Angehängte Grafik: chart.png
[IMG]http://forum.finanzen.net/board/anonymize/attachment.m?aid=222673&resize_x=600[/IMG]
Printable View
Angehängte Grafik: chart.png
[IMG]http://forum.finanzen.net/board/anonymize/attachment.m?aid=222673&resize_x=600[/IMG]
[quote=mozkan;96162][B]kırmızı 4 itki formatında dikkat[/B], demekki ya 4 ün a sı yada X in a sı yada başka bir yapı bilmem anlatabildim mi[/quote]
[quote=mozkan;96578]dipten 7242 ye kadarki itkisel oluşuma [B]a[/B] demesi kolayda, [COLOR=Red]malum tepkinin bir double zigzaga, double combinasyona dönüşme olasılığını[/COLOR] da göz ardı etmemek lazımdır, unutmayınız henüz mal alımı yoktur görülen yükseliş short cover aşamasıdır halen deyip susayım. :..:[/quote]
[quote=mozkan;96584]tam tersi double zigzag veya double combinasyon ise 7242 vs. dinlemez, daha da artabilir demek istedim, ew nin özelliği böyle, pazartesi salı düşerse a dersiniz, yok devam ederse itki uzattı dersiniz, içsel dalgalara bakarsınız çözemezsiniz, bir üst dereceye gider haftalık günlük vs. yaw nasıl itki başlar buradan dersiniz hani 4 vs., demek sayımım yanlışmış alalım bari derken [B]double combinasyon familyası devreye giriverir elinizde patlar[/B] :..:[/quote]
işte [COLOR=Red]klasik ew trade in[/COLOR] sonu, itki dersin olmaz, döner dersin yapı değişir, sayarsın üst derece ile çelişir vs. vs. vs. ne dersin Türkoğlu :)
[QUOTE=Larossıan;97517]İkili tepe için 7172 ters olmamışmı.:D[/QUOTE]
7400 dün ve bugün yapılan tepeler. 7172yi kırarsa ikinci tepe tamamlanacak ve burası boyun çizgisi olduğu için ikili tepeyi teyit edecektir. 6,950 gibi bir yere de düşüşün önünü açmış olur.
[quote=mozkan;97522]işte [COLOR=red]klasik ew trade in[/COLOR] sonu, itki dersin olmaz, döner dersin yapı değişir, sayarsın üst derece ile çelişir vs. vs. vs. ne dersin Türkoğlu :)[/quote]
özeline gönderdim......doğruysa çayını içerim...:D
Dow da tutturdular 7400 direncide 7400 direnci, orayı geçince sanki 10000 olacak, hepi topu 7750 civarı falan işte, ben sanmam 7750 bile görülsün, abartsalar haberle gazla yinede inanmam ve çok yukarı gitmez diyorum...
Bizim piyasa hepten mort, uzunum ama borsalar böyle dirençleri aşılmaz dağlar gibi gösteriyorsa bizimki zaten yerinde saymaya devam eder, 30000 seviyeleri aşılıp sonra altına sarkmalar yaşanması yüksek ihtimal, ama yarın sabah fdow a bakıcaz ve yukarı gittiyse anlaki dow da yukarıları ziyaret edicek, bizde o zaman yukarılara gitmeyi göze alabiliriz heralde..
Ben şu HR nin 30150 rakamını nasıl bulduğunu hala çözemedim, 30150 ile ilgili en ufak bir teknik olay göremedim, adam nerden buldu şimdi bu 30150 üzeri yukarı diyor dedim, baktım baktım, evirip çevirip bir daha baktım, en sonunda dedimki, len oğlum bu adam grafik bile bakmadan uyduruk seviyeleri Anadolu yatırım yorumu diye piyasaya yolluyor, ondan sonra yatırımcıda verdiği rakamı dikkate alıp al sat yapmaya kalksın istiyor olabilir, yada kendi yazısında başka, kurumun raporunda başka(kendince doğru) rakamlarla iş yapıyor, bende vaktimi boşa harcadım iyimi:), ama bir kurumdan böyle seviye verilmesi pek bi garip geliyor bana, yurtdışı dow için seviye anıyolar mesela 7400, e iki gündür oraya geliyor takılıyor işte görün, bizde bu işler kurumsal bazda ciddiyetsiz kalıyor, maksat kurumun adı geçsin bol bol anılsın diye yapılıyosa daha kötü, saygılar...
[quote=bull market;97525]Dow da tutturdular 7400 direncide 7400 direnci, orayı geçince sanki 10000 olacak, hepi topu 7750 civarı falan işte, ben sanmam 7750 bile görülsün, abartsalar haberle gazla yinede inanmam ve çok yukarı gitmez diyorum...
Bizim piyasa hepten mort, uzunum ama borsalar böyle dirençleri aşılmaz dağlar gibi gösteriyorsa bizimki zaten yerinde saymaya devam eder, 30000 seviyeleri aşılıp sonra altına sarkmalar yaşanması yüksek ihtimal, ama yarın sabah fdow a bakıcaz ve yukarı gittiyse anlaki dow da yukarıları ziyaret edicek, bizde o zaman yukarılara gitmeyi göze alabiliriz heralde..
Ben şu HR nin 30150 rakamını nasıl bulduğunu hala çözemedim, 30150 ile ilgili en ufak bir teknik olay göremedim, adam nerden buldu şimdi bu 30150 üzeri yukarı diyor dedim, baktım baktım, evirip çevirip bir daha baktım, en sonunda dedimki, len oğlum bu adam grafik bile bakmadan uyduruk seviyeleri Anadolu yatırım yorumu diye piyasaya yolluyor, ondan sonra yatırımcıda verdiği rakamı dikkate alıp al sat yapmaya kalksın istiyor olabilir, yada kendi yazısında başka, kurumun raporunda başka(kendince doğru) rakamlarla iş yapıyor, bende vaktimi boşa harcadım iyimi:), ama bir kurumdan böyle seviye verilmesi pek bi garip geliyor bana, yurtdışı dow için seviye anıyolar mesela 7400, e iki gündür oraya geliyor takılıyor işte görün, bizde bu işler kurumsal bazda ciddiyetsiz kalıyor, maksat kurumun adı geçsin bol bol anılsın diye yapılıyosa daha kötü, saygılar...[/quote]
30,150 dünkü en yüksektir, swing trade ve ew trade için anlamı çok fazladır, her iki disiplinde o noktayı bear dan bull a geçiş olarak tanımlar.
[QUOTE=bull market;97525]Dow da tutturdular 7400 direncide 7400 direnci, orayı geçince sanki 10000 olacak, hepi topu 7750 civarı falan işte, ben sanmam 7750 bile görülsün, abartsalar haberle gazla yinede inanmam ve çok yukarı gitmez diyorum...
[B] Ben şu HR nin 30150 rakamını nasıl bulduğunu hala çözemedim,[/B] 30150 ile ilgili en ufak bir teknik olay göremedim, adam nerden buldu şimdi bu 30150 üzeri yukarı diyor dedim, baktım baktım, evirip çevirip bir daha baktım, en sonunda dedimki, len oğlum bu adam grafik bile bakmadan uyduruk seviyeleri Anadolu yatırım yorumu diye piyasaya yolluyor, ondan sonra yatırımcıda verdiği rakamı dikkate alıp al sat yapmaya kalksın istiyor olabilir, yada kendi yazısında başka, kurumun raporunda başka(kendince doğru) rakamlarla iş yapıyor, bende vaktimi boşa harcadım iyimi:), ama bir kurumdan böyle seviye verilmesi pek bi garip geliyor bana, yurtdışı dow için seviye anıyolar mesela 7400, e iki gündür oraya geliyor takılıyor işte görün, bizde bu işler kurumsal bazda ciddiyetsiz kalıyor, maksat kurumun adı geçsin bol bol anılsın diye yapılıyosa daha kötü, saygılar...[/QUOTE]Dünün (Pazartesinin) en yükseği.
[QUOTE=mozkan;97526]30,150 dünkü en yüksektir, swing trade ve ew trade için anlamı çok fazladır, her iki disiplinde o noktayı bear dan bull a geçiş olarak tanımlar.[/QUOTE]30,250de bir şey var mı. Banim için bozayıdan roman ayısına geçiş seviyesi 30,250.
[QUOTE=mozkan;97526]30,150 dünkü en yüksektir, swing trade ve ew trade için anlamı çok fazladır, her iki disiplinde o noktayı bear dan bull a geçiş olarak tanımlar.[/QUOTE]
Swing trade bilmiyorum neder, ama dünden öncede swing trade vardı, onunda yükseği 30150 den yukada sn. mozkan,neye göre dünkü yüksek neye göre evvelkigünkü değil mesela ? bunla ilgili bilgiyi internette biyerden okuyabilirmiyiz? biliyormusunuz? yada bilen varsa yazarsa okuyup öğrensek diyorum, saygılar...
[QUOTE=bull market;97529]Swing trade bilmiyorum neder, ama dünden öncede swing trade vardı, onunda yükseği 30150 den yukada sn. mozkan,neye göre dünkü yüksek neye göre evvelkigünkü değil mesela ? bunla ilgili bilgiyi internette biyerden okuyabilirmiyiz? biliyormusunuz? yada bilen varsa yazarsa okuyup öğrensek diyorum, saygılar...[/QUOTE]
O işlere teo bakıyor.
[quote=bull market;97529]Swing trade bilmiyorum neder, ama dünden öncede swing trade vardı, onunda yükseği 30150 den yukada sn. mozkan,neye göre dünkü yüksek neye göre evvelkigünkü değil mesela ? bunla ilgili bilgiyi internette biyerden okuyabilirmiyiz? biliyormusunuz? yada bilen varsa yazarsa okuyup öğrensek diyorum, saygılar...[/quote]
zaman boyutu da var ama özeti şudur 30,150 nin
alçalan tepe alçalan dip döngüsünün yani seçtiğiniz zaman dilimindeki (5-10-60) düşen trend oluşumunun bitmesi veya sekteye uğramasıdır.
[quote=VOBiX;97528]30,250de bir şey var mı. Banim için bozayıdan roman ayısına geçiş seviyesi 30,250.[/quote]
bence yoktur
Imf haberi sonrası yukarı hareketin ardından yataylık oldu, yataylıkta ağı boğa piyasası yoktur, bunlar tamam, zamana göre bakarsak, yataylık kadarda haberle çıkışın önemli bir bölümü düşüşle geri alınmış, eee şimdi bu zaman zarfında acaba yarı yatay yarı dikey piyasa kabul edip, ondan sonrada tekrar biraz daha uzun zaman diliminde ki o zaman içine IMF haberi sonrası çıkışda girceğinden, dikey piyasanın devamının işareti 30150 aşılmasıyla gelecek gibi bişeyler çıkarılıyor sanırsam, sadece anlaybildiğim kadarıyla yazdım, daha fazla bişey anlamadım, 30150 de swing içinde ilerleyen fiyatların sekteye uğramadan önce gördüğü tepe, yav zor geldi bana, yanlışda olabilir..
Peki bu durumda 30150 geçilirse ve yukarılara gidilirse yepyeni tepe yaptıktan sonra, ertesi gün tekrar 30150 altına inilmezmiki?
Bu köftehorlar seçim sonuna kadar 28,500-30,500 arasında gelip gidecekelr galiba. Onalr da bilmiyor seçim sonucunu. Seçim sonrası IMF de netleşir. O zamn yolumuzu buluruz gibi görünüyor.
İlgilenne varsa Petrol simetrik üçgeni yukarı kırmış.
bu bloomberg tv deki FDOW haziran vadeli olanı sanırım.sapıttı verileri falan dedik ama onlar haziran vadeliyi veriyor sanırım.
haziran vadeli olanı 7.350 lerde mart vadelisi 7.400 lerde...
[URL]http://www.cmegroup.com/trading/equity-index/us-index/e-mini-dow.html[/URL]
kısacı çok var sanırım korku salmış ortamı?
suprad yok dream yok....çekilmez bu hayat yaw...
Arkadaslar metastock programını indirdim ama 30 endeksi grafiğini nasıl yükliycem acaba
vobix var amma....:)
yok yok uyumamıştır daha....:)
[QUOTE=7410;97541]Arkadaslar metastock programını indirdim ama 30 endeksi grafiğini nasıl yükliycem acaba[/QUOTE]
matriks var mı?
aha [B]hellim[/B] de geldi aman dikkat...:):)
[quote=mordak;97543]matriks var mı?[/quote]
matriks var ama derinlikli değil
[QUOTE=7410;97545]matriks var ama derinlikli değil[/QUOTE]
aktarım olup olmadığını öğrenebilirsen yani ms downloader tarzı birşey sanırım sorun çözülebilir....
derinliksiz olanı hakkında bir bilgim yok...(yani aktarım kısmı hakkında)...
ah vobix uyudun mu?
[quote=mordak;97543]matriks var mı?[/quote]
Derinlikli matriksim olsa metastock taki gibi sistem oluşturabilir miyim kendime?
[quote=mordak;97546]aktarım olup olmadığını öğrenebilirsen yani ms downloader tarzı birşey sanırım sorun çözülebilir....
derinliksiz olanı hakkında bir bilgim yok...(yani aktarım kısmı hakkında)...[/quote]
Ms downloadırıda indirdi beraberinde.İkiside var.Aradım taradım bulamadım ama grafiği nasıl aktarıcağımı
[QUOTE=7410;97548]Derinlikli matriksim olsa metastock taki gibi sistem oluşturabilir miyim kendime?[/QUOTE]
tabiki...yazılımları farklı gerçi....yani ms için olan formüllerin çoğu olmaz ama siz yapabilirsiniz.....
belki derinliksiz olandada oluyordur.....grafik açtığınızda khn bölümü varsa sanırım olur....
[QUOTE=7410;97548]Derinlikli matriksim olsa metastock taki gibi sistem oluşturabilir miyim kendime?[/QUOTE]
evet oluşturabilirsiniz çok benzer ama ben beceriksizim :o
Vobix olsa kesin bilirdi.O kullanıyo metastok kullanıyo galiba..
[quote=mordak;97550]tabiki...yazılımları farklı gerçi....yani ms için olan formüllerin çoğu olmaz ama siz yapabilirsiniz.....
belki derinliksiz olandada oluyordur.....grafik açtığınızda khn bölümü varsa sanırım olur....[/quote]
Khn yok işte.Resimli anlatımlarda hep khn yi gösteriyodu zaten.Neyse artık bakıcaz bişey
[QUOTE=7410;97549]Ms downloadırıda indirdi beraberinde.İkiside var.Aradım taradım bulamadım ama grafiği nasıl aktarıcağımı[/QUOTE]
o zaman olur sanırım......matriks ekranında sol üst köşe matriks i tıkla.....
araçları ve metastock aktarımını seç...gerisi zaten otomatik olarak yüklenir....
[quote=gacırt;97551]evet oluşturabilirsiniz çok benzer ama ben beceriksizim :o[/quote]
Siz Cbaykusun sistemini mi kullanıyodunuz.Yanlıs hatırlıyorum yoksa
[QUOTE=7410;97552]Vobix olsa kesin bilirdi.O kullanıyo metastok kullanıyo galiba..[/QUOTE]
ah,ah,ah
işte bende diyorum ya vobix yok....üüüüüü
[QUOTE=7410;97552]Vobix olsa kesin bilirdi.O kullanıyo metastok kullanıyo galiba..[/QUOTE]
metastocku kurduktan sonra. ms downloader ile dataları cekin sonra metastock offline ı açın sol üstte "file" e basın sonra "open" sonra ms downloader ile dataları hangi dizine attıysanız ordan seçin .. grafk aktarımı tamamlanmış olur
[quote=fXci;97557]metastocku kurduktan sonra. ms downloader ile dataları cekin sonra metastock offline ı açın sol üstte "file" e basın sonra "open" sonra ms downloader ile dataları hangi dizine attıysanız ordan seçin .. grafk aktarımı tamamlanmış olur[/quote]
Pardon ms downloadır değilmiş bu.The downlodır diyo.Ama sanırım aynı şeydir.Data ları hangi butonla çekmem gerekiyo.Öyle bi buton yokta.
[QUOTE=7410;97558]Pardon ms downloadır değilmiş bu.The downlodır diyo.Ama sanırım aynı şeydir.Data ları hangi butonla çekmem gerekiyo.Öyle bi buton yokta.[/QUOTE]
Dataları çekmek için matriksten ücretli ms dowmloader üyeliği almanız gerekiyor
[quote=mordak;97554]o zaman olur sanırım......matriks ekranında sol üst köşe matriks i tıkla.....
araçları ve metastock aktarımını seç...gerisi zaten otomatik olarak yüklenir....[/quote]
Matriksin sitesinde üyelik gerektirdiği yazıyo.
[QUOTE=7410;97560]Matriksin sitesinde üyelik gerektirdiği yazıyo.[/QUOTE]
o zaman üye olmak lazım.....yada sağlık olsun demek gerekiyor....
kolay gelsin....
[quote=fXci;97559]Dataları çekmek için matriksten ücretli ms dowmloader üyeliği almanız gerekiyor[/quote]
Tamam.Teşekkür ederim.Önümüzdeki günlerde bakıcam artık heralde.Yada direk matriksi upgrade edip onun üstünde çalışcam artık.Bakalım...
Saol
[QUOTE=mordak;97554]o zaman olur sanırım......matriks ekranında sol üst köşe matriks i tıkla.....
araçları ve metastock aktarımını seç...gerisi zaten otomatik olarak yüklenir....[/QUOTE]
o sadece matriks derinliklilerde oluyor diye biliyorum yüzeysellerde açık deil sanırım