32350 üzerinde kalabilirsek 32900 yeşil halka içerisinde oluruz. 32350 altında mavi halkadayız.
[IMG]http://www.resimage.net/out.php/i43_yvade.png[/IMG]
Printable View
32350 üzerinde kalabilirsek 32900 yeşil halka içerisinde oluruz. 32350 altında mavi halkadayız.
[IMG]http://www.resimage.net/out.php/i43_yvade.png[/IMG]
Dün spot 30 kapanışını 33000 üzerinde yapamadı, bugün artık yapsın:)
Yürübe kim tutar seniiii:) 33000 altında kapama bak döverim seni...
Imf haberi her an patlatılabilir diyorum yada akşama...
[QUOTE=abka;101086]dün 31300 den beri sistem alda..sat emaresi yok..bende uzaktan flat bakar..[/QUOTE]
sizin sistem 32200 altında sat verebilirmi ?
01.04.2009 14:22:42 RAPOR-NİSAN VADELİ ENDEKS 30 TEKNİK ANALİZİ(ANADOLU YATIRIM)
Anadolu Yatırım ([url]www.anadoluyatirim.com.tr[/url]) Tarafından
Hazırlanan Teknik Analiz Raporu:
"NİSAN KONTRAT OLUMLU GÖRÜNTÜSÜNÜ KORUYOR.
SON DURUM VE HAFTALIK HAREKETLİ ORTALAMALARIN VE SEYRİN
HAFTALIKLARA YANSIMASI
Kısa vadeli hareketli ortalamalarının üzerinde seyreden Nisan 30
endeks kontrat olumlu sürecini koruyor.
5 ve 22 haftalık hareketli ortalamalarının üzerindeki seyir ve
kapanışlar olumlu ve
Süreç açısından desteklenmeye vede önemli olmaya devam ediyor.
önemli dirençlerin 32.000 kırılmış olması alıcılı piyasanın
devamına neden olacaktır.
Yükseliş sürecinin bugun 32.850
Yarın 33.200 seviyesi bölgelerine kadar devamı beklenebilir ve
alış yönünde -Long- pozisyonlar korunabilir.
Önemli destekler 32.200-32.000-31.850
Önemli dirençler 32.850-33.000-33.200
ENDEKS OLUMLU GÖRÜNTÜSÜNÜ KORUYOR.
SON DURUM VE GUNLÜK HAREKETLİ ORTALAMALARIN VE SEYRİN GUNLÜKLERE
YANSIMASI
Kısa vadeli hareketli ortalamalarının üzerinde seyreden endeks
olumlu sürecini koruyor.
5 ve 22 gunlük hareketli ortalamalarının üzerindeki seyir ve
kapanışlar olumlu ve
Süreç açısından desteklenmeye vede önemli olmaya devam ediyor.
önemli dirençlerin 25.000 kırılmış olması alıcılı piyasanın
devamına neden olacaktır.
Yükseliş sürecinin devamı beklenebilir ve alış yönünde pozisyonlar
korunabilir.
Hedef bugun 26.250 olarak izlenebilir
Büyük adımda ise 27.200 izlenebilir
Önemli destekler 25.750-23.500-25.300
Önemli dirençler 26.000-26.250-26.400"
halil bey cim döktürmüş yine
Yükseliş moduna girdik artık, 32400 altına sarkmam diyor:) saygılar...
[QUOTE=furkan;101095]sizin sistem 32200 altında sat verebilirmi ?[/QUOTE]istatistiklere göre en tepenin 100-200 puan altında sat veriyor(gapler dışında)..tepeler yükseldikce ,sat vereceği degerlerde yükseliyor...
doların canını çıkardılar yine...!
dolar dustukce altnontratları da ters depar atıyo yada pati çekiyo..ne dir ons un dolardan cektıgı bizde..
[quote=unlimitted;101088]hangi kurumla çalışıyorsunuz acaba?[/quote]
denizyatırım.
yanlız tayyip erdogan biraz konusma uslubnu yumusatmıs gibi geldi bana..
Üst kademeler bomboş, sanırım haberle sert yukarı alacaklar...saygılar...
Vobda 34000 -35000 ler Bu hafta görülecek diyorum, saygılar...
bence hexen babanın dunku analizini okumayan okusun
üst kademelerin dolu olması ıyı cunku o zaman calıstrmak için geri dönmek zorunda kalmıyo..bazı pıvot degerler secıyo gün içinde kendıne..eger bos bos gecerse mutlaaka onları calstrmak ıcn geri dönüyo
ERDOGAN: "(KABINEDE REVIZYON) SU ANDA BIR DEGERLENDIRME ICINDEYIZ"
-MATRIKS-
sonunda kemal agabeye güle güle diyecegiz..
32525 üzerinde yeni bir yüksek seviye yaptı piyasa..
göstergeler muhtemelen bi önceki seviyelerinin altında kalacak gibi gözüksede ortalamaların üzerindeyiz halen..
iştah tam gaz devam ediyor imf destekli olmak üzere..
Yiiiiihhhhuuuu
Ralli ralli ralliiiii.lelele.lelele.lelele.lelele.lelele
[quote=furkan;101109]ERDOGAN: "(KABINEDE REVIZYON) SU ANDA BIR DEGERLENDIRME ICINDEYIZ"
-MATRIKS-
sonunda kemal agabeye güle güle diyecegiz..[/quote]
katılmıyorum. kemal abi o kabineden en son gidecek adamlardandır.
yende 97.70lere kadar gevşeme bekliyorum tavsiye degildir kaldıki geceden beri uyku girmedi gözüme bundan dolaıy :)
Erdogan:" ımf ve dunya bankası ıle londra'da gorusmek durumundayız"
-matrıks-
[QUOTE=unlimitted;101112]katılmıyorum. kemal abi o kabineden en son gidecek adamlardandır.[/QUOTE]
gidiceksede bundan iyi zamanı olamaz saglık problemleri vs dicek ayrılıcak..
[quote=furkan;101115]gidiceksede bundan iyi zamanı olamaz saglık problemleri vs dicek ayrılıcak..[/quote]
zamanlama olarak doğru, sağlığı bahane edip ayrılabilir.
ben zaten kendi isteği ile ayrılmasını kastetmemiştim.
'gönderilecek' en son adam anlamında söylemiştim.
Evet Imf haberleri gelmeye başladı :) önümüzdeki yükselişin sebebi IMF...
Ne diyecek piyasalar, dış finanasman sorunu çözüme kavuşmak üzere, kavuştu kavuşacak, en sonunda çözüm oldu anlaşma sağlandı dediği andada düşüş başlar:) saygılar....
Benim bildiğim maliye bakanı biyere gitmez, giderse o zaman krizi görün siz...dolara yapışmalı o zaman, devalüasyona hazırlıklı olmalı, mali bütçe disiplini falan herşey çuvallar, IMF ile anlaşma bile kurtaramaz krizi.
Vay bee, aklıma ne geldi, sakın bunlar böylece erken seçime giden yolu açmasınlar, ameliyat mameliyat derken eyvah çözülme başlayacak anlaşılan...
Herneyse, şu yukarı hareketi yapalımda 34000 den yukarısında kriz beklermek için kısa kalırız artıkın:) saygılar...
spot bekledi vob yürüdü makas kapandı.800/900 makas -350 ye düştü
ikinci seans yabancı mal alıyo
32500 altına sarkmam diyor:)
Full uzun, geceyede full uzun....
Ralli ralli rallliiiii...
makas 300 350 arası oldu:)
yaw allahaşkına arkadaşlar.bu böyle bir piyasamı ki herkese para kazandırsın.neymiş efem,imf anlaşma haberi gelince hayda hepberaber çizip kazanalım.size inandırıcı geliyor mu?
Bugün future lar eksi çalıştırıoken bizim bu kadar primli olmamızın sebebini bir düşünelim bence hepberaber.
kısa veya uzun bütün arkadaşlar dikkat bu aralar...
bol kazançlar...
bu makas bugun işe yaradı dunden long olanları kurtardı
[quote=truva;101125]bu makas bugun işe yaradı dunden long olanları kurtardı[/quote]
makas denilen şeyin ne işe yaradığını bilen adam beri gelsin.
saçmalıktan başka bişey değil bence...
Gelinen tabloda cumadan bu yana longlar hep avantajlı çıktı p.tesi gap a rağmen...
bu iştah ne zaman biter belli değil ama erken bitecek gibi gözükmüyor zannımca
makas belli kı temettu lerde endeks dususunu forse etmek için miş bugun bunun için kullanıldı
[quote=marakes;101128]makas belli kı temettu lerde endeks dususunu forse etmek için miş bugun bunun için kullanıldı[/quote]
abi yapmayın, VOB30 ile XU30'un hangisinin durup hangisinin diğerine yaklaşacağını tahmin eden veya buna göre işlem yapan adam mı var.
makasa bakarak işlem yapan adamın VOB'daki ömrü 3 günü geçmez.
[quote=unlimitted;101129]abi yapmayın, VOB30 ile XU30'un hangisinin durup hangisinin diğerine yaklaşacağını tahmin eden veya buna göre işlem yapan adam mı var.
makasa bakarak işlem yapan adamın VOB'daki ömrü 3 günü geçmez.[/quote]
haklsın ama ben farklı bişey söyluyorum.makasa bakıp da ıslem yapan adam da coktur ayrıca, yoksa makas yapmazlardı.ben etmıyorum o ayrı.hatta hatta..temettuler olmasa dıycektım kı vade sonu yukselısle kapamak ıcn cepte 800 900 puan bırakıolar.ama temettu gosterdı kı puan kaybı yapıomus endekse ..temettuler bıtınce baba kagıtlardakı temettulerı kastedıyorum makas yakınlascaktır.maksat kafa karstrmak..makas eksı olur dususe artı olur yukselıse denır klasik bakışta.ama bizim işimiz ezber bozmak..bu pıyasada ezberlerı bozmayı ogrnemeye çalışmadıgmız muddetce başarılı olacagımızı sanmıyorum..
[quote=unlimitted;101129]abi yapmayın, VOB30 ile XU30'un hangisinin durup hangisinin diğerine yaklaşacağını tahmin eden veya buna göre işlem yapan adam mı var.
makasa bakarak işlem yapan adamın VOB'daki ömrü 3 günü geçmez.[/quote]
itiraz ediyorum 3 günden fazla sürer :D
(şaka tabi)
[quote=marakes;101130]haklsın ama ben farklı bişey söyluyorum.makasa bakıp da ıslem yapan adam da coktur ayrıca, yoksa makas yapmazlardı.ben etmıyorum o ayrı.hatta hatta..temettuler olmasa dıycektım kı vade sonu yukselısle kapamak ıcn cepte 800 900 puan bırakıolar.ama temettu gosterdı kı puan kaybı yapıomus endekse ..temettuler bıtınce baba kagıtlardakı temettulerı kastedıyorum makas yakınlascaktır.maksat kafa karstrmak..makas eksı olur dususe artı olur yukselıse denır klasik bakışta.ama bizim işimiz ezber bozmak..bu pıyasada ezberlerı bozmayı ogrnemeye çalışmadıgmız muddetce başarılı olacagımızı sanmıyorum..[/quote]
gerçekten anlayamadığım için soruyorum,
şimdi makas -350 diyelim.
düşecek diyip kısalayan kişi var mıdır gerçekten?
yaw VOB'a bakıp,spottan aşağıda olduğunu görüpte spotta satış yapan kişi vardır, anlarım. neden? VOB geleceğe dair bir veri.
ama VOB spottan aşağıda, demek ki düşecek diyen adamın ekonomiyle ne alakası olabilir veya bundan nasıl para kazanabilir?
IMF G20 toplantısına gitmiştir bile, bekliyodur anlaşma yapacakları dört gözle:) IMF anlaşmaya yakınız bile dese fiyat çubuklarında dikine sopa gibi hareketler görülür beee, aha, bu hafta bu iş yukarı olmazsa dahada olmaz derim ben...