[quote=GÖKHANFINDIK;102169]Ağabey bir sistem de şu garibe okuyup üfle.Seni tavsiye ettiler.İyi üflüyormuşsun.:p.lelele:..:üüü[/quote]
sana üfleyen üflemiş...600000 neyine yetmiyo:..::..:
Printable View
[quote=GÖKHANFINDIK;102169]Ağabey bir sistem de şu garibe okuyup üfle.Seni tavsiye ettiler.İyi üflüyormuşsun.:p.lelele:..:üüü[/quote]
sana üfleyen üflemiş...600000 neyine yetmiyo:..::..:
[quote=Astatin;102170]sana üfleyen üflemiş...600000 neyine yetmiyo:..::..:[/quote]
o üfleyen kim ise bana tükürüyor :p
[quote=Astatin;102170]sana üfleyen üflemiş...600000 neyine yetmiyo:..::..:[/quote]
Malda yakalandık abi krizde.Paralar suyunu çekti.Mal var ama para yok.Yatay seyretmese şu lanet vob para yapacaz da.Ben geceye flat son 5 saniye kala.Dowu movu takmaz bunlar.Vob artık düşmezse yarın da mayısa kadar çıkabiliriz.Ama mayısta sell on may go away hiç şaşmayacak.Ben epeydir borsadayım nisan ayında endeksin hiç yönünün aşağı olduğunu görmedim.Sadece martın çıkışında nisanda 5 6 gün düzeltme oldu sürekli.Sadece extrem günlerde cumhurbaşkanlığı seçimi senesinde bazı şeyler farklı oldu gerisi aynı idi.Borsalar düzeltmeyi bile yatay yapıyor.Ama eninde sonunda alıcılar azalacak.Satıcılar çoğalacak niagara.
[quote=Astatin;102168]Pamık denedinmi formülü:=)[/quote]
yok denemedim ham formül ham meyvaya benzer dalında dursa daha iyi olur :D
hem bu dis nedir? metastockta yok [B]demand index[/B] in matriks hali mi :..:
dis görünce dsi sandım önce hay asti allah iyiliğini vermesin bizim deutsche yi formüle etmiş dedim :..:
çalışmaz bu formül sanmıyorum dis yok çünkü.[B]Ichimoku Kinko Hyo[/B] diye bir indikatör var metastockta (hakikaten var) onu koysam olur mu dis yerine :..:
[quote=SEYYAH;102173]yok denemedim ham formül ham meyvaya benzer dalında dursa daha iyi olur :D
dis görünce dsi sandım önce hay asti allah iyiliğini vermesin bizim deutsche yi formüle etmiş dedim :..:
çalışmaz bu formül sanmıyorum dis yok çünkü.[B]Ichimoku Kinko Hyo[/B] diye bir indikatör var metastockta (hakikaten var) onu koysam olur mu dis yerine :..:[/quote]
dis,di spread...mtx de var....MS de (di+)-(di-) olarak da yazabilirsin sanırsam
bizim vadeli bu akşam kapanırken dow -2 lerdeydi , vede bunu pek fiyatladığımız söylenemez ! sabaha futureler yatay yada eksi olursa -2,34 komple fiyatlarmıyız ?? ( kısayımda :)
[quote=abka;102138]Summary
ana sistem XU30 En Yakin Vade (X30YVADE)
Simulation Date 07.04.2009 13:32:43 7545 5 Minute Bars [B]24.11.2008 11:50 Through 19.03.2009 17:10 (115 Days) [/B]Points Only Test
Performance
Profit [B]29.5250 Pts [/B]Performance N/A
Annualized Performance N/A
Buy & Hold Profit -0.1500 Pts
Buy & Hold Performance N/A
Buy & Hold Annualized Performance N/A
Trade Summary
Total Trades 184
Trade Efficiency -2.97 %
Average Profit/Average Loss N/A
Profitable Trades
Total 80
Long 38
Short 42
Average Profit 0.6069 Pts
Highest Profit 2.6250 Pts
Lowest Profit 0.0250 Pts
Most Consecutive 6
Unprofitable Trades
Total 104
Long 54
Short 50
Average Loss -0.1829 Pts
Highest Loss -0.8250 Pts
Lowest Loss 0.0000 Pts
Most Consecutive 7
Maximum Position Excursions
Long Favorable 2.2250 Pts
Short Favorable 3.1000 Pts
Long Adverse -0.9250 Pts
Short Adverse -0.7500 Pts
Trade Efficiency
Average Entry 59.71 %
Average Exit 37.31 %
Average Total -2.97 %
Average Long Entry 58.95 %
Average Long Exit 37.49 %
Average Long Total -3.56 %
Average Short Entry 60.48 %
Average Short Exit 37.14 %
Average Short Total -2.39 %
Performance Indices
Buy & Hold Index 19783.33 %
Profit/Loss Index 60.81 %
Reward/Risk Index 97.52 %
Accounting
Initial Equity 0.0000 Pts
Trade Profit 48.5500 Pts
Trade Loss -19.0250 Pts
Commissions 0.0000 Pts
Interest Credited 0.0000 Pts
Interest Charged 0.0000 Pts
Final Equity 29.5250 Pts
Open Positions 0.0000 Pts
Account Variation
Highest Account Balance 29.7000 Pts
Lowest Account Balance -0.7500 Pts
Highest Portfolio Value 2.9250 Pts
Highest Open Drawdown -0.7500 Pts
Highest Closed Drawdown -0.4750 Pts
Account Events
Margin Calls 0
Overdrafts 0
Profitable Timing
Average Trade Length 65
Longest Trade Length 192
Shortest Trade Length 9
Total Trade Length 5225
Unprofitable Timing
Average Trade Length 22
Longest Trade Length 94
Shortest Trade Length 1
Total Trade Length 2304
Out of Market Timing
Average 5
Longest 15
Total 16
[B]astatin [/B]bu sistemin risk durumu nasıldır..alınır mı satılır mı..[/quote]
kazanç güzelmiş ... MS deki "Lowest Account Balance -0.7500 Pts " ne demek anlayamadım yalnız :) bi ara eksiye mi düşmüş:..:
[QUOTE=Astatin;102174]dis,di spread...mtx de var....MS de (di+)-(di-) olarak da yazabilirsin sanırsam[/QUOTE]
di+ di- geç sinyal veren bi intikatördür, ortalama kesişimleri de öyle.. peki senin formül bunlardan oluştuğuna göre 60 dk. da uygulamak sinyali biraz daha geciktirmez mi !!
bu sistem işini bilmiyorum, sadece formüle bakınca 60 dk. uzun bi periyod gibi geldi bu sistem için..
[quote=misafir;102175]bizim vadeli bu akşam kapanırken dow -2 lerdeydi , vede bunu pek fiyatladığımız söylenemez ! sabaha futureler yatay yada eksi olursa -2,34 komple fiyatlarmıyız ?? ( kısayımda :)[/quote]
Finans amca diye bir amca gelmiş voba yeni.Baba o olacakmış artık.Öyle düşürmek isteyenlere havanızı alırsınız diyormuş.Biz de üvey evlat olduk.3 kademe tek tuş çiziyor arkadaş.Tabi babasının fonu ya sanki 3 kademe çiziyor.Adam ağır ağır toplar.üüü
dow biz LONG çulara bugün gidin yarın gelin dedi.güzel bir kapanış bekledik yapmadı namıssız SHORT kalsak kesin +400 çekerdi.
işimiz FDOW'a kaldı.7.750 civarı idi FDOW biz kapanırken.yarın sabah ona göre bir başlangıç yapılır artık.tabii gece GM haberi falan düşmezse.fazlaca iflas vs. haberi okudum bugün yabancı finans sitelerinde falan.içim bayıldı.iflastan korunma başvurusunun eli kulağında gibilerinden makaleler vardı bugün.iflastan korunma demek iflas demektir hemen hemen.chapter 11 mi neydi...hoş şeyler değil bunlar.
gece mal taşımak ayrı dert.daha doğrusu taşısan dert taşımasan dert.300/500 puanlık ters açılış sorun değil ama ağır bir GAP li açılışta terste kaldın mı bütün psikoloji allak bullak oluveriyor.eriyen sermayede cabası...
[quote=SEYYAH;102173]yok denemedim ham formül ham meyvaya benzer dalında dursa daha iyi olur :D
çalışmaz bu formül sanmıyorum dis yok çünkü.[B]Ichimoku Kinko Hyo[/B] diye bir indikatör var metastockta (hakikaten var) onu koysam olur mu dis yerine :..:[/quote]
Japon grafik tekniği,5 tane göstergesi var formülleri şöyle:
ST:=(HHV(H,26)+LLV(L,26))/2;
TL:=(HHV(H,26)+LLV(L,9))/2;
DL:=REF(C,26);
1SPAN:=REF((ST+TL)/2,-26);
2SPAN:=REF((HHV(H;52)+LLV(L,52))/2,-26);
kullanmak isterseniz iyi bir göstergedir
[quote=jerfin;102177]di+ di- geç sinyal veren bi intikatördür, ortalama kesişimleri de öyle.. peki senin formül bunlardan oluştuğuna göre 60 dk. da uygulamak sinyali biraz daha geciktirmez mi !!
bu sistem işini bilmiyorum, sadece formüle bakınca 60 dk. uzun bi periyod gibi geldi bu sistem için..[/quote]
sen bir dene...
[quote=Astatin;102161]Sistem alıştırmaları;
AL (Cross(dis(14),-10) and LLV(MOV(c,5,s),10)<C) or (cross(dis(14),-18) and LLV(dis(5),10)<dis(14))
SAT ve AÇIĞA SAT :Cross(0,dis(14))
AÇIK POZ KAPAT : (Cross(dis(14),-10) and LLV(MOV(c,5,s),10)<C) or (cross(dis(14),-18) and LLV(dis(5),10)<dis(14))
fikir edinmek ve geliştirmek isteyenlere...alfabe düzeyinde :) 60 dklık içindir..en ham halidir..sadece fikir vermesi açısından..[/quote]
Jerfin,
Dikkat et DIS, iki DI nın farkı...senin geç sinyal verir dediğin DIS in 0 olması durumu ki sadece satta var alda değil...
Bu sistemin "cortu" dis in 0 ı aşağı kesmesi yani sat vermesi ama -10 a veya -18 e ulaşmadan tekrar yukarı dönmesi durumudur..vob 5000 puan da yapsa soluksuz, bu formül al vermez..batarsınız :) alıştırma işte :) ama alsinyallerine dikkat...modifikeyşın!!!!! pamık..dünkü grafda garipsediğin sinyal benzer bir açmazın aşılmış haliydi...pamıkkkkk
[quote=simba;102180]Japon grafik tekniği,5 tane göstergesi var formülleri şöyle:
ST:=(HHV(H,26)+LLV(L,26))/2;
TL:=(HHV(H,26)+LLV(L,9))/2;
DL:=REF(C,26);
1SPAN:=REF((ST+TL)/2,-26);
2SPAN:=REF((HHV(H;52)+LLV(L,52))/2,-26);
kullanmak isterseniz iyi bir göstergedir[/quote]
teşekkürler sn.simba,
MS ta hazırda olan indikatörlerden birisi bu ;) ama nasıl yorumlanıyor bilmiyorum.bir ara okumuştumbi yerlerde ama unuttum gitti.60 dk vadeli grafiği üstünde görüntüsü böyle.arapsaçı gibi :D
[url=http://xs.to][img]http://xs538.xs.to/xs538/09152/ichimoku801.png[/img][/url]
[QUOTE=Astatin;102183]Jerfin,
Dikkat et DIS, iki DI nın farkı...senin geç sinyal verir dediğin DIS in 0 olması durumu ki sadece satta var alda değil...
Bu sistemin "cortu" dis in 0 ı aşağı kesmesi yani sat vermesi ama -10 a veya -18 e ulaşmadan tekrar yukarı dönmesi durumudur..[COLOR="Red"]vob 5000 puan da yapsa soluksuz, bu formül al vermez..batarsınız [/COLOR]:) alıştırma işte :) ama alsinyallerine dikkat...modifikeyşın!!!!! pamık..dünkü grafda garipsediğin sinyal benzer bir açmazın aşılmış haliydi...pamıkkkkk[/QUOTE]
benimde söylemek istediğin şey buydu işte.:)
matriks evde olsa birkaç günde çözerim ben bu sistem işini de bakma işte..:..: geceleri ders çalışmak için eve matriks mi kursam naapsam.. sosyal hayatta biter o zaman hepten..:)
Dow kapanışı bir kısacı olarak beni memnun etmedi, çekincem sabaha fdjı artı olmasındandır, artı olursa sabah açılış 33400-33600 aralığında olacak diyorum, buda ne uzuncuyu nede kısacıyı memnun eder...
Esasen dow 7500 e doğru geri çekilmeyi devam ettirmesini bekliyorum ama bunu yarın belli etmemek için fdow bizim piyasa açıkken günboyu artıda dalgalandıracak diye düşünüyorum, bizimkilerede artık dalgalı bir gün yaşatma fırsatı doğuyor böyleliklen, neyse, elbet bir gün düşüecek, sabaha gap ile düşecek diye beklerken uzuncuları kurtarma günü olacak yarın, bakalım kimler çıkacak pozisyondan:) saygılar...
[quote=Astatin;102183].....ama al sinyallerine dikkat...modifikeyşın!!!!! pamık..dünkü grafda garipsediğin sinyal benzer bir açmazın aşılmış haliydi...pamıkkkkk[/quote]
o mutant sinyal sorunu önemli ama dünkü koyduğun grafta gördüğüm kardan yiyordu.yani zarar ettirmiş değil.eğer genel olarak böyle ise o kadar kusur kadı kızında da olur.
sistemin iyi gerçekten...gule gule kullan...
[quote=SEYYAH;102184]teşekkürler sn.simba,
MS ta hazırda olan indikatörlerden birisi bu ;) ama nasıl yorumlanıyor bilmiyorum.bir ara okumuştumbi yerlerde ama unuttum gitti.60 dk vadeli grafiği üstünde görüntüsü böyle.arapsaçı gibi :D
[URL="http://xs.to"][IMG]http://xs538.xs.to/xs538/09152/ichimoku801.png[/IMG][/URL][/quote]
Moving average'ta olduğu gibi ST ve TL'nin kesişmeleri al -sat sinyalleridir.Grafiğinizdeki yeşil bulut bölgesinin üzerinde kesişmişse satlar güçlü sat,bulutun içi orta kuvvette sat ,altı da güçsüz sat.(sırasıyla 3birim,2 birim,1 birim sat kabul ediliyor).Bu arada formülde 2. sıradaki 26 rakamı 9 olacaktı.
[quote=bull market;102186]Dow kapanışı bir kısacı olarak beni memnun etmedi, çekincem sabaha fdjı artı olmasındandır, artı olursa sabah açılış 33400-33600 aralığında olacak diyorum, buda ne uzuncuyu nede kısacıyı memnun eder...
Esasen dow 7500 e doğru geri çekilmeyi devam ettirmesini bekliyorum ama bunu yarın belli etmemek için fdow bizim piyasa açıkken günboyu artıda dalgalandıracak diye düşünüyorum, bizimkilerede artık dalgalı bir gün yaşatma fırsatı doğuyor böyleliklen, neyse, elbet bir gün düşüecek, sabaha gap ile düşecek diye beklerken uzuncuları kurtarma günü olacak yarın, bakalım kimler çıkacak pozisyondan:) saygılar...[/quote]
sayın bull Asyalılar dowun -2,34 üne bakarak bir omuz atarsalar fdow pek fazla çıkamaz gibi.. buda kısacılara biraz destek olur;)
[quote=SEYYAH;102187]o mutant sinyal sorunu önemli ama dünkü koyduğun grafta gördüğüm kardan yiyordu.yani zarar ettirmiş değil.eğer genel olarak böyle ise o kadar kusur kadı kızında da olur.
sistemin iyi gerçekten...gule gule kullan...[/quote]
yo yanlış hatırlıyorsun...zararlı işlemi vardı
metastockda test yaparken ,sürekli
[COLOR="Blue"]just in time debugging [/COLOR]diye uyarı kutucuğu beliriyor..bir türlü kurtulamadım..çözümü var mı..
[quote=haguan;102041]Dow Jones Future
Tren hat mı değiştiriyor ?
Aşağıdaki grafiktede görüldüğü gibi uzun süredir takip ettiğimiz yükselen kanal harekatı güzel şekilde çalışırken , birkaç gün önce ihtimallerin arttığını belirten bir grafik yollamıştım.
Yolladığım grafikte kesikli çizgi ile belirttiğim kanal yükselişin hız kaybettiğini gösteren yeni bir oluşuma girsede kırmızı kanalın orta bandını yani 7790 seviyesini aşağı geçmediği taktirde yeşil halka içerisinde kalacaktır..
7790 seviyesinin altında küçük mavi halkamız mevcut. Mavi halkanın önemi ise yola yeşil veya kırmızı halka ile devam edilip edilmeyeceğinin karar noktası olması.
Kırmızı halka için şimdiki değerlere göre dow jones future un 7730 altında seyir etmesi gerekmekte.
[IMG]http://i42.tinypic.com/350pgn8.png[/IMG][/quote]
Dow future güncelleme
Şu an mavi , yani karar halkasındayız.
[IMG]http://i44.tinypic.com/j7ce2a.png[/IMG]
dow satta, dax satta, bilimum dış borsalar satta.. bizim spot satta, spota yön veren hisseler satta... vadeli ise alda !!! eğer yarın aşağı dönüş başlarsa bugünkü tututnmalar tam bir fake olacak.. ve bir güzel afiyetle yuttuk biz bu fakeyi..:..:
[QUOTE=misafir;102191]sayın bull Asyalılar dowun -2,34 üne bakarak bir omuz atarsalar fdow pek fazla çıkamaz gibi.. buda kısacılara biraz destek olur;)[/QUOTE]
Sn misafir, öncelikle foruma hoşgeldiniz:), sanırım uzakdoğu meselesi biraz karışık gidiyor, ama bu sıralar onlarda aynı hizaya gelme çabasıda var sanki:)
Ben sizin nickinizi ilk defa teşekkür ettiğiniz yazıların altında okuduğumda forum misafirleride teşekkür edebiliyor diye aklımdan geçiriyordum:..::..:, ama görüyorumki misafir nickli bir forumdaşımız olmuş:)
dandik sistem
al ve açık poz kapa: if(rsi(12)<50,0,if(rsi(24)>50,1,0))*if(RSI(12)>=RSI(24),1,0)=1
sat ve açığa sat: if(rsi(12)<50,0,if(rsi(24)>50,1,0))*if(RSI(12)>=RSI(24),1,0)=0
alfabeye devam..dandik 1nci kuşak sistemlerden biri. 60 dk lıkda 11 ayda %200 (kaldıraçsız ama piramitli) yapmış..peki nedne dandil..karlı işlem/zararlı işlem rasyosu felaket..dene gör.....
[QUOTE=jerfin;102197]dow satta, dax satta, bilimum dış borsalar satta.. bizim spot satta, spota yön veren hisseler satta... vadeli ise alda !!! eğer yarın aşağı dönüş başlarsa bugünkü tututnmalar tam bir fake olacak.. ve bir güzel afiyetle yuttuk biz bu fakeyi..:..:[/QUOTE]
Hiç yutmuş gibi bi halin yok ama, biz de bunumu yutsak şimdi:..::..:
Yok bu japon işi sistemi fena değil bence, hatta çoğu sisteme kök söktürür bi hali var, asti sen bu japonların sisteme ne diyon kaçıncı jenerasyon sistem oluyor bu? sen daha 1. kuşak işini bitiremedin gitti, artık bıraksan bırak şu 1. kuşağı diyordum...saygılar...
[QUOTE=jerfin;102197]dow satta, dax satta, bilimum dış borsalar satta.. bizim spot satta, spota yön veren hisseler satta... vadeli ise alda !!! eğer yarın aşağı dönüş başlarsa bugünkü tututnmalar tam bir fake olacak.. ve bir güzel afiyetle yuttuk biz bu fakeyi..:..:[/QUOTE]
jerphin o senin ziestemin ... benim ziestemiN Cortta .kom
metastockda test yaparken ,sürekli
[COLOR="Blue"]just in time debugging [/COLOR]diye uyarı kutucuğu beliriyor..bir türlü kurtulamadım..çözümü var mı...
şöyle bir sistem olsun
al: RSI([B]opt1[/B])+Stoch(9,3)+Mo(50)vs...
sat:RSI([B]opt2[/B])+Stoch(9,3)+Mo(50)vs...
sormak istediğim,burada RSI daki opt1 ve 2 aynı olmak zorunda mıdır...mesela sistem testde :al da RSI(30), sat da RSI(40) olunca maxsimun kar elde ediliyorsa( ,bunda sakınca var mı...burada mantıksal bir hata var mı...[B]yalnız sistemin orjinalinde RSI lar aynıydı[/B]..ben kendim test için opt1-2 koydum..en iyi sonuç farklı degerlerde çıktı...
birde leptop, son model olmasına ragmen,biraz karışık opt deger hesabında testin %20-40 ına gelince ,test bitmeden ''mswin çalışmayı durdurdu'' diyor..ve ms kapanıyor...örneğin opt degerlere göre 81 test yapılması gerekirken(2 tane opt var 9 ar deger için) bile program kapanıyor...kafayı yiyecegim..
[QUOTE=abka;102210]metastockda test yaparken ,sürekli
[COLOR="Blue"]just in time debugging [/COLOR]diye uyarı kutucuğu beliriyor..bir türlü kurtulamadım..çözümü var mı...
şöyle bir sistem olsun
al: RSI([B]opt1[/B])+Stoch(9,3)+Mo(50)vs...
sat:RSI([B]opt2[/B])+Stoch(9,3)+Mo(50)vs...
sormak istediğim,burada RSI daki opt1 ve 2 aynı olmak zorunda mıdır...mesela sistem testde :al da RSI(30), sat da RSI(40) olunca maxsimun kar elde ediliyorsa( ,bunda sakınca var mı...burada mantıksal bir hata var mı...[B]yalnız sistemin orjinalinde RSI lar aynıydı[/B]..ben kendim test için opt1-2 koydum..en iyi sonuç farklı degerlerde çıktı...[/QUOTE]
Geçmiş için al ve sat larda aynı göstergenin peryotlarını değiştirmek bana göre avantajlı değil. Çünkü geçmişteki baskın ayı veya boğa piyasasına göre daha kolay satıp daha zor alacaktır fakat gelecekte tersi olursa yani kolay alıp zor satma şartında cuvallar. Fakat aynı piyasa devam ederse daha avantajlı olur.
Tercih meselesi kesin kuralı olduğunu sanmıyorum.
[QUOTE=abka;102138]Summary
ana sistem XU30 En Yakin Vade (X30YVADE)
Simulation Date 07.04.2009 13:32:43 7545 5 Minute Bars [B]24.11.2008 11:50 Through 19.03.2009 17:10 (115 Days) [/B]Points Only Test
Performance
Profit [B]29.5250 Pts [/B]Performance N/A
Annualized Performance N/A
Buy & Hold Profit -0.1500 Pts
Buy & Hold Performance N/A
Buy & Hold Annualized Performance N/A
Trade Summary
Total Trades 184
Trade Efficiency -2.97 %
Average Profit/Average Loss N/A
Profitable Trades
Total 80
Long 38
Short 42
Average Profit 0.6069 Pts
Highest Profit 2.6250 Pts
Lowest Profit 0.0250 Pts
Most Consecutive 6
Unprofitable Trades
Total 104
Long 54
Short 50
Average Loss -0.1829 Pts
Highest Loss -0.8250 Pts
Lowest Loss 0.0000 Pts
Most Consecutive 7
Maximum Position Excursions
Long Favorable 2.2250 Pts
Short Favorable 3.1000 Pts
Long Adverse -0.9250 Pts
Short Adverse -0.7500 Pts
Trade Efficiency
Average Entry 59.71 %
Average Exit 37.31 %
Average Total -2.97 %
Average Long Entry 58.95 %
Average Long Exit 37.49 %
Average Long Total -3.56 %
Average Short Entry 60.48 %
Average Short Exit 37.14 %
Average Short Total -2.39 %
Performance Indices
Buy & Hold Index 19783.33 %
Profit/Loss Index 60.81 %
Reward/Risk Index 97.52 %
Accounting
Initial Equity 0.0000 Pts
Trade Profit 48.5500 Pts
Trade Loss -19.0250 Pts
Commissions 0.0000 Pts
Interest Credited 0.0000 Pts
Interest Charged 0.0000 Pts
Final Equity 29.5250 Pts
Open Positions 0.0000 Pts
Account Variation
Highest Account Balance 29.7000 Pts
Lowest Account Balance -0.7500 Pts
Highest Portfolio Value 2.9250 Pts
Highest Open Drawdown -0.7500 Pts
Highest Closed Drawdown -0.4750 Pts
Account Events
Margin Calls 0
Overdrafts 0
Profitable Timing
Average Trade Length 65
Longest Trade Length 192
Shortest Trade Length 9
Total Trade Length 5225
Unprofitable Timing
Average Trade Length 22
Longest Trade Length 94
Shortest Trade Length 1
Total Trade Length 2304
Out of Market Timing
Average 5
Longest 15
Total 16
[B]astatin [/B]bu sistemin risk durumu nasıldır..alınır mı satılır mı..[/QUOTE]
Sisteminiz 184 işlemde 29 525 puan kazandırmış. 184 işlem için işlem başına 100 puan kayma ve komiyon düşerseniz net 29 525 - 18 400 = 11 125 puan net kalır. Süre 4,5 ay, aylık yaklaşık 2 500 puan normalde iyidir.
Net 2 000 puan bile iyidir.
Yanlız sistem geçmişte iyi fakat gelecekte ne olacak ? Bunu öğrenmek için sistemi başlangıçtan 2 ay öncesine göre optimize edin ve değerlerini yazın sonra aynı değerlerle toplam sürede çalıştırıp getiriyi görüp yeniden değerlendirin.
Aylık 2 500 puan iyidir. Üstünü getiren sistemler yaptım fakat geçmişte çalıştı fakat gelecekte cuvalladı.
nikkei %3 civarı eksi 08:13 itibariyle %3 civarı ekside fdow bizim kapanışa göre -80 puan civarı.
sisteme uyduk LONG kaldık tokatlanacağız görünen o...-300/400 açılış yapacak gibi...değerler açılana kadar değişmezse
[quote=abka;102212]birde leptop, son model olmasına ragmen,biraz karışık opt deger hesabında testin %20-40 ına gelince ,test bitmeden ''mswin çalışmayı durdurdu'' diyor..ve ms kapanıyor...örneğin opt degerlere göre 81 test yapılması gerekirken(2 tane opt var 9 ar deger için) bile program kapanıyor...kafayı yiyecegim..[/quote]
böyle bir problem laptopun modeli ile alakalı değildir.
sorun işletim sisteminin programı çalıştırırken bir komut satırındaki bir hatadan kaynaklanıyordur.
programı tekrar kurmayı deneyin derim.
herkese günaydınlar, bol kazançlar dilerim.
[quote=bull market;102199]Sn misafir, öncelikle foruma hoşgeldiniz:), sanırım uzakdoğu meselesi biraz karışık gidiyor, ama bu sıralar onlarda aynı hizaya gelme çabasıda var sanki:)
Ben sizin nickinizi ilk defa teşekkür ettiğiniz yazıların altında okuduğumda forum misafirleride teşekkür edebiliyor diye aklımdan geçiriyordum:..::..:, ama görüyorumki misafir nickli bir forumdaşımız olmuş:)[/quote]
Sayın bull. yakaşık 3-4 aydır forumunuzu takip ediyorum sizinde yorumlarınızı beğenerek okuyorum... foruma bir türlü üye olamıyodum mail adresimi kabul etmiyordu üüü(hotmail,mynet vb.) geçenlerde nasıl olduysa kabul etti.. bende üye oldum.. aylarca misafir tarafında kaldığım için nickimde misafir olsun dedim..:)))
[QUOTE=abka;102219]zaman 4 aydan daha az..4,5 ay değil...kayma nereden çıktı..gecen haftadan beri tam noktasından işlem yaptım..komisyon onbinde 1,575... yani 184 işlem için 90 kademeye denk geliyor..yani 90X25=2.250 puan komisyona gider...nemayıda komisyon olarak veriyorum desek..bana net 27.500 puan kalmalı...[/QUOTE]
Ben 24.11.2008 den bu yana test edilmiş olarak gördüm oda yaklaşık 4.5 ay eder.
Kayma konusu biraz toleranslıdır ve kişiden kişiye değişir. Ben işlem başına 100 puan kayma ve komiyon kabul ediyorum.
günaydınlar bol kazanclar..
günaydınlar,kazançlı bir gün olması dileğimle
BDDK: BANKACILIK SEKTORU NET KARI YILIN ILK IKI AYINDA %38.3 ARTARAK 3.20 MILYAR TL OLDU - CNBCE
-MATRIKS-
agldıkları halde bole..adamlar alsms tabi %60 70 karlara bu az gelıodur
[QUOTE=traderx;102104]şimdi benim mantık şu şu durumdaki hareketler, amerika %2 eksi dax ona keza bu adamlar salmıyor yani long kalmak avantajlı gibi,
ama yaklaşık 1 aydır mantıklı düşüneni tokatladılar, o yüzden mantık kurmuyorum günlük graflara bakıyorum.[/QUOTE]
günaydın dostlar, yav bu py de mantık hak getire:D