[QUOTE=jerfin;100251]ne garip, bende kısayım ama hiç huzursuz değilim..:..:[/QUOTE]
Gapler alışkanlık yaptı artık da ondan huzursuz değilsin .dng
Printable View
[QUOTE=jerfin;100251]ne garip, bende kısayım ama hiç huzursuz değilim..:..:[/QUOTE]
Gapler alışkanlık yaptı artık da ondan huzursuz değilsin .dng
[quote=jerfin;100251]ne garip, bende kısayım ama hiç huzursuz değilim..:..:[/quote]
Tamam işte, mahsuplaşalım, rahat rahat uyu, sabah acılısta da daha yukarıdan sort yaparsın, çifte kavrulmuş olur, ne dersin heeee, tamam mı, tamam mı, anlastık mı???.dng
[quote=SEYYAH;100241]
...bak aşağıda hızlı yassı çizimi var.dikkat edersen C dalgası B nin alt dereceli b si civarına gidiyor ve oradan terse dönüş...
bu da DOW'da yanılmıyorsam 8.300 lere falan denk gelir en fazla...
bu arada hızlı yassı olup olmadığını bilmiyorum.ben bir 5 dalga gördüm.ve sn.şengöz'ün dedikleri geldi aklıma.[/quote]
A = C ye göre [U]8.100,[/U] C = A*1.61 e göre [U]9.150 [/U]
1 - 3 düşüş trendinin 2 - 4 paralel trendine fiyatın cuma çarpma hedefi [U]8.100[/U] civarı.
Grafik çalışması hafta sonuna, zaman bulabilirsek piknik sonrası.Bu arada geçmiş grafiklerde belirtilen 07-04-2009 ve 15-06-2009 tarihleri vardı.
İlkine yaklaştık.
Bol şans hepimize...
[QUOTE=tuareg;100255]Tamam işte, mahsuplaşalım, rahat rahat uyu, sabah acılısta da daha yukarıdan sort yaparsın, çifte kavrulmuş olur, ne dersin heeee, tamam mı, tamam mı, anlastık mı???.dng[/QUOTE]
benim ort.maliyetim 31.400 ler ama.. o rakamdan he dersen anlaştık, mahsuplaşalım.. :..:
helikopter dediğin 3 tonluk bir metal yığını..insan ısısına duyarlı,metale duyarlı pek çok cihaz var..cidden garip..hatırlayın..aktütün karakol baskını öncesinde teröristlerin sırtındaki roketatar vs. bile ucak görüntüsüne takılmıştı...
tekrar okudum da sn.şengöz, yassı C kalıp için dow'da 9000 hedefini vermiş seyyah..
ne o ya geceden 2.el piyasasımı oluşturuyosunuz yoksa :)
uzuncu varmı 32200 den tokuşturalım :)
[QUOTE=VOBiX;100254]Gapler alışkanlık yaptı artık da ondan huzursuz değilsin .dng[/QUOTE]
he valla, bağışıklık kazandım gaplere karşı..:..:
[quote=YAVUZHAN;100260]ne o ya geceden 2.el piyasasımı oluşturuyosunuz yoksa :)
uzuncu varmı 32200 den tokuşturalım :)[/quote]
Anlaşabiliriz, ama fiyat cok düşük, sonucta vob kontratı devrediyoruz, toksik kağıt devretmıyoruz, çık bıraz allasennn:)
[quote=jerfin;100261]he valla, bağışıklık kazandım gaplere karşı..:..:[/quote]
Bunca zaman ınatla kısa kaldın tamam dedık ses etmedık ama piyasa donduğunde uzunda kalırsan varya, vallahı vururum senı.
[quote=jerfin;100257]benim ort.maliyetim 31.400 ler ama.. o rakamdan he dersen anlaştık, mahsuplaşalım.. :..:[/quote]
benim kısalarda 31 bin den.
1000 puan histem kazığı,disiplin cezası daha doğrusu..
bu arada şengöz hocanın yorumları hangi tarihli ?
kendisi dow konusunda oldukça karamsar uzun vadede..
[quote=VOBiX;100250]...........Teknoloji bizde var. Benim üsteğmen söylemişti [B]telefon kapalı da olsa pili takılı ise[/B] ortamı dinleme ve [B]yeri tespit edebilriiz.......[/B][/quote]
ben askere gitmeden önce 4 yıl eski adıyla telsim şimdiki adıyla vodafone da çalıştım.
dediğin doğru şimdi şarjı bitti yeri tespit edilemedi falan deniliyor.bu hikaye.sim kart takılıysa ve batarya arkasından sökülmemişse yerde tespit edilir dinlemede yapılır.yani illa şarjın olması, telefonun açık olması falan şart değil dinleme ve yer tespiti için.
koskoca helikopteri bulamadılar.gerçekten çok ilginç.30 km 2 lik bir alandan bahsediliyor.yahu en kötü ihtimalle anınada kaldrırısın bir insansız uçak belirtilen alanın resmini çeker yine tespit edersin yerini.
sanki yer yarıldı koca helikopter ve içindekiler içine girdi.
Fiyat değişti jerfın, fdow 7853, tam 5 puan yukarda fıyat 32487,5
32500 rakamını ban telafuz etmedım, yavuzhan kardeş soyledı ben onu baz alıyorum.
Neyse bu kadar geyık yeter, herkese ıyı geceler.
[QUOTE=YAVUZHAN;100264]benim kısalarda 31 bin den.
1000 puan histem kazığı,disiplin cezası daha doğrusu..
bu arada şengöz hocanın yorumları hangi tarihli ?
kendisi dow konusunda oldukça karamsar uzun vadede..[/QUOTE]
sn.şengöz bahsettiğimiz sayımı, dün bloğuna koymuş.. evet uzun vadede oldukça karamsar..:(
[quote=tuareg;100262]Anlaşabiliriz, ama fiyat cok düşük, sonucta vob kontratı devrediyoruz, toksik kağıt devretmıyoruz, çık bıraz allasennn:)[/quote]
hani forum kardeşliği :)
kardeş kardeş 250 puan gab e fitleşelim bende gece rahat uyuyayım :)
[quote=jerfin;100259]tekrar okudum da sn.şengöz, yassı C kalıp için dow'da 9000 hedefini vermiş seyyah..[/quote]
[quote=mavi;100256]A = C ye göre [U]8.100,[/U] C = A*1.61 e göre [U]9.150 [/U]
1 - 3 düşüş trendinin 2 - 4 paralel trendine fiyatın cuma çarpma hedefi [U]8.100[/U] civarı.
Grafik çalışması hafta sonuna, zaman bulabilirsek piknik sonrası.Bu arada geçmiş grafiklerde belirtilen 07-04-2009 ve 15-06-2009 tarihleri vardı.
İlkine yaklaştık.
Bol şans hepimize...[/quote]
Sayın jerfin,
Trendline kırılırsa neden olmasın.Görüntü hoş olmaz ama...
Bol şans...
[QUOTE=tuareg;100263]Bunca zaman ınatla kısa kaldın tamam dedık ses etmedık ama piyasa donduğunde uzunda kalırsan varya, vallahı vururum senı.[/QUOTE]
işte o zaman gerçekten hakederim vur beni.:). hatta seni zahmetten ve mapustan kurtarıp ben kendimi furayım..:..:
[quote=jerfin;100267]sn.şengöz bahsettiğimiz sayımı, dün bloğuna koymuş.. evet uzun vadede oldukça karamsar..:([/quote]
tüm düşüşün 500/1.000 arası bir seviyede bitmesini bekliyor DJI da.zaman olarakta yanılmıyorsam 18 ile 78 yıl arası bir düzeltmeden bahsediyor.
aramızda kaç kişiye nasip olacak acaba düzeltmenin bittiğini görmek :..:
[quote=jerfin;100267]sn.şengöz bahsettiğimiz sayımı, dün bloğuna koymuş.. evet uzun vadede oldukça karamsar..:([/quote]
ben üyesiyim benim haberim yok !
kızdım şimdi :mad:
[QUOTE=SEYYAH;100271]tüm düşüşün 500/1.000 arası bir seviyede bitmesini bekliyor DJI da.zaman olarakta yanılmıyorsam 18 ile 78 yıl arası bir düzeltmeden bahsediyor.
aramızda kaç kişiye nasip olacak acaba düzeltmenin bittiğini görmek :..:[/QUOTE]
ehmmm 18 yıl haa.. ben bu kısaları 18 yıl taşısam mı acaba diye düşünmeye başladım..:..::..:
[QUOTE=jerfin;100273]ehmmm 18 yıl haa.. ben bu kısaları 18 yıl taşısam mı acaba diye düşünmeye başladım..:..::..:[/QUOTE]
işin şakası bir yana 1,5 yıldır her gün poz peşinde koşacağımıza hiç kıpırdamadan vade sonlarında vade değişimi yaparak kısada bekleseydik şimdi köşeydik..
[quote=mavi;100256]A = C ye göre [U][B][COLOR=red]8.100[/COLOR][/B],[/U] C = A*1.61 e göre [U][B][COLOR=blue]9.150[/COLOR] [/B][/U]
İlkine yaklaştık.
Bol şans hepimize...[/quote]
eğer sn.şengöz'ün düşüncesi doğru ise dediğiniz hedefler çıkıyor sn.mavi :)))
[B][FONT=Arial]Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou Xiaochuan yeni bir uluslararası para sistemi talep eden açıklamasıyla bombayı patlattı. [/FONT][/B][FONT=Arial]Bu, öyle bir bomba ki Başkan Zhou'nun önerisi kabul edildiği gün, küreselleşmenin yüzyılı olan 21. yüzyıl gerçek anlamda başlamış olacak. [B][FONT=Arial]Çin, dolar egemenliğine son verecek bombanın fitilini ateşledi. [/FONT][/B]"Artık dolar istemiyoruz" dedi. "Keynes'in 1944 yılında Bertton Woods'da savunduğu ama muzaffer ve mağrur Amerikalılara kabul ettiremediği fikre, 'dünya parası' (Bancor) fikrine geri dönmenin zamanıdır" dedi.[/FONT]
[FONT=Arial]Çin ne istiyor? Gayet basit: [B][FONT=Arial]"Dış ticaret fazlası ile büyüyen bir ekonomiyim, bundan da vazgeçmeye niyetim yok" [/FONT][/B]diyor. Üretiyorum ama yemiyorum, yemediğimi de başta Amerikalılar olmak üzere dünyaya satıyorum, istihdamımı ve gelirlerimi artırıyorum. Bu büyüme modelim [B][FONT=Arial]sürekli cari işlemler fazlası [/FONT][/B]üretiyor, bu fazlayla da gidip neredeyse tek uluslararası rezerv para olan [B][FONT=Arial]dolar cinsinden varlıklar [/FONT][/B]satın alıyor, kasama istif ediyorum" diyor. "İstif ediyorum da ne oluyor? [B][FONT=Arial]Helikopter Ben işleri çığırından çıkardı, durmadan dolar basıyor, [/FONT][/B]Obama da bütçe deliğini genişlettikçe genişletiyor, bu doların sonu kötü, [B][FONT=Arial]ben artık almayayım" [/FONT][/B]diyor. [/FONT]
[FONT=Arial]Tabii ki Başkan Zhou böyle demedi. Bu benim yaptığım özgün bir arka plan okuması. Ama işin özü budur. Çin ABD'nin küresel dengeleme planına karşı çıkıyor. [B][FONT=Arial]ABD, dolar egemenliği devam etsin ancak Çin parasını dalgalanmaya bırakarak değerinin yeterince artmasına izin versin istiyor. [/FONT][/B]Ayrıca Çin iç talebi desteklesin, sosyal devleti geliştirsin ve böylelikle dış ticaret fazlalarına son versin istiyor. Bu arada da [B][FONT=Arial]Çin'in 2 trilyon dolarlık rezervlerinden bir bölümünü IMF'nin kullanımına vermesini, IMF de bu paralarla (dolarlarla) cari açık veren ekonomileri destekleyerek küresel talebe katkı yapmasını talep ediyor ABD.[/FONT][/B][/FONT]
[FONT=Arial]Bu da hiç kuşkusuz temel küresel dengesizliği düzeltmenin bir yolu. Ancak çok zaman alacağı gibi, Çin'i bilmediği, dolayısıyla ürktüğü yeni bir ekonomik yapılanmaya zorluyor. [B][FONT=Arial]Çin bildiği yoldan fazla sapmak istemiyor. [/FONT][/B]Zaten kriz temel dengesizliği değiştirmedi. Çin yine dış ticaret fazlası veriyor. İhracat düştü ama ithalatı da düştü. [B][FONT=Arial]Dolarlar cinsinden varlıkları istif etmeye devam ediyor ve bu varlıkların gelecekte büyük değer kayıplarına uğramasından endişe ediyor. [/FONT][/B]Çin için önemli olan dolarla ifade edilen enerji ve emtia fiyatlarının istikrarlı olması. Yarın öbür gün kriz bitiğinde enerji ve emtia fiyatlarının çıldırmasından korkuyor. [/FONT]
[B][FONT=Arial]Çin ad hocbir dünya parası yaratılmasını istiyor. [/FONT][/B][FONT=Arial]Bu paranın değerini, dünyanın önde gelen ekonomilerinin büyüklükleri ile ağırlıklandırılmış paralarının değerleri belirleyecek. Bu parayı yaratmanın kuralları olacak. Dünya ticaretinin ihtiyacı kadar arzı esnek tutulacak ama ulusal bir ekonominin (yani ABD'nin) ulusal ihtiyaçlarına göre de basılmayacak. [B][FONT=Arial]Bu para IMF bünyesinde sınırlı kullanımı olan SDR'lerin (özel çekiliş hakları) kapsamı ve işlevi genişletilerek yaratılacak ve bu dünya parası adım adım doların uluslararası rezerv olarak yerini alacak.[/FONT][/B][/FONT]
[B][FONT=Arial]Bu öneri hem teknik olarak uluslararası finans sisteminin istikrarını sağlamada daha etkili olacaktır hem de daha adil bir küresel ekonominin oluşmasına yardımcı olabilir.[/FONT][/B][FONT=Arial] Ama ABD'nin hiç işine gelmez. Doların egemenliğinin son bulması demek, ABD'nin bütçe ve cari açıklarını kontrol altında tutmak zorunda kalması demektir. Askeri harcamalarını artırırken bu artışın tümüyle Amerikan vergi mükelleflerinin sırtına bineceğini kabul etmesi demektir. Kısacası, [B][FONT=Arial]ABD'nin tek süper güç olmaktan çıkarak primus inter pares (eşitler arasında birinci) olmayı kabullenmesi demektir. [/FONT][/B][/FONT]
[FONT=Arial]ABD direnecektir. Dünyanın 3 no'lu dolar rezervi sahibi olarak Rusya, Çin'i destekleyecektir. AB ekonomik olarak Çin'i destekler ama siyaseten ABD'yi de satmak istemeyebilir. Çin ağırlığını koymuştur. Buradan geri dönüş yoktur. [B][FONT=Arial]Yeni düzen zaman alacaktır ama doların gün batımı da başlamıştır.boks.[/FONT][/B][/FONT]
[quote=jerfin;100274]işin şakası bir yana 1,5 yıldır her gün poz peşinde koşacağımıza hiç kıpırdamadan vade sonlarında vade değişimi yaparak kısada bekleseydik şimdi köşeydik..[/quote]
teknik analiz yada mekanik sistemler vasıtasıyla işlem yapanların büyük çoğunluğu 60 dk ve altındaki periyotları kullandığı için o durum mümkün olmuyor tabi..
becerebilen yokmudur elbette vardır ve en büyük tebriği hakeder kesinlikle.
Tuncer hoca sanırım 9088 tepesinin geçilemeden dow da düşüşün devam edeceği bir senaryodan bahsediyor, bugün benimde tikkatimi çekmişti, öyle bişey olursa dow 9000 i gördükten sonra ki 9088 i aşmaması gerekir, düşüşte bir evvelki dibide aşağıya kıramaz, yani 6469 u aşağıya geçmez, buda dow un çok geniş bir zaman diliminde yataya geçtiğinin işareti olur, ne 18 yılından bahsetmiştir anlamakta güçlük çektim..
Buna görede dow da en kötü geride kalmıştır, 6469 dip olarak kalacak ve tekrardan 2010 yılı ortasında son bir aratrendvari bir düşüşle de bu dip kırlmazsa orta vadeli yükseliş global piyasalarda start alır, en azından bizim gibilerde, em lerde diyelim şunada daha doğru olsun:), ondan sonrasına aklım ermez zaten ben boğa moduna geçerim kesinliklen...
Şimdi esas bizimki ne iş anlamadım, ya dow 9000 e sert bir çıkış yapacak Nisan 15 ine kadar bu çıkışı gerçekleştirecek, ki o zaman biz yukarı düşündükçe endeks 100 de en fazla 2,1 $ civarına gideceğiz ve yükselemiyoruz diye sinir krizleri geçirenler olacak, ardından son bir düşüş dalgası yaparak dip oluşturacağız, iç dinamiklerimizlen tabiki, herneyse, Şengöz hocanın yazısını görmedim ama, muhtemelen bundan bahsediyor, 9088 tepesine gidişte tüm dünya mallanacak:) ama sonra dow çok düşmeyip bizler çok düşebiliriz, güzel senaryo...saygılar...
Sabaha gap mı var? ne tarafa?:D ben spot için 32700 hedefimi aştığımızı görüyorum ama vobda hala 32700 göremedük beee:( yarın yukarı gap varsa kısmetse görürüz artıkın, yoksa seçimlerde oy kullanmam:) seçim rüşveti istiyom, bende vatandaşım, vob 32700 görsün borsa yükselsin yeter, başka bişey istemem:..::..:
[QUOTE=SEYYAH;100275]eğer sn.şengöz'ün düşüncesi doğru ise dediğiniz hedefler çıkıyor sn.mavi :)))[/QUOTE]
hatta sn.şengöz'ün sayımına göre C.3 içindeyiz ve 8200 civarlarında bitecek bu dalga..sonra C.5 için 9000 hedefi var.. tabi tutarsa..:) bizim akp kapatma davasının görüldüğü zamanlardaki sert ralliye benzetme yapmış..
[QUOTE=jerfin;100281]hatta sn.şengöz'ün sayımına göre C.3 içindeyiz ve 8200 civarlarında bitecek bu dalga..sonra C.5 için 9000 hedefi var.. tabi tutarsa..:) bizim akp kapatma davasının görüldüğü zamanlardaki sert ralliye benzetme yapmış..[/QUOTE]
C4 yok mu arada patlayıcı cinsinden?
iyi akşamlar cümleten.
sabah ola hayırola..
[quote=VOBiX;100282][B]C4[/B] yok mu arada patlayıcı cinsinden?[/quote]
kalmamış taze bitmiş.olanlarla dow daki ayıları havaya uçurmuşlar :..:
yeni bir model varmış C5 bu da boğalar için özel üretim.tepede boynuzlarına birer adet takıyormuşsun, dilersen boyunlarına sarıkız çanı şeklinde de takabiliyormuşsun :..:
dow future güncelleme
[IMG]http://www.resimage.net/resimyukle/146323dow60.png[/IMG]
günaydın herkese:)
bence bugün içeride de önemli ve sert açıklamalar olabilir bunun spota etkisi olacaktır.
yine seçiçme giriyoruz memlkete hayırlı olsun hakeden gerçekten hizmet eden kzansın:)
[quote=SEYYAH;100213]bu sayımı önemsiyorum...eğer böyle ise böyle olmasını da geçtim bu olası 5 dalgalık yapı sn.şengöz'ün bahsettiği hızlı yassıya ait bir C ise vay ki ne vay...
sazan abi ne dersin?
[URL="http://xs.to"][IMG]http://xs537.xs.to/xs537/09134/dji260309200.png[/IMG][/URL][/quote]
Sen bu EW işinde artık piştin derim Seyyah dostum. Biraz ben de DJI 60 dk'lığı inceleyim. 1 saate kadar yorumumu koyarım.
DJI, 60 DK'lık Elliott Analizi.
Dün geceki yükselişte, hem büyük hem de küçük 5. ve (v). dalga hedefleri vuruldu. Her iki hedefinde kesişiyor olması (Kırmızı ve yeşil yatay trendline'lar) ve fiyatın üstüne çıkamamış olması, yükselişin sonu sinyalini veriyor. Bugün açılışta üstteki yükselen trendline'a vurdurmaya kalkabilirler ancak kapanışın nerede olduğu önemli.
[U]Özetle,yükseliş bitti. 4 seviyesine yakın bir düşüş bekliyorum.[/U] 4 seviyesinin aşağı geçilmesi çok olumsuz olur. (Andığınız tSengöz yorumunu domine sayım haline getirir).
Peki, 4'e kadar gevşeyip 4 altına gitmeden tekrar yükselip 7940'larda olan iki direnç de geçilirse, yada hiç gevşemeden bu dirençler geçilirse ne olur. O zaman DJI stop loss 7940 altı kapanış olmak üzere yükselişe oynanır ve 1000 puanlık bir DJI yükselişi daha yaşarız.
Temel beklenti senaryom yukardaki altı çizgili satır.
Herkese Bol Kazançlar Dilerim.
[URL="http://img256.imageshack.us/my.php?image=dji60.png"][IMG]http://img256.imageshack.us/img256/9971/dji60.png[/IMG][/URL]
[quote=jerfin;100243]bizim piyasanın ne yapacağını bilmiyorum da, ufukta bana bir gap daha görünüyor..:..: off yaa biri vursun artık şu dow'un tepesine...dng[/quote]
açılın, selçuklu şu beyzpol sopasını 2 dakka ödünç alayım lütfen :..:
herkese günaydın... :)
[B]Günaydın,[/B]
[B][U]27 Mart Cuma Yurtdışı Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
[U][B]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi [/B][/U]
[U]GBP GSYH (q/q) (Q4 F) 11:30 -%1,5 -%1,5 Yüksek [/U]
[U]GBP GSYH (y/y) (Q4 F) 11:30 -%1,9 -%1,9 Yüksek [/U]
GBP Cari İşlemler Dengesi (Q4) 11:30 -£5,9Mlyr -£7,7Mlyr Orta
EUR Sanayi Yeni Siparişleri (Mevsimsellikten Arındırılmış) (a/a) (Oca) 12:00 -%5,5 -%5,2 Düşük
EUR Sanayi Yeni Siparişleri (y/y) (Oca) 12:00 -%28,0 -%22,3 Düşük
[U]USD Kişisel Tüketim Harcamaları (Çekirdek) (a/a) (Şub) 14:30 %0,1 %0,1 Yüksek [/U]
[U]USD Kişisel Tüketim Harcamaları (Çekirdek) (y/y) (Şub) 14:30 %1,6 %1,6 Yüksek [/U]
[U]USD Kişisel Tüketim Harcamaları Deflatörü (y/y) (Şub) 14:30 %0,8 %0,7 Yüksek [/U]
[U]USD Kişisel Gelir (Şub) 14:30 -%0,1 %0,4 Yüksek [/U]
[U]USD Kişisel Harcamalar (Şub) 14:30 %0,2 %0,6 Yüksek [/U]
[U]USD Michigan Üniversitesi Güven Endeksi (Mar) 16:00 56,6 56,6 Yüksek [/U]
[B]Bol Kazançlar..[/B]
[QUOTE=unlimitted;100294]açılın, selçuklu şu beyzpol sopasını 2 dakka ödünç alayım lütfen :..:
herkese günaydın... :)[/QUOTE]
al tabi .. vurun şu fdowun kafasına ... vay anasını ne meraklıymış ralliye ..
[quote=selçuklu;100296]al tabi .. vurun şu fdowun kafasına ... vay anasını ne meraklıymış ralliye ..[/quote]
içindeki bastırılmış duyguları dışa vurdu :D