Günaydın
Printable View
Günaydın
yürü koçum dolarrrrrrr...
1,70 sehpasına az kaldı! :..:
günaydın....
33300 uzunları verdik zararına....33150 kısa devam.....
[QUOTE=unlimitted;102226]yürü koçum dolarrrrrrr...
1,70 sehpasına az kaldı! :..:[/QUOTE]
sn dostum ne yapıyoruz dolaresleri, çuvalları bırakıp kaçalımmı:D
şaka bir yanada 1,6380 benim direncim orda çuvalları bırakır kaçarım. hatta belki şortlamak bile mantıklı olabilir.
bu teblerinki ne iştir...
13000 er lot karşılıklı..........sabah sabah kargalar bile uyanmadan
bu 30 40 mılyar dolar lafı nedır kac gundur caktrmadan telafuza bsladılar..dun selım atalay 40 dan bahsedıodu ben ılk ondan duydum gerci..anlamıorm ımf nı bıze bole bıse vercegını mı dusunuyolar gerckten..gercı selim pek spekulasyona karsmaz ama ne biliyim..bana pek ınandırıcı gelmıo
vırman olmadıgı ıcn teb lerin işi bu şekilde halledılmıstır ..ıkısı de teb şube degısms sadece..
[quote=traderx;102228]sn dostum ne yapıyoruz dolaresleri, çuvalları bırakıp kaçalımmı:D
şaka bir yanada 1,6380 benim direncim orda çuvalları bırakır kaçarım. hatta belki şortlamak bile mantıklı olabilir.[/quote]
sen dün kaptırmadın mı dolarları 1,6210dan yaw. :..:
ben 1,6310'dan yarısını verdim, tekrar yerine koyma noktası 1,6245. ama yükselir de 1,6340 görürse, maliyet artırmaktan çekinmem.
bu pullbackler olmasa halim harap. çok döverdim dizimi walla. :..:
maliyeti çok güzel noktaya çektiğim için full pozisyon 4 pips dansı bile yapabilirim. :D
teb 13000 lotluk isleminde neden takasa yansımadı bir bilen varsa tesekkurler
[QUOTE=traderx;102092]valla bu dolardaki py ye diş geçirebiliyorum biraz saf heralde o taraftakiler:D,
endeksteki pylerle baş edemiyorum çok canımı sıkıyor namussuzlar.
geceye endeks 500den kısa, dolar uzun ikisinden biri olacak yada her ikisi:)[/QUOTE]
ohooo:D yalnız benden söylemesi 6380 civarında baba direnç var.
ms de test yapılırken,sistem pozisyonu fiyat [B]barının kapanışına [/B]göre mi hesaplıyor...fiyat barı 33.400-33100 arası hareket etsin..kapanış 33200 olsun..ama sistem 33300 iken sat verse,hesabı nasıl yapıyor.
[quote=marakes;102230]bu 30 40 mılyar dolar lafı nedır kac gundur caktrmadan telafuza bsladılar..dun selım atalay [B]40 dan bahsedıodu ben ılk ondan duydum [/B]gerci..anlamıorm ımf nı bıze bole bıse vercegını mı dusunuyolar gerckten..gercı selim pek spekulasyona karsmaz ama ne biliyim..bana pek ınandırıcı gelmıo[/quote]
geçen hafta buraya bir yazı eklemiştim.macaristan gibi kotamızın %2000 katını alırsak 40 milyar dolar kredi kullanabilirmişiz.yani 40 milyar dolar uydurma bir rakam değil.isterse TÜRKİYE'nin bu rakamı kullanma hakkı varmış.ama bu kadar kullanır mıyız kullanmaz mıyız onu tabii RTE bilir.
Yine gapımızı yedik ve 33150 den kısaya geçtik... Şimdi bu sopa çıkacak diye bekle...
'Böyle bir sevgi işte'
Fenerbahçe ve Galatasaray son hafta üstelik zor kazandı, puanları 47, camiaların havası: “Şampiyonluk şansımızı artırdık, sonuna kadar kovalayacağız.”
Trabzon 7 net pozisyon harcadı, berabere kaldı, puanı 47, camianın havası: “Bitti bu iş.”
Çelişkinin nedeni, Kayıhan Gedikli’nin Yanal’a mesajında gizli:
“Ersun hocam kızmayacaksın, darılmayacaksın, gücenmeyeceksin. Futbolun sadece futbol olmadığı yerdesin. Burada insanlar, takımı başka tutarlar, ne bileyim kaşığın sapını tutmak gibi değil burada takım tutmak. Güneşin İstanbul’dan önce doğduğu, suların Bordo-Mavi aktığı yerdesin. Burada herkes aynı sevgilinin peşinden koşuyor hocam. O sevgili ki paylaşılamıyor. Kimse kimseden eksik kalmıyor. Şiirler ona, şarkılar ona, alıp verilen nefes ona. Cebindeki son kuruş ona. Zafer şarkıları ona, ağıtlar ona, övgüler ona, sitemler yakınmalar ona.
Burada herkes Trabzonspor’u günde bir defa düşünür hocam. O da 24 saatini alır insanların. Burada geçim sıkıntısı, işsizlik, kriz, küresel ısınma yok. Herkesin derdinin Trabzonspor olduğu yerdesin. Burada kepenkler açılmadan gazetelerin son sayfaları okunur, Dolar’ın, Euro’nun kurundan önce puan durumuna göz atılır. Genel yerel seçimler değil, Trabzonspor kongresi pür-dikkat izlenir. Trabzonspor Başkanı konuşursa ‘Ulusa Sesleniş’ odur. Takımı için fanatizm kurbanı olup adam bıçaklayanlar, öldürenler vardır başka yerlerde. Ama hocam burada, her takım taraftarının vazgeçilmez olan, “senin için ölürüm” sloganını gerçekleştirircesine, kaçan şampiyonluktaki ayak oyunlarına tahammül edemeyip canına son veren Mehmet’in mezarı vardır.
Sandığın gibi başarıya aç bir yerde değilsin. Aksine başarının doğduğu, tanımının yapıldığı yerdesin. Bir devrimin ateşinin yakıldığı yerdesin. Başarı odaklı olmadı sevdamız hiçbir zaman. Şampiyonluk 25 değil, 100 sene de gelmese bile aynı heyecanla severiz biz hocam. Ama sırtındaki formanın hakkını vermeyince kızarız hocam. Sokağa çıktığında, karşına çıkan herkesi ilgilendiriyorsun. Gözümüzün bebeğindesin. Elde sensin, dilde sen; gönüldesin, baştasın. Bu yüzden hocam; kızmayacaksın, darılmayacaksın, gücenmeyeceksin.” Böyle bir sevgi işte...
Ergun ATA
[quote=traderx;102234]ohooo:D yalnız benden söylemesi 6380 civarında baba direnç var.[/quote]
bana göre direnç 1,6355de.
orayı geçerse o tobonun sağ koluna değil, tobodaki hatunun eteğine kadar gider bu iş.
ki benim bahsettiğim 1,70 sehpası da orda zaten.
dolarları o sehpanın üzerine bırakırım. :..:
teb dekı kısa vade basından berı olan takasta gozukuo.ama ozel emır oldgu ıcın gozukmeyedebilir bazen
[quote=enorton;102237]Yine gapımızı yedik ve 33150 den kısaya geçtik... Şimdi bu sopa çıkacak diye bekle...[/quote]
işin kötüsü bu kısaların para edip etmeyeceğide meçhul üüü
ne zor bişeymiş yaw sistemli olmak.eski usule mi dönsem yaw üüü
neyse söz verdim kendime bu ay kesin uyacağım her sinyale :o
[quote=SEYYAH;102236]geçen hafta buraya bir yazı eklemiştim.macaristan gibi kotamızın %2000 katını alırsak 40 milyar dolar kredi kullanabilirmişiz.yani 40 milyar dolar uydurma bir rakam değil.isterse TÜRKİYE'nin bu rakamı kullanma hakkı varmış.ama bu kadar kullanır mıyız kullanmaz mıyız onu tabii RTE bilir.[/quote]
piyasa boyle bı ıhtımal varsa bunu ogrenmıs teyıt ettrımstır coktan..olur mu olur...vob da bı tavan da goruruz o vesıleyle belkı ben dıgerını kacırmıstm da :..:
[quote=marakes;102243]piyasa boyle bı ıhtımal varsa bunu ogrenmıs teyıt ettrımstır coktan..olur mu olur...vob da bı tavan da goruruz o vesıleyle belkı ben dıgerını kacırmıstm da :..:[/quote]
diğerini izlediğim günlerde, son 1 dakika içerisinde satış kademesinde kimse yok, alış kademesi ağzına kadar dolmuş 78312.sıraya yer veriyorlar,
DSI o son 60 saniyede 25.000 kontratı bi çakmıştı alıştakilere.
herkesin ağzı açık kalmıştı.
sonrası malum! :..:
VOB tarihinin en kayda değer olaylarından birisidir. ders niteliğindedir zannımca!
valla standby 40 olacağına,
serberst 20 olsun daha iyi, ki bence erdoğan ümüğü sıktırmasın hatta imf ye ananıda al git desin:)
33075 shortcover, artı uzun, dolaresler long devam...
[quote=unlimitted;102244]diğerini izlediğim günlerde, son 1 dakika içerisinde satış kademesinde kimse yok, alış kademesi ağzına kadar dolmuş 78312.sıraya yer veriyorlar,
DSI o son 60 saniyede 25.000 kontratı bi çakmıştı alıştakilere.
herkesin ağzı açık kalmıştı.
sonrası malum! :..:
VOB tarihinin en kayda değer olaylarından birisidir. ders niteliğindedir zannımca![/quote]
işte ben de methini duydum bi daha görmek istiyorum:..:
bandı sarıp oynatabilirmiyiz?
[quote=marakes;102243]piyasa boyle bı ıhtımal varsa bunu ogrenmıs teyıt ettrımstır coktan..olur mu olur...[B]vob da bı tavan da goruruz o vesıleyle belkı ben dıgerını kacırmıstm da[/B] :..:[/quote]
poroblem değil yeniden tavan ambiansı oluştururuz :..:
[url=http://xs.to][img]http://xs538.xs.to/xs538/09153/vobson482.png[/img][/url]
Finansbank çılar malı götürdü; 9000 lot yaklaşık 500 puan bu sefer borsacılardan aldı VOB a verdi kendiside kazandı.
Şimdi yeni taktik piyasa düşecekse veya yükselecekse makası ayarla parayı götür. Garantili para... İş bilenin...
Bu imkb bugün ralli yapar.Fulll longgg.
saolasın seyyah..bızde heryerın taban oldgunu cok gordum de ozellıkle 2000 yıllaırnda..ve savas yılları falan.tavan cok gormedım..vobda tavan daha da heycanlı oluyomus ..bu goruntuyle bıle hıssettm heycanı:)
akbank kostura kostura gıdıyo yıne
[QUOTE=hilm;102249]Finansbank çılar malı götürdü; 9000 lot yaklaşık 500 puan bu sefer borsacılardan aldı VOB a verdi kendiside kazandı.
Şimdi yeni taktik piyasa düşecekse veya yükselecekse makası ayarla parayı götür. Garantili para... İş bilenin...[/QUOTE]
Ben anlamadım bunu adamlar şuanda 400 puan zararda değil mi?
Bu adamlar kesin birşey biliyor.Akp davasından önceki hareketler oluyor.
[QUOTE=GÖKHANFINDIK;102250]Bu imkb bugün ralli yapar.Fulll longgg.[/QUOTE]
bencede hele 35000e hızlı bir ralliyle vurdursunlar, asıl parayı ondan sonra vuracaz:..:
hatta en mantıklı senaryo bu hafta içinde imf den anlaştık haberi düşsün 35000e gelsin hatta bir 35500 civarına kadar fake atsın, ondan sonra katliam.
Borsa alenice bizbirşeyleri alıyoruz diyor.Dünden beri dowu yiyorlar sabah da yediler.Yangından mal kaçırır gibi saldırıyorlar.Yurtdışı ilk yukarı kaldırsın buralar ralli.Kaldırmasa da az düşeriz.Öyle akbankı 5 kademe sabahın köründe horozlar ötmeden niye alıyorlar ki?Dikkat edin bundan sonra vade bitene kadar fark 100 150 olmalı en çok üstü yada aldı imkandır bir yöne.Bu arada geceyi yine bilemedik.Dünkü shortları en tepeden seans sonu 5 saniye kala kapattım.Yine kısmet olmadı.Ayrıca kaç günlerdir ilk defa gece flat girdim.Geri kalan hepsi shorttu.İsc 92 bir kere solda kalsın ve 2 3 saat öyle dursun mayısa kadar artar burası.
herzmaankı gıbı yıne en son bız ogrencez pıyasa beklentısını.ama bı neden var ve guclu duruyo anlamıyorum bu takasda da mevcut.yanı gostermelık cevırme de degıl..spot ta da vob da da para gırslerı oluyo ve hepsı bırbırını hedge eder nıtelıkte degıl..ımf den yuksek para dısnda bı beklentı de yok galıba..heralde bız 20 beklerken 40 gelcek
[quote=GÖKHANFINDIK;102254]Bu adamlar kesin birşey biliyor.Akp davasından önceki hareketler oluyor.[/quote]
yarın AKP2 açılıyormuş! :D
evet yeniden çelik bilek VOB olduk bi anda.taş gibi duruyor DAX yamuldu yine biz bekliyoruz...akıl sır ermez bunlara...
[QUOTE=enorton;102253]Ben anlamadım bunu adamlar şuanda 400 puan zararda değil mi?[/QUOTE]
Adamlar arbitraja oynadı. Vob da 400 puan zarar Borsada 900 puan kar olursa nette 500 kar olur. Borsadan 900 alır Voba 400 verir fakat kendiside 500 kazanır. Fakat 500 tabiki yaklaşık belki 200 dür belkide 600 netini biz bilemeyiz.
Vobda farklı vadelerde arbitraj yapmak gibi. Nisan vadede 400 puan kayıp haziran vadede 800 kar nette 400 puan kar gibi...
Haguan yeni graf atarsa aslında ne kadar kritik bir yerde olduğumuzu görürüz.
[quote=SEYYAH;102260]evet yeniden çelik bilek VOB olduk bi anda.taş gibi duruyor DAX yamuldu yine biz bekliyoruz...akıl sır ermez bunlara...[/quote]
erse hepimiz köşe değil miydik sn Seyyah?:)))
Anlamadığım teorik fiyat vobun spotun üstünde olması gerektiğini söylüyor.Peki neden gidip de finansyatırım buradan alım yapmıyor vobta?Ayrıca finans yatırım satış da yapıyor.Ne yanı satış yapıp vobta spotta alım mı yapıyor.Bunlar belki de insanların kafasını karıştırmak için yeni modeller kurguluyorlar.Yoksa birşey olduğu yok ortada.Ben long aksama kadar düzeltmelerde belki bozarım.
haguan bey burdaysan şu güzel bir graflarden bir yapıştırıver sana zahmet.