Emir yazıp silince yanılan kimlermiş onu bi bilsek....
Printable View
Emir yazıp silince yanılan kimlermiş onu bi bilsek....
[QUOTE=marakes;101046]peki sizce hangi mantıga uygun olarak çıkarılmış bu kural.madem bize de zararı yok:)[/QUOTE]
Bu sorunun yanıtını ben bilmem onu VOB yönetimine sorun.
Benim demem benim gibi küçük yatırımcı için miktar önemli değil...
Abka nın yazdığı emir düzeltmede bizler için yeterli olur, taban veya tavana düzeltir cezadanda kurtuluruz...
[quote=hilm;101050]Bu sorunun yanıtını ben bilmem onu VOB yönetimine sorun.
Benim demem benim gibi küçük yatırımcı için miktar önemli değil...
Abka nın yazdığı emir düzeltmede bizler için yeterli olur, taban veya tavana düzeltir cezadanda kurtuluruz...[/quote]
abka kızmasın alınmasın ama,türklük kanımızda yine bulduk yasal boşlugu,ki bunları soylerken onerisini %100 desteklıyorum:)vob a mail atıcam cevap gelir nasıl olsa o zaman sorarım artık syn hilm
[quote=bull market;101048]Piyasayı yanıltmak diye bişeymi var yahu, belki sistemim tik grafiğine göre sürekli al sat sinyaline göre emir verdiyo ve stop koyduruyor, ondan sonra stop kaldırıp tekrar yeni bir stop belirliyor ve bunu kısa sürede yapıyor, bu en doğal hakkım, kim ne diyebilirki?
Piyasa yanılması diye bişeymi varmış, yoksa piyasada bu emirleri görüpde üzerine atlayan üçkağıtçı takımımı yanılıyomuş? onu sorgulamak lazım, ben hiç yanılmıyorum mesela bu durumdan, o zamanyanılmıyorsam demekki emir yaıp silincede yanıltmış olmam otomatikman, saçmaladılar resmen rezillik dizboyu....[/quote]
fazladan emir yazıp yazmamak ta yanılan sadece bizleriz.size şunu söylıyebılrm spot ve spek tecrubelerımden bizim x kurumda tahtayı yonlendıren arkadas istedgi zaman kendi tahtasında kim ne iş yapar ogrenebiliyodu.ki bunu siz de bilirsiniz.ortada dönen para da 3 5 trılyon du.vob da dönen paraya bakın..istese adamlar bunu mu ogrenemıycek..laf olsun işte ..hani kuyu ve taş hesabı var ya..yakında bu kuralları cozcez diye kuyuya atlıycaz heralde..py hakkaten piyasaya hakim :)
belki karlı bile çıkarız:)..hatırlarsanız hsbc bir zaman [B] aniden [/B]tavana kadar almıştı..sonra 5 dak içinde vob , tekrar eski yerine gelmişti..o zaman tavana satış yazan epey karlı çıkmıştı..
Diyelim ben şu anda 32500 e satış girdim, haber geldi olaylar gelişti bir saat sonra piyasa olumlu oldu, ve elimdeki uzunları 32500 den kapamama kararı aldım, neden? beklentim değiştide ondan, e şimdi ben bunu silsem kime rahatsızlık vermiş olucamki? para babalarına mı? tahtaydaki emirleri görerek işlem yapanlaramı? silerim silerim yani sözleşme yapmaktan vazgeçerim vazgeçerim yahu kime ne? belki sözleşme kapamak için emir yazdıydım belkide açmak için onu kim bilecek? emir silememem saçma hemde çok saçma... borsamı korsamı lem bura....
brown:küresel kriz karşısında obama ıle bırlıkte hareket etme kararı aldık
[quote=bull market;101054]Diyelim ben şu anda 32500 e satış girdim, haber geldi olaylar gelişti bir saat sonra piyasa olumlu oldu, ve elimdeki uzunları 32500 den kapamama kararı aldım, neden? beklentim değiştide ondan, e şimdi ben bunu silsem kime rahatsızlık vermiş olucamki? para babalarına mı? tahtaydaki emirleri görerek işlem yapanlaramı? silerim silerim yani sözleşme yapmaktan vazgeçerim vazgeçerim yahu kime ne? belki sözleşme kapamak için emir yazdıydım belkide açmak için onu kim bilecek? emir silememem saçma hemde çok saçma... borsamı korsamı lem bura....[/quote]
bence sen de vobaş a mail atıcak kıvama gelmişssin:):..:
[quote=hilm;101045]Günlük banka faizinden yüksektir fakat aylık mevduat faizinden daha düşüktür...[/quote]
elbette :)
gecelik repo bazında yüksek diyelim doğrusuna..
Hey bull market,
32,500e yazdığın kısaları silmen gerekiyor ama cezas vermek istemiyorsan emrini 33,500e çekersin olur biter.
Amma doldurmuşsunuz birbirinizi .lelele
Şu emir iptalinde ceza uygulama olayı da şöyle.
Aylık işlem hacminizin yarısını aşmayacak miktardaki emirleri iptal edebiliyorsunuz. Aylık 1000 kontrat işlem hacminiz varsa 500 kontratlık emir iptal edebilrisiniz. 501.den itibaren ücret kesemeye başlarlar.
Detaylar burada :
[url]http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/ProcedureTree/2009-87.pdf[/url]
can sıkıntısndan herlade vobix..200 250 bandi gözlerimi bi acayip etti benim in çık sürekli..bu arada kuralı eksik okumuşum kendi adıma vobix yazınca çıktı ortaya..o zaman kural gayet anlamlı hale geliyo..iyiki mail atmammışım vobaş a..madara olcaktık ayaküstü:)
yahu bu nasıl iş böyle? açıldığımız gibi kalıyoruz neredeyse hergün.yetti artık yaa...
[QUOTE=marakes;101056]bence sen de vobaş a mail atıcak kıvama gelmişssin:):..:[/QUOTE]
[QUOTE=marakes;101059]can sıkıntısndan herlade vobix..200 250 bandi gözlerimi bi acayip etti benim in çık sürekli..bu arada kuralı eksik okumuşum kendi adıma vobix yazınca çıktı ortaya..o zaman kural gayet anlamlı hale geliyo..iyiki mail atmammışım vobaş a..madara olcaktık ayaküstü:)[/QUOTE]
Yav marakes, sende beni gaza getirip az daha mail attıracaktın haa:eek:, forumdaşlık böyle bişey olsa gerek...:p
[quote=SEYYAH;101060]yahu bu nasıl iş böyle? açıldığımız gibi kalıyoruz neredeyse hergün.yetti artık yaa...[/quote]
bu da bi taktik heralde.insanları gece malda kalırsan bi hareket yakalarsn düşüncesine itiyolar..sonra da çok müşteri oldumu nası olsa 2 yöne de oluyo indir kaldır ertesi gün oynuyolar
[QUOTE=eagle2002;101035]arkadaşlar matrikste özellikle vob için hangi abonelikleri tavsiye ediyorsunuz
Şimdiden ilginize teşekkürler
NOT: yurtdışı spot ve future derinliklerinide takip etmek istiyorum ve alma sebebim sistem oluşturabilmek[/QUOTE]
flat yapmak istemiyorum ama arkadaşlar sorumda güme gitmiş
eğer yardımcı olabilirseniz ona göre hareket edeceğim
saygılar.
soruyu okudum ama hiç bilgim yok syn eagle2002..ben şimdilik iç piyasayı çözmeye çalışıyorum o kadar başarılı degılım yani..
[QUOTE=eagle2002;101063]flat yapmak istemiyorum ama arkadaşlar sorumda güme gitmiş
saygılar.[/QUOTE]
Matriks in kapsamlı futur piyasalarınıda sağlayan derinlikli terminal extra ücrete tabi diye biliyorum, yani bunu matrikse telefon eder ayrıca konuşursan daha iyi olur, saygılar...
emir düzeltince sorun yok diyosun
Global futur piyasalarının derinliklerini matriks çok pahalıya alabiliyor, yani futures piyasaları zaten çok yüksek fiyatlarla piyasadaki veri yayın kuruluşlarına data veriyor, bunuda matriks isteyen kişilere açıyor ama kişi başı yada ıp bağlantı başına ücret almak zorunda kalıyor diye biliyorum, derinliğide zaten vereceğiniz ıp bağlantısına sağlayabilirler, aksi yasal değilmiş...saygılar...
[quote=eagle2002;101063]flat yapmak istemiyorum ama arkadaşlar sorumda güme gitmiş
saygılar.[/quote]
kurumun verdiği haricinde kendi şahsınıza alacaksanız [B]matriks veri terminali[/B] almanız gerekiyor.bunun içine vob derinlik,futures v.s. ekletebiliyorsunuz istediğiniz [B]her ek özellik ücretli[/B].sistem oluşturabilmek için bunu almanız gerekiyor.diğerlerinde expert advisor özelliği mevcut değil.
Hisse Derinlik 25 YTL + KDV
Tahvil Derinlik 25 YTL + KDV
Futures 60 USD + KDV
Vob Yüzeysel 15 YTL + KDV
Vob Derinlik 20 YTL + KDV
Vob Kapsamlı Derinlik 15 YTL+ KDV
[URL]http://www.matriks.web.tr/karsilastirma.aspx[/URL]
emir iptallerini ücretlendirme ne zamandan itibaren geçerli olacak
[quote=SEYYAH;101068]kurumun verdiği haricinde kendi şahsınıza alacaksanız [B]matriks veri terminali[/B] almanız gerekiyor.bunun içine vob derinlik,futures v.s. ekletebiliyorsunuz istediğiniz [B]her ek özellik ücretli[/B].sistem oluşturabilmek için bunu almanız gerekiyor.diğerlerinde expert advisor özelliği mevcut değil.
Tahvil Derinlik 25 YTL + KDV
Futures 60 USD + KDV
[URL]http://www.matriks.web.tr/karsilastirma.aspx[/URL][/quote]
vob derinlikle vob kapsamlı derinlik arasındaki fark nedir bilen var mı?
[b]1. Kapsam[/b]
Bu Genelgede,
- İslem Esasları ile ilgili 2005/4 sayılı Genelgede 16 No’lu “Eslesme Anında Emir İptali” baslıklı madde altında degisiklik yapılmıstır.
- İslem Esasları ile ilgili 2005/4 sayılı Genelgeye 17 No’lu “İradi Emir İptali” baslıklı madde eklenerek bu maddeden sonra gelen madde numaraları birer adet arttırılmıstır.
- Mali İsler Esasları ile ilgili 2005/9 sayılı Genelgenin 3 No’lu “Borsa İle İlgili Ücret
ve Giderler”, 4 No’lu “Ücret ve Giderlere İliskin Açıklamalar”, 6 No’lu “Ödemelerle İlgili Açıklamalar” ve 9 No’lu “Ödeme Süreleri” baslıklı maddeleri altında degisiklikler yapılmıstır.
[b]2.[/b] Eslesme Anında Emir İptali Borsamızın 2005/4 sayılı Genelgesinin “Eslesme Anında Emir İptali” ile ilgili 16 No’lu maddesi asagıdaki sekilde degistirilmistir.
[b]“16. Eslesme Anında Emir İptali[/b]
…
Eslesme anında iptal edilen emirlerin üye bazında aylık olarak hesaplanan parasal büyüklügünün onbinde 2’si Eslesme Anında Emir İptal Ücreti olarak Borsaya ödenir. Parasal büyüklügün hesaplanmasında emrin fiyatı esas alınır....”
[b]3. İradi Emir İptali[/b]
Borsamızın 2005/4 sayılı Genelgesine “İradi Emir İptali” ile ilgili 17 No’lu madde asagıdaki sekilde eklenmistir.
“ [b]17. İradi Emir İptali[/b]
Üye kullanıcıları tarafından bu Genelgenin 8.8 maddesi uyarınca üye temsilcileri tarafından iptal edilen emirlerin parasal büyüklügü üzerinden ilgili üyelerden “İradi Emir İptal Ücreti” alınır.
[color=#0000FF]Bu sekilde iptal edilen emirlerin parasal büyüklügünün aylık olarak ilgili üye tarafından gerçeklestirilen aylık islem hacmine oranının %50’yi asması durumunda asan kısmın parasal büyüklügünün yüzbinde 1’i İradi Emir İptal Ücreti olarak Borsaya ödenir[/color]. Parasal büyüklügün hesaplanmasında emrin fiyatı esas alınır.
Detaylar [url=http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/ProcedureTree/2009-87.pdf]Genelge No:2009/87: İradi Emir İptali ve Eslesme Anında Emir İptaline İliskin Degisiklikler[/url] genelgesinde.
[QUOTE=truva;101069]emir iptallerini ücretlendirme ne zamandan itibaren geçerli olacak[/QUOTE]
nee....... ne ucreti .....nekadar........ noluyoruz vıy vıy .dng
[QUOTE=unlimitted;101070]vob derinlikle vob kapsamlı derinlik arasındaki fark nedir bilen var mı?[/QUOTE]
takasları görüp görmeme gibi bir fark var.
[QUOTE=truva;101069]emir iptallerini ücretlendirme ne zamandan itibaren geçerli olacak[/QUOTE]
Bugün yürürlüğe girdi. Emirleri iptla etmeyin kısaları yukarı uzunları aşağı çekin.
[QUOTE=unlimitted;101070]vob derinlikle vob kapsamlı derinlik arasındaki fark nedir bilen var mı?[/QUOTE]
Kapsamlı derinlikte aracı kurum dağılımı ve üye işlem hacimleri dağılımı var ilave olarak.
mesela diyelimki benim , aylık 1000 kontrat hacimim var...
eger ilgili ay içinde toplam 500 kotr. emir iptali yapmışsam ,ücret kesilmez...ama 600(%50 den fazla kısmın) emir iptali yaparsam limiti aşan 100 kontratın emir iptal ücreti kesilir...oda yaklaşık 3,6 tl dir..
evvela teşekkür ederim ilginiz için
ancak
hangi eklentiyi almam gerektiğini bilmiyorum
sistem için tavsiyeleriniz nelerdir
futures özelliği nedir ? o özellik olmadan dış future lar görünmüyor mu yoksa onların derinliği falan mı ?
ayrıca vob derinlikle vob kapsamlı derinlik arasındaki fark nedir ?
saygılar
foreks üzerinden alım-satım yapan var mı?
sanko ile çalışıyorum, alım-satım için vob terminal'i, data/grafik için foreksi kullanmak zorundayım.
foreks üzerinden alım-satım yapamama sebebim sankodan mıdır yoksa foreks hiçbir aracı kurumla mı işlem yaptırmaz?
kurcaladım, hesap no filan kısmı var foreksin. sanırım problem sanko ile senkronize çalışamaması?
[quote=eagle2002;101078]evvela teşekkür ederim ilginiz için
ancak
futures özelliği nedir ? o özellik olmadan dış future lar görünmüyor mu yoksa onların derinliği falan mı ?
saygılar[/quote]
Arkadaşım öncelikler 3 aylık matriks veri terminali al... : 260 ytl
hisse dernlik almak istersn kaç lot satılmış kim almış : 88 ytl
futue almak istersen anlamı da şu malum bizde piyasa açıkken abd kapalı dow durumu nedir bugun düşecek mi yukselecekmi : 355 ytl
vobyuzeysel fiyat değişiklik bilgisi alman lazım : 53 ytl
eğer fiyat seviyelerini gormek için derinlik lazım : 70 ytl aracı kurum bazında kim ne almış kampsamlı derinlik : 53 ytl
toplamda 3 aylık bugun alırsan 881 ytl
[quote=VOBiX;101074]Bugün yürürlüğe girdi. Emirleri iptla etmeyin kısaları yukarı uzunları aşağı çekin.[/quote]
Bu işlemde derinlik bilgilerini baya bir mahveder diye düşünüyorum...
iyice kafa karişir ama iyi taktik..
[quote=unlimitted;101079]foreks üzerinden alım-satım yapan var mı?
sanko ile çalışıyorum, alım-satım için vob terminal'i, data/grafik için foreksi kullanmak zorundayım.
foreks üzerinden alım-satım yapamama sebebim sankodan mıdır yoksa foreks hiçbir aracı kurumla mı işlem yaptırmaz?
kurcaladım, hesap no filan kısmı var foreksin. sanırım problem sanko ile senkronize çalışamaması?[/quote]
ben foreks üzerinden yapıyorum işlemleri ve gayet memnunum..
Xu100, Günlük Grafik, Zaman analizi.
Zaman analizi ne gariptirki, 2-6 Nisan aralığını gösteriyor. (G20 toplantı tarihi)
[URL=http://img9.imageshack.us/my.php?image=zamany.png][IMG]http://img9.imageshack.us/img9/3820/zamany.png[/IMG][/URL]
dün 31300 den beri sistem alda..sat emaresi yok..bende uzaktan flat bakar..
Sonuçta ya önümüzdeki 3 gün içinde tepe oluşacak ve TŞengöz'ün dediği gibi darmadağın olacağız. Yada yukarı yönlü çok kuvvetli bir hareket başlayacak ve 3 haftadan az sürmeyecek.
[quote=YAVUZHAN;101084]ben foreks üzerinden yapıyorum işlemleri ve gayet memnunum..[/quote]
hangi kurumla çalışıyorsunuz acaba?
[QUOTE=eagle2002;101078]evvela teşekkür ederim ilginiz için
ancak
saygılar[/QUOTE]
Öncelikle Matriks veri terminali alıyorsun.. diyelimki 3 aylık aldın..
1. kalem satın alınan ürün... 3 aylık matriks veri terminali 195 TL
2. kalem satın alınan ürün... futures 60$ aylık+ KDV, aylık al deneme yap 60$*1,6670 =100 TL+KDV bugünkü kurlarla...
3. kalem de aşağıdaki ürünleri ekle
Hepsi toplam 75 TL+ KDV üç aylık toplam 225 TL+KDV
Genel toplam 195+(100+KDV)+ ( 225 +KDV)
Yukarıdaki hesap size 3 ay hisse ve kapsamlı vob maliyeti, içindede bir ay futures var, futures in derinliği varmı yokmu bilmiyorum, hatırladığım kadarıyla sadece futures o anki değerini veriyorlarderinlik yok...
Vob derinlik dediğin zaman sadece 19 kademede alış satışa yazılan emirleri görebilirsin, kapsamlı derinlik dediğin zaman sözleşmede gerçekleşen kurum dağılımı pasta işlem hacmi yada vade başından bu yana pastayı görebilirsin, olay budur..
Sanırım sana yukarda 3 kalemde bahsettiğim şekilde satınalırsan, futures i aylık olarak satın al deneme mahiyetinde, iyi olur, hisse bakmıyorsan hisseyi eklemeyebilirsin, ama vob için üçünüde alman iyi olur, saygılar...
[quote=sazan;101087]Sonuçta ya önümüzdeki 3 gün içinde tepe oluşacak ve TŞengöz'ün dediği gibi darmadağın olacağız. Yada yukarı yönlü çok kuvvetli bir hareket başlayacak ve 3 haftadan az sürmeyecek.[/quote]
Gittiği yere kadar gidecez bakalım hayırlısı olsun.:yü:
[quote=YAVUZHAN;101084]ben foreks üzerinden yapıyorum işlemleri ve gayet memnunum..[/quote]
hangi kurumla çalışıyorsunuz acaba? bir de komisyon oranı nedir?