dow da volatilite tam gaz..
dünkü gibi çalkalanıyor.
Printable View
dow da volatilite tam gaz..
dünkü gibi çalkalanıyor.
henüz çıkışın bitmediğini daha sağlıklı düzeltmelerle çıktığını düşünüyorum güzel bir gün içi ralliden sonra biteceğini sanıyorum gün içi az bişeyler koparıyorum gece flat kalıyorm bu çıkışdan bişey anlamadım 4000 puan yüksedik çaktırmadan düşüşde kazanırım umarım uzunlar hala tutulabilir gibi..
enna mera morrr yeni siteyi bi kullanalım
ziestemim halen su yüzeyinde tam sınır
[IMG]http://www.resimage.net/resimyukle/268095fexceci.png[/IMG]
Bu nasıl ekonomik krizdir anlamadım. İşsizlik artıyor. Muhalefet partileri doalp verme iş ver aş ver diye hüküemte yükleniyor. Millet aç karnını doyuramıyor diyor.
ÖTV indiriminden sonra araç stokalrı tükenmiş ve sipariş almaya başlamışlar. Bursada yaşayan vatandaş araba bulamıyorum diyor.
Adana'da geceyarısı teknoloji mağazası açılmış. İzdihamdan dolayı millet birbirini ezmiş. Üstlik daha KDV indirimi olmamışken böyle. Teknoloji ürünelrindeki KDV indirimi de geçince görün bakın nelerin stokları tükenecek?
Bunlar acil ihtiyaç malzemesi değil hatta araç lüks tüketime bile girebilir. Peki kriz varsa bunları alacak parayı nereden buluyor halkımız? Yoksa kriz gerçekten teğet mi geçti?
Kriz varsa bu harcamalara giden para nereden geliyor? Kriz yoksa neden kriz çığırtkanlığı yapılıyor?
[quote=VOBiX;100209]Bu nasıl ekonomik krizdir anlamadım. İşsizlik artıyor. Muhalefet partileri doalp verme iş ver aş ver diye hüküemte yükleniyor. Millet aç karnını doyuramıyor diyor.
ÖTV indiriminden sonra araç stokalrı tükenmiş ve sipariş almaya başlamışlar. Bursada yaşayan vatandaş araba bulamıyorum diyor.
Adana'da geceyarısı teknoloji mağazası açılmış. İzdihamdan dolayı millet birbirini ezmiş. Üstlik daha KDV indirimi olmamışken böyle. Teknoloji ürünelrindeki KDV indirimi de geçince görün bakın nelerin stokları tükenecek?
Bunlar acil ihtiyaç malzemesi değil hatta araç lüks tüketime bile girebilir. Peki kriz varsa bunları alacak parayı nereden buluyor halkımız? Yoksa kriz gerçekten teğet mi geçti?
Kriz varsa bu harcamalara giden para nereden geliyor? Kriz yoksa neden kriz çığırtkanlığı yapılıyor?[/quote]
Sayın VOBiX,
Kriz orta ve üst tabakaya teğet geçmiş sayılabilir.Çoğunluk olan dar gelirli zaten saydığınız harcamaları kriz öncesi de yapamıyordu.Krizin ikinci aşaması ise orta sınıfı vuracaktır.
Bol şanslar hepimize...
[QUOTE=mavi;100210]Sayın VOBiX,
Kriz orta ve üst tabakaya teğet geçmiş sayılabilir.Çoğunluk olan dar gelirli zaten saydığınız harcamaları kriz öncesi de yapamıyordu.Krizin ikinci aşaması ise orta sınıfı vuracaktır.
Bol şanslar hepimize...[/QUOTE]
Üst tabakanın indirim takip edeceğini zannetmiyorum fakat dediğiniz gibi orta tabaka olabilir. Yoksa parası olana dmaın izdihamalrda ezilip hırpalanmayı göze alacağını sanmam.
bu sayımı önemsiyorum...eğer böyle ise böyle olmasını da geçtim bu olası 5 dalgalık yapı sn.şengöz'ün bahsettiği hızlı yassıya ait bir C ise vay ki ne vay...
sazan abi ne dersin?
[url=http://xs.to][img]http://xs537.xs.to/xs537/09134/dji260309200.png[/img][/url]
dow bazen imkb yi terse getirir açılışına göre, sonra sabaha gap gelir vobta vs. malum başımıza gelen mesele, emme vob affetmez yönü buyrun grafik, kısacılara moral olsun :D
[QUOTE=VOBiX;100209]Bu nasıl ekonomik krizdir anlamadım. İşsizlik artıyor. Muhalefet partileri doalp verme iş ver aş ver diye hüküemte yükleniyor. Millet aç karnını doyuramıyor diyor.
Kriz varsa bu harcamalara giden para nereden geliyor? Kriz yoksa neden kriz çığırtkanlığı yapılıyor?[/QUOTE]
Ben gerçekten bu ÖTV indirimlerini anlamadım. Biz krizden çıkalım diye mi yoksa AVrupalı ve Uzak doğulu üreticiler krizden çıksın diye mi paket açıklandı anlamadım. Sanki biz bilgiayar üretiyoruz da bilgisayara ötv indirimi geldi:confused: Millet iş bulamıyor, ama biz ithalat mallarına ötv indiriyoruz. Tamam pazar canlasın ama biraz da üretim artsın, istihdam artsın. Burada distribitörler ve bayilerden başkası kazanmayacak. Otomobil de üretiyoruz ama ürettiğimizin çoğunu ihraç ediyoruz. Ötv ona da yaramadı... Aylardır araba ve ev almak için bekleyen zenginlere yaradı... Zaten bu iktidar zengini daha zengin fakiri daha fakir yaptı ve icraatlara devam ediyor. Durmak yok yola devam !
Teşvikler tamamen ticareti alışverişi artırmaya dönük...
Üretimle ilgili bir şey yok.
Olamaz da
Çünkü zaten KOBİ'lere dayalı olan sanayimiz çökmüş durumda
[quote=enorton;100215]Ben gerçekten bu ÖTV indirimlerini anlamadım. Durmak yok yola devam ![/quote]
Şu an bence dünyada bir güven bunalımı var.
Türkiyedeki durumda cari açık ve dış borçlar.
Ama asıl kriz nedeni bence inek meselesi.(bakınız bigpara.com)
Krizin nedenleri bu piyasayı izleyen birileri olarak hepimiz biliyoruz.
Ama öncelikle bu krizin bitebilmesi için insanların alışveriş yapması lazım.
Eğer kimse bir şey almazsa fabrikalar,üretim yapmaz.üretim yapmazlarsa fabrikalar kapanır. O zaman asıl kriz başlar. Sağolsun bizim hükemet de seçim ayağına paketleri saydı teker teker...
Birde dünya krizlerini karşılaştırırken dikket etmek lazım..
Bugun ki kriz 1939 daki kriz gibi yada 1973 petrol krizi gibi değil ortam çok farklı iletişim çok farklı..
Benim komplo teorim de bush un nasıl olsa irak dan yakında çıkacağız biraz petrolden fazla kazanalım demesi. tabi bu arada rusya ve araplar da kazandi. bu krizlede o paraları iç ettiler..
[QUOTE=SEYYAH;100213]bu sayımı önemsiyorum...eğer böyle ise böyle olmasını da geçtim bu olası 5 dalgalık yapı sn.şengöz'ün bahsettiği hızlı yassıya ait bir C ise vay ki ne vay...
sazan abi ne dersin?
[url=http://xs.to][img]http://xs537.xs.to/xs537/09134/dji260309200.png[/img][/url][/QUOTE]
Bir yükselen takoz gördüm sanki :D
[QUOTE=mozkan;100214]dow bazen imkb yi terse getirir açılışına göre, sonra sabaha gap gelir vobta vs. malum başımıza gelen mesele, emme vob affetmez yönü buyrun grafik, kısacılara moral olsun :D[/QUOTE]
Dow bu gece %5-6 artı kapatırsa shortcualr daha çok sevinir bence.
[quote=VOBiX;100222]Dow bu gece %5-6 artı kapatırsa shortcualr daha çok sevinir bence.[/quote]
vobix kardeş
Bu seçim ayağı geçen haftadan beri shortcuları dağıttılar gibime geliyor ne dersiniz nacizane görüşüm.
[quote=VOBiX;99974]Verielri birleştirme işini hallettik mozkan'ın yardımıyla. Bendekiler bunlar!
USD ve VOB30 Yakın Vade verileri 26.07.2008-25.03.2009 tarihleri arasında 5 dklık verilerdir.
[URL="http://dosya.ekibi.org/ms/VOBYVADE5Dk26072008-25032009.zip"]Buraya[/URL] sağ tıklayıp Farklı Kaydet diyin.
26.07.2008 öncesi verisi olan bana emaille gönderirse birleştirip koyarız. [IMG]http://resim.ekibi.org/web/email/vobixyahoocom.gif[/IMG]
Herkese iyi geceler yarın erken kalkmak lazım.[/quote]
sayın vobix 5 dklık veriler için tesekkürler.
Bu verileri matrikse system testerde kullamnak üzere nasıl yükleyebilirim, bilen arkadas varmı acaba?:confused:
[QUOTE=activex31;100217]Şu an bence dünyada bir güven bunalımı var.
Ama öncelikle bu krizin bitebilmesi için insanların alışveriş yapması lazım.
Eğer kimse bir şey almazsa fabrikalar,üretim yapmaz.üretim yapmazlarsa fabrikalar kapanır. O zaman asıl kriz başlar. Sağolsun bizim hükemet de seçim ayağına paketleri saydı teker teker...
.[/QUOTE]
Tamam hocam ben de üretim artsın diyorum, fabrikalar kapanmasın diyorum ama bu ötv indirimleri malesef bizim fabrikalara değil, bilgisayar ve bilgisayar parçaları üreten uzak doğu ülkeleri ile dünya devi otomobil üreticilerine yaradı. Ha bir de uzun zamandır lüks evlerini satamayan büyük inşaat şirketlerine. Çünkü emlakta ötv indirimi 140 m^2 üstü evler için geçerli yanlış hatırlamıyorsam...
Dow maşallah 7900 u da devirdi...
[QUOTE=activex31;100224]vobix kardeş
Bu seçim ayağı geçen haftadan beri shortcuları dağıttılar gibime geliyor ne dersiniz nacizane görüşüm.[/QUOTE]
Sadece seçim değil bence. Dowun günlükelre baktım da bu derece sert bir V çıkışı yok gibi. O da tarih yazıyor.
[QUOTE=simba;100225]sayın vobix 5 dklık veriler için tesekkürler.
Bu verileri matrikse system testerde kullamnak üzere nasıl yükleyebilirim, bilen arkadas varmı acaba?:confused:[/QUOTE]
[url]http://www.voborsa.com/forum/metastock-ogreniyoruz-t5211p4.html[/url] burada verileri oğuzt sayesinde Eylül 2007ye kadar geriye aldık.
Bende MAtriks yok açıp görmüşlüğüm de yok.
O yüzden MAtriks konusunda yardımcı olamıyorum.
Foreks Veri Terminali ve Metastock konusunda bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.
[QUOTE=SEYYAH;100213]bu sayımı önemsiyorum...eğer böyle ise böyle olmasını da geçtim [COLOR="Red"]bu olası 5 dalgalık yapı sn.şengöz'ün bahsettiği hızlı yassıya ait bir C ise vay ki ne vay...[/COLOR][/QUOTE]
yanlız sn.şengöz'ün hızlı yassı hedefi dow'da 9000 seyyah...:..: senin sayım, C.1 olabilir o olasılıkla..
ondan sonra da 2.çöküş dalgası..
[QUOTE=enorton;100228]Dow maşallah 7900 u da devirdi...[/QUOTE]
Vay terbieysiz 8200ü de görseymiş. Bu uyumsuzluk hadisesi de komediye döndü hala düzeltmeedi nagatif uyumsuzluğu.
[QUOTE=VOBiX;100233]Vay terbieysiz 8200ü de görseymiş. Bu uyumsuzluk hadisesi de komediye döndü hala düzeltmeedi nagatif uyumsuzluğu.[/QUOTE]
biz uyumsuz çıkıyor diye kısa yaptıkça dow 9000 e gidiyormuş..:..:
Herkes gider mersine biz gideriz tersine, şimdilik avantaj benden yana ancak sabaha durum değişebilir:)
[quote=jerfin;100232]yanlız sn.şengöz'ün hızlı yassı hedefi dow'da 9000 seyyah...:..: senin sayım, C.1 olabilir o olasılıkla..
ondan sonra da 2.çöküş dalgası..[/quote]
sn.şengöz'den alıntı...
C.1 kısmını sonradan ekledin yemezler :..:
C.1 ise kalan 4 dalganın tamamlanması 2 ay falan sürer.bu çıkış yaklaşık 10 gün sürdü.bunun düzltmesi var sonra 3. dalgası var ondan sonra 4 ve 5.tekrar dönüp DİP yapılmasıda aylar sürer...senin söylediğin iş yaş...
Sn. HeLLiM,
Bence Gökhan'a bir şans daha verin.
[QUOTE=SEYYAH;100236]sn.şengöz'den alıntı...
C.1 kısmını sonradan ekledin yemezler :..:
C.1 ise kalan 4 dalganın tamamlanması 2 ay falan sürer.bu çıkış yaklaşık 10 gün sürdü.bunun düzltmesi var sonra 3. dalgası var ondan sonra 4 ve 5.tekrar dönüp DİP yapılmasıda aylar sürer...senin söylediğin iş yaş...[/QUOTE]
e peki 5 lik bir yapıda çıkış böyle mi olur seyyah..:confused::..:
[QUOTE=jerfin;100234]biz uyumsuz çıkıyor diye kısa yaptıkça dow 9000 e gidiyormuş..:..:[/QUOTE]
Burada biri diyordu tatlı tatlı yemenin acı acı .... olur diye.
Baybars amcam ticari emlak krizi geliyor diyor. Hotel, ofis, işhanı tarzı yerlerin krizi gelecekmiş. Onda para kazanmak için marj yaratılıyor da olabilir. AIG ayrı bir oly. Dolar çökecek diyor.
[QUOTE=tuareg;100235]Herkes gider mersine biz gideriz tersine, şimdilik avantaj benden yana ancak sabaha durum değişebilir:)[/QUOTE]
sen git bakalım tersine tersine..:..: bizim yanımıza gelmek istediğinde de biz deriz o zaman hadi hadi mersin'e mersin'e diye..:..:.kom
[quote=jerfin;100238]e peki 5 lik bir yapıda çıkış böyle mi olur seyyah..:confused::..:[/quote]
neyini beğenmedin alnamadım ki? boyu posu yerinde yaklaşık 1.500 puan :D
zaten bu hafta öldü.gelecek hafta biraz daha belli olur piyasa.dow dan ziyade biz ne yapıyoruz asıl önemlisi o.
bak aşağıda hızlı yassı çizimi var.dikkat edersen C dalgası B nin alt dereceli b si civarına gidiyor ve oradan terse dönüş...
bu da DOW'da yanılmıyorsam 8.300 lere falan denk gelir en fazla...
bu arada hızlı yassı olup olmadığını bilmiyorum.ben bir 5 dalga gördüm.ve sn.şengöz'ün dedikleri geldi aklıma.
Buarada bir günden fazladır Muhsin Yazıcıoğlunun helikopterine ulaşılamadı, adamlar belkide kazandan kurtuldu ama soğuktan dolayı ölecekler. Tüm devlet seferber oldu bir helikopter bulunamadı. Hani teknoloji çağındaydık, hani uydulardan evlerimizin evinin içi görülebiliyordu. Hani cep telefonları kapalı olsa bile yeri tespit edilebiliyordu. Cep telefonu çekmiyor diyeceğim ama kazadan sonra 20 dk 112 ile görüşmüşler. Gerçekten anlamıyorum, dünyada mı bu teknoloji yok yoksa bizde mi? Ne olursa olsun bu Türkiye için utançdır. Daha geçen yıl Ispartada düşen uçağın üstündeki şaibeler aralanmadan, hollandada uçağımız düştü. Bence devlet, havacılık sektörü ya da bu işle ilgili kim varsa şapkasını önüne alıp düşünmeli... Bedava yaşıyoruz bedava...
[QUOTE=SEYYAH;100241]neyini beğenmedin alnamadım ki? boyu posu yerinde yaklaşık 1.500 puan :D
zaten bu hafta öldü.gelecek hafta biraz daha belli olur piyasa.[COLOR="Red"]dow dan ziyade biz ne yapıyoruz asıl önemlisi o[/COLOR].[/QUOTE]
bizim piyasanın ne yapacağını bilmiyorum da, ufukta bana bir gap daha görünüyor..:..: off yaa biri vursun artık şu dow'un tepesine...dng
Haftaya işler karışacak gibime geliyor, dow duzeltme yapar yapmasına ama secım sonucları IMF meselelerını pıyasa nasıl anlar orası muamma.
sabah 32500 bi kez daha denenirmi dersiniz ?
[quote=YAVUZHAN;100245]sabah 32500 bi kez daha denenirmi dersiniz ?[/quote]
Uzunlarımı 32500 den devretmeye hazırım, pozısyon kapamak ısteyen varsa stressız dertsız sımdıden kendı aramızda mahsuplaşalım:)
[QUOTE=SEYYAH;100241]neyini beğenmedin alnamadım ki? boyu posu yerinde yaklaşık 1.500 puan :D
zaten bu hafta öldü.gelecek hafta biraz daha belli olur piyasa.dow dan ziyade biz ne yapıyoruz asıl önemlisi o.
bak aşağıda hızlı yassı çizimi var.dikkat edersen C dalgası B nin alt dereceli b si civarına gidiyor ve oradan terse dönüş...
bu da DOW'da yanılmıyorsam 8.300 lere falan denk gelir en fazla...
bu arada hızlı yassı olup olmadığını bilmiyorum.ben bir 5 dalga gördüm.ve sn.şengöz'ün dedikleri geldi aklıma.[/QUOTE]
eğer bu sayım ilerliyorsa vah ki ne vah !! bizi 20.000 ler falan da tutmaz seyyah..:eek:
imkb 100 26000 den açmalı
ben uzunum ama rahat degilim
yarın eksi bile açsalar şaşırmam
[QUOTE=tuareg;100246]Uzunlarımı 32500 den devretmeye hazırım, pozısyon kapamak ısteyen varsa stressız dertsız sımdıden kendı aramızda mahsuplaşalım:)[/QUOTE]
dow'u görünce iştahın kabardı ama daha fdow var sırada...dng
[QUOTE=enorton;100242]Buarada bir günden fazladır Muhsin Yazıcıoğlunun helikopterine ulaşılamadı, adamlar belkide kazandan kurtuldu ama soğuktan dolayı ölecekler. Tüm devlet seferber oldu bir helikopter bulunamadı. Hani teknoloji çağındaydık, hani uydulardan evlerimizin evinin içi görülebiliyordu. Hani cep telefonları kapalı olsa bile yeri tespit edilebiliyordu. Cep telefonu çekmiyor diyeceğim ama kazadan sonra 20 dk 112 ile görüşmüşler. Gerçekten anlamıyorum, dünyada mı bu teknoloji yok yoksa bizde mi? Ne olursa olsun bu Türkiye için utançdır. Daha geçen yıl Ispartada düşen uçağın üstündeki şaibeler aralanmadan, hollandada uçağımız düştü. Bence devlet, havacılık sektörü ya da bu işle ilgili kim varsa şapkasını önüne alıp düşünmeli... Bedava yaşıyoruz bedava...[/QUOTE]
İHA muhabiri banyo kadar bile büyük olmayan bir yerde yani helikopterin içinde ve nedense Muhsin Yazıcıoğlunu görememiş. Sanki tren kazası oldu. İskenderin adamları almıştır onu. Bir de muahbir nereden gelip nereye gittiklerini bilmiyordu. Olayın şokundandı diyeceğim 112yi hatırlayan adam bir kaç saat önce bindiği helikoptere nereden bindiğini ve nerede ineceğini hatırlar herhalde. İşi haber yapmak olan kişiye ineceği yeri söylememiş olsalar bile en azındna bindiğ iyeri biliyordur. Teknoloji bizde var. Benim üsteğmen söylemişti telefon kapalı da olsa pili takılı ise ortamı dinleme ve yeri tespit edebilriiz daha önce de çok yaptım dedi. Üsteğmen bu teknolojiye ulaşmışsa daha üstünü de vardır. Seçim öncesi kaza değil bence bu komplodur. Hele TVye çıkan Muhsin başkanım ölürse ben de ölürüm diyen fedaileri görünce İskenderin taşeronu olan Zafer'in yönettiği gruplar geldi aklıma. GSM operatörleri yabancıalrda iki farklı operatör yer tespiti için farklı bölgeler bildiriyorlar. Oldu canım derler adama. 2-3 bin kişi 25 kilometrelik alanı tarıyor bulamıyor herkes elele tutuşup alanı çembere alıp ortada buluşsa yine bulunur. Gerçi 4 mt kar varmış orada ama pervanesi filan görünür helikopterin. Kurtlar Vadisini de yayınlamadılar bu akşam zaten :mad:
[QUOTE=truva;100248]imkb 100 26000 den açmalı
ben uzunum ama rahat degilim
yarın eksi bile açsalar şaşırmam[/QUOTE]
ne garip, bende kısayım ama hiç huzursuz değilim..:..:
Ben yavuzhan kardeşimin hedefıne karsı yazdım jerfınım, sen de talıpsen fıyatta ındırım yaparız, sana da 32475 den olsun, eskı muttefıklık hatırına, aşağısı valla kurtarmaz, olsa tükan senin:)