[QUOTE=unlimitted;102129]diyosuuuuun! :..::..:[/QUOTE]
diyoruummmm.kom
sende bırak bu dolaresliği.. yoksa dolarzedeus olacaksın..:..:
Printable View
[QUOTE=unlimitted;102129]diyosuuuuun! :..::..:[/QUOTE]
diyoruummmm.kom
sende bırak bu dolaresliği.. yoksa dolarzedeus olacaksın..:..:
[quote=GÖKHANFINDIK;102066]Buyur abi ne komisyon alalım?İhtiyaç var ucuz komisyon ve iyi sisteme?[/quote]
sistem iyi ama ucuz kom anlayışınız nedir bilmiyorum...yardımcı olmaya çalışırım..
[QUOTE=jerfin;102127]bak kızdırmayın beni... bi avatar yaparım kendime, avatara bakmaktan voba bakamazsınız..:..::..:[/QUOTE]
Yapta görelim:..::..:, lafla peynir gemisi yüzdürülmez derler:D ayrıca liv tyler un çok daha güzel resimleri varken bu pek makyajlı resmini nereden bulduysan diye soracaktım bende:p
80 li yılların masum liv'i gitti ,yeni liv'imiz geldi selçuklu..:)
[QUOTE=bull market;102132]Yapta görelim:..::..:, lafla peynir gemisi yüzdürülmez derler:D ayrıca liv tyler un çok daha güzel resimleri varken bu pek makyajlı resmini nereden bulduysan diye soracaktım bende:p[/QUOTE]
istersen liv'in yeni çekilmiş, deforme olmuş halini avatar yapayım haaa..:..:.kom
Buda 70 li yılların boderek i gibi olmuş:) beğenmedim ben
[quote=jerfin;102130]diyoruummmm.kom
sende bırak bu dolaresliği.. yoksa dolarzedeus olacaksın..:..:[/quote]
1,5875 maliyetli doları nereye bırakacağım onu bilsem bırakıcam da! :..::..:
sağıma dönüyorum 1,70 dolabı var, soluma dönüyorum 2,30 sehpası.:D
[QUOTE=bull market;102135]Buda 70 li yılların boderek i gibi olmuş:) beğenmedim ben[/QUOTE]
ben, marilyn monroe tercih ederdim...dng
Summary
ana sistem XU30 En Yakin Vade (X30YVADE)
Simulation Date 07.04.2009 13:32:43 7545 5 Minute Bars [B]24.11.2008 11:50 Through 19.03.2009 17:10 (115 Days) [/B]Points Only Test
Performance
Profit [B]29.5250 Pts [/B]Performance N/A
Annualized Performance N/A
Buy & Hold Profit -0.1500 Pts
Buy & Hold Performance N/A
Buy & Hold Annualized Performance N/A
Trade Summary
Total Trades 184
Trade Efficiency -2.97 %
Average Profit/Average Loss N/A
Profitable Trades
Total 80
Long 38
Short 42
Average Profit 0.6069 Pts
Highest Profit 2.6250 Pts
Lowest Profit 0.0250 Pts
Most Consecutive 6
Unprofitable Trades
Total 104
Long 54
Short 50
Average Loss -0.1829 Pts
Highest Loss -0.8250 Pts
Lowest Loss 0.0000 Pts
Most Consecutive 7
Maximum Position Excursions
Long Favorable 2.2250 Pts
Short Favorable 3.1000 Pts
Long Adverse -0.9250 Pts
Short Adverse -0.7500 Pts
Trade Efficiency
Average Entry 59.71 %
Average Exit 37.31 %
Average Total -2.97 %
Average Long Entry 58.95 %
Average Long Exit 37.49 %
Average Long Total -3.56 %
Average Short Entry 60.48 %
Average Short Exit 37.14 %
Average Short Total -2.39 %
Performance Indices
Buy & Hold Index 19783.33 %
Profit/Loss Index 60.81 %
Reward/Risk Index 97.52 %
Accounting
Initial Equity 0.0000 Pts
Trade Profit 48.5500 Pts
Trade Loss -19.0250 Pts
Commissions 0.0000 Pts
Interest Credited 0.0000 Pts
Interest Charged 0.0000 Pts
Final Equity 29.5250 Pts
Open Positions 0.0000 Pts
Account Variation
Highest Account Balance 29.7000 Pts
Lowest Account Balance -0.7500 Pts
Highest Portfolio Value 2.9250 Pts
Highest Open Drawdown -0.7500 Pts
Highest Closed Drawdown -0.4750 Pts
Account Events
Margin Calls 0
Overdrafts 0
Profitable Timing
Average Trade Length 65
Longest Trade Length 192
Shortest Trade Length 9
Total Trade Length 5225
Unprofitable Timing
Average Trade Length 22
Longest Trade Length 94
Shortest Trade Length 1
Total Trade Length 2304
Out of Market Timing
Average 5
Longest 15
Total 16
[B]astatin [/B]bu sistemin risk durumu nasıldır..alınır mı satılır mı..
[QUOTE=jerfin;102133]80 li yılların masum liv'i gitti ,yeni liv'imiz geldi selçuklu..:)[/QUOTE]
hmm bu güzelmiş .. on numara avatar olmuş .. .lelele
[QUOTE=unlimitted;102136]1,5875 maliyetli doları nereye bırakacağım onu bilsem bırakıcam da! :..::..:
sağıma dönüyorum 1,70 dolabı var, soluma dönüyorum 2,30 sehpası.:D[/QUOTE]
ya 1.50 masasına oturturlarsa seni..:..:
mersiyk nerde gözükmüyor .. onun avatarıda on numara .. :):):)
Jerf ben seni mersiyk in avatardan daha fazla dikkat çeken avatar yapar sanıyordum ama yapamadın, bak ben liv len hafta sonu gezmesi yaparken çektim bu fotoyu :) şimdi tek fotosu var dikkat çeken gerisi çöpe bence:), nesini beğeniyon bunun yaşlandı garibim yaaa...
[IMG][URL=http://img142.imageshack.us/my.php?image=livty.jpg][IMG]http://img142.imageshack.us/img142/8507/livty.jpg[/IMG][/URL][/IMG]
[QUOTE=selçuklu;102141]mersiyk nerde gözükmüyor .. onun avatarıda on numara .. :):):)[/QUOTE]
mersiyk'nın avatarını görmek istiyorsan hexen babayı sürekli forumda tutmak için çareler üretmelisin..:..:
[quote=jerfin;102140]ya 1.50 masasına oturturlarsa seni..:..:[/quote]
o masaya gidene kadar önce 1,5880 sandalyesi var sanırım di mi yolda? ben o sandalyede oturur, 1,50 masasına beni sandalyeyle götürmelerini bekler, o masadan üzerimde 1,50 dolarları ile ayrılırım be Jerfin.
hatta bu durumu daha çok tercih ederim! :..::..:
[QUOTE=jerfin;102143]mersiyk'nın avatarını görmek istiyorsan hexen babayı sürekli forumda tutmak için çareler üretmelisin..:..:[/QUOTE]
doğru .. benimde dikkatimi çekti . hexen baba kaybolunca merside kayboluyor ortadan ..
senin avatarın şimdi şık oldu ama :))) .. bullmarkete bakma sen ..
[QUOTE=bull market;102142][COLOR="Red"]Jerf ben seni mersiyk in avatardan daha fazla dikkat çeken avatar yapar sanıyordum ama yapamadın[/COLOR], bak ben liv len hafta sonu gezmesi yaparken çektim bu fotoyu :) şimdi tek fotosu var dikkat çeken gerisi çöpe bence:), nesini beğeniyon bunun yaşlandı garibim yaaa...[/QUOTE]
avatar yapımcısı asti ile mi anlaşsam naapsam..:..:
bu resimdeki liv olamaz, çok donuk bakıyor çünkü..:)
[QUOTE=jerfin;102140]ya 1.50 masasına oturturlarsa seni..:..:[/QUOTE]
2,00 masasında toplantı yapacağız mayısta unlimited ile . .konu the other possible targets after consolidation and .. hahahahha
[QUOTE=jerfin;102146]avatar yapımcısı asti ile mi anlaşsam naapsam..:..:[/QUOTE]
Bilemiyorum artık...dikkat çeken avatar yapıcam diye konuştun, bu konuda kim yardım eder onuda sen bilecen...:)))
Resimdeki liv in ta kendisi, esas senin kedi avatarındaki liv değil, ama benim foruma koyduğum resmi internet dahil hiçbiyerde görmediğinden şüpheleniyosun tabii:) nasıl hayranlık bu seninki yahu, bu resimden nasıl haberin olmazki? olmaz böyle hayranlık falan ben görmedim, cık cık cık...
[QUOTE=bull market;102148]Bilemiyorum artık...[COLOR="Red"]dikkat çeken avatar yapıcam diye konuştun, [/COLOR]bu konuda kim yardım eder onuda sen bilecen...:)))[/QUOTE]
şimdi bir de şu var... avatar, jerf'i gölgede bırakmamalı dimi..:..:
[QUOTE=jerfin;102149]şimdi bir de şu var... avatar, jerf'i gölgede bırakmamalı dimi..:..:[/QUOTE]
O zaman kendi dikkat çeken resmini koyacaksın dermişim:..::..::..:,
eeee, bikere laf ağızdan çıktı, dikkat çekecek jerf, ben anlamam:D:D:D
Neyse tekrar iyi akşamlar diyimde ben, bilahare bakarız avatar meselesine...
ben bilmiyordum ve buradan kimsede böyle birşey anlatmadı.yaw kardeşim kulağınız biraz kesik olsun :D
bugünkü o 9.000 küsur FINANS LONG'unun sebebi aşağıda net bir şekilde anlatılmış.
vahşi batıdan menealaos'a teşekkürler...
arkadaşlar, [B]finansbank'ın çıkardığı son borsa yatırım fonundan haberi olan da mı yok ?[/B] direkt [COLOR=blue]spot 30-endeksi baz alıyor[/COLOR] ve bu bir [COLOR=red]BYF yani finansbank dayanak varlıkla (spot endeks) eşitliği garanti ediyor[/COLOR].. fon büyüklüğü 500 kusür milyon, nisan vadelide dönen paranın tamamına eşit.. bu fonu ödünç alıp açığa satmak mümkün, zaten [COLOR=red]bugün olan biten tüm işlem bu arbitrajla alakalı[/COLOR], bu fonu shortlayan gidip vadeli long aldı.. ve makas bir günde sıfırlandı..
3-5 at hırsızın kendi pozisyonlarına göre domine ettiği spot-vadeli makası böylece tarih oldu, bundan sonra 3 kuruşa 5 köfte yok.. [B][COLOR=blue]spot-vadeli abitrajı oluştuğu anda finans gelecek artık tahtaya..[/COLOR][/B]
Madem arbitraj var vobu yüzde 0.7 üste atması lazımdı finans yatırımın ama yemedi.Vobta farkla oynama olayının değişme şansı yok.Spotta her zaman alıcı bulunamayabilir.Yada fonda alıcı çıkmayabilir.Herşey olur.Bu fark kapanma nedeni bugün vobta birileri 33250 de yüklü satıcı olmuşsa onlara para kazandırmamak olabilir.Herşey olur ama fark kapanma açılma her zaman olacak.Ama teorik fiyat vadeli spotun250 puan üstü olması lazım.Bu arada zaten önceden de bir sürü İstanbul fonu vardı şimdi de var.Ama düzene girecekse ortam gelsin buyursun her türlü fon halka arzı.Borsa rayına girer.
Bu arbitraj olayı çok teferruatlı konu.Ben de bugün 500 milyon ytl para olsa idi 1 milyon adeti taban kadar bile çakabilirdim.Bu işler likiditeye bakar.Ben 33000 e verirken finansyatırım da 500 milyon ytl varsa emrimi karşılar yoksa neyin arbitrajını yapacak.Ayrıca o yeni açılan fonda da alıcı bulacak ki benim malı karşılayıp orada anında satış yapması lazım.Peki ben 500 milyon ytl lik vob satarken o finans yatırımın fonundan da satarsam aynı anda imkb30 un fiyatı değişmeyecek.Ama o fonun fiyatını satış baskısı ile aşağıda tutacam ve her halukarda arbitraj yapacak kişiyi engelleyecem.Ayrıca o fonu da imkb30 kağıtları ile arbitraj yapacak diyelim başka birisi bu sefer de imkb de 500 milyonluk alıcı bulamayacak.Her şekilde arbitraj için iki tarafın likit olması lazım.Yoksa bu vob öyle 5 milyon ytl 10000 lotla hiç bişey olmaz.Vobu finans yatırım tutmadı ki finans aldı çekildi mecburen kenara.Sonra daha altlar görüldü.İyi satıcı olsa idi bal gibi fark 500 altta olabılır 33100 kapayabilirdik.Vobta bir anda alıcı satıcı çıkar ve amacını kimse bilemez.Citi almış 18000 lot hiç farketmez fiyatı etkileyemiyor hiç birisi.O anlık etki oluyor yada o günlük.Bugünkü alışın esas nedeni bir haber gelecek olabilir.Yada dow uçarken biz az arttığımızdan düşmüyor olabiliriz.Siyasi de olabilir.Ermeni ilişkileri yada ruhban okulu mevzusu.Herşey olur.
Şöyle diyebilir bazı arkadaşlar vobta 5 milyonluk işlem 50 milyon yerine geçiyor.Ama o zaman ortada 50 milyonluk satış yapılacak likidite de yok.
yen amma inat etti be ama düşecekk yakındırr dagılacakk bu yende...dowda bahsedelin obo çalışıyor sanırım
Bir de arbitraj yapmak için akbank fiyatı bugün 4.95-5.00 aralığında.Vob alıp spot satan kişi akbanka soldaki fiyattan mı satsa arbitrajı uygun olacak yoksa sağda pasiftemi beklese daha uygun olacak.Bu noktada çok hızlı davranılmalı.Onu beklerken diğer hisseler de satış görebilir.Bu işlemler anında olmalı ve alıcı satıcı dengeli olmalı ki işe yarasın.Bizim ülkemizde faizler yüksek olduğu için hisseler arasındaki alsat farkı yüksek.Abdde hisse aralarındaki al sat farkı 0.05 lik hisse bile var.Bizde yüzde 5 ten fazla alsat farkı olan hisse var 17 18 kademeli hisseler var.Bu yüzde 5 ten de büyük.Pasife yazan kişi alışta beklesin yüzde5 ucuzdan alıyor.Yada satan da böyle pahalı satıyor.Bu arbitraj işlemleri için alış satış farkının en minimal düzeyde olması lazım.Bizim vobta alış satış kotasyonları emir olsun 5 puan 5 puan değişir.Vob endeks 50000 iken 5 puan değildi alış satış farkı 25 puandı o zamandan beri hiç değişmedi.Altın ise 5 puan hala da 5 puan.Demekki biz vob endeks 50000 iken 25 puan yerine 5 puandan alsat yapmalı idik.Yada şu andaki altın fiyatlarının alış satış farkı 5 puan yanlış oluyor.Vobaş bunda da hatalı.Bu arada vob altın 55000 iken 1e13 lere kaldıraç oluyordu.Vob madem riskini koruyor yatırımcıların neden altında 1e13 kaldıraç yaptırıyor hem de daha riskli?Bunlar cevaplanması gereken sorular.Hiç alıcının satıcının olmadığı yere 1e13 kaldıraç ver.Herşekliyle likit olan vob endeks 1e7 ver.Bu işin altında ben kasıt ararım.Bana masal anlatmayın yatırımcı koruma falan diye.Kara kaşıma gözüme kimse beni korumadı bu zamana kadar.Yoksa emir mi aldınız büyüklerden de biz bunları 1e10 la çarptık 1e6 ile zararlarını çıkartamasınlar daha da çok hırs yapıp daha da çok batsınlar diyemi böyle yapıyorsunuz.Buna ben bile dahilim 1e6 ile para kazanamıyor kimse.Parası olmayan adam işlem yapamasın mı?300 lirası olan 1 adet oynayamasın mı?Çok dert var vobta....
tepmesi lazm artık dowun......
[quote=mbm;102159]tepmesi lazm artık dowun......[/quote]
Saatliklerde buralardan dönersem kısaları tenhalarda çok fena sıkıştırırım diyor.:)
Ama bizimkliler önce uzunları dökmek isteyebilir.
Sistem alıştırmaları;
AL (Cross(dis(14),-10) and LLV(MOV(c,5,s),10)<C) or (cross(dis(14),-18) and LLV(dis(5),10)<dis(14))
SAT ve AÇIĞA SAT :Cross(0,dis(14))
AÇIK POZ KAPAT : (Cross(dis(14),-10) and LLV(MOV(c,5,s),10)<C) or (cross(dis(14),-18) and LLV(dis(5),10)<dis(14))
fikir edinmek ve geliştirmek isteyenlere...alfabe düzeyinde :) 60 dklık içindir..en ham halidir..sadece fikir vermesi açısından..
Bu dow 7.777 de çok takıldı bu da 6.666 gibi birşey mi acep? :..:
Finansbank A.Ş'nin IST30 Borsa Yatırım Fonu, İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem görmeye başladı.
İMKB Ulusal-30 Endeksine dayalı “ilk” borsa yatırım fonu olan IST30/Finansbank A.Ş İMKB 30 A Tipi Fon, İMKB'de düzenlenen törende, Finansbank İcra Kurulu Üyesi Kerim Rota'nın gongu çalmasıyla seans açılışında işlem görmeye başladı.
IST30 ile yatırımcılar, tek bir işlemle İMKB'de en fazla işlem gören, yabancı yatırımcıların, en fazla ellerinde tuttukları halka açıklık oranı en fazla olan şirketlere yatırım yapma şansı yakalayacak.
IST30'un diğer bir özelliği de bu fonun payları menkul kıymet niteliğine sahip olması sebebiyle her türlü portföye dahil edilebiliyor.
IST30, İMKB seans saatleri içerisinde bireysel, kurumsal ve yabancı yatırımcılara tek bir işlemle istedikleri fiyattan İMKB Ulusal-30 Endeksi'ne alıp satma imkanı sağlıyor.
Likit bir enstrüman olmakla birlikte yatırımcılar bir pay ya da istenilen yüksek miktardaki işlemlerini kolaylıkla istedikleri fiyattan alıp satarak gerçekleştirebiliyor.
Tek bir işlemle İMKB Ulusal-30 Endeksi'nin getirisine ortak olmak ve riski dağıtmak mümkün olurken, spot piyasadan ödün verme mekanizması ile yatırımcılar, İMKB-30 Endeksi'ne açığa satış imkanı yakalayacaklar.
BAHSİ GEÇEN FON.... bugün başlamış işlemlere...
[QUOTE=Astatin;102161]Sistem alıştırmaları;
AL (Cross(dis(14),-10) and LLV(MOV(c,5,s),10)<C) or (cross(dis(14),-18) and LLV(dis(5),10)<dis(14))
SAT ve AÇIĞA SAT :Cross(0,dis(14))
AÇIK POZ KAPAT : (Cross(dis(14),-10) and LLV(MOV(c,5,s),10)<C) or (cross(dis(14),-18) and LLV(dis(5),10)<dis(14))
fikir edinmek ve geliştirmek isteyenlere...alfabe düzeyinde :) 60 dklık içindir..en ham halidir..sadece fikir vermesi açısından..[/QUOTE]
yarın bi deneyeyim senin formülü... iyide matrikste nereye yazıyoruz bu formülleri...:..:
[quote=jerfin;102164]yarın bi deneyeyim senin formülü... iyide matrikste nereye yazıyoruz bu formülleri...:..:[/quote]
sakın bu haliyle işlem falan yapma ha.....bu geliştirmek isteyenlere..dis in cillopluğunu göstermek için
[QUOTE=Astatin;102165]sakın bu haliyle işlem falan yapma ha.....bu geliştirmek isteyenlere..dis in cillopluğunu göstermek için[/QUOTE]
histemden daha mı tehlikeli bu sistemin ham hali..:..:
[quote=jerfin;102166]histemden daha mı tehlikeli bu sistemin ham hali..:..:[/quote]
hem de nasıl... çalışan ve geliştiren ellerde altına döner..olduğu gibi uygulayana siyanür etkisi yapar...system tester da 60 dk da dene..grafiği çizdir...yatay piyasadaki mükemmelat dan sonra son iki sinyaldeki dehşeti göre :) dehşeti aşan, hedefi vurur..heri zotır ve sistem taşı:..:
Pamık denedinmi formülü:=)
[quote=Astatin;102168]Pamık denedinmi formülü:=)[/quote]
Ağabey bir sistem de şu garibe okuyup üfle.Seni tavsiye ettiler.İyi üflüyormuşsun.:p.lelele:..:üüü