Bu arada yarın 32000 altına sarkıcaz anlaşılan:) şöyle 31650 lere sarkarız ordan sonrasında yön ne tarafa olucak duruma göre bakarız heralde, para kazandırmayacaklar be...
Printable View
Bu arada yarın 32000 altına sarkıcaz anlaşılan:) şöyle 31650 lere sarkarız ordan sonrasında yön ne tarafa olucak duruma göre bakarız heralde, para kazandırmayacaklar be...
psikopat smiley denemesi yapıyorum.çok seviyordum bunu ama burada smileyler arasında yok.bakalım çıkacak mı?
acaba bunu büyütüp avatar mı yapsam kendime?bayılıyorum buna yahu...
[IMG]http://www.hisse.net/forum/images/smilies/oleyo.gif[/IMG]
[QUOTE=7410;100986]1 nisan virüsü....
doğrudur yalandır bilinmez...ben gerekli tedbirleri aldım...
[url]http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Science&id=X1238481529781&date=31Mart2009[/url][/QUOTE]
Ne tedbiri aldınız?
Sarkozy'den "G20'yi çökertirim" tehdidi
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin, ülkesinin daha sıkı mali denetim sağlanması yolundaki talebinin G20 Zirvesi tarafından karşılanmaması halinde Londra'yı terk edip zirveyi çökertme tehdidinde bulunduğu öne sürüldü.
Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin danışmanları, The Guardan gazetesi'ne gelişmeleri doğrulayan bir dilde yaptıkları açıklamalarda, Sarkozy'nin "kulağa hoş gelen ancak içerik açısından boş sahte başarılara" izin vermeyeceğini kaydetti.
Sarkozy'nin danışmanı Xavier Musca, bunun zirvenin terk edilmesinin düşünüldüğü anlamına gelip gelmediği sorusu üzerine, "herhalde nükleer caydırıcılıktan bahsederken, kimse hangi noktada silaha başvuracağını söylemez" dedi.
Guardian gazetesi ise, ABD Başkanı Barack Obama'nın Londra'ya gelmesine saatler kala Fransa'nın ortaya koyduğu bu tehdidin Zirve'nin ateşini dramatik biçimde yükselttiğini belirtirken, "eğer gerginlik sürerse bu Obama ve Brown'ın yüksek umutlar bağladıkları ve uluslararası düzeyde bir ekonomik toparlanmayı sağlayacağına inandıkları zirvenin çökmesine neden olabilir" uyarısına yer verdi.
Sarkozy'nin geçen hafta kendi kabinesindeki bakanlara da ekonomik krizden Anglo-saksonları sorumlu tuttuğunu ve istekleri yerine getirilmezse zirveyi terk edebileceğini söylediği bildirildi. Guardian, bu durumda dünya ekonomisine para pompalanmasını sağlayacak koordineli bir çalışmanın da bir sonraki G20 Zirvesi'ne kadar rafa kalkmış göründüğünü yazdı.
Fransa ile ABD-İngiltere arasındaki anlaşmazlığın en önemli unsurunu ise, Fransa'nın uluslararası finansal sistemi düzenleyen bir resmi yapının oluşturulması yolundaki talebinin oluşturduğu, bu talebin ABD ve İngiltere tarafından "saçma" görüldüğü belirtiliyor.
Bu teklife Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinin de karşı oldukları, bunun yerine her ülkenin ulusal düzeydeki bu işlevi gören kişi ve kurumlarının arasındaki koordinasyonun ve işbirliğinin daha çok artırılması fikrini destekledikleri belirtiliyor.
İngiliz hükümetine yakın kaynaklar ise Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin, bir kavga çıkarıp kendi ülkesine döndüğünde zafer kazanmış bir lider görüntüsü çizmek peşinde olduğunu savunuyor.
günaydın .. bugün akşama kadar işlerim var yoğun olacağım .. size iyi seanslar dilerim.. bol kazançlar .. :)
[B]Günaydın,[/B]
[B]1[U] Nisan Çarşamba Yurtdışı Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
[U][B]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/B][/U]
GER Perakende Satışlar (a/a) (Şub) 9:00 %0,2 -%0,6 Düşük
GER Perakende Satışlar (y/y) (Şub) 9:00 -%1,1 -%1,3 Düşük
GER PMI İmalat Endeksi (Mar) 10:55 32,4 32,4 Düşük
EUR PMI İmalat Endeksi (Mar) 11:00 34 34 Düşük
GBP PMI İmalat Endeksi (Mar) 11:30 35 34,7 Düşük
EUR İşsizlik Oranı (Şub) 12:00 %8,3 %8,2 Orta
USD MBA İpotek Kredisi Onayları (Mar 27) 14:00 %32,2 Düşük
[U]USD Challenger İşten Çıkarmalar (y/y) (Mar) 14:30 %158,4 Yüksek [/U]
[U]USD ADP İstihdam Değişimi (Mar) 15:15 -650K -697K Yüksek [/U]
[U]USD ISM İmalat Endeksi (Mar) 17:00 35,8 35,8 Yüksek [/U]
[U]USD ISM Ödenmiş Fiyat Endeksi (Mar) 17:00 32,5 29 Yüksek [/U]
USD Bekleyen Konut Satışları (a/a) (Şub) 17:00 -%2,0 -%7,7 Düşük
USD İnşaat Harcamaları (a/a) (Şub) 17:00 -%1,7 -%3,3 Düşük
USD Fed-Pianalto'nun Konuşması 20:00 Düşük
USD Toplam Araç Satışı (Mar) 21:00 9,3Mlyn 9,1Mlyn Düşük
USD Yerli Araç Satışları (Mar) 21:00 6,6Mlyn 6,4Mlyn Düşük
[B]Bol Kazançlar..[/B]
günaydınlar kazancınız bol olsun
Arkadaşlar günaydın Bol kazançlar
Gunaydin, kazancli seanslar :)))
VOBAŞ'ın 27.03.2009 tarih ve 2009/87 sayılı genelgesi ile 01 Nisan 2009'dan itibaren geçerli olmak üzere:
- [COLOR=red]Teminatsız emirlere uygulanan ceza oranı bir kat arttırılarak onbinde 1'den onbinde 2'ye yükseltilmiştir[/COLOR].
- İradi Emir Silme/İptal (Pasifteki emirleri silme) durumlarında da cezai işleme başlanacaktır. Emir tutarının yüzbinde 1'i kadar cezai yaptırım uygulanacaktır.
Konuyu bilgilerinize sunarız.
başarısız bir şort girişimi oldu.utanç verici bir trade yaptık 31.900 SHORT lar 975 ten -75 puan zarar ile kapandı.
ben en iyisi paşa paşa sistemimin SAT vermesini bekliym.çıkamadım ben işin içinden.piyasa ne yapmaya çalışıyor çözemedim.bu durumda müracaat sisteme...[COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR]
sistem2 dünden beri al da..
Şu teminatları da bir indirseler artık...
[quote=SEYYAH;101018]başarısız bir şort girişimi oldu.utanç verici bir trade yaptık 31.900 SHORT lar 975 ten -75 puan zarar ile kapandı.
ben en iyisi paşa paşa sistemimin SAT vermesini bekliym.çıkamadım ben işin içinden.piyasa ne yapmaya çalışıyor çözemedim.bu durumda müracaat sisteme...[/quote]
aynen hocam dolarda long denedim ama berbattı...
[quote=SEYYAH;101018]başarısız bir şort girişimi oldu.utanç verici bir trade yaptık 31.900 SHORT lar 975 ten -75 puan zarar ile kapandı.
ben en iyisi paşa paşa sistemimin SAT vermesini bekliym.çıkamadım ben işin içinden.piyasa ne yapmaya çalışıyor çözemedim.bu durumda müracaat sisteme...[/quote]
piyasa nedenini bilmedgim anlıyamadıgm teknik özürlü oldgum için de ilintilendirmedigim bi yükseliş için gün sayıyo..hergun de adımlarını sıklastırıyo..31000 düşüşünde bile 5000 lota yakın artı gitmiş eve..yanı adamlara kaymak olmuş anlıycagınız.takaslara artık uzn vadelı yada vade başından degıl de 2 gun 1 hafta 2 hafta gibi bakmak lazım.cnku bunları ayrı ayrı ınceleynce farklı durumlar cıkıyo ortaya.yada aasıl algı şu olmalı kısa vade ıcın kısa takas vade sonuna kadar sa tum takas gibi.benim anladgım bu.psıkolojıye gore ıslem yaptgım ıcn bole yorum yapabılıyorum ancak.yanlız insanlara şu duygu veirlmesi onemlydı.nası olsa pıyasa duscek yukselısı gorddn mu şort forsatı kolla..şimdi bole ın çık lrla bu psikolojinin meyvasını yiyolar..o yüzden bi müddet rüzgara karşı üflememek lzım derim..
VOB'DA MARTTA İŞLEM HACMİNİN YÜZDE 93,23’Ü YERLİ, YÜZDE 6,77’Sİ YABANCI YATIRIMCILAR TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nda Martta toplam işlem hacminin
yüzde 93,23’ü yerli yatırımcılar, yüzde 6,77’si ise yabancı yatırımcılar
tarafından gerçekleştirildi.
VOB'un konu ile ilgili duyurusunda, bu hesaplamada, İMKB Takas ve
Saklama Bankası A.Ş.’deki kimlik bilgilerine göre, TC vatandaşı olmayan
gerçek kişiler ve yurtdışı merkezli tüzel kişilerin 'yabancı yatırımcı',
bunların dışında kalanların da 'yerli yatırımcı' olarak kabul edildiği
kaydedildi.
Foreks Haber Merkezi
(01/04/2009 - 10:27:52)
herkese günaydın. yeni geldim, ama çok bişey kaçırmamışım.
[URL="http://img26.imageshack.us/my.php?image=62695952.jpg]"][URL=http://img26.imageshack.us/my.php?image=62695952.jpg][/URL][IMG]http://img26.imageshack.us/img26/5992/62695952.jpg[/IMG][/URL]
5 dklık son görünüm.
[quote=unlimitted;101025]herkese günaydın. yeni geldim, ama çok bişey kaçırmamışım.[/quote]
yok yok, kaçırmışım. fdow bu haldeyken biz niye böyleyiz küne.
möhteşem ekonomimiz göstermiş kendini yine. :cool:
dax ve dow abilerimiz bu kadar yamuk ken iyi duruyo ayakta ..
kolay gelsin , iyi seanslar..
seçim sonrası ayrışma konumuz imf ve obama ziyareti..
32525 yükseğine 2.atak sabah gerçekleşsede gösterge bazında zayıf bir deneme gibi kalmış gözüküyor şimdilik..
kısa vadede tüm ortalamaların üzerinde işlem gördüğümüz için yukarı iştah devam ediyor.31700 altına sarkmadığımız sürecede bu iştah devam edecek gibi..
[IMG]http://i39.tinypic.com/25z5t0g.gif[/IMG]
225 kademesi şu an en çok çalışan kademe..üstünde yada altında kalması önemli olucaktır
herkese selam,
bir sorum olacakti...vadelide teminatta duran param; elimde hic kontrat olmasada faizde degerleniyor mu?
[quote=berdush;101032]herkese selam,
bir sorum olacakti...vadelide teminatta duran param; elimde hic kontrat olmasada faizde degerleniyor mu?[/quote]
evet.hatta faizi normal faizden daha yuksek diye okumuştum bi yatırımcı arkadaştan
[quote=berdush;101032]herkese selam,
bir sorum olacakti...vadelide teminatta duran param; elimde hic kontrat olmasada faizde degerleniyor mu?[/quote]
banka faizinden biraz daha fazla bir oranla,takasbank faiziyle değerleniyor..
pozisyonunuzun olup olmaması önemli değil.
arkadaşlar matrikste özellikle vob için hangi abonelikleri tavsiye ediyorsunuz
Şimdiden ilginize teşekkürler
NOT: yurtdışı spot ve future derinliklerinide takip etmek istiyorum ve alma sebebim sistem oluşturabilmek
İradi emir silmeye ceza mı olurmuş beee, amma çuvalladı bu vob yönetimide:) Maksat zaten piyasa mantığı işletrmemek, cık cık cık....
Allah akıl fikir versin ne diyim...
[quote=bull market;101036]İradi emir silmeye ceza mı olurmuş beee, amma çuvalladı bu vob yönetimide:) Maksat zaten piyasa mantığı işletrmemek, cık cık cık....
Allah akıl fikir versin ne diyim...[/quote]
yani ben emri yazdım 2 lot ama vazgectm sildim buna ceza mı var?
Bugün vob herzamankinden garip, demekki yükseliş bugünde olmayacaksa eli kulağında diyorum:)
Imf haberi başvurulacak en güzel yukarı zıplama aracı, bakiim ne vakit salacaklar haberi:..::..: çok bekletmezler heralde;)
[QUOTE=marakes;101037]yani ben emri yazdım 2 lot ama vazgectm sildim buna ceza mı var?[/QUOTE]
Evet, paranlada rezil olacan bu piyasada, pardon borsada, ya ne diycez o zaman buraya?
[B]keriz yontmahane [/B]uyarmı? :..::..::..:
[quote=bull market;101039]Evet, paranlada rezil olacan bu piyasada, pardon borsada, ya ne diycez o zaman buraya?
[B]keriz yontmahane [/B]uyarmı? :..::..::..:[/quote]
ya zaten emri yazıp silen fakrihane takımının hareketinden bişey olmazki..hani şunu deseler anlıycam mesela 50 lot sınır olsa yada 25 daha bi anlamlı olur.adam ın 1 lotu var onu silip bi de ceza mı odıycek.buyuklerı korumak için bi kural daha bu başka bişe degil.zaten silme yazma işini yapan biz degiliz ki onu yapan buyuk montanlı işlem yapanlar..500 1000 kontrat olanlar..ama sopa bize kalkıyo nedense..bu yazıyı vob a göndersem mı hazır gaza gelmişken:)
emirleri silmem.. emirleri,tabana veya tavana kadar çekerim(düzeltirim)..
Bu nedir yaaa, 32225-32250 parasımı verdi birileri:) buraya takıldı kaldı...
Bozuk bu borsa be düzgün çalışmıyo.kom
[QUOTE=marakes;101037]yani ben emri yazdım 2 lot ama vazgectm sildim buna ceza mı var?[/QUOTE]
Ceza yüzbinde bir yani yüzbin TL lik emir yazdın ve sildin yaklaşık 30 lot 1 TL ceza ödersin küçüklere dokunmaz. Fakat piyasayı yanıltmak için sürekli yazar silersen yani günde 3 000 adet yazıp silersen 100 TL ödersin.
[QUOTE=marakes;101040]ya zaten emri yazıp silen fakrihane takımının hareketinden bişey olmazki..hani şunu deseler anlıycam mesela 50 lot sınır olsa yada 25 daha bi anlamlı olur.adam ın 1 lotu var onu silip bi de ceza mı odıycek.buyuklerı korumak için bi kural daha bu başka bişe degil.zaten silme yazma işini yapan biz degiliz ki onu yapan buyuk montanlı işlem yapanlar..500 1000 kontrat olanlar..ama sopa bize kalkıyo nedense..bu yazıyı vob a göndersem mı hazır gaza gelmişken:)[/QUOTE]
Evet gönder valla:))), ne istiyonuz gariban emirlerden de, sınır koyulması iyi olur, sınır 50 adet emir çok uygun bencede...
[QUOTE=YAVUZHAN;101034]banka faizinden biraz daha fazla bir oranla,takasbank faiziyle değerleniyor..
pozisyonunuzun olup olmaması önemli değil.[/QUOTE]
Günlük banka faizinden yüksektir fakat aylık mevduat faizinden daha düşüktür...
[quote=hilm;101043]Ceza yüzbinde bir yani yüzbin TL lik emir yazdın ve sildin yaklaşık 30 lot 1 TL ceza ödersin küçüklere dokunmaz. Fakat piyasayı yanıltmak için sürekli yazar silersen yani günde 3 000 adet yazıp silersen 100 TL ödersin.[/quote]
peki sizce hangi mantıga uygun olarak çıkarılmış bu kural.madem bize de zararı yok:)
yanlız syn abka nın onerısı de gayet akıllıca..tavana ya da tabana iyileştir gitsin.ona ceza yok nası olsa
Piyasayı yanıltmak diye bişeymi var yahu, belki sistemim tik grafiğine göre sürekli al sat sinyaline göre emir verdiyo ve stop koyduruyor, ondan sonra stop kaldırıp tekrar yeni bir stop belirliyor ve bunu kısa sürede yapıyor, bu en doğal hakkım, kim ne diyebilirki?
Piyasa yanılması diye bişeymi varmış, yoksa piyasada bu emirleri görüpde üzerine atlayan üçkağıtçı takımımı yanılıyomuş? onu sorgulamak lazım, ben hiç yanılmıyorum mesela bu durumdan, o zamanyanılmıyorsam demekki emir yaıp silincede yanıltmış olmam otomatikman, saçmaladılar resmen rezillik dizboyu....