vobix nerede.haberi olan var mı..
Printable View
vobix nerede.haberi olan var mı..
[QUOTE=GÖKHANFINDIK;101922]Yav finans yatırım 10 000 tane emri nasıl topladın 3 dakikada be.Burası eşşek gibi düşecekk.Şimdi garanti falan hepsi belli etti.[/QUOTE]
500 e çekerek çok güzel fake attılar.. hedef 32.500..:)
aps doyum noktasına ulaştı, poz kapamalar başladı artık
200000 aps üstü ile ilgili olan teorim, vobun gelişimine paralel olarak güncelliyorum 220000 civarına kadarda müsamaha gösterebiliriz.
dolardaki şeklin güzelliğine bak.
fincan tamam kulp geliyo mu dersiiiiiiiiiiin, TOBO mu dersiiiiin, ne dersen de gayrı! [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon10.gif[/IMG]
bu fınans tan alan ya deli ya cok zengn bole yuksek pozu ne kl hızmet acıyo acaba
dusuk bı ıhtml vob da poz acmak ıcn spotu mu verıyolar dıycem ama yok bu ole bı verme degıl gıbı
[QUOTE=unlimitted;101932]dolardaki şeklin güzelliğine bak.
fincan tamam kulp geliyo mu dersiiiiiiiiiiin, TOBO mu dersiiiiin, ne dersen de gayrı! [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon10.gif[/IMG][/QUOTE]
hey yavrum hey, 61 küsürlerde piyasayı dolara boğabilirim merkez bankası gibi:..:
unlimited.bol kazançlar..
dolarda maliyet artırma konusuna nasıl bakıyosun hocam..
saygılar
Ben bu baskıya ekranı falan terkederim.Bugün burası 1000 puan düşer.Yarına da kalır.
makastan yiyorlar namıssızlar...spot -400 vadeli -75 puan...
yiyin tabii beleş makas baldan tatlıdır...
Aps yi yorumlayacak bir arkadaş varmı hangi senaryo oynanıyor ? Teşekkürler.
[QUOTE=abka;101929]vobix nerede.haberi olan var mı..[/QUOTE]
internet sorunu var bildiğim kadarıyla..:(
[quote=MMO;101939]Aps yi yorumlayacak bir arkadaş varmı hangi senaryo oynanıyor ? Teşekkürler.[/quote]
fiyatlar henüz YATAY bence...ve APS yatayda artıyor...bu durumda aşağıdaki gibi olmalı...
dolarda 1,6135 önemli direnç benim şahsi tahminim üstüne atıp sonradan tekrar aynı seviyeyi destek edineceğidir, herkese afiyet olsun.
kolay gelsin arkadaşlar,iyi seanslar !
[B][COLOR=red]Senaryo :[/COLOR] 7 [COLOR=red]Fiyat :[/COLOR] Aşağı [COLOR=red]APS :[/COLOR] Artıyor [COLOR=red]Etki :[/COLOR] Olumsuz [COLOR=red]Piyasa :[/COLOR]
[/B]Yeni ayılar, temkinli alan boğalara agresif satıyorlar
(keskin düşüşler olabilir ve sonunda piyasanın aşırı satılıp keskin bir düzeltme yapması beklenir).
33 binde durmazsak 32850 gab i şip şak dolacak gibi..
33575 stop olmak üzere kısa hakeder bir piyasa var dünün 2.yarısından beri..
[IMG]http://i39.tinypic.com/2ir7jf4.gif[/IMG]
[quote=7410;101936]unlimited.bol kazançlar..
dolarda maliyet artırma konusuna nasıl bakıyosun hocam..
saygılar[/quote]
maliyet artırma için biraz erken. doların düzeltmesiz düşüşünün emareleri bunlar. düzeltme yapmazsa pullback'ten para kazanamazsınız.
ben biraz hızlı işlem yaptığım için maliyetim güzel noktalarda geziyor.
ama bu iş tehlikelidir.
en son kötü günümde de bu hareketleri yapıyordum, akbank ile iş öyle bi verdiler ki elime kontratları, susuz gölde ördek gibi kaldım.
ben pull backleri iyi kullandığıma inanıyorum.
yapabiliyorsanız, maliyet artırmaktan çekinmeyin derim. ama malı kaptırma ihtimalinizi de gözönünde bulundurun.
her zaman söylerim, sorular için en önemli kriter vadedir.
ben 5 dakika için konuşuyorsam, siz 5 gün için konuşuyorsanız ikimiz de birbirinin zıttı şeyler söylediğimiz halde haklı olabiliriz.
bu arada traderx, sen tamamsın.
Jerfin...senin maliyete de geldik gelecez.
dolar 2 olayını şimdi mi sorayım haziran vade için haftaya mı konuşalım? :..:
tutuyor adi herifler yaa...DAX yamuldu bana mısın demiyor vadeli...
bende rekor kırıyorum bu arada pozda bekleme rekoru :D
normalde 50 kere realize etmiştim ben bu karımı.800 puan kar göreceğim realize etmeyeceğim ba ba ba ba :D
sistemin gül hatırına etmiyoruz bakalım.sırtımızdan hançerlemez inşallah bizi :o
dolar maliyetime geldi nihayet:))
evet, şimdilik mendil sallamakla yetiniyorum.
davul çalmaya da gelecek sıra..
.leleletey tey!
ABD'li milyarder yatırımcı George Soros, mark-to market uygulaması ile
ABD bankacılık sisteminin temelden batırılmış olduğunu söyledi..
ABD'li ünlü yatırımcı George Soros, ABD ekonomisinde makro dengelerde
düzelme gözlense de ekonomide iyileşmenin bu yıl gerçekleşmeyeceğini
söyledi...
[quote=SEYYAH;101947]tutuyor adi herifler yaa...DAX yamuldu bana mısın demiyor vadeli...
bende rekor kırıyorum bu arada pozda bekleme rekoru :D
normalde 50 kere realize etmiştim ben bu karımı.800 puan kar göreceğim realize etmeyeceğim ba ba ba ba :D
sistemin gül hatırına etmiyoruz bakalım.sırtımızdan hançerlemez inşallah bizi :o[/quote]
ben 33550 ye stop koydum..
her saat barında güncelliyorum ortalamalara göre..
[quote=jerfin;101948]dolar maliyetime geldi nihayet:))[/quote]
senin long maliyetten cortum! misadenle bi 10 pips yapçam da! :..:
ama 10-14 pips sonra söz senin tarafa destek atçam! :D
[QUOTE=unlimitted;101952]senin long maliyetten cortum! misadenle bi 10 pips yapçam da! :..:
ama 10-14 pips sonra söz senin tarafa destek atçam! :D[/QUOTE]
ben maliyetimden çıktım.. bir daha da bulaşmam, isterse fizana gitsin..:).. istediğin kadar cortlayabilirsin artık..:..:
[quote=jerfin;101953]ben maliyetimden çıktım.. bir daha da bulaşmam, isterse fizana gitsin..:).. istediğin kadar cortlayabilirsin artık..:..:[/quote]
hayırlısı olsun zarar etmemene sevindim.
zarar etmemek en küçük gibi görünen ama aslında en büyük kar! ;)
sn 7410.
ben 1,6205'ten malın yarısını boşaltıp 1,6165'ten yerine koydum.
demek istediğim buydu.
ama şunu da söyleyeyim. dolardaki bu son 2 saatlik hareketten sonra 1,6110'a kadar çekilme normaldir. yani ben 1,6165'ten aldım ama o aldıklarımdan 1,6110'a kadar zarar edebilirim ve hatta kol kesebilirim.
bilmiyorum anlatabildim mi...
mesela gökhan da çok hızlı hareket ediyor ve (iyi niyetle yazdığına eminim) pozisyonlarını yazıyor ama bazen geride kalabiliyor forum, yanıltıcı olabilir, o yüzden yazmıyorum pozisyonlarımı. sadece msn'dekilere yazıyorum.
saygılar.
obama cok hesaplı konusuyo adam bosa lıder secılmemıs ıyıce bellı ettı burdakı hareketlerıyle..
bilmeyenler ıcn solıym ben de yenı okudm fınans spotta da satıs yonundeyms bı nevı hedge yani.ama mıktarlar aynı mı onu bılmıyorum..
[QUOTE=marakes;101957]bilmeyenler ıcn solıym ben de yenı okudm fınans spotta da satıs yonundeyms bı nevı hedge yani.ama mıktarlar aynı mı onu bılmıyorum..[/QUOTE]
Abi böyle hedge mi yapılır, adam gelip ne var ne yoksa silip süpürüp aldı. Yavaş yavaş kademe kademe alırsın, hissettirmezsin kendini. Ya bunlar işi bilmiyor, ya da başka planları var... Bu arada bence bu vobun düşme niyeti yok, sistem AL verdiği anda hemen longluyorum...
[quote=enorton;101958]Abi böyle hedge mi yapılır, adam gelip ne var ne yoksa silip süpürüp aldı. Yavaş yavaş kademe kademe alırsın, hissettirmezsin kendini. Ya bunlar işi bilmiyor, ya da başka planları var... Bu arada bence bu vobun düşme niyeti yok, sistem AL verdiği anda hemen longluyorum...[/quote]
o zaman kımsenın kafasında ya bu adam burdan bu kadar poz acıyo delı mı sorusu olusmaz ve duserken herkes shortlardı..hesap bu.yanlız bunu degstrcek olan vobda aldıgı kadar spott satıp satmadıgı..ben de aynı fıkrdeym ama guncel kalmak lazım..yanı al gelıo almak lazım sorgu sual bos satrkaen de aynı..bı zamanlar nası alman bole yada citi yapıodu fgıyatsız alver fınans da bole olabılr..ama ben yıne aynı seyı soluorum benım beklentım vade sonu buranın daha yukrıları gorcek olmamız..belkı 35 ler belkı ustu..bu beklentı..hergun bunu dsnmeden ıslem yapıorm o ayrı.
eger o farkı da ogrenırsek ortaya cıkar kı dow dusmese bızımkılerın nıyetı yoktu pek..ozellıkle destek calstrıyolar kac gundur..benım beklentım 34 ıken 33200 lere kadar bı duzeltme normal demıstm ama falzasını bılmıyorum cunku yorumlarım genelde gordgum pıyasa resmıne gore oluyo.yanı degısken..
[quote=marakes;101960]eger o farkı da ogrenırsek ortaya cıkar kı dow dusmese bızımkılerın nıyetı yoktu pek..ozellıkle destek calstrıyolar kac gundur..benım beklentım 34 ıken 33200 lere kadar bı duzeltme normal demıstm ama falzasını bılmıyorum cunku yorumlarım genelde gordgum pıyasa resmıne gore oluyo.yanı degısken..[/quote]
Bu düzeltme değil.Daha çok düşecek burası.Bakmayın öyle farkla oynadıklarına.Esas yön düşüş.Yurtdışı artarken almayacaklar.
Bu arada dün 1,55 olan dolar 1,61 olmuş... Hayırdır?
bu arada vade bası pastası da ılk 5 bazında artı 33 bine çıktı fınans bu kadar alım yapınca..
[quote=GÖKHANFINDIK;101961]Bu düzeltme değil.Daha çok düşecek burası.Bakmayın öyle farkla oynadıklarına.Esas yön düşüş.Yurtdışı artarken almayacaklar.[/quote]
ben bu vade bıtmeden düşüşü çok olsı gormuyorum..en zından keskın olarak olanı gormuyorum..bızı dusurceklerı zaman bana mayıs ve ortası sonrası gıbı gelıo..
[quote=unlimitted;101955]sn 7410.
ben 1,6205'ten malın yarısını boşaltıp 1,6165'ten yerine koydum.
demek istediğim buydu.
ama şunu da söyleyeyim. dolardaki bu son 2 saatlik hareketten sonra 1,6110'a kadar çekilme normaldir. yani ben 1,6165'ten aldım ama o aldıklarımdan 1,6110'a kadar zarar edebilirim ve hatta kol kesebilirim.
bilmiyorum anlatabildim mi...
mesela gökhan da çok hızlı hareket ediyor ve (iyi niyetle yazdığına eminim) pozisyonlarını yazıyor ama bazen geride kalabiliyor forum, yanıltıcı olabilir, o yüzden yazmıyorum pozisyonlarımı. sadece msn'dekilere yazıyorum.
saygılar.[/quote]
Acıklamalarınız için teşekkürler sn Unlimited.
Hızlı hareket etmek ayrıca marifet ve tecrübe isteyen bişey.
Açıkcası ben o kadar ne becerikliyim ne de tecrübeli.Hesabı ilk açtırdığımda acayip saçma işlemler yaptım endeks kontratında.Zarar ettim haliyle.
Mesela dün oğleden sonra bi kısa denemesi yaptım dolarda...baktım gitmiyo aşağı..süreklide formu takip ediyorum bi taraftan da uzuna doniyim diye düsünüyorum..uzuna dondum..gokhan dolarda uzunlamak lazım dıyodu...hakkatende yukarı hareket basladı...sonra poz artırdım kapanışa dogru..
suandan sonra ne yapmam gerektıgını kestırmek ıcın arada sıze de soruyorum...fıkır alıyorum..
ama dediğiniz gibi bi hareket yaparken iyice dusunmeye basladım artık..
Saygılar
piyasa 10 trılyon cıvarı eksıde..fınans ın eksısı 16 17 trılyon gıbı..
Bide farklı ortalamaları grafik haline donusturdum sayın unlimeted.
bi taraftanda onlarıda takip ediyorum...
bişeyler olmaya yeni yeni başladı yani...
[COLOR=black][B]Net Alıcılar[/B]KURUMNET%[/COLOR]
[COLOR=black]CITI MENKUL 32,466,84240.93[/COLOR]
[COLOR=black]MERRILL LYNCH 13,687,02817.25[/COLOR]
[COLOR=black]EFG ISTANBUL 4,417,1625.57[/COLOR]
[COLOR=black]DENIZ YATIRIM 3,871,5644.88[/COLOR]
[COLOR=black]HALK YATIRIM 2,870,9233.62[/COLOR]
[COLOR=black]DIGER 22,009,02927.75 [/COLOR]
[COLOR=black][B]Net Satıcılar[/B]KURUMNET%[/COLOR]
[COLOR=black]FINANS YAT. -16,321,02320.58[/COLOR]
[COLOR=black]AK YATIRIM -10,883,99513.72[/COLOR]
[COLOR=black]FORTIS YATIRIM -8,158,57710.29[/COLOR]
[COLOR=black]CREDIT SUISSE MENKUL -6,999,4958.82[/COLOR]