-
[QUOTE=7410;97653]Adamlar makası açmış 450 puan.Spot düşüyo.Ama vob duruyo.Benim aldığım yerden kar yazmıyo.Utanmasalar makası kısıp zarar yazdıracaklar yahu[/QUOTE]
bugün piyasa her iki tarafa da açık 7410, tahmin yapmak zor.. ben kısa devam ediyorum.. sabahki boşluğu doldurduk.. yurtdışının yukarı fazla marjının kalmadığını düşünürsek kısada olmak daha güvenli.. XU030 30,500 üstüne atarsa o zaman kısalar riske girer ancak..
-
Jerfin, ben kapattım dolar cortlarımı hedefimden.
yemek vakti geldiğinden bi pozisyon almıyorum. piyasayı bildiğin gibi yapabilirsin. geldiğimde ekip ruhu yönünde hareket edebilmek dileği ile...
:..::..:
-
[quote=abka;97684]enter long:
(Fml("Candle - Hammer")=1) AND
(CCI(11)<-50)
close long:
((CCI(11)<80) AND
(Ref(CCI(11),-1)>80)) OR
((CCI(11)<-80) AND
Ref(CCI(11)>-80,-1))
enter short:
(Fml("Candle - Hanging Man'")=-1) AND
(CCI(11)>50)
close short:
((CCI(11)>-80) AND
(Ref(CCI(11),-1)<-80)) OR
((CCI(11)<80) AND
Ref(CCI(11)>80,-1))
(Go Top) alın size sistem:)[/quote]
CCI lı sistem...filtresiz, teyitsiz...çok stres yapar yatayda hemde çok...hele close longa bayıldım..diyorki "şu anki CCI 80 den küçükse, ve bir önceki bardaki 80 den büyükse (ki bu CCI ın 80 i cross etmesi olarak tek komutlada yazılabilirdi :)) veya mevcut cci -80 den küçük ama bir bar önceki -80 den büyükse kapa diyor...
Cısss..veyadan önceki kısım kar al oluyor, sonraki kısım ise giren girdi stopla gibi bişey :)... CCI lı sistemler tehlikelidir heleki kontrol filtresi yoksa...kontrölsüz güç, güç değildir ....çok güzel bir lafda bu bula bula pirelli için kullanmışlar..
ABka'cım bu sistem 1 nci kuşağın atalarından..ama kar bırakmaz demiyorum :)
-
[QUOTE=enorton;97681]Sizce Hokümet seçimden önceki 1 hafta içinde imf ile anlaşabilir mi? Nedeni de seçim haftası dövizi düşürüp, borsaya ralli yaptırmak ve halkın gözünde kriz bitti, ekonomi iyiye gidiyor mesajı vermek.
Bu senaryo hakkında fikriniz nedir?[/QUOTE]
imf anlaşması olsun, sadece 1 gün düşer döviz.. ondan sonra fişekler yukarı.. ters teper öyle bir düşünce anlayacağın..:)
-
[QUOTE=enorton;97681]Sizce Hokümet seçimden önceki 1 hafta içinde imf ile anlaşabilir mi? Nedeni de seçim haftası dövizi düşürüp, borsaya ralli yaptırmak ve halkın gözünde kriz bitti, ekonomi iyiye gidiyor mesajı vermek.
herkesde seçim rallisi beklentisi var beklenenin tersi olmazmı
-
[quote=enorton;97681]Sizce Hokümet seçimden önceki 1 hafta içinde imf ile anlaşabilir mi? Nedeni de seçim haftası dövizi düşürüp, borsaya ralli yaptırmak ve halkın gözünde kriz bitti, ekonomi iyiye gidiyor mesajı vermek.
Bu senaryo hakkında fikriniz nedir?[/quote]
borsanın altın kuralı:
herkesin bildiğinden para kazanılmaz...:D
-
Festival ödülü alır ama gişe yapmaz.
-
[quote=jerfin;97687]bugün piyasa her iki tarafa da açık 7410, tahmin yapmak zor.. ben kısa devam ediyorum.. sabahki boşluğu doldurduk.. yurtdışının yukarı fazla marjının kalmadığını düşünürsek kısada olmak daha güvenli.. XU030 30,500 üstüne atarsa o zaman kısalar riske girer ancak..[/quote]
Aynen.Doğru yerde beklemiyoruz sadece bi parca daha güvenli olan bölgede bekliyoruz.30,500 üstüne atmasına gerek kalmadan 5 günlük ortalama kırılır.O zaman da sistem geregi benim poz değiştirmem gerekir.
-
[quote=unlimitted;97692]borsanın altın kuralı:
herkesin bildiğinden para kazanılmaz...:D[/quote]
..ve bu kuralı da herkes bilir:):)
-
imf anlaşması buzdagı ve görünmeyen yüzü gibi bir noktada..anlasmak ıyı evet ama anlasmamak da su anda kotu etkısı olabılcek bı cok seyı frenlıyo pıyasada.beklentı kültürü canlı tutuluyo ve yapılcaklar yapılmıyo.eger secım oncesı bu anlasma yapılırsa bu kez ıc durumlara döneriz önce,dolar kısa surelı duser fakat sonra olan anlasmanın etkiszligi akıllara gelip gerceklerle yüzleşilir.yani bu açıdan şu anda seçim e kadar anlasmamak hukumet menfeatinedir..
-
29450den shortları kapattım izlemedeyim flat
-
[QUOTE=abka;97684]enter long:
(CCI(11)<-50)
close long:
((CCI(11)<80) AND
(Ref(CCI(11),-1)>80)) OR
((CCI(11)<-80) AND
Ref(CCI(11)>-80,-1))
enter short:
(CCI(11)>50)
close short:
((CCI(11)>-80) AND
(Ref(CCI(11),-1)<-80)) OR
((CCI(11)<80) AND
Ref(CCI(11)>80,-1))
(Go Top) alın size sistem:)[/QUOTE]
Örnek burada CCI değeri 11 alınmış. ve -100 ile 100 arsı değil de -80 ile 80 arasına bakılmış. PArametreler değiştirilmiş.
Aşağıdaki şekilde system tersea sokun opt1 için veri aralığı seçin ve test edin değişik sonuçlar verecektir.
[QUOTE]enter long:
(CCI(opt1)<-50)
close long:
((CCI(opt1)<80) AND
(Ref(CCI(opt1),-1)>80)) OR
((CCI(opt1)<-80) AND
Ref(CCI(opt1)>-80,-1))
enter short:
(CCI(opt1)>50)
close short:
((CCI(opt1)>-80) AND
(Ref(CCI(opt1),-1)<-80)) OR
((CCI(opt1)<80) AND
Ref(CCI(opt1)>80,-1)) [/QUOTE]
-
Öğlen arasında vob gene kolbastı gibi acayip hareketler yaparmı acaba.Bazen öyle oturuyo kös kös bekliyo.Bazende çıldırıyor.
-
[quote=Astatin;97695]..ve bu kuralı da herkes bilir:):)[/quote]
aha oldu mu sana Thomson'un lamba paradoksu tadında hatta lezzeti mengen aşçılarının küçük dillerini yutturtacak akıllara zarar miktarda çok daha tatlı bir paradoks!
.kom
-
Herkes şu anda Vobdan cacık olmaz derken adamlar herkesin bildiğinin tersine oynarmış desem buda senaryo.:..::..::..:
-
[quote=7410;97699]Öğlen arasında vob gene kolbastı gibi acayip hareketler yaparmı acaba.Bazen öyle oturuyo kös kös bekliyo.Bazende çıldırıyor.[/quote]
olabilir...ya aşağı yapar, kolbastı şekil değiştirir..boğalar külbastı olur, ya yukarı yapar ayular kolkırıldı olur..yada böyle kalır..zzzzzzzzzzzzzz
-
[quote=7410;97699]Öğlen arasında vob gene kolbastı gibi acayip hareketler yaparmı acaba.Bazen öyle oturuyo kös kös bekliyo.Bazende çıldırıyor.[/quote]
ben hallettim, ilk şıkkı uygulayacak! [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon10.gif[/IMG]
-
arkadaşlar herkese afiyet olsun...
-
[quote=Fantom;97697]29450den shortları kapattım izlemedeyim flat[/quote]
Ben de mi kapatsaydım acaba diyorum.Geliyo üstüme üstüme :)
550-600 aralığını deniycek galiba gene.Kıramazsa aşağı bırakır kendini diye umut ediyorum..
-
[QUOTE=Astatin;97702]olabilir...ya aşağı yapar, kolbastı şekil değiştirir..boğalar külbastı olur, ya yukarı yapar ayular kolkırıldı olur..yada böyle kalır..zzzzzzzzzzzzzz[/QUOTE]
ayular kolkırıldı olunca yen içinde kalır mı? .kom
-
Morgan Stanley 1. çeyrek bilançosunu Wall Street
açılışı öncesi açıklayacak
beklenti nedir
-
Son 3 günde bugünle dördüncü günde yerimizde saysakda dolar bazlı endeks artmış oldu.
Fed in bugün yapacağı toplantıda emisyon hacmini genişletmeye yönelik karar vermesi, paritelerde hareketlenmeye sebep olacak... bu durumda eur/usd paritesine bakıyorum 1,3250-1,3300 aralığına bir hareket zaten gözüküyor, bugünde yukarı yönde istekli bir eur/usd var görülüyor... karar sonrası dolar diğer para birimlerine karşı değerlenmeye başlarsa başka, bu paritede çok kısa vadede 1,2912 gibi bir desteği var bana göre, buranın altında aşağıya sürüklenme olması yüksek ihtimal..
USD/JPY ninde 2008 yılından başlayan düşüşü bana göre eğer piyasalarda en kötü geride kaldıysa, o vakit en son diplerden başlattığı çıkışının ilk hedefi 110 seviyesindeki tepenin biraz üstü olacaktır...
Dolar/TL de ise dışardan etkilenme başlarsa zaten bu tip FED kararları sonrası bizim faiz kararı bahane yapılmasıyla olacak diyorum, şimdi piyasa 100 baz puan faiz indirirse efenim işte algılama dolara talep yaratır falan filan hikayeleri okunuyor, trade edecek piyasamı kalmadı Allahsızlar, neden döviz/tl odaklı düşünen bir piyasamız var anlamak güç, illa tedirginlik yaratıp, faizi düşürtmeyecekler, piyasa oyuncularının maksadı bu bence, yani faizi 0,50 indirirse MB mutlu olacaklar, ah nerdeymiş o güzel kaymaklı yata yata paraya para katma günleri, ben olucam 200 baz puan indiririm, ipin ucu daima MB lerin elinde olmalı, ama tabii FED in kararına gör adım atmakda doğru olur, emisyonu genişletmeye yönelik adım atılmazsa faiz inadına 0,75 yapılırsa mükemmel bence:))).
Yani borsa neyi nasıl fiyatlayacak diye düşünmeyelim, dolar bazlı arttı hafif gardını aldı zaten diyorum, bakalım arkası nasıl gelecek, ilk önce bugün akşamı, sonrada yarın akşlamı görmeden bişey demek güç oldu, yani borsada bugünde yataylık, ama yarın beklenti satın alınabilir yada satılabilir diyorum, biraz uzun oldu ama kusura bakmayın artık:))), saygılar....
-
[quote=VOBiX;97706]ayular kolkırıldı olunca yen içinde kalır mı? .kom[/quote]
Ayunun postuna bağli.Mesela ben küçük ayıyım.
-
5 günlük dolar ortalaması 1,7308
Şuan nisan vade dolar 1,7305
bi ara yukarı kırdı sonra geri geldi
-
[quote=VOBiX;97706]ayular kolkırıldı olunca yen içinde kalır mı? .kom[/quote]
zzzzzzzz dedik birader...uyuyoruz şurda...koluna bağlı..yene sığacak kadar bişiyse kalır..değilse........onu karıştırma :):):)
-
Vobda geçen hafta IMF haberiyle yaşanan son çıkışın desteği hala 28700-29000 aralığında, tam olarak yaklaşık rakam verebilrim, kendi hesaplamalarıma gör olan rakamı yani, 28775...
Aşağıya geçildiğinde düşüş yönünde düşünmek daha faydalı olur bana, ama şimdilik hala dünden kalanlarla uzundayım, yukarı yönlü piyasa hayal ediyorum ve senaryoluyorum o kada:), kesin yukarı gider demiyorum, saygılar...
-
dünki kapanış:29,350
dünki aps:161,544
bugün:29,450
apsd:1010
Senaryo : 1 Fiyat : Yukarı APS : Artıyor Etki : Olumlu Piyasa :
Yeni boğalar, temkinli satan ayılardan agresif alım yapıyorlar.
(keskin ralliler olabilir ve sonunda piyasanın şişip keskin bir düzeltme yapması beklenir)
-
Dax da 11 martdan beri beri 4000 üste kalma cabası var
Ama Dow bir şekilde buna izin vermiyor gibi duruyor.
Bugun nispeteden daha güçlü gibi.Dow 7400 kırmadan da Dax daha çıkması bence zor gozukuyor.Hep senaryo aynı dax her adım atışında dowda tokat yiyor gibime geliyor
-
[quote=7410;97713]dünki kapanış:29,350
Senaryo : 1 [B]Fiyat : Yukarı[/B] APS : Artıyor Etki : Olumlu Piyasa :
(keskin ralliler olabilir ve sonunda piyasanın şişip keskin bir düzeltme yapması beklenir)[/quote]
fiyat artmıyorki ama.sabah açılışa göre eksiyiz bile bakarsanız.sabah 700/750 ler çalışıyordu şu an 300 puan falan aşağıdayız.
birde bence öyle 800/900/1000 APS değişimlerine takılmamak lazım.hiç değilse 5.000/6.000 falan yeni poz. açılırsa APSD dikkate almak daha mantıklı.
yoksa güniçi defalarca +800/900 oluyor bi bakıyoruz geri -500/1000 falan olmuş.
-
[quote=SEYYAH;97715]fiyat artmıyorki ama.sabah açılışa göre eksiyiz bile bakarsanız.sabah 700/750 ler çalışıyordu şu an 300 puan falan aşağıdayız.
birde bence öyle 800/900/1000 APS değişimlerine takılmamak lazım.hiç değilse 5.000/6.000 falan yeni poz. açılırsa APSD dikkate almak daha mantıklı.
yoksa güniçi defalarca +800/900 oluyor bi bakıyoruz geri -500/1000 falan olmuş.[/quote]
Ne güzel:)o zaman aşağı
Kısada bekliyorumda:)
-
[quote=7410;97716]Ne güzel:)o zaman aşağı
Kısada bekliyorumda:)[/quote]
Biraz sonra uzarlar gibi sanki:)
-
[quote=7410;97716]Ne güzel:)o zaman aşağı
Kısada bekliyorumda:)[/quote]
kısa da beklesek uzun da beklesek piyasa duvar oluyor.mide bulandırdılar artık.
dün dji +180 yapmış biz +100/200 lerde kıvranıyoruz.onu bırak dji dipten 1.000 puan zıplamış biz DJI dip gördüğünde 28.350 idik şu an 29.450/500 yani onların 1.000 puanına bizde 1.000 puanla karşılık vermişiz.
düşerken düşmüyoruz,çıkarken çıkmıyoruz...bi yerde patlayacakta işte sabır taşımız çatlamazsa iyidir...
-
eveet, nerde kalmıştık?
7410'a söylediğim üzere, aynı yerlerdeyiz.
Jerfin, naaptın verdin mi dolarcıklarını?
benim bildiğim jerfin öyle vermez 10 pipse ama ne bileyim...:..:
şimdi ne yapabiliriz bi bakalım...
5 dakikalıklarda tepelerden alınacak çizgi bir jetvel tadında...
soluk benizli tecrübeli kurt bu durumdan kıllanır...:cool:
-
[QUOTE=Astatin;97711]zzzzzzzz dedik birader...uyuyoruz şurda...koluna bağlı..yene sığacak kadar bişiyse kalır..değilse........onu karıştırma :):):)[/QUOTE]
Uyuma uyan da ters bayrak yaptır şu voba.
-
[quote=Larossıan;97717]Biraz sonra uzarlar gibi sanki:)[/quote]
graflar nirde graflar....dng
-
[QUOTE=SEYYAH;97718]kısa da beklesek uzun da beklesek piyasa duvar oluyor.mide bulandırdılar artık.
dün dji +180 yapmış biz +100/200 lerde kıvranıyoruz.onu bırak dji dipten 1.000 puan zıplamış biz DJI dip gördüğünde 28.350 idik şu an 29.450/500 yani onların 1.000 puanına bizde 1.000 puanla karşılık vermişiz.
düşerken düşmüyoruz,çıkarken çıkmıyoruz...bi yerde patlayacakta işte sabır taşımız çatlamazsa iyidir...[/QUOTE]
yengal yet (a-->e) ben öyle yapıyorum
-
[QUOTE=7410;97713]dünki kapanış:29,350
Senaryo : 1 Fiyat : Yukarı APS : Artıyor Etki : Olumlu Piyasa :
(keskin ralliler olabilir ve sonunda piyasanın şişip keskin bir düzeltme yapması beklenir)[/QUOTE]
%0,43lük fiyat artışını artış olarak alacaksanız yatay için hangi aralığı düşünüyorsunuz?
Şu an senaryo 5 var.
-
[quote=SEYYAH;97718]kısa da beklesek uzun da beklesek piyasa duvar oluyor.mide bulandırdılar artık.
düşerken düşmüyoruz,çıkarken çıkmıyoruz...bi yerde patlayacakta işte sabır taşımız çatlamazsa iyidir...[/quote]
Sayın Seyyah yaptığım analizlerde şahsi fikrimdir kimseyi bağlamaz sanki yukarı patlayak izlenimi alıyorum bakalım zaman göstercek ne olacak.:(
-
[QUOTE=SEYYAH;97715]fiyat artmıyorki ama.sabah açılışa göre eksiyiz bile bakarsanız.sabah 700/750 ler çalışıyordu şu an 300 puan falan aşağıdayız.
[COLOR="Blue"][B]birde bence öyle 800/900/1000 APS değişimlerine takılmamak lazım.hiç değilse 5.000/6.000 falan yeni poz. açılırsa APSD dikkate almak daha mantıklı.[/B][/COLOR]
yoksa güniçi defalarca +800/900 oluyor bi bakıyoruz geri -500/1000 falan olmuş.[/QUOTE]
Bak seyyah yakalamış nüansı. .lelele
-
[quote=VOBiX;97720]Uyuma uyan da ters bayrak yaptır şu voba.[/quote]
ABD ordusunda bayrağın ters asılması, burda yamuk bir durum var, müdahale edin, hatta buranın komutanında bile yamuk var müdahale edin gibi bir anlama geliyordu...:D