-
[quote=abka;98533]herkase günaydınlar! nisan vadelinin, metastockta 2 sistemle takip etmek istiyorum..nisana ait 2 grafiği aynı düzlemde göremiyorum..olabiliyor mu acaba...[/quote]
böyle
[IMG]http://i727.photobucket.com/albums/ww271/timepricepattern1/tktk.png[/IMG]
-
Sembol tanımlamaya kalktım (X30YVADE+X30YVADE)*0,5 dedim. Mantık doğru ama sonuç farklı çıktı.
Buradan aklıma ne geldi. (X30YVADE-X30)*1 ile makası hesapaltabiliriz.
Bu da grafik olacağı için bunu böyle gösterge cinsinden çizdirip graifğe ekletmeyi bilen varsa yardımlarını bekleriz.
-
[quote=unlimitted;98556]hakikaten sağanak'taki sabrın 10da 1'i bende olsa Sanko'ya ödediğim komisyonun 10'da 9'u cebimde kalırdı ki bu güzel bir ev parası yapıyor. :..:[/quote]
Saganak ın yol haritası u030 dur, ve hiç yanıltmayan EW dir.
Pozisyon alırken u030 u esas alır.
Sabıra gelince şubat vadede 38000 den kısadır ve nisan vadeye taşımıştır , yine u030 u baz alarak kısa maliyetleri 48700 çıkmıştır ,
Bu nedenle rahattır.
-
Sn Mozkan sizin MS hangi versiyon ?
-
[quote=abka;98552]hala kısa mısın..kısaysan helal olsun sen deki sabıra....brv[/quote]
evet...
dün -800 terste kaldık bozmadık istifimizi...şindi -350 tersteyiz ama hala...
sistemde SHORT artık sistemle 5 min tireyd edeceğim bir süre memnun kalırsam hep sistem...
-
sistemli arkadaşlar, sistemler ne alemde.. alda mı, satta mı ?
-
[quote=abka;98548]evet farklı grafikler değil..nisan vadelinin 2 tane grafiğini koyamıyorum...[/quote]
Sayın abka,
Açtığınız ve üzerinde oynamalar yaptığınız formatının bozulmamasını istediğiniz grafiği file, save as tuşuna basarak çıkan sayfanın aşağısında file name e istediğiniz bir ismi verin ve Save as type kısmını Chart yapın.Verileri güncellediğinizde bu da güncellenecek ve File open Chart tan bu isimdeki grafiği dilediğiniz zaman açacaksınız.İstediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz.
Metastock ta problem oldu veya versiyon değiştireceksiniz fakat grafiklerinizin kaybolmamasını istiyorsanız; bilgisayarım, C, Program Files, Equis, Metastock, Charts dosyasından kendi tasarladığınız grafikleri seçip kopyalayın biryere ki metastock u tekrar kurduğunuzda aynı yere koyarak kaldığınız yerden devam edebilesiniz.
Bol şanslar...
-
[quote=VOBiX;98558]Sembol tanımlamaya kalktım (X30YVADE+X30YVADE)*0,5 dedim. Mantık doğru ama sonuç farklı çıktı.
Buradan aklıma ne geldi. (X30YVADE-X30)*1 ile makası hesapaltabiliriz.
Bu da grafik olacağı için bunu böyle gösterge cinsinden çizdirip graifğe ekletmeyi bilen varsa yardımlarını bekleriz.[/quote]
matriks indicator builder yeni
Security("X30YVADE", C)*1000-Security("Xu030", C)
-
Spot portföy sistemim, %75 oran ile alda.:D
Nasıl bir sistem olduğunu sormayın.
-
[quote=jerfin;98562]sistemli arkadaşlar, sistemler ne alemde.. alda mı, satta mı ?[/quote]
s dk alda ,
10-15 dk satta,
30-60 dk alda.
-
[quote=jerfin;98562]sistemli arkadaşlar, sistemler ne alemde.. alda mı, satta mı ?[/quote]
30 dk lık net satta..
60 dk lık direniyor..29850 altında oda sat verir..
-
[QUOTE=jerfin;98562]sistemli arkadaşlar, sistemler ne alemde.. alda mı, satta mı ?[/QUOTE]
30125 al olur tüm periyotlar dikkat edin kısalar
-
[quote=hilm;98560]Sn Mozkan sizin MS hangi versiyon ?[/quote]
ms 10.1 pro.
-
kısayım hala, bekliyorum.. ama yönde bizimkiler kararsız gibi..
-
[QUOTE=mavi;98563]Sayın abka,
Açtığınız ve üzerinde oynamalar yaptığınız formatının bozulmamasını istediğiniz grafiği file, save as tuşuna basarak çıkan sayfanın aşağısında file name e istediğiniz bir ismi verin ve Save as type kısmını Chart yapın.Verileri güncellediğinizde bu da güncellenecek ve File open Chart tan bu isimdeki grafiği dilediğiniz zaman açacaksınız.İstediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz.
Bol şanslar...[/QUOTE]
İşte çözüm bu!
File>Save As diyip
VOB30-1
VOB30-2
VOB30-3
şeklinde kaç tane isterseniz kaydedip çoğaltabiliyorsunuz.
Böylesi daha güzel bu chartlara sistemelrin adını yazarsanız daha da kullanışlı oluyor.
-
[quote=QUEEN;98568]30125 al olur tüm periyotlar dikkat edin kısalar[/quote]
30 dk lık 30125 üstünde al olmaz bende..
11 barıyla yamuldu iyice..
-
yeni uzuncu malıyetlerı var buralarda..biraz oldgumuz yerde pati çekeriz..
-
[QUOTE=YAVUZHAN;98572]30 dk lık 30125 üstünde al olmaz bende..
11 barıyla yamuldu iyice..[/QUOTE]
30 20 15 sat vermemiştiki hala alda 5 10 bekliyorum 125 alırım
-
[quote=jerfin;98570]kısayım hala, bekliyorum.. ama yönde bizimkiler kararsız gibi..[/quote]
sanki yukarı oynamaya daha hevesliler gibi..?
sabah görülen seviyeler bi kez daha denenip destek olarak tutarsa günün 2.yarısında yukarı deneme olabilir.tıpkı dünkü gibi...
-
onca zaman uzun da dunyaya uymadık ve çarptılar.şimdi de kısaya uymıycagımzı düşünüyorum..29800 altına çok sert gelmedıkce bence biraz yukarıları zorlarız
-
[quote=QUEEN;98574]30 20 15 sat vermemiştiki hala alda 5 10 bekliyorum 125 alırım[/quote]
olabilir tabi,kriterler farklı farklı..
piyasada bu zaten :)
-
arkadaslar matrikste 5dk ve 20dk de test yaptırıyorum zarar gösteryro aynı test metastockta yaptırnca kar gösteriyor..20dk lik barlarda bazılarında farklılık var ama 5dk lik barlarda hem metastockta hemde matrikste aynı yerden vermiş hep ama testleri yine farklı cıkıyor sebebi nedir ?
-
DÜN İmkb 30 hacimli olarak 30 000 nin üzerinde kapattı. bu gün için 30 000 nin önemi çok.
şu anki verilere göre
günlük alda
60 dk lık alda
15 dklık satta
-
[IMG]http://i43.tinypic.com/nqzaj5.gif[/IMG]
-
Şahsi görüşüm biraz daha yolumuz var gibi aşağı sankim.:o
-
kaşla göz arası usd ye iyi satış gelmiş..
-
[QUOTE=furkan;98578]arkadaslar matrikste 5dk ve 20dk de test yaptırıyorum zarar gösteryro aynı test metastockta yaptırnca kar gösteriyor..20dk lik barlarda bazılarında farklılık var ama 5dk lik barlarda hem metastockta hemde matrikste aynı yerden vermiş hep ama testleri yine farklı cıkıyor sebebi nedir ?[/QUOTE]
Tüm şartlar aynı mı? Örneğin biri kapanışı biri açılışı baz alıyor olabilir.
üç kağıtçı sistemciler açılışı baz alır ama halbuki sinyal kapanıştan gelmiştir.
-
Asti 5 dklıklarda kapak formasyonu oluştu
-
29875 altına sarktığımız an ilave kısa açmayı düşünüyorum..
12 çubuğu bugünkü yolu tayin edeceğe benziyor..
bilemediniz 13 çubuğu :)
-
[quote=VOBiX;98584]Asti 5 dklıklarda kapak formasyonu oluştu[/quote]
VOBIX,
5 dakikalıklara hiç bir koşulda güvenmem.. OBO TOBO VOBO formasyonlarını ise 60 dk nın altındaki grafiklerde adamdan saymam...
Ayrıc niye bana dedin özellikle anlamadım :) Ben flatim...
-
[QUOTE=Larossıan;98581]Şahsi görüşüm biraz daha yolumuz var gibi aşağı sankim.:o[/QUOTE]
benim şahsi görüşüm de aşağı da.. ben senin sistemden harbi tırsmaya başladım..:..: hani diyorum sistemin uzundaysa hala, fazla aşağı hayalleri kurmadan kapatayım kısa pozu..:..:
-
XU030 saatlik grafda negatip uyumsuzluk oluştu.. bu uyumsuzluğu gidermek için ya hızla yukarı çekmeliler, yada uyumsuzluk çalışıp aşağı inmeli..
yurtdışı şartlarını düşünecek olursak pek hızla yukarı çekeemzler.. öylese ben oyumu aşağı kullanıyorum:))
-
[quote=YAVUZHAN;98582]kaşla göz arası usd ye iyi satış gelmiş..[/quote]
garanti dağıttı orayı.
uzun süredir ilk kez terste bıraktı beni. toparlamaya uğraşıyorum.:)
-
[QUOTE=VOBiX;98583]Tüm şartlar aynı mı? Örneğin biri kapanışı biri açılışı baz alıyor olabilir.
üç kağıtçı sistemciler açılışı baz alır ama halbuki sinyal kapanıştan gelmiştir.[/QUOTE]
bunu nasıl düzeltebilir net sonucu elde etmek için ?
-
ve dolar 1.7 altına dokunuyo..
-
[QUOTE=Astatin;98586]VOBIX,
5 dakikalıklara hiç bir koşulda güvenmem.. OBO TOBO VOBO formasyonlarını ise 60 dk nın altındaki grafiklerde adamdan saymam...
Ayrıc niye bana dedin özellikle anlamadım :) Ben flatim...[/QUOTE]
Ben ters fincan diye bir şey var mı dediğimde sen de onun adı kapak formasyonu demiştin ondan sana dedim. Bi daha demem üüü
-
pozisyonumu kapatmak zorunda kaldım bakamayacağım bugün 2 saat kadar 29.700 SHORT lar 29.950 den -250 points zararla mecburiyetten realize edildi.-800 points zarardan iyidir...
belkide aşağı kopartacaklar kara bile geceçeceğim ama bakamayacağım 2 saat kadar.terste kalırsam canım yanabilir.
haftaya inşallah...
-
ulan akbank bi normal hareketin yok mu senin
şimdi küfredicem ha
-
[QUOTE=furkan;98590]bunu nasıl düzeltebilir net sonucu elde etmek için ?[/QUOTE]
İkisisnin de system tester özellikelrine bakmak lazım. Örneğin MS 10.1de benimki 10:10-10:15 arasındaki çubuk sat verise 10:15-10:20 artasında oluşacak çubuğun açılış fiyatını pozsiyona giriş fiyatı olarak alıyor.
Matriksin system testerını bilmiyorum ama belki o 10:10:10:15 çubuğunun kapanış ya da açılış fiyatını dikakte alıyordur pozsiyona girmek için.
-
[quote=VOBiX;98592]Ben ters fincan diye bir şey var mı dediğimde sen de onun adı kapak formasyonu demiştin ondan sana dedim. Bi daha demem üüü[/quote]
Ya biliyorum ve hatılrıyorum :) Niye bana soruyosun kısmı, uzun arkadaşlara neden sormuyosrsun manasında bir nükte idi :p Kırılma alınma:D istediğin zaman sorabilirsin