[QUOTE=unlimitted;97597]1.7190'ı bekliyorum Jerfin. :)))
şu kapital naapacağına bi karar verse, yön belli olacak da...[/QUOTE]
1,7205 boş kalmış orayı da ben doldurayım bari.. 300 kontrat yeter mi.:D
Printable View
[QUOTE=unlimitted;97597]1.7190'ı bekliyorum Jerfin. :)))
şu kapital naapacağına bi karar verse, yön belli olacak da...[/QUOTE]
1,7205 boş kalmış orayı da ben doldurayım bari.. 300 kontrat yeter mi.:D
[QUOTE=abka;97600]MTX neyin kodu..[/QUOTE]
Buradaki yazışmalarda Matriks Veri Termianlinin kısaltılması ama hisse ise Minerals Technologies Inc. (MTX) olabilir.
[quote=jerfin;97605]1,7205 boş kalmış orayı da ben doldurayım bari.. 300 kontrat yeter mi.:D[/quote]
hemen altındaki 1.665 kontrat da benim zaten.
niye?
ordan cortlayıp milleti panikleticem, 1.7190'dan kaldırıp rallilemek için.
ehuehuehu.kom
[QUOTE=unlimitted;97607]hemen altındaki 1.665 kontrat da benim zaten.
niye?
ordan cortlayıp milleti panikleticem, 1.7190'dan kaldırıp rallilemek için.
ehuehuehu.kom[/QUOTE]
sen 1.7200 ye çektin , bende senin yerini doldurdum..:..::..:
[quote=unlimitted;97601]yok be abi, esip gürlemesi ya da şarlaması gereken nice zaman oldu, yine aynı yine aynı.
10 gün önce yarım saatte yaptığım marjı 2 gün aynı pozisyonda bekleyerek ancak yaptım.
nefret ettirdi iş bankası ile akbank...[/quote]
kac gundur takıp edıyorm sabah hıc bole olmazdı usd trl..belkı de ppk kararına gore yarın beklentyle alıyolar onu da bılmıyorum..ıs ve ak oranın belalısı..ak genelde terse oynuyo..iş pozıtıf yonde..yanlz bnlarda para bol..basıp basıp getrıyolar heralde vob a..harcınde haklısın hareketler keskın degıl.ama gelsmekte olan ulke paraları bu araalar deger kazanıyo..sımdı o kazanc bıraz ıvme kesmıs gıbı dun ozellıkle.ama borsalar artnca gerı geldıler bugun aynı ınat devame edıcek mı gorucez.bi de insaat sektorunde olan arkadaslarım tr de su anda ınsaat ıslerının devam etgını fkat malıyetleırn cok ucuz olması nedyle sıparıs usulu degl de satarız dusncesı ıle ınsaat yapıldgını soluyolar..ve bazıları dıyo kı yapılan ınsaatlar 2 yılıcnde satlr umudyla yapılıyomus.abd de de ınsaatların artmasndan cok satıs olup olmıycagı onemlı bence..
7410
The Downloader dediğin olay Metastockun yabancı borsalar için olan downloader programı. O da ücretli Realtime Datavendor denilen Matriks ve Foreks benzeri firmalardan aboneliği var. Örnek eSignal.
Sana Matriksin MS Downloader programı lazım. Yıllık 100TL imiş. Yada Matriksi GOLD sürümüne yükseltirsen de olur ki ilk seçenek daha ucuz sanırım.
Bununla istediğin verielri listeden seçip indiriyorsun. C:\MSDOWNLOADER\MSDATA kalasörüne 5 dklık, 1 saatlik ve 1 günlük olarak verileri yüklüyor. Önce örnek bir data üstünde MS (Metastock) kullanmayı öğrenip daha sonra MS downlaoder alamk daha mantıklı. AÇmak için FXcinin dediği gibi MSi açıyorsun File>Open diyip C:\MSDOWNLOADER\MSDATA klasöründne istediğinden veriyi (5dk vs) açıyorsun.
[IMG]http://resim.ekibi.org//web/email/vobixyahoocom.gif[/IMG] adresien mail atarsan USD ve X30 Yakın vade için örnek veri gönderebilirim.
[URL="http://www.sabah.com.tr/haber,1846AF64C6B64F9FB97CB99781F83682.html"]Doğan'a haciz süreci başladı[/URL]
Maliye ve Doğan Yayın Holding arasındaki 'teminat krizi' gruba haciz uygulaması kararı ile son buldu.
marakes, doğan grubu kağıtların tahtası kapatıldı.. bu şekilde kapatılıp da çılmayan tahta o kadar çok ki..:(
[quote=jerfin;97612]marakes, doğan grubu kağıtların tahtası kapatıldı.. bu şekilde kapatılıp da çılmayan tahta o kadar çok ki..:([/quote]
evet senın gorusun daha once haklı cıktı .bı degecen gece burda bı haber kopyaladım pazar mıydı cuma mıydı hatrlmaıyorum..hacız le ılgılı.ama ole bı haberkı ne tv de detaylı dınledm ne sıtleerde ustunde duran olms..kafam da karstı eskı haber mı dıye tereddut bıle ettm bı ara..bu haberın bu kadar ılgıszce degerlendırlmesı buna dalaletms demekkı...pıyasa bu haber ı su an takmıycaktır.bıraz mal dagıtrlarsa saga sola o zaman aıcldgnda da bızı asagı ıteler heralde..algıya baglı..kavga büyük..ama dedgm gıbı seyyah ın dusuncesı ıle bu kagıttan alım yapardm ben.yanı bu bı pıyango gbı..he batarsa battı dıycegın bı para yatırılırdı buraya..ben tahtalaırn acılagına dıar ıyımserım halen..bakalım bu durumun sonu kavganın da boyutunu netlestırıcek..
[quote=marakes;97609]kac gundur takıp edıyorm sabah hıc bole olmazdı usd trl..belkı de ppk kararına gore yarın beklentyle alıyolar onu da bılmıyorum..ıs ve ak oranın belalısı..ak genelde terse oynuyo..iş pozıtıf yonde..yanlz bnlarda para bol..basıp basıp getrıyolar heralde vob a..harcınde haklısın hareketler keskın degıl.ama gelsmekte olan ulke paraları bu araalar deger kazanıyo..sımdı o kazanc bıraz ıvme kesmıs gıbı dun ozellıkle.ama borsalar artnca gerı geldıler bugun aynı ınat devame edıcek mı gorucez.bi de insaat sektorunde olan arkadaslarım tr de su anda ınsaat ıslerının devam etgını fkat malıyetleırn cok ucuz olması nedyle sıparıs usulu degl de satarız dusncesı ıle ınsaat yapıldgını soluyolar..ve bazıları dıyo kı yapılan ınsaatlar 2 yılıcnde satlr umudyla yapılıyomus.abd de de ınsaatların artmasndan cok satıs olup olmıycagı onemlı bence..[/quote]
dünyadaki herşeyin, ama herşeyin fiyatı arz-talep dengesine göre belirlenir.
bu bir doğa kanunudur. o yüzden maliyetlerin çok ucuz olmasının sebebi, talebin azalması ve dolayısıyla rekabetin artması. demir fiyatı tarihi günlerini yaşıyor. 6 ay önce tonu 2.000 liraya fırladı diye Toki müteaahitleri ayaklanıp "kanuni engelleri" olmasına rağmen fiyat farkı istediler. bunun için yasal düzenleme bile yapılacaktı. şu anda demirin tonu 700 lira.
inşaat sektöründen birisi olarak şunu söyleyebilirim.
inşaat 2 şekilde yapılır. ya "yap-sat" usülü. ya da taahhüt usulü.
yap-satçılar için bişey diyemem. o tür müteahhitlerin düşünce yapısı nasıldır, nasıl olsa satarız mantığıyla mı yaparlar bilemem. zira hiç o tarz bir müteaahhitle çalışmadım.
ama taahhüt türü inşaatçılar grubu için şunu söyleyebilirim.
herkes parayı cebinde tutmaktan yana. benim patronum, türkiyenin sayılı zenginleri arasına girer. çoğunuzun da tanıdığı bir adam. o bile yatırımlarını o kadar kıstı ki inanamazsınız. çoğu durumda çok agresif yatırım yapan bir adamdır...
tepe inşaat bir vakıf şirketidir ve bilenler vardır belki, bir çok işte zarar miktarına çok fazla bakmaz. çünkü zaten sübvanse eden yan kuruluşları var. ama o bile ankarada yapmaya başladığı bir alışveriş merkezini durdurdu...
vs. vs.
sonuç?
talep yok, dolayısıyla arz yok.
[quote=unlimitted;97614]dünyadaki herşeyin, ama herşeyin fiyatı arz-talep dengesine göre belirlenir.
bu bir doğa kanunudur. o yüzden maliyetlerin çok ucuz olmasının sebebi, talebin azalması ve dolayısıyla rekabetin artması. demir fiyatı tarihi günlerini yaşıyor. 6 ay önce tonu 2.000 liraya fırladı diye Toki müteaahitleri ayaklanıp "kanuni engelleri" olmasına rağmen fiyat farkı istediler. bunun için yasal düzenleme bile yapılacaktı. şu anda demirin tonu 900 lira.
inşaat sektöründen birisi olarak şunu söyleyebilirim.
inşaat 2 şekilde yapılır. ya "yap-sat" usülü. ya da taahhüt usulü.
yap-satçılar için bişey diyemem. o tür müteahhitlerin düşünce yapısı nasıldır, nasıl olsa satarız mantığıyla mı yaparlar bilemem. zira hiç o tarz bir müteaahhitle çalışmadım.
ama taahhüt türü inşaatçılar grubu için şunu söyleyebilirim.
herkes parayı cebinde tutmaktan yana. benim patronum, türkiyenin sayılı zenginleri arasına girer. çoğunuzun da tanıdığı bir adam. o bile yatırımlarını o kadar kıstı ki inanamazsınız. çoğu durumda çok agresif yatırım yapan bir adamdır...
tepe inşaat bir vakıf şirketidir ve bilenler vardır belki, bir çok işte zarar miktarına çok fazla bakmaz. çünkü zaten sübvanse eden yan kuruluşları var. ama o bile ankarada yapmaya başladığı bir alışveriş merkezini durdurdu...
vs. vs.
sonuç?
talep yok, dolayısıyla arz yok.[/quote]
benım soeldgım yap satcılar muhtemelen..yanı bu bıraz ütopik tabi..yapıosun da ya satılmassa nolck.ama bu zıhnıyet genelde yapcak bıseyı olmayan yada neyı nası yaptgını tam hesap edemıyen bı zıhnıyet..hıcbıse yapmams olmak ıcn bıseler yapmak.yoksa dedıgn dgru..ıstedgı kadar ucuz olsn elınde patladıktan sonra ne işe yarar..para buyudkce riski de büyüyo..
[quote=jerfin;97612]marakes, doğan grubu kağıtların tahtası kapatıldı.. bu şekilde kapatılıp da çılmayan tahta o kadar çok ki..:([/quote]
1.000 adet DYHOL üm var...450 TL param bağlı o tahtada açın lem çabuk tahtayı adamın asabını bozmayın:mad:
gırgır olsun diye aldık.tahtayı kapattılar be
[QUOTE=SEYYAH;97616]1.000 adet DYHOL üm var...450 TL param bağlı o tahtada açın lem çabuk tahtayı adamın asabını bozmayın:mad:[/QUOTE]
ben olsam o paranın üzerine bir bardak su içerdim.:..:
[quote=marakes;97615]benım soeldgım yap satcılar muhtemelen..yanı bu bıraz ütopik tabi..yapıosun da ya satılmassa nolck.ama bu zıhnıyet genelde yapcak bıseyı olmayan yada neyı nası yaptgını tam hesap edemıyen bı zıhnıyet..hıcbıse yapmams olmak ıcn bıseler yapmak.yoksa dedıgn dgru..ıstedgı kadar ucuz olsn elınde patladıktan sonra ne işe yarar..para buyudkce riski de büyüyo..[/quote]
aynen öyle.
o tür adamlar yüzünden lokomotif denilen inşaat sektörü öylegarip verilerle çalkalanıyor ki.
adamın cebinde 10 milyon lira var.
20 daireli bir bina yapıyor.
8 tanesini veriyor arsa sahibine.
12 daire kalıyor.
satamıyor mesela, fiyat düşürmüyor ama. 1 tane sattığını kar sayıyor.
1 tanesini 200.000 liraya mı sattı. tamam, 1 senemi kurtardım gözüyle bakıyor.
ve etrafında bir tane aklı başında adam da çıkıp demiyor ki, bre zırto, 10 milyonu bankaya yatırsan bundan daha çok para kazanırdın...
ev fiyatı yine 200 bin lira olduğundan millet de "demek ki satılıyor abi yoksa fiyat düşerdi" diyor...
böyle garip bi mekanizma işte...
[quote=SEYYAH;97616]1.000 adet DYHOL üm var...450 TL param bağlı o tahtada açın lem çabuk tahtayı adamın asabını bozmayın:mad:[/quote]
her ne kadar söylediklerimin ardında dursam da işin içinde jerfin faktörü olunca benim de soledıklerım boşa çıkabiliyo:..:
şaka bi yana şu anda ben boyle bısey beklemıorum..su anda herkes kuyrugu kıstrdıgı ıcın kımse kımseye destek çıkamıo..ama ımf anlasması olr da [U]dolar kontrol altına alınrsa[/U] bu iş burda bitmez kavga kaos noktaısna bıle gidebilir..
çok garip.. yurtdışında teknik göstergelerde bozulma var.. bizim teknik göstergelerde ise düzelme var.. bunlar yurtdışı düşerken yine düşürmeyecekler bizim piyasayı galiba..:confused:
29700 longa geçtim...
[quote=VOBiX;97610]7410
The Downloader dediğin olay Metastockun yabancı borsalar için olan downloader programı. O da ücretli Realtime Datavendor denilen Matriks ve Foreks benzeri firmalardan aboneliği var. Örnek eSignal.
Sana Matriksin MS Downloader programı lazım. Yıllık 100TL imiş. Yada Matriksi GOLD sürümüne yükseltirsen de olur ki ilk seçenek daha ucuz sanırım.
Bununla istediğin verielri listeden seçip indiriyorsun. C:\MSDOWNLOADER\MSDATA kalasörüne 5 dklık, 1 saatlik ve 1 günlük olarak verileri yüklüyor. Önce örnek bir data üstünde MS (Metastock) kullanmayı öğrenip daha sonra MS downlaoder alamk daha mantıklı. AÇmak için FXcinin dediği gibi MSi açıyorsun File>Open diyip C:\MSDOWNLOADER\MSDATA klasöründne istediğinden veriyi (5dk vs) açıyorsun.
[IMG]http://resim.ekibi.org//web/email/vobixyahoocom.gif[/IMG] adresien mail atarsan USD ve X30 Yakın vade için örnek veri gönderebilirim.[/quote]
Teşekkür ederim Vobix.
Üşenmemişin fiyatına bile bakmışın.
O zaman şöyle yapmayı düşündüm.Aracı kurumun veriği matriks deinliksiz ekranı kullanıyorum.Nisan vadeyi kapatıp ne yapıp ne yapamadığımı gördükten sonra aracı kurumdan derinlikli matriks isteyebilirim.
Çünkü daha çok yeniyim biliyosun şubat vade sonunda girdim.Nisan vade de işlem yapmaya başladım.En azından bir vadeyi başından sona götürüyim diyorum.Karlılığıma baktığın zaman çok kötü değil ama çok parlakta değil çünki.Kısmet de önemli biraz galiba.
Temkinli gitmeye çalışıyorum anlıyacağın.Hani bi laf vardır.Hızlı giden atın ... seyrek düşer:)
Doğan grubu normal yollardan batmayacak kadar güçlü, üstüne yabancı ortaklarıda var. AB ve ABD den destek gelir ve tahtalar açılır.
Asıl önemlisi koca şirketler nasıl bu duruma düşer. Madem vergide açığın var gösterirsin teminatı olur biter.
Arkadaşlar gerçekleşmiş emri düzelterek stop koyabilirmiyim
kısa devam... 29.700 den ilave satış yaıptım.. stopum 29,900 ün geçilmesi...
DYHOL ün Axel Springer diye bir ortağı vardı.alman mı neydi...batmaz ya ne batıcak doğan kolay lokma değil.şu an ülkedeki en büyük medya gücüne sahip.
[quote=hilm;97623]Doğan grubu normal yollardan batmayacak kadar güçlü, üstüne yabancı ortaklarıda var. AB ve ABD den destek gelir ve tahtalar açılır.
Asıl önemlisi koca şirketler nasıl bu duruma düşer. Madem vergide açığın var gösterirsin teminatı olur biter.[/quote]
elbette oyle..yanlz bi farkı untmayalım..sırkt hısselrının kapanması demek ıllakı sırket ıtıbarını da golgelemek demek de degıl.en basit ornek cinerdir buna..dogan a normal sartlar da bıse olmaz.cunku soz sahıbı bı kac ısımden bırı bazı konularda.yabancı ortagı da cok destekcısı de.olan tasıyan yatrımcıya olur.mısal sabah olayı ve onun o zamankı once gayrı sonra resmı ortagı..bilmedgimiz sey,yabancılar bole bı drmda ıktıdarı mı destkeler dogan ı mı..karsılgnda veırlcek payeler nelerdir..bunlar hep onemlı sorular.su anda ozellıkle ıcerde baskıyı arttrabıldıklerı kadar arttrıyolar.cnku secım sonrası ımf anlasması olrsa bu baskı ıhtımalı cok zayıflıycak dıye düşünüyorum..ozel sektorun elı kolu baglı ve tek kurtarıcıları yıne hukumet..hukumet de bu careszlıkten faydalanmak ıstıyo.
[QUOTE=7410;97624]Arkadaşlar gerçekleşmiş emri düzelterek stop koyabilirmiyim[/QUOTE]
Gerçekleşmiş emride hiçbir değişiklik yapamazsınız. Yeni bir emir girmeniz lazım.
Doğan grubu temiant niyetine TV kanallarının markalarını göstermişti. Yani hayali bir şeyi temiant gösterdi. Vergi dairesi de arsa bina gibi taşınmaz kaçırılmaz ve değeri manipüle edilemeyen bir varlık ya da likiditasyonu yüksek bir menkul değer istedi. Sen Kanal D, STar teminatımdır de. Sonra da bunları iflas ettir. Kanal P ile Ztarı kur. .dng
ms downloader ve metastock ile sadece 5 dak,60 dak vs. ilemi test yapılabiliyor.mesela 20 dak. test yapılamaz mı...
birde 5 dak. bir verileri manuel web den çekilmesi mi gerekiyor...
[quote=SEYYAH;97626]DYHOL ün Axel Springer diye bir ortağı vardı.alman mı neydi...batmaz ya ne batıcak doğan kolay lokma değil.şu an ülkedeki en büyük medya gücüne sahip.[/quote]
Seçimlerde akp için iyi geçsin.Erken seçim yolu gözükmezse.Yani kendi derdine düşmezse daha çok uğraşır doğanla.Neler yapacağını çok merak ediyorum.Batırana kadar uğraşır onunla.
arkadaşlar,sistem formüllerini nereden buluyorsunuz..web de yüzlerce var..onlar ortaya düştüğünden hayır çıkmaz.
belki onlara balans ayarı çekilerek ayarlama yapılabilir...astatin bu işin sırrı ne..
sistem hala kısada...uzun yapan hayrını görsün..dow %18 yukarda..uyumsuzluk var..umarım 2 li tepede olur..uzun benden uzak olsun..
[QUOTE=abka;97631]ms downloader ve metastock ile sadece 5 dak,60 dak vs. ilemi test yapılabiliyor.mesela 20 dak. test yapılamaz mı...
birde 5 dak. bir verileri manuel web den çekilmesi mi gerekiyor...[/QUOTE]
MS Pro 10.1 var bende. Diğer sürümlerde var mı bilmiyorum. Bu sorunun cevabını Vahşi Batıda bile bulamamışlar. 21000 üye haybeye galiba.
System Testerda datayı seçerken sol alt köşede periodicity var. Oradan 5 dklık veriyi 10-15 dk gibi çevirebiliyorsunuz.
2 saatlikelrde test için saatlik veriyi kullanabilirsiniz.
MS için anlık çeken bir yöntem bildiğim akdarıyla yok. Bu sebeple man,uel webden çekiyorum.
[QUOTE=abka;97633]sistem hala kısada...uzun yapan hayrını görsün..dow %18 yukarda..uyumsuzluk var..umarım 2 li tepede olur..uzun benden uzak olsun..[/QUOTE]
Bugün eksi kapanırsak kimse şaşırmasın!
doları 1,7250 den alabildim ancakl ultimet..:(
Jerfin, ben dolarla 4 pips dansıma ilk hareket short olmak üzere başlıyorum.
:..::..:
Türkiye 100 milyar dolarlık borç fonlayacak.dng.dng.kom
18.03.2009 ANKA
Gelişmekte olan ülkelerin küresel krizde yaşadığı finansal sıkışıklık yeni borçlarla katlanacak. Financial Times gazetesi, Deutsche Bank'ın tahminlerine dayandırdığı haberinde yükselen ekonomilerin, erişilmesi zor olan kredi piyasalarında bu yıl 1.440 milyar dolarlık bir borç finanse etmek için kaynak bulması gereğine dikkat çekildi ve "Türkiye'nin kamu ve özel kuruluşlarının, sadece 70 milyar dolar olan rezervle 100 milyar dolarlık bir borç fonlaması gerekiyor" yorumu yapıldı.
Deutsche Bank'ın tahminlerinin, yükselen piyasalardaki şirketlerin önümüzdeki aylarda bir test ile karşı karşıya kalacağını gösterdiğini kaydeden gazete, bankaların krediyi kısıtlamayı sürdürdüğünü, yatırımcıların ise sadece en kaliteli borçları satın aldığını belirtti. Gazeteye konuşan Deutsche Bank'ın yükselen piyasalar küresel başkanı Daline Arıburnu da "Yükselen piyasalara yönelik kredilerde ciddi bir daralmaya tanık oluyoruz. Yükselen piyasalardaki kuruluşlar için önemli bir stres testinin ortasındayız" dedi.
Financial Times, bilançoların oranı ile daha büyük dış borç ödemeleri olduğu için en büyük zorluklarla şirketlerin karşılaşacağına işaret etti ve analistlere göre en riskli durumda Rus şirketlerinin olduğunu belirtti. Gazete, Deutsche Bank'ın Rus kamu ve özel kurumlarının bu yıl banka kredisi ve tahvil olmak üzere, 117.1 milyar doları finanse etmesi gerektiğini bildirdiğine dikkat çekti.
[QUOTE=unlimitted;97637]Jerfin, ben dolarla 4 pips dansıma ilk hareket short olmak üzere başlıyorum.
:..::..:[/QUOTE]
ne satışıııı.. ben alış yaptım.. canımı sıkma bak 1,74 e kadar çizerim tahtayı.:D
[quote=jerfin;97636]doları 1,7250 den alabildim ancakl ultimet..:([/quote]
şşşşt. kar ettiğin sürece "ne kadar" diye sorgulamayacaksın...
ben 1.7220den almayı düşündüğüm miktarın 4te birini aldım, sesim çıkıyo mu bak.
halbuki 1.7190a yazıldığım kademeyi indirselerdi, paraların altında kalmıştım. :..:
[quote=unlimitted;97640]şşşşt. kar ettiğin sürece "ne kadar" diye sorgulamayacaksın...
ben 1.7220den almayı düşündüğüm miktarın 4te birini aldım, sesim çıkıyo mu bak.
halbuki 1.7190a yazıldığım kademeyi indirselerdi, paraların altında kalmıştım. :..:[/quote]
jerfin le ugrasma aman he, 1.75 i bile gösterir dolarda:..:
[quote=jerfin;97639]ne satışıııı.. ben alış yaptım.. canımı sıkma bak 1,74 e kadar çizerim tahtayı.:D[/quote]
4 pips dansını bilmiyo musun sen?
aaaaaaaaa ne ayıp ne ayıp...
şu anda cortum, 1,7300 kademesi ping pang pong noktam. :..:
dısarısı bu kadar yukarda..bızm pıyasa artı..tl nın bu kadar deger kaybetmesı hayra alamet degl.ardnda sadece ppk olayı yok gıbı geldı bana..
[quote=marakes;97641]jerfin le ugrasma aman he, 1.75 i bile gösterir dolarda:..:[/quote]
başka bi forumda bir keresinde EFGye bi beddua etmiştim, ertesi gün 2.000 puan EFG tersine gaple açılmıştı VOB. tabe o zamanlar 70.000lerdeydik, 2.000 puana fiiuuuuuuuuuuuuu demediğimiz günlerdi.
jerfinle uğraşmıyorum yaw. benim derdim pipslerle. :..:
hatta ben onu uyarıyorum bile bazen, ver elindeki longları 2 kademe üstten alayım diye. :..::..: