Ortalama yukarı kırıldı longladım sonra aşağı kırıldı küçük bi zarar yazdım .ama umutluyum:)
Printable View
Ortalama yukarı kırıldı longladım sonra aşağı kırıldı küçük bi zarar yazdım .ama umutluyum:)
[quote=abka;97632]arkadaşlar,sistem formüllerini nereden buluyorsunuz..web de yüzlerce var..onlar ortaya düştüğünden hayır çıkmaz.
belki onlara balans ayarı çekilerek ayarlama yapılabilir...astatin bu işin sırrı ne..[/quote]
İşin sırrı, çalışmada :) Kendi sistemini kendin yaratta...Ama bu herkesce bilinen sistemlerden para kazanılmaz demek değil..Çünkü konu sisteme sahip olmak değil, onu disiplinle uygulayabilmek :)Birde web de gezenler genelde 1 inci kuşak sistemler. Yani bazı basit koşulların gerçekleşmesi ve belirli bir gecikme ile trende kene gibi yapışma şeklinde...
Bu konu çok iddialı değilim ancak iki kişi bir kaç ayımızı vererek bir sistem geliştirmiştik..2 nci kuşaktan olanından...
Sİstem geliştirirken en basit yaklaşım: Aynı formülün hem al ı hem satı üretmesi. Ama bence ideal olanı, hem al hem sat için bir formül seti yazmak ve al ve sat sinayellerini bu etteki formüllerin komibinasyonuna göre üretmek ki, bu sayede trendi gecikme ile tespit eden 1 nci kuşak sistemleri aşmış olursunuz. Mesela en yüksek fiyattan sat veya en düşük fiyattan al yapma şansınız olabilir. 1 nci kuşak sistemlerde peşinen kaybettiğiniz "gecikme" payını, burada S/L olarak kullanıp, en kötü durum = 1nci kuşak sistem performansı yaparsınız..
Anck bunların hepsi bir varsayımlar serisi ve belkide böyle bir yöntemle başarılı olmak olanaklı değildir. Sonuçta üzerinde çalışılmaya değer..Başka bir sürü şey öğreniyor insan.
2 gün önce yapıştırdığım sistem çıktısı gerçekti. AMa bazı arkadşlarımızın da sorduğu-fark ettiği üzere, bu performasnın hem geçmiş hem gelcek için de aynı kalması önemli.Nitekim o çıktıyı üreten sistemin geçmişte bazı önemli kayıpları vardı...ki üzerinde çalıştığım şey de iyi performans olan dönemlerdeki durumu bozmayan ama geçmişde görünen falsoları eleyebilen bir formül setinin var olup olmadığıdır..Eğer o hallolursa an az 3 ay da test edilmesi gerekir...Ama bazı arkadaşlarla özelden yazışdığım üzere; belkide hiç bir şey çıkmayacak bundan..Yani bu yaklaşımla (al-sat a, yer yer bağımsız yer yer de birbirleri ile komibasyonla hareket eden bir varsayım setinin karar vermesi !!) elde edilebilecek genel geçerli bir s,istem belkide yoktur..Çalıştığımla kalırım..
Sonuç; önce istatistiki olarak anlamlı sonuçlar üretecek şekilde fiyat ve indikatörleri sınıflamak/tanımak lazım. Bunların birbiri ile ilişkilerini gözlemek ve tespit ettiğin bu ilişkileri de mtx in el verdiği ölçüde koda dökmen lazım..nım nım nım
Yada hiç uğraşmayıp çokca bilinen ve kullanılan sistemlere disiplinle riayet etmek lazım:..:
sabahkı 4 5 trl lık para gırısı su aralar 3 trl cıvarı eksıye döndü spotta..
dogan gurubunun şirketlerinde toplam 3,4 katr. nakit olduğunu sabah gazetesi yazmıştı...
ver cezayı,mahkeme büyük ihtimalle lehine sonuçlanır.
sonuçlanmasa bile dyhol bir ara 2,4 milyar dolar ediyordu..boga piyasasında(4 yıl içinde)oralara gelecektir..dyhol şimdi 170 milyon dolar ediyor..boga piyasasında dyhol 4 milyar dolar bile olur..betası fazla..o zaman satarsın%25 ini...
burdan başka bi siteye link vermek yasak mı?
[quote=VOBiX;97635]Bugün eksi kapanırsak kimse şaşırmasın![/quote]
sevinmek sebestmi :) ek şortlarla 29525 ort maliyetle şorta devam
29,500 ü kırdık...lelele
[quote=jerfin;97652]29,500 ü kırdık...lelele[/quote]
Adamlar makası açmış 450 puan.Spot düşüyo.Ama vob duruyo.Benim aldığım yerden kar yazmıyo.Utanmasalar makası kısıp zarar yazdıracaklar yahu
soluk benizli kurt der ki, "kırıldık" demek için çok erken!
huh...
ha bi de dolar long noktamı daha aşağıya, 1,7280'e çektim der.
;)
sn.şengöz'ün bir yazısında okumuştum.bu ayı piyasası en iyi ihtimalle ZAMAN olarak 23,6 geri alış yaparsa 18 YIL 61,8 geri alış yaparsa 78 yıl sürecek diyordu...
fiyat olarak ise 500 ile 1.000 arası bir seviyeden bahsediyor DJI'da...yani bu düzeltme yıllarca sürecek ve fiyatlar akıllara zarar yerlere inecek anlamı çıkıyor.
okuyunca pek rasyonel değil gibi görünüyor.ama düzeltilen dalga DJI'da bilmem kaçyüz yıllık bir dalga...yani düzeltmeninde 20/30 yıl hatta 50 yıl falan sürmesi absürd değil.
Sn abka
Dün metastock bakarken şu siteye rastladım bi incele istersen.Formüller var.Adamda baya iddalı
[url]http://www.meta-formula.com/[/url]
29500 ün çok fazla bir önemi yoktur ,
29000 aşagı kalıcı kırıldıgında , KISA cılar bayramı başlayacak.
[quote=saganak;97657]29500 ün çok fazla bir önemi yoktur ,
29000 aşagı kalıcı kırıldıgında , KISA cılar bayramı başlayacak.[/quote]
Spotun bugün kaça kadar yolu var
29600 Short
önceki gün fdow 7300 iken vob 29700dü
bugün fdow 7400lerde iken vob 29650lerde idi
piyasa almakmı istemiyor bir habermı var nedir
Dunku star tv de papatyam dizisini seyredenler satır arasında merilen mesajı anlayan oldumu bence super mesajlar vardı usta oyuncu ve borsacı metin akpınar gene ustalıgını
konusturdu
Jerfin spotun kaça kadar düşmesini bekliyosun bugün.Nerden döneriz
[QUOTE=unlimitted;97643]4 pips dansını bilmiyo musun sen?
aaaaaaaaa ne ayıp ne ayıp...
şu anda cortum, 1,7300 kademesi ping pang pong noktam. :..:[/QUOTE]
FXçiler kızıyormuş scalping mi ne diyormuş o işe. .dng
bi ihtimal dogan haberı nedenıyle dovız yukselıyo ve pıyasayı da dusmeye yakın yönde tutuyo olabılrler mı..kac gundur bı acayipiz bu da bı senaryo işte..
[quote=SEYYAH;97655]sn.şengöz'ün bir yazısında okumuştum.bu ayı piyasası en iyi ihtimalle ZAMAN olarak 23,6 geri alış yaparsa 18 YIL 61,8 geri alış yaparsa 78 yıl sürecek diyordu...
fiyat olarak ise 500 ile 1.000 arası bir seviyeden bahsediyor DJI'da...yani bu düzeltme yıllarca sürecek ve fiyatlar akıllara zarar yerlere inecek anlamı çıkıyor.
okuyunca pek rasyonel değil gibi görünüyor.ama düzeltilen dalga DJI'da bilmem kaçyüz yıllık bir dalga...yani düzeltmeninde 20/30 yıl hatta 50 yıl falan sürmesi absürd değil.[/quote]
dünyanın hiçbir ülkesinde ekonomik anlamda başlangıcı bırakın 50 yıllığı, 10 yıllık olan bir grafik bile anlamlı bir grafik değildir düşüncesini taşıyorum...
Dolar cbaykusun sistemindeki sayıyı yukarı kırıp longa gecti
Kredi kartı borcu olan cocuklarına parayı tek sartla verbilecegini kartlarını iptal ettirmeleri zorunlulugu
karısına altın verdi savasta paranın hicbir ise yaramadıgını altının ise ihtiyaclarını karsılıyabilecegini
krizle ilgili 2015 yılını beklememizmi gerekiyor diye
acıkca laf arasında guzel ders verdi sahsım adına kendisine tesekkurler
INGILTERE'DE SUBAT AYINDA ISSIZLIK BASVURULARI 138 BIN 400 KISI ARTTI (BEKLENTI:+87500 ONCEKI:+73800)
-MATRIKS-
.dng.dng:dü::dü::dü::dü:
[quote=VOBiX;97662]FXçiler kızıyormuş scalping mi ne diyormuş o işe. .dng[/quote]
sn Vobix, kızmaları anlamsız.
benim (şu son) hareketlerim 4-5 pips hatta 1-2 pips üzerinden.
bunun onların pozisyonunu etkilediklerini düşünüyorlarsa, zaten çok da zeki değillerdir.
yok etkilediklerini düşünmeyip kazandığım paraya kızıyorlarsa, ona yapacak bişi yok...
endeks 30 kontratı 53.000'deyken bu siteye üye olan ve bu mesajımı okuyacak olan bir arkadaşıma demiştim ki, "şu anda buradan shortlayalım, ekranları kapatıp gidelim. kontrat kapandığında ekrana baktığımızda kazanacağımız para ile ikimiz de birer araba alabiliriz."
ben de kendime kızıyorum neden yapmadığımı düşündükçe.:D
herkes (ben, hatta Jerfin bile) bana kızıyor ya... :..:
[QUOTE=7410;97656]Sn abka
Dün metastock bakarken şu siteye rastladım bi incele istersen.Formüller var.Adamda baya iddalı
[url]http://www.meta-formula.com/[/url][/QUOTE]
buradaki formüller Amerikan piyasalarına göre yazılmış formüllerdir. Hatta bazıalrı belli emtia grubu için dahi yazılmış oalbilir. Bir formülü her şeyde kulalnamazsınız. VOBdaki sistem hissede çalışmaz. Bunlar fikir oluşturması açısından esinlenmek için kullanılmalı.
Ben genelde göstergelerin parametreleri ile oynuyorum. Örneğin MACD 26-12,9 yerine MACD 17-8,6 kulanan biri vardı. Sanırım clark. Ben askerde idim o aralar. Bunun gibi değerler değiştirilerek optimizasyon yapılabilir.
[quote=VOBiX;97670]buradaki formüller Amerikan piyasalarına göre yazılmış formüllerdir. Hatta bazıalrı belli emtia grubu için dahi yazılmış oalbilir. Bir formülü her şeyde kulalnamazsınız. VOBdaki sistem hissede çalışmaz. Bunlar fikir oluşturması açısından esinlenmek için kullanılmalı.
Ben genelde göstergelerin parametreleri ile oynuyorum. Örneğin MACD 26-12,9 yerine MACD 17-8,6 kulanan biri vardı. Sanırım clark. Ben askerde idim o aralar. Bunun gibi değerler değiştirilerek optimizasyon yapılabilir.[/quote]
Saol vobix öğrenicez daha
[QUOTE=7410;97656]Sn abka
[url]http://www.meta-formula.com/[/url][/QUOTE]
binlerce formul var..yazmışlar .long -short,flat koşulunu..kafayı taktım..bu işi sonuna kadar ögreneceğim..ve tüm formulleri deneyeceğim..sonrada sentez yapacağım..özgün formül ortaya çıkacak..:)
[quote=7410;97658]Spotun bugün kaça kadar yolu var[/quote]
Tamamen amatörce EW sayımımı paylaşayım ,
5.5.5 sonu hedefleri ;
İMKB 100 : 15187
U030 : 19435
tceel-aefes-ttkom a dikkat ;
Bu hedeflere gelmemiz bazılarına uçuk gözüksede , diyer bütün hisselerin sabit kaldıgını varsayalım ,
tceel : 7200
aefes : 9000
ttkom : 3150 ye geldiginde bu hedeflere yaklaşırız.
Yatırım tavsiyesi deyildir , amatörce bir paylaşımdır.
Ne VOB muş be, iki şekild eoluyor sabah;
1) Önce shortculara kabus sonra longculara hayal kırıklığı
2) Önce longculara kabus sonr shortculara hayal kırıklığı.
Heleki DJ in %4 düştüğü günün ertesi şortta olmama rağmen buranın eksi bile açmamasını hiç unutmayacağım..
[QUOTE=marakes;97663]bi ihtimal dogan haberı nedenıyle dovız yukselıyo ve pıyasayı da dusmeye yakın yönde tutuyo olabılrler mı..kac gundur bı acayipiz bu da bı senaryo işte..[/QUOTE]
YArın akşam TCMB faiz kararı kararı var indirim bekleniyor. Tahvilciler daha çok akr edecek ve bir kısmı yine doalrını alıp kaçacak. Ondan da yükseliyor.
[quote=Astatin;97674]
Heleki DJ in %4 düştüğü günün ertesi şortta olmama rağmen buranın eksi bile açmamasını hiç unutmayacağım..[/quote]
:))) :) :o
fdow suan -0.61 demi?
tradexpress yalan mi gec mi anlamaya calisiom da
Makas gene 450 puan civarında seyrediyo genelde 300 oluyodu.Bu piyasanın düşeceği beklentisiyle shortcuların poz açtığını mı gösterir yoksa boğacılardan mı kaynaklanır?Böyle yorumlamak yanlış mı olur acaba
Uzunlarımla devam ediyorum.
-0.49?
Sizce Hokümet seçimden önceki 1 hafta içinde imf ile anlaşabilir mi? Nedeni de seçim haftası dövizi düşürüp, borsaya ralli yaptırmak ve halkın gözünde kriz bitti, ekonomi iyiye gidiyor mesajı vermek.
Bu senaryo hakkında fikriniz nedir?
[quote=suprad;97680]-0.49?[/quote]
doğru
ITALYA'DA OCAK AYI SANAYI URETIMI YILLIK YUZDE 16.7 GERILEDI (BEKLENTI:%-16.4 ONCEKI:%-14.3)
-MATRIKS-
:dü::dü:
enter long:
(Fml("Candle - Hammer")=1) AND
(CCI(11)<-50)
close long:
((CCI(11)<80) AND
(Ref(CCI(11),-1)>80)) OR
((CCI(11)<-80) AND
Ref(CCI(11)>-80,-1))
enter short:
(Fml("Candle - Hanging Man'")=-1) AND
(CCI(11)>50)
close short:
((CCI(11)>-80) AND
(Ref(CCI(11),-1)<-80)) OR
((CCI(11)<80) AND
Ref(CCI(11)>80,-1))
(Go Top) alın size sistem:)
yahu ne cenabet piyasaymış, sinyal geldi işlem yap gitti 150-200 puan, stop yada take profit yap gitti 150-200 puan, geriye kalan da komisyon ıvır zıvır
[quote=VOBiX;97675]YArın akşam TCMB faiz kararı kararı var indirim bekleniyor. Tahvilciler daha çok akr edecek ve bir kısmı yine doalrını alıp kaçacak. Ondan da yükseliyor.[/quote]
haklısın..tum ppk karar gunlerı boyle olup olmadgını bılmedıgm ıcın tahmın yurutuyorum..