BAKANLAR KURULU TOPLANDI
BAKANLAR KURULU, BASBAKAN RECEP TAYYIP
ERDOGAN'IN BASKANLIGINDA TOPLANDI.
BASBAKANLIK MERKEZ BINA'DAKI TOPLANTI SAAT 15.45'DE BASLADI.
-AA-
Nihayet Akıllarına geldi...
Printable View
BAKANLAR KURULU TOPLANDI
-AA-
Nihayet Akıllarına geldi...
35600 - 28350 düşüşünün tepkisi 32525 ile sonlanmış olabilir..? karar vermek için erken olsada bu hafta içinde önemli ipuçları alabiliriz..
o yüzden kısa treninden halen inmiyorum..
31650 üstüne çıkabilecek bi hareket gelişirse kısa pozisyonumu kapatır flat duruma geçerim.yeni uzun için şartım 32525 üzerine göstergelerin desteğiyle çıkabilecek bir piyasadır..
31650 seviyesi altında işlem gördüğümüz sürece 30900 ve 30450 seviyeleri düşüş hedefleri olacaktır.
[IMG]http://i40.tinypic.com/2po30br.gif[/IMG]
[QUOTE=jerfin;100670]baktım aşağı bırakmıyorlar, 31.250 den bende kapattım kısaları...
imf sonuçlanana kadar artık güniçi takılacağım...[/QUOTE]
ben onuda yapmıycam flat kalcam.:o
[quote=unlimitted;100686]7410,
dolar long var elimde, genel portföyde maliyet 1,6915. ama ben çok fazla al-sat yapıyorum.
orta vadede dolar long bence. ama şu anda 10 pips bile güzel kardır..[/quote]
az miktarda aldım bende.14 günlük ortalamayı kırarsa çoğaltıcam
[quote=enorton;100685]Kısalar daha mı şanslı oluyor bu durumda?[/quote]
hangi vade için sorduğunuza bağlı.
orta vade için(5-10 gün) bence öyle...
ben günlük işlem yaptığım için, şu anda long da olabilirim. ama belirli vadelerdeki aklımdaki daha büyük trendlerle ters pozisyonlarımda hep rahatsız olurum.
şu anda long açarsam, 200-250 puana fit olur shorta dönerim ve çok daha rahat olurum.
[QUOTE=unlimitted;100679]lem bu DSI'cilerin sinyal sistemi çok sağlam ya.
7.000 kontrat 32.075 cıvarından zart diye verdiler, 32.300lerde azıcık stoploss yapar gibi göründüler. ama çoğunu bıraktılar.
seçimden sonra böyle olacağını biliyorlardı.
ne zaman agresif bi işlem yapsalar, terste de kalsalar beklerlerse (ki genelde bekliyorlar) mutlaka pozisyonu karla kapatıyorlar.[/QUOTE]
Cuma günü showu yapan GARANTİ idi.
[QUOTE=abka;100684]ama unutmayın ki akp%50 alsaydı yukarı 1000 puan gap olurdu..anketler yaktı beni(gerci sistemde aldaydı)..
papaz hergün pilav yemez..2007 seçiminde uzundum..o zaman 3.500 puan gaple yukarı açılmıştık..[/QUOTE]
Bence yatay olurduk çünkü yurtdışı perişan. bugtünkü düşüş sadece seçim düşüşü değil.
cuma günü garanti 32 bin ortalamalı 12500 kısayla girdi haftasonuna ve seçimlere..
bugünde 3500 kontrat net kısası var..
30/03 15:58 *s&p, "abd otomotiv şirkeleri için iflas riski yüksek kalmaya devam ediyor"
[QUOTE=activex31;100687]BAKANLAR KURULU TOPLANDI
-AA-
Nihayet Akıllarına geldi...[/QUOTE]
Kabineyi revize edeceğim dedi zaten.
[quote=VOBiX;100692]Cuma günü showu yapan GARANTİ idi.[/quote]
bahsettiğim gün cuma değildi zaten.
ya çarşamba ya da perşembeydi.
hatta ben cuma günklü garantinin hareketinde demiştim ki "garantideki hareketi yapan grup DSI ile aynı değilse ne olayım!"
:)
Burayı okuyan py ye mesaj ,
31450 deki 774 poz satışın 500 ü saganagın , buyursun alsın,
kURUMUNU da yazayım , garanti.
pİYASA tamemen seçime oynadı , ellerinde patladı , şimdi kullanabilecekleri bir tek imf kaldı .
[quote=saganak;100698]Burayı okuyan py ye mesaj ,
pİYASA tamemen seçime oynadı , ellerinde patladı , şimdi kullanabilecekleri bir tek imf kaldı .[/quote]
PY ye rest he :) vay be :..:
[QUOTE=saganak;100698]Burayı okuyan py ye mesaj ,
pİYASA tamemen seçime oynadı , ellerinde patladı , şimdi kullanabilecekleri bir tek imf kaldı .[/QUOTE]
Valla fazla kasmasalar iyi olur derim:..:, akşama obama nın açıklamaları piyasaları yukarı uçurabilir:) yüksek ihtimal uçuracak görülüyor, benden söylemesi+. py nin yerine ben cevap verdim ama kusura bakmayın artıkın sn. saganak, yinede kasmak istiyolarsa kendileri bilir, saygılar...
pİYASA tamemen seçime oynadı , ellerinde patladı , şimdi kullanabilecekleri bir tek imf kaldı .[/quote]
Seçimden ziyade dowa oynuyor gibi geliyor, seçimi uzunları döküp kısa açtırmak için kullanmış olmasınlar.
500 kontrat açabilen adam bana göre PY'dir zaten. :D
EFG ve Credit alıcı tarafında, bu vobu çok fena döndürüyolar, çocuk oyuncağı bu dönüşler, dolap döndürseler bundan daha zor dönerdi:), yönden emin olmayan flat kalsın bence, sonra vay ben kapatacaktım, vay ben terse yatacaktım yok bu işte, zaman mefhumu çok önemli diyorum:) saygılar...
[quote=aslan;100701]Seçimden ziyade dowa oynuyor gibi geliyor, seçimi uzunları döküp kısa açtırmak için kullanmış olmasınlar.[/quote]
Kısa açtırmaya zorlasalar makası bu kadar ekside tutmazlar ,
Makas neden bu kadar vadeli aleyhine bu kadar ekside ? Çünkü insanları kısa açtırmaya korkutuyorlAr , tam tersi yani.
çok çok cuma açtıgım yeni kısaların karını alırlar. mal orada hiçte silmedim buyursun alsınlar.
[QUOTE=bull market;100700]Valla fazla kasmasalar iyi olur derim:..:, akşama obama nın açıklamaları piyasaları yukarı uçurabilir:) yüksek ihtimal uçuracak görülüyor, benden söylemesi+. py nin yerine ben cevap verdim ama kusura bakmayın artıkın sn. saganak, yinede kasmak istiyolarsa kendileri bilir, saygılar...[/QUOTE]
30.03.2009 09:48:24 OBAMA, GENERAL MOTORS VE CHRYSLER'IN YENİDEN YAPILANMA PLANLARINI REDDETTİ
30.03.2009 16:02:51 S&P, "ABD OTOMOTİV ŞİRKELERİ İÇİN İFLAS GİTME RİSKİ YÜKSEK KALMAYA DEVAM EDİYOR"
Böyle haberler varken ve Obama bunu reddettiğini açıklamışken akşama ne olacak da uçuracak?
Bu hafta yine Tarımdışı istihdam verileri var.
30.03.2009 16:17:12 GOLDMAN SACHS, S&P 500 ENDEKSİ'NİN KISA VADEDE 700-800 BANDINDA KALMASINI BEKLİYOR
Goldman Sachs analisti David Kostin, kısa vadede S&P 500 Endeksi'nin 700-800 puan bandında kalmasını belediklerini söyledi. Goldman Sachs'in, S&P 500 için yıl sonu tahminini ise 940 puan.
sn. saganak 5.5.5 imkb-30 spot hedefi hala 19.000 de mi..değişen bir şey var mı..
şaka gibi bir gün
en son 2 ocak günü böyleydi
ip gibi dizili fiyatlar
bugün onu da arattı
yazık harcanan zamana işgücüne
[QUOTE=VOBiX;100706]30.03.2009 09:48:24 OBAMA, GENERAL MOTORS VE CHRYSLER'IN YENİDEN YAPILANMA PLANLARINI REDDETTİ
30.03.2009 16:02:51 S&P, "ABD OTOMOTİV ŞİRKELERİ İÇİN İFLAS GİTME RİSKİ YÜKSEK KALMAYA DEVAM EDİYOR"
Böyle haberler varken ve Obama bunu reddettiğini açıklamışken akşama ne olacak da uçuracak?[/QUOTE]
O haber eskidi vobix:))), şimdi bugün kurtarma planları tekrardan ele alınacak, akşama ABD piyasalarının kuyruğu kopabilir, tabii sabahada bizmki:))), saygılar..
[quote=abka;100709]sn. saganak 5.5.5 imkb-30 spot hedefi hala 19.000 de mi..değişen bir şey var mı..[/quote]
Syn abka , 5 e başlayamadıkki bir türlü ,
Tabiki 5 e nereden başlayacagımız önem kazanıyor , Eger imkb 100 de 4 25760 da bitti ise , ( bekleyip görecegiz ) , 5.5.1 buradan saymak gerekecek . O zaman 5 in bütün sayımları degişir.
Şimdi sözkonusu şirketlerin yeniden yapılanma planları reddedilidi ya, arkasından bu yeniden yapılanma planları düzeltilecek ve düzeltile düzeltile orta yol bulunacak, işte bu orta yol bulma işi bugün olması yüksek ihtimal diyorum, reddedilen yeniden yapılanma planlarında beğenilmeyen noktalar çıkarıldımı iş biter diye düşünüyorum, sanırım bu şirketler hakkındada son olarak yurtdışında böyle bir beklenti oluşacak, ama bizim piyasa kapanacak, işin garip tarafı bizde oluyor hep, saygılar...
dolar longları 1,7120den kapandı.
kontratların alayında flat!
şimdi biraz arkamıza yaslanalım...
Ben henüz 4 ün bitmediğini düşünüyorum, 4 ün son çıkışını yapıcaz, ama ağır ama sert, 3 dalgalık mı 5 veya 7 dalgalık bir yapıdamı 4 tepesi olacak göreceğiz, ama şu haliyle 4 çok güdük kalıcak, ama 5 için aceleye gerek varmı ki? sanmam ama, bakalım bu hafta G20 var, bizim için IMF var, varda var, belki yatay bir hafta geçireceğiz, saygılar...
en son imf haberi oncesi piyasayı bu kadar tutmuşlardı...
Bence bir haber bekleniyor yada tuzak kuruyorlar...
flat flat flat
[QUOTE=saganak;100705]Kısa açtırmaya zorlasalar makası bu kadar ekside tutmazlar ,
Makas neden bu kadar vadeli aleyhine bu kadar ekside ? Çünkü insanları kısa açtırmaya korkutuyorlAr , tam tersi yani.
çok çok cuma açtıgım yeni kısaların karını alırlar. mal orada hiçte silmedim buyursun alsınlar.[/QUOTE]
çarşamba günü tuprs temettü verecek ve fiyatı 14'e inecek.. o zaman direk XU030 un değeri düşeceği için makas azalacak.. bunu da hesaba katıyor py..
30.03.2009 16:38:55 YORUM-VADELİ İŞLEM VE OPSİYON BORSASI(OYAK YATIRIM)
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nda (VOB), şu ana kadar 493.7
milyar YTL'lik işlem hacmi gerçekleşirken, açık pozisyon sayısı
319 bin 25 oldu.
Oyak Yatırım Vadeli İşlemler Piyasası Müdür Yardımcısı Deniz
Kumcuoğlu, yurtdışındaki satışlara paralel olarak Nisan vadeli
Endeks 30 sözleşmesinin güne alıcılı bir başlangıç yaptığını dile
getirdi.
Deniz Kumcuoğlu, Nisan vadeli Endeks 30 kontratında, 31500
bölgesinin kısa vadeli trend değişim seviyesi olduğunu vurgulayarak,
"Kontrat bu seviyenin altında işlem görmeye devam ediyor" diye
konuştu.
Kumcuoğlu, endeks kontratlarında 31500 bölgesi yukarı yönlü
kırılmadığı sürece, aşağı yönlü satış baskısının devam edeceği
öngörüsünde bulundu.
30.03.2009 16:42:08 *s&p, macaristan'ın kredi notunu düşürdü, görünüm negatif
[quote=jerfin;100717]çarşamba günü tuprs temettü verecek ve fiyatı 14'e inecek.. o zaman direk XU030 un değeri düşeceği için makas azalacak.. bunu da hesaba katıyor py..[/quote]
Syn jerfin bildigim kadarıyla temettü ödemeleri endeksi etkilemez, Çünkü fiyat düşüyor gözüksede ,bu ödenen temettüden dolayı bir düzeltme yani endeksi etkilemez ,
[IMG]http://www.resimage.net/out.php/i21_dowfutur.png[/IMG]
dow kısa vadeli yükseliş kanalını aşağı yönde ihlal ederek başladı işlemlere..
göstergedeki zayıflık dikkat çekici ve vob taki görünüme benzer..
7670 - 7470 aralığında dalgalanabilir kısa vadede.
7470 altında satışlar derinlik kazanır..
[IMG]http://i44.tinypic.com/2n70cn8.gif[/IMG]
[QUOTE=saganak;100720]Syn jerfin bildigim kadarıyla temettü ödemeleri endeksi etkilemez, Çünkü fiyat düşüyor gözüksede ,bu ödenen temettüden dolayı bir düzeltme yani endeksi etkilemez ,[/QUOTE]
ben etkiliyor biliyorum sn. sağanak.. elinde tuprs olan yatırımcı için farketmiyor, çünkü hesabına aradaki fark kadar temettü geçiyor.. ama endeks değerini aşağı çekiyor diye biliyorum..
[color=#FF0000][b] 30.03.2009 16:48:58 ALMANYA'DA AÇIĞA SATIŞ YASAĞI 31 MAYIS'A KADAR UZATILDI [/b][/color]
Almanya'da finans sektörü gözetim ve denetim kuruluşu BaFin, çıplak açığa satış yasağını 31 Mayıs'a kadar uzattığını bildirdi. Çıplak açığa satış yasağı 11 Şirket için uygulanacak.
yuh diyorum
fdow %1 daha aşağı geldi, vob aynı yerde.
iyi ki flatlemişiz. yoksa uyuz olurdum!
Mesajı silince ilk sayfaya dönmüşüm Gökhanın emsajlar var bir de yasaklanmış yazıyor. Ne zaman affedildi de yine yasaklandı derken ilk sayfada olduğumun farkına vardım.
[quote=VOBiX;100725][COLOR=#ff0000][B] 30.03.2009 16:48:58 ALMANYA'DA AÇIĞA SATIŞ YASAĞI 31 MAYIS'A KADAR UZATILDI [/B][/COLOR]
Almanya'da finans sektörü gözetim ve denetim kuruluşu BaFin, çıplak açığa satış yasağını 31 Mayıs'a kadar uzattığını bildirdi. Çıplak açığa satış yasağı 11 Şirket için uygulanacak.[/quote]
Sec de şu kararı verse kısacılar üzülür ama bence en iyi bu yoksa shortlayacak yerde kalmayacak