-
Bugün yan gözümüzle de aşağıdaki grafiği takip edelim lütfen.
Xu030 Endeks, Günlük.
31.790 altına sarkış yükselişteki GAP'ı kapatır. Kapanışta da trendline üstü ve altı kapanış ve Key Reversal Bar formatında olan son barın neresinde olduğumuz önümüzdeki günler açısından önemli.
[URL="http://img256.imageshack.us/my.php?image=xu030.png"][IMG]http://img256.imageshack.us/img256/3302/xu030.png[/IMG][/URL]
-
[QUOTE=sazan;100298]Bugün yan gözümüzle de aşağıdaki grafiği takip edelim lütfen.[/QUOTE]
altın için ne dersin sazan bey ? tşk
-
Morgan stanley, garantı bankası ıcın tavsıyesını overweıght'ten equalweıght'e dusurdu
morgan stanley, ıs bankası ıcın tavsıyesını equalweıght'ten underweıght'e dusurdu
morgan stanley, underweıght tavsıyesı ıle akbank ıcın fıyat hedefını 5.20 tl'den 4.30 tl'ye dusurdu.
-
[quote=jerfin;100300]Morgan stanley, garantı bankası ıcın tavsıyesını overweıght'ten equalweıght'e dusurdu
morgan stanley, ıs bankası ıcın tavsıyesını equalweıght'ten underweıght'e dusurdu
morgan stanley, underweıght tavsıyesı ıle akbank ıcın fıyat hedefını 5.20 tl'den 4.30 tl'ye dusurdu.[/quote]
anlaşılan bizim piyasa morgın amcayı iplemiyo.
e normal. krizin işini bilmeyen bu morgın ve türevi finansçılar yüzünden patladığını düşünürsek. :D
-
[quote=jerfin;100300]Morgan stanley, garantı bankası ıcın tavsıyesını overweıght'ten equalweıght'e dusurdu
morgan stanley, underweıght tavsıyesı ıle akbank ıcın fıyat hedefını 5.20 tl'den 4.30 tl'ye dusurdu.[/quote]
Ben de kendi kredi notumu iki kademe düşürdüm. 1 kademesi 1 haftadır flat olduğum için, 1 kademesi de bay sazan'ın sisteminde hala dişe dokunur bir geliştirme yapamadığım için
-
[quote=selçuklu;100299]altın için ne dersin sazan bey ? tşk[/quote]
950$ kritik seviye. Üstü Long altı Short. Long hedefi 1035 $. Short Hedefi 750-800$
-
göstergelerin gazı alınıp aşırı alım bölgelerinden aşağı doğru salınırken fiyat halen kısa vadeli zirve seviyelerine yakın..
seçime özel bir strateji uyguluyor piyasa yapıcılar..
[IMG]http://i40.tinypic.com/ih4p5s.gif[/IMG]
-
[QUOTE=Astatin;100303]Ben de kendi kredi notumu iki kademe düşürdüm. 1 kademesi 1 haftadır flat olduğum için, 1 kademesi de bay sazan'ın sisteminde hala dişe dokunur bir geliştirme yapamadığım için[/QUOTE]
1 kademe de ben düşürdüm. Kaç gündür firardasın diye. .dng
-
[quote=Astatin;100303]Ben de kendi kredi notumu iki kademe düşürdüm. 1 kademesi 1 haftadır flat olduğum için, 1 kademesi de bay sazan'ın sisteminde hala dişe dokunur bir geliştirme yapamadığım için[/quote]
Peki kimseden ses çıkmadığına göre, buyrun bir sistem ipucu. Overbought, Oversold alanlarında bullfear'ı yada bearfear'ı yakınlaştırıp uzaklaştırmayı deneyelim. Overbougt, Oversold için RSI 70-30 üstü altı, BollBand Üstü-Altı vb bir çok şey denenebilir.
Tabi ki bu kadar basit değil. Ancak tıkananlar için ilerleme yolu olabilir. Düzgün bir mantık ile karlılık artmalı ancak trade adedide artar. (Bunu nasıl azaltabileceğinizi de siz bulun)
Olumlu yönde sonuçları, özelime atabilirsiniz.
-
[quote=Astatin;100303]Ben de kendi kredi notumu iki kademe düşürdüm. 1 kademesi 1 haftadır flat olduğum için, 1 kademesi de bay sazan'ın sisteminde hala dişe dokunur bir geliştirme yapamadığım için[/quote]
Bende morgan un notunu varsa EEE- yaptim haberi olsun :)
-
Özellikle kendi piyasa değerleri ve karlılıkları 1/10, 1/5'e düşmüş şirketlerin piyasa ve şirket notları , şirket underweight vb haberleri pek bir komik oluyor. Hala tınan varsa sanırım sadece kendileri sanırım. Her gördüğümde gerçekten tebessüm ediyorum.
Sazan kaçar.
-
-
[QUOTE=Astatin;100303]Ben de kendi kredi notumu iki kademe düşürdüm. 1 kademesi 1 haftadır flat olduğum için, 1 kademesi de bay sazan'ın sisteminde hala dişe dokunur bir geliştirme yapamadığım için[/QUOTE]
bir haftadır flat bekleyebildiğin için bence kredi notunu 1 kademe yükseltmelisin sabrından dolayı..:)
-
27.03.2009 10:04:39 YATIRIMCILAR, HEDGE FONLAR ARACILIĞI İLE ABD HİSSE SENEDİ PİYASALARINA DÖNÜYOR
UBS, ABD'li müşterilerinin hedge fonlar yoluyla sattıklarından
daha fazla hisse senedi almaya başladıklarını ve 6 haftadır devam
eden net çıkışın sona erdiğini bildirdi.
Yapılan açıklamada 20 Mart'ta sona eren dört haftalık dönemde
yatırımcıların bu yıl ikinci kez net alıcı pozisyonuna geçtiklerini
ifade eden UBS, daha önce Ocak ayında net alım yapıldığını belirtti.
Foreks Haber Merkezi
-
Arkadaşlar nacizane görüşüm dışarısı çok karışmadığı durumda bizimkiler yeni bir seçim rallisi yapabilir.
Sinyalleri bugun bir kenara bırakmak gerekebilir..
Ben borsa da olduğum için bugun flat kalmayı tercih edicem ikisini birden kontrol zor oluyor
-
vob 30 endeksi 32,500-33,000 aralığına atacaklar derim, sonrası yatay ve seçim sonucunu bekleme, al sat tut bekle anlamına gelmez, sistem yada histeminize sadık kalınız.
-
[quote=Astatin;100303]Ben de kendi kredi notumu iki kademe düşürdüm. 1 kademesi [B]1 haftadır flat olduğum için[/B], 1 kademesi de bay sazan'ın sisteminde hala dişe dokunur bir geliştirme yapamadığım için[/quote]
biz pozisyon açtıkta ne oldu sanki? en güzelini yapıyorsun bence.şu seçimler aradan çıksın piyasa asıl rengini o zaman belli edecek.
şimdi yok AKP oy oranı yükselecek yok düşecek envai çeşit spekülasyon yapılıyor.
-
[quote=SEYYAH;100315]biz pozisyon açtıkta ne oldu sanki? en güzelini yapıyorsun bence.şu seçimler aradan çıksın piyasa asıl rengini o zaman belli edecek.
şimdi yok AKP oy oranı yükselecek yok düşecek envai çeşit spekülasyon yapılıyor.[/quote]
tepe bulmaya çalışıyorsun seyyah sıkıntın orada, her oluşan çubuk sayımını iptal etme olasılığını içerir, ew ye göre poz alma derim bilmem kaçıncı kez.
-
[quote=VOBiX;100312]27.03.2009 10:04:39 YATIRIMCILAR, HEDGE FONLAR ARACILIĞI İLE ABD HİSSE SENEDİ PİYASALARINA DÖNÜYOR
UBS, ABD'li müşterilerinin hedge fonlar yoluyla sattıklarından
daha fazla hisse senedi almaya başladıklarını ve 6 haftadır devam
eden net çıkışın sona erdiğini bildirdi.
Yapılan açıklamada 20 Mart'ta sona eren dört haftalık dönemde
yatırımcıların bu yıl ikinci kez net alıcı pozisyonuna geçtiklerini
ifade eden UBS, daha önce Ocak ayında net alım yapıldığını belirtti.
Foreks Haber Merkezi[/quote]
mart sonu rallisi olan bu hareket haziran 2009 'da açıklanacak olan 2009 ilk çeyrek bilançolarının yüksek gelmesine yapılan hazırlık değil de, krizin bitmesi anlamına gelen satışların durup alışa geçmeleri çabası öyle mi?
hmm.
evet yiyen çok olur yapalım bu numarayı! :..:
-
Bu gidişle TMSF yakında el koyar sana .boks..brv
-
bence seçim sonuçları kısa dönemde belki olumlu yarabilir borsaya ama bu sene içinde kötüye yorulacağını düşünüyorum,
zira akp 7. senesinde baya uzun bir süre ve eski popülaritesini kaybediyor çünkü çok yıpratıldı ve ekonomik kriz avrupa olayında yavaşlama ıvır zıvır derken baya geriledi tek unsuru onun lehine oldu oda ergekon olayıdır, bence en son seçimlerde aldığı %50ye yakın oy oranı akp nin tepe noktasıdır.
işsizlik tarihi zirvelerinde geziniyor, akp nin şansı ülke ekonomisin dip yaptığı noktada iktidara gelip, bu yükseliş döneminde dümeni elinde tutması oldu, eğerki bu aşağı trend safhasındada iyi bir yönetim sergileseydi, akp yi tek geçerdim ama öyle olmadı malesef.
ayrıca ekonomik krizi ciddiye almadılar, alınması gereken önlemleri siyasi bir strateji olarak hemen seçim öncesine kadar sallamışlardır.
erdoğan bir liderde olması gereken her özelliğe sahip ama ekonomi bilgisi çok sınırlı ve ekonomi kurmaylarıda onun siyasi başarına nazaran çok geride kaldılar.
-
[quote=traderx;100319]bence seçim sonuçları kısa dönemde belki olumlu yarabilir borsaya ama bu sene içinde kötüye yorulacağını düşünüyorum,
zira akp 7. senesinde baya uzun bir süre ve eski popülaritesini kaybediyor çünkü çok yıpratıldı ve ekonomik kriz avrupa olayında yavaşlama ıvır zıvır derken baya geriledi tek unsuru onun lehine oldu oda ergekon olayıdır, bence en son seçimlerde aldığı %50ye yakın oy oranı akp nin tepe noktasıdır.
işsizlik tarihi zirvelerinde geziniyor, akp nin şansı ülke ekonomisin dip yaptığı noktada iktidara gelip, bu yükseliş döneminde dümeni elinde tutması oldu, eğerki bu aşağı trend safhasındada iyi bir yönetim sergileseydi, akp yi tek geçerdim ama öyle olmadı malesef.
ayrıca ekonomik krizi ciddiye almadılar, alınması gereken önlemleri siyasi bir strateji olarak hemen seçim öncesine kadar sallamışlardır.
erdoğan bir liderde olması gereken her özelliğe sahip ama ekonomi bilgisi çok sınırlı ve ekonomi kurmaylarıda onun siyasi başarına nazaran çok geride kaldılar.[/quote]
Mehmet şimşek gibi br ekonomi bakanın olursa normal
Ali babacan olsaydı valla bence bu krizi daha hafif atlatırdık..
Sevmem ama hakkını vermek lazım
Atalarımız boşuna dememiş gelen gideni aratır
-
bugün piyasamız aşağı inmekte isteksiz gibi..
-
30 mart sabahındaki yüksek oynaklığı sistemler tahmin edecektir..bu kadar yüksek hareketi sistemlere ters olarak yedirmek zordur...
17;15 itibariyle sistem al ise uzun gireceğim..ama sat ise flatim..tarhan erdemin nokta atışları meşhurdur..
-
[QUOTE=activex31;100320]Mehmet şimşek gibi br ekonomi bakanın olursa normal
Ali babacan olsaydı valla bence bu krizi daha hafif atlatırdık..
Sevmem ama hakkını vermek lazım
Atalarımız boşuna dememiş gelen gideni aratır[/QUOTE]
mehmet şimşek ,daha ülkemize,türkceye uyum saglamayadı...
ama ali babacan..tam tüccar adam..odtü yü birincilikle bitirdi..o biryana tam hesap adamı..agabeyimle aynı yıllarda okumuşlar...lise yıllarında bile ,arar sorar en ucuzu -kaliteliyi bulurmuş..yumuşak ve ikna edici biri..tek dezavantajı yaşı küçük..
-
[quote=abka;100323]mehmet şimşek ,daha ülkemize,türkceye uyum saglamayadı...
ama ali babacan..tam tüccar adam..odtü yü birincilikle bitirdi..o biryana tam hesap adamı..agabeyimle aynı yıllarda okumuşlar...lise yıllarında bile ,arar sorar en ucuzu -kaliteliyi bulurmuş..yumuşak ve ikna edici biri..tek dezavantajı yaşı küçük..[/quote]
Önemli olan türkçe konuşmak değil
Yüreğinin türkçe konusması...
-
[quote=mozkan;100314]vob 30 endeksi 32,500-33,000 aralığına atacaklar derim, sonrası yatay ve seçim sonucunu bekleme, al sat tut bekle anlamına gelmez, sistem yada histeminize sadık kalınız.[/quote]sebep
-
[quote=jerfin;100321]bugün piyasamız aşağı inmekte isteksiz gibi..[/quote]
fdow'a yeşil göstermeden rahat etmeyecekler. valla her iki pozisyon için de film izler edasındayım. o derece sakin...
ellerinden geleni artlarına komasınlar. :)))
-
32850 de gap var oraya oynarlarmı acaba
-
Nisan vadede spot piyasanın 500-550 altında seyir devam ediyor, 31.900-32.400 bandında yön belirtmek gerçekten zor, ancak bu bant hangi yöne doğru kırılırsa o yönde pozisyon almak mantıklı olacaktır. Dışarıda da pek önem addeden veri akışının bulunmuyor olması daha ziyade yönsüz bir seyir beklememize neden oluyor. Diğer koşullar bir tarafa bırakıldığında ise sadece spot piyasa ile olan fark bile long pozisyon taşımak için yeterli, alınacak pozisyon için stop da 600-700 puan olmalı, zira iskonto bu seviyelere denk geliyor. Genel anlamda short pozisyonlar için de dar stop seviyesi almak mantıklı olacaktır.
-
Kararsız altın bakalım bu kez karar verebilecekmi?
-
[quote=abka;100322]30 mart sabahındaki yüksek oynaklığı sistemler tahmin edecektir..bu kadar yüksek hareketi sistemlere ters olarak yedirmek zordur...
17;15 itibariyle sistem al ise uzun gireceğim..ama sat ise flatim..tarhan erdemin nokta atışları meşhurdur..[/quote]
Sn. Abka, Tarhan Erdem'in birkaç gündür yayınlanan seçim sonuçları anketlerinin hala fiyatlanmadığını mı düşünüyorsunuz?
-
Tarhan ERDEM in seçim anketi sonuçlarına nereden ulaşabilirim?
-
[QUOTE=unlimitted;100330]Sn. Abka, Tarhan Erdem'in birkaç gündür yayınlanan seçim sonuçları anketlerinin hala fiyatlanmadığını mı düşünüyorsunuz?[/QUOTE]eger %47 üzeri olursa sabah 1.000 puan gap bekliyorum..o gün açılış için yurdışı pek önemli değil..
-
[URL="http://img519.imageshack.us/my.php?image=screenhunter8v.jpg]"][URL=http://img519.imageshack.us/my.php?image=screenhunter8v.jpg][/URL][IMG]http://img519.imageshack.us/img519/9596/screenhunter8v.jpg[/IMG][/URL]
Sayın Sazanın verdiği formülle şöyle bir 5 dklık çıkardım.:)))
-
nisan vade dolar ortalamayı kırmak üzere 1,6765
5 günlük ortalaması 1,6768
-
tarhan erdemin anket sonuçları..[url]http://www.aksam.com.tr/2009/03/26/haber/siyaset/1270/tarhan_erdem_den_carpici_secim_anketi.html[/url]
-
Ankette asıl önemli olan, il genel meclisi sonucudur, doğrudan genel seçimi işaret eder.
-
[QUOTE=Larossıan;100333][URL="http://img519.imageshack.us/my.php?image=screenhunter8v.jpg]"][URL=http://img519.imageshack.us/my.php?image=screenhunter8v.jpg][/URL][IMG]http://img519.imageshack.us/img519/9596/screenhunter8v.jpg[/IMG][/URL]
Sayın Sazanın verdiği formülle şöyle bir 5 dklık çıkardım.:)))[/QUOTE]
Arkadaşlar şuraya grafik koyarken biraz daha net koyun hiç bir şey anlaşılmıyor.
-
Sayın ABKA teşekkürler. Bu anket insanlarımızın yalandanağlayıp zırladığını ifade eder. Herkesin keyfi yerinde baksanıza, Timurun Fil hikayesi gibi 5 yıl yetmez en az 10 yıl daha iktidar yakışır.