[QUOTE=abka;100332]eger %47 üzeri olursa sabah 1.000 puan gap bekliyorum..o gün açılış için yurdışı pek önemli değil..[/QUOTE]
Gap aşağımı yukarımı ?
Printable View
[QUOTE=abka;100332]eger %47 üzeri olursa sabah 1.000 puan gap bekliyorum..o gün açılış için yurdışı pek önemli değil..[/QUOTE]
Gap aşağımı yukarımı ?
[quote=MMO;100338]Sayın ABKA teşekkürler. Bu anket insanlarımızın yalandanağlayıp zırladığını ifade eder. Herkesin keyfi yerinde baksanıza, Timurun Fil hikayesi gibi 5 yıl yetmez en az 10 yıl daha iktidar yakışır.[/quote]
evet eğer bu anketler doğruysa bu millete herşey müstahak.hem ağlıyorlar zırlıyorlar ondan sonrada oy vermeye gelince adres yine aynı.o zaman kendi düşen ağlamaz demek lazım.
hamdolsun korkunç zenginler yarattılar.ama kendi tayfalarına.
[quote=MMO;100338]Sayın ABKA teşekkürler. Bu anket insanlarımızın yalandanağlayıp zırladığını ifade eder. Herkesin keyfi yerinde baksanıza, Timurun Fil hikayesi gibi 5 yıl yetmez en az 10 yıl daha iktidar yakışır.[/quote]
bana kalırsa da yalandan ağlama falan değil de halkın bunlardan iyisinin olmadığını bildiğini ifade eder. bu da değişik bi yorum olabilir değil mi?
büyükşehirlerde süpriz beklemiyorum ben.
istanbul akp - ankara akp - izmir chp - bursa akp -adana mhp kazanır diyorum.
bursada nilüferde chp önde ama akp çok ciddi para harcayarak deli gibi çalışıyor,ayrıca bu ilçeye bazı yeni mahalleler dahil edildi ki seçim sonucuna etki edebilir.daha doğrusu akp burayı alırsa bu sayede almış olur.nilüferde ise eski başkan bu sefer mhp den aday ve akp ye tek rakip.kafa kafaya gidiyor şuan.büyükşehir ve osmangazi de açık ara akp önde.
millet; araba ,beyaz eşya,teknolojik alet almak için sıraya girmiş...yoksa kriz yok mu?
Aslında bu anket insanlarımızın alternatiflerden ümidi olmadığını ifade eder. Bazı kişiler koltuk sevdalarından vazgeçseler ve gerçek sosyal demokrat olsalar alternatif olur belki.
[QUOTE=MMO;100338]Sayın ABKA teşekkürler. Bu anket insanlarımızın yalandanağlayıp zırladığını ifade eder. Herkesin keyfi yerinde baksanıza, Timurun Fil hikayesi gibi 5 yıl yetmez en az 10 yıl daha iktidar yakışır.[/QUOTE]
hani bir söz var(biraz argo)deveye diken,insana.... yaraşır diye,tam öyle bir milletiz zaten ...bence...üüü
[QUOTE=hilm;100339]Gap aşağımı yukarımı ?[/QUOTE]
20 temmuz cuma günü dow çok kötü kapatmıştı..23 temmuda yurdışına bakmadan iyi gaple açılmıştık..%5 gibi..ama ben bu sefer eger %47 üzeri olursa %3 yukarı beklerim.
tabiki bu anketler dogruluğu üzerine yapılan bir yorumdur..ya yanılırsa..işte o zaman aşşağı ..sonuçta borsa gridir..
Burada çoğunluğumuz memnuniyetsizliğimizi ifade ediyoruz tabi memnun olupta bunu dile getirmeyenlerde olabilir ama şöyle bir baktığımızda çoğunluğumuz memnun değil o zaman aklıma şu geliyor acaba (akp liler vob oynamıyor mu? ) hayali seçmenleremi oy kullandırılıyor.
başa kim gelirse gelsin memleketimizin derdi bitmez..
zor bir coğrafyadayız..
bu arada bu kadar oyuda boşuna almıyor bu adamlar..3 lü koalisyon dönemini hangimiz unuttuk ?
belediyecilik anlamındada ciddi işler yapılıyor.
bu arada bal tutan parmağını yalıyor,değişmeyen tek gerçek bu..kaderimiz bu..
[QUOTE=TIFIL;100345]hani bir söz var(biraz argo)deveye diken,insana.... yaraşır diye,tam öyle bir milletiz zaten ...bence...üüü[/QUOTE]
Kriz mıriz hikaye. Kartal da oturuyorum. Elektroworld açıldı. İnsanlar gece 23:00 da sıraya girdi. Gece yağmurlu. Sabah 06:00 da açıldı. 06:15 de insanlar ellerinde kolilerle dışarı çıktılar. Ogün akşam 22:00 a kadar kuyruk devam etti.
Kurt puslu havayı severmiş. Yani bazı zenginlerin işine gelmiyor. Onlar istiyorki bir gecede dolar zengini olsunlar. Geçmişden öyle gördüler. Fakat bu kez olmayınca ağırlarına gitti.
Otomobilde insanlar kuyrukta.
Kaldıki üreticiler dışarıda mal satacak birini bulamıyorlar. Tamamen dış kaynaklı pop müzik durumu.
Hepimiz için jayırlısı.
Şuan elimizdeki en iyi ekip bu.
Bence.
[quote=SEYYAH;100340]evet eğer bu anketler doğruysa bu millete herşey müstahak.hem ağlıyorlar zırlıyorlar ondan sonrada oy vermeye gelince adres yine aynı.o zaman kendi düşen ağlamaz demek lazım.
hamdolsun korkunç zenginler yarattılar.ama kendi tayfalarına.[/quote]
Ne güzel demişler ''toplumlar hakettikleri gibi yönetilirler''. iktidara talip olan olmadığı sürece böyle devam eder..
[QUOTE=MMO;100347]Burada çoğunluğumuz memnuniyetsizliğimizi ifade ediyoruz tabi memnun olupta bunu dile getirmeyenlerde olabilir ama şöyle bir baktığımızda çoğunluğumuz memnun değil o zaman aklıma şu geliyor acaba (akp liler vob oynamıyor mu? ) hayali seçmenleremi oy kullandırılıyor.[/QUOTE]
Şahsım adıma ben memnunum.
Bir memnun olsun bari.
Alın size bir teori..
Seçimden akp % 45-50 arası oy alacak..Ama %50 den yukarı olursa
Nisana ayın da obama geldi şu geldi bu gitti. kadar herşey iyi gidecek..
Akp diyecekki anayasayı değiştirecem.. Bakın benim şu kadar oyum var
Ondan sonra sen gor gapları
arkadaşlar kolay gelsin bir şey soracaktım sayın teo sayın mbm artık yazmıyormu acaba cevap için teşekkürler.
[quote=MMO;100347]Burada çoğunluğumuz memnuniyetsizliğimizi ifade ediyoruz tabi memnun olupta bunu dile getirmeyenlerde olabilir ama şöyle bir baktığımızda çoğunluğumuz memnun değil o zaman aklıma şu geliyor acaba (akp liler vob oynamıyor mu? ) hayali seçmenleremi oy kullandırılıyor.[/quote]
aslında sizin dediğiniz gibi seçimler borsa ve vob forumlarında yapılsın iki dakka da hükümeti de seçeriz kabineyi de hatta cumhurbaşkanı da seçeriz değil mi? nasıl olsa bi büyüğün seçim sonrası dediği gibi bu milletin %47 sinin aklı yok
çıkarken çıkıştan şikayet, düşerken düşüşten şikayet, yataydan hepten şikayet zaten, bu kadar verilmez bu kadar alınmaz dönmesi lazım vs. vs. piyasanın düşeceği kesinse yükseliş lehinizedir, anlayana
[quote=YAVUZHAN;100348]başa kim gelirse gelsin memleketimizin derdi bitmez..
zor bir coğrafyadayız..
bu arada bu kadar oyuda boşuna almıyor bu adamlar..3 lü koalisyon dönemini hangimiz unuttuk ?
belediyecilik anlamındada ciddi işler yapılıyor.
bu arada bal tutan parmağını yalıyor,değişmeyen tek gerçek bu..kaderimiz bu..[/quote]
burada siyaset konuşmayı sevmiyorum ama şunu belirtmeden geçemeyeceğim.
3lü koalisyon dönemini hangimiz unuttuk sorusunun yanıtı bence şu: "herkes"!!!
bu ülke tarihinde ilk kez 1 tane de değil, 3 tane parti, siyasi intihar olduğunu bile bile -katılırsınız veya karşı çıkarsınız- bir paket yayınlamıştır.
şu anda "eldeki en iyi ekip bu" denmesine sebep olacak iyileştirmeler, o 3 parti döneminde yapılmıştır.
teknolojik veya sosyal olarak "zaten" süregelen hayat içerisinde olacak iyi şeyleri "iyi şeyler de yapılıyor" diye yorumlamak bana göre en büyük yanlışlardan birisidir ki bu yanlışa özal döneminde "adam harika şeyler yaptı bankamatikler bile onun zamanında yayıldı" denilecek kadar ileri gidilerek düşülmüştür.
son zamanlarda okuldaki hocalarımı sık anar oldum. kulakları çınlasın, bir hocamız derdi ki "bu oturduğunuz sıralara eşşeği bağlasanız mezun olur, önemli olan mezuniyetten sonra [U]yarattığınız[/U] farktır!"
akp'nin fark yarattığını söyleyen arkadaşların bence "neyi fark ettirdiklerini" de düşünsünler.
fark yaratmak kolay değildir. yeri gelir, yarattığınız fark %22 oyunuzu %1,5'a düşürür. ve bu ülke, siyasi görüşünü destekleyin ya da desteklemeyin, o insanlara çok şey borçludur.
Not:3lü koalisyon dönemindeki partilerden hiçbirisine oy atmamıştım.
biraz uzun oldu kusura bakmayın.
eur/usd paritesi gözüme berbat göründü ve dayanamayıp biraz dolar aldım unlimit..:)
[quote=jerfin;100357]eur/usd paritesi gözüme berbat göründü ve dayanamayıp biraz dolar aldım unlimit..:)[/quote]
sen asıl amerika merkez bankası toplantısından sonra €/$'ın aşağı paraşütsüz düşüşünü ve bunun USD/TL'ye yansımasını gör.[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon12.gif[/IMG]
ha bu arada ben 1,6790'dan sattım, şarjörü 1,6750den yine doldurmak için.
Akp olayına bir de şu açıdan bakalım,
Sizlerin yorumları, yani kriz yolsuzluk vb sebeple oy kaybı normal demokratik ülkelerde olur, ama bizim ülkemizde secmen iradesi ne kadar bağımsız, nüfusun ne kadarı cemaat bağıyla bir gruba dahil, nufusun ne kadarı cıkar ilişkilerile iktidara bağlı bunların da oranını bilmek gerek.
Arkadaşlar 1 Nisan da forex de yeni yarışma başlıyor.
Katılacak olan varmı.
piyasa çözen varmı marpaş la gedik bir haftadır tutuyor piyasayı ne olacak sonu bakalım yabancı yok bu aracı kurum tutuyor sonu ne olacak.
[quote=tuareg;100359]Akp olayına bir de şu açıdan bakalım,
Sizlerin yorumları, yani kriz yolsuzluk vb sebeple oy kaybı normal demokratik ülkelerde olur, ama bizim ülkemizde secmen iradesi ne kadar bağımsız, nüfusun ne kadarı cemaat bağıyla bir gruba dahil, nufusun ne kadarı cıkar ilişkilerile iktidara bağlı bunların da oranını bilmek gerek.[/quote]
formül çok basit aslında.
bu toplumda 5 gram Allah korkusu 3 gram da okuma sevgisi olsaydı, gelen her iktidar ülkeyi değiştirmek vaadiyle değil bayrağı bir sonraki iktidara başarıyla devretmek vaadiyle seçim kampanyası yürütürdü.
[B]11:49
[/B]İngiltere gsyih rakamlarının yarattığı hava ile dow future ve avrupa piyasaları bir miktar geri geldi. Dolar /$ paritesinde 1.3450 seviyelerine inişe paralel olarak başta G. Afrika rand'ı olmak üzere gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazanırken içeride de 1.6650 seviyelerine geldik. Nisan vadede 1.70 short pozisyon açmak için iyi bir seviye olarak gözükmekte, daha kısa vadede bu seviyeye yükselişe oynamak isteyen long pozisyon deneyebilir, ancak alımdan ziyade uygun görülen yerden daha orta vadeli short pozisyon açılmasını öneriyorum.
[B]11:33[/B]
Borsa endeksinde 25500-25700 aralığında dar bantta işlemler sürüyor. VOB da da; endeks kontratlarında artıda işlemler devam ederken, döviz kontratlarında da artıya geçiş var. En çok işlem gören nisan vadeli 30 endeks kontratında; %0.47 yükseliş ve 173637 açık pozisyon izlenirken,en çok işlem gören döviz kontratı olan; nisan vadeli USD'da da; % 0.12 yükseliş ve 125476 açık pozisyon var. Spot ile vadeli piyasa arasında ise; +586 puanlık fark var.
[quote=mk0202;100361]piyasa çözen varmı marpaş la gedik bir haftadır tutuyor piyasayı ne olacak sonu bakalım yabancı yok bu aracı kurum tutuyor sonu ne olacak.[/quote]
çözmesine çözdükte çözdüğümüz yönün aksine iştah var inatla :)
seçim haftası pozisyon taşımanın cezasını çekiyoruz..
sn mozkan ın düşeceğine eminsek yükseliş lehimizedir sözü benim ampülleri yaktı :)
kaldıracı ayarlayıp kısa giricem seçime..
içime acama akp burdak işlem yapıyor diyor ama pazartesi bu kurumlar gümletmesin piyasayı gelene
hayırlısı olsun.
[QUOTE=Eflatun;100337]Arkadaşlar şuraya grafik koyarken biraz daha net koyun hiç bir şey anlaşılmıyor.[/QUOTE]
Yine de benim grafikelrden anlaşılır .kom
[QUOTE=MMO;100338]Sayın ABKA teşekkürler. Bu anket insanlarımızın yalandanağlayıp zırladığını ifade eder. Herkesin keyfi yerinde baksanıza, Timurun Fil hikayesi gibi 5 yıl yetmez en az 10 yıl daha iktidar yakışır.[/QUOTE]
Tarhan erdem şunu açıkaldı dün. Halk krizin farkında olduğu kadar yapılan hizmetin de hükümetin icraatlerinin de farkında diyor. Ankette mileltvekili seçseniz kimi seçerdiniz şeklinde de soru soruılmuş. AKP, MHP, CHP oylarınıa rttırmış. Küçükelrin oyları iyice azalmış.
[QUOTE=abka;100343]millet; araba ,beyaz eşya,teknolojik alet almak için sıraya girmiş...yoksa kriz yok mu?[/QUOTE]
Dün akşam aynı şeyi ben söyledim. Tofaş araçalra %3 zam bile yapmış . Arabayı sipariş edip alabiliyormuşsunuz.
Bilgisayarcılar dün bir aylık cirolarını bir günde yapmış.
Başbakan buna uyanırsa Baykalı madara eder. "Hani iş aş istiyoruz kriz var diye yakınıyordunuz halkım araçlarını sıfırlıyor" bile diyebilir.
[QUOTE=YAVUZHAN;100342]büyükşehirlerde süpriz beklemiyorum ben.
istanbul akp - ankara akp - izmir chp - bursa akp -adana mhp kazanır diyorum.
bursada nilüferde chp önde ama akp çok ciddi para harcayarak deli gibi çalışıyor,ayrıca bu ilçeye bazı yeni mahalleler dahil edildi ki seçim sonucuna etki edebilir.daha doğrusu akp burayı alırsa bu sayede almış olur.nilüferde ise eski başkan bu sefer mhp den aday ve akp ye tek rakip.kafa kafaya gidiyor şuan.büyükşehir ve osmangazi de açık ara akp önde.[/QUOTE]
[B]Tek itirazım Ankara için, bence Ankarayı Mansur Bey alacak...[/B]
[QUOTE=falconettin;100350]Ne güzel demişler ''toplumlar hakettikleri gibi yönetilirler''. iktidara talip olan olmadığı sürece böyle devam eder..[/QUOTE]
[B]“Allah, aklını işletmeyenlerin üstüne pislik indirir” (Yûnus, 100)[/B]
[QUOTE=abka;100346]20 temmuz cuma günü dow çok kötü kapatmıştı..23 temmuda yurdışına bakmadan iyi gaple açılmıştık..%5 gibi..ama ben bu sefer eger %47 üzeri olursa %3 yukarı beklerim.
tabiki bu anketler dogruluğu üzerine yapılan bir yorumdur..ya yanılırsa..işte o zaman aşşağı ..sonuçta borsa gridir..[/QUOTE]
%5 gibi açıldıktan sonrası da önemli yurtdışı yine böyle krizin ortasında saçma salak yükseliyordu seçim sonrası krizi hatırladılar ve ikinci çöküş dalgası başlamıştı. Şimdi de dow negatif uyumsuzlukalrdan tren yaptı yüskeliyor. Uyumsuzduk düşelim derse aynı etkiyi görebiliriz bence.
[QUOTE=mk0202;100361]piyasa çözen varmı marpaş la gedik bir haftadır tutuyor piyasayı ne olacak sonu bakalım yabancı yok bu aracı kurum tutuyor sonu ne olacak.[/QUOTE]
Biri diğerinin iştiraği.
[QUOTE=VOBiX;100371]%5 gibi açıldıktan sonrası da önemli yurtdışı yine böyle krizin ortasında saçma salak yükseliyordu seçim sonrası krizi hatırladılar ve ikinci çöküş dalgası başlamıştı. Şimdi de dow negatif uyumsuzlukalrdan tren yaptı yüskeliyor. Uyumsuzduk düşelim derse aynı etkiyi görebiliriz bence.[/QUOTE] ben sadece p.tesi açılış için konuştum..yoksa ondan bir saat sonrasında bile halka arza başlarlar diye düşünüyorum..dow %25 yükselmiş..geri gelecektir..o zaman bizide aşşağı sürükleyecektir..
[QUOTE=tuareg;100359]Akp olayına bir de şu açıdan bakalım,
Sizlerin yorumları, yani kriz yolsuzluk vb sebeple oy kaybı normal demokratik ülkelerde olur, ama bizim ülkemizde secmen iradesi ne kadar bağımsız, nüfusun ne kadarı cemaat bağıyla bir gruba dahil, nufusun ne kadarı cıkar ilişkilerile iktidara bağlı bunların da oranını bilmek gerek.[/QUOTE]
Diyarbakır AKP adayına canlı yayında bağlana vatandaşın sorduğu soru :
"Bende 1500 oy var ne vaad ediyorsunuz?"
Aldığı cevap :
"Herkese vaad ettiğimdne başkaısnı vaad edemem."
Sonuç: Aşiretlerin elelrindeki oylar için aşiret liderini ikan etmek yeterli.
[QUOTE=Leblebi;100353]arkadaşlar kolay gelsin bir şey soracaktım sayın teo sayın mbm artık yazmıyormu acaba cevap için teşekkürler.[/QUOTE]
mbm arada bir sadece burada yazıyor. teo, Dantes, SEREN I ve catedral başka bir forumda yazıyor.
yine her zaman olan iş olacak muhtemelen DOW açılmadan piyasayı yukarı sürecekler.bırkamıyorlar aşağı.
Eksiler artı bakalım neadar tutacaklar garanti alışları kalmış babaların.
[QUOTE=SEYYAH;100376]yine her zaman olan iş olacak muhtemelen DOW açılmadan piyasayı yukarı sürecekler.bırkamıyorlar aşağı.[/QUOTE]
Pammık bir iki pençe sallasan olur gibi. :D