Bilmediğimiz bir haber falanmı vardır nedir? flat devam...
Printable View
Bilmediğimiz bir haber falanmı vardır nedir? flat devam...
olsa güzel olurdu ama zor kimi...canım sıkıldı senaryo çizdim :..:
fdji 60 dk.
[quote=YAVUZHAN;97253]500 ilave kısalar 375 ten kapandı..
600 üstüne atacak momentum oluşamadı halen..
kısaya devam..[/quote]
425 kısalarıda 300 den kapandı..
bu kimlık numarası işi niye sona kalmıs acaba yıne..illa herseyı abartıp son dakkada yapmayı ne cok sevıoyoruz....
FDJI eksiye geçmiş, bu durumda vob 29200 altında bende kısa denemesi yaparım diyorum bakalım, saygılar...
[QUOTE=SEYYAH;97255]olsa güzel olurdu ama zor kimi...canım sıkıldı senaryo çizdim :..:
fdji 60 dk.[/QUOTE]
seyyah, bu grafiğe ohaaa desem ayıp etmiş olmam dimi..:..::..:
Poz %50 kapattım buradan.
[QUOTE=jerfin;97259]seyyah, bu grafiğe ohaaa desem ayıp etmiş olmam dimi..:..::..:[/QUOTE]
Senaryo diyor işte.
Senaryo gereği Süperman de uçuyor ona ohaaa diyor musunuz :D
[quote=Larossıan;97260]Poz %50 kapattım buradan.[/quote]
grafiği de görseydik :)
[QUOTE=Astatin;97261]grafiği de görseydik :)[/QUOTE]
senin yolladıgın formulu test ettirdim matestockta 5dk lik getirisi fena değil gibi 18 yaptım 5 yerine ama matrikste test ettiriyorum alakası yok nedendir ? matrikste kullanmamıştım daha once..
[QUOTE=VOBiX;97262]Senaryo diyor işte.
Senaryo gereği Süperman de uçuyor ona ohaaa diyor musunuz :D[/QUOTE]
Aslında hitabet doğru, çünkü süperman bir insan uzaylı karakteri, ama boğaya genelde böyle hitabedilir, senaryodada boğaların çıkışı çiziktirilmiş olduğuna göre hitabet doğru sayılır, tavuklara gel bilibili var mesela:), ama bu sözlerim yanlış anlaşılmasın sakın üzülürüm, saygılar...
[QUOTE]ALTIN GÜNLER YAKLASTI...
ALTIN günler artik yaklasti diyebiliriz : fakat ne yazikki piyasalar için
degil... ALTIN için....
Ne zaman sorarsaniz... bu yaz itibaren ALTIN da muhazzam bir ralli
görebiliriz (önceden verdigim sebeplerden dolayindan)... Fakat ALTIN daki
yükselisin ilk etabi 2 Nisan dan sonra olabilir (G20 den yine hiç bir sey
cikmamasi gibi gözüküyor)...
Yani ALTIN altin felsefe : AL ve yil sonuna kadar TUT .....[/QUOTE]
Altın meraklılarına gün yapan hanımlara Baybars amcamdan duyurulur.
jerfin sen moderatör olsana burada hiç mod yok.
HKAYIKCI, Nohamura, mersiyk, cbaykus görünmüyor epeydir.
Bankamatik memurları gibi mi oldualr yoksa?
Gerçi şimdilik modluk bir durum yok!
[QUOTE=VOBiX;97262]Senaryo diyor işte.
Senaryo gereği Süperman de uçuyor ona ohaaa diyor musunuz :D[/QUOTE]
yahu süpermen bile belli bir rotada uçuyordur..:)
ee peki, bende yazayım orta vade dow yorumumu bari..:..: sırıttığıma bakmayın yapacağım yorum gayet ciddi bir yorum..:..:
dow'da benim tahminim 1-1.5 ay 6500 altına inmeyeceğiz.. bu süreçte 7700 üstünü de beklemiyorum dow'da.. bu aralıkta yükselen dipler yaparak zigzag git-gel yapacak.. yatay zigzagda yapabilir.. 1 hafta yukarı, bir hafta aşağı güzel olur mesela..:) ama 6.500 seviyesinin altına inmeden..
ben pozisyonlarımı bu stratejiye göre belirleyeceğim..
imkb ne mi yapar..:) benim tercihim, dow yukarı çıkarken yataya al, düşerken düş olur bir ayu olarak tabi..:..: yine de piyasanın verdiği sinyallere uyacağız..
[quote=Astatin;97261]grafiği de görseydik :)[/quote]
[URL="http://img22.imageshack.us/my.php?image=18781105.jpg]"][URL=http://img22.imageshack.us/my.php?image=18781105.jpg][/URL][IMG]http://img22.imageshack.us/img22/8572/18781105.jpg[/IMG][/URL]
%50 Buna göre kapattım.:..::..:
hatta biraz genişletip baybars sezen in son 3 4 gündeki altın yorumlarını da ben kopyalııyım ilaveten..
[COLOR=#ff0000][B]ALTIN DA HEDEFLER YÜKSELIYOR...
[/B][/COLOR][COLOR=#000000]ALTIN' a yavas yavas herkes gelmeye basladi gibi gözüküyor : DUBAI dan sonra , (GOLD üzerine ,geçen hafta 2 ETF kurdu) ve simdide ÇIN bu sabah açiklamasiyla beraber (artik ABD tahvil bonolarina güvenmiyoruz demesi)...
[/COLOR][COLOR=#efefef]edin. [/COLOR]
[COLOR=#000000]Dün ise , iste UBS geldi ve resmen ALTIN için hedef olarak 2500 dolar koydu !!!!!!! Evet yanlis okumadiniz : 2500 !!!!!!
[/COLOR]
[COLOR=#000000]Fakat dersiniz ki ALTIN hala 900 lerde : bunun sebebi sadece fonlarin zor durumda kalmalari ve deliklerini kapatmak için ALTIN satmaya mecbur oluyorlar..
[/COLOR]
[COLOR=#000000]Öte yandan ALTIN in 2 engel var : Merkez bankalar çok zor durumda kalirsa ve özelikle IMF zor durumda kalirsa, ALTIN satabilir söylentisi var...
[/COLOR]
[COLOR=#000000]Fakat uzun vadede UBS sunu ekliyor : 2015 kadar ALTIN en büyük güvenli liman olabilir...
[/COLOR][COLOR=#efefef]. [/COLOR]
[COLOR=#000000]Yoksa bankalarin yeni para makinasi ALTIN mi olacak ?[/COLOR]
[COLOR=#ff0000][B]PARITE 1.30 KIRDI..[/B][/COLOR]
Hatiliyorsaniz geçem hafta, dolarin yükselisi bitmistir yazmistim ve büyük
iktimal parite 1.40 harekitini baslamistir belirtmistim..
Iste bugün parite 1.30 kirarak bu hareketi resmen teyit etti....
Tabiki parite 1.40 dogru giderse , TL yi olimlu etkiler (1.50 / 1.55
görebiliriz)...
Ne yazikki bu yaz, sizi MR BEN , daha zor günler bekliyor : bu konuda ÇIN
, artik ben ABD tahvillerine güvenmiyorum açiklamasi (hatiliyorsaniz Kasim
2008 de CNBCE de ABD tahvillerin ne kadar güvensiz olaçagini
vurgulamistim) resmen Bernencke ye bir UYARI !!![COLOR=#f5f5dc].[/COLOR]
[B]Çünkü ÇIN korkusu artik :[/B] bir gün ÇIN resmen uyanacak ve görcekki ABD deki
bütün yatirimlari sifirlanacak... Iste ÇIN bu durumdan çok korkmaya
basladi ve öyle gözüküyorki ABD pozisyonu iyice bosaltacak....
Tabiki Ben amcamazin tek çaresi o zaman : trilyonca dolar basmak......O da
bildigimiz "hyper enflasyon" ön göstegesi olacak....
Bu yüzden, Mr BEN in hatalari ALTIN i resmen yeni zirvelere
tasiyacaktir...
[QUOTE=bull market;97264]Aslında hitabet doğru, çünkü süperman bir insan uzaylı karakteri, ama boğaya genelde böyle hitabedilir, senaryodada boğaların çıkışı çiziktirilmiş olduğuna göre hitabet doğru sayılır, tavuklara gel bilibili var mesela:), ama bu sözlerim yanlış anlaşılmasın sakın üzülürüm, saygılar...[/QUOTE]
jerfin'in o taraftan geliyor gel bilibili sesleri Turkcellin tavuğunu tenhada ksıtırıp kesecekmiş. Sonra foruma tavuk suyuna çorba... .kom
Yawf o tavuk yenir mi antenleri var ya? :confused: Helal midir acaba? .dng
[quote=jerfin;97259]seyyah, bu grafiğe ohaaa desem ayıp etmiş olmam dimi..:..::..:[/quote]
[SIZE=6][B][COLOR=red]a[/COLOR][COLOR=purple]p[/COLOR][COLOR=green]l[/COLOR][COLOR=magenta]a :D[/COLOR][/B][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black][/COLOR][/SIZE]
adı üstünde senaryo.işin EW kısmısını barındırmıyor :D
ya tutarsa :D:D:D
[B][SIZE=3][COLOR=#ff00ff][/COLOR][/SIZE][/B]
[QUOTE=VOBiX;97266]jerfin sen moderatör olsana burada hiç mod yok.
Gerçi şimdilik modluk bir durum yok![/QUOTE]
hem işyerinde yoğun tempoda çalışan, hem trade eden, hem de foruma laf yetiştiren:..: biri nasıl moderatörlük yapsın vobix..:)
trilyoner olup da istifayı bastığım gün düşünebilirim ama..:..::..:
Evet jerf, dow senaryon mükemmel harbiden....bende dow 7450 üstü olursa en fazla 7750 seviyeleri diye düşünüyorum... e bizde eşek değiliz ya hep bu seviyelerde yatay kalalım:) saygılar...
[QUOTE=Larossıan;97268][URL="http://img22.imageshack.us/my.php?image=18781105.jpg]"][URL=http://img22.imageshack.us/my.php?image=18781105.jpg][/URL][IMG]http://img22.imageshack.us/img22/8572/18781105.jpg[/IMG][/URL]
%50 Buna göre kapattım.:..::..:[/QUOTE]
O ssitemde arıza var okları yanlış yere koyuyor .dng
(Not: Renkli alanalr giriş oklu alanalr exit için kullanıalbileceği için renkli alanalr ile oklu alanalr farklı yerlerde oluşabilir. Sistemin yapısına bağlıdır.)
[quote=VOBiX;97266]jerfin sen moderatör olsana burada hiç mod yok.
Gerçi şimdilik modluk bir durum yok![/quote]
diger mod lar alınmasın ama görevi geregi mod biraz eli maşalı olmalı ,jerfin pek bu potansyelde deil gibi:..:
[quote=marakes;97269]hatta biraz genişletip baybars sezen in son 3 4 gündeki altın yorumlarını da ben kopyalııyım ilaveten..
[COLOR=#ff0000][B]ALTIN DA HEDEFLER YÜKSELIYOR... [/B][/COLOR]
[COLOR=#000000]ALTIN' a yavas yavas herkes gelmeye basladi gibi gözüküyor : DUBAI dan sonra , (GOLD üzerine ,geçen hafta 2 ETF kurdu) [COLOR=lime]ve simdide ÇIN bu sabah açiklamasiyla beraber (artik ABD tahvil bonolarina güvenmiyoruz demesi)...[/COLOR] [/COLOR]
[COLOR=#efefef]edin. [/COLOR]
[COLOR=#000000]Dün ise , iste UBS geldi ve resmen ALTIN için hedef olarak 2500 dolar koydu !!!!!!! Evet yanlis okumadiniz : 2500 !!!!!! [/COLOR]
[COLOR=#000000]Fakat dersiniz ki ALTIN hala 900 lerde : bunun sebebi sadece fonlarin zor durumda kalmalari ve deliklerini kapatmak için ALTIN satmaya mecbur oluyorlar.. [/COLOR]
[COLOR=#000000]Öte yandan ALTIN in 2 engel var : Merkez bankalar çok zor durumda kalirsa ve özelikle IMF zor durumda kalirsa, ALTIN satabilir söylentisi var... [/COLOR]
[COLOR=#000000]Fakat uzun vadede UBS sunu ekliyor : 2015 kadar ALTIN en büyük güvenli liman olabilir... [/COLOR]
[COLOR=#efefef]. [/COLOR]
[COLOR=#000000]Yoksa bankalarin yeni para makinasi ALTIN mi olacak ?[/COLOR]
[COLOR=#ff0000][B]PARITE 1.30 KIRDI..[/B][/COLOR]
Hatiliyorsaniz geçem hafta, dolarin yükselisi bitmistir yazmistim ve büyük
iktimal parite 1.40 harekitini baslamistir belirtmistim..
Iste bugün parite 1.30 kirarak bu hareketi resmen teyit etti....
Tabiki parite 1.40 dogru giderse , TL yi olimlu etkiler (1.50 / 1.55
görebiliriz)...
Ne yazikki bu yaz, sizi MR BEN , daha zor günler bekliyor : bu konuda ÇIN
, artik ben ABD tahvillerine güvenmiyorum açiklamasi (hatiliyorsaniz Kasim
2008 de CNBCE de ABD tahvillerin ne kadar güvensiz olaçagini
vurgulamistim) resmen Bernencke ye bir UYARI !!![COLOR=#f5f5dc].[/COLOR]
[B]Çünkü ÇIN korkusu artik :[/B] bir gün ÇIN resmen uyanacak ve görcekki ABD deki
bütün yatirimlari sifirlanacak... Iste ÇIN bu durumdan çok korkmaya
basladi ve öyle gözüküyorki ABD pozisyonu iyice bosaltacak....
Tabiki Ben amcamazin tek çaresi o zaman : trilyonca dolar basmak......O da
bildigimiz "hyper enflasyon" ön göstegesi olacak....
Bu yüzden, Mr BEN in hatalari ALTIN i resmen yeni zirvelere
tasiyacaktir...[/quote]
bi dakka bi dakka..ÇİN bu sabah böyle bir açıklamamı yaptı, yoksa bu yorumun yorumumu..eğer böyle bir açıklama yaptıysa full metal jacket şortlamak lazı da o açıdan
[QUOTE=VOBiX;97265]Altın meraklılarına gün yapan hanımlara Baybars amcamdan duyurulur.[/QUOTE]
Vob da altın sözleşmelerinde işlem yapan var mı? Periyod olarak ne kullanıyorsunuz? Sanırım son zamanlarda eskiye göre derinlik oluşmuş kademelerde, eskiden hiç işlem bile olmazdı. Bayadır bakmamıştım altın kontratlarına...
[quote=Astatin;97276]bi dakka bi dakka..ÇİN bu sabah böyle bir açıklamamı yaptı, yoksa bu yorumun yorumumu..eğer böyle bir açıklama yaptıysa full metal jacket şortlamak lazı da o açıdan[/quote]
çin bu açıklamayı yaptı dınledm ben de..yorum degıl .gectgımız 1 hafta ıcnde ama tam günü hatrlmıyorum..hatta abd ıle ufaktan restlestıler tatlı sert
[QUOTE=VOBiX;97270]jerfin'in o taraftan geliyor gel bilibili sesleri Turkcellin tavuğunu tenhada ksıtırıp kesecekmiş. Sonra foruma tavuk suyuna çorba... .kom
Yawf o tavuk yenir mi antenleri var ya? :confused: Helal midir acaba? .dng[/QUOTE]
Bir tavuğu yumurtadan kesildimi kesecen:..:, jerfinde buna uğraşıyo kaçgündür ama, sanırım henüz pskolojikman hazır değil tavuk, kesimhaneye bekliyoruz bakalım...
tavuk bugun de güçlü duruyo cok ınatcı kıramadı 8 ı tam olarak
[quote=bull market;97273].. e bizde eşek değiliz ya hep bu seviyelerde yatay kalalım:) saygılar...[/quote]
:..::..::..:
[quote=Larossıan;97268][URL="http://img22.imageshack.us/my.php?image=18781105.jpg]"][IMG]http://img22.imageshack.us/img22/8572/18781105.jpg[/IMG][/URL]
%50 Buna göre kapattım.:..::..:[/quote]
Hımmmm...renkler için ayrı oklar içinn ayrı formül kullanıyorsun..bu kesinlikle 1 nci kuşak değil...bar renklendirme, belirli bi anda gerçekleşen bi duruma bağlı olarak (cross gibi) değilde, sağlanan bir koşulun sürekliliği durumunda kullanılır. Eğer okların montaj değilse, ULT yada CMF gibi indikatörlerin belirli bir koşul altında (mesela rsi12 rsi 24 den küçükse ile brber) bir referans seviyesini aşağı kesiyor olmasından faydalanıyorsun sat oklarında..Eğer bu oklar farklı bir periyot kullandığında çıkmıyorsa, son cümlem kesin doğrudur:)...Sİstemin kesinlikle melez :) ne1 ne2 ne3...
Yani bar renkleri ikinci kuşak, ama oklar hem 1 nci hem ikinci kuşak...
Bana 1 aylık bir dönemim, 15-60 dk lık çıktılarını gönder sana sistemini söyleyeyim...:..:
[QUOTE=Astatin;97282]Hımmmm...renkler için ayrı oklar içinn ayrı formül kullanıyorsun..bu kesinlikle 1 nci kuşak değil...bar renklendirme, belirli bi anda gerçekleşen bi duruma bağlı olarak (cross gibi) değilde, sağlanan bir koşulun sürekliliği durumunda kullanılır. Eğer okların montaj değilse, ULT yada CMF gibi indikatörlerin belirli bir koşul altında (mesela rsi12 rsi 24 den küçükse ile brber) bir referans seviyesini aşağı kesiyor olmasından faydalanıyorsun sat oklarında..Eğer bu oklar farklı bir periyot kullandığında çıkmıyorsa, son cümlem kesin doğrudur:)...Sİstemin kesinlikle melez :) ne1 ne2 ne3...
Yani bar renkleri ikinci kuşak, ama oklar hem 1 nci hem ikinci kuşak...
Bana 1 aylık bir dönemim, 15-60 dk lık çıktılarını gönder sana sistemini söyleyeyim...:..:[/QUOTE]
matriksde sistemi formüle dökerken öteleme yapabilirmiyiz ?
[QUOTE=Astatin;97228]Hazır FX ci yokken onun sistemini açıklıyorum, erkene aldım...açıklama saatini :)
MTX i açıyorsunuz..5 günlük hareketli ortalamayı, "histogram şeklinde" ve "fiyat grafiğinin üzerine çizdiriyorsunuz..Fiyat kapanışı, histogramın karaladığı bölgenin altında geçerse sat üstüne çıkarsa al oluyor...(Gün 5 den farklı olabilir ona bakmadım)..
yani MTX diliyle al sat a çevirmek istiyorsanız..
AL: Cross(c,MOV(c,5,s))
SAT: Cross (MOV(c,5,s),c)
kesişimm noktalarında feyk yemeyeyim amam sinyali biraz geç alayım diyorsanız;
AL: Cross(ref(c,-1),Mov(c,5,s))
SAT: Cross(mov(c,5,s),ref(c,-1))...
:)
Sırada larossian sistemi var :) azz ssooraaa..yada bi müddet soraaa[/QUOTE]
Asti burada kesişim var. Ben sana kesişimsiz olanı sorayım.
AL : When(c,MOV(c,5,s))
SAT: When (MOV(c,5,s),c)
Yani kapanış 5 peryotluk basit hareketli ortalamanın üstünde iken AL altında iken SAT. Renklendirme (highlights) yukarıdaki gibi yapılabiliyor da Ok koydurmak için ne yapmak gerekiyor? Bu formülü nasıl düzenleyeceğiz?
Aynısını ok kısımlarına yazınca ard arda AL okalrı ya da SAT okları gelebiliyor. AL okundan sonra gelen AL oklarını gözardı edecek AL okundan sonra gelen ok SAT oku olacak şekilde bir düzenlemeden bahsediyorum.
Soruyu genele açıyorum bilen biri cevaplayabilir.
Aşağıdaki gibi ok curcunası olmasın.
[IMG]http://img25.imageshack.us/img25/6908/curcuna.png[/IMG]
[QUOTE=enorton;97277]Vob da altın sözleşmelerinde işlem yapan var mı? Periyod olarak ne kullanıyorsunuz? Sanırım son zamanlarda eskiye göre derinlik oluşmuş kademelerde, eskiden hiç işlem bile olmazdı. Bayadır bakmamıştım altın kontratlarına...[/QUOTE]
Ben bildikelrimi söyleyeyim Catedral, bear Bull, VOB Trader.
Fakat ssitem oluşturacak kadar derinlik yok henüz. Destek direnç ve genel beklentiye göre işlem yaptıklarını tahmin ediyorum.
[color="red"][b]Türkiye ıs kurumu (ıskur) genel muduru [/b][/color] namık ata, Türkiye`de ıs gucune katılmayanların, katılanlardan daha cok oldugunu
soyledı.
Ata, balıkesır unıversıtesı (bau) bandırma ıktısadı ve ıdarı bılımler
fakultesı organızasyon kulubunce duzenlenen ``4. Karıyer festıvalı``nde yaptıgı
konusmada, dunyadakı toplam ıssız sayısının 190.2 mılyon oldugunu, sadece subat
ayında abd`de 651 bın kısının ıssız kaldıgını bıldırdı.
Dunya genelınde nıtelıklı ıs gucu gereksınımının artmasına paralel olarak
ınsan kaynaklarını gelıstırme stratejılerının de onem kazandıgını ıfade eden ata,
Türkiye`dekı ıssızlıgın ortadan kalkması ıcın her yıl 1 mılyon cıvarında yenı ıs
yerının acılması gerektıgını belırterek, soyle dedı:
``Türkiye`de her yıl, 850-900 bın kısı ıs arayanlar arasına katılıyor.
Türkiye`de, ıs gucune katılmayanlar, ıs gucune katılanlardan daha coktur.
Türkiye`nın, su andakı ıstıhdamı 21 mılyon olup, bunun oranı yuzde 41`dır. Son
acıklanan verılere gore su anda 3 mılyon 274 bın ıssızımız bulunuyor. Halen
Türkiye`de, yuzde 48 olan ıs gucune katılma oranı cok dusuktur. Bu oran ab
ulkelerınde yuzde 68-70 arasındadır. Artık her 4 kısıden 1`ı ıssız. Kayıt dısı
ıstıhdamımız da cok fazla.``
[QUOTE=Astatin;97276]bi dakka bi dakka..ÇİN bu sabah böyle bir açıklamamı yaptı, yoksa bu yorumun yorumumu..eğer böyle bir açıklama yaptıysa full metal jacket şortlamak lazı da o açıdan[/QUOTE]
O yorumlar son 3-4 güne ait sadece benim gönderdiğim yorum bugün geldi.
[QUOTE=Astatin;97282]Hımmmm...renkler için ayrı oklar içinn ayrı formül kullanıyorsun..bu kesinlikle 1 nci kuşak değil...bar renklendirme, belirli bi anda gerçekleşen bi duruma bağlı olarak (cross gibi) değilde, sağlanan bir koşulun sürekliliği durumunda kullanılır. Eğer okların montaj değilse, ULT yada CMF gibi indikatörlerin belirli bir koşul altında (mesela rsi12 rsi 24 den küçükse ile brber) bir referans seviyesini aşağı kesiyor olmasından faydalanıyorsun sat oklarında..Eğer bu oklar farklı bir periyot kullandığında çıkmıyorsa, son cümlem kesin doğrudur:)...Sİstemin kesinlikle melez :) ne1 ne2 ne3...
[COLOR="Blue"]Yani bar renkleri ikinci kuşak, ama oklar hem 1 nci hem ikinci kuşak...[/COLOR]
Bana 1 aylık bir dönemim, 15-60 dk lık çıktılarını gönder sana sistemini söyleyeyim...:..:[/QUOTE]
1,5tan 2 verelim de sınıfta kalmasın .dng
[quote=VOBiX;97283]Asti burada kesişim var. Ben sana kesişimsiz olanı sorayım.
Yani kapanış 5 peryotluk basit hareketli ortalamanın üstünde iken AL altında iken SAT. Renklendirme (highlights) yukarıdaki gibi yapılabiliyor da Ok koydurmak için ne yapmak gerekiyor? Bu formülü nasıl düzenleyeceğiz?
Aynısını ok kısımlarına yazınca ard arda AL okalrı ya da SAT okları gelebiliyor. AL okundan sonra gelen AL oklarını gözardı edecek AL okundan sonra gelen ok SAT oku olacak şekilde bir düzenlemeden bahsediyorum.
[IMG]http://img25.imageshack.us/img25/6908/curcuna.png[/IMG][/quote]
MTX EA Renkler kısmına;
when'li komutu yazarsan sadece fiyat çubuklarını istediğin renge boyar.
MTX EA Semboller kısmına whenli komutu yazarsan, seçtiğin sembolü, o koşulun geçerli olduğu her bara da çakar...
O yüzden eğer ilk al okunu ve sat okunu görmek istiyorsan, Cross lu formülü kullanman lazım..Türkçesindende belli Cross-Kestiği an, When - duğu sürece :)
yani özetle when lerin yerine cross yazacaksın..EA Semboller sekmesine geleceksin... AL isimli sembol adı verip sembol (ok) ve rengini ve barın altına çıksını seçeceksin, koşulu içine yazıp kaydedeceksin...Sonra aynı şeyi SAT için yapacaksın..oldu bitti maşallh
[quote=VOBiX;97283]Asti burada kesişim var. Ben sana kesişimsiz olanı sorayım.
[/quote]
matris explorer yerine sistem testera girin sisteminizi, test sonuçlarına gelip grafikte göster deyin, işlem tamamdır, sadece sinyalde oklar görülür.
300 ve altı kademeleri iyi şişirdiler..
[quote=gacırt;97284]matriksde sistemi formüle dökerken öteleme yapabilirmiyiz ?[/quote]
öteleme ile kastınız nedir bay gacırt...karşılaştırmaya esas olacak verinin daha eski olmasından bahsediyorsanız ref(data, -bar sayısı) şeklinde bişi kullanmaznı laızm..mesela şu anki rsi 2 önceki barın rsi sinden büyükse gibi bir koşul;
ref(rsi(14),-2)<rsi(14) gibi yazılır...sorduğun buysa
benden başka kısada bekleyen kalmadı mı ?