Sazan, Açığa satar.
Printable View
Sazan, Açığa satar.
[quote=activex31;102677]Arkadaşlar dikkat ediyorumda boğalardan ziyada ayılar daha agresif...
Şunu söylemek istyorum ayıların çok olduğu yerde boğalar fazla yaşayamaz.. Boğaların olmadığı yerde de yaşam olmaz zaten..
Adamların ellerinde çok büyük bilgi akışı var.. 2 gün once endexi kontrati bir türlü düşürmediler.. hepimiz sebeb aradık ama bulamadık..
ama adamların neden düşürmedikleri.. sonradan ortaya çıktı...
yorumlarımızı bence dikkatli yapmalıyız... inat zarardan başka bir şey getirmez...[/quote]
vla ben 180 derece modundaym..vob zaten dıger turlu tokatlıyo..yanlız bu dusus bı duzeltme olucak dıyorum ben..35100 lerı kırarsak belkı 33600 ler falan ..teknık anlamadgım ıcn en cok ıslem yapılan yerlere gore konusuyorum..yanı benım ıcn halen yukseıs trendı bıtmedı..ama bakarız kı bıtmıs bı anda o da olabılr ..
35225 short...
[URL=http://img26.imageshack.us/my.php?image=abka9nisan.png][IMG]http://img26.imageshack.us/img26/2631/abka9nisan.png[/IMG][/URL]
daha sat göremiyorum...
tekrar kısalmak üzere 35225 long
[quote=abka;102682]daha sat göremiyorum...[/quote]
benkim de SAT demedi hala bekliyok yeniden trene binmek için üüü
60 dk. sistemde zulüm gibi bekleki 60 dk o BAR dolsun...:o
[quote=abka;102682]
daha sat göremiyorum...[/quote]
Derse haber ver olur mu?
FRANSIZ KREDI DERECELENDIRME KURULUSU COFACE TURKIYE'NIN NOTUNUN NEGATIF IZLEMEYE ALDI
FRANSIZ KREDI DERECELENDIRME KURULUSU COFACE, DUN YAYINLADIGI RAPORDA 47 ULKENIN KREDI
NOTUNDA BAZILARI ICIN INDIRIM BAZILARI ICIN DE GORUNUM DEGISIKLIGI YAPTIGINI ACIKLAMISTI.
COFACE'NIN RAPORUNUN AYRINTILARINA GORE TURKIYE'NIN "B" SEVIYESINDEKI KREDI NOTUDA
GORUNUM DEGISIKLIGI YAPILARAK NEGATIF IZLEMEYE ALINDI.
COFACE, TURKIYE ICIN, POLITIK VE EKONOMIK BELIRSIZLIKERIN YANI SIRA TICARI ORTAMDA
ZAMAN ZAMAN OLUSAN GUCLUKLERI SIRKETLERIN KARLILIK YAPISINI OLUMSUZ ETKILEYEBILECEGINI
VE SIRKETLERDE BORC GERI ODEME SORUNLARINI ARTIRABILECEGINI IFADE ETTI.
-MATRIKS-
Birde fransızlar çıktı başımıza...
[URL="http://img160.imageshack.us/my.php?image=60533324.jpg]"][URL=http://img160.imageshack.us/my.php?image=60533324.jpg][/URL][IMG]http://img160.imageshack.us/img160/771/60533324.jpg[/IMG][/URL]
5 dklık görüntü böyle.
[quote=MMO;102672]Bir de sisteminiz ne der onunda görüntüsünü alsak teşekkürler.[/quote]
[QUOTE=SEYYAH;102684]benkim de SAT demedi hala bekliyok yeniden trene binmek için üüü
60 dk. sistemde zulüm gibi bekleki 60 dk o BAR dolsun...:o[/QUOTE]
benimkiminde cort demesi icin cok zaman var:(
34650 altına sarkmadan net sat bendende zor !
vur-kaç serbest :)
bende kısalarımla bekliyorum ama, gerçekleride görmek lazım dün sabahtan beri neredeyse 3000 puan yaptıktan sonra 600 puan realize oldu diye net sat verdi düşüş banko demek mantıklı olmaz.
marbaş denyosu başladı yine 250den satıp 400den almaya :..:
gün sonunda bi günlük bilanço koysalar şuraya ya.
acayip merak ediyorum naaptıklarını günlük bazda :D
[quote=fXci;102688]benimkiminde cort demesi icin cok zaman var:([/quote]
halat flat misin fXci? daha doğrusu flatsin bildiğim kadarıylan fekat SAT derse satcan mı?
yanıma yandaş arıyorumda.yanlız çok fazla yattın sende asti de karpuz mu büyütüyorsunuz da...yat yat yat nereye kadar? girmek lazım bi yerden arenaya...
biz gladyatörük aslanlar korksun bizden :p
Keller:"turkıye, ımf ıle 3 yıllık bır standart stand-by karsılıgında, 30 ıle 40 mılyar dolar arasında kredı alabılır
uluslararası para fonu
(ımf) eskı turkıye temsılcı yardımcısı ve ıngılız barclays bankası'nın kıdemlı
analıstı chrıstıan keller, turkıye'nın, ımf ıle 3 yıllık bır standart stand-by
anlasması karsılıgında, 30 ıle 40 mılyar dolar arasında kredı alabılecegını
soyledı.
Chrıstıan keller, ımf ıle turkıye arasındakı dogrudan gorusmelerın
baslatılması kararının ardından, fon'un turkıye'ye verebılecegı kredı konusunda
aa muhabırıne yaptıgı degerlendırmede, turkıye'nın fon'dan en az 30, en cok 40
mılyar dolar alma ıhtımalının bulundugunu kaydettı.
Turkıye'nın, ımf'nın yenı borclanma reformlarından faydalanacagının
altını cızen keller, ancak turkıye'nın esnek kredı hattı ıle yuksek ıhtıyatı
stand-by'a gırıs ımkanlarının kısıtlı oldugunu, bu karsın uc yıllık bır standart
stand-by'ın daha uygun olacagını ıfade ettı.
-ılk 12 ayda 15-20 mılyar dolar alır-
turkıye'nın, g20 zırvesınde, ımf ıle dogrudan gorusmelerın baslatılması
ıcın ust duzey bır gorus bırlıgıne vardıgını vurgulayan keller, muhtemelen
ımf-dunya bankası bahar donemı toplantılarının ardından, bır ımf heyetının
turkıye'ye gelerek calısmalar yapabılecegını soyledı.
ımf'nın, turkıye'ye verecegı 30-40 mılyar dolarlık kredının, eskıden
oldugu gıbı yapısal kosu ve krıter ıcermeyecegını, ancak genel fınansman dengesı
acısından malı kosullar ve hedefler tasıyabılecegını belırten keller, turkıye'nın
eskıden oldugu borc cevırme sorununun bulunmadıgını, daha cok dıs fınansman
sorununun bulundugunu vurguladı.
Turkıye ıle ımf'nın yapacagı yenı stand-by'ın eskılere gore cok daha
esnek olacagını belırten keller, ayrıca bu anlasmanın on yuklemelı bır anlasma
olacagını ve bu cercevede, turkıye'nın ılk 12 ıcınde 15-20 mılyar dolar kredıyı
alabılecegını soyledı.
Yenı stand-by'ın mayıs ayı sonu ya da en gec hazıran ayı basında
yururluge gırebılecegını vurgulayan chrıstıan keller, 30-40 mılyar dolarlık
kredının gerı kalanının da 24 ay ıcınde kullandırılabılecegını bıldırdı.
Keller, alınacak onlemler ve 2009'da, buyume-malı denge gıbı alanlarda
yapılacak bazı revızelerle, 2010 ve 2011'de, borcun mıllı gelıre oranının daha da
azalacagını kaydettı.
Barclays bank'ın analıstı keller, turkıye'nın, kamu harcamalarını
kısarak, ozellıkle de beledıyelere yapılan transferlerı azaltarak bu yıl dengelı
bır faız dısı fazla hedefını yakalayabılecegını soyledı.
-yenı ımf kredısının kullanım alanı sınırlaması olmaz-
ımf'den alınacak olan kredının, fon'un degısen kosulları cercevesınde
artık eskıden oldugu gıbı kullanım alanı sınırlaması olmayacagını vurgulayan
keller, gelecek kredının dıs fınansman nedenıyle merkez bankasına gıdebılecegını
bıldırdı.
ımf'nın, merkez bankasına eskıden oldugu gıbı net uluslararası rezerv
hedeflerınde zorlayıcı olmayacagını ıfade eden keller, kredının ozel sektorun
borclanma ımkanlarını da dolaylı olarak rahatlatacagını kaydettı.
-lıradakı deger artısı kısa surelı olur-
chrıstıan keller, ımf kredısıyle bırlıkte turk lırasının kısa vadelı bır
sekılde deger kazanmasına ragmen, orta vadede dolar ve avro sepetı karsısında
deger kaybedebılecegını belırterek, abd dolarının yıl sonunda 1,70 lıra cıvarında
seyır edebılecegını belırttı.
Keller, merkez bankasının guclu bır lıra ısrarında olmadıgını da
vurguladı.
-aa-
yemek molası,afiyet olsun !
şu an itibariyle en yüksek işlem hacminin döndüğü 3 kademe nedir yazabilirmisiniz,
yat. fin. matriksimi kapattılar 1 haftadır adamakıllı analizde yapamıyoruz.
lütfen bir arkadaş yazsın.
500 20 bin
475 13 bin
375 11 bin
[quote=SEYYAH;102692]halat flat misin fXci? daha doğrusu flatsin bildiğim kadarıylan fekat SAT derse satcan mı?
yanıma yandaş arıyorumda.yanlız çok fazla yattın sende asti de karpuz mu büyütüyorsunuz da...yat yat yat nereye kadar? girmek lazım bi yerden arenaya...
biz gladyatörük aslanlar korksun bizden :p[/quote]
VOBCi geldi hanım dedimya...275 den alıp 450 den vererek cüzi miktar ısınmaya başladım...tekrar bi hülülülü yükselmesini muhtemel görüyorum..o zaman şorta gel destana gel yapacağım..ama bence birazdaha alacaklar sanki...bir kedi gördüm sanki
[QUOTE=traderx;102695]şu an itibariyle en yüksek işlem hacminin döndüğü 3 kademe nedir yazabilirmisiniz,
lütfen bir arkadaş yazsın.[/QUOTE]
gademeler geldi
[IMG]http://i41.tinypic.com/1zg72fb.png[/IMG]
Full longg.Hatalı isek long.500 üstünde artık short yapılmamalı.Epey sert aldılar göstermeden çaktırmadan.Beni garanti hiç düşmedi o biraz huylandırdı.
uzun devammmm hala...sat verene kadar...
fdow 15 dakikalık obo tehlikesi var.....ama beni bağlamaz.....
günün özeti...... banko diye bir şey yokmuş demekki......
düşsede ...çıksada.....
biliyorum piyasada short u ozlıyen 5000 puan dusus beklıyen cok ama bence bu epey zor..ama duzeltme gelırse de ıyı olur..daha saglıklı cıkarız..vade kapanısını garip sayılabılcek sekılde bı yukarı da yaparsak sasırmıycam
[QUOTE=mbm;102701]günün özeti...... banko diye bir şey yokmuş demekki......
düşsede ...çıksada.....[/QUOTE]
aynen,
575 biraz daha kısa:..:
33500 ün altına inmemiz lazım saat 13 e kadar, yoksa al verecek sistem :)
mc yedirmeyı kovalıyolar herlade mıllete
garan kac gundur hep dogru yonde..yıne satısa geldı
öyle bir grafik yakaladımki, görüntü yakalama programım olsa yapıştırırım
herkes full şorta döner:D
[quote=traderx;102695]şu an itibariyle en yüksek işlem hacminin döndüğü 3 kademe nedir yazabilirmisiniz,
lütfen bir arkadaş yazsın.[/quote]
[IMG]http://i41.tinypic.com/292a351.gif[/IMG]
sn marakes, fxci, yavuzhan beyler elleriniz dert görmesin çok teşekkür ederim.
[quote=enorton;102704]33500 ün altına inmemiz lazım saat 13 e kadar, yoksa al verecek sistem :)[/quote]
yırttı mı aldan? :..:
vobun insana 2 tür etkisi oluyo sosyal yaşamda.ya karar verirken aşırı panik oluyosunuz herhangi bi konuda,yada yanınızda top patlıyo dönüp bakmıycak kadar sogukkanlı..dönem dönem 2 sini de yaşadım kısmet olrsa da yaşıycam sanırım..3.bi türle daha karşılaşmadım ama bu ikisi yeter heralde..
375 yeni önemli nokta kademe çalışmasına göre..
[QUOTE=marakes;102711]vobun insana 2 tür etkisi oluyo sosyal yaşamda.ya karar verirken aşırı panik oluyosunuz herhangi bi konuda,yada yanınızda top patlıyo dönüp bakmıycak kadar sogukkanlı..dönem dönem 2 sini de yaşadım kısmet olrsa da yaşıycam sanırım..3.bi türle daha karşılaşmadım ama bu ikisi yeter heralde..[/QUOTE]
dogru tepsit normal insanlara gore normal olmayan olaylara sogukkanlı bakabiliyoruk ve panik olmuyoruk :D
[quote=marakes;102711]vobun insana 2 tür etkisi oluyo sosyal yaşamda.ya karar verirken aşırı panik oluyosunuz herhangi bi konuda,yada yanınızda top patlıyo dönüp bakmıycak kadar sogukkanlı..dönem dönem 2 sini de yaşadım kısmet olrsa da yaşıycam sanırım..3.bi türle daha karşılaşmadım ama bu ikisi yeter heralde..[/quote]
3.tür ilk iki türün ortası olsun,en güzeli :)
[quote=fXci;102713]dogru tepsit normal insanlara gore normal olmayan olaylara sogukkanlı bakabiliyoruk ve panik olmuyoruk :D[/quote]
evet garip bi duygu..sanki robot gibi oluyosun..ama arada duyguları da serbest bırakmak lazım..fazla kalırsa çökelme ve tıkanma yapar:)
bendede şöyle bir etkisi oluyor,
yüksek misli iddaa kuponum yatınca pek umursamıyorum :)
ben olsam spotta imf haberı ıle bıraz cosku yapıp sonra da beklentı bıttı ayagına yatarak 35 altı bı duzeltme yapaırm ve gunu kaparım.. ertesı gun de teknık bı noktadan geri döndüürüp yatay yukarı bı hareket yaptırırm..belkı hızımı alamam bugunku tepeyı bıle gecırtebılırım..bunu degıstırıcek tek nokta yenı kısalar yada yenı uzunların iştah seviyesi olur..
[quote=YAVUZHAN;102716]bendede şöyle bir etkisi oluyor,
yüksek misli iddaa kuponum yatınca pek umursamıyorum :)[/quote]
burda da önemli olan yatrdgınız temınatın sızdekı onemı heralde..ama en ıyı kabul şu hep 1 0 yeniksiniz..ne zamnki tavana bkmaya kasılmaya başlıyosunuz hemen onunuze bı taş çıkıyo ve küt diye yuvarlanıyosunuz.. o yuzden taşları görmek için hep yere bakmak lazım:)