-
[QUOTE=abka;99181]az önce[B] çok gari[/B]p bir işlem oldu..sistem fdow da çarşambadan beri sat daydı..yani perşembe,cumaya ait hiçbir sinyal yoktu..ama az önce bu sistem müsvetdesi cuma için al verdi....[B]cumaya ait al işareti şimdi oluştu[/B]..bu ne saçmalık..
böyle garip şeyler olur mu..[/QUOTE]
Böyle bir şeyt görünce o sistemi direkt çöp tenekesine yolluyorsunuz. Hani biri iki ay birebir takip edin demiştim ya işte bunları görebilmek içindi. Trix ve momentum kulalılan sistemlerde bu tür hatalar çıkabiliyor.
-
[quote=abka;99181]az önce[B] çok gari[/B]p bir işlem oldu..sistem fdow da çarşambadan beri sat daydı..yani perşembe,cumaya ait hiçbir sinyal yoktu..ama az önce bu sistem müsvetdesi cuma için al verdi....[B]cumaya ait al işareti şimdi oluştu[/B]..bu ne saçmalık..
böyle garip şeyler olur mu..[/quote]
hyırlı olsun abka, geriye dönük sinyal veren sistemin olmuş, bir de geriye dönük işlem yapabileydin...
şu an mtx termianlimden yrı düştüm..o yüzden net bir şey diyemem ama mesela c>ref(c,6) gibi bir koşulu sat koşulu olark yazarsan teorik olarak mümkün..yani bugünkü kapanış 6 gün sonrakinden büyükse sat dersin :) böylece hep kazanır sistem:..::..::..: ama mtc bunu yiyomu bilmiyorum çünkü al sat sinyali güncel barı etkiler diye bir kontrol olması lazım..yoksa senin başına gelendir.
-
[QUOTE=activex31;99140]Arkadaşlar sırası değil biliyorum ama
Bir soru soracam. garanti de vob ve hisse hesabım var başka bir kuruma geçersem direk oraya transfer mi olur
yoksa satış yapıpmı çıkmam lazım
birde en iyi vob işlem sitesi
garantide şartlı emir koyamıyorum bu çok kötü
kendileri özel bir sistem yapıyorlarmış daha hazır değilmiş.[/QUOTE]
gedik yatırımı tavsiye ederim.matriks üzerinden tüm işlemlerinizi sorunsuz yaparsınız.+.
-
boşverin sistemlere kafa yormayı..çamaşır ipleri bütün sistemlerden daha başarılı sonuç veriyor.:..::..:.
-
[QUOTE=abka;99187]vobix yorumun nedir..o zaman testin anlamı yok..hatta bizzat kendin bile baksan,takip etsen anlamı yok...[/QUOTE]
birebir sanal takipe tmenin amacı böyle geçmiş sinyalleri değiştirip değiştirmediğidir. Örneğin bir önceki barda AL gelir. Bu barda da al devam eder ama bundan sonraki bar açılınca bir bakmışsınız iki bar önce gelen Al görünmüyor. Sanal takipte gelen sinyalin zaman ilerledikçe değişip değişmediğini görmek lazım.
Birisi teepden sat veren bir sistem grafiği koymuştu. Gösterglerden belliydi neye göre davrandığı momentumu (9) dan (7) ye çekmiş saatlik grafiklerde. Son üç dört sinyali öyledi ve ve yuhh dedim momentum göstergesi ile iş bitmiş dipten al tepeden sat. Sonra baktım zaman ilerledikçe gelen sinyaller kaybolmaya başladı. Bazen gelen inylaler kalıyor bazen de kayboluyor. Yetkililere sesleniyorum "Verdiği sinyali kaybolmayan sistem istiyoruzz."
-
[quote=jerfin;99185]seyyah, senin ''e'' hedefini vurduk.. ne diyosun ?..:)[/quote]
e değil bir ED'nin[B] iv[/B] nolu dalgası...yapı dün buraya koyduğum gibi ise 7.025 puanı geçmeyecek bir düşüş için aşağı dönebiliriz...ama ben sistemime bahıyom :..:
-
[QUOTE=SEYYAH;99195]e değil bir ED'nin[B] iv[/B] nolu dalgası...yapı dün buraya koyduğum gibi ise 7.025 puanı geçmeyecek bir düşüş için aşağı dönebiliriz...ama ben sistemime bahıyom :..:[/QUOTE]
senin EW sayımına göre bütün bir hafta düşmemiz lazım.+. yaşasın ayuluk..:..:
sen ED'nin son dalgası de, ben de 5.1 diyeyim..:)(ben bu çıkışı 4-E çıkışı olarak sayıyorum..) sonuçta farketmez, her iki sayımda da görünen aşağı..:..:
-
[quote=Ardasu;99192]gedik yatırımı tavsiye ederim.matriks üzerinden tüm işlemlerinizi sorunsuz yaparsınız.+.[/quote]
komisyon oranı nedir?
-
hemen duruma uygun yorum yapalım.."tabi abii, sabah yangından mal kaçırır gibi hayvani gap le açıp millete mal yığıyorlar...mal almak isteyen adam böyle gaplemi açar yahu"
tekrar yükselmeye başlarsa " teknik olarak çok güçlendi abi, kar realizasynları da oldu seans içi, uçar kaçar"
detsvay vişuld yuz e sistım!!!!!!!!!!!!
-
Bu düzeltmenin 30500 altına gelip gelmeyeceği çok önemli
-
[quote=jerfin;99197]senin EW sayımına göre bütün bir hafta düşmemiz lazım.+. yaşasın ayuluk..:..:
sen ED'nin son dalgası de, ben de 5.1 diyeyim..:) sonuçta farketmez, her iki sayımda da görünen aşağı..:..:[/quote]
şimdi çok uzun zamandır favorim bu ED senaryosu.tutar tumaz bilinmez.DİP yaptığımız konusunda benim tereddütlerim var.ben yapmadığımızı düşünüyorum.bu heybetli düşüşe bir ED ile DİP yakışır :..:
eğer hakikaten böyle ise son düşüş dalgası 10/15 günden önce bitmez...
i-iii diye düşündüğüm dalgalarında düşüşü takriben 10/15 gün sürmüş.
senaryo yazıyoruz tabii.tutar tutmaz...uçar kaçar,yerin dibine girer 7.025 değil 17.025 puan düşebilir v.s. :..:
ben sistemime bahıyom :..:
-
[QUOTE=unlimitted;99196]komisyon oranı nedir?[/QUOTE]
Ver işte üç beş kuruş. Gönlünden ne koparsa .kom
Maksat ayağın alışsın.
-
[quote=ÖZGÜR EFE;99199]Bu düzeltmenin 30500 altına gelip gelmeyeceği çok önemli[/quote]
gelmesi mi daha önemli gelmemesi mi:D
-
[QUOTE=ÖZGÜR EFE;99199]Bu düzeltmenin 30500 altına gelip gelmeyeceği çok önemli[/QUOTE]
30,500 altına inmişken 30,375teki boşluğu doldurmazsa ayıp eder.
-
[QUOTE=VOBiX;99203]30,500 altına inmişken 30,375teki boşluğu doldurmazsa ayıp eder.[/QUOTE]
genelde tam boşluk dolacakkene yukarı fişeklenir uyumsuz uyumsuz :cool: ...
boşluk bekleyen boşluva düşer
seçim sonuna kadar yemin ettim losyon mosyon hatta poz(is)yon bile almaycam
-
[QUOTE=SEYYAH;99200]şimdi çok uzun zamandır favorim bu ED senaryosu.tutar tumaz bilinmez.DİP yaptığımız konusunda benim tereddütlerim var.ben yapmadığımızı düşünüyorum.bu heybetli düşüşe bir ED ile DİP yakışır :..:
eğer hakikaten böyle ise son düşüş dalgası 10/15 günden önce bitmez...
i-iii diye düşündüğüm dalgalarında düşüşü takriben 10/15 gün sürmüş.
senaryo yazıyoruz tabii.tutar tutmaz...uçar kaçar,yerin dibine girer 7.025 değil 17.025 puan düşebilir v.s. :..:
[COLOR="Red"]ben sistemime bahıyom[/COLOR] :..:[/QUOTE]
yahu bırak sistemi falan sen EW cisin..:)
benim sayımıma göre bu çıkış 4.e çıkışı idi ve 4.dalga bitti.. düşeceksek eğer seçim ertesine kadar 5.1 yapmalıyız, sonra seçimden sonra imf dalgası ile 5.2 için çıkmalıyız.. ve imf,seçim v.s. tüm beklentiler bittiği için güçlü bir 5.3 düşüşü başlamalı.. nasıl senaryo ama..:D.dng
-
[quote=VOBiX;99201]Ver işte üç beş kuruş. Gönlünden ne koparsa .kom
Maksat ayağın alışsın.[/quote]
ilk yatırım şirketim Gedik.
heralde bi 10 sene olmuştur onlarla başlayalı. komisyon oranı yüzünden beni ilk önce raymond james'e kaptırdılar, ordan da Sanko'ya zıpladım.
birkaç kez hoş sesli hatunlarla "ıı ee uuu neden gedik'i bıraktınız ki, bakın biz şöyle iyiyiz böyle iyiyiz, hizmet kalitesi zart zurt " türü kandırmaca olayına girdiler, "her işini kendisi internet üzerinden yapan adam için kurumlar arasındaki fark sadece software'in adam gibi çalışmasıdır, Sanko'da da bu anlamda şimdiye kadar problem çekmedim" deyip kapattım.
o yüzden şıftırttıydım komisyon oranı nedir belki adam olmuş da düşürmüşlerdir diyerekten...
-
[quote=jerfin;99205]yahu bırak sistemi falan [B]sen EW cisin[/B]..:)
benim sayımıma göre bu çıkış 4.e çıkışı idi ve 4.dalga bitti.. düşeceksek eğer seçim ertesine kadar 5.1 yapmalıyız, sonra seçimden sonra imf dalgası ile 5.2 için çıkmalıyız.. ve imf,seçim v.s. tüm beklentiler bittiği için güçlü bir 5.3 düşüşü başlamalı.. [B]nasıl senaryo ama[/B]..:D.dng[/quote]
sazan ağbey sağolsun :..:
mozkan ağbeyde çok uğraştı EW'ye bulaşmamam konusunda :..:
EW çok keyifli para kazandırması işin başka bir boyutu birde sayımınızın doğru çıkması çok tatmin edici bir olay.şaşıyorsunuz sanki piyasayı siz yönlendiriyorsunuz gibi bir ambians oluşuyor :..:
bakalım bu sistem işi nasıl olacak? memnun kalırsam devam ederim, yoksa eski usule geri dönerim ;)
bu arada senaryon dehşetmiş :D
-
[IMG]http://i40.tinypic.com/2cnj3o.gif[/IMG]
-
benimde ilk göz ağrım gedik yatırım idi unlimit
-
[QUOTE=unlimitted;99206]ilk yatırım şirketim Gedik.
heralde bi 10 sene olmuştur onlarla başlayalı. komisyon oranı yüzünden beni ilk önce raymond james'e kaptırdılar, ordan da Sanko'ya zıpladım.
birkaç kez hoş sesli hatunlarla "ıı ee uuu neden gedik'i bıraktınız ki, bakın biz şöyle iyiyiz böyle iyiyiz, hizmet kalitesi zart zurt " türü kandırmaca olayına girdiler, "her işini kendisi internet üzerinden yapan adam için kurumlar arasındaki fark sadece software'in adam gibi çalışmasıdır, Sanko'da da bu anlamda şimdiye kadar problem çekmedim" deyip kapattım.
o yüzden şıftırttıydım komisyon oranı nedir belki adam olmuş da düşürmüşlerdir diyerekten...[/QUOTE]
sn.unlimitted size özel mesaj attım.
-
seçimden önce trde major bir düşüş beklemiyorum, sebebi politiktir.
sevgiler.
-
benimde toprak yatırımdı ilk aracım..
ne kerizlediler beni oy oy oy :)
2000 senesinde günde 500 milyon komisyon veriyordum,kredide kaldığım zaman 1,5 milyar gecede kredi faizi..
müdür her öğlen gelip ne yer ne içersiniz diye soruyordu :)
kaz gelecek yerden..:)
-
herkese bol kazançlar sevgili arkadaşlar.
bayadır bakamıyorum yeni işim dolayısıyla voba ve piyasalara ara vermek durumunda kaldım.
sadece arada akşamları bakıyorum ilgi alanım garan ve bir kaç banka
garanda 2008 yılbaşında başında 6,6 civarında başlayan düşüş 1,68 lerde durdu bu düşüş trendinin direnci bugün itibariyle 2,35 civarından geçiyor grafik atamıyorum, açıp grafiğe bakarsanız endeksin dümeni diyebileceğimiz garan kritik bir yerde.
hepinize selamlar:)
-
[quote=jerfin;99209]benimde ilk göz ağrım gedik yatırım idi unlimit[/quote]
çok seviyordum kerataları. ilk göz ağrısı ne de olsa...
yazılımı (IBS) de çok beğeniyordum hisse tarafında.
ama gel gör ki benim kadar işlem yapan adam için çok yüklü komisyon alıyordu.
eee dedim, ben yatırım şirketimden ne danışmanlık hizmeti alırım ne telefon hizmeti.
herkesle aynı internet hizmeti veren adamın benden fazla para istemesi zoruma gitti.
tohumunuza para mı saydım lem dedim, koparttım bağı.
-
[quote=jelibon;99211]seçimden önce trde major bir düşüş beklemiyorum, sebebi politiktir.
sevgiler.[/quote]
[B]majörler tükendi,minörlere yolculuk[/B] diyorsun yani sevgili jelibon...:D
MFÖ-Buselik Makamına isimli şarkısında böyle bir bölüm vardı o aklıma geldi birden :)))
-
[QUOTE=unlimitted;99206]ilk yatırım şirketim Gedik.
o yüzden şıftırttıydım komisyon oranı nedir belki adam olmuş da düşürmüşlerdir diyerekten...[/QUOTE]
cbaykus ile görüşürsenzi bir kıyak yapar size.
Artık aracı kurumlara direkt merhaba ben geldim demekle de olmuyor.
Merhaba beni X yolaldı diyince daha iyi oluyor.
-
[QUOTE=SEYYAH;99215][B]majörler tükendi,minörlere yolculuk[/B] diyorsun yani sevgili jelibon...:D
MFÖ-Buselik Makamına isimli şarkısında böyle bir bölüm vardı o aklıma geldi birden :)))[/QUOTE]
düşündüm düşündüm en güzel bu kelimeyle anlatılır dedim napayım.:..:
-
5 dklıklardai kili dip için uğraşıyorlar bakalım becerebilecekler mi?
-
SN VOBİX
Baya bi short açıldı gibi düşünüyorum yanlışmı düşünüyorum acaba ?
-
23.03.2009 15:50:28 YENİLEME-ABD, TOKSİK VARLIKLARIN ALIMI İÇİN, 100 MİLYAR DOLARA KADAR KAYNAK AYIRDI
ABD Hazinesi, bankalardaki toksik
varlıkların alımı için ilk aşamada, 700 milyar dolarlık Finans Sektörü Kurtarma
Fon'undan 75 ile 100 milyar dolar kaynak ayırdı.
ABD Hazinesi'nin toksik ayıklama planına göre, 1 trilyon dolara kadar
ulaşabileceği belirtilen toksik varlıkların alımına, ABD Merkez Bankası ve
Federal Mevduat Sigorta Şirketi de katkıda bulunacak.
ABD Hazine'si, oluşturulacak fona beş ya da daha fazla sayıda yatırım
yöneticisi alırken, yatırım yöneticilerinden, toksik varlıkları satın alabilmek
için en az 500 milyon dolarlık özel sermaye sağlayabilmeleri şartı aranacak.
Programa başvurular 10 Nisan kadar sürecek ve kabul edilen başvurular 1
Mayıs'a kadar açıklanacak.
AA
Bunca tantana 100 milyar dolar içinmiş.
-
Tamam heralde yataya geçtik, yüksek ihtimal öyle yatay oldu diyorum, iki üç gün buralardayız, artık spot 30 un 32000 aşmasını bekliycez, yukarı hareketin devam işareti ancak 32000 aşılınca olur kanaatindeyim..
Şimdi spot için 31000 eksenli hareketler olur bence, vob içinde fazla heyecana gerenk yok, düşer çıkar bişeyler yapar ama yataydan vazgeçemez bence, yukarı yemedi, ama aşağıyada yemeyecek:p, zaten yatatylık gibisi varmı? aşağıdan al, yukaraıdan sat, yukarıdan bidaa sat aşağıdan al, aşağıdan bidaha al şeklinde swing mi denir artık ne denirse, bu duruma ne kadar çabuk adapte olursak o kadar para yaparız şu iki üç günde derim ben:..::..:saygılar...
-
dow'a bağlı olarak indirmediler endeksi.
şimdi dow artar, bunlar da zorlarlar 31.425'i.
neyin neyle ne kadar korelasyonu varsa .iç ettiler resmen öngörü möngörü kalmadı...
-
VOB 60 dk'lık.
31.5 seviyesi, Hem yükselişin %100'ü hem de yükselen trendline bu seviyeden geçiyor. Yukarı hareket sürerse ciddi direnç olacaktır. Geçilirse, bir sonraki direnç grafikte gözükmekte.
Bol Kazançlar.
[URL=http://img253.imageshack.us/my.php?image=vob60r.png][IMG]http://img253.imageshack.us/img253/3562/vob60r.png[/IMG][/URL]
-
Dow saçmaladı, bugünlerde 7700 üzerine atarsa olumlu hava estirecek resmen, ama bugün yaparsa yarın sabaha dow futur eksi olur ondan sonra oda yataya geçer diyorum, ama uzunlardanda vazgeçemedim, bakalım duruma göre akşama kapar yarın sabah düşüşle açılacağımızı yada 31000 altına sarkacağımızın işareti geldimi kapar flat girerim geceye, sanırım bunu 31500 civarlarına ulaşabilirsek belli olacak, ama zaman az kaldı, saygılar...
-
Sevgili Seyyah,
Ending diagonal 60 dk'lık grafikte görülebileceği gibi, v. dalgası kısa-zayıf kalarak tamamlanmış olabilir. Eğer aşağı hareket devam edecekse, expanding (Genişleyen) bir ending diagonal olarak saymak gerekecek.
-
Valla bu yurtdışı bovespasından dax ına cümlesi yukarı gider, biz onlar düşerken düşmediğimiz gibi çıkarken çıkamayız gibi geldi bana, full uzunların yarısını kapadım gitti, saygılar...
-
[QUOTE=ÖZGÜR EFE;99219]SN VOBİX
Baya bi short açıldı gibi düşünüyorum yanlışmı düşünüyorum acaba ?[/QUOTE]
ufaklardaki shortlar çoğalıyor gibi görünüyor.
Bugün senaryo 1 var.
-
msdownloaderden ilk başta 5dak,60 dak,günlük dosya indikten sonra,sadece 5 dak.verileri yüklemek yeterli mi..mesela ms da 20 dak. ihtiyacım varsa 5 dak veri alıp ,periyodu 20 dak. yapıyorum..yanlışlık var mı..
-
[QUOTE=abka;99228]msdownloaderden ilk başta 5dak,60 dak,günlük dosya indikten sonra,sadece 5 dak.verileri yüklemek yeterli mi..mesela ms da 20 dak. ihtiyacım varsa 5 dak veri alıp ,periyodu 20 dak. yapıyorum..yanlışlık var mı..[/QUOTE]
yanlışlık yok hangi veri lazımsa onu yükletirsiniz. 20 dk için 5 dklıkları kulalnabilirsiniz ama 2 saatlikler için saatlikleri kullanmak 5 dklıklara göre daha sağlıklı.