-
[quote=hilm;102261]Adamlar arbitraja oynadı. Vob da 400 puan zarar Borsada 900 puan kar olursa nette 500 kar olur. Borsadan 900 alır Voba 400 verir fakat kendiside 500 kazanır. Fakat 500 tabiki yaklaşık belki 200 dür belkide 600 netini biz bilemeyiz.
Vobda farklı vadelerde arbitraj yapmak gibi. Nisan vadede 400 puan kayıp haziran vadede 800 kar nette 400 puan kar gibi...[/quote]
İyi de isc ve bazı diğer hisseler düşmedi nasıl arbitraj oluyormuş?Spotun fiyatı hisselerin sağa veya sola geçmesine göre en az 250 puan oynayabiliyor.O yüzden bir halt kazandıklarını düşünmüyorum.İmkbde de hem açığa satış işlemini herkes yapamıyor hem de pasiften yapılması lazım.Gömlekçilere izin var sanırım sadece.
-
boşa merak etmeyın bizim pıyasa dunyayı da artıya gecırırse şaşırmamak lazım
-
Farkla oynanmayacaktı ama az önce vob 3 puan üstüne geçmişti spotun şimdi 300 puan altında.Demekki finansyatırım falan hikaye.
-
33175 uzun tekrar...spot saglam geldi...
-
Aha hobbba isc kalktı 92.Arkadaşlar çok önemli yer burası.92 de 2 3 saat kalsın böyle manyak yukarı gidecez.
-
valla derinliğe hiç bir zaman inanmadım, çünkü derinlik samanlıkta iğne aramaktan farksız, sadece para kaybedilir derinlikte hepsi bu.
-
Haguan'ın bahsettiği hat değiştirme yerindeyiz.
[quote=haguan;102041]Dow Jones Future
Tren hat mı değiştiriyor ?
Aşağıdaki grafiktede görüldüğü gibi uzun süredir takip ettiğimiz yükselen kanal harekatı güzel şekilde çalışırken , birkaç gün önce ihtimallerin arttığını belirten bir grafik yollamıştım.
Yolladığım grafikte kesikli çizgi ile belirttiğim kanal yükselişin hız kaybettiğini gösteren yeni bir oluşuma girsede kırmızı kanalın orta bandını yani 7790 seviyesini aşağı geçmediği taktirde yeşil halka içerisinde kalacaktır..
7790 seviyesinin altında küçük mavi halkamız mevcut. Mavi halkanın önemi ise yola yeşil veya kırmızı halka ile devam edilip edilmeyeceğinin karar noktası olması.
Kırmızı halka için şimdiki değerlere göre dow jones future un 7730 altında seyir etmesi gerekmekte.
[IMG]http://i42.tinypic.com/350pgn8.png[/IMG][/quote]
-
Haziran vade nisanın altına geçti.Ama likit değil normalde arbitraj yapılır.
-
günaydın,kolay gelsin !
pozitif ayrışmayı limitlerde kullanıyoruz...
rahatlayan göstergeler kısa vadede yeniden olumluya dönecek gibi..
33400 üstünde uzun !
33150 altında stop - kısa !
[IMG]http://i43.tinypic.com/wurvbm.gif[/IMG]
-
buradaki herkes olaylara fazlasıyla "anlık" bakmaya başladı.
enteresan...
-
2.60 A niyetleniyorlar.Bir de şöyle de düşünebiliriz city 18000 açılmış longu vade sonu için oynamış olabilir.Baskıya şuna buna inanmayın çok güçlüyüz.35000 bile olabilir bugün.Haber düşecek kesin yakınlarda.Hani nerde finansyatırım okadar fark oluştu heryeri alıyorlar.Alsın gelsin de?
-
ms de test yapılırken,sistem pozisyonu fiyat [B]barının kapanışına [/B]göre mi hesaplıyor...fiyat barı 33.400-33100 arası hareket etsin..kapanış 33200 olsun..ama sistem 33300 iken sat verse,hesabı nasıl yapıyor.
yok mu bilen*
-
vobdayız bakış biraz da olsa anlık olmayı gerektirmiyo mu?neden arıyana kadar kar yazarsan iyi de zarar yazarsan kötü oluyo..hem bızım pıyasa dax gıbı dow gıbı mantıklı degılkı..orda hareketler yön dahilinde..mesela dax duscem dedımı bı yonde %2 den asagı bırakmıo..bızde ındır kaldır mılletı carp kafası var
-
[QUOTE=unlimitted;102275]buradaki herkes olaylara fazlasıyla "anlık" bakmaya başladı.
enteresan...[/QUOTE]
borsacı bukelamun gibi olabilmeli bence, ama [B]anatrendleri unutmamalı kesinlikle[/B]
amaç ben bildim değil, ben kazandım olmalı:)
özellikle bu piyasa vob ise, inanın by nlerin işi bizden çok daha zor,
hani bilinç altında vardır ya, by her zaman kazanır, bu piyasada by bir tane değilki en az 5,6 değişik grup olduğunu düşünüyorum ve hepsinin aynı anda kazandığını sanmıyorum:)
-
ekranı bı bıraktım 250 puan yazmış bu vob kalbı zorluyor artık normal degıl bu hareketler :)
-
-
[quote=marakes;102278]vobdayız bakış biraz da olsa anlık olmayı gerektirmiyo mu?neden arıyana kadar kar yazarsan iyi de zarar yazarsan kötü oluyo..hem bızım pıyasa dax gıbı dow gıbı mantıklı degılkı..orda hareketler yön dahilinde..mesela dax duscem dedımı bı yonde %2 den asagı bırakmıo..bızde ındır kaldır mılletı carp kafası var[/quote]
Garanın 1.60-1.80'den talibi çok bunlar hep ondan oluyor. :..:
-
[quote=traderx;102279]borsacı bukelamun gibi olabilmeli bence, ama [B]anatrendleri unutmamalı kesinlikle[/B]
amaç ben bildim değil, ben kazandım olmalı:)[/quote]
öyle tabii. yalnız mesela dün finansın bilmemkaçbin kontratı aldığını "ne akla hizmet alıyor, deli mi bu" diye belirten arkadaşlar citi'nin 10 gün önceki 18.000 alımını boş yere yapmayacağını söylediğimde "pasta, alıcılar, satıcılar hikaye hepsi aldatmaca" diye eleştiriyorlardı da.
ona demiştim fazla anlık bakmaya başladı millet diye. :..:
yoksa hangisinden para kazanıyorsan o vadeye bakacaksın elbet.:)
-
aç-kapa yaptığım için data eksik bende.
pasta yapıştıracak arkadaş varmı acaba ?
teşekkürler !
-
[quote=traderx;102279]hani bilinç altında vardır ya, by her zaman kazanır, bu piyasada by bir tane değilki en az 5,6 değişik grup olduğunu düşünüyorum ve hepsinin aynı anda kazandığını sanmıyorum:)[/quote]
bunu bir ara konuşalım. bence uzun. ama BY (bir parantez açmak şart, full pozisyon açmayan BY demek daha doğru) , kaç grup olursa olsun, daima kazanır.
nedenlerini bir ara konuşuruz. :)
-
[quote=aslan;102282]Garanın 1.60-1.80'den talibi çok bunlar hep ondan oluyor. :..:[/quote]
ucuzu herkes sever:..:
-
[quote=marakes;102286]ucuzu herkes sever:..:[/quote]
Bu gidişle biraz zor bulurlar ucuzu. :..:
-
dolardaki TOBO'yu çevirdiler OBO'ya.
bu da kitaplara konulacak cinsten bi şekilde oldu. :D
-
[quote=unlimitted;102285]bunu bir ara konuşalım. bence uzun. ama BY (bir parantez açmak şart, full pozisyon açmayan BY demek daha doğru) , kaç grup olursa olsun, daima kazanır.
nedenlerini bir ara konuşuruz. :)[/quote]
evet katılıyorum..bızım pıyasayı dıger pıyasalarla karıstrmayın.derınlık denen sey o kadar azkı ..3 5 delı ıstedıgını yapabılıyo..ve keyfe keder davransalar da karsılarına cıkcak kımse yok.bu arada merkez menkuldekı olaylardan haberınız varmı bılmıyorum..menkul ıslemlerını durdurdu..tasfıyeye gecıldı.duyduklarıma gore musterı hesapları ıle oynanmıs bankaya temınat gosterılmıs..sımdı fon 2 ay sure ıle orda olan her hesaba el koymus.cunku temınatın kredı borclarını kapayıp kapamıycagı bellı degıl..yanı her batan kurum dan da yatırmcı sıyrılamıo ..
-
bındık bı alamete gıdıyoruz kıyamete mısalı
-
Dün borsa düştü vob yukseldi, bugün borsa yukseliyor vob düşüyor. Başlarım böyle işe :) Elalem hedge yapacak diye biz zarar ediyoruz. Artık piyasanın yönünü tahmin etmenin de bi işe yaramadığı zamanlar başlıyor galiba...
-
[quote=unlimitted;102283]öyle tabii. yalnız mesela dün finansın bilmemkaçbin kontratı aldığını "ne akla hizmet alıyor, deli mi bu" diye belirten arkadaşlar citi'nin 10 gün önceki 18.000 alımını boş yere yapmayacağını söylediğimde "pasta, alıcılar, satıcılar hikaye hepsi aldatmaca" diye eleştiriyorlardı da.
ona demiştim fazla anlık bakmaya başladı millet diye. :..:
yoksa hangisinden para kazanıyorsan o vadeye bakacaksın elbet.:)[/quote]
Pasta alıcılar falan zaten masal.:DKişisel görüşüm.
-
[B][COLOR=red]Senaryo :[/COLOR] 2 [COLOR=red]Fiyat :[/COLOR] Yukarı [COLOR=red]APS :[/COLOR] Yatay [COLOR=red]Etki :[/COLOR] Olumlu [COLOR=red]Piyasa :[/COLOR]
a. [/B]Yeni boğalar, istemeyerek pozisyon kapatan (satan) eski boğalardan agresif alım yapıyorlar, ve/veya
[B]b. [/B]Eski ayılar, temkinli satan yeni ayılardan agresif alım yaparak pozisyon kapatıyorlar*, ve/veya
[B]c.[/B] Yeni boğaların, temkinli satan yeni ayılardan agresif alımları (APS’nı artırır); eski ayıların, istemeyerek pozisyon kapatan (satan) eski boğalardan agresif alım yaparak pozisyon kapatmasıyla* (APS’nı azaltır) dengeleniyor
(fiyatlar yavaş yavaş yükselir)
-
New york unıversıtesı profesoru ve dunyanın en tanınmıs ekonomıstlerınden nourıel roubını yayınladıgı bır raporla 2009'un ıkıncı ya da ucuncu ceyregınde yenı bır ayı pıyasası rallısı yasanabılecegını soyledı.
Roubını'nın raporunda soyle denıldı:
"2009'un ılerleyen gunlerınde yenı bır ayı pıyasası yukselısı yasnaması ıhtımalını dıslayabılırmıyız ?
Hayır! 2009'un ıkıncı ya da ucuncu bır dıger ayı pıyasası rallısının yesermesı ıhtımalını dıslayamayız. Bu rallıyı saglayacak unsur ekonomık buyume ve aktıvıtede abd ve cın'de canlandırma paketlerının etkısı ıle saglanacak bır gecıcı toparlanma ıhtımalı olabılır. Yılın ıkıncı ya da ucuncu ceyregınde yasanacak bu gecıcı
toparlanma ıse ılerleyen donemlerde bosa cıkabılır.
Bu senaryoya yonelık olumsuz etkı yapabılecek ve daha karamsar bır tablo olusturabılecek unsurlar olarak resesyondan cıkıs surecının bır u seklınde degıl l seklınde gerceklesebılecek olması ve resesyonun devamı halınde abd ve kuresel hısse senetlerı pıyasalarında yuzde 40 ıla 50 oranında bır kayba neden olabılmesı ıhtımalı olarak gorunuyor. Bununla bırlıkte yasanan gelısmeler ve ızlenen trend l seklınde bır resesyonun endıse edılmesı gereken son ıhtımal olduguna ısaret edıyor.
Senaryoya yonelık yukarı yonlu rıskler ıse abd ve dıger onde gelen ulkelerde alınan canlandırma tedbırlerının beklenenden daha hılzı bır buyume surecı baslayması ve fınans pıyasalarında buna baglı olarak global bır yukselıse gecılmesı olarak ozetlenebılır.
S&p 500 endeksı kapsamındakı fımrların bu yıl ortalama hısse basına karları 50 ıla 60 dolar aralıgıdan yer alacak. Ancak 40 dolara da dusme ıhtımalı var. U bıcımlı bır resesyonda fıyat/kazanc oranları 10 ıla 12 aralıgına gerıleyebılır. Sayet hısse basına karlar 50 dolara yakın fıyatlara ve fıyat/kazanc oranı 10 sevıyesının altına gerılerse bu takdırde s&p 500 endeksı 600 ve belkı 5000 puana kadar gerıleyebılır."
-matrıks-
-
vobix gece gündüz burdaydı normalde ama, dünde yoktu İşallah bir sorun yoktur...
-
[quote=traderx;102295]vobix gece gündüz burdaydı normalde ama, dünde yoktu İşallah bir sorun yoktur...[/quote]
evet umarım yoktur,kafası dagılsn dıye bıraz uuzaklasmayı dusunmustur sadece...
-
[QUOTE=traderx;102246]33075 shortcover, artı uzun, dolaresler long devam...[/QUOTE]
dolarlar kapandı... endeks uzunlar durmak yok yola devam.
-
suan vob-30 nisan avdeli kacta
birde nisan vade usd
tesekkurler, ekran dondu yine
-
-
Alıntı
Son bir kaç günlük süreçte yurtdışı piyasalardan görece güçlü duran iç piyasalara bakacak olursak;
Öncelikle bu güçlü duruşun temel nedeni herkesin bildiği üzere olası IMF anlaşması. Bu beklenti ile yükselen piyasalar, bu beklenti gerçekleştikten sonra (açıklancak rakam beklentilerden iyi yada kötü dahi olsa) realizasyonu gerçekleştirecektir.
IMKB100 dün yurtdışındaki satışlara rağmen 26000 altına sarkmak istemeyen bir piyasa görünümü hakim. 26000 kırılsa bile aşağıda 25500 desteği güçlü bir durmaktadır.
VOB30 Nisan vadeli sözleşmede de bu gücü dün net bir şekilde gördük ve bugün sabah itibari ile görmeye devam ediyoruz. 350 puan civarında bir düşüşle açılan sözleşme bu kaybını geri almaya çalışıyor, short yapmak için imkan vermiyor. Bu güçlü görünüm zayıflması durumunda 32800 seviyesi bizce önemli bir destek olarak aşağıda durmakta. 32500 ün altının görülmesi ise bu ayı piyasası rallisinin bittiğinin işareti olacaktır ancak IMF anlaşmasına kadar bu seviyenin görülme olasılığı şuanda düşük olduğunu düşünüyoruz. Yükseliş hareketinin ilk hedefi ise 35500, eğer bu seviyede geçilecek olur ise 37500 seviyeleri olacaktır ki, bu seviyeler artık rallinin son demleri olabilir.
-
33350 satısta 1.6230 satısta
-
burada ,[B]yön hakkında mutabakat ifade edildikce [/B],bu vob bir tarafa gitmez..pek çok yat. uzmanı burayı okuyor...ve daha pek çok kişi..
-
[quote=abka;102302]burada ,[B]yön hakkında mutabakat ifade edildikce [/B],bu vob bir tarafa gitmez..pek çok yat. uzmanı burayı okuyor...ve daha pek çok kişi..[/quote]
.lelele:dü::yü:
-
okuyup da bişe ogrenıyolarsa ne mutlu:)
-
abd future ları ve avrupada biraz iyileşme olsa 34 binde alacağız soluğu herhalde ?