Dow jones future güncel
[IMG]http://www.resimage.net/out.php/i26_dowfutur.png[/IMG]
Printable View
Dow jones future güncel
[IMG]http://www.resimage.net/out.php/i26_dowfutur.png[/IMG]
[B] [/B]
[B] [/B]
[B]MEVZU BUYDU... Oldu bitti mşallah..Bugün açılışımız güzel ve hoş olur ... IMF mevzusu gündeme düşerse de daha da bir hoş olur..Anlaşmadan sonra ise FOŞŞŞŞŞŞŞ olur...(Excali; pirelerinin kanatlarına kramp girdi...Bu kadar tembellik yaparsan ilk haberi ben geçerim böyle)[/B]
[B]Dünya devi borsaları sastı! [/B]
[IMG]http://haber.gazetevatan.com/newpics/news/300320092248281620692.jpg[/IMG][B][FONT=Arial]İflasa sürüklenen ekonominin dev ismi İMKB'nin de yüzde 2.15 oranında düşmesine sebep oldu[/FONT][/B]
[FONT=Arial, Verdana, Helvetica, sans-serif][SIZE=2]Yerel seçim sonuçlarının ardından ilk işlem gününde İMKB yüzde 2.15 düşerken dolar yüzde 2.7 yükselerek 1.70 TL’yi aştı.
Tüm Türkiye’nin nefesini tutarak izlediği yerel seçimlerin ardından ilk işlem gününde borsa yüzde 2.15 düşerken dolar 1.70 TL’yi aştı. Ancak piyasalarda bozulan havanın nedeni haftasonu yapılan yerel seçimden çıkan sonuçlar değil ABD’de Obama yönetiminin otomotiv devleri General Motors (GM) ve Chrysler’in planlarını reddetmesi. ABD Başkanı Barack Obama’nın, hükümetten daha fazla yardım almak isteyen GM ve Chrysler’in yeniden yapılandırma planlarını yeterli bulmaması ve iki şirketin de iflasa gidebileceğini belirtmesi piyasalara bomba gibi düştü. Hazine Bakanı Timothy Geithner’ın bankalardaki sorunlu varlıkların temizlenmesine yönelik planıyla uçuşa geçen borsalarda yön bir anda tersine döndü. Avrupa borsalarında yüzde 4’e varan kayıplar yaşanırken Wall Street de güne yüzde 3 civarında kayıpla başladı.
Geithner’ın bazı Amerikan bankalarının büyük miktarda devlet yardımına ihtiyacı olacağını söylemesi de piyasalarda moralleri iyice bozdu. Dış piyasalardan esen olumsuz rüzgarların etkisiyle dün bir ara 24.846 puana kadar inen İMKB, günü yüzde 2.15’lik kayıpla 25.143 puandan tamamladı. Doların uluslararası piyasalarda hızla değer kazanması özellikle geçen hafta 1.37’lere kadar çıkan euro/dolar paritesinin 1.31’li seviyelere inmesi içeride de etkili oldu. Cuma günü 1.6680 TL’den kapanan dolar yüzde 2.7 (4.5 kuruş) artarak 1.7130 TL’ye kadar tırmandı. Dolar günü ise 1.7020 TL seviyelerinden tamamladı[/SIZE][/FONT]
[B]Günaydın,[/B]
[B][U]31 Mart Salı Yurtdışı Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
[U][B]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi [/B][/U]
GER ILO İşsizlik Oranı (Şub) 9:00 %7,3 Orta
[U]GER İşsizlik Oranı Değişimi (Mar) 10:55 53K 40K Yüksek [/U]
[U]GER İşsizlik Oranı (Mevsimsellikten Arındırılmış) (Mar) 10:55 %8,0 %7,9 Yüksek [/U]
GBP Hizmet Sektörü Endeksi (3a/3a) (Oca) 11:30 -%1,0 -%0,9 Düşük
[U]EUR Tüketici Fiyat Endeksi (Tahmin) (y/y) (Mar) 12:00 %0,9 %1,2 Yüksek [/U]
USD S&P/Case-Shiller Bileşik 20 Endeks (y/y) (Oca) 16:00 -%18,5 -%18,55 Orta
USD S&P/Case-Shiller Konut Fiyat Endeksi (Oca) 16:00 150,66 Düşük
USD Fed-Stern'in Konuşması 16:00 Orta
USD Chicago PMI Endeksi (Mar) 16:45 34,7 34,2 Düşük
[U]USD Tüketici Güven Endeksi (Mar) 17:00 28 25 Yüksek[/U]
USD NAPM-Milwaukee (Mar) 17:00 29 Düşük
USD Fed-Plosser'in Konuşması 20:00 Düşük
[B][U]Bazı Bilançolar[/U][/B]
Fortis(FORB.BR) ---$ 08:30 TSI
[B][U]Türkiye Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
TÜİK, 4Ç08 GSYİH verilerini açıklayacak
TÜİK, Şubat ayı dış ticaret verilerini açıklayacak
TÜİK, 4Ç08 dönemi brüt dış borç stoğu verilerini açıklayacak.
Hazine, Şubat ayı konsolide bütçe verilerini açıklayacak.
[B]Bol Kazançlar..[/B]
Fortıs holdıng'ın 2008 yılı net zararı 28 mılyar euro
-matrıks-
[quote=Astatin;100785]
[B]Excali; pirelerinin kanatlarına kramp girdi...Bu kadar tembellik yaparsan ilk haberi ben geçerim böyle)[/B]
[/quote]
[B]As - Titan Holding[/B],:D
Pireleri sana eğitime gönderiyorum. Bilgin olsun..:D
[FONT=TimesNewRomanPSMT][LEFT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT] Grafikte görüldüğü gibi [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]İ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]MKB30 spot endeks, hareketli ortalamalar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n yukar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]yönde birbirini [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]keserek[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT] ve net bir yükseli[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ya[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ayarak ilk hedefi olan 32500’ün üzerine do[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ru yapt[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]son bir kaç günlük hamle sonras[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]Cuma günü bu seviyenin üzerinde kapan[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]yapmay[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ba[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]arm[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]t[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]. Ancak dün genel olarak uluslararas[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]borsalardaki olumsuz hava ve seçim sonras[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]iktidar partisindeki oy kayb[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]gibi sebeplerle [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]İ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]MKB30 spot endeksin tekrar 32500 seviyesinin alt[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]na gelse de dü[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ü[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]yurtd[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ndaki kadar sert olmad[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT].[/LEFT]
[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][LEFT]
İ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]MKB30 spot endeks 31000 seviyesinin alt[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]na gelmedikçe k[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]sa vadeli yükseli[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]potansiyelinde bir de[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]i[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]im beklememeli...![/LEFT]
[/FONT]
Günaydın.
31.160 ortalamalı LONG lar 400 den kapandı.ne halleri varsa görsünler...
günaydınlarr herkese
enorton bey geçmiş olsun, olan tampona olsun.
dow yine serbest düşüş modundaymış gece:)
[QUOTE=traderx;100792]günaydınlarr herkese
enorton bey geçmiş olsun, olan tampona olsun.
dow yine serbest düşüş modundaymış gece:)[/QUOTE]
Teşekkürler, çok sağolun...
[QUOTE=enorton;100793]Teşekkürler, çok sağolun...[/QUOTE]
geçmiş olsun enorton ..
dünkü poza devam .. altın kısa ... endeksler ralli altın şelale ..
ankette oylarınızı kullanın ..
[URL="http://www.voborsa.com/forum/anket-t5212.html?t=5212"]http://www.voborsa.com/forum/anket-t5212.html?t=5212[/URL]
[QUOTE=enorton;100675]Yaklaşık 4 saattir ekran başında yoktum , şimdi geldim. Nedir bu durum :) Ne yukarı ne aşağı, Seçim öncesi sistem AL olmasına rağmen Satta girmemi söyleyen hislerim, sanki yukarı olacak ve bizim vadeli Yurt dışını bekliyor diyor...[/QUOTE]
Evet dün akşam sistem de histem de long konumundaydı, bence yurtdışı çok bozmadıkça yön yukarı. Bu seçim sonuçları imf ile anlaşma ihtimalini kuvvetlendirdi diye yukarı götürücekler piyasayı. 1 aydır yurt dışı giderken biz gitmiyorduk ve herkes ağalar bu vadede ağzına kadar short diyordu. Ben de şunu soruyorum ağalar shortsa, dün seçim sonuçlarına ve yurt dışına rağmen neden en az düşen borsa bizdik? Bugün neden yukarı gidiyoruz? Eğer ağalar short olsa idi dün en az %5 eksi yaparlardı. Tabi bunların hepsi boş bence, sn sazan ın dediği gibi PY yoktur Piyasa vardır...
herkese günaydın.
sn. edward geçmiş olsun.
Ülke Gerçekleşen Beklenti Önceki
TR GSYİH, 4.çeyrek -%6,2 -%5,8 %0,5
GSYİH 2008 yılında %0,7 olan beklentilerden iyi %1,1 oranında arttı.
ahanda altın graflar .. desteği falan kalmadı bu onsun .. düşmesi lazım .. şelale şelale şelale .. .
[URL=http://img27.imageshack.us/my.php?image=adsz2cgg.jpg][IMG]http://img27.imageshack.us/img27/922/adsz2cgg.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://img27.imageshack.us/my.php?image=adsz1rhj.jpg][IMG]http://img27.imageshack.us/img27/8391/adsz1rhj.jpg[/IMG][/URL]
unlimit 1.70 den girdim yine dolara:)
kolay gelsin,iyi seanslar !
[QUOTE=unlimitted;100797]herkese günaydın.
sn. edward geçmiş olsun.[/QUOTE]
Teşekkürler sağolun...
Sn enerton geçmiş olsun.
[quote=jerfin;100800]unlimit 1.70 den girdim yine dolara:)[/quote]
geç kalmışsın 1,6990 :..:
bu kez IMF bi yamuk yapmazsa 1,90a kadar tutarım gibi geliyo.
ama endeksi hızlı aldılar. endeksle olan korelasyon bozuldu.
dikkatli olmak lazım.
1,6970'in altı baya bi boş.
bi de alanın akbank olmasından hoşlanmadım...
VOB 60 dk'lık grafik. Yön tam anlamı ile belirsiz.
Grafikteki yükselen trend çizgilerine göre trade etmek bugün için daha uygun olacak gibi.
Bol Kazançlar.
[URL=http://img9.imageshack.us/my.php?image=vob60e.png][IMG]http://img9.imageshack.us/img9/8829/vob60e.png[/IMG][/URL]
tadı tuzu kalmadı ya piyasanın.şöyle güzel bir trend oluşmuyor.bi düşüyor bi çıkıyor...2 ileri 1 geri...1 ileri 2 geri...
ne biçim iş anlamadım gitti.
neden kimse yazmıyor .. çok sessiz oldu ortalık .. üüü
[quote=selçuklu;100807]neden kimse yazmıyor .. çok sessiz oldu ortalık .. üüü[/quote]
abi en güzelini sen söylemişsin dün işte.
millet yediği gap'i gün içindeki hareketlerle çıkaramıyor ki.
gün içinde 300 puan aynı yönde hareket görsek "ohaa nooluyo haber mi var" der olduk.
eskiden işlem hacminde rekor üzerine rekor kıran ben bile işlem yapmaz oldum.
bundan 8 ay önce sabah geldiğimde bi yöne yazardım 50 kontrat. tersi yönüne de yazardım 100 kontrat. her cover noktam aynı zamanda ters pozisyon noktam olurdu. o kadar çok işlem yapardım.
şimdi açıyorum bi yönde, üç kuruş kar edene kadar bekle Allah bekle.
yakında kimse işlem yapmayacak, bu PY dediğimiz grup da birbirini öpüp duracak.
böyle giderse VOB'un kaldıracı büyüteceğini düşünüyorum.
aksi taktirde gün içinde 250 puana kimse oynamaz olacak.
millet gap yemekten tırsar oldu. gece pozisyonda kalan adam kalmayacak yakında.
[URL="http://img22.imageshack.us/my.php?image=trenf.jpg]"][URL=http://img22.imageshack.us/my.php?image=trenf.jpg][/URL][IMG]http://img22.imageshack.us/img22/2039/trenf.jpg[/IMG][/URL]
Gidişata devam ediyor bakalım nerde dur diyecek.:o
[QUOTE=unlimitted;100808]abi en güzelini sen söylemişsin dün işte.
millet yediği gap'i gün içindeki hareketlerle çıkaramıyor ki.
gün içinde 300 puan aynı yönde hareket görsek "ohaa nooluyo haber mi var" der olduk.
eskiden işlem hacminde rekor üzerine rekor kıran ben bile işlem yapmaz oldum.
bundan 8 ay önce sabah geldiğimde bi yöne yazardım 50 kontrat. tersi yönüne de yazardım 100 kontrat. her cover noktam aynı zamanda ters pozisyon noktam olurdu. o kadar çok işlem yapardım.
şimdi açıyorum bi yönde, üç kuruş kar edene kadar bekle Allah bekle.
yakında kimse işlem yapmayacak, bu PY dediğimiz grup da birbirini öpüp duracak.
böyle giderse VOB'un kaldıracı büyüteceğini düşünüyorum.
aksi taktirde gün içinde 250 puana kimse oynamaz olacak.
millet gap yemekten tırsar oldu. gece pozisyonda kalan adam kalmayacak yakında.[/QUOTE]
aynen dedğin gibi unlimitted.. bu kaldıraç ve böyle seanslar sürerse .. kimse kalmaz vobda .. hiç bir özelliği kalmadı ..endeks kontratoları future piyasa özelliğini yitirmek üzere ... hayırlısı olsun ..
piyasa sapıttığı için bizde sapıttık :D
acaba beyle mi?
xu30 haftalık...çözemedik getti piyasayı :o
[url=http://xs.to][img]http://xs537.xs.to/xs537/09142/xu30310309476.png[/img][/url]
[quote=selçuklu;100807]neden kimse yazmıyor .. çok sessiz oldu ortalık .. üüü[/quote]
walla seyyah unlimitted e katılıyorum ben abi.ben bundan 6 ay öncesini bilmiyorum atbi nasıldı (yeni işlem yapmaya başladım)ama sabahtan beri bekle allah bekle trene binecek yer bulamıyorum.bindiğimde de zarar yazıyorum.
Cbaykusun sistemini uygulamaya çalışıyodum ama zor oluyo biraz.Bende dolar kontratında işlem yapmaya başladım.En azından zararım az olsun diye..Geceye poz taşımakta daha rahat oluyo..
Mesela dolar dün 14 günlük ortalamayı yukarı denedi 2-3 sefer.Bi denemesindede baya yukarı geçti.kaptırdı gitti dersin.sonra geri geldi ortalamanın oralarda dolandı gene.o ara dolar aldım.geceye taşıdım.sabah - açtı.
[quote=7410;100812]walla seyyah unlimitted e katılıyorum ben abi.ben bundan 6 ay öncesini bilmiyorum atbi nasıldı (yeni işlem yapmaya başladım)ama sabahtan beri bekle allah bekle trene binecek yer bulamıyorum.bindiğimde de zarar yazıyorum.
Cbaykusun sistemini uygulamaya çalışıyodum ama zor oluyo biraz.Bende dolar kontratında işlem yapmaya başladım.En azından zararım az olsun diye..Geceye poz taşımakta daha rahat oluyo..
Mesela dolar dün 14 günlük ortalamayı yukarı denedi 2-3 sefer.Bi denemesindede baya yukarı geçti.kaptırdı gitti dersin.sonra geri geldi ortalamanın oralarda dolandı gene.o ara dolar aldım.geceye taşıdım.sabah - açtı.[/quote]
eğer yeni işlem yapmaya başladıysan dolarda dikkatli ol derim 7410.
çok can yaktıkları dönemler olmuştur. geçmiş grafiklerden görebilirsin. kademe altlarını veya üstlerini bir boşaltıyorlar, hareketler inanılır gibi değil.
2 hafta önce iş bankası ve akbank 1 günde toplam 55.000 kontrat sattılar.
terste kalanın vay haline. 5 pips bile kafasını kaldıramadı dolar resmen. zaten geldiği hali görüyoruz.
hareketler çok sert ve ani oluyor. dolarda kol kesmekten çekinen adamın kafasını keserler!
bak mesela sabah - açtı dolar.zarar yazdı.yukarı denedi denedi gidemedi.aşağı gidicek heralde dedim.zararlı verdim elimdeki dolarları.kısa açtım.az bişey gitti bekliyo şimdi.ne aşağı ne yukarı anlıcan..
[QUOTE=7410;100812]walla seyyah unlimitted e katılıyorum ben abi.ben bundan 6 ay öncesini bilmiyorum atbi nasıldı (yeni işlem yapmaya başladım)ama sabahtan beri bekle allah bekle trene binecek yer bulamıyorum.bindiğimde de zarar yazıyorum.
Mesela dolar dün 14 günlük ortalamayı yukarı denedi 2-3 sefer.Bi denemesindede baya yukarı geçti.kaptırdı gitti dersin.sonra geri geldi ortalamanın oralarda dolandı gene.o ara dolar aldım.geceye taşıdım.sabah - açtı.[/QUOTE]
benim hatırladığım böyle bir uyuz piyasa 2006 nın 8.9. ayında olmuştu .. .geçecek tabi bu böyle devam edemez ...
[quote=unlimitted;100813]eğer yeni işlem yapmaya başladıysan dolarda dikkatli ol derim 7410.
çok can yaktıkları dönemler olmuştur. geçmiş grafiklerden görebilirsin. kademe altlarını veya üstlerini bir boşaltıyorlar, hareketler inanılır gibi değil.
2 hafta önce iş bankası ve akbank 1 günde toplam 55.000 kontrat sattılar.
terste kalanın vay haline. 5 pips bile kafasını kaldıramadı dolar resmen. zaten geldiği hali görüyoruz.
hareketler çok sert ve ani oluyor. dolarda kol kesmekten çekinen adamın kafasını keserler![/quote]
şurda iki ay olmamıştır işlem yapmaya başlayalı..
stop koyuyorum.emirleri önceden gönderiyorum.işte kendimce önlem almaya çalışıyorum...
ama şu bi gerçekki..iki aydır pek bi keyif alamadım...
şu var genelde büyük dereceli DİP lerde büyük korku ve panik TEPE lerde ise coşku olur.75.000 vadeliyi hatırlayın 100.000 hedefleri havada uçuşuyordu.
oysa bizim piyasa böylesine büyük bir düşüşü sonlandıracak şekilde bir korku ve panik görmedi.bu beni düşündürüyor.
diğer taraftada sanki hoop dur nereye gidiyorsun dercesine bilmem kaç yıllık trend desteğinden çevrilmiş bir piyasa var.
zor dava...valla en iyisi sımsıkı sarılmak sisteme.
şimdi sayarak işlem yapıyoruz ama 2 farklı olasılık var.piyasa döndü dibi gördü diye LONG a yatkın olsak öperler.piyasa DİP görecek daha bu iş bitmedi diye SHORT tarafa yüklensek yine öpebilirler.
o nedenle içinde bulunduğumuz çıkmazda SİSTEM kılavuzumuz olacak.evet zarar yazdırıyor namussuz sistemler ama oluşacak bir trendide ancak onlar yakalar.
kızmayın sistemlerinize,üzmeyin onları yoksa daha feci çarparlar .dng
[quote=7410;100816]şurda iki ay olmamıştır işlem yapmaya başlayalı..
stop koyuyorum.emirleri önceden gönderiyorum.işte kendimce önlem almaya çalışıyorum...
ama şu bi gerçekki..iki aydır pek bi keyif alamadım...[/quote]
zamanlaman biraz şanssız olmuş. son 5-6 aydır VOB'un her kontratı için aynı şey geçerli. dandik!
ben sabah 1,6990'dan longladım, 1,7020den kapa+short yaptım, 1,7000dan kapattım.
eskiden olsa bu hareketleri çok ciddi kontrat miktarları ile yapardım. kademeler de ona müsaade ederdi.
şimdi 100 kontrat satsan kademeyi kendin düşürüyorsun zaten çünkü kimse işlem yapmıyor. almıyor, satmıyor. bu gidişle altın kontratına çevirecekler...
bi de hareketler anlamsız. borsanın temel kuralı, beklentiyi satın al, gerçekleşmeyi sat.
yani eskiden öyleydi.
şimdiki kural: bi yöne pozisyon aç, 2 kademe görünce şükret kapat ve yeni pozisyon açmak için 3 saat bekle.
2 nisana kadar göçmez bu dünya piyasaları..
[quote=SEYYAH;100817]şu var genelde büyük dereceli DİP lerde büyük korku ve panik TEPE lerde ise coşku olur.75.000 vadeliyi hatırlayın 100.000 hedefleri havada uçuşuyordu.
oysa bizim piyasa böylesine büyük bir düşüşü sonlandıracak şekilde bir korku ve panik görmedi.bu beni düşündürüyor.
diğer taraftada sanki hoop dur nereye gidiyorsun dercesine bilmem kaç yıllık trend desteğinden çevrilmiş bir piyasa var.
zor dava...valla en iyisi sımsıkı sarılmak sisteme.
şimdi sayarak işlem yapıyoruz ama 2 farklı olasılık var.piyasa döndü dibi gördü diye LONG a yatkın olsak öperler.piyasa DİP görecek daha bu iş bitmedi diye SHORT tarafa yüklensek yine öpebilirler.
o nedenle içinde bulunduğumuz çıkmazda SİSTEM kılavuzumuz olacak.evet zarar yazdırıyor namussuz sistemler ama oluşacak bir trendide ancak onlar yakalar.
kızmayın sistemlerinize,üzmeyin onları yoksa daha feci çarparlar .dng[/quote]
birisi göndermişti, sistem 8.250 puan terste kalmış ama yine de piyasa bir süre sonra (ne kadar sonra hatırlamıyorum) o yöne dönmüş.
abi bunun için sistem gerekmez ki.
8.250 puan terste bırakan sistemi uygulayabiliyorsam, o para ve/veya cesaret varsa, sokaktaki simitçiyi çevirip "kısa mı uzun mu" diye sorar, ne derse desin dediğini yapar, yatarım kulağımın üzerine ve emin olun 8.250 puan terste kaldığım halde bekleyebilirsem, o pozisyondan para kazanırım...
Not:sistem kullanmayan birisi olarak yazdım, sistemlere güvenilmez anlamında yazmadım.
[quote=unlimitted;100818]zamanlaman biraz şanssız olmuş. son 5-6 aydır VOB'un her kontratı için aynı şey geçerli. dandik!
ben sabah 1,6990'dan longladım, 1,7020den kapa+short yaptım, 1,7000dan kapattım.
eskiden olsa bu hareketleri çok ciddi kontrat miktarları ile yapardım. kademeler de ona müsaade ederdi.
şimdi 100 kontrat satsan kademeyi kendin düşürüyorsun zaten çünkü kimse işlem yapmıyor. almıyor, satmıyor. bu gidişle altın kontratına çevirecekler...
bi de hareketler anlamsız. borsanın temel kuralı, beklentiyi satın al, gerçekleşmeyi sat.
yani eskiden öyleydi.
şimdiki kural: bi yöne pozisyon aç, 2 kademe görünce şükret kapat ve yeni pozisyon açmak için 3 saat bekle.[/quote]
kriz ky'ı teğet geçmedi yani..
neticede bende bi deneme aşamasındayım..küçük miktarlarda işlemler yapıyorum..ama başarısızlık üzüyo insanı tabi..bide işin hırs yapma boyutu var.. o da ayrıca zarar veriyo..dediğin gibi çok temkinli hareket etmeye çalışıyorum
[quote=unlimitted;100804]geç kalmışsın 1,6990 :..:
bu kez IMF bi yamuk yapmazsa 1,90a kadar tutarım gibi geliyo.
ama endeksi hızlı aldılar. endeksle olan korelasyon bozuldu.
dikkatli olmak lazım.
1,6970'in altı baya bi boş.
bi de alanın akbank olmasından hoşlanmadım...[/quote]
Jerfin, kapattın inşallah??:confused:
[quote=unlimitted;100820]birisi göndermişti, sistem [B]8.250 puan terste kalmış[/B] ama yine de piyasa bir süre sonra (ne kadar sonra hatırlamıyorum) o yöne dönmüş.
abi bunun için sistem gerekmez ki.
8.250 puan terste bırakan sistemi uygulayabiliyorsam, o para ve/veya cesaret varsa, sokaktaki simitçiyi çevirip "kısa mı uzun mu" diye sorar, ne derse desin dediğini yapar, yatarım kulağımın üzerine ve emin olun 8.250 puan terste kaldığım halde bekleyebilirsem, o pozisyondan para kazanırım...
Not:sistem kullanmayan birisi olarak yazdım, sistemlere güvenilmez anlamında yazmadım.[/quote]
o sistemi köprüden aşağı atsın o adam.kazandıracağı kaç puanmışki 8.250 puan terste kaldığı halde poz. u çevirmiyor.50.000 puan mı kazandırıyormuş trade başına.
az trade yapan OV li sistem bile maksimum 2.500/3.000 puan tahammül eder.
kalp krizi geçirirsin yahu 8.250 puan terste beklerken.
[QUOTE=selçuklu;100815]benim hatırladığım böyle bir uyuz piyasa 2006 nın 8.9. ayında olmuştu .. .geçecek tabi bu böyle devam edemez ...[/QUOTE]
oradan yukarı topuklamıştı piyasa .. 30 endeks 45000 den 75000 yolculuğuna başlamıştı..çıkışta ilginçti kimseler oturamamıiştı trende çok inişli çıkışlıydı .. e-muhtıra falan olmuştu o trendin tam ortasında hey gidi günler .. vay anasını ... :D
bu arada altın kısa devam .. şelale şelale şelale .. vobun kaldıracı adam gibi tek kontratosu altın şuan ama çok az işlem oluyor .. .. .. pamıkta iyi ama derinlik oluşmadı .. hahahhahahah :D