[quote=marakes;99722]euro %1 yukrda nerdeyse dolar da ona yakın[/quote]
ama dolar VOB taş gibi yerinde oturii be marakes, ne anladım ben bu işten.
peeeeeeee!
Printable View
[quote=marakes;99722]euro %1 yukrda nerdeyse dolar da ona yakın[/quote]
ama dolar VOB taş gibi yerinde oturii be marakes, ne anladım ben bu işten.
peeeeeeee!
31450 altı zor biraz.
Herkese günaydın...
gelir o da yerine birazdan
Abi bu nikkei de taş gbi maşallah, bir ara dow ile nikkei nin değeri eşitti ama adamlar fark atmış şuanda...
[QUOTE=sazan;99709]Günaydın,
Dünkü yazışmalara baktım ve [U]sistem konusunu kapatmaya karar verdim[/U]. Ama bazı şeyler de söylemeliyim.
İnsanlık gerçekten tuhaf bir yere gidiyor. Bir iyilik yapıldığında insanlar hemen şunu soruyor, ben bu kişiye bir şey vermedim, o ise bana bir şey verdi, o zaman bu işin içinde bir iş vardır.
Bizim örneğimizde,
a. Adam bulmuş bir yerden bir sistem, iyilik adı altında test etmediği yada iyiliğinden emin olmadığı bir şeyi veriyor.
b. Uzun zamandır kullanıyor, ama artık çalışmadığını görmüş. Bize iyilik kılıfıyla artık çalışmayan sistemi kakalıyor.
c. Geliştirmiş ve kullanıyor ama artık tıkanmış. Kaba halini ortaya atıp, yeni fikirler elde etmeye çalışıyor.
d. Verdiği hal bir işe yaramaz, geliştirilirse belki.
Kabul edin, çogunuz içinizden bu şıklardan birini geçirdiniz. Dogru cevap tamamı yanlış. Verdiğim en kaba haliyle bile 3 ayda 1 kaldıraçla, en çalışmadığı zaman diliminde bile 4 ayda en az %20 yaparsınız. (Gerçekten siyallerinin tamamına uyarak)
Özetle,
Her yapılan iyiliğin altında birilerinin sizden bir şey alma çabası yoktur. Bazen insanlar gerçekten de karşılıksız bir şeyler (iyi bir şeyler) verir. Böyle düşünmedikçe, iyilik bile çoğu kişi için bir alışveriştir (karşılıksız verilmeyen bir maldır). Karşılıksız vermeyi bilemeyen, karşılıksız aldıklarının kıymetini de bilemez. Aldığı şeyin altında bir çapanoğlu arar ve aldığı şey de ona fayda sağlamaz. Bu da sanırım yaşama dair bir tür kainat yasası. Son söz : İyilikler sadece karşılıksız vermesini bilenlere fayda sağlar.
Sağlıcakla kalın.[/QUOTE]
Ben hiç de öyle düşünmedim. Formül gelince işte bir kalıp daha dedim. Bu kalıp üzerinde neler yapabilriim ya da bu kalıbı neyle birleştirebilirim diye düşündüm ki zaten vatandaşın biri ADX ile birleştirmiş. Elbette yukarıdaki gibi düşünen olmuştur. Armut piş ağzıma düş isteyen varsa 10-20 bin TL verip hazır sistem satın alabilir ya da verdiğiniz sistemi kullanmak için çaba harcayabilir. Daha ötesi yok yani. Var da kim yapar acaba? (Sistemi verme sistemden kazandığın paraları isteyene dağıt şeklinde .kom sonra da bu ay para geçen aydan az geldi diye kızsınlar .boks.)
Bakın yeni konu bile açtık. [URL="http://www.voborsa.com/forum/metastock-ogreniyoruz-t5211p2.html"]Metastock Öğreniyoruz[/URL] diye. Oraya da bekleriz ama öğretmeniz için.
Sistemi bir işe yarmaıyor konusuna gelince her zman demişimdir iki adet hareketli ortalamayı kestirmek suretiyle bile dehşet kazandıran yöntemler elde edebilrisiniz. Süt vermeeyn inek yoktur, sağmasını bilmeyen çoban vardır gibi bir şey.
[quote=mozkan;99670]+500 dowa 500 puan dediydin yarın 4 kadememi açılış gapı .lelele[/quote]
dow -115, vob açılış -175
doğuştan boğadır piyasa, ya sabır
Bu arada sn sazan neden böyle yazmış bilmiyorum ama ben sistemi paylaştığı için çok mutlu olmuştum ve kendisine de teşekkür etmiştim. Ayrıca 2 gündür kıt TA bilgimle sistemi inceledim. Zarar yazdığı noktaları tespit edip elemine etmeye çalıştım, bir sürü indikatör denedim ama olmadı. Bir de sistem özellikle ekim ayında bir çok defa gap ler yuzunden terset kalmış, bunlar nasıl bertaraf edilir diye düşündüm ama henüz bir ilerleme yok. Dedim ya TA cahiliyiz...
[QUOTE=enorton;99727]Abi bu nikkei de taş gbi maşallah, bir ara dow ile nikkei nin değeri eşitti ama adamlar fark atmış şuanda...[/QUOTE]
Japon balıkçıların avladıkları balinaların midesinden fi tarihinde batan gemilerden yedikleri hazineler çıkmaya başlamış. Adamlar neredeyse 20 yyıldır resesyona anca çıkıyorlar herhalde. Çivi çiviyi söker hesabı. Japonları kurtarmak için ABDnin resesyona girmesini beklediler herhalde. Onun balonu da söker bir kaç gün içinde
[QUOTE=enorton;99730]Bu arada sn sazan neden böyle yazmış bilmiyorum ama ben sistemi paylaştığı için çok mutlu olmuştum ve kendisine de teşekkür etmiştim. Ayrıca 2 gündür kıt TA bilgimle sistemi inceledim. Zarar yazdığı noktaları tespit edip elemine etmeye çalıştım, bir sürü indikatör denedim ama olmadı. Bir de sistem özellikle ekim ayında bir çok defa gap ler yuzunden terset kalmış, bunlar nasıl bertaraf edilir diye düşündüm ama henüz bir ilerleme yok. Dedim ya TA cahiliyiz...[/QUOTE]
Hatalı sinyalleri elimine ederken karlı sinyalleri feda etmemeye de dikkat etmek gerekiyor.
[quote=sazan;99709]Günaydın,
Dünkü yazışmalara baktım ve [U]sistem konusunu kapatmaya karar verdim[/U]. Ama bazı şeyler de söylemeliyim.
İnsanlık gerçekten tuhaf bir yere gidiyor. Bir iyilik yapıldığında insanlar hemen şunu soruyor, ben bu kişiye bir şey vermedim, o ise bana bir şey verdi, o zaman bu işin içinde bir iş vardır.
Bizim örneğimizde,
a. Adam bulmuş bir yerden bir sistem, iyilik adı altında test etmediği yada iyiliğinden emin olmadığı bir şeyi veriyor.
b. Uzun zamandır kullanıyor, ama artık çalışmadığını görmüş. Bize iyilik kılıfıyla artık çalışmayan sistemi kakalıyor.
c. Geliştirmiş ve kullanıyor ama artık tıkanmış. Kaba halini ortaya atıp, yeni fikirler elde etmeye çalışıyor.
d. Verdiği hal bir işe yaramaz, geliştirilirse belki.
Kabul edin, çogunuz içinizden bu şıklardan birini geçirdiniz. Dogru cevap tamamı yanlış. Verdiğim en kaba haliyle bile 3 ayda 1 kaldıraçla, en çalışmadığı zaman diliminde bile 4 ayda en az %20 yaparsınız. (Gerçekten siyallerinin tamamına uyarak)
Özetle,
[COLOR=red]Her yapılan iyiliğin altında birilerinin sizden bir şey alma çabası yoktur. Bazen insanlar gerçekten de karşılıksız bir şeyler (iyi bir şeyler) verir. Böyle düşünmedikçe, iyilik bile çoğu kişi için bir alışveriştir (karşılıksız verilmeyen bir maldır). Karşılıksız vermeyi bilemeyen, karşılıksız aldıklarının kıymetini de bilemez. Aldığı şeyin altında bir çapanoğlu arar ve aldığı şey de ona fayda sağlamaz. Bu da sanırım yaşama dair bir tür kainat yasası. Son söz : İyilikler sadece karşılıksız vermesini bilenlere fayda sağlar.[/COLOR]
Sağlıcakla kalın.[/quote]
İyi insan Bay SAZAN,
Gerek foruma yorumlarınız ve analizlerinizle yaptığınız katkı gerekse tek tek kişilerle yaptığınız iletişim ve onlara olan katkınız için size kendi adıma çok teşekkür etmek isterim. Ancak kendi adıma, gerek forumdaki paylaşımlarınızdan gerekse az sayıdaki özel yazışmalarımızdan yola çıkarak; sizi sadece iyi analizleriniz için değil, öncelikle mütevazi, paylaşımcı ve aklıma şu an gelmeyen iyi sıfatlara sahip iyi bir insan olduğunuz için de seviyoruz.
Ancak haddim olmayarakdan" nereye, bu alemlere girilir ama çıkılmaz" demek istiyorum. Yani sizi burlarda görmeye devam etmek isteriz. Bu yüzdendir ki "sağlıcakla kalın" ifadesini iyi bir temenni olarak algılamak ama bir veda ifadesi olmadığını düşünmek istiyorum.
Diğer yandan verdiğiniz sistem formülü için yukarıdaki şıkların hiç biri aklımdan geçmedi. Kaldı ki kimsenin aklındna geçmesi için de bir neden yoktur çünkü o sistemin test sonuçları ortadadır. Kendi adıma bu sistemi, kendi geliştirdiğim ancak alışılmışın tersine yatay piyasada başarılı olan sistemle nasıl ilişkilendirebilirim diye düşünüyordum. Yatay piyasadan çıkışı nasıl modellerimin yanıtını arıyordum. Yapı şöyle olacaktı: Yatayd bendeki geliştirmekte olduğum sisteme trendde ise Bay SAZAN ın sistemine siwtch edecek bir formül seti yaratmak gibi bir planım vardı. Dİğer yandan da verdiğiniz sistemi nasıl iyileştiriim sorusu da eldeki ikinci konuydu. Sonuç olarak, yazdıklarınız bana teorik olarak katkıda bulunuyor ama bunla da kalmıyor, ciddi "gaz" veriyor.
VOB biraz da makasın hatrına düşemiyor. Saat 10:00dan sonra netleşir durum.
[QUOTE=Astatin;99733]İyi insan Bay SAZAN,
Gerek foruma [COLOR="Red"][B]yorumlarınız ve analizlerinizle yaptığınız katkı gerekse tek tek kişilerle yaptığınız iletişim ve onlara olan katkınız için[/B][/COLOR] size kendi adıma çok teşekkür etmek isterim. Ancak kendi adıma, gerek forumdaki paylaşımlarınızdan gerekse az sayıdaki özel yazışmalarımızdan yola çıkarak; sizi sadece iyi analizleriniz için değil, öncelikle mütevazi, paylaşımcı ve aklıma şu an gelmeyen iyi sıfatlara sahip iyi bir insan olduğunuz için de seviyoruz.
Ancak haddim olmayarakdan" nereye, bu alemlere girilir ama çıkılmaz" demek istiyorum. Yani sizi burlarda görmeye devam etmek isteriz. Bu yüzdendir ki "sağlıcakla kalın" ifadesini iyi bir temenni olarak algılamak ama bir veda ifadesi olmadığını düşünmek istiyorum.[/QUOTE]
Gurt taburlarını da unutmamak gerek...
spot dax ı beklıyoruz bence.vob da agresif satıslar gelıyo sureklı..karısık alıcıyı buldularmı cakıyolar
ak ve iş vadeli dolar a alıcı olarak teşrif etmiş..
25.03.2009 07:33:04 SPK, MERKEZ MENKUL'ÜN FAALİYETLERİNİ GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Merkez Menkul'ün faaliyetlerini geçici
olarak durdurdu.
SPK Haftalık Bülteni'nde şu açıklama yapıldı:
"Merkez Menkul Değerler A.Ş.’nin faaliyetlerinin, Sermaye Piyasası
Kanunu’nun 46 ncı maddesinin (h) bendi uyarınca geçici olarak durdurulmasına
karar verilmiştir."
Foreks Haber Merkezi
Geçenki haberin resmi hali.
[quote=Astatin;99733]....." nereye, bu alemlere girilir ama çıkılmaz" demek istiyorum.[/quote]
evet buraya giren arkasından kapıyı kapatıp girer.çıkmak isteyenin topuğuna sıkarız .brv
sevgili vobix nedeni ne belli mi ..yanı kriz falan mı yoksa kurumun bi kusuru mu var acaba
merkez menkul ky den başlarda %1 komisyon alıyordu..binde 2,1 yapmak için göbeğim çatlamıştı..en yüksek komisyon alan aracı kurumdu...
bu arada alaaman 2300 satısa gelms sbah sabah
[quote=marakes;99738]ak ve iş vadeli dolar a alıcı olarak teşrif etmiş..[/quote]
ben 1,6850ten kapattım dolar longlarını.
bana şov mahiyetli bi gösteri gibi geldi ikisi kol kola.
gelin gelin biz kapatıyoruz şortları şovu.
bu kadar göstere göstere yapmalarından huylandım.
[quote=unlimitted;99744]ben 1,6850ten kapattım dolar longlarını.
bu kadar göstere göstere yapmalarından huylandım.[/quote]
muhtemelen senin için yapmışlardır:)takipçisisin ikisinin ne de olsa
[QUOTE=unlimitted;99744]ben 1,6850ten kapattım dolar longlarını.
bu kadar göstere göstere yapmalarından huylandım.[/QUOTE]
İş Endekstedeki shortları kapatıp uzuna geçtiğinde fiyat 30,000lerdeydi.
Sabahki açılış boşluğu kapandı.
[quote=VOBiX;99746]İş Endekstedeki shortları kapatıp uzuna geçtiğinde fiyat 30,000lerdeydi.[/quote]
ben bu short cover işini cuma+pazartesi yapacak diye düşünüyorum.
bugün shortcover için erken bence.
izleyip göreceğiz...
[QUOTE=marakes;99741]sevgili vobix nedeni ne belli mi ..yanı kriz falan mı yoksa kurumun bi kusuru mu var acaba[/QUOTE]
Krizdendir herhalde. Geçici olarak durmuş. Bunlar spkdan aldıkları lisanslara vs ücret ödüyorlar.
[COLOR="Blue"]Sermaye Piyasası Kanunu m. 46/h’de “malî durumun taahhütlerini karşılayamayacak kadar zayıflamış olması”[/COLOR]
Dün yükselmeyen piyasa bugün neden yükselir?? Tabi bu soruyu DAX a da sormak lazım...
[quote=enorton;99750]Dün yükselmeyen piyasa bugün neden yükselir?? Tabi bu soruyu DAX a da sormak lazım...[/quote]
Yön yukarıda onadndır.:o
kısacıları korkutmak gibi olmasın ama, 5'liklerde dibi çok da yuvarlak olmayan bi fincan oluşmak üzere.
32.100den 32.000'e doğru kulpu oluşturacak ufak bi gerileme, akabinde 32.500 ile short stoplosslarını oluşturacak kulp!
oradan da unlimitted endeks cortlar! (senkronize olarak da dolar long olabülü)
Merhaba arkadaşlar,
Yazdıklarımdan sonra toplantılar silsilerine girdim ve ancak şu arada eski bir kaç sayfaya baktım. Bu arada bazı şeyleri yanlış anlaşılmış hemen düzelteyim.
Kimseye kızgın değilim. Kimse beni üzmedi. Kimse ne topiğe ne özelime beni rahatsız edecek bir şey yazmadı. Bilakis, bu forumdaki arkadaşlıklardan, kişilerin diğerlerine nazik davranışından ve kırıcılıktan uzak olmasından da çok memnunum.
Sabah yazdıklarımı yazarken kimseyi de eleştirmedim.
Kahretsin yine toplantı zamanı.
Bu arada uzun vadeli portföye tekrar Pasif emirle 31.55'den tekrar Long yaptık.
Yanlış toplantı alarmı.
60 dk'lık grafik ve VOB. (iv). dalga tamamlanmadı ise düşüş hedefi 31.3. Bu nedenle dün belirttiğim 31.5 civarı tekrar Uzun vadeli portföye longladık. (Shortları kapatarak). 31.3'a düşüş olsa da olmasa da beklentim :
(iii) ile gösterilen tepenin aşılması ve sonrasında tekrar şu anki fiyat seviyelerinin 31.8 görülmesi. Bu nedenle (iii) tepesi aşılırsa yada yaklaşılırsa, stop loss'u fiyata ciddi miktarda yaklaştırmak iyidir.
Fiyat yükselmek yerine düşerse, 31.3 civarı extra long pozisyonlar açarım. bu noktadan sonra tüm long pozisyonlar için stop loss 30.9 altıdır.
Tabi söylediklerimin hepsi benim için geçerli. Kişisel fikrim.
[URL="http://img49.imageshack.us/my.php?image=vob60.png"][IMG]http://img49.imageshack.us/img49/2016/vob60.png[/IMG][/URL]
bugun hıc dısarıyı takmıyoruz gibi duruyo bireyseliz
DOW ;
8300 lere denk gelen V çanağı mevcut uyumsuzlukla kapanabilecekmi bakalım?
8 binin hemen üstündeki haftalık ortalamada ciddi direnç oluşturmalı..
şuan kısa vadeli bir yukarı kanal oluşmuş durumda..
[IMG]http://i39.tinypic.com/2s8qool.gif[/IMG]
mevcut APSD (+7500 cıvarı) senaryosunu nasıl yorumluyorsunuz sn VOBiX?
nisan 30 ;
olumluluk orta vadeye sıçrarken,kısa periyotlu grafikte hafta başına oranla yorulmalar başladı..saatlik ortalama ( kırmızı ) 31550 ye kadar yükselmiş durumda ve dünden beri destek olarak çalışıyor..
dünkü abd kapanışlarına rağmen bu ortalama ihlal edilmedi halen.bu yüzden realize başladı diyemiyoruz ve kısa vadeli yorgunluğa rağmen yukarı iştah devam ediyor..
[IMG]http://i42.tinypic.com/x2s76o.gif[/IMG]
su yüzeyinde halen ana ziestem
[IMG]http://img161.imageshack.us/img161/2108/lonkdevam.png[/IMG]
dow future
[IMG]http://i39.tinypic.com/w71k52.png[/IMG]
VOB, 15 dk'lık grafik. [U]Son 3 ay[/U] sıkıştırılmış hali ve Alçalan Trendline.
[URL=http://img257.imageshack.us/my.php?image=vob15p.png][IMG]http://img257.imageshack.us/img257/3422/vob15p.png[/IMG][/URL]
Bu da 15 dk'lık grafik. Aynı trendline ile [U]son 2 günün[/U] yakınlaştırılmış hali.
[URL=http://img50.imageshack.us/my.php?image=vob15.png][IMG]http://img50.imageshack.us/img50/8729/vob15.png[/IMG][/URL]
[quote=haguan;99765]dow future
[/quote]
sayın haguan,
fdow yukarı yükselen kanal genişliğini belirleyen (dipten sonraki) 2. teğette bir hata yok mu?
[QUOTE=unlimitted;99762]mevcut APSD (+7500 cıvarı) senaryosunu nasıl yorumluyorsunuz sn VOBiX?[/QUOTE]
Fiyat yatay olduğu için Senaryo 4 etki NÖTR: