-
malesef sistemler dönem dönem bambaşka sonuçlar veriyor...tesadüf bulduğunuz geliştirdiğiniz bir sistem o dönem süper sonuçlar verirken siz kullanmaya başladıktan sonra ayvayı yedirebilir.
şimdi 2 farklı sisteme baktım mesela.60 dk periyotta...
aynı dönemde A sistemi +9.000 yapmış B sistemi -1.300
ama başka bir dönem aralığına baktım
bu sefer B sistemi +42.000 yapmış, A sistemi +22.000... 2*A olmuş yani neredeyse...
yine aynı sistemler
15.000 puanlık bir düşüş döneminde
A sistemi +2.350, B sistemi +9.400
son 3 yılda ise A sistemi yaklaşık 160.000 puan B sistemi 90.000 puan yapmış.
totale bakıyorsunuz uçurum var.ama ara dönemlere bakıyorsunuz ilginç sonuçlar çıkıyor.
sistem bulmak bir dert birde her dönemde aynı performansı yakalayacak olanı apayrı bir dert...
yine kafam bozuldu gece gece...ne biçim işmiş arkadaş...bi türlü güvenipte tamam budur diyemiyoruz.hepsinin keleği çıkıyor...WC ye giderken poşet emanet etmiyoruz ki boru değil paramızı emanet ediyoruz bu sistemlere...
acaba aslolan HİSTEM mi :confused:
-
hadi kısacılar sevinsin.........yarın tam ingilizcem yok ama top mu deniyor....ha işte o nokta sonrası bir geri çekilme olacak.....
ne kadar olacak bilmem ama erken ve uyanık davranan kısacıları sanırım üzmememkle kalmaz üstüne mutlu bile eder..........
hadi iyi geceler......
-
yaw unutmadan zeka küplerini tebrik ederim...:):)
olurya okuyamam yazılarını ve davamlarını....bakalım neler daha püskürtecekler....lelele.lelele
-
[QUOTE=mordak;99405]hadi kısacılar sevinsin.........yarın tam ingilizcem yok ama top mu deniyor....ha işte o nokta sonrası bir geri çekilme olacak.....
ne kadar olacak bilmem ama erken ve uyanık davranan kısacıları sanırım üzmememkle kalmaz üstüne mutlu bile eder..........
hadi iyi geceler......[/QUOTE]
Top dediğin yer nereye denk geliyor?
Top tüfek girmesin bu işe... Zaten tüfeng icat oldu mertlik bozuldu.
-
[QUOTE=SEYYAH;99404]malesef sistemler dönem dönem bambaşka sonuçlar veriyor...tesadüf bulduğunuz geliştirdiğiniz bir sistem o dönem süper sonuçlar verirken siz kullanmaya başladıktan sonra ayvayı yedirebilir.
şimdi 2 farklı sisteme baktım mesela.60 dk periyotta...
aynı dönemde A sistemi +9.000 yapmış B sistemi -1.300
ama başka bir dönem aralığına baktım
bu sefer B sistemi +42.000 yapmış, A sistemi +22.000... 2*A olmuş yani neredeyse...
yine aynı sistemler
15.000 puanlık bir düşüş döneminde
A sistemi +2.350, B sistemi +9.400
son 3 yılda ise A sistemi yaklaşık 160.000 puan B sistemi 90.000 puan yapmış.
totale bakıyorsunuz uçurum var.ama ara dönemlere bakıyorsunuz ilginç sonuçlar çıkıyor.
sistem bulmak bir dert birde her dönemde aynı performansı yakalayacak olanı apayrı bir dert...
yine kafam bozuldu gece gece...ne biçim işmiş arkadaş...bi türlü güvenipte tamam budur diyemiyoruz.hepsinin keleği çıkıyor...WC ye giderken poşet emanet etmiyoruz ki boru değil paramızı emanet ediyoruz bu sistemlere...
acaba aslolan HİSTEM mi :confused:[/QUOTE]
En güzeli saatlik sistem testleridir. Aylık oalrak avde başından itibaren çıakrtmka laızm. Kontrat başı 1000TL ile oynansa ve ay sonunda kar alınrak 1000TL ile devam edilse sistem patayı 500TL altına düşürmüyorsa ve aylık ortlama 2-3 bin puan veriyorsa iyidir o sistem. Bana göre tabi.
-
illa sistem olacaksa,altın yumurtlayan tavuk aramaktan ziyade az ama düzenli kar bırakan bir sistem bulmak bunun peşine düşmek lazım.hayal kurmak ele geçen fırsatlarında kaçmasına sebep olabilir.
aramızda trade konusunda kendini çok çok iyi yetiştirmiş 2 kişi var sazan ve mozkan.bildiğim kadarıyla sazan abi on yıllarını vermiş bu işe mozkan abi keza öyle.yani şimdi aramızdan birçok arkadaş hadi bende sazan abi gibi olayım, mozkan abi gibi olayım dese hesabı siz yapın.
o nedenle abartmıyorum [B]her ay düzenli[/B] 3-4 bin puanı alıyorsanız böylebir sisteme sahipseniz veya kendiniz histeminizle alıyorsanız bence kralsınız...hayal kurmaya gerek yok.
10 kontratla her ay 3-4 milyar düzenli gelirden bahsediyorum.asgari ücret 500 TL...bugün çoğu ünv. mezunu arkadaş 1.000-1.500 TL maaşa çalışıyor ve kelle koltukta acaba işten çıkarılır mıyım diyor...işsiz kalanları hiç saymıyorum bile...
bence hedef bu olmalı...her ay düzenli 3-4 bin puan...fazlası çıkarsa ne ala...
bunlar benim fikrim tabii...
-
seyyah sen bilirsin bu işleri de bakayım bana sabaha dow +500 ümü fdow -12 yimi fiyatlar bizim agalar hehehehe, hani efg de pek bi iştahsızdı bugün, açılışla basmasın zabah zabah
-
[QUOTE=parapara;99305]10 dk grafik üzerinde 15 lik basit hareketli ortalamayı yerleştirerek. hareketli ortalamanın fiyatı kesmesine göre bir sistem oluşturdugumuzu farz edip bunun testini yaparsak kazanç oranı ne olur acaba.
sistem test etmeyi bilen birisi yardımcı olursa sevinirim. Mesela son 1 sene içinde aylık ortalama ne kadar kazandırmış.[/QUOTE]
[IMG]http://img16.imageshack.us/img16/7145/parapara.png[/IMG]
01.01.2008-27.02.2009 arası saatlikelrde 94 karlı 232 zararlı olamk züere toplam 326 işlemde 43,750 puan kazandırmış. -5,500 puana akdar terste kaldığı olmuş. en kazançlı işlemi +7600 puan en zararlı işlemi -1575 puan olmuş.
-
Bu da sayın sazanın sistmeinin 02.01.2008-27.02.2009 arasında n=4 döğerine ait sonuç tablosu:
[IMG]http://img16.imageshack.us/img16/9931/sazan4.png[/IMG]
-
[quote=mozkan;99410]seyyah sen bilirsin bu işleri de bakayım bana sabaha dow +500 ümü fdow -12 yimi fiyatlar bizim agalar hehehehe, hani efg de pek bi iştahsızdı bugün, açılışla basmasın zabah zabah[/quote]
yarına GAP vardır...şiddeti ne olur dersen bence +500 filan...+500 dow a +500 GAP o kadar :p
şindi -12 fdow filan sallamazlar.bugün iştahsız görünen EFG yarın sabah alış tarafında başlarsa ben şaşırmam.piyasayı götüreceğinden mi? yok gel gelci başı olduğundan :..:
-
[quote=SEYYAH;99409]illa sistem olacaksa,altın yumurtlayan tavuk aramaktan ziyade az ama düzenli kar bırakan bir sistem bulmak bunun peşine düşmek lazım.hayal kurmak ele geçen fırsatlarında kaçmasına sebep olabilir.
aramızda trade konusunda kendini çok çok iyi yetiştirmiş 2 kişi var sazan ve mozkan.bildiğim kadarıyla sazan abi on yıllarını vermiş bu işe mozkan abi keza öyle.yani şimdi aramızdan birçok arkadaş hadi bende sazan abi gibi olayım, mozkan abi gibi olayım dese hesabı siz yapın.
o nedenle abartmıyorum [B]her ay düzenli[/B] 3-4 bin puanı alıyorsanız böylebir sisteme sahipseniz veya kendiniz histeminizle alıyorsanız bence kralsınız...hayal kurmaya gerek yok.
10 kontratla her ay 3-4 milyar düzenli gelirden bahsediyorum.asgari ücret 500 TL...bugün çoğu ünv. mezunu arkadaş 1.000-1.500 TL maaşa çalışıyor ve kelle koltukta acaba işten çıkarılır mıyım diyor...işsiz kalanları hiç saymıyorum bile...
bence hedef bu olmalı...her ay düzenli 3-4 bin puan...fazlası çıkarsa ne ala...
bunlar benim fikrim tabii...[/quote]
şimdi şöyle seyyah, ben bu işe ilk olarak sıfır teknik analiz bilgisi ile ew öğrenerek başladım, netten kaynaklar vs. buldum, tuncer şengözün kitabını aldım okudum çabaladım uğraştım hep yanlış saydım, ama şansıma boğa piyasasındaydım yanlışlarım hep pattern yanlışıydı ama fiyatsal hedefler tutuyordu, sonra düzeltme mevsimi geldi ew sayımlarımda ne pattern nede fiyatsal hedefler işlememeye başladı, bir vesile ile tesadüfen neely ismini duydum, anlı şanlı ew cilerin adama atıp tutmasıyla parasını verdim kitabı satın aldım 95 usd abdden posta vs. 150 usd ye mal oldu, gelişi 1 ay sürdü, kitap geldi tam 6 ay tercümesi ile uğraştım, artık sayımlarım pattern olarak düzelmişti emme piyasa halen düzelmemişti, sonra birgün neely nin [B]ew trade yeteğimi azalttı[/B] cümlesini okudum ve bu bana çok anlamlı geldi, yaşadığım tüm zorlukları çelişkileri adam zaten yaşamış. teknik analizin gösterge oscillator boyutuna zaten inanmam, yok rsı yok macd saçma sapan gelir bana, 26 ort eksi 9 ortalamanın 12 li ortalaması , divergence vs. havucun suyunun suyu iyide posaya ne oldu? her neyse geriye kalan hangi disiplin varsa hepsini okudum inceledim, işe yarayanları halen okumaktayım, okumam gerekende 4 GB lık e book halen beni beklemektedir. hasılı kelam bildiklerimi yada öğrendiklerimi bir araya getirmeye çalıştım aylarca, biri diğeri ile çelişti hep, ne yapmalı ne etmeli derken tüm bildiklerimi unutmaya ve trade yapmamaya karar verdim. ve bir sabah ister inan ister inanma yapmam gerekenler değil yapmamam gerekenler kahvaltıda olgunlaştı, o gün bugündür rahatım, her fiyattan satar her fiyattan alırım, aynı anda hem kısayım hem uzun hem flat (farklı vadeler, farklı zaman dilimleri, farklı sistemler) vs., işin özü eğitim, emek, disiplin ve sabır.
-
[quote=SEYYAH;99413]yarına GAP vardır...şiddeti ne olur dersen bence +500 filan...+500 dow a +500 GAP o kadar :p
şindi -12 fdow filan sallamazlar.bugün iştahsız görünen EFG yarın sabah alış tarafında başlarsa ben şaşırmam.piyasayı götüreceğinden mi? yok gel gelci başı olduğundan :..:[/quote]
japonlara bakarsak sabaha kocaman gap ilk bir saatte te kocaman çubuk bekler bizi, 650-850-950 puan diye raporları dayarlar sabahın 09una da matrise zaten, ne uzun yaptırırlar nede kısa sabaha, yarın 11:00 de açayım bari pc yi pehh:D
-
uyku modunda oldgum için yeni yazabiliyorum.foruma nur yagmıs son gecelerin en uzun okumasını yaptım.[B]kazanan arkadaslara sukunet ve alçakgönüllülük,kaybedenlere de umut ve metanet diliyorum herşeyden önce.böyle hızlı[/B] [B]ortamlarda herkesin gergin olabilecegi unutulmamalı,yapılan yorumlarda öncelıkle empati faktörü gözüne alınmalıdır.[/B]kaldıraçlı piyasalarda hergün birimiz tahteravalli nin en dibnde birimiz de en tepesinde olabiliriz.pozisyonlara aşık olmak yerine paraya sevgili olmak daha dogrudur acizane tavsiyemm.yani bu kadar cıktı daha ne kadar cıkıcakkı pek dgru degıl kaldraclı pıyasada bu iş kontrat yaktırıyo geçmişte bunu yaşadım.hava nerden eserse dogru yön o mantıgıyla poz almak en dogrusu.bugunku açılış için isekasıtlı 31300 lerde dolandrma sonra artk fazla mal dagılcak korkusuyla 31400 lere çekme çabaları dogruluyor kı 32xxx cıvarları bı acılıs olucak.32100 tepe bile olabılır fdow un durumuna göre..ama once açılış artı olucaktır bence.sonrası ise dunyaya baglı,plan şimdilik çok güzel işletiliyo.ama cogunluk daha yukselırmı tedrgınlgnde oldgundan ben yukselıs ın bugun durmıycagını düşünüyorum yada geri gelmıycegını.doların bı alt destegı benım teknık yetim yoktur ama 1.645 diye okudum çogu yerde oraya gelicek heralde..tespiti güzel yapan arkadsların dedigi gibi hukumet secim e yuksek dolarla girmiycek gibi gözüküyo şu durumda..dolar 1.65 altı sabitlenip ımf olayını buralarda beklıyebilir..son sözüm de üşenmeyip bencillik yapmayıp sistem konusunda paylasımlarda bulunan hrkese..benim gibi ssistemsizlere ve gelistricek olanlara katkıları büyük.saolun var olun.bol kazançlar..:)
-
arkadaşlar bilgiler için hepinize çok teşekkür ederim
her geçen gün yeni şeyler öğreniyorum sayenizde
-
[LEFT][B][U]Günaydın,[/U][/B][/LEFT]
[LEFT][U][B]24 Mart Salı Yurtdışı Gündeminden Bazı Başlıklar[/B][/U][/LEFT]
[LEFT][U][B]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi [/B][/U][/LEFT]
[LEFT]EUR Cari İşlemler Dengesi (Mevsimsellikten Arındırılmış) (Oca) 11:00 -€7,3Mlyr Düşük
EUR Cari İşlemler Dengesi (Mevsimsellikten Arındırılmamış) (Oca) 11:00 €1,4Mlyr Düşük [/LEFT]
[LEFT]GBP Tüketici Fiyat Endeksi (a/a) (Şub) 11:30 %0,3 -%0,7 Orta
[U]GBP Tüketici Fiyat Endeksi (y/y) (Şub) 11:30 %2,6 %3,0 Yüksek [/U]
[U]GBP Tüketici Fiyat Endeksi (Çekirdek) (y/y) (Şub) 11:30 %1,3 %1,3 Yüksek [/U]
GBP Perakende Fiyat Endeksi (Şub) 11:30 208,7 210,1 Düşük
GBP Perakende Fiyat Endeksi (a/a) (Şub) 11:30 -%0,1 -%1,3 Düşük
GBP Perakende Fiyat Endeksi (y/y) (Şub) 11:30 -%0,7 %0,1 Düşük
GBP BBA Konut Alım Kredisi (Şub) 11:30 23376 Orta [/LEFT]
[LEFT]USD Fed-Evans'in Ekonomik Beklentiler Hakkındaki Konuşması 12:00 Düşük [/LEFT]
[LEFT][U][COLOR=red][B]USD Fed-Bernanke, Geithner'in Konuşması 16:00 Yüksek[/B][/COLOR][/U]
USD Konut Fiyat Endeksi (a/a) (Oca) 16:00 -%0,8 %0,1 Düşük
USD Richmond Fed İmalat Endeksi (Mar) 16:00 -51 Düşük [/LEFT]
[LEFT]USD ABC Tüketici Güven Endeksi (22 Mar) 23:00 -47 Düşük [/LEFT]
[LEFT][B][U]Bazı Bilançolar[/U][/B][/LEFT]
[LEFT]Deutsche Bank (DB) 1.08$ (Zaman Belli Değil)[/LEFT]
[LEFT][B]Bol Kazançlar..[/B][/LEFT]
-
-
gut mornik & bol kazançlar voborsa...
-
[quote=SEYYAH;99421]gut mornik & bol kazançlar voborsa...[/quote]
gutenmorgen...vundiba bir gün diliyorum herkese
-
-
takım toplandı mı? eksik yok di mi.
vuruyorum gonga 5 dakkaya geç gireni almam ona göre.:..:
akışkanlar mekaniği hocamı da saygıyla anıyorum bu vesileynen.
-
günaydın...
yine gapımı yedim afiyetle bekliyorum.:D
-
Herkese Günaydın,
[B][COLOR=red]Yurt Dışındaki Gelişmeler[/COLOR],[/B]
Dün Geithner piyasaların beklediği bankalardaki sorunlu varlıkların satın alınmasına [FONT=TimesNewRomanPSMT]yönelik plan[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]aç[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]klad[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]. Plan[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n ayr[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]nt[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]lar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]Wall Street Jurnal gazetesindeki haberin ayn[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]s[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]yd[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]. Plan[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n ayr[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]nt[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]lar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n netle[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]mesi ile büyük fon yönetim kurulu[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]lar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ndan olan Pimco ve Blackrock kurulacak olan özel sektörü fonlar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]na talip olduklar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]aç[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]klad[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]lar. Bu haber piyasalara as[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]l yükseli[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ivmesini veren haber oldu. Çünkü özel sektörden bu yönde bir destek al[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]p al[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]namayaca[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]plan[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n ba[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]s[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]aç[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]s[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ndan çok önem verilen bir ayr[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]nt[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]idi. [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]
[LEFT] Ancak aç[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]klanan plan[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n özel sektör deste[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]inin gelmesiyle ba[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]l[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]olaca[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]na dair inanç ve dün aç[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]klanan ikinci el konut sat[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]lar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]nda [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ubat ay[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]nda %5,1 yükseli[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ya[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]anmas[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ABD’de borsa endekslerine %7’yi geçen yükseli[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]lerle kapanmas[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]na neden oldu. Yükseli[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]havas[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]o kadar sert ve co[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]kuluydu ki Moodys GE’nin notunu iki basamak birden dü[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ürse de GE günü %8 yükselerek kapatt[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı.[/LEFT]
[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT][LEFT][B] [COLOR=red]Yurt İÇindeki gelişmeler[/COLOR][/B]
İ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]MKB30 spot endeks, hareketli ortalamalar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n yukar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]yönde birbirini hacim deste[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]iyle kesti[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]i net bir yükseli[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ya[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ayarak ilk hedefi olan 32500’e do[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ru hamlesini dün yapt[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]. 32500, [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]İ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]MKB30 spot endeks için önemli k[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]sa vadeli direnç seviyesi. Bu seviyenin geçil[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]mesi, hedefi 37000’e yükseltebilecektir. Ancak 32500’ün bugün geçilememe olas[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]l[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]da oldukça kuvvetli oldu[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]undan dikkatle izlenmelidir. 32500 seviyesinden gelebilecek olas[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]kar sat[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]lar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]endeksin yükseli[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]trendini bozmay[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]p bilakis kuvvetlendirecektir.[/LEFT]
Tabii ki olas[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]geri çekilme ile 30500 seviyesinin alt[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]na gelmedikçe...
[/FONT]
-
bugün endeks daha güzel göründü gözüme. endekste trade günü!
jerfin, dolara bulaşacaksan ben geldiğimde 1,6630'da olsun lütfen sana zahmet.hareketi ordan başlatıcam da. [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon10.gif[/IMG]
-
20 dk vadeli 30 grafigi
[IMG]http://img209.imageshack.us/img209/4535/56369135.png[/IMG]
-
32150 den longları kapattım daha fazla dayanamayacağım.
şimdilik flat...
-
[QUOTE=unlimitted;99427]bugün endeks daha güzel göründü gözüme. endekste trade günü!
jerfin, dolara bulaşacaksan ben geldiğimde 1,6630'da olsun lütfen sana zahmet.hareketi ordan başlatıcam da. [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon10.gif[/IMG][/QUOTE]
dolara bulaşmayacağım bir süre.. sana bırakıyorum tahtayı..:)
-
VOB 60 dk'lık grafik.
Mevcut fiyatlardan 31.95'e kadar gevşeme olabilir. Ancak bu gün "v hedefine" gideceğimizi sanıyorum. 31.95 altına kayış 31.5'ü kotaya sokar.
Bol Kazançlar.
[URL=http://img9.imageshack.us/my.php?image=vob60f.png][IMG]http://img9.imageshack.us/img9/3673/vob60f.png[/IMG][/URL]
-
[QUOTE=sazan;99431]VOB 60 dk'lık grafik.
Mevcut fiyatlardan 31.95'e kadar gevşeme olabilir. Ancak bu gün "v hedefine" gideceğimizi sanıyorum. 31.95 altına kayış 31.5'ü kotaya sokar.
Bol Kazançlar.
[URL=http://img9.imageshack.us/my.php?image=vob60f.png][IMG]http://img9.imageshack.us/img9/3673/vob60f.png[/IMG][/URL][/QUOTE]
v hedefi kac arkadaslar, grafigi göremiyorum...
-
-
Bugün herşeyin zaten iyi olacağı belli iken bakan Şimşek (IMF) ve Kılıçdaroglu (Faiz İndirimi) verdiği iyi haberler, bir distribution (dağıtım) günü olabileceği kuşkularımı ortaya çıkarttı.
-
[quote=thracian;99432]v hedefi kac arkadaslar, grafigi göremiyorum...[/quote]
32.300/350 gibi bir nokta...alt fiyat dilimleri görünmüyor grafikte o nedenle yaklaşık söylüyorum.32.500 ün altı ama o kesin :)))
-
sn.seyyahın dediği gibi mucize aramaya gerek yok..ayda 3.000 puan(%10 diyelim) kazanan sistem kraldır..belli kardan sonra 20 kont. ile poz. alınır...buda ayda 6 milyar eder..uzman doktor maaşının 2,5 katı...
...öss-öys den beri hiç bu kadar çalıştığımı hatırlamıyorum..ama daha mükemmel sistem bulamadım...hepsinin bir garipliği var..belkide ögrenmeyi daha geniş zamana yaymak lazım...
..gerçi dehşet bir sistem buldum..test sonuçları inanılamıyacak kadar mükemmel..ama ufak bir sorun var.zaman makinesi lazım.çünkü sistem dünün al-sat işaretini bugün veriyor:):)..neyse bulduk bir nal..geriye kaldı 3 nal ile bir tane at...
-
v hedefi, 32.425'de duruyor.
-
eger duynada durum cok degısmesse 32500 lere bı hareket sonra ordan realızeyle 31800 u kırmayan bı endeks ve 33 ler olabilir diye düşünüyorum..
-
[QUOTE=abka;99436]sn.seyyahın dediği gibi mucize aramaya gerek yok..ayda 3.000 puan(%10 diyelim) kazanan sistem kraldır..belli kardan sonra 20 kont. ile poz. alınır...buda ayda 6 milyar eder..uzman doktor maaşının 2,5 katı...
...öss-öys den beri hiç bu kadar çalıştığımı hatırlamıyorum..ama daha mükemmel sistem bulamadım...hepsinin bir garipliği var..belkide ögrenmeyi daha geniş zamana yaymak lazım...
..gerçi dehşet bir sistem buldum..test sonuçları inanılamıyacak kadar mükemmel..ama ufak bir sorun var.zaman makinesi lazım.çünkü sistem dünün al-sat işaretini bugün veriyor:):)..neyse bulduk bir nal..geriye kaldı 3 nal ile bir tane at...[/QUOTE]
Bu yazının altına imzamı atıyorum dünde aynı şeyi ben yazmıştım.Çok kazanmak önemli değil.Önemli olan kazancın devamlı olması ve riskin mümkün mertebe düşürülmesi.Kendimce geliştirdiğim sistemimde bunu buldum '' HUZUR''
-
Ve günün son grafiği, Günlük grafik.
Üstteki grafik Xu030 Endeks (spot) , görüleceği gibi dirençte.
Alttaki ise Xu100 Endeksten, Xu030 kagıtlarının çıkartılması ile oluşan endeks. Daralan üçgeni yukarı kırmış. Bir Fake mi (kandırmaca) yoksa gerçek bir kırış mı, kırdığı trendline'ın altında kapanıp-kapanmaması ile belli olacak.
Sağlıcakla kalın. Sazan yine gün boyu kaçar.
[URL="http://img10.imageshack.us/my.php?image=zaman.png"][IMG]http://img10.imageshack.us/img10/5161/zaman.png[/IMG][/URL]
-
APSD da ciddi bir artış var şimdilik +8.600...
yanlız dikkatli yorumlamak lazım piyasa yukarı giderken arttı diyemeyiz şu an itibariyle.çünkü GAP ile başladık ve 200 puanlık bir aralığa sıkıştırdılar bu bantta APSD sürekli artıyor.yani yatayda artıyor en azından şu ana kadar...ilerleyen saatlerde ne olur bakalım...
-
[QUOTE=sazan;99440]Ve günün son grafiği, Günlük grafik.
Üstteki grafik Xu030 Endeks (spot) , görüleceği gibi dirençte.
Alttaki ise Xu100 Endeksten, Xu030 kagıtlarının çıkartılması ile oluşan endeks. Daralan üçgeni yukarı kırmış. Bir Fake mi (kandırmaca) yoksa gerçek bir kırış mı, kırdığı trendline'ın altında kapanıp-kapanmaması ile belli olacak.
Sağlıcakla kalın. Sazan yine gün boyu kaçar.
[URL="http://img10.imageshack.us/my.php?image=zaman.png"][IMG]http://img10.imageshack.us/img10/5161/zaman.png[/IMG][/URL][/QUOTE]
Adalarda taliiim var bahriyeli yariiiim vaaaar... .lelele
Herkese Günaydın!
-
Trenden yarı yolda (dün) inince möl möl bakıyoruz... :)
-
Şu an itibariyle sistemim flat verdi.sat gelmesi zor görünüyor.Al verirse alırım!