-
[quote=7410;101965]Acıklamalarınız için teşekkürler sn Unlimited.
Hızlı hareket etmek ayrıca marifet ve tecrübe isteyen bişey.
Açıkcası ben o kadar ne becerikliyim ne de tecrübeli.Hesabı ilk açtırdığımda acayip saçma işlemler yaptım endeks kontratında.Zarar ettim haliyle.
Mesela dün oğleden sonra bi kısa denemesi yaptım dolarda...baktım gitmiyo aşağı..süreklide formu takip ediyorum bi taraftan da uzuna doniyim diye düsünüyorum..uzuna dondum..gokhan dolarda uzunlamak lazım dıyodu...hakkatende yukarı hareket basladı...sonra poz artırdım kapanışa dogru..
suandan sonra ne yapmam gerektıgını kestırmek ıcın arada sıze de soruyorum...fıkır alıyorum..
ama dediğiniz gibi bi hareket yaparken iyice dusunmeye basladım artık..
Saygılar[/quote]
Selçuklu abinin grafiği net söyledi dün yönü.Orası bence dip dolarda.
-
[quote=GÖKHANFINDIK;101969]Selçuklu abinin grafiği net söyledi dün yönü.Orası bence dip dolarda.[/quote]
o grafik 10 numaraydı...
tekrar teşekkurler Selçukluya.
-
eee niye düşmüyoruz daha karpız kesecektik ama :o
-
13:55e kadar kıpırdamayacak galiba
55de uzun bi çubuk...
-
[quote=7410;101967]Bide farklı ortalamaları grafik haline donusturdum sayın unlimeted.
bi taraftanda onlarıda takip ediyorum...
bişeyler olmaya yeni yeni başladı yani...[/quote]
tecrübeden daha değerli hiçbir bilgi yoktur bana göre.
o yüzden imzam aşağıdaki şekilde zaten...dolayısıyla, doğru yoldasınız. kendiniz çıkarımlar yapın, saçma da olsa kendiniz oluşturun bişeyleri.
etraftan fikriniz yönünde destek geldiği kadar aksi yönde de gelecektir. hangisine göre hareket edeceğinizi belirleyin ve bu karara uyun.
kendinize en çok güvendiğiniz an, hata yapmaya en yakın olduğunuz andır, unutmayın.
ben o yüzden bazen yazıyorum mesela forumda, "kısacıların sesi çok çıkmaya başladı, demek ki uzunlamak zamanı yaklaştı" diye. anlayana tabii. amaç ukalalık değil, (varsa) morfin etkisinden kurtarmak.
dolar temmuzda 2 lirayı görecek diye düşünüyorum. ama pozisyona aşık olmak yanlış. siz öyle düşünüyorsunuz diye öyle olmak zorunda değil.
-
[QUOTE=traderx;101942]dolarda 1,6135 önemli direnç benim şahsi tahminim üstüne atıp sonradan tekrar aynı seviyeyi destek edineceğidir, herkese afiyet olsun.[/QUOTE]
benden şimdilik bu kadar şişti dolar biraz hava salması lazım, 1,6210 gitti.
-
bu saatte butun pıyasalarda ogle tatılı mı varki dow la dax da durdu:)
-
Vob teminatları düşürmez ise ilerleyen günlerde dava açacam bunlara.Kaldıraç genelgede 1e 10 yazıyor ise değiştirecekler ozaman o genelgeyi.Bir de bu şekilde kazanamadığımı da beyan edeceğim.Canımı sıkmaya başladılar.Bu vobun itibarına biz katkı yaptıysak.İtibarını tüm Türkiyede beş dakikada silmek de zor değil.Zaten çıkacam televizyona gelmeyin buraya diyecem yakında.O zaman görürler.Bir sürü hesap açılmış voba haberden sonra şimdi sallamıyorlar bizi.Yakında görüşecez onlarla.Hava bir milyon olmuş orada çalışanlarda.Hepsinin havasını alacam.
-
benım gıbı guvenını kaybettı piyasa yon arıyor :)
-
spot açılışıyla beraber bi miktar daha geri gelebiliriz..
obamayıda yolcu ettikten sonra bizbize kalıyoruz yine :)
-
[QUOTE=GÖKHANFINDIK;101976]Vob teminatları düşürmez ise ilerleyen günlerde dava açacam bunlara.Kaldıraç genelgede 1e 10 yazıyor ise değiştirecekler ozaman o genelgeyi.Bir de bu şekilde kazanamadığımı da beyan edeceğim.Canımı sıkmaya başladılar.Bu vobun itibarına biz katkı yaptıysak.İtibarını tüm Türkiyede beş dakikada silmek de zor değil.Zaten çıkacam televizyona gelmeyin buraya diyecem yakında.O zaman görürler.Bir sürü hesap açılmış voba haberden sonra şimdi sallamıyorlar bizi.Yakında görüşecez onlarla.Hava bir milyon olmuş orada çalışanlarda.Hepsinin havasını alacam.[/QUOTE]
Gerçekten teminat neden indirilmez anlamıyorum :mad::mad::mad:
-
işlerine geldgı gıbı yorumluyolar teminatı..mılletı yuksek temınatla carptılar sımdı dusuk kaldıracl hem talebı canlı tutuyolar bı de sözüm ona cok düşünürler ya ınsanlrın cok kaybetmesını önlüyolarms..makst kaaybettgını gerı almanı zorlastrıp gecıktrerek senı pıyasadna koprmamak..
-
kontrat fiyatları düşmeli.neymiş ky yi düşünüyorlarmış.sana ne kardeşim.vadeli piyasalar ateşten gömlek bunu giyen adam riskini kendi hesaplamayı bilmeli.bilmiyorsa öğretirler.bizde dayak yiye yiye öğrendik bu işi.
kabul edilir bir durum değil.1/10 kaldıraç deniliyor.nerede 1/10 kaldıraç ben göremiyorum.
aşağı yukarı 8/9 aydır 50.000 seviyesinin altındayız.hala tık yok.böyle giderse yakında
spotta işlem yapmaktan farkı kalmayacak bu işin.
400 TL olmalı kontrat fiyatları.
-
ms testde 19 martdan sonraya ait test yapamıyorum...orjinal datalar [B]24 kasım 2008_19 mart 2009 [/B]arasıdır..oysaki bugün 7 nisan..nasıl halledilir ki..
-
[quote=enorton;101979]Gerçekten teminat neden indirilmez anlamıyorum :mad::mad::mad:[/quote]
Bana anlattı orada bir çalışan.Yöneticiler piyasadan değiller dedi.Anlamıyorlar piyasanın sıkıntısını dediler.Sürekli mail yağmuruna tutun vobaşı dediler.Dedim böyle basiretsiz adamlar yüzünden biz niye sıkıntı cekiyoruz.Yapamıyorlarsa çeksinler gitsinler dedim.Bu ışınsu kastelli falan eften pöften oturuyorlar orada.Bunlar bu piyasadan insanlar değillermiş bana öyle dedi çalışan.Teminat arttırmaya gelince anında artıyor.Düşürmeye gelince düşmüyor.İki kişinin imzası yetiyor bu işler için.Hatta vekillerinin imzası da yeterli.Bilemiyorum abi kötü yönetim yüzünden bu işler başımıza geliyor hep.Kaldıraç 1e 10 olsa yataylık da bitecek haberleri yok.Batmakta olan aracı kurumların gelirleri artacak.Onlar hala yurtdışında yeni sözleşme ayarlama peşlerindeler dolar opsiyonları falan filan.Ne zaman sorsam yurtdışında bu Işınsu Kastelli.Başkan o değil ama o da çok yetkili.Sanırım gezerken harcırah alıyorlar.Ondan yerlerinde duramıyorlar.
-
[quote=abka;101982]ms testde 19 martdan sonraya ait test yapamıyorum...orjinal datalar [B]24 kasım 2008_19 mart 2009 [/B]arasıdır..oysaki bugün 7 nisan..nasıl halledilir ki..[/quote]
bazen bende de oluyor bu.sebebini bulamadım.son tarihi kendi kafasına göre algılıyor.bi bakıyorum en güncel veriyi 6 nisan alıyor bi bakıyorum 31 mart v.s.
halbuki hergün güncelliyorum hatta vadeliyi güniçi sürekli güncelliyorum.
nedendir bende bulamadım.
-
[quote=marakes;101980]işlerine geldgı gıbı yorumluyolar teminatı..mılletı yuksek temınatla carptılar sımdı dusuk kaldıracl hem talebı canlı tutuyolar bı de sözüm ona cok düşünürler ya ınsanlrın cok kaybetmesını önlüyolarms..makst kaaybettgını gerı almanı zorlastrıp gecıktrerek senı pıyasadna koprmamak..[/quote]
Kesinlikle doğru.Dünya üzerinde 1e 7 kaldıraçla futures piyasa oynatan ülke yok.Kaldıraç anlık otomatik değişiyor heryerde fiyata göre.Bize de o sistem gelmeli.Emir iptal ücreti hep masal.Kardeşim emiri fazla gönderen sistemlere izin vermeyeceksin bu sorun ortadan kalkacak.1E 6 7 kaldıraçla böyle futures piyasa olmaz.Bir vobumuz var onunda içine el birliği ile ettiler.Aracı kurumların gelirleri de azalıyor bu şekilde.
-
[QUOTE=GÖKHANFINDIK;101983]Bana anlattı orada bir çalışan.Yöneticiler piyasadan değiller dedi.Anlamıyorlar piyasanın sıkıntısını dediler.Sürekli mail yağmuruna tutun vobaşı dediler.Dedim böyle basiretsiz adamlar yüzünden biz niye sıkıntı cekiyoruz.Yapamıyorlarsa çeksinler gitsinler dedim.Bu ışınsu kastelli falan eften pöften oturuyorlar orada.Bunlar bu piyasadan insanlar değillermiş bana öyle dedi çalışan.Teminat arttırmaya gelince anında artıyor.Düşürmeye gelince düşmüyor.İki kişinin imzası yetiyor bu işler için.Hatta vekillerinin imzası da yeterli.Bilemiyorum abi kötü yönetim yüzünden bu işler başımıza geliyor hep.Kaldıraç 1e 10 olsa yataylık da bitecek haberleri yok.Batmakta olan aracı kurumların gelirleri artacak.Onlar hala yurtdışında yeni sözleşme ayarlama peşlerindeler dolar opsiyonları falan filan.Ne zaman sorsam yurtdışında bu Işınsu Kastelli.Başkan o değil ama o da çok yetkili[SIZE="5"][B][SIZE="6"][SIZE="5"].Sanırım gezerken harcırah alıyorlar.Ondan yerlerinde duramıyorlar.[/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE][/QUOTE]
:D:D:D:D:D
Doğru haklısın bizim başkan da her gün şube ziyaretine gider yer içer, bi de harcırah alırdı... Batan aracı kurumlar dedin de, bu batanlardaki hesaplar ne oluyor? Yatırımcı zarar ediyor mu?
-
[QUOTE=SEYYAH;101984]bazen bende de oluyor bu.sebebini bulamadım.son tarihi kendi kafasına göre algılıyor.bi bakıyorum en güncel veriyi 6 nisan alıyor bi bakıyorum 31 mart v.s.
halbuki hergün güncelliyorum hatta vadeliyi güniçi sürekli güncelliyorum.
nedendir bende bulamadım.[/QUOTE]
Ben o sorunu şöyle hallediyorum.Genelde önce Metastock u açıp MSdownloaderden veileri alıyoruz.O zaman testlerde 1 hafta 10 gün öncesine kadar test yapıyor.
Ama metastock u kapatıp önce MSdownloaderden verileri güncelleyip daha sonra Metastocku açtığınızda sondan bir önceki güne kadar test yapabiliyorsunuz.En azından ben öyle yapıyorum :)))
-
yat fin ;kendi kafasına göre fazla teminat istiyordu... mesela resmi teminat 600 tl iken,yat fin 750 istiyordu... 6 tl. de 1 kontrat komisyonuydu...zamanında ammada soymuşlar..
-
bu dolar heralde yatayda düzeltme yapmaya niyetli...
-
[QUOTE=abka;101988]yat fin ;kendi kafasına göre fazla teminat istiyordu... mesela resmi teminat 600 tl iken,yat fin 750 istiyordu... 6 tl. de 1 kontrat komisyonuydu...zamanında ammada soymuşlar..[/QUOTE]
evet yatırım finans öyle
bende şu anda onlarla çalışıyorumda endeks 1 lira yaptılar bana(Allahın büyük lütfu işte ya:D),
ama 1-2 ay işlem yapmadım diye matriksi kapattılar çok gıcık oldum...
bir ara sankoya gönderecem bakiyeyi tekrardan.
-
[quote=mimar74;101987]Ben o sorunu şöyle hallediyorum.Genelde önce Metastock u açıp MSdownloaderden veileri alıyoruz.O zaman testlerde 1 hafta 10 gün öncesine kadar test yapıyor.
Ama metastock u kapatıp önce MSdownloaderden verileri güncelleyip daha sonra Metastocku açtığınızda sondan bir önceki güne kadar test yapabiliyorsunuz.En azından ben öyle yapıyorum :)))[/quote]
olay bu! mevlam cümlemize zihin açıklığı versin.benim gibi yaşlı ve yorgun olunca insan bazı şeyleri düşünemiyor :D
teşekkürler .brv.brv.brv
-
[quote=enorton;101986]:D:D:D:D:D
Doğru haklısın bizim başkan da her gün şube ziyaretine gider yer içer, bi de harcırah alırdı... Batan aracı kurumlar dedin de, bu batanlardaki hesaplar ne oluyor? Yatırımcı zarar ediyor mu?[/quote]
Batan aracı kurumlarda yatırımcının zarar etme şansı takasbank olayı ile kalktı.Aracı kurumların çok yüksek teminat zorunlulukları var vobta.Sankonun bile çok yüksek bir meblağ teminatı bulunuyor vobaşta.Kimse dokunamıyor ona.Yatırımcının zarar etme şansı şöyle de yok.Özsermaye çok azalınca takasbank ve spk bunlara yükselt bu özsermayeyi diyor yoksa üyelikleri iptal ediliyor.Yatımcılara paraları başka kurumlara aktarmaları söyleniyor ve aktarılıyor.Kurum da devir ediliyor.Hiç şüpheniz olmasın.Spk şu anda vob konusunda çok dikkatli.Görevini çok iyi yapıyorlar.Aracı kurumlara göz açtırmıyorlar.Herkurumdan böyle konuşuyoruz arada arkadaşlarla.Sorun yok.İmkansız zarar etmesi yatırımcının.
-
[quote=traderx;101990]evet yatırım finans öyle
bende şu anda onlarla çalışıyorumda endeks 1 lira yaptılar bana(Allahın büyük lütfu işte ya:D),
ama 1-2 ay işlem yapmadım diye matriksi kapattılar çok gıcık oldum...
bir ara sankoya gönderecem bakiyeyi tekrardan.[/quote]
Millet 50 kuruşa çalışıyor.Çok pahalısınız.60 kuruş üstü fahiştir.Yatırım finansmanın şimdiki genel müdürü bizi çok severdi Osmanla sonra isteklerimizi yerine getiremedi.Osman çıktı.Benim de hesap kapatıldı.Komple terkettik.Sonra işlem hacmi bir daha da üst sıraları görmedi.
-
Tahminim vob duracak duracak seans sonu tek tuş dsı efg komple boşaltacak.33000 kapatacaz.Ama şundan eminim borsanın artma şansı yok.İmf anlaştık bile deseler ki demeyecekler büyük para ne derse o olur.Ona rağmen bile 34300 olur en çok.
-
Şu anda dow düşerken kimse hakkımız yeniliyor falan demesin ben de shortum ama olması gereken oluyor.Fiyatlama eninde sonunda yapılır.Dün fazladan düştük onu hesaplayıp fiyat uyduruluyor.Dün spot düşmedi.Dün 33600 olsa idi vob yine burada olacaktı.Ee dün işte vob bunu erken sattı olay bu kadar basit.Şimdi de yeni aşağı ilk harekette dengeli düşecekler ikisi de.Makas önemlidir ama azalması vob sağlam uçacaz falan bunu ifade etmez.Vob 33500 üstüne bugün çıkmayacak.Dow düşecek gece biz de yarın aşağı açacaz ben de 25 gündür falan ilk defa geceyi 100 200 puan bilmiş olup kar edecem.Bugün de o devam ediyor bende 100 puan zararlı başladım yine.Yarın artı ile başlamam lazım.
-
Bu arada şunu da belirtiyim.Ben bu vobta 1e 10 değil 1e 15 bile oynadım.Cari bakiye de 10 milyarlar eksiler olmuştu.Kaldıraç da 1e 10 du ozaman.Şu anda da toplam portföyümün yüzde 20 si cari bakiyede eksi duruyor.Ben kaldıraca bir çözüm cariye para ödemeyip buluyorum.Ama işin usulü varken neden bu işlere girişelim.Ayrıca bu şekilde para ihtiyacınız olsa cari eksi olduğu için para çıkaramıyorsunuz bu yüzden sakıncası oluyor.En güzeli teminat düşmesi.
-
[quote=jerfin;101849]döviz kontratlarında binde 2.5 mu..!! napıyor bunlar yaa uçmuşlar.. böyle bir oranı ilk defa duyuyorum vob'da..bu komisyon oranıyla çalışacak müşteri bulabiliyorlarsa helal valla..[/quote]
Bu yazı kaçmış arada.Döviz kontratı binde2.5 olamaz.Hata var.Çünkü binde 2.5 üst sınırın üstünde.Bu aracı kurumlara yasak.Üst sınırı kimse geçemez.Başkadır o oran.Binde 1 üstünde komisyon almak yasak vobta.Yasak diyorum çünkü yasak.
-
Boğa piyasası rüzgar gibi geldi geçti, zaten yaşlı boğaydı çıkış bitti sanırım, bu sebepten bugünden itibaren yukarı düşünmemeye başladım, kaç gündür üzerinde yattığım full uzunlar kapandı:) artık yukarı gittikçe kısa açıyorum, bundan sonra Nisan vade ve Haziran vadede kısa giderim, çok temiz para bırakır diye düşünüyorum, yatacan kısaların üzerinde, dolarda ise poz almak hatalı olabilir, borsa düşer dolar çıkar mantığı işlemeyebilir, zaten dolar vadeli kontratları işlemi çok saçma bence:), yani ky için, yoksa kendini hedge edeceklere sözüm yok...saygılar....
-
dünkü tüm kısaları(33275 )kapattım..flatim..biraz dinleneyim..
-
Bu olay ne zaman koptu biliyormusunuz.Bugün sabah imkb30 34200 den sert 33700 e 2 dakikada verdiler ya garanti de 5 6 kademe düştü ya.İşte o net şekildde bir daha 34000 üstünü unutun sinyali idi.Şimdi spot30 da 34000 yeniden görülmeden hareket olmaz yukarı.Vob farkla oynar zaten yine artmaz.Şimdi dow 7840 olur biz ise yukarı gitmeyiz.Aynen uyuz ederler.İlk boşlukta verirler.Dowun 30 40 puanını yeme sorun değildir ama eğer 150 200 puanı yerse işte ozaman yön belli eder vob.30 40 çerezdir.
-
[QUOTE=GÖKHANFINDIK;101995]Şu anda dow düşerken kimse hakkımız yeniliyor falan demesin ben de shortum ama olması gereken oluyor.[B]Fiyatlama eninde sonunda yapılır[/B].Dün fazladan düştük onu hesaplayıp fiyat uyduruluyor.Dün spot düşmedi.Dün 33600 olsa idi vob yine burada olacaktı.Ee dün işte vob bunu erken sattı olay bu kadar basit.Şimdi de yeni aşağı ilk harekette dengeli düşecekler ikisi de.Makas önemlidir ama azalması vob sağlam uçacaz falan bunu ifade etmez.Vob 33500 üstüne bugün çıkmayacak.Dow düşecek gece biz de yarın aşağı açacaz ben de 25 gündür falan ilk defa geceyi 100 200 puan bilmiş olup kar edecem.Bugün de o devam ediyor bende 100 puan zararlı başladım yine.Yarın artı ile başlamam lazım.[/QUOTE]
Katılıyorum fiyatlama eninde sonunda yapılacak bencede:) yüksek ihtimallede yarın sabah gaplı aşağıya açılışla yapılacak, eğer bugün akşama kadar ağır ağır düşmeye devam etmezsek yarın sabaha gap görünüyor şeklinde düşünüyorum:) haaa, gaplı düşüşüde erteleyebilirlermi? olur olur, ama sonuçta düşürürlermi? evet düşürürler diyorum:)...
-
[quote=traderx;101989]bu dolar heralde yatayda düzeltme yapmaya niyetli...[/quote]
ı ıh, katılmıyorum.
verecekler 1,6140a kadar. niye? ben yine cortum. :D
-
mevcut seviyeleri destek yapma çabası var sanki ?
stop seviyem 33475 !
[IMG]http://i39.tinypic.com/2r5xe7r.gif[/IMG]
-
33300 uzun denemesi.............
-
[quote=bull market;101998] dolarda ise poz almak hatalı olabilir, borsa düşer dolar çıkar mantığı işlemeyebilir, zaten dolar vadeli kontratları işlemi çok saçma bence:), yani ky için, yoksa kendini hedge edeceklere sözüm yok...saygılar....[/quote]
ben bu kısmı anlayamadım.
açıklar mısınız neden hatalı acaba?
(dolarda pozisyonum olduğundan sormuyorum, dünyadaki herhangi bir metanın vadeli işlemi neden hatalı olsun onu anlayamadım?)
-
[QUOTE=abka;101999]dünkü tüm kısaları(33275 )kapattım..flatim..biraz dinleneyim..[/QUOTE]sistem tam buradan al verdi..ama yemedi..sadece poz. kapattım..
-
[QUOTE=traderx;101942]dolarda 1,6135 önemli direnç benim şahsi tahminim üstüne atıp sonradan tekrar aynı seviyeyi destek edineceğidir, herkese afiyet olsun.[/QUOTE]
unlimited bende sabah onu belirttim zaten ama trend kuvvetli olduğu için, şort alma risk yönetimi anlayışıma ters olduğu için bekliyorum, nitekim şu an 6150 olmuş:D
-
300 den long 400 den yine short.Full short devam.200 puan maliyet düşürdük iyi oldu.