[QUOTE=marakes;98898]önemli degil syn queen ufkunuzu bi nebze genişletebildiysek ne mutlu..bol kazançlar..[/QUOTE]
göndermiş olduğunuz tablo bana diyorki birkaç gün sonra ben yukarı gidicem
Printable View
[QUOTE=marakes;98898]önemli degil syn queen ufkunuzu bi nebze genişletebildiysek ne mutlu..bol kazançlar..[/QUOTE]
göndermiş olduğunuz tablo bana diyorki birkaç gün sonra ben yukarı gidicem
[quote=QUEEN;98899]göndermiş olduğunuz tablo bana diyorki birkaç gün sonra ben yukarı gidicem[/quote]
FLAT im ama artık inşallah yükseliriz ve güzel tadından yenmez bir trend yaşarız.zaten dışarısının yükselişinde bi yere gidemedik.hem yeter midemiz bulandı kan kırmızısı görmekten 16-17 aydır (EKİM 2007 den bu yana)...baharda geldi yeşillensin artık finduk dalları :)))
dilek ve temennim bu yönde ama bu aynasızlar ne yapar bilinmez :(
[QUOTE=SEYYAH;98900]FLAT im ama artık inşallah yükseliriz ve güzel tadından yenmez bir trend yaşarız.zaten dışarısının yükselişinde bi yere gidemedik.hem yeter midemiz bulandı kan kırmızısı görmekten 16-17 aydır (EKİM 2007 den bu yana)...baharda geldi yeşillensin artık finduk dalları :)))
dilek ve temennim bu yönde ama bu aynasızlar ne yapar bilinmez :([/QUOTE]
Dow iyi değil haberleri iyi değil dowda yeni dip 6000 civarı ama biz farklıyız imf bizi uçurabilir dowa rağmen yükselebiliriz
çoğu kişi bu hafta seçim haftası olmasından dolayı hızlı bir yükseliş bekliyor.. 2004 ve 2007 seçimlerinde, seçimden önce yükseldik ve seçim soncundan sonra beklenti bittiği için düşmeye başladık ve tüm çıkışı geri verdik..
ama o seçimlerde, seçim anketlerinde hep akp'nin oylarında yükseliş çıktığı için beklentiyi önceden aldık, ve seçimden önce yükseldik.. ama bu seferki seçimde, yabancı kurumların yaptırdığı anketlerde akp oylarında düşüş görünüyor. eee o zaman ne beklentisini alıp da seçim öncesi yükseleceğiz ki !!..
bu tablo ile bana seçim öncesi yükseliş mantıksız geliyor.. çünkü beklentiler kötü ve kötü beklentiyi satmamız lazım değil mi ? ve seçim öncesi düşüp, seçim sonrası yükselmemiz gerekmiyor mu ?
eğer seçimden sonraki imf beklentisi olmasaydı seçimden önce düşüp (kötü beklentinin satılması).. ve seçimden sonra yükselmemiz gerekiyordu.(kötü beklenti satıldı, bitti mantığı ile)..
ama sürekli imf haberleri pompalayarak piyasayı canlı tutmayı başardılar.. seçimden sonra imf ile anlaşmaya %90 olasılık verildiğine göre asıl yükselişi seçim sonrası yapmamız gerekmiyor mu ?
arkadaşlar ıyoı akşamlar
onumuzdekı hafta usd-try ıçın neler duşunuyorsunuz
1.680 destek yaptı gozuksede
p.tesı1.680 altını gorurmuyuz ne dersınız
[QUOTE=Astatin;98803]BAY SAZAN'ın evi İstanbul Emirgan da boğaza bakan bir yalı şeklinde.. Garajda bir adet mustang bir adet ferrari bir adet de Jaguar XF vardı..Gördünmü sistemin başarısını :).... Bu arada Jaguar XF i de çaldım... [COLOR=red]Böylesi daha kolay geldi.dng.dng[/COLOR][/QUOTE]
Abi bi gün bize de gel ve ev Ormaniyede (ümraniye), boğaza değil otobana bakıyor. Kiracıyız, kapıda caguar değil 10 yıllık uzak doğu araba var ama sana espresso yaparım, pes de maç yaparız... Akşama kadar canım sıkılıyor evde... :D
[QUOTE=VOBiX;98858]
Sonra araştırma, soruşturma ve kovulma süreci başladı. Ondan önce de başka bir sorun vardı. Kovulma tuzu biberi oldu. O zaman 150 kişiye sms gidiyordu, zor günümde yanımda 15 kişi kaldı. 5i gitti 10u duruyor. Anladım ki [B]VEFA denilen şey %90ı için İstanbul'da bir semt adıymış.[/B] Ağustostan sonra işe girer de seanstan uzaklaşırsam kalan 10 kişiye iki üç tane sistem formülünü vereceğim. Bu yüzden geceleri PCim açık sabahlara kadar sistem testleri ile ilgileniyor.
Bu testleri yaparken grafiği açar. Geriye dönük sinyalleri tek tek not alırdım. Bıcırık, MEdium, Titanyum ve Platin Sistemler böyle çıktı. .[/QUOTE]
O vefasızlardan biri de benim malesef, sn vobix ne dese haklıdır. Yarı yolda bırakmak zorunda kaldım kendisini. Sanırım ara verdikten 2 ay sonrası tekrar geri dönmek istedim ama kendisi kabul etmedi. Kendi adıma ne kadar üzülsem de kendisi paraya önem vermediğini göstererek gözümdeki saygınlığı kat be kat artmıştır. Onun titanyum sistemi üzerine sistem tanımam. En büyük pişmanlığım onun sms listesinden çıkmaktır. Kendisi zamanında medium ve bıcırık sistemlerinin formıullerini vermiştir, baya bir zaman medium sistemini takip ettim. Ancak bu ay baya zarar yazdırdı. Artık kendimce medium sistemi filtreledim, öyle kullanıyorum. Ancak tekrar söylüyorum titanyum üstüne sistem tanımam. Hem de söylediği gibi ekran başında olmaya da gerek yoktu, sms gelince AL ya da SAT... Dediği gibi vefasızlık ettik... :( Ben yerinde olsam titanyumun parametrelerini vermem, çünkü sistem deşifre olduktan sonra getirisi azalır...
Bu arada sistemi satmaya karar verirse talibim :)
[quote=QUEEN;98899]göndermiş olduğunuz tablo bana diyorki birkaç gün sonra ben yukarı gidicem[/quote]
tabloda anormal bi durum var evet..kşişel fikrim düşüşler olsa da bunların uzun soluklu olmıyabilecegi artık..bellı sevıyelerı gecmıycektır asagı dogru.bu arada tutunmak için ımf nın olmıycagını bu pıyasa anlamıycak yada anlıyamıycak bı yapıda degıl.belkı bız gec ogrenıyoruz ama erken ogrenen ogrenebılen bı kesım var.dolayısla tutunmamızın da cogu zaman nedensız oldgunu düşünmüştüm ben..yanı haberlerı sonradan ogrenen sadece biziz diye düşünüyorum.o yuzden de bu sefer sebepsız bı ckıs beklıyorum..seçim kısmına gelınce şu ortamda kımse çıkış beklemez,anketler kötü vs..durumlar da ortada..seçim olayının bıtmesıne 5 iş günü var.dolayısyla eger yurtdısı yenı dıp aramassa en ıyı cıkıs zamanı su zamandır dıyorum.bı cıkıs olursa herkes bırbırne bakar noluo dıye..eger secım sonrası helekı ımf anlasması sonrası bence sis perdesı aralanıcagı ıcn resım daha da netlesıcek endıseler daha agır basıcak o zaman çıkış daha zorolur..
[QUOTE=enorton;98905]O vefasızlardan biri de benim malesef, sn vobix ne dese haklıdır. Yarı yolda bırakmak zorunda kaldım kendisini. Sanırım ara verdikten 2 ay sonrası tekrar geri dönmek istedim ama kendisi kabul etmedi. Kendi adıma ne kadar üzülsem de kendisi paraya önem vermediğini göstererek gözümdeki saygınlığı kat be kat artmıştır. Onun titanyum sistemi üzerine sistem tanımam. En büyük pişmanlığım onun sms listesinden çıkmaktır. Kendisi zamanında medium ve bıcırık sistemlerinin formıullerini vermiştir, baya bir zaman medium sistemini takip ettim. Ancak bu ay baya zarar yazdırdı. Artık kendimce medium sistemi filtreledim, öyle kullanıyorum. Ancak tekrar söylüyorum titanyum üstüne sistem tanımam. Hem de söylediği gibi ekran başında olmaya da gerek yoktu, sms gelince AL ya da SAT... Dediği gibi vefasızlık ettik... :( Ben yerinde olsam titanyumun parametrelerini vermem, çünkü sistem deşifre olduktan sonra getirisi azalır...
Bu arada sistemi satmaya karar verirse talibim :)[/QUOTE]
Vefasız olanların durumunu daha önce açıklamıştım sizinle alakası yok. İşi kurtarabilirmiyim diye forum kapanmıştı 2 ay kadar o zaman üyenin biri de neden forumu kapatıyorsun diye demediğini bırakmadı. İşi kaybedince forumu yeniden açtık. Zaten sizle o süreçte epey mailleşmiştik.
Medium Sistemi 2007 Aralıktan beri takip ediyoruz daha ay bitmedi ama ilk defa bu ayki kadar berbat bir durumda. Ekim gibi telafi etmesini umuyorum. Etmezse yeni bir sistemle güçlendirmemiz gerekecek. Kontrat başı 1000TL prensibimize göre şimdilik portföyleri işlemden düşürmüş değil.
Cuma günkü 30,300 uzlaşmaya göre sistemler Mart ayında
Titanyum +1,450
Bıcırık +1050
Medium -3600
Platin +100 (Pozisyon açılışı uzlaşmaya göre)
Test A +700
Test B +1,950
Test D -2,200
Test E +5,075
Test F +4,800
Test G +3,075
puanda . Medium ve Test D saatlik sistemler.
"Anomali" bölgeleri çözümü for yor rekommendeyşın
1) Al sinyalinden sonra bir zamanda oluşması durumu;
Son al sinyalinin geldiği bardan itibaren geçen bar sayısı, son sat sinyalinin geldiği bardan itibaren geçen bar sayısından küçükse koşulu ile son sinyalin al olduğu belirlenir..VE.. 1inci kuşak sistemlerin zor "sat" veren koşullarından biri VE'lenerek poz.dan kaçılır..Exit..Asla ters poza girilmez. Zor "sat" verenin seçilmesinin nedeni senin de belirttiğin üzere hareketin belki de büyük bir tepki olması ve asıl trendin hala sürmesi ihtimaline karşıdır..Mesela 25 günlük HO nun 80 liği kesmesi gibi
2) Sat sinyalinden sonra bir zamanda oluşması durumu,
Aynı mantık. Ancak bu durum oluşmadığı için grafikte bu durumda oluşan bir
exit sinyali yok.
Sorum şudur ; benim için yazdığın kitapda, örenek graftaki "anomali" bölgelerinin ortak özelliğinin başarısız 5 nci dalga denemeleri olduğunu söylemiştin..Bu hem yükseliş trendinin 5 i hem de düşüş trendinin 5 inde olabilecek bir durum mudur?
[IMG]http://i42.tinypic.com/f41fnt.jpg[/IMG]
[quote=VOBiX;98890]
YAvuzhanın grafiğini editledim.
Beyaz çizgi 29,800 ve halkalar olası ikili tepeyi gösteriyor. Beyaz çizginin şağı kırılarak teyit vermesi lazım yoksa ikili tepe olmaz alçalan üçgen ya da flama olur.
MAvi çizgide Abkanın 29,300üne yakın olan 29,150 desteği.
Ayrıca alttaki göstergelerin ikisindeki sarı çizgiler de dünkü 30,425 operasyonunun negatif uymsuzlukla geliştiğini göstermiş.[/quote]
sevgili vobix,
ben burada ne negatif ne de positif uyumsuzluk gorebiliyorum.:rolleyes:.
[QUOTE=nunu;98909]sevgili vobix,
ben burada ne negatif ne de positif uyumsuzluk gorebiliyorum.:rolleyes:.[/QUOTE]
Sen gerçekten nunu musun? Boğalık iyi diyen nunu sen misin?:confused:
Hiç yakıştıramadım sana.
İkinci tepe 500e değmedi 425te diye mi görünmüyor acaba?
[quote=VOBiX;98910]Sen gerçekten nunu musun? Boğalık iyi diyen nunu sen misin?:confused:
Hiç yakıştıramadım sana.
İkinci tepe 500e değmedi 425te diye mi görünmüyor acaba?[/quote]
selammm, ben nunuuuu:))).
yani demek istedigim, yani senin de dedigin, dikkate alinmamasi gerekecek kadar minik bir olay o. hatta ne dusundum simdi biliyormusun, birazdan yaziyorum.
ha tamam, o beyaz cizginin altindaki indikator fiyat yukselmeye devam ederken dusmeye devam edecek ve ortaya guzel bir negatif uyumsuzluk cikacak. suandaki senin hesaba gore her ikisi de dusmus gorunuyor, uyumsuzluk nerede oluyor o zaman, cozemedim?:(.
[QUOTE=nunu;98913]ha tamam, o beyaz cizginin altindaki indikator fiyat yukselmeye devam ederken dusmeye devam edecek ve ortaya guzel bir negatif uyumsuzluk cikacak. suandaki senin hesaba gore her ikisi de dusmus gorunuyor, uyumsuzluk nerede oluyor o zaman, cozemedim?:(.[/QUOTE]
[IMG][URL=http://img16.imageshack.us/my.php?image=uyum.png][IMG]http://img16.imageshack.us/img16/5526/uyum.png[/IMG][/URL][/IMG]
[QUOTE=marakes;98896]başka bi forumda saolsun menealaos adlı arkadaş bir çalışma yapmış kendi yorumum olmadan onun yorumu ile kopyalıyorum.tablo gerçekten ilginç..kendisinin başarılı analizleri için teşekkürlerimi sunuyorum..
geçen haftanın aracı kurum işlem dağılımı
bir haftada açık pozisyon sayısı 154K'dan 148K'ya düştü, 6 bin kontralık pozisyon kapama oldu.. bunu zaten perşembe günkü -15K pozisyon kapamaya borçluyuz..
sanko, tera, mira, yat.fin ve marbaş hacim olarak ilk 15 içinde yer alıp, pozisyonu değişmeyen- yani günlük işlemden ibaret kalan- aracı kurumlar..[/QUOTE]
Bu pastalarda iki tarafın toplamlarının neden tutmadığını ve 146,297 olmadığını buldum. Bu pastadaki ilk 5 ve diğer kısmı ilk 15 kurumu kapsıyor. Pasta gönderen arkadaşlar tabloya sağ tıklayıp İlk N Kurum Adedini 100 filan yapıp gönderirse daha sağlıklı sonuçlar elde edilebileceğini düşünüyorum.
Ben teknik analizde ilk formaslarını sonra göstergelei öğrendiğim için uyumsuzluklar en sona kaldı ama Queenn in gösterdiği yerde de var işte. En son aşağı iki okunm olduğu yerlerde de var.
Sistema aayan arkadaşalra ipucu fiyat çubuğunun türevi olan gösterge yerine fiyat çubuğunu yorumlatan kazanır. OCHL olayı yani.
uyumsuzluklar trentlerde manasız olabiliyor..mesela dow da da uyumsuzluk vardı..ama buna ragmen 7600 e kadar geldi..
şu sistemi tam kursam,sadece sisteme bakacağım...
umarım bu sistemi bir an önce kurarım..yoksa bu streste can dayanmaz..
[quote=abka;98919][B]uyumsuzluklar trentlerde manasız olabiliyor[/B]..mesela dow da da uyumsuzluk vardı..ama buna ragmen 7600 e kadar geldi..
şu sistemi tam kursam,sadece sisteme bakacağım...
umarım bu sistemi bir an önce kurarım..yoksa bu streste can dayanmaz..[/quote]
uyumsuzluklar ve aşırı alım-satım EW dalgalarına göre 3.iii lerde yani TRENDLER'de çalışmaz....yanlışlıkla uyumsuzluk veya aşırı alım-satım gördüm deyip 3.iii içindeki bir piyasada (yükseliş veya düşüş) terste kalması ve poz. ısrar etmesi o trader arkadaşın TOPU DİKMESİ anlamına gelir.
anladığım kadarıyla sistem ;
--genelde her periyotda çalışmalı.
-100 den fazla işlemle test edilmeli
-her göstergede(fdow,gold,parite,vob) çalışmalı..
böyle bir sistemi acaba ne zaman bulacagım..ama inatla çalışıyorum...bekleyin en kral sistem gelecek:):)
Sonradan bakınca aa uyumsuzmuş o yüzden düşmüş diyorsunuz bazende uyumsuz uyumsuz çıkmış diyorsunuz bazen işe yarayabilir risk var stoplu olunursa yani önceki tepenin üstüne çıkarsa stop olurum gibi denenebilir ama ben sistem uygulama taraftarıyım geç olsun temiz olsun yani fiyat kendini göstersin en tepeden yakalamak gibi derdim yok maliyetim iyi olmuyor o zaman ancak trend varsa maliyetin önemi kalmıyor
VOBIX,
canım ciğerim bir sorunum var 5 min sistem test sırasında 06.02.2009 dan bu yana gelemiyorum sistemi test ederken.
03.11.2008 ve 20.03.2009 arasını 5 min için test ettirmek istiyorum ama sistem tester 06.02.2009 ötesine gitmiyor.date aralığını girdiğimde aşağıdaki uyarıyı veriyor.
veriler eksik değil yani 20.03.2009 kapanışı itibariyle 5 dk EN YAKIN VADE verilerim tam.bu sorunu nasıl giderebilirim?
[url=http://xs.to][img]http://xs537.xs.to/xs537/09120/uyar__305_699.png[/img][/url]
Uzunlar için umut olabilir İşte piyasaların beklediği kurtarma planı
ABD Hazinesi 1 trilyon dolarlık sorunlu varlık nasıl kurtaracak? ABD bütçesinde açık kaç trilyon dolara ulaşacak?
22 Mart 2009 Pazar, 10:27
Amerika Hazine Bakanı Timothy Geithner sonunda bankaları içlerinde barındırdıkları aşırı sorunlu varlıklardan kurtaracak plan ile ilgili çalışmalarını tamamladı. Pazartesi günü açıklanması beklenen planın 3 ayağı olacağı belirtiliyor. Bankaların 1 trilyon dolarlık varlık satın alımının sağlanması hedefliyor.
İlk adımda ABD’nin TMSF’si FDIC’nin bu gibi varlıkları satın almayı özendirecek özel ortaklıklar yaratmayı ve bu ortaklıkların satın alacağı varlık bedelinin yüzde 85’ini kredi olarak vermesi bekleniyor.
İkinci adımda Hazine’nin devreye girip beş yatırım danışmanlık şirketiyle anlaşma yapacağı belirtiliyor. Bu şirketlerin sorunlu varlıkların da devlet sermayesi ile özel sermaye yatırımlarını eşleştirmesi planlanıyor.
Üçüncü adım olarak ise Hazine kredilendirmeyi Merkez Bankası ile artırmayı ve genişletmeyi amaçlıyor.
Finans kurumlarını kurtarma çabası son hızıyla sürerken ABD bütçesindeki açığın da 1.85 trilyon dolara ulaşabileceği belirtiliyor.
[QUOTE=SEYYAH;98923]VOBIX,
canım ciğerim bir sorunum var 5 min sistem test sırasında 06.02.2009 dan bu yana gelemiyorum sistemi test ederken.
03.11.2008 ve 20.03.2009 arasını 5 min için test ettirmek istiyorum ama sistem tester 06.02.2009 ötesine gitmiyor.date aralığını girdiğimde aşağıdaki uyarıyı veriyor.
veriler eksik değil yani 20.03.2009 kapanışı itibariyle 5 dk EN YAKIN VADE verilerim tam.bu sorunu nasıl giderebilirim?
[url=http://xs.to][img]http://xs537.xs.to/xs537/09120/uyar__305_699.png[/img][/url][/QUOTE]
Başlangıç kısmnını tamamen geri gidemiyor. Bir yerde tıkanıyor. Dates bölümünden kabul edene kadar ayarlamak laızm.
Ben bu yüzden verileri her ay sonunda çektirip yedeklemeye başaldım şubat sonunda. İstersen Sadece 01.11.2008-27.02.2009 arasındaki 4 aya bakayım dersen onun verielrini yollayayaım. MArta da sonuçalra göre bakarsın ya da 20.11.2008 - 20.03.2009 gibi bir tarih aralığına bak.
5 dklıkalrın en kötü yanı bu ne olurdu sanki saatlikler gibi taa en başına kadar alsalar.
[QUOTE=abka;98921]anladığım kadarıyla sistem ;
--genelde her periyotda çalışmalı.
-100 den fazla işlemle test edilmeli
-her göstergede(fdow,gold,parite,vob) çalışmalı..
böyle bir sistemi acaba ne zaman bulacagım..ama inatla çalışıyorum...bekleyin en kral sistem gelecek:):)[/QUOTE]
Mümkün olduğu kadar geniş bir veri zamanında test edilmesi iyi olur. Artık eldeki imkanalr ne vermişse. KAsım gibi trendli Aralık Şubat ve AMrt gibi yatay dönemlerde zarar ettimemiş olması iyi olur. Zaten trendli piyasa çoğu sistme kazandırı.
- Her peryotta ve her göstergede çalışanını bulursanız ben de isterim :..:
Ben 5 dklığı 1 dklıkta çalıştıramadım. Ya da Bıcırık sistem hisselerde çalışmıyor.
Bunların nedenlerine gelince örneğin hisse 0,01 lik akdmeelrle hareket ediyor ama bir kademesi %1 oynuyor. VOB 0,025lik kadmelerle oynuyor ve kademesi %0,1 oynuyor. Benim bildiğim ya da birinci nesillerle uğraştığımdan karşılaştığım sonuçlara göre elma kurdu armuta girmiyor ama girerse iyi olur.
[QUOTE=SEYYAH;98920]uyumsuzluklar ve aşırı alım-satım EW dalgalarına göre 3.iii lerde yani TRENDLER'de çalışmaz....yanlışlıkla uyumsuzluk veya aşırı alım-satım gördüm deyip 3.iii içindeki bir piyasada (yükseliş veya düşüş) terste kalması ve poz. ısrar etmesi o trader arkadaşın TOPU DİKMESİ anlamına gelir.[/QUOTE]
Evet trendlerde yanıltıyor ama ama en fazla 5 gün dayanıyor. bu gibi durumalrda trend yksa bakılmalı varsa beş gün sabredip 5. gün de devam ediyorsa bir yazı tura atılmalı bence.
Şu anda nereye baksam ya 4 ya 5 diyenelr var. O zaman bakmakta sakınca yok. Zaten biz hala yataydayız. Tabi öncelik sistemde olmalı sistem satta ohh ohhh bir de nagatif uyumsuzluk varmış şeklinde kullanılmalı.
[quote=VOBiX;98925]Başlangıç kısmnını tamamen geri gidemiyor. Bir yerde tıkanıyor. Dates bölümünden kabul edene kadar ayarlamak laızm.
Ben bu yüzden verileri her ay sonunda çektirip yedeklemeye başaldım şubat sonunda. İstersen Sadece 01.11.2008-27.02.2009 arasındaki 4 aya bakayım dersen onun verielrini yollayayaım. MArta da sonuçalra göre bakarsın ya da 20.11.2008 - 20.03.2009 gibi bir tarih aralığına bak.
5 dklıkalrın en kötü yanı bu ne olurdu sanki saatlikler gibi taa en başına kadar alsalar.[/quote]
VOBIX sorun geriye gitmesi değil zaten 5 min verilerde 4 ay civarından fazla geriye gitmiyor.sorun ileriye gidememesi.yani 03.11.2008 aralığını alıyor teste fakat 06.02.2009 a kadar teste diyor.yani şubatta tıkanıyor.ben bugüne kadarkini test etmesini istiyorum.sistem tester 6 şubat-20 mart arasını almıyor test içine.
tarih aralıklarını kendim seçince yukarıdaki uyarıyı veriyor.verilerim tam fakat sistem tester 06.02.2009 dan sonrasında veri yokmuş gibi algılıyor.
yani sorun geçmişe dönük verilerde değil :o
[QUOTE=QUEEN;98924]Uzunlar için umut olabilir İşte piyasaların beklediği kurtarma planı
ABD Hazinesi 1 trilyon dolarlık sorunlu varlık nasıl kurtaracak? ABD bütçesinde açık kaç trilyon dolara ulaşacak?
22 Mart 2009 Pazar, 10:27
Amerika Hazine Bakanı Timothy Geithner sonunda bankaları içlerinde barındırdıkları aşırı sorunlu varlıklardan kurtaracak plan ile ilgili çalışmalarını tamamladı. Pazartesi günü açıklanması beklenen planın 3 ayağı olacağı belirtiliyor. Bankaların 1 trilyon dolarlık varlık satın alımının sağlanması hedefliyor.
İlk adımda ABD’nin TMSF’si FDIC’nin bu gibi varlıkları satın almayı özendirecek özel ortaklıklar yaratmayı ve bu ortaklıkların satın alacağı varlık bedelinin yüzde 85’ini kredi olarak vermesi bekleniyor.
İkinci adımda Hazine’nin devreye girip beş yatırım danışmanlık şirketiyle anlaşma yapacağı belirtiliyor. Bu şirketlerin sorunlu varlıkların da devlet sermayesi ile özel sermaye yatırımlarını eşleştirmesi planlanıyor.
Üçüncü adım olarak ise Hazine kredilendirmeyi Merkez Bankası ile artırmayı ve genişletmeyi amaçlıyor.
Finans kurumlarını kurtarma çabası son hızıyla sürerken ABD bütçesindeki açığın da 1.85 trilyon dolara ulaşabileceği belirtiliyor.[/QUOTE]
Bu biraz nasreddin hocanın diken ektiği fıkraya benzemiş. Dikenler büyüecek geçen koyun sürsününü tüyleri takıalcak hanımı eğirecek örecek hoca satacak gibi. Bewnce tek kurtuluş 2001 krizinde Türkiyenin yaptığına benzer bir operasyon. Önce batıkları yok et. Sonra piyasayı toparla. bunalr batıkalrı toparlamaya çalışıyor.
[QUOTE=SEYYAH;98928]VOBIX sorun geriye gitmesi değil zaten 5 min verilerde 4 ay civarından fazla geriye gitmiyor.sorun ileriye gidememesi.yani 03.11.2008 aralığını alıyor teste fakat 06.02.2009 a kadar teste diyor.yani şubatta tıkanıyor.ben bugüne kadarkini test etmesini istiyorum.sistem tester 6 şubat-20 mart arasını almıyor test içine.
tarih aralıklarını kendim seçince yukarıdaki uyarıyı veriyor.verilerim tam fakat sistem tester 06.02.2009 dan sonrasında veri yokmuş gibi algılıyor.
yani sorun geçmişe dönük verilerde değil :o[/QUOTE]
son tarihi 20.03.2009 - 17:10 ya da 17:15 gibi dene diyeceğim 17.03.2009 bile olmuyor diyeceksin gibi geliyor. Veirleri tekrar çekmeyi dene. Ya da başlangıç çok geride kaldığı için son tarafı da ayarlayamıyor olabilir. İlk veriyi Aralık başına aldıktan sonra son veriyi Marta ayarlamayı dene.
[quote=VOBiX;98930]son tarihi 20.03.2009 - 17:10 ya da 17:15 gibi dene diyeceğim 17.03.2009 bile olmuyor diyeceksin gibi geliyor. Veirleri tekrar çekmeyi dene. Ya da başlangıç çok geride kaldığı için son tarafı da ayarlayamıyor olabilir. İlk veriyi Aralık başına aldıktan sonra son veriyi Marta ayarlamayı dene.[/quote]
sorunun kaynağını buldum fakat nasıl müdahale edeceğimi bilmiyorum.sorun şu;
sistem tester için 5 dk klasörü açıp XU30 EN YAKIN VADE ye gelince orada şunu görüyorum first date-last date kısmı var burada last date 06.02.2009 olarak görünüyor.buraya bakarsak sanki ben 06.02.2009 dan sonra verileri çekmemişim gibi görünüyor.oysa verilerim tam.tam olmasa grafik üzerinde de 06.02.2009 dan sonrasını göremem yaw.
verilerim tam beni deli etme MS :mad:
[quote=VOBiX;98917]Bu pastalarda iki tarafın toplamlarının neden tutmadığını ve 146,297 olmadığını buldum. Bu pastadaki ilk 5 ve diğer kısmı ilk 15 kurumu kapsıyor. Pasta gönderen arkadaşlar tabloya sağ tıklayıp İlk N Kurum Adedini 100 filan yapıp gönderirse daha sağlıklı sonuçlar elde edilebileceğini düşünüyorum.[/quote]
Syn VOBİX ;
KISA ve UZUN toplamlarının açılan pozisyon toplamına eşitlenmemesinin bir tek nedeni var , o da aynı kurumdan bir müşteri veya fon herneyse kısa açarken diyeri uzun açıyor , bu durumda sistem o kurumun netini döküyor oysa açılan pozisonlar arttıgı halde , netleşmeden dolayı , sistem bunu göstermiyor aradaki fark bundan ileri geliyor ,
Size ve topige bir faydası olacaksa çok uzun olsada UZUN ve KISA ların tamamını yazayım buraya.
[QUOTE=saganak;98932]Syn VOBİX ;
KISA ve UZUN toplamlarının açılan pozisyon toplamına eşitlenmemesinin bir tek nedeni var , o da aynı kurumdan bir müşteri veya fon herneyse kısa açarken diyeri uzun açıyor , bu durumda sistem o kurumun netini döküyor oysa açılan pozisonlar arttıgı halde , netleşmeden dolayı , sistem bunu göstermiyor aradaki fark bundan ileri geliyor ,
Size ve topige bir faydası olacaksa çok uzun olsada UZUN ve KISA ların tamamını yazayım buraya.[/QUOTE]
Yok zahmet etmeyin. Ben özellikle VOB Tücarından istiyorum çünkü resim koyuyor. Siz tek tek yazınca üzülüyorum.
[QUOTE=SEYYAH;98931]sorunun kaynağını buldum fakat nasıl müdahale edeceğimi bilmiyorum.sorun şu;
sistem tester için 5 dk klasörü açıp XU30 EN YAKIN VADE ye gelince orada şunu görüyorum first date-last date kısmı var burada last date 06.02.2009 olarak görünüyor.buraya bakarsak sanki ben 06.02.2009 dan sonra verileri çekmemişim gibi görünüyor.oysa verilerim tam.tam olmasa grafik üzerinde de 06.02.2009 dan sonrasını göremem yaw.
verilerim tam beni deli etme MS :mad:[/QUOTE]
Verielri tekrar çektir. Hem Downlaoderı hem de MSi kapatıp tekrar aç. Öyle dene.
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=1183&stc=1&thumb=1&d=1237656756[/IMG]
Burada da görüldüğü gibi biz bu diğer kısmında ilk 15in 6. ile 15.si arasını görebiliyoruz.
Bu yüzden alıcılar veya satıcılar toplamı 57599 olarak görünüyor. 15ten sonraki kurumlar göz ardı ediliyor. Hedef şaşırtmak isteyen pozsiyonunun uzun vadelisini bu 15e giremeyen kurumlardan açabilir. Daha net bilgi için tüm kurumları gömeliyiz. Böylece Diğer kısmında 100,000lere yaklaşan kontratlar çıkacaktır.
gibi bir şey demek istemiştim ama umarım olmuştur.
Bu arad VOB Tüccarıo 10.03.2009dan beri ortlalıkta yok. Kayıp ilanı mı versek?
[quote=VOBiX;98935][IMG]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=1183&stc=1&thumb=1&d=1237656756[/IMG]
Burada da görüldüğü gibi biz bu diğer kısmında ilk 15in 6. ile 15.si arasını görebiliyoruz.
Bu yüzden alıcılar veya satıcılar toplamı 57599 olarak görünüyor. 15ten sonraki kurumlar göz ardı ediliyor. Hedef şaşırtmak isteyen pozsiyonunun uzun vadelisini bu 15e giremeyen kurumlardan açabilir. Daha net bilgi için tüm kurumları gömeliyiz. Böylece Diğer kısmında 100,000lere yaklaşan kontratlar çıkacaktır.
gibi bir şey demek istemiştim ama umarım olmuştur.
Bu arad VOB Tüccarıo 10.03.2009dan beri ortlalıkta yok. Kayıp ilanı mı versek?[/quote]
Bu dagılım vade başından itibaren ise , hatalı ,
Dogrusu böyle deyil.
[QUOTE=saganak;98936]Bu dagılım vade başından itibaren ise , hatalı ,
Dogrusu böyle deyil.[/QUOTE]
Hatalı olabilir. Başka bir yerden alıntı imiş. marakes koymuştu. Doğrusu ilk 100 kuruma bakıp da ilk 5 + diğer toplamı 146749u veren tablo olacak. Bendeki veriler daha kötü. Grafikelr gibi otomatik tamamlama ya da internetten çekme özelliği olsa çok iyi olacak ama Foreks bundan nedne kaçınıyor anlamıyorum.
[quote=saganak;98936]Bu dagılım vade başından itibaren ise , hatalı ,
Dogrusu böyle deyil.[/quote]
Bunlar, geçen hafta yapılan işlemler dökümü. Vade başından değil (sadece 1 haftalık)..
[URL="http://img21.imageshack.us/my.php?image=screenhunter1u.jpg]"][IMG]http://img21.imageshack.us/img21/3701/screenhunter1u.jpg[/IMG][/URL]
Nisan vadede elwavede böyle bir görüntü çıkıyor.
[QUOTE=Larossıan;98939][URL="http://img21.imageshack.us/my.php?image=screenhunter1u.jpg]"][IMG]http://img21.imageshack.us/img21/3701/screenhunter1u.jpg[/IMG][/URL]
Nisan vadede elwavede böyle bir görüntü çıkıyor.[/QUOTE]
2 bitti 3 mü gelecek yoksa 2 için uzama ihtimali var mı?
[quote=VOBiX;98940]2 bitti 3 mü gelecek yoksa 2 için uzama ihtimali var mı?[/quote]
5 dk göre uzayabilir görünüm var sanki:(