tehlikeli. Altın çok yükselemiyebilir Çinkü IMF yada merkez bankalarında çok altın var her an satılabilir korkusu var. hele vob da altın almak bence çok tehlikeli. Spot altın hesabı daha mantıklı en azından her an işlem yapma şansın var. vob da sabah bir gelirsin ondan sonra yandım allah
2500 deniliyor bende gördüm haberleri. ama bence biraz abartı var. Geçen bir yerde okudum abd de millet külçe altın alıyormuş. buda avlanacak keklik demek. bence[/quote][url]http://www.ftd.de/boersen_maerkte/alternativen/330485.pdf[/url]
[quote=jerfin;96632]bir gün herkes vobcu olacak..:..:[/quote]
imkb nolur öyle olursa ? zaten çoğu senet sığ :eek:
The FMI has the third-largest gold reserves, totaling about 3,217 tons.(bloomberg)
IMF'NIN ALTIN REZERVI=3.217.000 KG
ORNEK:1 ONS ALTIN= 950 $
1KG ALTIN : 32.1507425 ONS*950$= 30,543 $ yapar.
3.217.000 X 30.543 $= ................ MILYAR $ EDER.
IMF TOPLAM ALTIN REZERVI =OZUR DILEYREK KABA BIR TABIRLE HIC BIR ONEMLI DEGER ETMEZ.!!!
kayahan yeni albüme az kaldı sanırım....
gene doldurmuşsun sayfaları....
bir selam olsun diye yazdım bakalım.....kimler cevap verecek...
dostu düşmanı görmek lazım.....boks.
yada sevinmek......brv
yada üzülmek....üüüüüü
vobix saat geç olduu...
[quote=kayahan;96635]The FMI has the third-largest gold reserves, totaling about 3,217 tons.(bloomberg)
IMF'NIN ALTIN REZERVI=3.217.000 KG
ORNEK:1 ONS ALTIN= 950 $
1KG ALTIN : 32.1507425 ONS*950$= 30,543 $ yapar.
3.217.000 X 30.543 $= ................ MILYAR $ EDER.
IMF TOPLAM ALTIN REZERVI =OZUR DILEYREK KABA BIR TABIRLE HIC BIR ONEMLI DEGER ETMEZ.!!![/quote]
eder çünkü; şu anda dünya altın rezervi 31 bin ton civarında.bunun 8 bin tonu abd de, 3 er bin ton da (her birinde 3 er bin)imf,almanya,fransa ve ingilterede...türkiyenin rezervi ise 120 ton civarında.dolaysıyla dünya rezervinin %10 u imf de,%64.5 u da bu 5 altın stokçusunda..rakamsal olarak ifade ettignden çok oransal olarak neye tekabül ettgi bence daha önemli..%10 luk bi pay satılmaya başlanırsa ki bu anlaşma geregi 2009 sonundna evvel mumkun degil ozaman altın iyi bi düşüş geçirir..tabi alışları kım karşılar dıgr 4 ülke napar onlar muamma..
[quote=mordak;96637]bir selam olsun diye yazdım bakalım.....kimler cevap verecek...
yada sevinmek......brv
yada üzülmek....üüüüüü[/quote]
hakkaten biraz geç olmuş, ne haber mordak?
[QUOTE=marakes;96640]hakkaten biraz geç olmuş, ne haber mordak?[/QUOTE]
çok mu geç sence? yoksa daha vakit var mı dersin?
Is it late or too late?
iyidir bu arada seni sormalı? keyifler nasıl?(bırrak artuk şu vadeliyü)....:D
[quote=mordak;96642]çok mu geç sence? yoksa daha vakit var mı dersin?
Is it late or too late?
iyidir bu arada seni sormalı? keyifler nasıl?(bırrak artuk şu vadeliyü)....:D[/quote]
ben yarasa modundayım bi kaç günlük.pazartesi dengeye geçerim heralde..fen sayılmaz kör topla gidiyoruz şimdilik..bırakcam az kaldı..
[QUOTE=mordak;96638]vobix saat geç olduu...[/QUOTE]
Forum devriyesi gibisin. :D Evet geç olmuş. Gidiyorum. Görüşmek üzere. .uyk
dream suprad nerelerde kuzuları mı sayıyor yoksa?
sıktılı arkadaşlar olsada maa-lesef burada yazacağım hemde bol bol..
üzgünüm....
camdan cama ahahahha camdan cama ahahha...eee camdan cama....
[QUOTE=marakes;96643]ben yarasa modundayım bi kaç günlük.pazartesi dengeye geçerim heralde..fen sayılmaz kör topla gidiyoruz şimdilik..bırakcam az kaldı..[/QUOTE]
hadi bakalım bekleriz...yarası modu bu vadeliye göre işlem yapanları daha fazla sevindirir....
kolay gele...
siz varya turşu kurduğunuzu zanneden ama sonra acı suyu içmeye mecbur olan arkadaşlar diyelim şimdilik.....
eee sonrası devam...
aha suprad gelmiş...
aman haaaa....SN. HELLİM de burda.....hazıra ola geçin bakem..+.
şimdi sn. HELLİM....
adınızla bile dalga geçmeyi beceren üstadlar varken bize laf demek bok yemek gibi olur gerçi ama......sizinle daga geçmek bu kadar basitse bende kendimi geliştirmek istiyorum...
geçmek için....atılmamak için....
öğrenmek için çaba [B]sarf[/B]edeceğim söz..........
Bilmiş tavırlar,edalar,
Mezun olduğu okulu övmeler,lise bilgisini geliştirmiş şekilde burada fizik,kimya,biyoloji ve matematik(istatistik) dersi vermeye çalışan arkdaşlara özel fırsatlarımız var…(lütfen özele yazınız)…
Ben ilk okul mezunu olduğum için pek anlamam bu işlerden ama söz yardımcı olacağım…
Engin bilgili kişilere ve okumuşlara saygım sonsuz (yaw neredeyse donsuz yazacaktım,cahil aklı işte) ve her zaman katılımlarını bekleriz……
Bir çok bilgiye aç insan var…..umarım zeka küpleri ilgilenir……
[QUOTE=VOBiX;96648]Forum devriyesi gibisin. :D Evet geç olmuş. Gidiyorum. Görüşmek üzere. .uyk[/QUOTE]
yok yaw ne devriyesi....işte gezme olsun diyelim....
git bakalım....iyi sabahlar.....lelele
[quote=mordak;96637]bir selam olsun diye yazdım bakalım.....kimler cevap verecek...
yada sevinmek......brv
yada üzülmek....üüüüüü[/quote]
selam.:).
bu arada kimse burayı babasının çiftliği sanmasın.....
herkes efendi olacak...zeka küplerini görecez....hepsinden ayrı ayrı hesap sorulacak.....(tabiki piyasa soracak:):))....
ona göre....burayı çiftlik yapmaya çalışan ayı ve boğalara duyrulur....
eee piyasa değimi(deyimi) değilmi?
urfalı olarak URFANIN ETRARI(etrafı) parçasını rece ederim................
[QUOTE=nunu;96653]selam.:).[/QUOTE]
nunucum çok sağol...
[quote=mordak;96654]bu arada kimse burayı babasının çiftliği sanmasın.....
herkes efendi olacak...zeka küplerini görecez....hepsinden ayrı ayrı hesap sorulacak.....(tabiki piyasa soracak:):))....
ona göre....burayı çiftlik yapmaya çalışan ayı ve boğalara duyrulur....
eee piyasa değimi(deyimi) değilmi?
urfalı olarak URFANIN ETRARI parçasını rece ederim................[/quote]
kara uzum habbesini gonderiyorum.:)
[url]http://www.youtube.com/watch?v=UTkJWoFlUqA[/url]
[QUOTE=nunu;96656]kara uzum habbesini gonderiyorum.:)
[url]http://www.youtube.com/watch?v=UTkJWoFlUqA[/url][/QUOTE]
teşşkür ablacım...bu arada yarı urfaliii sayılırdim.....(önceden)....brv.brv
[quote=mordak;96657]teşşkür ablacım...bu arada yarı urfaliii sayılırdim.....(önceden)....brv.brv[/quote]
ben cok severim bu sarkiyi. kucukken kara uzum gibiydim:), belki ondandir.:rolleyes:.
G20`den agresif büyüme çıktı
İngiltere'nin Brighton kenti yakınlarındaki Horsham kasabasında yapılan G20 Maliye Bakanları toplantısında alınan kararları açılayan İngiltere Maliye Bakanı Alastair Darling, küresel büyümeyi canlandırmak, borçlanmayı desteklemek ve küresel finansal sistemi güçlendirmek için daha ileri adımlar atılmasında anlaştık dedi.
DHA
Ev sahibi İngiltere'nin Maliye Bakanı Alastair Darling, toplantıda alınan ve 2 Nisan tarihinde Londra'da yapılacak G20 ülkelerinin devlet ve hükümet başkanları tarafından ele alınarak nihai sonuca bağlanacak kararların aciliyet taşıyan konulara dair olduğuna dikkati çekti. Darling, dünya ekonomisinin krizden çıkartılması için çabaların süreklilik arz etmesinin önemini de vurguladı. Toplantının bir yön belirlenmesinde faydalı olduğuna işaret eden Darling, piyasalardaki talebin ve iş imkanlarının artması için koordineli, kapsamlı ve kesin bir hareket planı belirlediklerini ve büyümenin yeniden sağlanması için gereken adımların atılmasında kararlı olduklarını bildirdi.
HER TÜRLÜ KORUMACILIKLA MÜCADELE ETMEYİ TAAHHÜT EDİYORUZ''
Korumacılığın her türüyle mücadele etmeyi taahhüt ettiklerini ifade eden Darling,serbest ticaret ve yatırımların önünün açılmasına çalışacaklarını anlattı. Finansal sistemdeki sorunlarla mücadele ederek, finansal kurumların tekrar borç verir hale gelmesinin öncelikleri olduğunu kaydeden Darling, bankalara likit desteğinin, gerekli noktalarda devletleştirmenin süreceğini söyledi. Ekonomilere parasal desteğin büyüme ve iş imkanlarının artmasına önemli ölçüde destek vereceğini belirten Darling, bu alanda alınan kararların gecikilmeden uygulanması gereğine işaret etti. Büyümenin yeniden sağlanması için gerekli adımların atılmasına büyük önem verdiklerini vurgulayan Darling, IMF'ye de bunun sağlanması için gereken adımların atılması çağrısı yaptıklarını bildirdi. Darling, büyümenin yeniden sağlandığı ve uzun vadeli istikrarın yaratıldığından emin olmak istediklerini kaydetti. Darling, IMF'nin etkili desteğinin sağlanması için söz konusu uluslararası kuruluşun kaynaklarının arttırılması gerektiğine de dikkat çekti. Faiz oranlarının pek çok ülkede agresif biçimde düşürüldüğünü hatırlatan Darling, G-20 Merkez bankalarının da müdahaleci politikalarına gerektiği sürece devam edeceğini bildirdi.
Uluslararası sermayenin kalkınmakta olan ekonomilerden kaçmasını önlemek konusunda elimizden geleni yapmak için kararlıyız diyen Darling, kısa adı IFI olan Uluslararası Finans Kurumu kaynaklarını harekete geçirmek için gereken her türlü seçeneğe acilen ihtiyaç duyulduğunun bilincinde olduklarını ifade etti. Darling, küresel finansal sistemi daha da desteklemek için Washington Hareket Planı'nın acil adımlarını tamamladıklarını belirterek, dikkatlerini G20Zirvesi sırasında bütün orta vadeli adımlar üzerinde yoğunlaştıracaklarını anlattı. Darling, Uluslararası Finans Kurumu'nun etkisinin artırılması için yönetiminin desteklenmesi ve kurumun dünya ekonomisindeki değişimleri tam olarak yansıtır hale gelmesinin sağlanmasını hedeflediklerini kaydederek, gelişmekte olan ekonomilerin ve yoksul ülkelerin seslerinin daha duyulur hale gelmesini, bu ülkelerin daha iyi temsil şansı yakalamasını istediklerini söyledi.
GEITHNER: “DÜNYA DAHA GÜÇLÜ OLDUKÇA ABD’NİN İYİLEŞMESİ DE O KADAR HIZLI OLUR”
G20’ye katılan ülkelerin toplantı sonunda yayımladıkları bildirgede, ne kadar uzun süreyle olursa olsun genişletici para politikalarının sağlanması ve banka kredileri sorununu giderme konusundaki önceliklerde anlaşıldığı belirtiliyor.
G20, ABD’nin “daha fazla kamu harcaması yapılması için zorlama” yönündeki planını onaylamıyor. Yükselişte olan 4 büyük ekonominin (Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin) IMF’de daha büyük rol alma taleplerini de içeren, kendi bildirgelerini sundular.
Krizin aşılması için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini belirten ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner ise, küresel ekonominin “zorlu bir süreçten” geçtiğini ve halen “debelendiğini” ve “ABD ekonomisinin hızla iyileşmesinin, dünyanın daha güçlü olmasıyla gerçekleşeceğini” ifade etti.
altın günlük grafiği. stoc poztf. uyumsuzluk yapmış. 943 deki 22liğin geçilmesiyle alışlar sertleşebilir. stoc yeniden sata dönerse senaryo bozulur.
[IMG]http://img4.imageshack.us/img4/7107/altnuy.png[/IMG]
O kadar da somut olmayan bir imf haberıyle xu030 da 10 dakikada 1500 puan marj!!Sen haberi al,akabinde pozisyonunu aldır başla çizmeye ortalığı.ve öyle bir kademeye kadar çiz ki, piyasayı bilen ve ona göre pozisyon alan, fakat yeterli açık bakiyesi olmayan kısacılara margin yedirip onlara pozisyon kapattırırken kendin oradan tekrar kısala.TV ler de de olumlu haberler geç,zaten long tan ağzı yanmış portföyleri tekrar gaza getir,ortalık günlük gülistanlık diye.
Bütün arkadaşlar bilir ki borsa da kazandığın para,başkasının kaybettiği paradır.Ve özellikle VOB da, sadece doğru pozisyon alabilme yeteneği değil,o pozisyona karşı her an oluşabilecek manupulasyonu da göğüsleyebilecek ekstra bakiye ve sinir olması gerekir.
Ve kanımca bu ne boğa, ne de ayıların günüdür...olsa olsa bu bahsettiğim durumlara yakalanan BALIK ların günüdür.
Bütün arkadaşlara selamlar ilk yazımla:)... :..::..::..:
[quote=ATHLON;96665]O kadar da somut olmayan bir imf haberıyle xu030 da 10 dakikada 1500 puan marj!!Sen haberi al,akabinde pozisyonunu aldır başla çizmeye ortalığı.ve öyle bir kademeye kadar çiz ki, piyasayı bilen ve ona göre pozisyon alan, fakat yeterli açık bakiyesi olmayan kısacılara margin yedirip onlara pozisyon kapattırırken kendin oradan tekrar kısala.TV ler de de olumlu haberler geç,zaten long tan ağzı yanmış portföyleri tekrar gaza getir,ortalık günlük gülistanlık diye.
Bütün arkadaşlar bilir ki borsa da kazandığın para,başkasının kaybettiği paradır.Ve özellikle VOB da, sadece doğru pozisyon alabilme yeteneği değil,o pozisyona karşı her an oluşabilecek manupulasyonu da göğüsleyebilecek ekstra bakiye ve sinir olması gerekir.
Ve kanımca bu ne boğa, ne de ayıların günüdür...olsa olsa bu bahsettiğim durumlara yakalanan BALIK ların günüdür.
Bütün arkadaşlara selamlar ilk yazımla:)... :..::..::..:[/quote]
Selam
Bu somut olmayan imf haberleri ile seçime kadar gidip geleceğiz. Yalnız Benim şöyle bir şüphem var. Bu son satışlar varlış barışı için son günde olması ve imkbde stopaj sıfırlaması. bu paralar bence yakın bir zaman da tekrar girecek pyasaya. Seçime kadar büyük bir yükseliş bekliyorum. Bu benim nacizane görüşüm. AKP bu kozu kollanacak. 1 hafta önce akp nin oylarında büyük bir düşüş olduğu soyleniyordu. ve birden bire bu haberler çıktı. obamanın gelişi de düşündürücü.
artı olarakda piyasalardaki kalıcı düşüş yatırımcıyı bıktırır ve küstürür. buda bence dünyanın sonu. biz burda istediğimiz kadar shortlayalım. bizim bankalarda batarsa parayı nerden alacaz.
şimşek: ''IMF ıle nısan basında gecıcı kredı anlasması yapmayı hedefliyoruz"
[url]http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=aD4Lv1rpISzg[/url]
sanırım olumsuz haber. anlayan arkadaslar bir değerlendirme yapsa.
[quote=trader38580;96667]şimşek: ''IMF ıle nısan basında gecıcı kredı anlasması yapmayı hedefliyoruz"
[url]http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=aD4Lv1rpISzg[/url]
sanırım olumsuz haber. anlayan arkadaslar bir değerlendirme yapsa.[/quote]
[B][SIZE=3]Türkiye 'için' deneme Nisan (Update2) IMF kredi Fırsat Hedefler[/SIZE][/B]
[LEFT][B][COLOR=#006b99]Share[/COLOR][/B] | [B][COLOR=#006b99]Email[/COLOR][/B] | [B][COLOR=#006b99]Print[/COLOR][/B] | [B][COLOR=#006b99]A[/COLOR][/B] [B][COLOR=#006b99]A[/COLOR][/B] [B][COLOR=#006b99]A[/COLOR][/B][/LEFT]
[B][COLOR=#006b99]Paylaş[/COLOR][/B] | [B][COLOR=#006b99]E-posta[/COLOR][/B] | [B][COLOR=#006b99]Yazdır[/COLOR][/B] | [B][COLOR=#006b99]A[/COLOR][/B] A A
[LEFT]By Francine Lacqua and Flavia Krause-Jackson[/LEFT]
Francine Lacqua ve Flavia Krause By-Jackson
[LEFT]March 14 (Bloomberg) -- Turkey aims to reach a “tentative” agreement with the International Monetary Fund on a loan in “early April,” Finance Minister [B][COLOR=#006b99]Mehmet Simsek[/COLOR][/B] said.[/LEFT]
Mart 14 (Bloomberg) - Türkiye, Uluslararası Para Fonu kredi konusunda "erken Nisan bir" geçici "anlaşma için," Maliye Bakanı [B][COLOR=#006b99]Mehmet Şimşek[/COLOR][/B] söyledi amaçlamaktadır.
[LEFT]“While we agree in principle where we should be headed we think that the timing of some steps may be counterproductive in the current circumstances,” Simsek said today in an interview with Bloomberg Television from the Group of 20 finance ministers’ meeting in Horsham, England.[/LEFT]
Biz ilke olarak kabul "nerede bu bazı adımların zamanlaması mevcut koşullarda ters olabilir düşünmek başlı olmalıdır," Şimşek'in bugün Grup Horsham, İngiltere 20 maliye bakanlarının toplantısında of Bloomberg Television verdiği röportajda söyledi . [LEFT]Turkey and the IMF were “very close to a deal in January,” he said.[/LEFT]
Türkiye ve IMF "çok bir anlaşma için Ocak ayında," dedi yakındık.
[LEFT]Talks broke down in January over spending on local municipalities and tax collection.[/LEFT]
Görüşmelerde Ocak yerel belediyeler ve vergi toplama üzerinde harcama üzerine bozuldu. [LEFT]The Washington-based IMF said this month it “stands ready” to resume negotiations and Prime Minister [B][COLOR=#006b99]Recep Tayyip Erdogan[/COLOR][/B] said his government may reduce spending by as much as 6 percent to meet IMF demands.[/LEFT]
Washington-IMF dayalı bu "hazır görüşmeler ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, devam etmek için [B][COLOR=#006b99]duran bu ay hükümetinin[/COLOR][/B] kadar 6 yüzde IMF'nin talepleri karşılamak için harcamaları azaltmak Mayıs söyledi.
[LEFT]IMF loans are in demand as developing nations struggle with the financial crisis.[/LEFT]
IMF, kredi, finansal kriz ile mücadele gelişen ülkeler olarak talep etmektedir. [LEFT]Turkey, which is seeking to spend its way out of a probable recession, has external financing needs of about $30 billion, according to its central bank.[/LEFT]
Türkiye, olası bir durgunluk ve onun yol geçirmek istiyor, yaklaşık $ 30 milyar ihtiyaçlarını kendi merkez bankası göre dış finansman var.
[LEFT]In the past six months, the IMF has approved $16.4 billion for Ukraine, $15.7 billion for Hungary, $10.4 billion for Latvia, $2.5 billion for Belarus, $2.1 billion for Iceland, $7.6 billion for Pakistan and $516 million for Serbia -- a total of about $55 billion.[/LEFT]
Son altı ay içinde, IMF $ 16,4 milyar Ukrayna için $ 15,7 milyar Macaristan için $ 10,4 milyar Letonya için, $ 2.5 milyar Beyaz Rusya için, $ 2,1 milyar İzlanda için, $ 7,6 milyar Pakistan ve $ 516 milyon Sırbistan onayladı - üzere toplam yaklaşık $ 55 milyar.
[LEFT]To contact the reporters on this story: [B][COLOR=#006b99]Flavia Krause-Jackson[/COLOR][/B] in Horsham, England at [B][COLOR=#006b99]fjackson@bloomberg.net[/COLOR][/B] ; [B][COLOR=#006b99]Francine Lacqua[/COLOR][/B] in Horsham, England, at [B][COLOR=#006b99]flacqua@bloomberg.net[/COLOR][/B][/LEFT]
Haberler: Flavia Krause-Jackson Horsham, [B][COLOR=#006b99]İngiltere [email]fjackson@bloomberg.net[/email][/COLOR][/B] üzerinde olan [B][COLOR=#006b99]gazetecilere ulaşmak için;[/COLOR][/B] [B][COLOR=#006b99]Francine[/COLOR][/B] Lacqua Horsham, İngiltere, içinde [B][COLOR=#006b99]flacqua@bloomberg.net at[/COLOR][/B]
Ben zaten Seçime kadar bir anlaşma olmasını Beklemiyorum.
Ama seçimden sonra mutlaka olacak. nisana kadar ha yok amerika 9000 leri aşar o zamn zor. rte de bakın biz biloyoduk der bir gol daha atar.
tekrar soyluyorum bu imf kozu hükümet için çok değerli
activex31 bu online tercümeler komik oluyor .kom
İMKB'DEKİ YABANCI PAYI (%)[URL="http://bigpara.ekolay.net/M1/yabanci_paylari.asp"][B]YABANCI PAYI[/B][/URL] [B]12.03.2009[/B]
[B]62,66[/B] [IMG]http://bigpara.ekolay.net/i/yabancipayi_down.png[/IMG] [IMG]http://bigpara.ekolay.net/cfxtemp/CFT0315_1235293AE.png[/IMG]